דבר ראשון אני מתנצל אם נפגעת ממני באופן אישי, למען האמת התגובה לא הייתה אמורה להיות מופנית כאישית אלייך אלא באופן כללי לגבי הנושא ומי שחושבת ככה, פשוט הפלטפורמה שנמצאה לעשות זאת הייתה דרך תגובה אלייך.
אז סליחה ראשית כל
עכשיו לגופה של התגובה שלך ולהסבר קצת יותר על תגובתי:
דבר ראשון, אם את פוסלת אוטומטית חוזר בתשובה רק בגלל שהוא חוזר בתשובה, אז כנראה שלא יעזור כל מה שאגיד, וחבל וצר לי עלייך. מצד שני, זה כנראה רווח נקי לבחורים החוזרים בתשובה. מצטער שאני ככה.
מזל שבועז לא חשב כמוך כשבחר להתחתן עם רות. מזל שרחל לא חשבה כמוך כשבחרה להינשא לרבי עקיבא.
ואני מניח שהובנתי בכך...
מצטער אבל ככה אני חושב, ושוב - ממש לא אישי נגדך.
בנוגע לפסילה כשטוטיים וכו' - אני בעיקר התרעמתי על כך שדווקא יש כאלה שפוסלות אוטומטית מישהו אחר בגלל טיעונים שלדעתי הם לא מדד לחיים אמיתיים או בכלל שקריים ולא נכוני...זה קצת הרתיח אותי... המצב כעת הוא שבגלל שאמרתי את זה, את פוסלת לחלוטין את הדעה שלי וטוענת שהיא לא לגיטימית. מעניין. סתירה לוגית מובהקת, לטעמי...
ודבר נוסף - לאו בהכרח פסלתי דעות של אחרים באומרי - זה לא דעה. אלא, אמרתי - לדעתי האישית זה דעה לא נכונה שמקורה בטעות. ברור לי שכל אחד יכול להביע את דעתו ובחירתו - וזה בדיוק מה שגם אני עשיתי...
דבר נוסף, אם אגיד משהו קטן על עצמי למרות שאין הנחתום... - אז דווקא דבר שלרוב בולט אצלי הוא הנכונות לשמוע ולקבל מציאויות שונות משלי ודברים שאני לאו בהכרח על הרגע הראשון רואה כנכונים או כמתאימים פיקס בשבילי... כולל דעות וכו'... (אלא אם כן נגיד יש דעה אידיאולוגית שמנוגדת לחלוטין להלכה וגם אז, אשתדל לשלול רק את הדעה עצמה לחלוטין, ולא את המביע שלה...).
לגבי גרושים/גרושות - מעניין שאת קובעת עובדות בשטח גם לגביי בלי שאת מכירה אותי בכלל בכלל. אז לא אכנס להיסטוריה כלשהי מהצד שלי, רק אגיד שאל תהיי בטוחה, וגם - שזה לא משנה כי כל מקרה תלוי לגופו, והפוטנציאל של קשר כמו שאני תיארתי קיים ואני אף רואה אותו פעמים רבות וטובות.
אגב, מעניין לשמוע שאני מחרטט את חיי. בעיקר לנוכח העובדה שאני באמת לא הולך להרחיב יותר מידי אודותיי, אבל תאמיני לי שיש לי על מה להסתמך כשאני אומר את זה, לא רק באופן "עולמי", אלא גם מהיכרות אישית עם נושאים כגון אלו.
לגבי הקשר הרגשי - ראשית, זה בהחלט קשור כי אדם שביצע אחד מהשניים סבירות גבוהה שביצע גם את השני (קשר רגשי/גופני...) - אבל גם בלי זה, את כתבת במפורש ש""אז למה לי ללכת עם מישהו שלא שמר את עצמו בשבילי" " - ואת זה את אמרת, וזה בהחלט נשמע כדבר שקשור לקשר גופני גם ולא רק רגשי. אבל גם בקטע של קשר רגשי - אין בזה אפקט של אי שמירה על עצמו בשבילך, בגלל שהשמירה המתבקשת היא של אדם מקשר שהוא לא לצורך חתונה. אותו גרוש שמר על עצמו, והיה בקשר רגשי רק בשביל חתונה. אז אומנם בסוף הוא התגרש - אבל הוא אכן שמר על עצמו לפני ואחרי...הוא היה בקששר רגשי רק עם אישה שהוא נשוי לה...
ולכן לדעתי הביטוי "לא שמר על עצמו בשבילי" - פוגעני ביותר כלפי גרושים ומציב אותם כאנשים שעשו משה רע חלילה. הם שמרו על עצמם בשביל האישה הראשונה, בשביל האישה השנייה, וכו'... כן. שמרו.
ותסלחי לי אם נפגעתי אישית בשמם של כל הגרושים ואולי גם הגרושות...
דבר אחרון - אני לא משווה אותך לאלוקים, אבל אני בהחלט מצפה מברואיו לנסות להידבק במידותיו. כמו שזה נראה עכשיו, אין לך שום רצון להידבק במידה הזאת בקשר לגרושים, אלא להיפך, את מצהירה הצהרת כוונות שברור לך שלא תידבקי במידה זאת כלפיהם...
מצטער, זה מה שנשמע מההודעה ההיא וסליחה אם לא הבנתי אותך נכון.
(אגב, אני טורח מאוד תמיד לקרוא באופן רציני ויסודי הודעה שאני מגיב עליה וגם משתדל לענות על כל פרט וכו'... ככה שלפחות אל תחשבי שאני מגיב רק מהבטן ישר בלי לראות מה באמת כתבת...).
את מוזמנת כמובן להמשיך עם החשיבה שלך, איש לא ימנע ממך את זה, אני רק באופן אישי חושב שזה לא נכון, ושזה חריף מידי מה שכתבת, וחסר כל רצון לבדוק באופן אישי כל מקרה לגופו הוא...
לילה טוב, ושוב - מצטער אם לקחת אישי ואני מתחנן שלא תיקחי אותי אישי גם הפעם - אני כותב כפנייה אל הכלל ולאו דווקא אלייך ספציפית, אלא בכללי אל מי שחושב כמוך... את בקטע הזה מהווה את השופר שלהם, בשבילי לפחות...
שנה טובה ויהי רצון שכולנו נזכה להתחתן עוד השנה עם הזיווג המיועד לנו!