ברוב העולם, כפי שציין יפה שמואל עושים בדיקות גנטיות לאחר החתונה.
ברוב העולם המערבי, שהוא זה שעושה בדיקות, אנשים מביאים מעט מאוד ילדים, ומוכנים לעבור מספר בודד של טיפולי פוריות במידה ויש בעיה.
ברוב העולם זוג שמוצא בעיה מוכן גם לעבור הפלה כדי למנוע בעיות (ישראל מקום שני בעולם כיום בכמות ההפלות...)
רוב העולם מאמינים שאהבה היא מעל הכל.
לא נעים, אבל בעידן בו אחוזי הגירושין רק עולים ומחוייבות לקשר נמצאת בצניחה - רוב העולם הוא לא מדד.
זוג שמוצא בעיה לפני החתונה שתוצאתה היא טיפולי פוריות (קשים ומפרכים) לא יכול לצפות מראש אם אהבתם, ולא משנה כמה זמן היו בקשר לפני החתונה, תשרוד גם את המציאות הקשה והמורכבת.
בישראל ממנים טיפולי פוריות ברמה מוגבלת. כל טיפול מעבר לכמות מסוימת של ילדים על חשבון הזוג (אני חושבת ששניים בלבד!) . 10000 ש"ח כל טיפול נוסף, ללא קשר להצלחה או כישלון.
אני לא מבינה באיזה חוסר אחריות מגיבים כאן חלק מהמשיבים על "להתחתן ואחר כך אפשר להסתדר עם כל דבר". כמה כאב, עוגמת נפש וייסורים יש מאחורי האמירה המקוממת הזו.
האהבה לא תמיד מנצחת. היא בסיס נפלא אבל אף פעם לא צפויה ולא מנבאת הצלחה של קשר לאורך שנים.
בעלי ואני עשינו דור ישרים. כעת בתחילת כל הריון תמיד אנחנו נשאלים על ידי הרופא המלווה (הריונות נורמליים ותקינים ב"ה). עשינו דור ישרים לאחר פגישה חמישית וידענו שזהו תנאי. לא מתחרטים לרגע. שום הוצאה כלכלית לא שווה את הספק ואת הגידול של ילד עם בעיה גנטית כלשהי שהיה אפשר למנוע בקלות.
אני לא יודעת על פגיעה בדימוי העצמי במקרה של גילוי נשאות, זה מאוד אישי, אבל זה מפיל המון המון אחריות על הבחור/ה שגם כך נמצא/ת במקום של חוסר וודאות. במידה ויש גילוי של נשאות הוא/ היא יצטרכו מעתה לחשוב איך ובאיזה שלב מוטלת עליהם החובה (כי זו ממש חובה בכל גדר מוסרי או הלכתי) ליידע את המועמד/ת.
זו סיטואציה קשה.
דור ישרים כיום התרחב מאוד וכולל כבר למעלה מעשר בדיקות שונות וכדאי לברר ורצוי כמובן אילו.
השמירה על הפרטיות וההתמקדות בנושא ההתאמה ולא המטען הגנטי יכולה להיות ברכה גדולה, תלוי איך מסתכלים על הדברים. אך באמת לא משנה באיזו דרך הזוג בוחר - בעיניי, נכון ובריא לבדוק את הדברים לפני החתונה.
בהצלחה!