ישיבה תיכונית חרדיתלינוי
יש חיה כזאת?
נראלי שכן.מרב.
נהורא- הבנתי שהיא חרדית בעיקרון.
ויש עוד אחת שאני לא זוכרת את שמה עכשיו..
יכול להיותלינוי
משו בשם יישוב?
אבל מה זה בכלל?
כי הוא למד שם ואז בהסדר,
אז זה ישיבה תיכונית או חרדית?
כן, זו יישיבה תיכונית חרדיתלשם שבו ואחלמה

יש לי חבר שלמד שם והיום הוא חרדי לגמרי. 

אני לא מכיר את החבר'ה שלומדים שם היום.

טוב אז אולילינוי
יש שם כל מיני סגנונות.
כי אם מישו למד שם
ואז התגייס ונכנס להסדר
אז הוא כנראה משו אחר.
מכירה כמה מהחברה כיוםבלדרית

הם מאד תורניים וכיפות שחורות חולצות לבנות, זו ישיבה שלומדים שם מהבוקר עד הלילה תורה עם מעט מקצועות חול.

ויוצאים עם בגרות.

יש שם הרבה סגנונות מדתי לאומי עד חרדי ותלמידים מחול, בהמשך הם די מתפצלים לכיוון האישי. לא כולם חרדים.

וזה שהוא פנה להסדר לא אומר שהוא חלש מבחינה רוחנית.

הבית ספר בתל אביב עם פנימיה.

ישיבת היישוב החדש.ותן טל

כאן

המצחיק הוא שיש לי קשר משפחתי ישיר להגדרה "תיכונית" בישיבה שם מוציא לשון

תודה לינוי
על לא דברותן טל

סך הכל חיפוש קטנטן בגוגל לקישור נחמד...  

יש ישיבות חרדיות שמשלבות בגרות ברמה מסויימתותן טל

רובן המוחלט אם אני לא טועה זה לנוער השוליים של החברה החרדית,הנוער שבין כה וכה כמעט נפלט מהמערכת וכדי לשמור אותו שולחים אותו לשם...

אבל הגיוני שעם הזמן יפתחו בחברה החרדית מוסדות כמו הישיבות הקטנות התורניות לאומיות כיום, שיש אפשרות לדוגמא בי"ב לעשות מסלול בגרות זריז ומינימלי...

בעזרת ה' הכל יהיה בנעימות ולאט לאט נתקדם אל עבר המצב הטוב ביותר...

ישיבת היישוב החדש לא עונה להגדרה שכתבת כאןריבוזום

לומדים שם הרבה חוצניקים וחבר'ה שלא מוגדרים בדיוק. מכירה כמה שלמדו שם, איכותיים ביותר (לא כאלו שעונים להגדרת שוליים, או שנפלטו ממקומות אחרים.)

(בדומה לה ישיבות מערבא ונהורא)

[הבנתי שאתה יודע את זה מההודעות למעלה, אבל רק להבהרה]

אכן לא דיברתי על היישוב החדש...ותן טל

כי אני גם מכיר אישית קצת את "תוצרי המקום" נקרא לזה, כמו גם קשור למקום באופן אישי.

לגבי הישיבות הספציפיות האחרות שהוזכרו כאן אותן אני לא מכיר. מה שכן אני יודע שיש ישיבות כאלו לנוער שוליים שכזה שזה המסגרת האחרונה שלו לפני שהוא יוצא לרחובות, הופך לשבאבניק ואולי גם נפלט לגמרי מהחברה. אולי זה לא המקומות הנחשבים והידועים, אבל יש כאלה, פחות ידועים, אבל שמספקים מקלט מסויים לנער החרדי במקום שיהיה במקומות אחרים, וכחלק מהעניין שואפים לפחות לתת לוו אפשרות לרכוש מקצוע (כי רוב הסיכויים שלשבת באופן רציני שנים ללמוד, כבר לא יישב, לצערנו...).

אתה טועה.בין השורות

הישיבות התיכוניות זה לבחורים שבאים מבתים מודרנים יותר לרוב.

כאלה שלומדים בבתי ספר ולא תלמודי תורה.

הרמה בישיבות שם די גבוהה וזה לא מתאים לסתם בחורים שאין להם איפה ללמוד אז זורקים אותם שם.

בד"כ רוב הבחורים שם הם חרדים פתוחים שבאים גם מחו"ל אז אחרי י"ב כל אחד ממשיך באמת למקום אחר-

חלק לישיבות של חרדים, חלק להסדר, חלק לצבא וכ'ו.

ואני שמעתי על מערבא, נהורא והיישוב.

ראי תשובתי לריבוזוםותן טל
תודה לכולםלינוי
עשיתם לי קצת סדר בראש
יש ישיבות שיש להם גם תלמידים חרדים וגם דתי-לאומי.כתר הרימון
בגלל שכולם די חירטטו פה. אז ככה:toraman

יש כמה וכמה ישיבות.

שלושת הידועות ביותר הם היישוב, נהורא ומערבא שהתלמידים שהולכים אליהם הם מבתים של חרדים מודרנים או מבתים של חרדים בסגנון פועלי אגודת ישראל, משהו בין חרדי לבין חרד"ל. הרוב דווקא לא חוצניקים.  וכמובן שיש הבדלים בין הישיבות.

היישוב: ישיבה מאוד קפדנית שיש בה הקפדה מאוד גדולה על הישגים וקצת פחות על יראת שמים. מתחילים שם לרוב בכיתה ט' בסביבות 80 תלמידים ומגיעים לי"ב בסביבות ה-30. מי שלא שורד ומועף בדרך לרוב זה חברה קצת שבבניקים. אלה שמדיעים עד הסוף הם חברה איכותים ולרוב קצת שווצרים.

מערבא - ישיבה חרדית גם כן אך קצת יותר פתוחה למרות שכל הבחורים בה חרדים. ידועה בתור מקום מאוד איכותי ומבוקש. והחברה שם ממש צדיקים. אבל כולם חרדים.

נהורא - הכי פתוחה ביחס לישיבות הקודמות, יש שם לא מעט חבר'ה ממשפחות חרדלניקים וכיפות סרוגות, אך הרבנים שם חרדים ובכללי, ישיבה מאוד על רמה.

יש עוד כמה ישיבות כאלה בארץ אבל פחות מוכרות, ידוע לי על אחת במודיעין עילית שאני לא זוכר את שמה.

כמו כן, נפתחו בזמן האחרון איזה אחת או שתיים בסגנון הזה לילדים של חוזרים בתשובה, אבל שם זה לרוב די מעורבב עם נוער נושר ויותר בעייתי.

גם ביישוב וגם גם במערבא ובעיקר ובנהורא בכל מחזור יש איזה אחד או שניים ואף יותר מבתים חרדלניקים והם לרוב חבר'ה מאוד איכותיים. לכן אין מה להבהל.

תודה על התשובה לינוי
ו....אני ממש לא נבהלתי
ממש ממש לא.
פשוט לא שמעתי על דבר כזה קודם...
אני אישית למדתי בנהורא שנה אחת.toraman

אז אני מכיר את העניין.

סתם שתדעי, זה פחות או יותר באותה מתכונת של ישיבת גימזו או מצפה יריחו שגם הם ישיבות עם לימודי קודש כמעט כל היום ביחד עם לימודים לבגרות. רק שגימזו ומצפה יריחו, והישיבה של הרב שטייזלץ וכו' אלה ישיבות ציוניות דתיות.

סימן ההיכר עם מדובר בבחור חרדי או לא, בסופו של דבר, זה לאן הוא הלך אחר כך?

אם לישיבה שחורה כנראה הצליחו "לשרוף" אותו.

אם לישיבה גבוה\הסדר כנראה שהוא ציוני דתי.

טנקס לינוי
זה כזה מצחיקפייגליניזית

את כותבת בכזה בטחון, כל מילה שנייה "אבל כולם שם חרדים"... או "לא כולם", כאילו זה איזה גזע, שניתן לקבוע אותו חד משמעית.

אני מכירה כמה וכמה ממערבא שהם לא "חרדים" קלאסיים, וג לא "לא קלאסיים"...

לא קשורים במילימטר לעולם החרדי, והם לומדים שם. שוב, זה לא כזה מוחלט. אני לא יודעת עד כמה זה משנה, כי זה מגוחך לכתוב בנתונים סטטיסטיים על דברים כאלה, אבל לא משנה. רק כדי להסב את תשומת ליבך.

אני אישית למדתי בנהורא והמשכתי משם להסדרנע בין הטיפות
זה נכון שהישיבה מכוונת לכיוון של ישיבות שחורות והרוב באמת מתיישרים לפי זה. אבל מראש מגיעים גם חבר'ה ציוניים שמראש באו בשביל הרמה התורנית למרות שלא מסכימים לגמרי עם הדרך של הישיבה. ואז בוחרים ללכת להסדר ולעשות צבא מלכתחילה. כך זה היה בזמני, (סיימתי לפני 5 שנים) והיום הולכים ומתמעטים חבר'ה כמוני.
מערבאפייגליניזית

ועוד כמה.

ישנה ישיבה גבוהה ברמת גן ונקראת שיח ידידההילוש

לשם מגיעים בחורים בוגרי ישיבות  תיכוניות, ובכלל מהזרם הדתי לאומי שכל רצונם להתחזק..וברובם המוחלט מתחרדים.

בישיבה זו ישנם גם קומץ בחורים חרדיים מבית..למיטב ידיעתי לישיבה זו מתקבלים בחורים רציניים שמסוגלים להתייגע בלימוד מעמיק..

הילוש,לפי מה שידוע לי הישיבה שאת מדברת עליה נמצאתספירלית~

בפתח תקוה...או שזה 2 ישיבות דומות בסגנון עם אותו שם?

שיח ידידיה נמצאת בפ"ת.פאתחתותח

אני לא יודעת אם אכן נמצאים שם בחורים 'חרדיים' לפי ההגדרה שלך, מה שכן - זאת ישיבה גבוהה.

שיח ידידיה אכן ישיבה גבוהה שמשכנה בפתח תקווהריבוזום

ואינני חושבת שנכון לומר שהבחורים שמגיעים לשם מתחרדים. לפי הידוע לי, לישיבה פשוט אין אג'נדה בנושאים שבין דתיים לאומיים לחרדיים. הם שמים דגש על לימוד בעיון, ופתוחים לבחורים עם השקפות שונות. לפי מה שהבנתי רוב התלמידים דתיים לאומיים, וחלקם חרדים, אך בעיקר מישיבות תיכוניות כמו מערבא וכו' (לא חרדי קלאסי).

איזו משנה מעניינת.פייגליניזיתאחרונה

נשמעת טוב, הישיבה הזו.חצי חיוך

לא מתחרדים, ויש שם גם וגם. לא מכוונים למשהו מסויםכתר הרימון

בעניין הזה.

לכל אלו שהגיבו אחריי...הילוש

בס"ד

ראשית, אודה לכם שתיקנתם אותי לגביי המיקום..שנית, פאתחתותח היות ויש לי חברה שהתחתנה עם מישהו משם אז 

אני יודעת שיש גם בחורים העונים להגדרתי..

ריבוזום- היטבת להגדיר את הישיבה בצורה מדוייקת יותר..

ח

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*אחרונה
בשמחה ובאהבה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך