לגבי כריכים, אין לי מה להוסיף.
לגבי ארוחות צהריים, כשאני מתכננת (וזה קורה משום מה כל כמה זמן מחדש), אני אוהבת להחליט מראש:
- כמה פעמים בשבוע בשרי וכמה פעמים בשבוע חלבי/סתמי.
- כמה פעמים בשבוע אוכלים מזון מהיר/מעובד.
זה גם עוזר להתארגן עם הקניות.
אני מכינה רשימה של מאכלים שמחולקת כך -
פחמימות: (פתיתים, ספגטי, קוסקוס, תפוחי אדמה מבושלים, פירה, תפוחי אדמה בתנור, אטריות בצורות, פיתה...)
בשרי: (בולונז, קציצות, שניצל קנוי, שניצל ביתי, כנפיים...)
חלבי/סתמי: (פשטידת תירס, דג, שניצל סויה...)
ופשוט מצליבה לפעמים לפי מה שבא לי/שאני יודעת שהולך טוב ולפעמים כשממש אין רעיון אני עושה הגרלה.
דברים קלים שאפשר להכין לילה מראש:
- פשטידת תירס (נשאר להכין ספגטי/פסטה)
- אורז עם טונה ותירס
- עוף בתנור (כל חלק שהוא) עם תפו"א / ירקות שונים
- מרקים
- קוסקוס מהיר ורוטב ירקות (נשאר להכין ביצה קשה)
בכלל, אני מבשלת קצת יותר ממה שצריך בשבת ואנחנו אוכלים גם בימי ראשון-שני אוכל של שבת. יש לי פטנט: אנחנו מרשים קטשופ רק בשבת וגם למי שאוכל באמצע שבוע אוכל של שבת.
עוד משהו, אני חושבת שאם את לא מתנגדת נחרצות לאוכל מוכן, כדאי לך לתכנן פעם בשבוע ארוחת צהריים שתתבסס על פיתה עם משהו "מהיר" כמו פסטרמה/נקניקיות/המבורגר/שניצל עוף/שניצל צמחי. תוסיפי ירקות בפיתה לבריאות, חומוס/טחינה ומלפפון חמוץ לכיף ואם את רוצה פינוק מיוחד - גם צ'יפס בתנור. אמנם זה "ויתור" בענייני תזונה, אבל הזמן שיישאר לך אולי אולי לנוח/לנשום/להגיד מילה לבעלך שווה את זה, לדעתי לפחות.
בהצלחה!