עיצה דחופה! בתור נשואים טריים..סיכה

בס"ד

שלום לכם, אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי! למרות שזה ארוך!

ב"ה לפני כחודש וקצת התארסתי עם בחור מקסים אחרי שיצאנו חצי שנה בערך.

ההתייעצות שלי היא לגבי המראה החיצוני (שגוזר ממנו את עניין המשיכה, אהבה, התאהבות וכו'), שבראשית הקשר - לא הפריע לי. אולי קצת אבל לא ברמה של דחייה/סלידה. היה לי רגעים של רתיעה אך קשה לי לפענח האם זה מעצם העובדה שחייתי כל חיי בחברה נפרדת והמציאות החדשה של קשר עם גבר מלחיצה אותי או שהוא עצמו גורם לי לזה.

חשוב לי לציין, שהבחור באמת מדהים! בעל מידות טובות, ירא שמיים, משפחה טובה. יש בינינו תקשורת טובה כך שמבחינה שכלית באמת הכל יושב מושלם.

אך העניין הוא לגבי הרגש שמתעורר בי שוב בשלב הזה, ומלחיץ אותי כי התארסנו כבר ב"ה.

אני לא יכולה לספר לו כל הזמן (לרוב אני מספרת) על הספקות שעולים לי, כי זה יכול להלחיץ גם אותו.

השאלות שעולות לי כל הזמן, אני באמת שלימה עם ההחלטה הזאת? עם הבחירה בו? הוא באמת מוצא חן בעיניי?

אני מרגישה שכן יש דברים שמפריעים לי מבחינה חיצונית ופה נמצאת הבעיה, כי זה לא דברים שהפריעו לי לאורך כל הקשר. כן הייתה לי משיכה אליו, לא תמיד היה יצר לגעת בו אך הרבה פעמים כן. וכן היה לי כמה פעמים שהוא מאוד מצא חן בעיניי.

העניין הוא שזה לא תמידי, ואני לפעמים מרגישה שאני לא שלימה עם זה בכלל...ואולי המראה החיצוני שלו גורם לי לדחייה? אבל איך זה אפשרי אם כן היה לי רגעים שרציתי לגעת בו? ואיך הקשר נמשך חצי שנה? (למרות שעברנו הרבה)

לא תמיד יש לי רגש אהבה סוחף כלפיו...שאני מחכה כבר ליום שבו נתחתן.

אבל זה לא תמיד, ולפעמים כן יש. באותו אופן, לא תמיד אני מתגעגעת אליו, לא תמיד יש לי חשק אליו, משיכה כלפיו וכו'.

השאלות שלי הן:

1. לגבי הרגש אהבה, איך מדליקים אותו? למה הוא לא תמידי? האם זה אמור להלחיץ אותי שהוא לא תמידי?

2. מה לגבי המראה החיצוני? כמה חשוב לתת עליו דגש? איך אני אדע שהוא לא גורם לי לדחייה?

3. מה לגבי שלמות הלב שלי בבחירה הזאת? האם זה גם אמור להלחיץ אותי? שלפעמים עולים לי ספקות?

הוא הרבה פעמים מרעיף במילות חיבה ואני מוצאת את עצמי לא תמיד מרגישה את מה שהוא מרגיש ולא נעים לי מצד אחד לא לענות לו כי הוא כן מצפה לזה, בכל זאת זה קשר, והוא הדדי. מצד שני, אולי משהו לא בריא בקשר הזה ואני משלה אותו בזה שאני אומרת לו "גם אני".

דבר נוסף, לפעמים כשיש ירידות רגשיות, לרוב זה חד צדדי, אם לי יש ירידה - הוא נלחם ומצליח להתעלות. אם לו יש ירידה - אני נלחמת ומצליחה להתעלות.

חשוב לי לציין שלגבי המראה החיצוני, קיבלתי חוות דעת לא מפרגנת מאמא שלי. והרגשתי את זה מעוד כמה סובבים (שכנראה לא העזו להגיד).

והדבר הכי חשוב, טוב לנו ביחד. אני נהנית להיפגש איתו (לא תמיד בקוצר רוח) לא מחכה שהפגישות ייגמרו ולפעמים מתבאסת שנגמרות, לרוב כיף לי לשוחח/להתכתב איתו.

*לאורך כל הקשר, נורא נורא רציתי שהוא יצליח והתפללתי על זה. אני לפעמים מרגישה שאין לי מושג אם זה בגלל שהוא מאוד מצא חן בעיניי או מלחץ סמוי שלי להינשא. וכשאני משליכה את זה על הלחץ הסמוי אני חוששת שאולי מיהרתי ועשיתי טעויות ואני מפחדת לפגוע בו..

תודה רבה רבה! אשמח מאוד שתעזרו לי! אני ממש חייבת עצות!!!!

חברים אשמח שתתייחסו, זה ממש קריטי!סיכה

לא יודעת מה לייעץ, אבל כן יחס...בלי מקוריות

אני לא יודעת לענות על כל השאלות, אבל אני יכולה לספר לך קצת מניסיון אישי.

קודם כל- נראה לי הכי טבעי שיהיו ספיקות! את הולכת לעשות צעד גדול. זה לא מפתיע בכלל. ועוד במשהו שאף פעם לא התנסית בו, אז איך יודעים? 

שוב, מניסיון אישי, וגם ממה ששמעתי מבנות אחרות- לא באמת יודעים. ויש המון חששות, אבל אחרי החתונה מגלים כמה זה כיף וטוב, הרבה יותר טוב ממה שחשבתי שיהיה לפני, וגם הרבה פחות מלחיץ (בכל התחומים, ממש לא מדברת דווקא פיזית). 

וקצת על מראה חיצוני מניסיוני האישית. זה היה אחד הנקודות שהיה לי הכי קשה לגביהם גדי להחליט להתחתן איתו או לא. לא הרגשתי בכלל משיכה חיצונית למרות שהיה לי כ"כ טוב רגשית, שכלית וכל הדברים הנוספים. כ"כ הערכתי אותו והוא כ"כ שימח אותי ורק רציתי להיות איתו- אבל לא יותר מזה. מבחינתי רציתי להתחתן איתו רק כדי להיות איתו יותר זמן. לראות אותו כל יום בארוחת ערב וכשותף לחיים שלי. אבל ידעתי שזה לא יכול להיות מספיק!

באופן אירוני, דווקא בעלי נחשב כבעל מראה טוב. כשהוא סוף סוף פגש את המשפחה שלי כולם אמרו לי בהלם שהוא ממש חתיך. (אחותי התוודתה שהוא נראה יותר טוב מבעלה, אמא שלי אמרה שהוא נראה יותר טוב מכל הגברים במשפחה ובקיצור קיבלתי הרבה הערות). ואני דווקא הופתעתי, כי מה לעשות, משהו בו לא היה נראה לי...

אני חושבת שמישהי זרקה לי איזו הערה על זה או משהו, ופתאום הבנתי שמה שמנע ממני כל הזמן לחשוב שהוא נראה טוב (והוא נראה טוב!) היה משהו רגשי. נלחצתי מזה שאני אחשוב שהוא יראה טוב וממש חסמתי את עצמי מלראות את זה. יכול להיות שמלחיץ אותך מה יקרה אם תחשבי שהוא נראה טוב? שזה כביכול לא בסדר להימשך אליו?

אני יודעת שרק אחרי שהתארסנו ואיזשהו לחץ ירד התחלתי להימשך אליו, והאמת שרב המשיכה הפיזית גם באה אחרי החתונה, אחרי שהיינו מותרים ויכלנו לגעת (אני מניחה שאת שומרת נגיעה ממה שהבנתי). כי ברגע שאפשר לגעת אני חושבת שגם פיזית וגם רגשית הרבה דברים נפתחים.

אני לא יודעת מה לייעץ בכלל, ורק לספר מניסיון אישי שלי. מקווה שזה מעודד. 

ושיהיה בהמון הצלחה!

תודה רבה!!!סיכה

אני די הזדהיתי עם הסיפור שלך למעט עניין החוות דעת מהסובבים. כי אצלי החוות דעת לא היו מפרגנות והיה לי ממש קשה לקבל את זה, וזה הכניס בי הרבה ספקות ופחדים שאולי המראה החיצוני חשוב מאוד מאוד ואולי הייתי יכולה למצוא מישהו יותר יפה וחתיך ואני מפחדת שזה יבוא לי אחרי החתונה חלילה.

אנחנו שומרים נגיעה ב"ה ולפעמים כשבמחשבה עולה לי הדמיון שאנחנו כן יכולים לגעת אחד בשניה, לרוב זה כן עושה לי טוב ומשמח אותי.

אבל כל הרגשות גם הטובים וגם הלא, לא יציבים. ותמיד  אני נלחצת שאולי משהו לא בסדר בקשר. אני כן שמחה להיות איתו וכשהוא מודיע לי שהאו מגיע אני ממש שמחה.

זה תקופה מבלבלת!בלי מקוריות

והיא נגמרת בסוף, ב"ה. או בחתונה או בפרידה

אני ממש מהססת להגיד לך שתתעלמי מהדברים (כי גם אני הייתי ככה, ותהיתי הרבה אם אני רק מדיימנת שהקשר כ"כ טוב כי אני רוצה את זה או שזה באמת ככה- במיוחד בהתחלה כשהוא היה בקורס קצינים ולא הייתי רואה אותו שבועות וכמעט לא מדברת איתו ככה שלפעמים חשבתי שהזיתי את הקשר...) כי נראה לי כ"כ נורא להיכנס לקשר שבסוף לא יהיה טוב לך. הייתי ממליצה אולי לדבר עם חברות טובות נשואות שמכירות אותך. קודם כל, מניחה שתשמעי שהן עברו דברים דומים (ואם לא, אז הן כנראה מהמעצבנות האלה שידעו בפגישה הראשונה שהוא יהיה בעליהן והתארסו אחרי שבוע והתחתנו אחרי חודש וכרגע יש שלישייה בדרך. לא מומלץ לפנות אליהן.) וגם כי הן מכירות אותך והרבה פעמים אנשים מבחוץ מזהים יותר טוב ממנו מה אנחנו מרגישים.

קשה לי להאמין שהוא מכוער. ואם הוא יפה בענייך זה הדבר היחיד שבאמת משנה. אני זוכרת שאחותי אמרה לי פעם שגם אם יבוא בחור בדיוק כמו בעלה עם מעלות טובות כמוהו- זה לא ישנה, כי לה ולבעלה כבר יש עבר משותף וייחודי לשניהם. ככה אני מניחה שגם אם יבוא בחור חתיך שיהיה רווק פנוי ומקסים- זה לא יהיה אותו דבר כי יהיו לכם, בעז"ה, קשר משותף שהוא שלכם בלבד. 

המון בהצלחה!

בחתונה או פרידה? אני מעדיפה בחתונהסיכה

מחילה ממך, רק לא הבנתי מה הכוונה "מהססת להגיד לך שתתעלמי מהדברים...כי נראה לי כ"כ נורא להיכנס לקשר שבסוף לא יהיה טוב לך" קצת מלחיצה אותי האמרה הזאת כי אני מרגישה כאילו יש אולי משהו לא טוב שצריך לבחון אותו שנית ולבדוק אם הקשר הזה ראוי.

יצא לי לשוחח עם חברות טובות נשואות בעיקר עם אחת שנשואה כבר כמה שנים וב"ה ליוותה אותי לאורך כל הקשר הזה וגם בקשרים קודמים (שהיו קצרים כולם). אבל כל הקושי הזה צף מחדש כי אני לפעמים חושבת שאולי לא הייתי אמיתית עם הנתונים שהבאתי לה בגלל הרצון שלי להמשיך איתו או חלילה מתוך רחמים לנתק איתו את הקשר (למרות שבאמת היו לי הרבה הזדמנויות לעשות זאת) ואז אני מוצאת את עצמי מפחדת לתאר את הכל מחדש ואולי להעלות נקודות חדשות (שבתחושה האישית שלי בלבד! לא משהו שקשור אליו, כי הוא באמת בחור מדהים).

אני זוכרת שהתייעצתי עם אנשים ובעיקר איתה וכן פחדתי להגיד דברים שיביאו לתוצאה של ניתוק הקשר, חששתי מזה ממש! וזה נשמע כאילו סילפתי את האמת ואת הדברים שבאמת קרו בקשר הזה, ממש לא. שכלית, אני מרגישה שאמרתי הכל, אולי ייפיתי מעט את הדברים שיישמעו בצורה יותר יפה אבל לא הסתרתי כלום, זה פשוט בהרגשה שלי.

הוא לא מכוער, מי שלא רגיל אליו הוא כן נראה מעט מוזר. הקטע הוא שמי ששידכה בינינו, כשהיא תיארה לי אותו היא כן ציינה את המראה החיצוני שהוא נראה לא יפה ולא מכוער (בלשונה המעטה, ככה זה היה נשמע) וכשפגשתי אותו שאלתי את עצמי לאחר כמה פגישות למה היא אמרה את זה, הוא נראה יותר טוב ממה שציפיתי.

אבל ברור שהעבר המשותף והחיים המשותפים מעלים אותו בעדיפות שלו (לא רק זה, יש עוד הרבה דברים ב"ה) אבל לצערי הרב, כן מצאתי את עצמי עורכת השוואות שאולי הייתי מוצאת מישהו יותר יפה רק יפה, כי בהרגשה שלי, ימישהו יותר טוב ממנו, אני לא אמצא...אבל היצר הרע אומר שאולי אמצא יותר יפה וטוב כמוהו...ה' יעזור

דבר נוסףסיכה

לפעמים אני מרגישה שהוא יותר יפה ממני. למרות שבחוץ אומרים לי שאני יותר יפה ממנו

לא התכוונתי להלחיץבלי מקוריות

רק לא לדחוף לשום כיוון! זו החלטה שלך בלבד!

נשמע לי שאת רק מחפשת הרגעה אז אני נוטה להאמין שכמו שאת מעדיפה, זה יסתיים בחתונה (די ענית לשאלה של עצמך, לא?)

ראיתי שכתבת בהמשך למישהי "הוא נורא מרגיע אותי. כשאני איתו, בפגישה הכל מתיישב לי בפרופורציות ואני כאילו רגועה לגמרי."

זה כבר נשמע טוב- אם כשאת איתו נעלמים הספקות אז זה הסימן הכי חזק שטוב לך איתו.

אולי תדברי עם חברה שלך בלי ל"טייח" דברים. אני בספק שהיא תציע לך את דעתה בכל מקרה- הרבה פעמים דיבורים טובים עם חברות טובות רק מבהירות לעצמך מה את מרגישה.

חח אני גם חושבת שאני מחפשת רק הרגעהסיכה

מה שכתבתי לעניין הזה שהוא מרגיע אותי זה לא בעניין הספקות בלבד וגם לא תמיד. יש פעמים שאני בפגישה ועולים לי הספקות לגביו. להערכתי, פחות ממה שעובר לי כשאני לא איתו.

כשהתכוונתי לזה שהוא מרגיע אותי זה היה בעיקר בדברים אחרים שלאו דווקא קשורים לקשר שלנו. אני סתם אתן דוגמא שכאשר אני עצבנית ממשהו מסויים בבית , בלימודים או בחברה - כשאני מדברת איתו,זה מקבל פרופורציות אחרות לגמרי ואני הרבה יותר רגועה. גם בלי שהוא יגיד כלום.

אתמול ניסיתי לדבר איתה בלי ל"טייח" דברים, וזה אכן עזר כי באמת זה רק הבהיר לעצמי מה אני מרגישה, רק שאתמול כשדיברתי איתה, הרגשתי שהיא טיפה מודאגת ורק בהמשך השיחה היא ציינה שהרגעתי אותה. זה עזר לי כמובן אבל לא לגמרי ולכן הייתי זקוקה לעצתכם.

רק משהו קטן..0 אלישבע 0

לפי דעתי זה ש"ייפת" את המצב דווקא מראה כמה שאת רוצה להתחתן איתו!

הרי אנחנו בדרך כלל מנסים לשכנע אחרים על דברים שאנחנו רוצים.

ולגבי המשיכה לגעת, במיוחד אחרי שציינת שגדלת בחברה מעורבת, זה ממש לא מדד עכשיו לגבי כמה את רוצה להתחתן איתו!

אל תדאגי, זה יגיע לך אחרי החתונה..

המון בהצלחה!!

אלישבע, תודה רבה!סיכה

אני גם הרגשתי לאורך כל הקשר שזה שפחדתי להגיד את כל האמת באמת זה בגלל הרצון שלי להתחתן איתו. כי ידעתי כל הזמן שזה מה שחיפשתי והרגשתי שקיבלתי יותר טוב ממה שציפיתי. אבל לא במראה החיצוני שמפה בעצם מתחילה הבעיה...ואמרתי לעצמי שלא יכול להיות שהכל עובד כ"כ מצויין וטוב ובגלל מראה חיצוני שאפילו לא גורם לי לדחייה אני אפסול את הקשר הזה.

ציינת שלהיפך, גדלתי כל חיי בחברה נפרדת ובאתי ממשפחה שאמא שלי היא חד הורית. מעולם לא היה לי מודל אמיתי של זוגיות נכונה (רק מהטלוויזיה) גם סבא וסבתא הלכו לעולמם כשהייתי צעירה.

בכל אופן, בגלל שהמשיכה לגעת לא תמידית אבל היא כן מופיעה לפעמים וזה שאתם אומרים שזה לא מדד, זה מרגיע אותי.

שוב תודה רבה!! אני ממש ממש מעריכה את זה! תבורכו!קורץ

מעולם לא היה לי מודל אמיתי של זוגיות נכונהמשיחי

"מעולם לא היה לי מודל אמיתי של זוגיות נכונה (רק מהטלוויזיה) "

לדעתי מכאן נובעת הבעיה,את חושבת שאהבה זה כמו בסרטים ומכאן מתחילה הטעות שלך,

צריך לדעת שאהבה זה הרבה יותר מזה כי סרט זה רץ במשך שעה וחצי וזה נגמר אבל אהבה אמיתית זה לכל החיים.

אז דעתי,

שתתנתקי מהאשליות שבסרטים,ותיתחברי למציאות!

מקווה שעזרתי,בהצלחה!

אני לא חושבת שזה שורש הבעיה אבלסיכה
עבר עריכה על ידי סיכה בתאריך כ"א באלול תשע"ג 22:18

אני לא חושבת שזה שורש הבעיה אבל בהחלט היא מוסיפה. כי שורש הבעיה כאמור (לפי עניות הבנתי כמובן) נובע מהלחצים שלי לגבי הספקות. כי ספקות זה כמובן דבר טבעי ונורמלי, ואני נלחצת מזה שיש לי ספקות ומעצימה את זה יותר. ההבנה שספקות זה דבר נורמלי הן ככל הנראה מושפעות מעניין הסרטים, כי שמה אהבה מתוארת כדבר טוטאלי ולא כך המציאות.

ואני משתדלת לעשות הרבה מאמצים להתנתק מזה....בע"ה!

תודה רבה שהארת את עיניי ועל התגובה!

ה"יותר יפה" לבד -ד.

זה שטויות.

דעתיד"ר שוקו

אני לא רוצה לכתוב דברים שאני לא מבין בהם, אז אני אתייחס רק לחלק מההודעה שלך.

1. רגש זה דבר שמשתנה, וזה שהוא לא תמידי זה דבר טבעי בהחלט! (כתבת: "טוב לנו ביחד. אני נהנית להיפגש איתו (לא תמיד בקוצר רוח) לא מחכה שהפגישות ייגמרו ולפעמים מתבאסת שנגמרות, לרוב כיף לי לשוחח/להתכתב איתו." זה מראה שאת במקום טוב!)

3. גם ספיקות זה דבר טבעי, אבל חשוב לא לזלזל בזה. אם חשבת על זה כמו שצריך והגעת להחלטה מתוך שכל ולא רק מתוך רצון להתחתן אז זה ממש ממש טבעי שיבואו ספיקות!

מקווה שעזרתי.

מזל טוב

שוב תודה רבה, ד"ר שוקוסיכה
אני יודעת שספקות הן דבר טבעי ונורמלי. ואפילו מעידים שהקשר בריא. אבל הם משתקים, לפעמים מורידים את החשק להתקדם בקשר כי אולי משהו לא טוב ואז אני מתלבטת למרות שאני יודעת בוודאות שאין מקום לפסול בשלב כזה בגלל דברים כאלה...הבעיה היא שאני מנסה לשחזר אחורה ואני לא מצליחה להחליט האם באמת החלטתי מתוך. רצון להתחתן או באמת מתוך השכל מה שנראה לי יותר הגיוני כי אחרת הייתי סתומה ומפגרת אם הייתי מושכת קשר תקופה ארוכה כשבאמת היו לי די הרבה הזדמנויות לנתק אותו..וב"ה זה משמיים..רק אני צריכה חיזוק
לא יודע מה לייעץד.

רק מעיר על "מושגים" שהוזכרו:

"המראה החיצוני שנגזר ממנו ענין המשיכה, אהבה" וכו'. אהבה אינה "נגזרת" מהמראה החיצוני. ואוי לה לאהבה שנגזרת משם. לכל היותר - מראה חיצוני יכול להפריע להיווצרותה, או לעודד אותה. ולפעמים, אהבה לאדם בכלל משנה את ה"הסתכלות" על מראהו.

לא שמעתי על "יצר לגעת בו" כמדד להתאמת נישואין או לקשר פנימי (לא אומר שלא יכול לקרות דבר כזה).

וככלל, שיש תנודות ברגש - זה דבר מצוי. אך אינני יכול לדעת ספציפית לגבי המקרה הזה.

ועוד דבר - "חוות דעת" של אחרים על ה"מראה" שלו, זה גרוע מאד. וגם בשביל הנתון הספציפי של ה"מראה" וכמה הוא חשוב, צריך להשתדל להיות עצמאית ככל האפשר.

זה מה שהתכוונתי לגבי המראהסיכה
כי באמת אני לרוב כן מרגישה אהבה כלפיו (כמובן בגבול שקיים לפני הנישואין כי היא מקבלת משמעות אמיתית רק אחרי) שלמרות שמפריע לי לפעמים דברים חיצוניים..הם בכלל לא מפריעים לי פתאום ואני אפילו אוהבת אותם (שוב, בתנודות)

היצר לגעת בו נובע ממשיכה פיזית שאמורה בע"ה להתממש אחרי החתונה, חשבתי שזה כן מדד ולכן הזכרתי אותו שהוא כן קיים אך גם פה, לעיתים.

אם אתה אומר שכלל יש תנודות, ולא יודע לגבי המקרה הזה, יש לך עצה איך אוכל לדעת? אולי לפנות לגורם מקצועי? אני כן חוששת מניתוק הקשר, גם, לפעמים (נמאס לי כבר לכתוב את זה)

לעניין החוות דעת על המראה החיצוני אני יודעת שזה גרוע אבל לא הבנתי את כוונתך שבשביל הנתון הספציפי הזה צריך להיות עצמאית וכו'...

אשני למענה! תודה רבה!
התרשמותיד.

בענ"ד, זה שאת במצב נורמלי לגמרי.

את יכולה להתייעץ בגורם "מקצועי" אם זה יכול לעזור לך. מישהו דתי שמבין את ההווי שלכם.  ותתכווני שאם יתברר שהכל בסדר, אז עשית את זה רק כדי להיות רגועה יותר, ולא תכניסי לך בראש כאילו מההתחלה היו לך "ספיקות חריגים".. יש את זה להרבה - לא כולם שואלים, וגם קצת קשה להקיש ממקרה למקרה.

ככלל, כדאי להתרכז באישיות, באדם, לא להכניס בראש באופן מלאכותי שמראה זה "מאד מאד חשוב". מה שחשוב זה שהאדם הוא טוב ומתאים בכיוון, וגם מתאים אישית, ספציפית, אוהבים אותו ורוצים בו. יש כאלה שסובייקטיבית מראה מסוים מחזק אותם או "חוסם" אותם. זה לא משהו "אידאולוגי", אלא מציאות שהיה יותר טוב שלא היתה קיימת - אבל אי אפשר להתעלם ממנה.

לכן אם מישהו/י מרגיש שהמראה של השני בלתי נסבל עליו - נו, אז השני לא צריך לסבול מכך שהצד החיצוני תופס כזה מקום אצל מי שמסתכל כך ולהרגיש פחות רצוי בגלל זה.. 

וזה מה שהתכוונתי לגבי ה"עצמאות". את צריכה לענ"ד להשתדל להיות יכולה "להעיף לכל הרוחות" את חוות הדעת של אחרים, הן לגבי משקלו של מראה בכלל, וקל וחומר לגבי המראה שלו ספציפית.

להשתדל להיות עצמאית, להתרכז באישיותו, לשכוח קצת מה"התלבטות" ולראות האם טוב לכם. כמובן, אם כל הזמן "מנקר" בראש מה שאומרים אחרים, אז זה חלק מהנתון שלך, רק חבל שזה יהיה כך. את אמורה להתחתן איתו, אם תתחתנו, ולא אף אחד אחר.

יתכן שאם תנהגי כך, ולא יהיו "אחרים" ברקע, אז תחושי יותר את עצמך ביחס אליו (אבל אל תעשי את זה בכח.. פשוט תחליטי שנגיד לשבוע, את לא חושבת על הנושא של המראה בכלל, ולא מודדת "משיכות".. סתם מדברים אדם עם אדם. ותחליטי שאחרי השבוע את מתבוננת במצב. אבל לצורך זה - ממש לא חושבת על כך באותו השבוע..  ואל תעשו "תחרות" בלהגיד אחד לשני כל מיני "הצהרות", תשאירו משהו לאחרי החתונה..)

כך נראה לענ"ד.

דן. תודה רבה!סיכה

כל הגורמים המקצועיים שהתייעצתי איתם כולל רבנים, נתנו לי את ברכת הדרך ואמרו שאין לי ממה לחשוש.

אבל הבעיה שלי בעניין הזה היא שאני עצמי לא בטוחה, ומעלה לעצמי השערות "אני מניחה שהם לא יודעים את התמונה כולה" ואז זה מכניס בי חוסר ביטחון בעצה שלהם.

אני משתדלת מאוד להתעלם מהתגובות של הסביבה, אני לא שומעת אותם הרבה. והיתה לי תקופה של יותר משבוע (לא באופן מודע) שהתעלמתי מהחוות דעת ובאמת היו לי די הרבה רגעים שממש נהנתי להסתכל עליו, וראיתי שהוא הכי יפה בעיניי ואפילו יותר ממני. וברגעים האלה גם כשעלו לי לראש ה"חוות דעת" הרגשתי שהן לא מעניינות אותי בכלל ואני יודעת בדיוק מה אני מרגישה.

ד"א, כתבת:

"את אמורה להתחתן איתו, אם תתחתנו, ולא אף אחד אחר." אני נורא נלחצת מה"אם תתחתנו" באופן כללי, שאולי זה לא בר ביצוע ויש מצב שחלילה ניפרד? אין לי מושג מאיפה מגיע הפחד הזה, האם בגלל שאני לא רואה את החיים שלי בלעדיו או כי יש לי לחץ סמוי להינשא?

הדבר שאני הכי רוצה בעולם, זה להינשא לו , למרות כל הפחדים והספקות. כי אני רוצה להיות איתו.

אבל הנקודה העיקרית בעניין הזה היא שאני שואלת את עצמי למה אני לא מתעלמת מהספקות האלה אם זה דבר טבעי? ומנגד, עולה בי המחשבה "למה שאני אתעלם מזה? אולי זה משהו שאני צריכה לשים לב אליו ועם כל הקושי למנוע אותו כמה שיותר מוקדם" (הכוונה לפרידה המום)

וסליחה על האורך של ההודעות, אבל זה ממש עוזר לי! תודה רבה, ה' ישלם שכרכם!

אל תפחדי.ד.

כתבתי "אִם" כדי לא להלחיץ לשום כיוון. את צריכה להשתדל להיות נינוחה, והדברים יבואו מתוכך.

לגבי זה שאת "לא מתעלמת מהספקות" - אל דאגה, זה הכי טבעי למצב הזה. הרי את חוששת...

אני מתרשם שהרבנים והיועצים ששאלת, ידעו על מה הם מדברים.

אולי תנסי שני דברים: האחד, לחשוב - נניח שביטלת, את מרגישה טוב?..

דבר שני - תנסי אולי כמו שהצעתי מקודם. שבוע בלי "מראה", ובלי לחשוב על התלבטויות. פשוט נפגשים בנחת, כאילו אתם מכירים כעת. ותראי מה יהיה. אולי תיווכחי שעצם הלחץ שאת "עומדת להתחתן".. זהו.." הוא הגורם לספק?..

ואם יהיה לך קשה "לא לחשוב" - תאמרי לעצמך שזה עצמו לצורך הענין. זה יכול לעזור לא לחשוב על כך.

ונקוה שתרגישי עם זה מצוין.

תודה רבה על הסבלנות! מעריכה את זה מאודסיכה

אני יודעת שאני אדם שנלחץ מדברים קטנים מאוד, ק"ו כשאני לקראת קבלת החלטה במיוחד בדבר הזה שברגע שמחליטים אין דרך חזרה.

לגבי השני דברים שהצעת:

1. ניסיתי לחשוב על זה, במחשבה הראשנית אני ישר אומרת לעצמי "ממש לא! אין מצב שאני עושה את זה בחיים",

כשאני חושבת שוב, אני אומרת לעצמי "תהיי אמיצה, אל תפחדי לקבל את ההחלטה הזאת! עדיף עכשיו לפני שיהיה מאוחר מידיי" ואז כשאני חושבת לעומק ומתבססת על עצם הקשר שלי איתו אז אני חושבת "השתגעת? זה הוא! איך תעשי את זה? אחרי כל מה שעברתם ביחד? ולמרות כל היתרונות שיש לו ושהוא בדיוק מה שחיפשת ויותר טוב ממה שיכולת לקבל?"

אני מניחה ובעיקר מקווה שזה בגלל שאני לא רואה את החיים שלי בלעדיו. אבל גם פה, לצערי הרב עולה נקודה אחרת, אולי זה מהפחד שלי לבטל אירוסים באופן כללי? תמיד חששתי מזה!!!!

זה בדיוק העניין, שכל ספק שעולה לי מביא איתו יתרון וחסרון וזה מה שגורם אצלי לבלבול.

2. לגבי ההפסקה של המחשבות האלה לשבוע, זה רעיון טוב! ננסה אותו באופן מודע!

והלוואי שארגיש מצויין!

שוב, תודה רבה! באמת!!!

וואו דן, כל מילה!!יטבתה
2 דברים שציינת היו דווקא דוחפים אותי להתחתן:אוחא

1. תגובת סובבייך למראה של הארוס שלך - איך הם קשורים לעניין? מי יחיה איתו עד 120 - את או הם? הם יכולים להביע דעה אם חלילה הבחינו באיזו מידה מקולקלת, אבל בעניין הזה - אין להם זכות להביע את עמדתם.

במקרה שלי, ההורים שלי קצת נרתעו מהמראה של בעלי (לא אהבו בחורים עם זקן, אפילו שאחי גידל זקן ופאות ארוכות כשנכנס לישיבה הגבוהה. גם אני לא חשבתי שאתחתן עם בחור מזוקן, אבל התכונות הנפלאות שלו שבו אותי, והמראה שלו כבר לא היה מבוגר ודוסי מדיי כמו שראיתי בפגישות הראשונות...).

ב"ה אני אחת שלא מעניין אותה מה אחרים חושבים חיוך גדול והתחתנתי איתו ב"ה!!!!

עכשיו - המשפחה שלי מקבלת אותו מאוד מאוד יפה, ובכלל לא מפריע להם המראה החיצוני שלו!!

אל תשכחי שאחרים לא מכירים את ארוסך כ"כ. בעז"ה כשיכירו - המראה שלו לא יפריע להם בכלל!!! מניסיון קורץ

אם היית מרגישה כ"כ לא נעים להיראות בקרבתו - היית מגלה את זה מזמן, והיית חותכת. מאחר שב"ה התארסת איתו - כנראה שזה לא העניין... בבקשה אל תחטפי עכשיו רגליים קרות! חיוך

2. את מאורסת - תמיד צפים ועולים בתקופת האירוסין דברים "לא סגורים", חששות קטנות שהיו/לא היו ונדחפות עכשיו למרכז הבמה. אני הדחקתי את ההתלבטויות שהיו לי בתקופה הזו, כי ידעתי בבירור שאלו ניסיונות היצר להניע אותי מלהתחתן, מלעשות את הדבר הנפלא הזה שנשמתנו מחכה לו עוד 40 יום לפני בריאתה.

יצאת הרי חצי שנה, ואני מאמינה שאם היו דברים מהותיים - לא היית מתארסת איתו. סמכי על עצמך!!! אחרי החתונה את תראי עוד יותר את ההתאמה ביניכם אי"ה, שלא תביני איך לא התחתנת איתו יום אחרי שהכרת אותו קורץ

אם המראה החיצוני שלו היה באמת מפריע לך - לא היית "מחזיקה מעמד" חצי שנה איתו. זו דעתי חיוך גדול 

עצתי: תתמקדי בדברים הטובים בארוסך (אפילו תרשמי לך אותם על דף, וחלילה ברגעים "קשים" - תקראי אותם שוב ושוב), תשמחי שטוב לך איתו! 

אל תחשבי על איך הוא בעיני אחרים, כי הם עוד יתרגלו, ואפילו יאהבו אותו!! (את אולי לא חושבת על זה, אבל יהיה למשפחה שלך טוב, אם לך יהיה טוב! אם הם יראו שטוב לך איתו - הם יאהבו גם אותו. שוב - מניסיון שלי ושל חברות שלי חיוך גדול).

אל תשכחי שהיצר ינסה הרבה להניע אותך מלהתחתן עם ארוסך. אל תוותרי לו! נשיקה

הרבה הרבה הצלחה!!!

נשמח לשמוע בקרוב בשורות טובות!!!

אוהב

אוחא, תודה רבה התשובה המעודדת והמחזקת!סיכה

1. ברור לי שאני הולכת לחיות איתו עד 120 וזה גם מה שליווה אותי כשעלו לי הספקות לגבי המראה החיצוני, ידעתי שזה דבר שאם הוא אמור להפריע למישהו - זה רק לי.

את ציינת שאת אחת שב"ה לא מעניין אותה מה אחרים חושבים - זה כ"כ נפלא, כי אני לא כזאת בכלל. והרבה פעמים אני מוצאת את עצמי שואלת על דברים אחרים בחיים "מה אנשים יגידו".

והאמת שאת צודקת, אני אישית כפי שאני מכירה את עצמי, אם לא נוח לי להיות עם בן אדם מסויים אני לא יכולה לסבול את זה  וישר מחפשת דרכים להתחמק. ואיתו לא עשיתי את זה (מעטות הפעמים אולי 5% מתוך הקשר כולו שכן ניסיתי).

ואני חוששת מאוד מרגליים קרות! מצד שני אני שואלת את עצמי אולי התעלמתי מהחששות האלה לפני, ואז זה לא רגליים קרות...אופ כמה חששות ופחדים, זה לא נגמר!

2. בדומה למה שכתבתי ב1, אני מרגישה שהדברים שצפים לי עכשיו זה דברים שצפו לי גם לפני שהתארסנו כשחשבתי בוודאות שפתרתי אותם ועברנו את זה. וזה חוזר וצף שוב ומערער לי את הביטחון שאולי לא פתרתי את זה נכון, למרות שהיו אנשים נשואים שליוו אותי ועזרו לי ב"ה.

אני משתדלת לסמוך על עצמי ולהחדיר לי לראש שאין לי מה לדאוג, וזה הכל טבעי ונורמלי. אבל זה עוזר למעט זמן.

ועצתך החכמה, משתדלת מאוד להתמקד בדברים הקודמים אבל גם פה, זה עוזר למעט זמן. אני שמחה שטוב לי איתו ב"ה! והוא באמת בחור מצויין. מה גם שחשוב לי לציין - שזה לא דבר שהרבה מצליחים לעשות; הוא נורא מרגיע אותי. כשאני איתו, בפגישה הכל מתיישב לי בפרופורציות ואני כאילו רגועה לגמרי.

לגבי ההתרגלות של אנשים למראה שלו ושלהם יהיה טוב אם לי יהיה טוב, אני מרגישה את זה קורה כשאני מלאה ביטחון בקשר שלי איתו. ומעבר לזה, גם אם הם לא ממש מראים את זה, למען האמת זה לא מעניין אותי. כי אני יודעת מה אני מרגישה.

והיצר הרע, אם רק לא היה רע כ"כ...

תודה רבה רבה!! תבורכי! באמת חיזקת אותי!קורץ

ולכולם, תודה רבה רבה! עוד עצה..סיכה

באמת חיזקתם אותי!

דבר שחשוב לי להדגיש:

אני מטבעי אדם מתלבט והססן בהחלטות.

אבל שאלה חשובה:

האם לאור כל מה שכתבתי לעיל נראה משהו שמדאיג ועליי לחשוב שנית על הקשר?

ואם חלילה חלילה כן (המום) לשתף אותו בזה?

אשמח לתשובה!! תודה רבה לכולכם! ה' יברך אתכם וימלא משאלות לבכם לטובה!

בע"ה אך ורק בשורות טובות לכולנו!

לא נראה לענ"ד,ד.

משהו אובייקטיבי שמדאיג...

הדבר היחידי ש"מדאיג", זה שאת דואגת יותר מידי..

וזה כנראה לא התחיל מעכשיו, ולא ייגמר עם עכשיו..

אז אולי כדאי, שחוץ מההתבוננות בנושא הספציפי הזה, תרגילי את עצמך לקחת דברים יותר בנחת, בחיוך (אני מניח שגם דברים שלא "קריטיים" כמו הנושא הזה יכולים לגרום לך התלבטויות), להאמין ביכולת שה' נתן לך.

הצלחה רבה.

אולי תנסי לא להפגש איתו...??????????????

לעשות מעין הפסקה קטנה ממנו בלי להלחיץ אותו ולעשות בירור עם עצמך.

אם לא תנסי לשבת עםם עצמך לבד ולחשוב על הדברים ואולי  לרשום אותם כמו יתרונות חסרונות וכו..

(אל תשכחי שלכולם יש מחשבות שניות ואולי זה לא זה וכו...)סה"כ לפי מה שכתבת פה את יחסית נראת שלימה עם ההחלטה שלך...ועוד משהו מי מבטיח לך שיש יותר יפים/טובים/חכמים ממנו בחוץץ.....

בהצלחה ותבשרי לנו בשורות טובות במהרה!!!

אני לא רוצה הפסקהסיכה
דווקא כשאני איתו הרבה יותר קל לי..כל הספקות עולות בעיקר כשאני בלעדיו וגם לא עסוקה. יש לציין שאני בחופש כבר תקופה די ארוכה..החוסר מעש הזה מביא לידי מחשבות..וזה גם מה שקרה לי לפני שהתארסנו כשהייתי בחופש..זה מתעצם הרבה יותר...
אני מפחדת מהפסקה..אני לא חושבת שזה יעיל
נכון. זה כנראה לא השלב לדבר כזה..ד.
יתכן שלא כתבת כל מה שאת מרגישה,אלמונית 0

אבל לפי התגובות שלך זה נראה טבעי לגמרי למצב של ארוסין- בו היצר הרע מנסה לסכסך.

בין הארוסין לחתונה זה השלב הכי קשה, בו עולים הרבה מאד ספקות. זה מצב בינים- מצד אחד החלטתם ומצד שני אתם עדין לא יחד (סופית בעז"ה). לכן להרבה מאד זוגות עולים ספקות רציניים לגבי הקשר (הרבה אנשים חושבים שוב אם ההחלטה הזו נכונה כדי לנצל את הזמן לפני החתונה, כי אחרי החתונה קשה יותר להיפרד). אבל רובם המוחלט של הזוגות מתחתנים בכל זאת וחיים באושר.. סביר שלמישהי שיש לה אופי מתלבט והססן (כמו שתיארת את עצמך) יהיו יותר חששות בתחום.

נשמע גם שהחששות נובעות מתגובות הסביבה. אם חשוב לך מאד תגובת הסביבה, ובמיוחד תגובת הוריך, ואת צריכה 'אישור' מהם על ההחלטות שלך (אני גם כזו, ולפעמים זה בעיה), סביר שתגובה שלהם תשאיר אצלך רושם ותגרום לך לראות את הבחור אחרת, כמו שהם אמרו עליו. אולי יעזור לך אם תחשבי על זה שברגע שהם יכירו אותו (לפי התיאורים הוא בחור מממש טוב) זה פחות יפריע להם ויתכן שהם אפילו לא יבינו למה הם חשבו עליו את זה. אולי תנסי לשכנע את עצמך שאמרו עליו שהוא יפה...

חשוב גם שתקחי לתשומת ליבך שכשמדברים על מראה חיצוני מתכוונים שאת צריכה לחשוב הוא בסדר (זה לא משנה אם בחורה נראית נורא, אם הבחור חושב שהיא יפה הכל בסדר) ולכן אם כשאת איתו את לא חושבת שהוא נראה רע, זה לא אמור להיות בעיה לענ"ד (בסך הכל רוב הזמן תהיו לבד בבית...)

לגבי משיכה, נראה לי שזה באמת עניין של תקופות (אולי זה באמת הורמונלי). לי אישית לא היה כמעט רצון לגעת בבעלי לפני החתונה, וזה הגיע אחר כך. (יתכן שזה קשור גם לזה שאתם שומרים נגיעה ואת למדת מאז ומתמיד שזה אסור, כך שאת מתרגלת להתרחק עכשיו, וזה עלול להרחיק גם נפשית).

בהצלחה!

הי מתוקהבטוב

קודם כל, את ממש מאורסת, אלו ספקות מאד טבעיים ואת בסדר ולא צריך לחשוב על הקשר מחדש, אם המצב הוא כפי שתיארת. גם תיארת דברים יפים ביניכם שהם משמעותיים- אוהבת להיות איתו, אתם מחזקים זה את זה.

לגבי שאלותייך-

רגש הוא לא תמידי- זה עניינו שהוא רגש והוא לא קבוע. איך להדליק אותו? בד"כ בכניסה לפנימיות. אמירה פנימית מהלב שלך ללב שלו. להסביר רגעים קטנים שחשבת עליו, איך את צריכה אותו. כמה שמחת בו. גם אם עכשיו את לא מרגישה כך, לשמר את הרגעים  (הפנינים) שהרגשת הכי מאושרת בעולם, ולספר לו עליהם ואז זה מעלה לו את הרגשות הללו גם. זו רק דוגמא אחת. גם להקשיב ולתת לשני תשומת לב והכלה זה מאד מחזק את הרגש האינטימי ביניכם. כל אחד מרגיש שיש לו מקום ושהשני מבין אותו ושבכל העולם יש לכם את הסוד שלכם, הקשר שלכם שנותן לכם חיזוק פנימי..

אני לא מבינה מה הקשר ביין מראה חיצוני למשיכה להתאהבות לאהבה עשית פה סלט גדול. גם אם הבחור חתיך ביותר זה לא אומר שכל רגע שתראי אותו תרצי לגעת בו...מצטערת...משיכה (בעיקר אצל האישה) זה בד"כ נובע מהרצון להתקרב וזה פשוט לא קשור למראה. גם אם מרגישים דחייה, יכול להיות שזה נתלה במשהו חיצוני כמו אף מכוער, אבל עצם ההסתכלות על אדם , רק על האף שלו, היא חיצונית ומרחקת אותך. אם לדוג' במקום להתסכל על האף תקשיבי למילים שהוא אומר, תראי שהאף שלו עדיין נשאר מכוער (מה לעשות, דוגמן הוא לא יהיה) אבל החיוך שלו מאיר את כל כולו. זו רק דוגמא.

לגבי מה שאחרים אומרים- מה זה משנה?????? וכבר אמרו זאת לפני.

לעניות דעתי, אם היו לך הרבה רגעים שרצית להתקרב אליו, וטוב לך איתו אז זה לא נשמע שהוא דוחה אותך.

אני לא חושבת שמה שצריך להיות בין בני זוג זה שכל רגע שנפגשים או מסתכלים זה על זה ייש משיכה מטורפת ונראים הכי יפים בעולם. יש את הרגעים הללו של משיכה (וצריך להיזהר באירוסים) ויש את הרגעים שהוא נראה הכי מאיר והכי זוהר בעולם. אבל זה לא כל הזמן.

עצתי- תסתכלי עליו כמכלול, אל תנסי לבדוק, יש משיכה, אין משיכה ,איך הוא נראה וכ', אלא, פשוט תהיי איתו, כי נשמע שאת אוהבת אותו...

בהצלחה!

בטוב, הדברים שלך ממש נכנסו ללבסיכה
עבר עריכה על ידי סיכה בתאריך כ' באלול תשע"ג 15:29

תודה רבה על העצות המחזקות! למעשה, אני יודעת שבשורה התחתונה הקשר הזה טוב ונכון לי.

כי מבחינה שכלית באמת הכל יושב נפלא ב"ה..הרגש פחות יציב. והוא הרבה מושפע מהמראה החיצוני והחוות דעת שמפריעות לי להתקדם רגשית..כי ניצנים של הרגש קיימים..יש לי לא מעט רגעים שאני זוכרת בוודאות שנהנתי מכל רגע איתו והתבאסתי מאוד שהפגישות נגמרו, מצידי היה להיפגש איתו כל יום. כשהוא היה אצלי שבת כ"כ נהנתי ללכת לישון כשידעתי שאני אראה אותו בבוקר וזה לא ערב שהייתי איתו והוא נגמר..אלא הוא ממשיך בבוקר. גם משיכה פיזית הייתה קיימת.

אבל מנגד, היו גם רגעים הפוכים. לא באופן קיצוני. קצת פחות מתגעגעת, לא היה משנה לי אם הפגישה תמשיך או תיגמר (אבל אולי זה כי הייתי עייפה, אין לדעת מגניב ) , פעמים של חוסר חשק אליו/לקשר בכללי..אומנם ידעתי שהמראה החיצוני גם הרבה פעמים הפריע לי ואולי זה הושפע מהחוות דעת של הסביבה , שכאמור באופן כללי גם בדברים אחרים בחיים אני מושפעת מהם לצערי וחסרת ביטחון בעצמי.

אחרי ששיתפתי אותו מעט בתחושות ופחדים שלי (לא כמו פה כדי לא להלחיץ אותו ולפגוע בו) הגענו למסקנה שכנראה שורש הבעיה הוא בחוסר ביטחון שלי בעצמי ובהחלטות שלי באופן כללי, הלחץ שלי מסיפורים שאני שומעת, הניתוח המעמיק שלי על כל פרט קטן שלרוב דורש התעלמות.

ואני מוסיפה, שלענ"ד בגלל שזה לא מה שציפיתי מבחינה חיצונית ודמיינתי מראה אחר, זה מעכב אותי בהתחברות הרגשית המלאה אליו שתוביל אותי להשלמה וביטחון בקשר...שלפעמים מהדהד בעוצמות נמוכות גם כשאני איתו. אני מקווה שבאמת זה מגיע משם ולא חלילה נורות אדומות שמהבהבות ואני מתעלמת מהן.

ועם כל זה, שכחתי שאני ב"ה מאורסת וזה כמובן טבעי ונורמלי. אבל זה לא משכיח את המחשבות..זה מרגיע מעט והן צפות ועולות שוב...ואז זה כבר לא עוזר..

שוב פעם, מתנצלת על האורך. תודה רבה רבה! עזרתם לי מאוד..אין לכם מושג כמה! שאזכה להשיב לכם בשמחות בע"ה! תבורכו!

קשה לענות חיצוניתרפואה זוגית

קשה מאוד לענות על השאלה שלך באופן חיצוני. 

מצד אחד משיכה היא דבר חשוב בקשר בין גבר ואשה והעדר משיכה עלול בהמשך לייצר בעיות בזוגיות. 

מצד שני, גם כאשר קיימת משיכה ניתן להיכנס במצב של חרדה וסטרס לספקות לגבי קיומה. זה מסוג הדברים שנעלמים במצבי לחץ וספק. את מציגה את שני הצדדים וקשה לשפוט באינטרנט מה המקור ומה התוצר. נסי להירגע, לחוות את המפגש עמו באופן לא שיפוטי בלי לחשוב כל הזמן מה את מרגישה. כך אולי תוכלי לשוב ולחוות את הזוגיות באופן ישיר ולא שיפוטי. 

תודה רבה!סיכה
אם יש בדעתי את ההגדרה הנכונה לגבי משיכה אז היא קיימת...אבל לא באופן תמידי. ז"א שלפעמים אני מרגישה אותה מאוד חזק, לפעמים לא מרגישה אותה/לא שמה לב אליה, ולפעמים מרגישה מעט מרוחקת ואולי אומרת "מזל שאנחנו עדיין אסורים"..זה לא כ"כ יציב.
המשיכה מוגדרת אצלי (וסליחה אם זה בוטה, זה רק לשם ההתייעצות) כרצון לגעת בבן הזוג, לחבק/לנשק, רצון להיות איתו, לחיות בקרבתו, והנאה להסתכל עליו.
וכמובן שכל הפרמטרים הנ"ל לא תמיד באים ביחד ויכולים גם להיות מחולקים, ולהשתנות מפעם לפעם. כלומר, לפעמים אני יכולה להרגיש שבא לי רק לגעת ולהיות איתו ולא להסתכל..ופעמים אחרות אני יכולה להרגיש שבאלי רק להסתכל ולא לגעת ולהיות איתו...מקווה שהובן ההסבר.
תודה רבה רבה! אשמח למענה!
מנסה לתת הסבר לשינויים בתחושותבנה ביתך בקרוב

את מדברת על שינויים בתחושות. לפעמים כך ולפעמים כך.

יכול להיות שהשינויים בתחושות נובעות משינויים הורמונליים אצלך. זה הגיוני. אומרים שבזמן הביוץ יש יותר משיכה, בזמנים אחרים פחות. לפעמים אולי עלולה להיות דחיה (ממגע, לא מהאדם עצמו).

ויכול להיות שתחושות החוסר משיכה, וכל הספקות , פשוט נובעים ממתח ומחשש מהעתיד הלא נודע. לדעתי זה טבעי ביותר.

מתוך מה שכתבת, אני רוצה לחזק אותך. בעזרת-ה' נשמע שהוא יהיה בעל טוב בשבילך.

תתחתני בשימחה, אל תתני ליצר הרע להפריע, ובעזרת ה' יהיה לך אושר ושמחה כל החיים.

וואו, תודה רבה!סיכה

זה בהחלט יכול להיות הגיוני לפי מה שאת מתארת...כי אני די מזדהה עם התיאורים של הירידות הרגשיות בעניינים האלה, כי באמת כשהזכרתי בתגובות הקודמות את עניין המשיכה והדחייה, הודאגתי קצת שזה קרה כי אני יודעת בוודאות שבפגישות הראשונות לא הרגשתי דחייה בכלל ! ואחרי זה כשהרגשתי קצת נלחצתי מזה, אבל כמו שאת אומרת יכול להיות שזה  נובע משינויים הורמונליים. ובע"ה אני מקווה שאת צודקת! כי זה דומה מאוד למה שאני מרגישה...ולפעמים כך ולפעמים כך, לפעמים זה רגש חזק וסוחף, לפעמים לא. ולפעמים באמצע.

תודה רבה רבה! וחיזקת אותי מאוד עם השתי שורות אחרונותקורץ

תבורכי!

מנסה לעזורנונימי

קודם כל חשוב שתדעי שזה טבעי שיש חששות והתלבטויות, במיוחד אחרי שמחליטים. להתחתן זו לא החלטה פשוטה.

קצת מהניסיון שלי, גם אנחנו יצאנו חצי שנה והתחתנו אחרי עוד חצי שנה. גם במהלך הקשר היו לי הרבה התלבטויות, רובם קשורות למראה החיצוני.

הוא לעומת זאת החליט מהר מאד.

אחרי שהחלטתי היו לי עוד התלבטויות- כששמתי אותן על השולחן הבנתי שאני מסתכלת חיצונית, הוא אוהב אותי, טוב לי איתו, המידות שלו מדהימות אותי כל פעם מחדש ומה שמפריע לי זה דברים קטנים וחיצוניים.

לפי מה שאת כותבת אין לך סלידה ממנו, ולכן אני חושבת שזה תחושות שיעברו עם הזמן.

אל תתייחסי לחוות דעת של אחרים, הם לא יחיו איתו- את צריכה להחליט אם זה מפריע ועד כמה.

ועוד דבר קטן- החששות האלה שבאים לאחר ההחלטה הן בדר"כ תוצאה של עבודה קשה של היצר הרע. עומד להיות כאן דבר מדהים, קשר בין איש לאישה ולכן היצר הרע מנסה להכניס בנו חששות ופחדים- אל תתני לו להיות חלק מהשיקול דעת שלך!

לגבי האהבה והרגש- כשהחלטתי להתחתן הרגשתי שמהמקום שבו אנחנו נמצאים יש רק דרך אחת לעלות-להתחתן.

קשר לא יכול להחזיק מעמד רק עם חברות בלי מחויבות וקשר עמוק ואמיתי ולכן זה טבעי שלא תמיד תרגישי עליות, אחרי החתונה, בעז"ה, הקשר מתחזק יותר- מדהים עד כמה!

מקווה שהועלתי,

שיהיה בהצלחה

את‏ ‏רוצה‏ ‏לעשות‏ ‏סקנדל‏ ‏לעצמך‏ ‏‏?‏the truck man
ראשית‏!‏‏ ‏אם‏ ‏יש‏ ‏ספק?!...‏ ‏אז‏ ‏אין‏ ‏ספק‏!

אין‏ ‏לך‏ ‏טעם‏ ‏לנסות‏ ‏להבעיר‏ ‏בעצמך‏ ‏את‏ ‏אש‏ ‏האהבה‏!‏
למה‏?‏‏ ‏כי‏ ‏גם‏ ‏אם‏ ‏תשפכי‏ ‏עליה ‏בנזין‏ ‏היא‏
‏תכבה‏ ‏מהר‏ ‏מאוד‏!‏‏ ‏כשזה‏ ‏לא‏ ‏זה‏ ...‏ ‏זה‏ ‏לא‏ ‏זה‏!‏
אם‏ ‏יש‏ ‏לך‏ ‏ספק...‏ ‏תחתכי‏!‏‏ ‏אל‏ ‏תעשי‏ ‏משהו‏ ‏
שאת‏ ‏עלולה‏ ‏להצטער‏ ‏עליו‏!‏‏ ‏אם‏ ‏יש‏ ‏ספק‏?‏! -‏ ‏אז‏ ‏אין‏ ‏ספק‏!‏

אבל....‏ ‏מצד‏ ‏שני,‏ ‏בתור‏ ‏אחד‏ ‏שלא‏ ‏שם‏ ‏ממש‏ ‏
דגש‏ ‏על‏ ‏המראה‏ ‏ושם‏ ‏יותר‏ ‏דגש‏ ‏על‏ ‏התוכן‏,‏
‏אם‏ ‏מבחינה‏ ‏מנטאלית‏ ‏טוב‏ ‏לך‏ ‏איתו‏?‏! -‏ ‏go for it!

גם‏ ‏אני‏ ‏לא‏ ‏סמל‏ ‏היופי‏ ‏והחן,‏ ‏אבל‏ ‏עם‏ ‏כל‏ ‏זה‏ לא‏ ‏הייתי‏ ‏רוצה‏ ‏
שאישה‏ ‏תשלה‏ ‏אותי‏ ‏ובסוף‏ ‏אתאכזב.‏ ‏אם‏ ‏לא‏ ‏בא‏ ‏לך‏ ‏עליו‏ ‏
בגלל‏ ‏מראה‏ ‏חיצוני‏ ‏שהקב‏"‏ה‏ ‏נתן‏ ‏לו.‏ ‏את‏ ‏לא‏ ‏חייבת‏
‏להחזיק‏ ‏אותו‏ ‏אם‏ ‏הוא‏ ‏לא‏ ‏מוצא‏ ‏חן‏ ‏בעייניך,‏ ‏וברוב‏ ‏המצבים‏ ‏זה‏ ‏מגיע‏ ‏לגירושין.‏‏ ‏אז‏ ‏חבל‏!‏‏‏ ‏ויהיו‏ ‏כאלו‏ ‏שיגידו‏ ‏שאני‏ ‏מגזים‏!‏
אבל‏ ‏זה‏ ‏לצערי‏ ‏המצב‏ ‏היום

לא‏ ‏משנה‏ ‏מה‏ ‏תחליטי,‏ ‏אני‏ ‏מאחל‏ ‏לך‏ ‏ולו‏ ‏ש‏ה'‏‏ ‏יצליח‏ ‏דרככם‏ ‏בכ‏ל !‏
אל תתני לאנשים להשפיע עליךzmil
חחח אני משתדלת, תודה רבה! סיכה
אני חושבת שהיית יותר מידיי קיצוני..סיכה

כשיש ספק, יש ספק. אם זה היה כ"כ פשוט וקל שכאשר יש ספק אז אין ספק..אחוזי הנישואין היו יורדים בחצי לפחות אם לא יותר. תמיד יש ספקות וזה ברור, השאלה איך מתייחסים אליהן ואיך מחליטים על סמך זה. לצורך זה דרוש התייעצות, ממה שהבנתי מכל המגיבים היקרים פה זה שאין לי ממה לחשוש, הדברים הרגיעו אותי ב"ה ואני יכולה לבשר שאני ב"ה מרגישה בהרבה יותר טוב! נפגשתי איתו מאז והיה נפלא ב"ה! זה רגש עולה ויורד אבל כמו שאמרו חכמים לפניי - ככה זה , ובתקופת אירוסים ככל שמתקרבים לחתונה זה יכול להתעצם אם לא נלחמים בזה כמו שצריך.

הזכרתי שאני מפחדת שאני משלה אותו בזה שאני ממשיכה וכביכול אומרת "גם אני" למחמאות שלו. אבל לא אמרתי שאני חושבת / בטוחה בזה...לפי מה שכתבתי קודם, החשש הוא הגיוני ואם מידי פעם יש לי ירידה רגשית, זה לא אומר שאני משלה אותו - זה אומר שהקשר בריא וטוב.

ומפה להגיד שחלילה אפשר להגיע לגירושין זה נראלי רחוק...ואפילו מאוד. ולמען האמת קצת הלחיץ אותי אחרי כל התגובות המרגיעות למעלה...אבל זו דעתך.  אני לא חושבת שאני מחזיקה אותו בכח למרות שהוא לא מוצא חן בעיניי. אני גם לא חושבת שהוא לא מוצא חן בעיניי, הוא כן. אבל לפעמים אני חוששת שלא ומפה כמו שהקדמתי ואמרתי מתחילה הבעיה.

תודה רבה!

ואמן בע"ה על האיחולים ;)

רגשיהושבעט5

חששות הן דבר טבעי ומובן.

לגבי רגש יש להפריד בין הרגש שבתקופת הארוסים לבין זה שאחר הנישואים גם כזוג צעיר ובהמשך כזוג ותיק.

הרגש מתפתח מהנתינה ההדדית של אחד לשני ,של הויתור אחד לשני.

אסיים בסיפור קצר לפני כמה שנים היינו בדוידקה בירושלים.

עבר שם זוג מבוגר (להערכתי הם היו נשואים 50 שנה) הם הלכו יד ביד (זוג מבוגרים חרדי נעצרו לשבת לנוח בספסל והסתכלו אחד לשני בעיניים היה במבט המון רגש ואהבה עצומה.

יכול להיות שבאמת בגלל זהסיכה

בגלל העובדה שהקשר שלנו ארוך וב"ה אנחנו שומרים נגיעה ועדיין לא גרים אחד עם השניה ככה שעניין הנתינה הוא עדיין לא לגמרי מתממש וגם המגע לא בא לידי ביטוי מה שמעלה עוד יותר את החששות והספקות כי הם באמת רק מצד הרגש. מצד השכל הכל מושלם ב"ה! ובאמת יותר ממה שציפיתי תודה לאל.

אז אני מקווה שבע"ה הרגש והאהבה יתפתחו ויתעצמו עם השנים..בשנות נישואין טובות ומאושרות בע"ה! כמו הזוג הזה!
בע"ה אצל כל ישראל..

תודה רבה!קורץ

אפשר המלצה?אורין
אני אחשוב על זה בע"ה בל"נ, תודה רבה!סיכה
לא קראתי הכל, אבלנתנאל ואודיה

אני רוצה לתת נקודה למחשבה-

קיימת בעיה אצל רב האנשים בעולם- שחרור השליטה.

כל אחד רוצה לדעת מראש כמה שאפשר על הלך החיים שלו. כשיש שבירת שגרה זה מערער לנו את הביטחון.

ולפעמים זו העבודה הפנימית שלנו. "הרפו ודעו את ה'". אנחנו עושים את כל ההשתדלות מצידנו ומגיע שלב שבו אנחנו צריכים לתת לקב"ה להמשיך הלאה.

אני לא אומרת חלילה שלא צריך לבדוק אם אתם מתאימים, אלא עם הבדיקות שלנו לזכור שהקב"ה ניהל את העניינים כמו שהם.

המצב שלך מוכר וקיים אצל הרבה זוגות(לפעמים גם אחרי חתונה) שחיים באושר..

הרבה מזל טוב והחלטות טובות!

לכל דבר מתרגליםorad120

בדרך כלל, כאשר מכירים את האדם - פחות רגישים למראה החיצוני.

>>>>>>>>>>סיגפו

כשאת אוהבת מישהו את כבר פחות שמה לב לחיצוניות,כי את יודעת כמה שהוא מקסים,אז בשבילך הוא הכי יפה גם חיצונית..לפחות ככה זה אצלי..

מתוך נסיוןנעמי23

אני יגיד לך את האמת, גם לי לפני החתונה היה לי סיפור דומה , הייתי איתו תקופה בערך חצי שנה ולא הכי התחברתי למראה שלו.

אבל לפעמים כן הייתי מוצאת בו זוויות מסוימות שכן אהבתי, ולפעמים עד כדי כך דחייה.

אבל בכ"א מה שבעיקר נמשכתי זה הקשר שהיה ביננו , האופי וכו' ואני חושבת שזה מה שהשפיע עליי לקבל את ההחלטה כן לקבל אותו איך שהוא.

ובאמת אחרי שהתחתנתי והכרתי יותר את הפנימיות שלו , אז יכלתי להשלים עם המראה החיצוני שלו.

כיום אני נשואה עם ילדים,והאמת? שאין לי זמן לחשוב על המראה החיצוני שלו חחח כבר השלמתי ואני חושבת שהוא הבעל הכי יפה שיש !....

ובאמת שלא היה בו משהו מכוער, זה סתם הייתה עצת היצר  , הוא רואה שהזוג הולך למטרה קדושה הוא מייד מנסה להסיט ולתת קו למחשבות מדומיינות....

הייתי במקום מאד דומהלבביתוש

היו לי ספקות ופחדים פחות בקטע  של מראה אלא בקטעים אחרים.

גם אני כמוך אדם הססני ומתלבט

גם אצלי כשהייתי איתו היה לי קל יותר (כי נהנתי  בד"כ) ובלעדיו- קשה כי הספקות עלו והשתלטו.

זה קורה להרבה אנשים ברמות שונות.

הבנתי מדברייך שאת לא רוצה להיפרד ממנו. אני עשיתי זאת על דרך השלילה. בגלל שלא רציתי לאבד אותו, אז נשארתי.

למרות שכל הזמן חששתי וזה היה לופ קשה מאד מאד! זה כבר פגע בבריאותי אפילו.

אני נעזרתי בפסיכולוגיות ובפסיכיאטר! (קיבלתי המלצות מהרב פירר )

והסוף טוב. נשואים כמעט 15 שנה ב"ה!

במצבי לחץ  יש נטיה להעצים את הקשיים . אני מציעה לך לפנות לעזרה מקצועית. זה צריך להיות משהו ממוקד שיעזור לך לברר עם עצמך מה קורה וכמובן יקל  עלייך. גם אם זה במחיר של אלפי שקלים.

קשה לענות, אבל מסתברלדבר יפה
עבר עריכה על ידי לדבר יפה בתאריך כ"ג באלול תשע"ג 02:22

שכשהקשר יתחזק עם הנישואין, ה''בעיה''' תיעלם... ותהיי מאושרת.

אגב נראה, שאמא שלך טעתה ב''פרגון'' שלה... היא לא אמורה להתחתן, ואם את מאושרת מה לה כי ''תפרגן'' חוות דעת שכזו...

אני מנסה להבין האם זה לחץ אמיתי שלך אישי, או שבעיקר לחץ מהסובבים אמא וכו' מה אומרים מה חושבים, שאם כן - כדאי לצפצף ולראות שלך, ורק לך, יהיה טוב וכיף..., ומזווג הזיווגים שהנחה עד היום ימשיך להנחותכם על מי מנוחות, עד מאה ועשרים ויותר....בל

חייבת לענות!גילה1

מזכיר לי אותי לפני חצי שנה...

המשפחה סביבי בכלל לא התלהבה (הייתה אחת שבלי בושה אמרה מה שהיא חשבה...) המזל שלי היה שאמא שלי עודדה אותי בעיניין וכל הזמן אמרה לי לשים פס על כולם.

והיום אני חושבת לעצמי- איזה לא נורמלית הייתי וכמה תסכולים יכולתי לחסוך מעצמי אם לא הייתי מקשיבה להם...

היום אני נשואה באושר חצי שנה ב"ה וכל יום מודה לה' על שזיכה אותי בבעלי ומבינה עד כמה חיצוניות לא משחקת בחיים ועד כמה אין קשר בין אהבה לחיצוניות, פשוט לדעתי שני קווים מקבילים שלא נפגשים....

עם זאת, אני חושבת שזה בכל זאת עינין אישי ואני מכירה כאלה שהעניין החיצוני כן משפיע עליהם וברור לי שאם הן לא יתחתנו עם מישהו יפה לא יהיה להן טוב פשוט כי העניין החיצוני מאד קריטי אצלם.

אני חושבת שאת צריכה לשאול את עצמך- עד כמה דברים חיצוניים משפיעים עלייך. תנסי לחשוב אפילו עם חברות שלך- האם היה מרתיע אותך להתחבר למישהי שהיא לא הכי הכי (להתחבר לא ברמה של "שלום שלום" אלא באמת קשר מאד טוב) ?

אני יודעת שיהיו  כאלה שיגידו שאין מה להשוות אבל אני כן חושבת שזה עיניין של תפיסה כללית וכל השאר נובע רק מהסיבה שבכל זאת אנו אנשים מושפעים מהסביבה והעבודה שלנו היא להתגבר על זה.

אם את חושבת שאת בנאדם שדברים חיצוניים פחות משפיעים עליו אז אני חושבת שאהבה בינכם רק תתעצם ותגבר (ואפילו מהסיבה הפשוטה שהיא רק פנימית ואין בה השפעה של חיצוניות)

החלטות טובות!

הייתי במקום שלך בעת אירוסי..גולנית

בס"ד

גם לי זה קרה פעם התלהבתי מהמראה שלו פעם הוא הגעיל אותי.. פעם ככה פעם ככה.. ובעיני כולם הוא חתיך הורס... הבנתי שזה נובע מלחץ.. במיוחד בתקופת האירוסין.. ללפעמים אמרתי מה אני עושה איתו.. בטוח יש מישהו יותר טוב בשבילי אבל מצד שני הוא היה מקסים ואהב אותי והיה עם ביטחון בשמים אז זה הרגיע אותי.. אני זוכרת שבחתונה הוא הסתפר כשהוא בא לכסות אותי התאהבתי בו...והוא היה בעיני הכי יפה שיש.. ושבוע אחרי החתונה שוב הוא הגעיל אותי.. כל הזמן זה היה ככה.. אבל אחרי חודשיים הכל עבר.. התחלנו לבנות יחד את הבית שלנו אז הכל מתגמד.. החיצוניות כבר לא משחקת תפקיד ואת נקשרת למישהו ואוהבת אותו וכבר לא אכפת לך ממה שמסביב (לפחות ככה ה היה אצלי) היום אני במקום שכאשר אני נזכרת בתקופה הזאת אני צוחקת... מבינה שזה נבע מלחץ אולי מבעיות אישיות שלי.. אבל אני כבר נשואה לו באושר ויש משברים ויש עליות וירידות אבל אני לא מתחרטת לרגע שהתחתנתי איתו... וכל המחשבות האלה שהיו נגמרו.. פעם ב... מלא מלא מלא זמן שיש משברון אני משווה אותו לבחורים אחרי ואולי לזה שיכולתי למצוא מישהו יותר טוב.. אבל זה חולף וכמעט ולא קיים כי הבניה שעשינו כל כך רצינית והאהבה עצומה שהכל נעלם.. צריך פשוט לשמור על זוגיות טובה.. ה' יעזור לכם.. ותזכרי גם שיש זוגות שמרגישים שהם הכי מאוהבים ונמשכים והבן זוג שלהם יפה ואז הם מתחתנים ומתחיל להיות בעיות בזוגיות ואז האישה פתאם לא נמשכת לבעלה והוא נראה מכוער ביעיניה וכו'.. קיצר גם זה יכול לקרות...

תודה רבה לכולם!סיכהאחרונה

היד תקצר מלהכיל, לכן לא עלה בידי להגיד לכולכם אבל קראתי הכל !

הלוואי והייתם יודעים כמה עזרתם לי! ב"ה הכל התקדם מצויין ועודנו! בע"ה שימשיך, והכל ילך בנחת, בקלות ובשמחה! ולא אזדקק לעצות נוספות מהסוג הזה! אבל באמת, זו היתה הצלה לדעתי.

י-ה"ר שהקב"ה יברך אתכם בכל טוב! ותזכו אתם וכל בני משפחותיכם לשנה טובה, מתוקה ומבורכת!

וכתיבה וחתימה טובה

אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגועאחרונה

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

גנטיקה, קווים לדמותהפשוט אני..

אתם שואלים,

אני עונה,

אני אולי אטעה אז אל תסמכו עלי,

אבל יותר סביר שלא ☺️

שאלות על גנטיקה בהיבט רפואי,

הורשה,

תורשה,

מורשה,

זוגיות,

Pgd,

שאלות על גנטיקה בהיבטים פליליים,

מה שעולה בדעתכם.

שכוייח וכל טוב!

נ.ב.

נא לא לשאול בפרטי

עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משהאחרונה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assemblyאחרונה

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

שאלה על קניית דירהברגוע

אנחנו קונים בעז"ה דירה יד 2. 

המוכר כבר דיבר עם עו"ד שהוא מכיר, האם חשוב שנקח עו"ד משלנו או שאפשר שהעו"ד יהיה של שנינו?

התשלום לעו"ד יהיה בכל מקרה זהה כך או כךנפשי תערוג

ולכן רצוי לקחת עו"ד שישמור 100% על האינטרסים שלכם ללא שום ניגוד אינטרסים

קחו אחד אחד.

עדיף אחד מומלץ.

המחיר בדרך כלל אחיד.

0.5% ממחיר הדירה

תודהברגוע
אם מכירים עורך דין אישית, אפשר להוריד את המחירפשוט אני..

וגם אם לא, אפשר להגיע גם ל-0.3% + מע"מ.

בכל מקרה, מצטרף להמלצות החכמים - לא לוותר על עורך דין שייצג אותך בלבד.

זה כבר נתון להתמקחותנפשי תערוג

בכל מקרה.

לא שווה לקחת עורך דין משותף כדי לחסוך כמה אלפי שקלים (אם בכלל)

זה פוטנציאל לנפילות גדולות יותר 

לנו הוא עשה הנחה דווקא לשנינואריק מהדרום
ואמר שבמקרה של סכסוך ביננו הוא לא יוכל לייצג אף צד.
אם לא יוכל לייצג אף צד.נפשי תערוג

מי יפתור את הסכסוכים?

עורך דין אחר על חשבונך? (ועל חשבון המוכר?)

ברוב עסקאות הבתים יש סכסוכים ברמה כזאת או אחרת.

ככלל. עו"ד יהיה יותר נאמן לצד הראשון ששכר את שירותיו.

גם אם לא יצהיר זאת.

כןאריק מהדרום
במקרה של סכסוך הוא אמר שנצטרך כל אחד לקחת עו"ד אחר.
אז למה מראש להכנס לזה?נפשי תערוג
מה היתרון שזה עו"ד יחיד?
חוץ מההנחה המשמעותית שקיבלנואריק מהדרום

זה גם חסך לנו את ההתעסקות בלמצוא עורך דין.

בדיעבד היינו כנראה עושים אחרת כי העו"ד הזה ספציפית שהמוכרים הביאו לנו גם לא היה מאוד מוצלח.

המחיר יצא יותר יקרברגוע

אבל החלטנו באמת שלא כדאי לקחת את הסיכון בשביל הפרש כזה.

תודה לכל המגיבים!

חד משמעית עו"ד משלכםנקדימון
כשאצלנו במשפחה היה צריך למכור דירת ירושה של סבא וסבתא אז כל אחד לקח עו"ד, וזה התברר כברכה גדולה כי הקונה ניסתה לעשות קונצים, והעו"ד שלנו אמר להורים שלי שהם לא צריכים לדאוג והוא יסדר את זה מול העו"ד שלה.

ב"ה המכירה הסתיימה בלי הבעיות שהקונה ניסתה לעשות. מסקנה: בגלל שמדובר בכאלה סכומים גדולים אז בהחלט שווה להוציא עוד קצת כסף על עורך דין מטעמכם שיהיה נאמן לחלוטין לאינטרסים שלכם.

עו"ד משלכם.והנה חלום
וגם מומלץ לעשות בדיקת דירה (בדק בית) במיוחד ביד שניה 
מצטרף להנלהעני ממעש

עוד לצד x ולא בשיתוף

בדק בית. לראות שאין בדירה פערים,.לפעמים מאוד סמויים.

לגבי בדק ביתברגוע

מדובר בדירה חדשה יחסית שעדיין יש אחריות של הקבלן, ואנחנו גם מכירים קצת את המוכרים, עדיין חשוב לעשות?

עלול להיותהעני ממעש

פער בעצם המיקום וכו

לפני בעיות ישירות במבנה

כןתהילה 3>אחרונה

אולי יעניין אותך