אל דאגה! זה רק צירוף מקרים! לכם זה לא יקרה.יוקטנה
זה רק צירוף מקרים - זה בכלל לא קשור לחיסון! גם האמא השניה, שכתבה בתגובה לאמא הראשונה שגם לילד שלה זה קרה שעתיים אחרי החיסון, זה צירוף מקרים.
וגם אם זה קשור לחיסון - לא נורא! בטח מנענו בזכות שני הקורבנות האומללים מגיפה איומה ונוראה, שהיתה מפילה מליונים.
וגם מנענו מתקפת חייזרים בזכותם.
וגם על בטוח איזה 300 תאונות דרכים.
היה שווה להקריב אותם! פייסנו את אל הזעם והמגיפה בקורבנות רכים כמו שהוא אוהב, ועכשיו הוא ישקוט ויירגע.
בוקר טוב שיהיה לכולם!

שה' יעזוראנונימי (פותח)

שלא נדע מצרות, ושאף אחד לא יפגע מהחיסון הזה. למה את מפחידה את כולם כולנו עושים הרבה דברים שעלולים להרוג אנחנו חוצים כביש נוסעים ברכב ואפילו אוכלים את יודעת כמה אנשים מתו בזמן שחצו כביש ???? את יודעת כמה אנשים וכמה משפחות פשוט נכחדו תוך כדי נסיעה ברכבם?????? ואת יודעת כמה נחנקו למוות לאחר ביס תמים ששמו בסנדוויץ' שלהם??????? לא מקנא באף שקרה לו המקרה הנדיר הזה ולא מאחל לאף אחד מעם ישראל וגם לא לגויים אבל אנחנו עושים השתדלות לעשות את מה שאומרים לנו שנכון לעשות כדי שכמה שפחות ייפגעו!

אני מקווה שזה ברור לך

עבודת אלילים. מקריבים תינוקות כדי לפייס את האליל.יוקטנה

כל איומי המגיפה הם שקר וכזב ואנחנו מקריבים תינוקות תמימים לשווא.

ילדים רכים כדי לפייס את אליל הפוליו, ובתולות זכות כדי לפייס את אלילת הפפילומה.

בזכות שאנחנו מקריבים אותם לא תבוא מגיפה, ולא חייזרים, ולא זומבים, ולא ערפדים.

ותוכיחו שאין קשר בין הקרבת הקורבנות והעובדה שלא באה מגיפת זומבים (או מגיפת פוליו דמיונית).

ליוקטנהמה אני ומה חיי

הרבנות הראשית שממליצה משקרת? משרד הבריאות משקר? הרופאים והאחיות משקרים?? תלמדי קצת רפואה בחיים שלך ואז בעדינות תוכלי להתבטא קצת. זכותך לא לחסן אבל תפסיקי לזלזל בגופים חשובים שממליצים לחסן.

חלקם תמימים, חלקם לא יודעיםיוקטנה

וכן, ישש גם רבנים רשעים, ואנשי שררה אחרים רשעים. יש רשעים מכל הסוגים ובכל מקום, למרבה הצער.

כולם רשעים ומנוולים... אבל את? את מלאך...אנונימי (פותח)

נשמה טובה.

נכון? 

כן היא נשמה טובהאנונימי (פותח)

שמחפשת ונותנת מידע לאנשים שלא מוכנים ללכת אחרי כל מה שמערכת הבריאות אומרת ומחפשים את המידע הזה.

כל אחד יכול לפרסם בפורום את דעתו והאגנדה שלו.

אם יש דברים שלא נראים לך את יכולה להסתייג, לשאול ולברר

אך אין סיבה לתקוף אנשים בצורה כה בוטה גם אם את לא מסכימה עם הדרך והסגנון שלהם.

אתה רציני?אנונימי (פותח)

היא קוראת לרבנים שקוראים לחסן רשעים. 

לרופאים שעושים ימים כלילות למען בריאותו של העם היושב בציון, רשעים.

ואת באה אליי בטענות???  

היא המרשעת. היא זו שלא אכפת לה שאנשים ייחלו בגלל האמונות התפלות שלה שאותן היא מציגה כעובדות. 

היא מגדירה את כל מי שמעז להאמין לרופאים - כי אין להם שום סיבה לשקר - כרשעים. 

אני שאלתי, ביררתי ואני יודע את כל מה שאני צריך לדעת בנושא. כל השקרים, כל הרמאויות של אנשים שמנסים לזרוע פאניקה בציבור בגלל האמונה שלהם ב"טבע המדהים שיכול לרפא הכל"... - ספר את זה לשליש מאוכלוסיית אירופה שנמחקה בגלל המגיפה השחורה... אז הרי לא היתה "רפואה" נוראית ומרושעת שרק רוצה לעשות ניסויים בבני אדם. 

תזכיר לי מה היתה תוחלת החיים אז? 40? וגם זה בהנחה שלא כוללים בסטטיסטיקה הזאת את העובדה שבערך כל ילד שני נפטר ולפעמים יחד עם אמא שלו. 

אז יש לה (או לכן) "פנטזיה טבעית" - זו לא סיבה לסכן ילדים של הורים שפויים או לנסות לשכנע אנשים נוספים לעשות זאת. 

כולם רשעים מרושעים חוץ ממנה... היא יודעת הכל. הקב"ה בא אליה בחלום הלילה ואמר לה... כולם כולם כולם רשעים. 

הרב פירר, הרבנים הראשיים, מנכ"ל משרד הבריאות, כל הרופאים בארץ בערך (כי התמיכה בחיסון הזה בקרב הרופאים היא כמעט מוחלטת) - רשעים. מנוולים. 

אבל היא? היא מלאך ה צבאות. נשמה טובה שכולה לב טהור והיא לא עושה את מה שהיא עושה אך ורק ממניעים של אגו כדי שהיא תוכל להרגיש כאילו שהיא או דעתה חשובות - ולעזאזל עם זה שילדים יהיו נכים בגלל אנשים כמוה. 

היא לא קראה לכולם רשעים ולא אמרה באופן גורף לא לחסאנונימי (פותח)

לא לחסן לשום דבר אם הייתי קצת טורח להכיר את הדעות שלה יכולת לראות שהיא ממליצה פשוט לברר על חיסונים ואת מה שנצרך לעשות. לידיעתך גם היא מחסנת חלק בזמן שלהבנתה מתאים.

אתה לוקח את הדברים שלה ומוציא מפרופורציות ואז זה בהחלט נשמע גרוע.

ובקשר לטענות על החיסון, עצם זה שמשרד הבריאות הולך לקבל את ההתמיכה של הרבנים זה כבר מחשיד אותם כי אם הכל היה טוב יפה ושקוף לא היתה כזו התנגדות ולא צריך ליצור לה תמיכה נרחבת.

ולא בגללה יהיו אנשים נכים, לפחות לפי טענות משרד הבריאות 98 אחוז מהאוכלוסיה מחוסנת נגד המחלה.

היא בהחלט כן. תבדוק מה היא כתבה.אנונימי (פותח)

היא לא ממליצה לברר שום דבר. היא בטוחה שיש איזו קונספירציה ושהממשלה רוצה לעשות ניסויים על ילדים. תקרא את התגובות שלה קצת יותר למטה. 

כתבתי לה שהיא נראית סכיזופרנית פראנואידית ולא בתור עקיצה. אני באמת חושב שזה יעשה לה טוב ללכת לפסיכיאטר ולבדוק את עצמה עם רעיונות הזויים כאלה. 

אולי היא ראתה פרק אחד מיותר של 'תיקים באפילה'... ככה לפחות זה משתמע ממה שהיא כתבה. 

אז בוא, תסביר לי, בצורה הגיונית ורציונלית - מה לא שקוף? מה אתה רוצה לדעת ומעלימים ממך? איזה שבב מידע מסרבים למסור לך? 

סיפרו הכל בכל מכל כל. אין שום דבר שכלל אזרחי מדינת ישראל לא מודעים אליו או יכולים להיות מודעים אליו בלחיצת כפתור. 

וכן, משרד הבריאות עושה כל מה שהוא יכול - כולל פניה לרבנים שינסו להשפיע - כי זה צו השעה. זה חשוב וזה הכרחי. מה בדיוק מחשיד פה? איפה הנקודה שבה אתה אומר: "פה חשדתי"? 

וכן, בגללה ובגלל אגואיסטים כמוה עלולים להיות כאן חולים. 2% הם בערך 150,000 בני אדם במדינת ישראל שלא מחוסנים ויכולים לחלות ולהעביר את הנגיף מאחד לשני. 

חוץ מזה, שלרוב מבוגרים לא מעבירים את המחלה כי הם שומרים על הגיינה הרבה יותר מילדים, ואחוז הילדים שלא מחוסנים הוא הרבה יותר גדול. 

אנשים התחסנו בחיסון הזה עד 2004. על כמה מקרים של בעיות כאלה ואחרות בגלל החיסון הזה שמעת? 0! 

בכל העולם התחסנו מליוני בני אדם בחיסון הזה לאחר החוסנו בחיסון המומת - כמה מקרים של בעיות התגלו בעקבות החיסון הזה? 0!

זו לא באמת הדעה שלה - עם רמת הידע שלה לא יכולה בכלל להיות לה דעה - זה סתם ענין של אגו והיא מוכנה לסכן את הילדים שלה בגלל האגו המטופש שלה וכדי שהיא תוכל לומר לעצמה שהיא "נון-קונפורמיסטית" מגניבה. 

כתבתי "חלקם תמימים חלקם לא יודעים" ושיש גם רשעיםיוקטנה

או שאת מאלו שחושבת שהשם נברא בצלמם של הרבנים?

אז כל הרופאים רשעים?אנונימי (פותח)

הם בטח לא תמימים. 

הרב פירר תמים??? הוא מתעסק בתחום כבר כמה עשרות שנים - אז הרב פירר רשע??? 

נראה לי שיש לך הרבה על מה לעשות תשובה בימים הנוראים... 

4% מרופאי הילדים לא מחסנים את ילדיהם בחיסוני השגרהיוקטנה

כל מיני רופאים מחזיקים כל מיני דעות

אז 96% כן...ד.

[לגבי ההערה על "הרבנים".. חשובי הרבנים, בוודאי מוסמכים להביע רצון ה', כפי שהוא נלמד מתוך תורתו. ובהיות שבתורה יש גדרים לגבי פיקוח נפש וזהירות ממנו - אז בוודאי שאחרי בדיקת הנתונים כהוויתם, יכולים ואולי אף צריכים להביע דעה לגבי נושאים העומדים על הפרק שיש להם השלכה להלכות אלו]

אני יכולה להביע את דעתי?פופקוו
אז ככה: קודם כל שיהיה לכם ברור, לא תהיה פה הסכמה.
יש כאלה שלא יחסנו לפוליו ויש להם את כל הסיבות וכל הנימוקים, ויש את אלה שכן יחסנו ולהם יש גם כן את כל הסיבות. יש את המתלבטים שחקרו בדקו ועדיין חוקרים ובודקים, חלקם חיסנו חלקם לא.
בכל מקרה חשוב מאוד מאוד הנימוקים והדעות שהועלו פה בפורות ובכלל כל המידע שקיים, זה מאפשר לנו כהורים לבדוק ולהחליט. אחרי הכל אף אחד לא יכול להכריח אותנו לחסן, גם הרבנים לא הוציאו פסק הלכה כזה ככל הידוע לי,רק השיבו כי כדאי לחסן. כל אחד שיעשה כראות עיניו ולפי אמונתו. אני מאוד שמחתי לקרוא את הדעות בעד ונגד, לא אהבתי את הפגיע האישית במי שחושבת אחרת. כל אחד זכותו להביע את דעתו. [אני אישית החלטתי בסוף שלא לחסן .]
הבנו. הסכמה ושכנוע קיימים רק בין אנשיםאנונימי (פותח)

שמסוגלים לחשוב בעצמם ולא מאמינים למה שמנסים לדחוף להם ללא כל ביסוס. 

יש כאלה שיחסנו ויש להם את כל הסיבות. יש כאלה שלא יחסנו - והם מסתמכים על אמונות תפלות. 

יש כאלה שאותם אנשים שמאמינים באמונות תפלות מפחידים אותם וגורמים להם לחשוש. 

הורה שלא מבין דבר וחצי דבר ברפואה - אין לו אפילו את הכלים לבדוק בעצמו. את הרי אפילו לא יכולה להגדיר לי מהו נגיף מבלי להסתכל בויקיפדיה. 

אפשר להכריח אתכם לחסן - אפשר להוציא חוק כמו בארה"ב שילד שלא חוסן, לא נכנס לבית הספר. 

אז כל הילדים הלא מחוסנים ילמדו בבית ספר מוכה פוליו ויעבירו את הנגיף מאחד לשני ולמשפחות שלהם, ושאר הילדים יישארו בריאים בבתי הספר הרגילים. 

לא כל אחד יכול להחליט כראות עיניו כי זה כמו הסיפור על האדם שקדח בספינה חור מתחת למיטה שלו... כולנו תלויים אחד בשני ואולי, רק אולי, מתפתחת אצלך עכשיו מחלה אוטואימונית בשלביה הראשונים שאת אפילו לא מודעת לה - והילד שלך יכול לחזור מהגן כשהוא נושא את הנגיף - ויגרום לך לבלות בכיסא גלגלים ומונשמת ע"י מכונה עד יומך האחרון  

אז מספיק שיהיה אכפת לך רק מעצמך - וזה בדיוק מה שאת טוענת - כדי שתחסני את הילד שלך. .  

הגזמת לחלוטיןמשיח עכשיו!
במה הוא הגזים?11111
היא כותבת מתוך ציניות! היא בעצם כותבת ש..770מ

החיסון כ"כ גרוע שמי שנותן את החיסון לילד הוא מביא אסון לילדיו ולכל הסובב אותו!

למי הגבת?11111
לא ידעתי אני מצטערת770מ
עבר עריכה על ידי 770מ בתאריך כ"ו באלול תשע"ג 14:40

ובדרך כלל לא מתכתבת עם גברים ולא ידעתי שאתה גבר סורי!!

בקיצור, אני הבנתי את הליצנות של פותחת האשכול,11111

הליצנות הזו כלל לא במקום וכך הגבתי כאן בכל השירשור.

אם את מדבר על ציניות אחרת, איני יודע.

(ולגבי המילה שהיתה כתובה לפני העריכה, יש לי בעיה עם כתיבה כזו גם אם זה בין גברים לגברים או בין נשים לנשים כשיש חוסר היכרות וזה לא בא ממקום אמיתי)

^^הייתה פה טעות לא הגבתי על משיח עכשיו כלל^^770מ

אני כתבתי על התחלת השרשור והגבתי למשהו ששאל, אך חשבתי שזאת תגובה ראשונה בכלל לא שמתי לב שזהו שרשור ארוך מאוד!!

סורי לכל מי שנפגע פה!! ושוב חוזרת אני נקבה  ומעונינת לכתוב רק לנשים (רק לעיתים נדירות כותבת פה על תגובה גברית משום שאלה אישית המציקה לי ועונים לי בזה גברים)!!

ואני רוצה להבהיר אין לי סיבה לפגוע בשום גבר באשר הוא אך הוא נובע מענין של צניעות ואתכם הסליחה!!

באיחולים ליוקטנהמשיח עכשיו!

אני עוד לא החלטתי אם לחסן (נוטה לחסן) אבל לא צריך לכתוב למשהו על מצב בו יהיה בכיסא גלגלים וכו', כמו שהאנונימי כתב ליוקטנה

לא ממש שמתי לב לזה מקודם וממש לא נראה לי שזה אי...11111

לא ממש שמתי לב לזה מקודם וממש לא נראה לי שזה איחולים (בכל מקרה היה רצוי שהאנונימי היה מנסח את זה אחרת לדעתי, אבל זה ח"ו לא איחול לדבר רע)

חלילה לא איחלת דבר רע לאיש.אנונימי (פותח)

רק ציינתי תרחיש מאוד אפשרי כדי שתבין שגם היא יכולה להיפגע מזה ולא רק אחרים. 

אם מאחרים לא אכפת לה, אז אולי מעצמה כן. 

מסכימה- לכך התכוונתימשיח עכשיו!
מאיפה הנתון הזה - אם מותר לי לשאול?אנונימי (פותח)
כבוד האנונימית היקרהבת 30

אינני יודעת מי את וכמה זמן את בפורום,

ואינני יודעת אם את מכירה את יוקטנה מאתרים אחרים

אבל לפני שאת שופכת עליה קיתונות של זעם ומאשימה אותה בחוסר ידע ובבורות, דעי לך שהבורות היא ממנה והלאה, ויש לה ליוקטנה ידע עצום ושימושי.

את לא חייבת להסכים, ונכון שהיא לפעמים מתבטאת בחריפות, אבל להאשים אותה בחוסר ידע רפואי ולומר לה ללכת ללמוד רפואה (כאילו את עשית זאת?), זה ממש לא לענין, ובטח שלא לענינה של יוקטנה.

אבל היא מפגינה בורות ואין לי ידע ברפואהאנונימי (פותח)

לפחות ככה זה נראה כרגע. 

יש אנשים שגם בטוחים שלאנשים כמו גדעון רון יש ידע עצום ושימושי - אלא שזה לא נכון... 

אני לא לא למדתי רפואה - ובגלל זה אני מקשיב לרופאים כי הם אנשי המקצוע. (כמובן שזה עוזר שיש הורה ושני אחים רופאים... כמובן שהם רשעים גמורים כי הם תומכים בחיסונים כדי לערוך ניסויים על ילדי ישראל התמימים... מואה אה אה אה). 

היא לא רופאה, אין לה ידע ולכן כדאי שתקשיב לאנשי המקצוע. 

המגלומניה שהיא מפגינה מתחרה רק בבורות שלה... ספרי את זה למליון וחצי המסתננים מאפריקה לארה"ב... 

את לא מבינה שכל מה שהיא אומר לא מגובה בשום הוכחה או סיבה הגיונית ואם היא כבר כותבת כזאת, אז בדיקה קצרה בגוגל מפריכה את אותה ראיה בערך בתוך 20 שניות. 

הוא בורה שרק בורים גדולים ממנה מאמינים לשטויות שהיא כותבת. 

אין טעם להתווכח. אבל דע לך שזה פשוט לא נכון.בת 30
ברור... מה שתגידי... כי היא גם מראה את זה... not!אנונימי (פותח)
אמרתי שאין טעם להתוכח? בטח שלא ככה.בת 30
כמו שאין טעם להתווכח עם אנשים שמאמינים בנומרולוגיהאנונימי (פותח)

או אסטרולוגיה או חשש ממזל רע שמביאים חתולים שחורים... 

גם אין מה להתווכח עם אנשים שבטוחים שרופאים מסכנים את המשפחה של עצמם כדי לערוך ניסויי על ילדי ישראל. 

אין מה להתווכח עם מי שמגדיר את כל הרופאים וחלק מהרבנים בארץ כרשעים.

אין מה להתווכח, רק להתפלל עליהם... 

פשוט צריך להקפיד שילד יהיה בריא בזמן חיסון ועדיףl666

גם להשאיר אותו בבית ליום-יומיים

וכן יכול להות שזה באמת לא קשור

לדוגמא אני מכירה חוזר בתשובה שחלה בסכיזופרניה אז אמא שלו בטוחה שרב שלו אשם ושאף אחד לא יגיד שלו זה לא יקרה 

איו מצב שהיא תאמין שלא זאת הסיבה

נכון. לכם זה לא יקרה.ד.

אני זוכר מילדותי את הנערים/ות שהיו הולכים עם ברזלים על הרגליים בגלל שיתוק ילדים.

היום בזכות החיסון, זה לא קיים. ב"ה.

אשרי המאמיןיוקטנה

יוקטנהאנונימי (פותח)

מעניין איך הפכת להיות דולה עם כל כך הרבה חוסר אמון באנשים ובמערכות, למה בכלל ללדת ילדים האם רק בשביל לתת לאליל בשם סבל או לאליל צער את הקרבן שלו למה?? הרי הם יעברו בדיוק את הסבל והשיגעון שאנחנו עוברים פה אז בואי נתאבד כולם ביחד וזהו חלאס עם האלילים שיקריבו את עצמם לעצמם

...בהתהוות

כמו בסיפורי "לידת בית שהסתבכה", כך גם כאן - ממליצה לא לנסות להסיק יותר מדי מהודעה ברשתות חברתיות. עדיף לחפש סטטיסטיקות בהיקף נרחב שפורסמו בידי ארגוני בריאות. הרבה יותר אמין.

מצאתי את זה איפשהו... למה זה מלחיץ אותי?אנונימי (פותח)

Avishai Matia
הסיבה לבהלת הפוליו: לחץ כבד של ארגון הבריאות העולמי

מתי יש לחץ? מתי מכריחים? מתי כופים? כשלא רוצים. כלומר, המדינה לא רצתה לחסן. הארגון הכריח אותה. רגע, למה המדינה לא רצתה לחסן? מה היא יודעת שאנחנו לא?

הורים יקרים,
זהו יום דרמטי.

האמת נחשפת במלוא עוזה. והיא בהירה, כואבת, מטרידה מאד ומעלה שאלות קשות.

היום מתברר, מעל לכל ספק, כיצד נולדה "בהלת הפוליו".

מי דירבן, מי לחץ, מי השפיע, מי ביקר, מי שוחח, מי איים וגם, אולי, מי עשוי להרוויח.
היום הגישה המדינה את תשובתה לבג"צ הפוליו של עמותת "איזון חוזר", שדורש לעצור את מבצע החיסונים. לב ליבה של התשובה היא הפסקה הבאה. קראו אותה היטב:

"אם לא יימשך החיסון באופן מהיר עלולה ישראל לצאת מרשימת המדינות אשר ביערו את הפוליו, ובכך תיגרם פגיעה תדמיתית קשה למדינה, הטומנת בחובה גם פגיעה כלכלית, בתיירות ובמסחר, למשל בשל 'אזהרות מסע בריאותיות' שמדינות העולם עלולות להוציא לאזרחיהן, המתריעות מפני נסיעה לישראל".

קראו זאת שוב.

שימו לב למלים "אזהרות מסע בריאותיות".

למה הכוונה במלים "אזהרת מסע"?
"אזהרת מסע" היא "רשימת כללי התנהגות ושהייה מומלצים לאזרחים ברחבי העולם בהיערכות לקראת גורמי סכנה במקומות שונים בעולם, לדוגמה עקב התפשטות מחלות".

מי מוציא "אזהרת מסע בריאותית"?
למשל, משרדי בריאות במדינות מסוימות, שמזהירים את אזרחיהן שלא להגיע למדינות אחרות או להתחסן לפני כן.

"אזהרת מסע" היא תוצאה.

ארגון הבריאות העולמי יכול להכריז על מדינה מסוימת כמסוכנת בריאותית. ואז מדינות אחרות מזהירות את אזרחיהן מפני טיסה או נסיעה לאותה מדינה.

אתם מבינים את הכוח של הארגון הזה?
זה כוח עצום. כלכלי. חברתי. וגם פוליטי. הוא עלול לפגוע פגיעה אנושה במדינה המוזהרת. ובראשי המשטר.

ועכשיו אתם מוזמנים להפנים:
מדינת ישראל טוענת, למעשה, שיש איום מצד ארגון הבריאות העולמי, שאם לא ננקוט באמצעים דרמטיים בסוגיית הפוליו, דהיינו נחסן מאות אלפים, הארגון הזה, ואולי גם ארגונים דומים באירופה, יכריז עליה כמדינה מצורעת.

מתי יש לחץ?
מתי מכריחים?
מתי כופים?

כשלא רוצים.

כלומר, המדינה לא רצתה לחסן.

חוזר שנית: המדינה לא רצתה לחסן.

ארגון הבריאות העולמי כפה עליה, כלומר על אנשי משרד הבריאות. שכנע אותם, לחץ עליהם, איים עליהם, עד שנכנעו ללחץ, התכופפו בפני האיום. עד כדי שחיסנו רבים מילדי המדינה. כך לפחות עולה מתשובת המדינה.

רגע, אז למה המדינה לא רצתה לחסן?
מה היא יודעת שאנחנו לא?

ורגע, למה אנשי ארגון הבריאות העולמי הפעילו לחץ כל כך כבד בזמן שאין ולו חולה אחד בישראל?

ומדוע, עפ"י עדותה של שרת הבריאות, בחרו בארגון הבריאות העולמי לשלוח אלינו את החיסון של חברת GSK דווקא?

הרי החברה הזאת כבר סיבכה את משרד הבריאות בפרשת האלטרוקסין, שנפגעיה הגישו תביעה ייצוגית.

הרי החברה הזאת מכרה לישראל חיסונים נגד שפעת החזירים, שהתגלו לאחר מכן כמסוכנים בריאותית.

הרי החברה הזאת משווקת לישראל את החיסון כנגד סרטן צוואר הרחם, שנחשב בעולם למסוכן עד כדי כך שממשלת יפן הפסיקה את השימוש בו לפני 3 חודשים.
אז למה?

רגע, מי אלה האנשים בארגון הבריאות העולמי שמחליטים על קיומן של מגפות?
האנשים בארגון הבריאות העולמי הם אלה שבתשובת המדינה לעתירה נכתב עליהם כך: "בדיקה יסודית והתייעצויות נרחבות עם גורמי מקצוע מהבכירים והמנוסים בעולם בתחום זה".

אחת מהם היא הד"ר דינה פייפר.

ד"ר פייפר היא מנהלת התוכנית למחלות הניתנות למניעה על ידי חיסונים בארגון הבריאות העולמי (WHO) באירופה, שהגיעה בתחילת החודש כדי לוודא שמשרד הבריאות מתנהג יפה ונוקט בהתאם להנחות. לדבריה, "פוליו היא מחלה קטלנית".
השנייה היא פרופ' אליזבת מילר.

ב-11 באוגוסט נכתב בהארץ: "בדיון שנערך ביום שישי בבוקר בהשתתפות שרת הבריאות יעל גרמן, ראשי המשרד ורופאים בכירים, יישרו הנוכחים קו עם המסר הקורא להרחיב את המבצע על רקע המשך הימצאותו של נגיף הפוליו במערכות הביוב גם במרכז הארץ. היתה זו החלטה צפויה מראש, על רקע הלחצים מצד ארגוני בריאות בינלאומיים, ובייחוד מדינות הסניף האירופי של ארגון הבריאות העולמי, לחסן את האוכלוסייה הישראלית בחיסון המוחלש נגד פוליו שניתנה כבר לפני כחודשיים".

"הלחצים". מלה יפה.
"מדינות הסניף האירופי". למשל, אנגליה.

זוכרים את פרופ' מילר?
קחו למשל את פרופ' מילר, שביקרה בארץ ביוני.
פרופ' מילר משמשת כראש הסוכנות לבריאות הציבור באנגליה HPA (Health Protection Agency(, לאחר שבמשך מספר שנים היתה ראש המחלקה לחיסון בסוכנות. זה לא הפריע לה, לפי דיווח ב-2004, לשמש כעדה מומחית (EXPERT WITNESS) מטעם 3 חברות תרופות, ובהן, נכון, גלקסו סמית קליין (GSK), החברה שמייצרת את חיסון הפוליו החי מוחלש שמוחדר בימים אלה לגופם של עשרות אלפים מילדי ישראל.

מילר לא לבד. יש עוד 6 מומחים, פרופסורים ודוקטורים נכבדים, נשואי שם, בעלי קשרים טובים מאד עם אותה חברה. קשרים כלכליים. בואו נקרא לכך בעדינות "ניגודי איטרסים".

אני מניח שפרופ' מילר מכירה היטב את הקולגה הפיני שלה בארגון הבריאות העולמי, פרופ' ז'והני אסקולה. ב-2009, בשנה שבה פרצה לכאורה מגיפת שפעת החזירים (שעל קיומה הכריז אגון הבריאות העולמי), קיבל אסקולה כמעט 6.3 מיליון יורו מחברת גלסקו-סמית-קליין (GSK) בעבור מחקר על חיסונים במכון המחקר לחיסונים שהקים THL. סכום בסדר גודל כזה הפך את GSK למקור ההכנסה העיקרי של .THL בצירוף מקרים מדהים, אישרה ממשלת פינלנד, בהמלצת THL וארגון הבריאות העולמי, לרכוש את חיסון פנדמריקס (H1N1) של אותה חברה כדי להיערך למגיפה לאומי, היא שפעת החזירים. כזכור, המגיפה מעולם לא פרצה. אבל חברות התרופות, ובהן כמובן גם GSK, הרוויחו ממנה לא פחות מ-7 מיליארד דולר.

ומה לגבי החיסון עצמו?
ובכן, הסתבר שהוא מסוכן. בינואר 2012, בעקבות מחקר מקיף על הפנדמריקס, פורסם כי "הסיכון היחסי לשיתוק עצב הפנים, נימול ומחלת מעי דלקתית מוגבר באופן מובהק בקרב מקבלי החיסון".

אופס.

לאסקולה ולחבריו יש כוח עצום בארגון הבריאות העולמי. הם עמיתים ב-SAGE. ה-SAGE זו קבוצה אסטרטגית של יועצים מומחים המדווחת למנכ"ל ארגון הבריאות העולמיSAGE מספקת המלצות לסוג והיקף החיסונים המומלצים לרכש על ידי מדינות חברות במקרה שמוכרזת מגפה.

ומי מכריז על מגפה?
נכון, ארגון הבריאות העולמי.

ומי מחליט איזה טיפול יהיה יעיל במגפה?

ומי מחליט איזו תרופה תטפל במגפה?

ומי שלח אלינו דווקא את החיסונים של חברת GSK?

בנובמבר 2009 דיווח העיתון Information כיצד מספר עמיתי קבוצות המומחים של ארגון הבריאות העולמי שימשו כיועצים לחברות התרופות מבלי לדווח על כך לציבור.

אז את מילר הכרנו.

ואת אסקולה.

והנה גם ד"ר אלברט הוסטרהאוס, חבר בקבוצה שנאבקה בשפעת החזירים (כזכור, מגפה שמעולם לא פרצה), שמומנה בין השאר ע"י מספר חברות תרופות ובהן GSK. ומה עם חוקר השפעת ד"ר פרידריך היידן, שקיבל כסף מסמית-קליין ביצ'הם (שם אחר לאותה חברה), פרופ' מליק פריס מאוניברסיטת הונג קונג. שקיבל תרומות, בין השאר, מחברתGSK ; ד"ר נייל פרגוסון מלונדון; וד"ר ארנולד מונטו, ראש מחלקת בריאות הציבור באוניברסיטת מישיגן, שייעץ לגלקסו-סמית'-קליין?

אז מה היה לנו?

בארגון הבריאות העולמי יש מספר בכירים שיש להם, או היו להם, קשרים עם חברת GSK.
בישראל, בפברואר 2013, מתגלים כנראה נגיפי פוליו בביוב.
משרד הבריאות לא מחסן.
ארגון הבריאות העולמי לוחץ.
משרד הבריאות נכנע כעבור חצי שנה.
ארגון הבריאות העולמי שולח תרופות של GSK.
GSK, בנדיבותה, מקבלת מיליון שקל עבור חיסונים.
0.90 אגורות לחיסון.
אבל החיסונים הללו לא נבדקו, כך נראה, בשום ניסוי קליני.
אנחנו, כלומר הילדים שלנו, עשויים להיות הניסוי הקליני.
מה יהיו תוצאות הניסוי?

שאלה טובה.

ונזכיר שבארה"ב לא מחפשים פוליו בביוב למרותיוקטנה

שכל הזמן נכנסים לארה"ב אנשים ממדינות שיש בהן פוליו.

"באורח פלאי" אף אחד בארה"ב לא חלה ושותק,למרות שמדיניות החיסונים שם זהה לזו של ישראל.

לא היתה שום סכנה של פוליו. אם היתה סכנה -בארה"ב כבר מזמן היתה מגיפה. 

זה הכל בולשיט. 

ילדים, היזהרו מעצי באובבאנונימי (פותח)

אם מישהי כותבת "זה הכל בולשיט" אני מסיקה שני דברים-

1) מהמילה "הכל" אני מסיקה שהיא לא באמת יודעת את החומר, כי מי שיודע את החומר לא תופס את הדברים בשחור-לבן (בכל נושא רפואי) ומי שעושה הכללות גורפות הוא פשוט לא בקיא בנושא שהוא רוצה לדבר עליו כנראה.

2) מהמילה 'בולשיט' אני מסיקה שהיא גם מודעת לזה שהיא לא ממש יודעת, ומנסה לחפות על זה בביטחון עצמי מופרז ואמירות מזלזלות.

כדאי תמיד להזהר מסגנון כזה, בעיקר בפורומים. אל תתבלבלו מדמגוגיה זולה. מי שיש לו טענות רציניות לא מתבטא ככה!

??? את רוצה להציג סתירה למשהו שאמרתי? התבלבלת...יוקטנה
אפשר מקור לכך שבארה"ב לא לוקחים דגימות מהביוב?11111
עבר עריכה על ידי 11111 בתאריך כ"ב באלול תשע"ג 11:53

גם במקרה שזה אכן כך, ישראל היא המדינות המתקדמות מבחינת מחזור מים,

ולפי מה שנשמע ממנה ונשמע הגיוני זו לפחות חלק מהסיבה לניטור:

http://realitybugs.me/2013/06/25/polio/

קרן לנדסמן כתבה את הבלוג שהוכח כשקרייוקטנה

היא כתבה שנערכו מחקרים קליניים בתרכיב שמחלקים היום בישראל, והפנתה לחמישה מחקרים, כביכול.

כל אחד מהם הוביל לשקר אחר.

לא מאמינה לשום אות שיוצאת ממקלדתה.

פרופ' רוני גמזו מנכ"ל משרד הבריאות הודה בעצמו בראיון בדה-מרקר שישראל היא בין הבודדות שמנטרות פוליו בביוב, והתחמק ממתן תשובה אודות הכדאיות שבהסתמכות על ממצא מסוג זה.

קרן לנדסמן היא לא הנושא ואין באפשרותי לבדוק את ...11111

קרן לנדסמן היא לא הנושא ואין באפשרותי לבדוק את טענותייך כלפיה (אבל לכאורה סביר שזו טענה באותה רמה כמו רוב טענותיך),

הדבר היחיד שהבאתי מדבריה היא טענה של הגיון פשוט.

זה מה שפרופ' רוני גמזו אמר (נחמד מצידך שנתת קישור <צ>):

"אפרופו מדינות אחרות, אחת מהטענות של מתנגדי החיסון היא שיש לא מעט מדינות שכלל לא מנטרים בהן את הביוב ושאם לא היו בודקים את הביוב בישראל - לא היתה נוצרת כל הבהלה. זה נכון ש- 20 מדינות מנטרות את הביוב ואנחנו אחת מהן. התשובה שלי היא שאנחנו בדקנו - ויש. האם האירוע בישראל צריך לשמש נורה אדומה לשאר המדינות? כן. השבוע גם נאמר ב-ECDC (המרכז לבקרת מחלות של האיחוד האירופי) שמדינות אחרות צריכות לדאוג".

הוא אכן הודה שזו אחת מהטענות שלכם, ואמר ש20 מדינות מנטרות, זה לא מעט כ"כ, כאשר הטענה שיש צורך יותר בניטור כשיש מחזור מים היא טענה הגיונית.

אגב, גם במרכז אמריקה כמעט ואין פוליואנונימי (פותח)

לעומת זאת באפריקה יש גם יש התפרצויות של המחלה. 

לכן, מאוד הגיוני שבארה"ב לא יבדקו את הביוב - ואילו בארץ, שמקבלת (או לפחות קיבלה) לא מעט מסתננים משם יש הרבה יותר הגיון לבדוק. 

כי לארה"ב כידוע מהגרים רק משוודיה.יוקטנה
מסתננים ממקומות שגובלים באותה מדינהאנונימי (פותח)

לכאן מסתננים מאפריקה. 

לארה"ב ממקסיקו. 

באפריקה יש פוליו. 

במקסיקו, יקירתי, אין! 

יש מבין? 

למעלה ממליון וחצי אפריקנים לארה"ב בשנהיוקטנה

אבל מי סופר

מקור לטענה? אני מצאתי רק מקור שסותר את הכמות הזו.11111

http://www.epochtimes.co.il/news/content/view/12068/74/

דבר ראשון, 1.3 מיליון סה"כ, את לא יכולה לטעון שמעל 1.5 מיליון מזה הינם אפריקאים,

דבר שני, שליש מתוכם זה מקסיקנים, זה לא באפריקה.

דבר שלישי, חמש המדינות המובילות הינן:

מקסיקו, סין, הפיליפינים, הודו ווייטנאם,

מצאת פה מדינה אפריקאית?

בקיצור, נראה שאת לפחות לא סופרת.

כמו כל מה שהיא כותבת - היא בונה על זהמופיע ונעלם

שאף אחד לא יבדוק את הנתונים. 

דמגוגיה בגרוש. 

כי שמה חיסנו את הילדים !!אנונימי (פותח)
הגבתי לאנשים מאפריקה ששם יש את המחלה!!אנונימי (פותח)
מאיזו מדינה שיש בה פוליו נכנסים לארה"ב אנשים?אנונימי (פותח)

זרקת אחלה סיסמא לאויר - רק חבל שהיא לא נכונה....(בערך כמו כל מה שכתבת) 

ראי לעיל. לשם נכנסים רק שוודים והולנדים שורשיים.יוקטנה

ולמה את אנונימית? ראוי שתעמדי מאחורי דברים+mp8

כ"כ חשובים!!

אני לא בעד החיסון הספציפי,

אבל ההיסטריה לדבר נגדו- גם כבר די מחשידה.

לא מתלהבת מהחיסון- לא מחסנת.

לא דואגת להפיץ בכל מקום כל מיני קונספירציות בקשר אליו.

גם אם היא אנונימית, הדברים שנכתבובת 30

הם לא מפתיעים.

מה לעשות, בעולם שלנו הכל פוליטיקה וכסף. גם ה"בריאות".

מה, מישהו חושב בתמימות שהחיסונים האלה ניתנים רק בגלל שמדינת ישראל חוששת ממגיפה ורוצה בשלום הציבור?

אולי זה חלק מהאינטרס, אבל ברור שיש כאן עוד הרבה אינטרסים, ומה שנכתב הוא פשוט פירוט האינטרסים.

והכפשות המתנגדים זה עוד חלק מהאינטרסים, לדעתי. זה מנגנון משומן היטב.

לא צריך להגזים...ד.

יכול בהחלט להיות - ומסתבר שכך - שמדינת ישראל רוצה בשלום הציבור ורק בגלל זה נותנים את החיסון. למה לא? אם את היית אחראית על כך במש' הבריאות, היית עושה דבר כזה מסיבות אחרות?.. אז למה להגיד שמי ששם עבריינים יותר ממך?..  למה "ברור שיש כאן עוד הרבה אינטרסים"?...

עם זה, נכון שבעולם יש הרבה עניינים של נגיעה של כסף וכד', על כן כאשר עולות טענות כאלו - יש להעלותן מול הגורמים האחראים. לבדוק אם היו ערניים להן; או להביא לבימ"ש כמו שאלו עשו - יש להניח ששם הם יעלו את אותם דברים שכתבו פה.

מן הסתם את מודעת לכך, שמטעמים של "כסף", גם פירסמו קמפיינים שלמים נגד כל מיני דברים מקובלים, גם בתחום הבריאות..

[הרי גם על המאמר הזה שהובא עצמו, יש כמה "קושיות".. כגון: ה"עובדה" שבעצם מראש היה ברור איזו החלטה תתקבל במש' הבריאות, היא אמירה ללא הוכחות של עיתון "הארץ". פתאום הוא נהיה "מקור אמין"?..  או האמירה שהחברה הזו הרוויחה ממשהו 7 מיליארד דולר, וכעת בשביל מיליון שקל הופעל כל ה"לחץ הבינלאומי" על ישראל שתחסן.. לא מוזר?..]

ולמה "הכפשות המתנגדים" הם חלק מהאינטרסים? אולי דווקא הכפשת אלה שמארגנים את החיסון בארץ והטענה שהם עושים זאת משיקולים זרים?...

אין לדבר סוף..  צריך להיות ערניים ועם זה - מינימום אמון באנשים שמופקדים על מערכת ציבורית ומומחים לנושא.  הרי זו מטבע שיש לה גם צד שני. אחרי הכל, העובדה היא שלפני שהיו חיסונים בעולם, מתו וחלו ל"ע רבים-רבים. גם תוחלת החיים היתה קצרה בהרבה.

ועל כן, אם עולה שאלה - יש לבררה באופן אמין מול האחראים או מול מערכות שיפוטיות. ואם נאמר שכולם שקרנים (חוץ מאיתנו, כמובן..), בסופו של דבר זה עלול לעלות ביוקר גם לכיוון השני.

יהודי כמו הרב פירר, שהוא בעל שיקול רפואי עצמאי בדרך כלל, המליץ לנכדיו להתחסן. אז מה נאמר? שגם הוא לא ידע על "קנוניית השוחד" של חברת התרופות עם אירגון הבריאות העולמי, וכמה "הזיקו" חיסוניהם הקודמים?..  זה כמובן יכול להיות - אבל אפשר לברר איתו. בד"כ הוא אדם אמין - ויודע יותר ממרבית מביעי הדעה פה.

ועוד - כדאי לדעת, לדעתי, שבצד הזהירות הנדרשת, בישוב הדעת, גם הנטיה לפרש כל דבר כ"קונספירציה" היא לא בריאה. ואולי מסוכנת לאדם יותר מכל "סיכוני החיסון"..  והרי אנחנו רואים שמי שהולכים בהלך-מחשבה כזה בקביעות, חשדנותם עלולה לצאת לפעמים מגבולות הסביר, לא להיעצר רק בתחומי ה"חיסונים", ולא להועיל הן לעצמם והן לסביבתם (אפילו כאן בפורומים יש לעיתים דברים כאלו, לאו דווקא נגד "סכנה מוחשית"). לכן, צריך ישוב הדעת. לא להיות חשדנים ו"יודעים" איך כולם רמאים ובעלי אינטרסים אפלים - אלא בעלי תכונת אמון בסיסית - וגם להיות ערניים אם נראה משהו חריג, ולבררו במתינות.

הרווח שלהם זה לא המליון שקליםיוקטנה

הרווח שלהם הוא ניסוי על מאות אלפי ילדים בחינם ובלי פיקוח "בלי בגץ ובלי בצלם" ממש...

(בונוס - זה ילדים יהודים)

את יודעת מה זה סכיזופרניה? עזבי אותך מפוליואנונימי (פותח)

נראה לי שיותר חשוב שתלכי להיבדק... 

"כולם רודפים אחרי... מנסים לעשות עליי ניסויים... הם מוכנים לסכן את הילדים של עצמם ולחסן אותם רק כדי לעשות עוד ניסוי על אנשים... אמאל'ה... מנכ"ל משרד הבריאות לקח בעצמו את 2 ילדיו להתחסן - עד כדי כך הוא מרושע... אבל עליי הם לא יעבדו... אני יותר חכמה מכולם..."

ככה בערך את נשמעת. למקרה שתהית. 

??? את רוצה להציג סתירה למשהו שאמרתי? התבלבלת...יוקטנה
לא אמרת שום דבר חוץ מפרנויות - אז אין מה לסתוראנונימי (פותח)

אם היית מביאה מחקרים, נתונים, מאמרים - אז היה מה לסתור. 

כרגע, את פשוט כותבת את האמונה התפלה שלך. 

גם לא היתה אפשרות לסתור אם היית טוענת שחתול שחור מביא מזל רע ושהממשלה לא מודיעה את זה לאזרחים כי היא עורכת עליהם ניסוי... 

גם לא היתה אפשרות לסתור אם היית טוענת שיש לנקוש על שולחן עץ כנגד עין הרע... אבל הממשלה... אוי הממשלה המרושעת... 

גם לא היתה אפשרות לסתור את דברייך אם היית טוענת שללבוש כותנה גורם לסרטן (ואני סתם ממציא, אל תקבלי ממני רעיונות להפצה, טוב?) - אבל משרד הבריאות האלה רוצים שכולם ייחלו בסרטן כדי שיוכלו לערוך עליהם ניסויים... מואה הא הא הא... 

בקיצור - האמונות התפלות שלך הן חסרות בסיס וניכר שאין לך ידע בשום דבר ואת רק רוצה להרגיש כאילו שיש לך מושג וידע שלאחרים אין - כי כנראה שזה גורם לך להרגיש חשובה במובן מסוים. 

אני מציע לך לעשות דברים מועילים כדי לספק את התחושה הזאת ולא לנסות להפחיד בורים אחרים עם הבורות שלך והפארנויות שלך. 

תודה. 

חבל שאת לא רואה את האירוניה שבדבריך רוצי לחסןיוקטנה

ואם תרצי עוד כמה חיסונים, אני יכולה למכור לך חיסון נגד זומבים וערפדים, במחיר מבצע. רק תפחדי ובואי

תני לי לנחש:אנונימי (פותח)

את בטח מאמינה שחלב זה לא בריא, נכון? את גם בטח מאמינה שקרינה סלולרית מזיקה, נכון? מה לגבי ביצים?... זה קשה... זה עוד לא תפס מספיק... אולי בהמשך תחליטי שגם זה מזיק... 

כמה מתוך כמה קלעתי?... 

תן לי לנחש:mami

אתה הורה שחיסנת את ילדייך ומפחד שגרמת להם נזק...

כדי לחפות על רגשות האשם אתה מטיח דברים כאן מאנונימי.

אני לא נגד חיסון

אני בזה לאנונימי ולאנשים שמפחדים לעמוד מאחורי מילותיהם!

אפילו לא קרובה...אנונימי (פותח)
אז ממה אתה מפחד?mami

מה האנונימיות הגדולה?

בוז לפחדנים...

יש אנשים שלא רוצים לקבל כל מיני הודעותאנונימי (פותח)

מכל מיני פסיכים שעשויים לבלות כאן... 

ואגב, את טוענת שלא קיים כזה דבר פוליו?אנונימי (פותח)
אחוז הסיבוכים בלידות גבוה בהרבהאלעד

אני ממליץ להפסיק ללדת.

אחוז הסיכון בשימוש בסם LSD הוא אפסי. תתחיל לקחת.יוקטנה

טענו חיטין והודה לו בשעוריןאלעד

מה נסגר?

צודקת. עדיף שיתוק אצל ילדים אחרים מתופעות לוואיאנונימי (פותח)

קלות לילדים שלך

(שלא תדעי כמה קל לייצר קונספירציות בתקופת האינטרנט רווית הבלוגים/פייסבוק/אינסטגרם/טוויטר וכו', וכמה שהמחלה הזאת הרבה יותר גרועה מכל תופעת לוואי)

אני לא מבקרת אותך על שהילדים שלך לא במקום הראשוןיוקטנה

אל תבקרי את הדרך ובחירות של אימהות אחרות בתמורה

(ואשמח מאוד לקבל הפניה למחקר שמוכיח שיש רק תופעות לוואי קלות לחיסון הזה שנותנים עכשיו. כולם מחפשים את המחקר הזה בנרות ולא מוצאים!)

7 מליון אנשים ברחבי העולם חוסנו בחיסון הזהאנונימי (פותח)

בקרב אנשים שחוסנו לפני כן בחיסון המומת אין אפילו דיווח אחד על תופעות לוואי. 

את השקרים שלך תמכרי לאנשים שאין להם אינטרנט... 

רוצה מחקרים? בבקשהאנונימי (פותח)
גם ברמדיה ובאלטרקסין היה שינוי ממש קטןיוקטנה

ולא היה צריך לעשות ניסוי.

ספרי את זה ל-3 התינוקות המתים ועשרות אלפי הנפגעים.

ובגלל זה את לא רופאה - כי אין לך מושגאנונימי (פותח)

ואת חושבת שחיסון זה כמו תרופה. 

זה כמו השטות שכתבת על דיפטריה וטטנוס... 

טוב שלא הזכרת גם את ההקרנות שעשו לילדים כדי למנוע גזזת... עם הידע המאוד מוגבל שלך, כבר ציפיתי גם למשהו כזה... 

המממ... בנקודה הזאת אני דווקא חושבת שהצדק עם יוקטנבהתהוות

תמ"ל (רמדיה), תרופה (אלטרוקסין) וחיסון (פוליו) הם שלושה מוצרים שמבחינות מסוימות יש ביניהם הבדלים עצומים, אבל מבחינות אחרות יש ביניהם דמיון. בשלושת המוצרים האלה שינוי קטן עלול להיות מאוד משמעותי.

ובשלושתם כמעט ואין טעם להתייחס לטענות שלא מגובו...11111

ובשלושתם כמעט ואין טעם להתייחס לטענות שלא מגובות ע"י אנשי מקצוע ברפואה מדעית.

אם החיסון היה בדיוק כמו החיסון הקודם, כלומר עם הזן הנוסף (זה ההבדל) אז יוקטנה היתה מתלוננת שמחסנים נגד דבר שכבר לא קיים (בזן שהורידו מהחיסון לא מצאו העברה בעולם משנת 1999, מכיוון שכך הורידו אותו מהחיסון וזה ההבדל בין החיסון הישן לקיים)

להרחבה: http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/bOPV.pdf

http://www.health.gov.il/Subjects/vaccines/two_drops/Pages/Vaccination.aspx

למה נראה לך שמה שאת כותבת נכון??? אלו שטויותאנונימי (פותח)

1. ברמדיה לא היה "שינוי" קטן. היה שינוי מאוד מאוד גדול ומהותי. 

2. מזון לתינוקות, תרופות וחיסונים הם שלושה דברים השונים מהותית אחד מהשני. 

תינוק צריך לקבל חומרים מסוימים (ויטמינים, מינרלים וכו') - ואם מוציאים משם אחד, זה מאוד משמעותי. 

בתרופות שמשנים את הרכיבים שלהם - גם יש השפעה על מי שנוטל אותם.

בחיסון, לעומת זאת - הוציאו זן אחד של פוליו מהחיסון כיוון שהוא למעשה נכחד. זה הכל. לא שינו חומרים ולא עשו שום דבר מהותי אחרת. 

את יכולה לטעון שאם ישנו מרכיב כלשהו ביוגורט אז הוא גם יהיה מסוכן - בדיוק לפי אותו הגיון. 

את החלטת שמבחינות מסוימות יש דמיון בין הדברים - על סמך מה בדיוק את מבססת את ההשערה השגויה הזאת ולמה בדיוק את חושבת שאת יכולה על מסך הנחה שגויה זו ללמוד על דבר אחד מדבר אחר? 

תודה על הבעת דעתךבהתהוות

אם במקרה יש לך עניין גם לקבל את תגובתי, אנא נסח מחדש בצורה אדיבה ומכובדת.

כתיבה וחתימה טובה.

אגב, הנוסחא של קוקה-קולה שונה קצת בין המדינותאנונימי (פותח)

השונות ואף אחד עוד לא מת משתית קולה באף מדינה. 

אז נכון שמבחינות מסוימות יש הבדלים עצומים בין קוקה-קולה לבין חיסון נגד פוליו, אבל מבחינות אחרות יש ביניהם דמיון. 

לא דווח על מקרה אחד של אדם ששתה קוקה-קולה במדינה כלשהי וזה גרם למותו ולכן אני מסיק מכך בצורה דומה למסקנה שלך - ששינוי קל בנוסחא של החיסון נגד פוליו לא מזיק. 

אני עובד בדיוק עפ"י אותו הגיון שאת השתמשת בו... 

"יהיה בסדר"... מתי הישראלים יגמלו מהשיטה?יוקטנה
את זה את צריכה לשאול את עצמך...אנונימי (פותח)
ובעיני זה מאוד מכוער שהדיון מתנהל באנונימיותבת 30אחרונה

בטח כשהוא מתנהל בטונים כאלה בוטים ובמינימום כבוד.

אגב, נראה לי שדי הרבה אנשים בעולם מתו משתית קולה, גם אם לא באופן מיידי....קולה זה לא ממש בריא, כידוע.

מנהלים- אולי אפשר להפסיק את הדיון האנונימי הזה?

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך