גרוש ללא ילדיםיוסף1668

שלום, רציתי לשתף אתכם בעניין המטריד אותי הרבה זמן:

הייתי נשוי חודשים ספורים אך ללא הצלחה ובסופו של דבר מסיבות

מוצדקות הגענו לגירושין, מאז עברו כמה שנים, וכאילו גיבנת נוספה לי,

והמצב נוצר שרוב הבנות לא מוכנות אפילו לשמוע על הצעה של גרוש,

רק בגלל היותו גרוש, ואני שואל את עצמי מדוע הנדוי החברתי הזה?

לו יצוייר שעצם הגירושין הוא בוודאי חטא, או לפחות שגיאה, וכי אף אחד

בחיים שלו לא עשה שגיאה? מדוע לפסול ישר? ואולי הבחור מצויין, ואינו נושא

אתו מטען רגשי, ולמה ישר לקטלג? מה שהכי מדהים הוא, שאני בטוח שלמעלה מ90% של

הבנות, אם היו מכירות אותי פנים אל פנים, ורק אח"כ היו שומעות שאני גרוש, היו משנות

את היחס לגמרי, אז למה כך מגיבים? למה לא מוכנים לתת הזדמנות?

זה כל כך כואב כי בעצם אתה מרגיש מנודה מהחברה, שאתה יכול להיות מיודד עם כולם,

עד לרגע שהדבר נוגע להצעות שידוכין...

מקווה מאוד שהנשים ישנו את טעמן,

מה שיש לי לשאול אתכם: א. מה אתם אומרים על כך, ב: מה אתם מציעים כדי להתגבר על הבעיה?

אני יענה ראשונה?חיהלב
בתקווה שהקרובים אליך יודעים את המניעים המוצדקים לגרושין, הם יכולים לנסות לשדך לבנות שיראו להן מתאימות. בתקווה שזה יעזור..
בדכ שדכניות ואנשים ברחוב לא באמת יודעים מה עברת ולכן הם שמים איקס.
יכולה לאמר שאני מכירה מספר נשים וגברים ש"התלכלכו" מאד ההליכי הגרושין ולאחריהם. ברמות מגעילות. ובסוף נישאו לבחירי ליבם, ובשידוך. אם זה מעודד.
כל בחורה רוצה את המושלם ביותר בשבילה,. המציאות היא שכל גבר/ אשה שהיו נשואים אפילו תקופה קצרנ נמצאים במקום קצת אחר מרווק/ה.
אתה ניסית לשמוע הצעות על גרושות עם נתונים גןמים לשלך? ביננו גם אתה לפני הנישואין לא הייתה מקבל כמחמאה הצעה כזו.
הצלחה רבה בקרובד.
למה אתה יוצא עם רווקות?ens62

תצא עם גרושות כמוך. מה הטעם להתעקש לצאת דווקא עם רווקות.

יש משהו שמפריע לך בגרושות? יפה. בידיוק אותן הדבר מפריע לרווקות לגביך.

קשה לי להאמין שגרושות לא יסכימו לצאת עם גרוש ונראה לי שיהיה לך יותר קל להסתדר גם גרושה.

סליחה...תגובה קצת חסרת רגישות...ותן טל

וגם לא בהכרח נכונה...

מי אמר שהוא לא רוצה לצאת גם עם גרושות? מי אומר שהוא לא מוכן לשמוע הצעות של גרושות?

מה שהוא שואל יכול להיות בנוסף - הוא היה מעוניין לשמוע גם מרווקות, ולא בדיוק נותנים לו וכו'... וזה מעציב ומתסכל אותו...

טבעי והגיוני...

אוטומטית קבעת שיש משהו שמפריע לו בגרושות וזה גם מה שמפריע לרווקות בו...מי אמר שיש לו משהו שמפריע לו בגרושות?

וגם די חסר רגישות להגיד לו - אתה גרוש, זהו, הלך עלייך, תצא רק עם גרושות. זה לא צריך להיות גישה. הוא יכול להתחתן עם רווקה כמו שהוא יכול להתחתן עם רווקה. ואם הגירושין באמת היו לא בגלל אישיות אלא בגלל טעות בבחירה ואי התאמה נטו, ואין ילדים שיקשו על העסק (וזה עובדה שילדים מכניסים ליותר חששות לרוב...) - הגיוני שהוא יחשוב שלא כ-ל הרווקות יפסלו אותו מייד על היותו גרוש...

ודבר אחרון - תחשבו רגע על גרוש כהן. מה הוא יעשה? הוא לא יכול להתחתן עם גרושות. הוא יכול עם אלמנות, אבל נניח שהוא באמת צעיר (כמה חודשים...) בן 23/24 - כמה בדיוק אלמנות יש בגיל הזה? לא מבחר גדול במיוחד... והגיוני ש"קצת" יפריע לכהן גרוש כזה להתחתן עם אלמנה שגדולה ממנו במספר ניכר של שנים... (אני לא אומר שהבחור הזה כהן גרוש, רק אומר שצריך לחשוב גם מהצד הזה) - כהן גרוש כזה, ייאלץ בעיקר לקוות שאיזה רווקה תרצה לצאת איתו...

מההיכרות שלי גם גרושותens62

וואני מכירה כמה וכמה גרושות, הן לא יעיזו להגיד לא לגרוש. אני לא יכולה להגיד שאני מכירה הרבה גרושות אבל אני מניחה שהוא מתכוון שזה שרווקות לא מוכנות לצאת איתו כי גרושות על פי רוב חייבות להסכים לצאת עם גרוש.

ויש סתירה בדבריך. אם אתה כותב : "אתה גרוש, זהו, הלך עלייך, תצא רק עם גרושות" משתמע מזה שיש בעיה עם גרושות בעצם זה שהן גרושות ואז זה מחזק את הטענה שאין סיבה לרווקה להסכים לצאת איתו.

אם אתה בא לטעון שרווקות הן בידיוק כמו גרושות אז אין סיבה להתעקש דווקא על רווקה. אם אתה בא לטעון שזה לא הוגן לצפות ממנו לצאת רק עם גרושות, אתה טוען שיש בעיה עם גרושות ואז זה לא הוגן מבחינתו לצאת רק עם רווקה.

ועוד משהו, אני חושבת שברוב המקרים הטענה היא  שהייתה טעות בבחירה פשוט מתוך חוסר רצון להגיד דברים רעים על הצד השני. אני חושבת שמה שמרתיע רווקות (וגם אותי) זה שאי אפשר לדעת באמת ממה נבעו הגירושין. היום על פי רוב או שיש הסכמה בין שני הצדדים להגיד לכולם שפשוט הייתה טעות בהתאמה או שכל צד מאשים את השני. אי אפשר באמת לדעת ממה נבעו הגירושין.

ברור שלכהן יש נסיבות מקלות מעצם זה שהוא כהן. אני לא חושבת שמדובר כאן בכהן. נראה לי שהוא היה מנסח את ההודעה בצורה קצת אחת לו הוא היה כהן.

אני יכולה להעיד שבתור רווקה בת 29 מצפים ממנו להיות עם מוכנות לצאת עם גרושים וזה ממש לא קל כמו שאתה חושב. במיוחד כשהם מספרים שהם רוצים דווקא רווקה ובדרך כלל זה לא מהסיבות הנכונות...

ואו, הצלחת כמעט לבלבל אותי...ותן טל

וזה לא קורה הרבה אז רק על זה כמעט שאפו לך (ולא לגמרי כי לא בילבלת אותי בסוף).

קודם כל, יש לך טעות יסודית כי רוב מה שכתבתי השלכתי עלייך, לא עליי...

אני לא טוען שזה רע גרושות, חלילה.

אני טוען דבר אחד בלבד - הוא יכול לצאת גם עם גרושות וגם עם רווקות, וזה לגיטימי לחלוטין זה וגם זה, וברגע שמישהי כמוך באה אליו ואומרת לו  - תצא רק עם גרושות - את בעצם שוללת ממנו את הזכות לצאת עם מגזר שלם וענק. זה ל-א אומר שגרושות הן לא טובות, אני אדגיש שוב כי את ממש התבלבלת וכנראה בגלל זה כמעט בלבלת אותי - גרושות זה בסדר, אבל גם רווקות זה בסדר!!! אם את טוענת שהוא לא יכול לצאת עם רוקות - הבעייה היא בך. ה-ו-א ל-א אמר שהוא ל-א יוצא עם גרושות, כי ייתכן מאוד שהוא מקבל גם הצעות מגרושות - הוא טען רק שמדירים אותו בלי קשר לגרושות ממגזר שלם.

עם הטיעון הזה את לא מסכימה? זה שהוא רוצה לצאת גם עם רווקות זה לא אומר שיש לו בעייה עם גרושות - כי ייתכן מאוד שהוא יוצא גם עם גרושות.

אני לא טוען שגרושות ורווקות הן בדיוק אותו דבר וגם לא טוען שגרושות יותר גרועות מרווקות - כל אחת באה מסטטוס שונה, והוא מעוניין לבדוק אתשתיהן. את מדירה אותו מסקטור מסויים וזה חסר רגישות ומעליב.

אם נקביל את זה לעדות - נניח זה כמו שאשכנזי יבוא ויגיד שהוא נעלב מכך שספרדיות לא מוכנות לצאת איתו ואת תגידי לו - אז תצא עם אשכנזיות. אה, אם אתה רוצה לצאת עם ספרדיות זה אומר שאשכנזיות לא מספיק טובות בשבילך וזה בדיוק הסיבה שספרדיות לא רוצות גם לצאת עם אשכנזי שכמוך...

הקבלתי כמעט במדויק מה שאמרת על רווקות וגרושות... את מבינה איזה מטומטם (במחילה) ההשוואה הזאת? הרי אין קשר בכלל!!! הוא מכון לצאת גם עם אשכנזיות וגם עם ספרדיות - אין לו בעייה עם אלה ואין לו בעייה עם אלה. לגמרי. והוא נעלב שסקטור מסויים כן יש לו בעייה איתו ... - זה המשל, והנמשל אצלנו - הוא מוכן גם רווקות וגם גרושות ואת לא "מוכנה" לאפשר לו רווקות...

ז-ה מעליב.

והמשפט - "אתה גרוש, זהו, הלך עלייך תצא רק עם גרושות"  נאמר באירוניה על איך שא-ת תופסת את זה, וכדי להמחיש לך שמצידך הוא ייצא רק עם סקטור מסויים ויפסיד לגמרי את האחרות. זה משמעות ה"הלך עלייך", לא שאלו יותר טובות מאלו או משהו בסגנון...

ולגבי הגרושות ויעיזו או לא יעזו - זה לא העניין כי לא התייחסתי לזה בכלל. אז בסדר, שלא יעזו להגיד לא - אז מה? זה אומר שבגלל זה הוא יהיה חייב לצאת רק איתן ואם הוא יעז לחשוב על לצאת עם רווקה אז הוא בוגד שפל שחושב שגרושות זה לא טוב?

מה שאת אומרת בעצם - גרוש חייב להתחתן עם גרושה אחרי זה הוא צבוע. זה מה שאת אומרת. ועל זה אני חולק מכל וכל עלייך...

לגבי הגירושין עצמם וכו' - זה צריך כבר לעשות בדיקות. אבל בסדר, מי שלא עושה ומוותרת במחי יד על הצעה שיכולה להיות מאוד טובה לה - מפסידה, ומישהי צדיקה אחרת כבר תרוויח את האדם הזה. מישהי שיודעת לבחון לעומק את נשמתו של האדם.

שום דבר אף פעם לא מוחלט ותמיד יכולות להיות חששות - אבל אם היינו חוששים כל החיים לא רק בקטע של להתחתן עם גרוש - לא היינו מגיעים לשום מקום טוב. כי מי אמר שזה שאני מתחתנת איתו לא בוגד בי כל יומיים עם מישהי אחרת? ומי אמר שכששמציעים לי אותו ואומרים שהוא תורת הרב קוק, שזה לא שקר ובעצם בלב ליבו הוא תורת רבי נחמן שלא מתאימה לי בכלל ופתאום אחרי הנישואין זה יתפרץ? ועוד כהנה וכהנה. לא נגיע לשום מקום אם רק נחשוש כל החיים.

עובדה שיש רווקות שמתחתנות עם כהנים גרושים - ולא מתות מזה.

אשתדל להסביר בתור רווקה צעירהפעימה
בס"ד

אפתח ואומר שזו דעתי האישית וממש לא בהכרח כולן כמוני.

אני רוצה קשר ראשוני.
כבר דיברו כאן ברמה הפיזית אבל זה נראה לי יותר שולי.
אישית הקשר הרגשי יותר חשוב לי. חשוב לי מישהי שאהיה הראשונה שלו. הראשונה שאהב, הראשונה שבחר, הראשונה שהתחבר איתה ורצה אותה לצידו עד 120.
כי אם לא אז זה תמיד יפתח אצלו מקום להשוואה.
ואין כמו פעם ראשונה.
כל הזמן מחנכים אותנו על 'תשמרי על עצמך לבעלך' וכד', אז למה לי ללכת עם מישהו שלא שמר את עצמו לי? למה שאני לא אזכה לחוות את החוויה הראשונית של קשר רגשי? משהו שהוא מעולם לא חווה ויעשה לו 'וואו' גדול?

וזה בכלל בכלל לא אומר שאישיותך לא טובה. זה ממש לא קשור! ! ואתה צודק באמירה שאם היו מכירות אותך לפני הפרט הזה אז זה היה אחרת. נכון.
אבל מלכתחילה אני אישית אבחר שלא להכנס לזה. כי אני רוצה משהו מיוחד וייחודי שבעלי יתרגש ממנו כל פעם מחדש. וגם אם הוא יגיד לי שזה אחרת ולא אותו דבר יהיה לי מאוד קשה עם המחשבה שהייתה לו אחת אחרת לפניי.

שיהיה הרבה בהצלחה ובעה"י בשורות טובות בקרוב!

נ.ב. אני בת להורים גרושים אם זה מוסיף משהו.
מה זה קשר ראשוני?שלום ש

מה תגידי על מישהו שביטל אירוסין?

ועל מישהו שיצא עם מישהי כמה חודשים בצורה רצינית ואז הם נפרדו?

או סתם על מישהו שהיתה לו חברה חודשיים בכיתה י"א?

אני מאוד מקבל את מה שאמרת ולכן בשלב זה אני לא רואה את עצמי יוצא עם גרושה,

אבל חשוב למקד בצורה משמעותית יותר מה זה קשר ראשון...

>>>פעימה

בס"ד

קשר ראשון זה לא סתם חבר וחברה בכיתה י"א, יש שוני בין חברות למטרת נישואין למטרת 'סתם'... 
ואישית, יפריע לי באיזשהו מקום לדעת שהיה לו קשרים חזקים וטובים לפני כן. סביר להניח שזה לא ימנע ממני להפגש/להתחתן איתו אבל זה אכן יפריע לי. ויש הבדל מאוד גדול בין חבר וחברה לחתונה. נכון שיש רגשות וכו' וכו' אבל ההבדל הוא גדול. וכן, אני לא אשוש לצאת עם מישהו שביטל אירוסין. [מה שכן, אני מודעת לעובדה שיש המון סיבות לביטול אירוסין וארצה לדעת למה זה קרה, והאם זה מפריע לי.]

אז אפשר להתמודד עם קשר ראשוני...שלום ש

את בעצמך אומרת שיהיה לך קשה לצאת עם מישהו שהיו לו קשרים רציניים (לפני חתונה),

אבל את לא אומרת שלא תצאי איתו.

זה אומר שאם מישהו יצא עם מישהי חצי שנה והיה בקשר רגשי עמוק אבל בסוף החליט ( או יותר מזה, היא החליטה) שלא,

תוכלי לצאת איתו למרות שכבר אין לו ראשוניות רגשית.

לדעתי את צריכה להגדיר בצורה אמיתית ומדוייקת יותר מה היא הראשוניות שאותה את מחפשת.

אני אישית כן חושב שיש משהו במימד הפיזי שמשפיע על המימד הרגשי,

ולכן הראשוניות הרגשית שאת מחפשת מושפעת גם מהראשוניות הפיזית.

הזוגיות (כן, ד., זוגיות!) היא תוצר של הקשר הפיזי יחד עם הקשר הרגשי,

ולכן אמרת חוזר בתשובה יהיה לך קשה יותר מדוס שיצא עם מישהי כמה חודשים...

וזה לא רע.

זה בסדר גמור והגיוני לגמרי.

ואני חושב שזה מה שרוב הרווקים מחפשים.

שאלה לפעימה:ותן טל

תצאי עם חוזר בתשובה שיש לו עבר מיני ורגשי מפואר עם כמה וכמה בחורות, לא אחת, וכיום עשה תשובה מלאה, רבי עקיבא קטן.. תצאי אותו או תפסלי אותו על הסף כי - אני לא הראשונה שלו והוא פיתח לפניי קשרים רגשיים עמוקים עם אחרת והוא לא שמר על עצמו בשבילי.  ?

חוץ מזה שהטיעון "אז למה לי ללכת עם מישהו שלא שמר את עצמו בשבילי" - ממש שטותי ומטעה במקרה הזה כי מה פתאום הוא לא שמר את עצמו בשבילך? ברור שהוא שמר את עצמו בשבילך. הוא מעולם לא בעל בעילה אסורה מישהי, והיה לו קשר רק עם אישה שהיא אשת  גם אם אחרי זה נפרדו. הא לא המשיך איתה קשר לאחר שנפרדו, לא היה איתה, שמר על עצמו קדוש וטהור כדי להתחתן שוב - אז אומנם כקשר רגשי זה לא יהיה הקשר הראשון שלו - אבל לטעון שהוא "לא שמר את עצמו לי" - זה טיעון שהופך אותו כמעט לפושע קרימינולוגי, תסלחי לי על הביטוי... הרי ברור שהוא שמר את עצמו בשבילך. הוא שמר את עצמו בשביל האישה שתהיה אישתו. הראשונה, השנייה, השלישית - זה לא משנה. הוא שמר.

ואם את חושבת שגרושים שמתחתנים שוב עם מישהי אחרת - לא משנה אם גרושה אלמנה או רווקה לעניינינו - לא מתלהבים מהקשר כל פעם מחדש ולא מרגישים אהבה עצומה לאשתם עכשיו - הבעיה החמורה היא בך, או בסביבה שראית כי או שמה שראית זה באמת קשרים דפוקים וגם בנישואין השניים זה סתם לנוחות וכדי שיהיה מי שיחמם את המזרן לידך, או שלא באמת הבנת מה זה קשר חזק...

מבטיח לך שגם גרוש שמתחתן שוב, אהבתו השנייה לא םחותה מהראשונה. אז היה לו קשר רגשי בעבר - סוו וואט? זה אומר שכעת הוא לא יכול לפתוח דף חדש לגמרי?

את יודעת  אנחנו מתקרבים לעשרת ימי תשובה - אם אלוקים נותן הזדמנות לאדם כל יום להתחיל מחדש לגמרי, ובמיוחד באלול ובמיוחד בעשרת ימי תשובה ובמיוחד ביום כיפור - דף נקי לגמרי שרבב מהעבר לא דבק בו, אם אלוקים מסוגל לזה - מי אנו בני האדם שלא נרוץ מהר לדבוק במידתו זו...

לא מסכימה...strawberry

"ותן טל"- אני בדר"כ ממש מסכימה עם כל מה שאתה כותב. הפעם די הופתעתי- לדעתי היית קשה מידי.

פחות ממה שרשמת, אלא יותר מאיך...

פעימה סה"כ כתבה ו"אמרה בקול" את מה שרוב רובן של הרווקות הצעירות חושבות. וזה הגיוני בהחלט מה שהיא חשבה לדעתי...

אולי זה לא הכי בסדר ואולי זה טעון שיפור- אבל זה עדין הגיוני ומובן, ולעניות דעתי ענית לה קצת בחריפות יתר.

זה ברור לגמרי שגם הקשר השני של הגרוש לא פחות מהראשון, והוא עדיין מלא אהבה לאשתו השנייה וכו'- אבל זה באמת עדיין לא ראשוני. "סוו וואט"- בשבילך זה סוו וואט! וכל הכבוד לך באמת... אבל לא כולם כאלה...

כל אחת צריכה לחשוב עם עצמה מה היא מסוגלת ומה לא. ישנן בנות שכן מסוגלות ורק בגלל "הסטיגמה" הן פוסלות וחבל באמת- ולכן טוב שיש שירשורים כאלה בשביל לגרום להן לפתוח את הראש... אבל יש כאלה שבאמת קשה להן עם זה. וזה בסדר גמור לדעתי... לכל אחד יש דברים שהם בשבילו מהותיים ולאחרים קצת פחות...

עשרת ימי תשובה- יפה מאד מה שרשמת בסוף, אהבתי! אבל הייתי גם מוסיפה- לדון לכף זכות...

אני אוהבת את בעלי בגלל שזנחתי את התמימותהסהר האיתן

היא נראת לי מוגזמת בטירוף, אני יכולה להביא מלא בחורים שהם הכי טובים בעולם

אבל הם נפלו כמו הרבה בני אדם והם ימחקו בשוק השידוכים כי הם טעו

וזה לא משנה שהם עשו תשובה כי הבנות צריכות את הרומנטיקה של האחת והיחידה

בעלי היה כזה והייתי צריכה לחשוב אם אני מעדיפה את הרומנטיקה

או מעדיפה את הרגישות ואת אהבת האדם העצומה שהוא נותן,

ומאז שהתחתנו וגם לפני אני האחת והיחידה שלו 

ואני מרגישה הכי מיוחדת בעולם ואני שמחה שלא שפטתי אותו.

הכרתי את בעלי המון שנים אז זה קצת שונה מבן אדם אחר.

ועם יד הלב אני בטוחה שהנשואים כאן יסכימו אותי שאחרי שנת נישואים אחת

(כן אני נשואה שנה וטרייה לכן אני יכולה להגיד את הדברים בטריות

כי לפני שנייה גם אני הייתי רווקה ועברתי שנה עמוסה בטירוף)

הדברים נראים אחרת ומה שמעניין זה השגרה והאהבה

והקשר הזוגי שהתחיל מאז החתונה כל שאר זה עבר.

אז כשבנות אומרות שקשה להן עם גרוש,

קשה להם עם זה שהוא עבר מערכת יחסים,

אהב והשקיע באישה אחרת

את זה אני יכולה להבין ולחבק,

אבל בן אדם לא נמדד לפי עם מי הוא היה

אלא מה הוא עשה עם העניין

והיא מדברת כאן יפה על זה שקשה

לה שהיא לא תהיה הראשונה

רגשית ופיזית.

אז לדעתי כמעט ואין דבר כזה ראשוניות בקשר,

אנחנו עוברים מדייט לדייט זה כבר נשחק

ולא ראשוני.

למחשבה..

מסכים ולא מסכיםאלעד

מצד אחד יש מציאות חדשה ומרגשת מייד לאחר החתונה, והקשר הבאמת בתולי וראשוני מעורר המון כוחות רעננים שאת טוענת שהם נמוגים ומתחלפים עם הזמן ועם ביסוס ה"ליבו גס בה" ההלכתי,

אבל זו לא רק האהבה והשגרה והקשר הזוגי שמתחזקים את כל השנים הבאות,

אלא ישנו מימד מפעים ולא מובן מאיליו, כמעט סודי

בו כל בוקר וכל שבת וכל חודש וכל שנה הקשר הזוגי מתחדש.

כמו הלבנה. כמו פרח.

"עוד ינובון בשיבה דשנים ורעננים יהיו"

מאחל לך.

ולכולכם.

שנה טובה

אני אומרת שאחרי שנת נישואים האהבה בוגרת יותרהסהר האיתן

טוב שלא נשארה בה הנצנצים המיותרים,

עכשיו היא מרגישה עמוקה יותר וגדולה יותר

עכשיו זה כבר אהבת משפחה קטנה משלנו,

זה אני אוהבת את בעלי וביחד אנחנו אוהבים את הילדה שלנו

זה משהו שונה שלא תבין מישהי רווקה

דברים שהיו משנים לי בתחילת נישואים לא משנים לי עכשיו,

זה ישנה לה עכשיו הבראשיתיות אבל כשהיא תתחתן

היא תשגע מזה שהיא יכלה לפספס

ולא הכירה בערך של בחור שחווה את החיים

נפגע וחזר בתשובה,

מבטיחה לך שהוא יתן לה אהבה גדולה

לא פחות מהשאר.

וכן זה מרגיש שבנות היום לא יודעות מה זה גבר,

ולא יודעות שגם להם יש צדדים פחות נעימים

כמו שהם לא מכירים אותנו

כי אחרי שחיים יחד יש כבר דברים אחרים

זה לא בערך קשה ומפחיד,

זה טבע שצריך להיות מודעים אליו.

מי שהצליחה לה גישת הרומנטיקה שאפו!

הרומנטיקה נגמרת מהר ונשארת האהבה היציבה

ומה שמאיים בעצם זה המערכת יחסים שבזה הגרוש נוסה

והרווקה לא ומשמה מתחיל הפער.

ההתפארות ב"זניחת התמימות" - היא בעיה קשה מאד,ד.

אנשים צריכים להבחין בין נסיונות התמודדותם עם בעיות קשות בהן נתקלו - 

לבין לעשות מזה "אידיאליזציה" ולנסות לסחוב את כולם לאותה בעיה.

אין כמו התום. אשרי הזוכה לו.

ותמיד מתחדשים מתוכו. "זכרתי לך חסד נעורייך אהבת כלולותייך".

ושום "סגנון-קשה" לא ישנה זאת.

אחרי שיודעים את זה - ניתן להרחיב ולראות איך ניתן לחדש את בתום ולהתחדש, גם מתוך מצבים מסובכים שבדיעבד.

לעניות דעתי לכל דבר יש יתרונות וחסרונותעוד מישהי

בס"ד

כמובן שיש משהו עמוק ואמיתי בראשוניות הקשר, ו

ככל שבקשר ראשוני יותר ,ביותר מובנים ככה זה משפיע יותר.

לא סתם אחד הפירושים של "בגן עדן מקדם"-

זה איחול שכמו אדם וחווה שנבראו זה לזו,

ללא אפשרות להעלות על הדעת קשרים אחרים שכך ירגיש הזוג .

יחד עם זאת אי אפשר להתעלם מכך שאדם שחווה נישואין יכול להיות בשל יותר לקשר זוגי .

לא אומרת שבוודאות זה ככה, לא אומרת שכל בחור גרוש יידע טוב יותר מכל בחור רווק איך להתנהל,

אבל כן יש למידה מסוימת שיכולה לעזור בקשר החדש. (גם בתקשורת וגם בדברים הקשורים לניהול בית וכ')

הגיוני שלא לכל אחת זה יתאים.

כמו שיש הרבה דברים אחרים שלא יתאימו לכל אחד ואחת.

במחילה אני כן חושבת שכשמבררים על גרוש\ה צריך להיות יותר יסודיים,

כי גירושין זה דבר מורכב ולא סתם "חוסר התאמה".

אם שני הצדדים בסדר, ומשתפים פעולה, ורוצים לשמור על הבית ,

יש מספיק כלים שניתן להיעזר בהם, כדי למנוע גירושין.

מאידך ברור שמי שתבחר כן לבדוק גם הצעות כאלו, יכולה להרוויח בגדול כמו שסהר תיארה.

נוסף לכך אני מאמינה שאדם שחווה קשר יידע להעריך בצורה אחרת קשר חדש וטוב, ו

לא ייקח כמובן מאליו הרבה דברים.

בקיצור מאד מבינה את פעימה, גם אם לא מסכימה עם חלק מהניסוחים,

אבל הרעיון העומד בבסיס הגישה מובן והגיוני, בעיקר למקום בו נמצאים רוב הרווקים.

עם זאת למי שרגשית לא נרתעת מזה, כן הייתי ממליצה לא לפסול על הסף אלא לבדוק כל הצעה לגופה,

להתרשם ולתת סיכוי, שוב כי לעניות דעתי חבל לפספס בחור שיכול להתאים רק מתוך סטיגמה.

ולפותח השרשור- הצלחה רבה בכל, שנשמע בשורות טובות.

קראת את התגובה שלי בכלל?פעימה

בס"ד

מי דיבר על מגע פיזי?! ייחסתי לזה שורה אחת שהדבר היחיד שנאמר בה זה שזה שולי מבחינתי.

סרטים?!
איזה סרטים ראית?
אני מודה ומתוודה שראיתי לא סרט אחד ולא שניים מהוליווד ודומיו ובאף אחד מהם לא היה ראשוניות. אף אחד. אז להגיד שאני מבוססת על סרטים זה פשוט לא הגיוני.

לא יודעת מה איתך, אני שומרת נגיעה קודם כל כי הקב"ה ציווה. קודם כל מתוך אמונה עיוורת בריבוש"ע שהוא יודע מה טוב לנו.[יכול להיות שאח"כ אמצא סיבה שתסתדר לי בהגיון אבל קודם כל מה שהקב"ה אומר.]

אין לי עוד מה להוסיף פשוט כי כל התגובה שלך מדברת בהיבט הפיזי שאני בכלל לא מדברת עליו.

דיברתי על זה שאת לא מודה שמפריע לך הנסיון שלוהסהר האיתן

וכן הגישה הזאת שהאביר על הסוס הלבן צריך להיות מושלם,

היא גישה של סרטים, בעלך לא יהיה מושלם

למה את מרגישה שגרוש בהכרח ירגיש שהוא יודע יותר ממך?

שהוא חווה יותר ממך? שהוא לא יתן לך את ההרגשה הראשונה שאת צריכה?

למה לדעתך רק לקשר ראשון יש יחוד ורק בו יש ניצוצות?

למה לדעתך רק לצעיר בן 20 ומשהו יש יכולת לתת לך מה שאת צריכה?

את מדברת פה על דבר ראשוני,

אבל את שוכחת שיש גרושים שנישאו מחדש

והקשר החדש מבחינתם הוא האחת והיחידה.

את רוצה להיות האחת שלו והמיוחדת ושהוא לא אהב לפנייך,

וכשבעלך ימצא אותך באיזה דייט איך תדעי

שהוא לא אהב אף אחת לפנייך?

ולמה את חושבת שזה העיקר?

את פוסלת כאן, גרושים, אלמנים,

רווקים שטעו וחזרו בתשובה, חוזרים בתשובה

ומסורתיים וחילוניים כי כולם כבר התלכלכו

אז עם איזה אוכלוסייה כבר נותר לך לצאת?

מאיפה את יודעת שאחרי עשרות דייטים 

לא תהיה לו שחיקה כשהוא יכיר אותך?

שהוא לא נתן את ליבו פעם במישהי אחרת?

תגידי שהנסיון שהגרוש חווה מאיים עלייך,

שהוא שלב אחד מעלייך

את זה אני אחבק ויבין.

את פוסלת כאן את רוב האוכלוסייה

וזה מוזר בעיני בהתחשב שזה לא העיקר בחיי הנישואים

מותר לך לפסול ואני מאחלת לך שתמצאי את האביר המושלם שלך

ואף פעם לא תגלי את צדדיו הלא נעימים 

אבל את פוסלת כאן כל כך הרבה ולדעתי זה חבל מאוד

חלק מהאוכלוסיה שאת פוסלת יכולה לתת לך בדיוק מה שחיפשת.

את לא מרגישה שאת קצת מגזימה?פעימה

בס"ד

לומר שאין עוד אוכלוסייה חוץ מאלמנים גרושים וחוזרים בתשובה?! אני דווקא מכירה יותר אנשים שלא עונים להגדרות אלה מאשר כאלה שכן. אולי אנחנו חיות בחברות שונות לגמרי...

לדעתי לקשר ראשוני יש חשיבות מיוחדת פשוט כי זה מה שהתורה-הקב"ה אומר. פשוט, לא?

אחרת לא היה את כל עניין השמירת נגיעה וכל המסביב... זו הסקת מסקנות די קלה בסך הכל

אני לא מגזימה פשוט תעשי חשבוןהסהר האיתן

לכי תגלשי בכל פורום דתי אפשרי,

ותנסי למצוא בן שעולה לגמרי על ההגדרות שלך

כמעט ואין כאלה לצערנו.

ונכון התורה אומרת את זה אבל היא מכירה בחזרה בתשובה,

כשאת פוסלת את בעצם לא מכירה שחזרה בתשובה

יכולה להביא מה שבן אדם שלא חטא יכול להביא לך.

על זה אני מוחה,

זה הכול.

הכי בהצלחה בעולם

שנתבשר בקרוב באירוסייך

ושנה טובה ומתוקה

אני פרשתי.

רק משהו שהפריע לי-הקולה טובה

בתורה אין חשיבות ל"ראשוניות"

יש חשיבות שגבר ישמור על עיניו, על מחשבותיו ושלא יגע בבנותת.

אבל זה לא קשור. יש הלכה שאומרת שאסור לגבר להנות מאשה שלא מותרת לו- בראיה או במגע.

ואין זה משנה אם הגבר הזה רווק או אלמן בן 90. כך שזה לא קשור לראשוניות או לזוגיות.

התורה מאמינה בבנית בית יציב ובחיי משפחה תקינים, חלק מזה זה גם בלעדיות של הזוג אחד לשני ונאמנות- בפועל, ובמחשבה. חלק ממה שעוזר לנו לשמור על בלעדיות כזו- זו שמירת נגיעה. 

אין שום מקום בראשונים שראיתי שמדבר על הראשוניות הזו, זה משהו שהביאו בתקופה האחרונה- וגם אם הוא נכון ויפה ועוזר לנו לשכנע נוער לשמואר נגיעה- אין לו מקור הלכתי\אמוני (לפחות לפי מה שאני מכירה- אם מישהו יכול להביא לי מקור כזה- יותר מאשמח.)

יש הבדל הלכתי בין בתולה לבעולה בכתובה וכו' אבל לא מעבר. 

צודקתפעימה
זה דווקא לא נכון...ד.

יש חשיבות כזו,

גם בתורה; וגם מובנת התחושה האנושית הבריאה שבזה לדעתי. וזה לא דבר ש"הביאו בתקופה האחרונה".. מה פתאום?...

לא נוח לי לכתוב פה "מקורות תורניים", אבל אם תרצי - אשלח במסא"ש.

[וגם מה שאת עצמך כותבת, שהשמירה על ה"בלעדיות" היא גם מחדדת את האיסור לקרבה למישהי אחרת, אז מי אומר שזה דווקא "לרוחב"? כלומר - באותו זמן.  בוודאי שכך זה ממש חמור, אבל אפשר לגמרי להבין את התחושה של פגיעה ב"בלעדיות", גם כשזה "לאורך", על ציר הזמן, משהו שהיה פעם. אם כי כמובן יש הבדל אם זה היה דבר "כשר" בזמנו, או לא. ובנישואין - זה היה כשר לגמרי.

ואם היתה "נגיעה" לא כשרה, שאת עצמך מאריכה במה שאסרתה תורה, אז ברורה לגמרי התחושה של הקושי עם זה אח"כ. לא צריך בשביל זה "איסור". ואינני אומר שאין לכך מקום טוטאלית, בתשובה וכד', אבל זו תחושה ברורה]

וגם מה שב"כתובה", זה לא בא סתם, "מהאויר". זה בגלל שיש לכך משמעות מסויימת.

ואגב, יש דברים שהם כ"כ בעומק התחושה האנושית, שאינם תלויים האם "התורה אסרה". התורה תוחמת קווים ברורים, אבל זה לא אומר שבתוכם אין תחושות לגיטימיות ומובנות לחלוטין; שאפשר גם להבינם מעומק ההווי האמוני והיהדותי.

כמו כן - רק בתור משל, להבדיל - האם התורה אוסרת להתחתן עם מישהי מאד מכוערת? לא. אדרבה, שקר החן והבל היופי. אבל התורה מכירה בכך שאם בעיניו היא מכוערת, לא ישא אותה, כי כך לא יאהב אותה. "ואהבת לרעך כמוך". האם חוש היופי הוא מגונה? לא.  

לא אמרתי שזה לא נכון ושאין בזה ערך.הקולה טובה

רק שזה לא מעוגן בהלכה ובספרים.

יש ערך לראשוניות- כפי שכתבת, בטבע האנושי. יש לנו משהו באופי שרוצה בנזוג שלא אהב אף אחת מלבדי.

אבל לתת לזה מקום עד כדי כך שלפסול אדם רק בגלל זה?

אני מאמינה שרוב הבנות, אם היו נפגשות עם בחור טוב, ואוהבות אותו- ורק אז מגלות שהוא גרוש, זה כבר לא היה מפריע להן. 

יש לזה ערך, וזה נחמד, אבל זו לא סיבה לפסול בחור.

לגבי איסור נגיעה- לא ראיתי בשום מקום פרט לדורות האחרונים שיש לזה קשר לטווח הזמן. יש לזה 2 סיבות.

האחד- בעיית הנידה שאסור לגעת בה (כמו אחרים טמאים שכשביהמ"ק היה קיים אסורים היו בנגיעה)

והשני- שלא יבוא לידי הרהורים ופגימה בברית. 

שניהם מתיחסים לעכשיו ואין להם שום משמעות בכלל לקשר הזוגי.

לגבי השמירה על הבלעדיות- היא מכוונת בעיקר נשים נשואות. אשה נשואה צריכה לשמור על עצמה, גבר נשוי מותר לו לשאת אשה שניה- ולכן גם מותר לו להסתכל על נשים פנויות לצורך כך. כך שגם הבלעדיות אינה בלעדית כ"כ..

ואתה בהחלט מוזמן לכתוב לי באישי מקורות אחרים. 

א. מעוגן..ד.

ב. לא אמרתי שבהכרח סיבה "לפסול". תלוי באיזו מציאות מדובר, ובאנשים.

ג. ה"נגיעה" בנידה, אינה כמו "אחרים טמאים כשביהמ"ק היה קיים". היא בדיוק גדר בגלל קירבה אסורה. לא בגלל סתם "נגיעה בדבר  טמא".. וגם לא בכדי חכמים "גזרו" על בנות ישראל שלא נישאו להיות במצב זה, כדי למנוע קירבה שאינה ראויה, כשאינה ראויה, מצד עצמה.

וגם מה שהזכרת "שלא יבוא"; כלומר: זה לא כמו "נגיעה בקרש" - יש בכך קירבה. מובן שקירבה - וקל וחומר כשהיא מעבר לכך - יכולה לה משמעות לזולת גם אם עבר זמן. וכבר אמרתי, מקורות לערך ה"ראשוניות" מהתורה, בלנ"ד אשלח כפי שביקשת.

ד. לגבי ה"בלעדיות", כבר התייחסתי בהודעה הקודמת, ואינני רואה סתירה ממה שהוספת כעת.

בלנ"ד אשלח מקורות כשאתפנה לזה.

דווקא פה אני לא מסכימה איתך, פעימה.ניל"ס

את אומרת ש"לקשר ראשוני יש חשיבות מיוחדת פשוט כי זה מה שהתורה-הקב"ה אומר." אבל את יודעת שזה לא נכון.

אם זה היה נכון היה אסור להתחתן בשנית (ואולי אפילו להתגרש). רק לכהנים אסור להתחתן עם גרושות, ו"אפילו" להם מותר להתחתן עם אלמנות, אז איפה פה איסור כנגד קשר שאינו ראשוני?

לגבי הנגיעה זו גם לא דוגמא, כי פעם בכלל לא היה את האיסור הזה. הוא בא כגדר נטו בגלל הפריצות שרבתה בימינו.

כמו שאמרת, את ההרגשה שלך והרצון להתחתן עם מישהו בקשר ראשוני אנחנו לא יכולים לסתור, אבל יכולים רק לנסות ולהסביר מה המשמעות של זה מנסיוננו כנשואים. כבר אמרתי- אני מסבירה עם חלק מהדברים שאמרה הסהר, לא עם דרך הניסוח והקיצוניות אבל בכללי היא אמרה כמה דברים נכונים (בעיקר בהודעתה האחרונה).

צודקתפעימה
להעמיד דברים על דיוקםפיבו

איסור נגיעה בידה להרבה ראשונים הוא איסור תורה גמור (לפחות נגיעה של חיבה) ולשאר הראשונים הוא איסור דרבנן. ממש לא איסור בגלל הפריצות שרבתה בימינו. וגם מאיסורי דרבנן אפשר ללמוד מה נכון וראוי

וחוץ מזה מכך שלכהנים אסורות גרושות ולכהן גדול אסור גם אלמנה אפשר ללמוד שיש חשיבות בקשר ראשוני.

אמנם לא מכריע כי בכל זאת מותר אבל זה שיקול

איסור נגיעה בנידה/אשת איש.ותן טל

ועד שאסרו על בנות ישראל ברווקות לטבול, כל רווקה הייתה יכולה להיות לא נידה גם בימי רווקותה.

כך שלמעשה, נניח שפנויה שהיא כבר כן טבלה כהלכה וכבר לא נידה - עקרונית לא משנה אם איסור הנגיעה הוא דאורייתא או דרבנן, האיסור לא יתייחס אלייה ומבחינת האיסור הזה כשלעצמו, היא תוכל לגעת בגברים (גם גבר נשוי ברמת העיקרון) בלי בעייה הלכתית (מהצד הזה. בעייה הלכתית מהצד של גרימת הרהורים כן יכולה להיות אבל לא בכך עסקינן) ולמעשה במקרה כזה אפילו אם יש ביאה, היא לא ביאה אסורה אלא רק ביאה על פנויה... מעשה לא הכי ראוי בעולם, אבל לא אסור הלכתית כביאה אסורה...

עיקר התגובה היתה מחאהפיבו

על האופן שבו התייחסו לאיסור נגיעה. היחס הזה מביא לזלזול גדול בנושא. 

לגבי הענין כתבתי שגם מאיסורי דרבנן יש ללמוד ולכן הגזרה לא לטבול מלמדת משהו.

ולגבי ביאת פנויה גם בזה יש מח' גדולה ולרוב (לא בדקתי ביסודיות לכן אני לא כותב כל) יש בזה לפחות איסור דרבנן.  

זה בסדר...ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ח באלול תשע"ג 02:34

אתה לא צריך "להתנצל"..

זה אכן די מזעזע הקלות של ההתייחסות לנושא כזה ("היא לא ביאה אסורה אלא "רק".. על פנויה..", "מעשה לא הכי ראוי בעולם, אבל לא אסור הלכתית".. ר"ל), מן הסתם לגמרי בטעות ולא מכוונה רעה חלילה.

אני לא חושב לחלוטין שזה מקום ראוי לפירוט דברים כאלו, אבל בהמשך לדבריך, אכן מעֵין "מדין מחאה".. ובלי כוונה להמשיך "דיון" בכל אופן שהוא:

א. אכן יש הפוסקים שזה בכלל איסור דאורייתא, "לא תהיה קדשה". וברור גם הגדר של כל המקרב לאיסור חלילה. יש, שבגדר איסור "עשה" בנסיבות מסויימות שלדעתם לא חל ה"לאו". לכולי עלמא, איסור דרבנן קיים, ומהר מאד - גם מעבר לכך, בלי לפרט.

ב. מעתיק מאנצילופדיה תלמודית, בלי להיכנס לדקדקנות-ההלכתית, שהיא לא הנקודה כרגע, אלא ביחס לביטוי "לא הכי ראוי", כאילו זה משהו בעלמא..: "זונה במובנה הרחב (לאפוקי המובן ההלכתי ביחס לאסורה לכהן), כל אשה הנבעלת שלא לשם אישות, כמו שאמרו: אל תחלל את ביתך להזנותה, בחילול שבזנות הכתוב מדבר, במוסר את ביתו לאדם לבעילת זנות שלא לשם אישות" וכו'.

מי שחושב ש"לזנות" זה דבר בעלמא, זה גרוע מאד. שיחשוב אם היה מוכן שהבת שלו תיקרא כך, או אולי סתם תכונה "פילגש"... (שיש אומרים שאפילו היא, דווקא בקידושין). הקיצור, לא משחקים באש. ובאמת - לא כאן המקום.

אז שרק לא ישתמע לא נכון מדבריי -ותן טל

חס וחלילה שנתתי לדברים כאלו לגיטימציה, או הצדקתי אותם או הקלתי ראש בנושא...חלילה... אני מתרחק מן הכיעור ומן הדומה לא - ואסביר עכשיו ביתר שאת את מה שאמרתי ומה עומד מאחורי זה:

דבר ראשון דן, אתה התייחסת בעיקר למה שכתבתי על ביאה, וזה לא היה העיקר אצלי אלא הדעתי לעניין מתוך עניין ה"איסור נגיעה" שהוזכר - והוא היה עיקר הדברים שכתבתי, ורק כתוספת הוספתי את עניין הביאה.

גם אתה תסכים איתי שאיסור נגיעה בפנויה  טהורה , לא קיים מדאורייתא בכלל, מבחינת איסור הנגיעה עצמו - מבחינת איסורים אחרים כגון לא תזנו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם וכו', ברור שיכולות להיות בעיות כמו שכתבתי כבר שם - אבל נטו מעניין של לא לגעת באישה אסורה, את הבעייה ההלכתית הזאת, אין מדאורייתא באישה פנויה וטהורה. וזה עובדה הלכתית שאין חולק עלייה נראה לי.

לגבי הביאה האסורה - שוב, התכוונתי אך ורק מהצד ההלכתי של העבירה לבוא על אישה אסורה לך. אישה פנויה טהורה לא אסורה לך מצד עצמה גם אם היא לא נשואה לך ולא פילגש. אלא שאם יהיה קשר ביניכם אולי בעקבות זאת תהפך ל"קדשה" וכו' - אבל שוב, מהנקודה ההלכתית הספציפית שהבאתי של איסור ביאה על האסורה לך - אין כאן.

זה הכל. התייחסתי רק נטו מהנקודות הפציפיות ההלכתיות האלו ובכלל זוהי איננה עמדתי ביחס למה צריך לקרות במציאות. ברור לי שזה לא מצב טוב ובריא...

רק שחלילה לא יחשבו עליי דברים לא נכונים...

גם להיזהר שלא להגיב תגובה שחלילה תוציא את השני  כמתייחס בזלזול לכל מיני מצוות וכו' - גם זה חשוב, לא רק לא לזלזל במצוות הנ"ל...קח לתשומת ליבך, דן, עם כל הכבוד שאני רוחש כלפייך באופן כללי.

[אומנם כתבת שאולי זה בטעות וכו', אבל עדיין אודה בפה מלא שזה גרם לי לחשוש חשש חמור שזה מעט מכתים את שמי בפורום הזה, ולאור הדברים הנוספים שנכתבו שיכולים להיות מצד הקוראים מושלכים גם עליי באופן אישי מצורת כתיבתך - יכול להיות שבאמת הולבנו פניי כאן, אני עדיין לא בטוח בזה אבל אולי... והלבנת פנים זה בטוח מדאורייתא...

סתם למחשבה.]

לילה טוב ושנה טובה.

אכן, דברים פשוטים.ד.
so what- "זה אומר שהוא לא יכול לפתוח דף חדש"לדבר יפה

ותן טל, אתה כותב יפה, ואני מבין אותך, אבל אי אפשר להתעלם מהתחושה של פעימה.

כי גם אם ''יפתח דף חדש'', בכל זאת זה יותר דף מחוק מאשר דף חדש. נכון שאפשר למחוק מאוד חזק שייראה ''כאילו'' זה דף חדש לגמרי,

אבל בכל זאת ''פעימה'' טבעי שתפחד שמא ה''דף החדש'' (ה''מחוק'') יהיה חדש באמת אבל לא ''לגמרי לגמרי''.....

בחז''ל כמדומני סוף כתובות כתוב כבר, ולא אצטט באיזה הקשר, שיש תמיד מחשבות והשוואות בנישואים שניים לגבי הראשונים.   ונכון שצריך ואפשר להתנתק ולחשוב על ההווה, אבל בכל זאת זה לא קל לבחור להיכנס לזה מלכתחילה.

שכלית אתה צודק ש''אפשר'' בהחלט להצליח בכאלו נישואים, - - אבל פעימה אינה ''טועה'', ואינה ''מגזימה''.

זאת תחושה טבעית לגיטימית שנבראה ע''י הקדוש ברוך הוא כחלק מההרגשות הנורמליות שמוחשות בלב האדם.

נו באמת..כמו צמח בר
אז אם ככה-
לכל אחד יש את הדף המחוק שלו..

סיבות לפסול מישהו יהיו תמיד..
אני חושבת שאנחנו יותר מידי סטיגמטים ומקובעים. בסופו של דבר, עוד עשרים שנה זה לא ישנה לה אם הוא התחיל איתה עם דף מחוק או חלק. ישנה לה רק איך הוא מתייחס אליה והאם הוא עדיין אוהב אותה. מכבד אותה ומעריך אותה.

אני מבינה לגמרי מי שלא תסכים לצאת עם גרוש. אבל חושבת שאם היא לא ביררה לפני וסתם פוסלת בגלל הסטיגמה שיש עליו "גרוש" היא טועה גמורה וגם, לדעתי עושה עוול גדול.
ככה.ותן טל

לגבי השורה השנייה בהודעתך - לא מסכים באופן נחרץ. מצטער.

בקשר לכל השאר ולתחושותיה של פעימה וכו' - אכן יש משהו בדבריך ובכל מקרה ראה את תגובתי לתגובתה אלי, וראה שבמידה מסויימת התנצלתי בפניה אם לקחה אישית...

אל תשפוט אותי. תודה.פעימה

בס"ד

חייבת להגיד שמאוד קשה לי להגיב לך אחרי שאתה פוסל את טיעוניי בטענה שהם 'שטותיים'. תיאלץ להבין שלכל אחד יש את חשיבתו והגיונו, גם אם לך זה לא מסתדר בדפוס החשיבה. לפסול דעות של אחרים לא יקדם אותך בחיים.

ואני בוחרת כן להגיב לא בשבילך אלא בשביל הבחור הנחמד שפתח את השרשור.

כן. אני אפסול. צר לי. מעריכה מאוד מאוד מאוד בנות שיוצאות עם חוזרים בתשובה!! לי, אישית, זה לא מתאים.

לרגע לא אמרתי שהוא בעל בעילה אסורה או כל דבר כזה, מאיפה הבאת את זה?! 
דיברתי והדגשתי שאני מדברת על הקשר הרגשי!!!!!!!! 

צר לי, אבל אתה מחרטט את חייך. באמת?!

שני הוריי היקרים נשואים בנישואים שניים כבר מספר גדול של שנים. אני בהחלט יודעת מה זה אומר ותאמין לי שהרבה יותר ממך. 

איזה כיף לי שאתה משווה אותי לאלוקים. אם תוכל להעניק לי עוד כמה מידות שלו שהייתי מאוד שמחה שיהיו לי-אשמח!

בוודאי שאני ארוץ לדבוק במידתו, רק שזה לא פשוט ולא כ"כ קל כמו שאתה מציג את זה.

ככה:ותן טל

דבר ראשון אני מתנצל אם נפגעת ממני באופן אישי, למען האמת התגובה לא הייתה אמורה להיות מופנית כאישית אלייך אלא באופן כללי לגבי הנושא ומי שחושבת ככה, פשוט הפלטפורמה שנמצאה לעשות זאת הייתה דרך תגובה אלייך.

אז סליחה ראשית כל

עכשיו לגופה של התגובה שלך ולהסבר קצת יותר על תגובתי: 

דבר ראשון, אם את פוסלת אוטומטית חוזר בתשובה רק בגלל שהוא חוזר בתשובה, אז כנראה שלא יעזור כל מה שאגיד, וחבל וצר לי עלייך. מצד שני, זה כנראה רווח נקי לבחורים החוזרים בתשובה. מצטער שאני ככה. 

מזל שבועז לא חשב כמוך כשבחר להתחתן עם רות. מזל שרחל לא חשבה כמוך כשבחרה להינשא לרבי עקיבא.

ואני מניח שהובנתי בכך...

מצטער אבל ככה אני חושב, ושוב - ממש לא אישי נגדך.

בנוגע לפסילה כשטוטיים וכו' - אני בעיקר התרעמתי על כך שדווקא יש כאלה שפוסלות אוטומטית מישהו אחר בגלל טיעונים שלדעתי הם לא מדד לחיים אמיתיים או בכלל שקריים ולא נכוני...זה קצת הרתיח אותי... המצב כעת הוא שבגלל שאמרתי את זה, את פוסלת לחלוטין את הדעה שלי וטוענת שהיא לא לגיטימית. מעניין. סתירה לוגית מובהקת, לטעמי...

ודבר נוסף - לאו בהכרח פסלתי דעות של אחרים באומרי - זה לא דעה. אלא, אמרתי - לדעתי האישית זה דעה לא נכונה שמקורה בטעות. ברור לי שכל אחד יכול להביע את דעתו ובחירתו - וזה בדיוק מה שגם אני עשיתי...

דבר נוסף, אם אגיד משהו קטן על עצמי למרות שאין הנחתום... - אז דווקא דבר שלרוב בולט אצלי הוא הנכונות לשמוע ולקבל מציאויות שונות משלי ודברים שאני לאו בהכרח על הרגע הראשון רואה כנכונים או כמתאימים פיקס בשבילי... כולל דעות וכו'... (אלא אם כן נגיד יש דעה אידיאולוגית שמנוגדת לחלוטין להלכה וגם אז, אשתדל לשלול רק את הדעה עצמה לחלוטין, ולא את המביע שלה...). 

לגבי גרושים/גרושות - מעניין שאת קובעת עובדות בשטח גם לגביי בלי שאת מכירה אותי בכלל בכלל. אז לא אכנס להיסטוריה כלשהי מהצד שלי, רק אגיד שאל תהיי בטוחה, וגם - שזה לא משנה כי כל מקרה תלוי לגופו, והפוטנציאל של קשר כמו שאני תיארתי קיים ואני אף רואה אותו פעמים רבות וטובות.

אגב, מעניין לשמוע שאני מחרטט את חיי. בעיקר לנוכח העובדה שאני באמת לא הולך להרחיב יותר מידי אודותיי, אבל תאמיני לי שיש לי על מה להסתמך כשאני אומר את זה, לא רק באופן "עולמי", אלא גם מהיכרות אישית עם נושאים כגון אלו.

לגבי הקשר הרגשי - ראשית, זה בהחלט קשור כי אדם שביצע אחד מהשניים סבירות גבוהה שביצע גם את השני (קשר רגשי/גופני...) - אבל גם בלי זה, את כתבת במפורש ש""אז למה לי ללכת עם מישהו שלא שמר את עצמו בשבילי" "   - ואת זה את אמרת, וזה בהחלט נשמע כדבר שקשור לקשר גופני גם ולא רק רגשי. אבל גם בקטע של קשר רגשי - אין בזה אפקט של אי שמירה על עצמו בשבילך, בגלל שהשמירה המתבקשת היא של אדם מקשר שהוא לא לצורך חתונה. אותו גרוש שמר על עצמו, והיה בקשר רגשי רק בשביל חתונה. אז אומנם בסוף הוא התגרש - אבל הוא אכן שמר על עצמו לפני ואחרי...הוא היה בקששר רגשי רק עם אישה שהוא נשוי לה...

ולכן לדעתי הביטוי "לא שמר על עצמו בשבילי" - פוגעני ביותר כלפי גרושים ומציב אותם כאנשים שעשו משה רע חלילה. הם שמרו על עצמם בשביל האישה הראשונה, בשביל האישה השנייה, וכו'... כן. שמרו.

ותסלחי לי אם נפגעתי אישית בשמם של כל הגרושים ואולי גם הגרושות...

דבר אחרון - אני לא משווה אותך לאלוקים, אבל אני בהחלט מצפה מברואיו לנסות להידבק במידותיו. כמו שזה נראה עכשיו, אין לך שום רצון להידבק במידה הזאת בקשר לגרושים, אלא להיפך, את מצהירה הצהרת כוונות שברור לך שלא תידבקי במידה זאת כלפיהם...

מצטער, זה מה שנשמע מההודעה ההיא וסליחה אם לא הבנתי אותך נכון. 

(אגב, אני טורח מאוד תמיד לקרוא באופן רציני ויסודי הודעה שאני מגיב עליה וגם משתדל לענות על כל פרט וכו'... ככה שלפחות אל תחשבי שאני מגיב רק מהבטן ישר בלי לראות מה באמת כתבת...).

את מוזמנת כמובן להמשיך עם החשיבה שלך, איש לא ימנע ממך את זה, אני רק באופן אישי חושב שזה לא נכון, ושזה חריף מידי מה שכתבת, וחסר כל רצון לבדוק באופן אישי כל מקרה לגופו הוא...

לילה טוב, ושוב - מצטער אם לקחת אישי ואני מתחנן שלא תיקחי אותי אישי גם הפעם - אני כותב כפנייה אל הכלל ולאו דווקא אלייך ספציפית, אלא בכללי אל מי שחושב כמוך... את בקטע הזה מהווה את השופר שלהם, בשבילי לפחות...

שנה טובה ויהי רצון שכולנו נזכה להתחתן עוד השנה עם הזיווג המיועד לנו!

מתנצלת על הביטויים שלא היו במקום.פעימה

בס"ד

זה באמת נכתב קצת כ'מגננה' על כל ההתנגדות שהייתה פה, אבל זה לא תירוץ, אז באמת מבקשת את סליחתך.

לגבי השאר-
אפשר להמשיך להתווכח/להתדיין בנושא, בסופו של דבר זו ההרגשה שלי[ולמען האמת מאמינה שזה קו חשיבה שמוביל הרבה בנות, אם לא את כולן, בנושא הזה.] 

פותח השרשור ניסה להבין ממה זה נובע וניסיתי לעזור לו ולהסביר את קו החשיבה שלי[שלנו?]

זהו

שתהיה שנה טובה!

תגובה לכל המשיביםיוסף1668אחרונה

תודה רבה שהתייחסתם לעניין, לא הגבתי כי לא הספקתי אבל רציתי להודות לכם ולצוות האתר מקרב לב, אם מישהו מיכם יראה זאת למרות שעברו כמה וכמה ימים

גמר חתימה טובה!

ואגב - עוד משהו קטן.ותן טל

(אין לי מקום מוגדר להכניס את זה בהודעה הקודמת אז אני מוסיף בהודעה חדשה)

כתבת לי בכותרת ההודעה שלך "אל תשפוט אותי. תודה.". קצת מצחיק שאת כותבת לי את זה אחרי ששפטת בעצמך באופן כוללני ומוחלט מגזר שלם של גרושים. (וכן, זה בהחלט לשפוט. להחליט באופן מוצהר כל מיני החלטות ו"עובדות לכאורה" לגבי כלל גרושי הארץ והעולם בלי לבדוק פר אדם, זה בהחלט שפיטה גדולה מאוד)

אם לך מותר לשפוט אותם ולהחליט לגביהם, גם לי מותר להגיד את דעתי על גישה כזאת, ולשפוט אותה לטעמי אני - לא?

או שמה שמותר לאחת אסור לאחר? |תוהה|

לגבי חוזר בתשובהפיבו

אדם שבעברו התלכלך בחטא לא יצא נקי מהר, והעבר ישפיע על חייו לאורך זמן. לכן מי שלא רוצה להסתבך תעדיף לחכות להצעה על בחור מקסים ונחמד (הרי כל הבחורים שמציעים לה הם כלילי המעלות) הבא במקום להכנס להצעה עם נקודת פתיחה גרועה. אני מניח שאם היא תכיר חוזר בתשובה במקרה ותגלה שהוא באמת מאד טוב היא תסכים (כמו בדג' שהבאת וגם שם הם היו אנשים ראוין וטובים עוד לפני "החזרה בתשובה" שלהם), וגם לגבי גרוש יש סיכוי שהקשר הקודם יפריע לו ביצירת קשר חדש (כגון חששות, השוואות כהות ריגשית) ולכן יש מקום לחשוש והיא תעדיף לחכות להצעה יותר בטוחה. (ועכשיו לכל מי שקופץ "אבל אני מכיר זוג..." כתבתי שזה סיכון וודאי שיש זוגות שזה לא הפריע להם בכלל).

ויש גם את החשש שבן אדם גרוש עדיין קשור במידה מסוימת אחורה והוא לא לגמרי שלה וזה רגש אישי וכמו שיש מי שיפסול על גובה למרות שזה לא קשור לחיי נישואים אבל ריגשית הוא לא מצליח להתגבר על המחסום הזה ק"ו כאן וזה לא שפיטה של מגזר שלם אלא הכרה בכך שיש סיכון גבוה יותר באופן ניכר בגרוש מאשר ברווק. 

והטיעון של "לא שמר על עצמו" לא בא כטענה נגדו אלא שציון עובדה שאם היא השקיעה הרבה בשביל משהו מסוים למה היא צריכה להתפשר עליו בלי קשר לאשמה או לא.

ולמי שפתח את השירשור, יש הרבה אנשים עם "גיבנות" מכל מיני סוגים שמצאו את זיווגם והרבה זקופי קומה שנשארו תקועים ו"מה' אישה לאיש" ובע"ה תמצא את שאהבה נפשך

ממש לא מסכים איתך, בגלל כמה דברים:ותן טל

א. זה לא נכון שאדם שהתלכלך בעבר בחטא לא יצא נקי מהר. פשוט לא נכון ויש לי אינספור דוגמאות.

ב. כיום, לצערנו אבל זוהי המציאות, ובגלל שזה דבר ידוע כבר ברבים וברבות כנראה שאין כאן חשש של איסור לשון הרע ובטח לא הוצאת שם רע - רוב רובו של ציבור ה"בחוריםם התמימים והצדיקים והמקסימים והנחמדים שלא התלכלו בחטא מעולם" - כ-ן התלכלך בחטא וכן חזר בתשובה ברמה כזאת או אחרת (בעיקר בתחום של בנים בנות ודי לחכימא ונעצור כאן). אז ההבדל ביניהם שהוא חזר בתשובה ג-ם על שבת (למרות שדווקא החילוני שחוזר בתשובה מעולם לא היה מודע לפני זה לאמת האמיתית ובאמת היה תינוק שנשבה לכן אפילו החטא אצלו פחות חמור, לעומת דתי מלידה שנפל בעבירות אמוד קשות של בינו לשינה וכו', וידע שזה אסור ואחרי זה כמובן חזר בתשובה - שניהם חוזרים בתשובה, רק שהדתי חזר בתשובה מדבר שידע שאסור, ואילו החילוני חזר בתשובה כשעכשיו גילה לראשונה את האמת...

מי יותר טוב לדעתך? או מי פחות גרוע?

ואם את מחכה לבחור שמעולם לא התלכלך בקצה קצהו של חטא וחזר בתשובה אחרי הליכלוך, אם את רוצה בחור לבן לחלוטין - חכי עד ימות המשיח וגם לאחריהם, מצטער...

הבהרהפיבו

א. כאני מדבר על לכלוך מחטא אני מדבר על בנ"א שלא יחזור על החטא שוב לעולם והקב"ה מעיד עליו והוא "אהוב ונחמד וקרוב וידיד". בכ"מ מי שמכיר יודע שפעם היו סדרי תשובה ארוכים וקשים ולא סתם. (אני גם זוכר שקראתי חוזרת בתשובה שכתבה שבהתחלה נהנים מכך שהיו חילונים ונהנו מהחיים אח"כ במינים שזה לא חשוב ובסוף נגעלים מהעבר ושהיא מכירה הרבה חוזרים בתשובה שמסכימים לזה. ועד שלא מגיע השלב האחרון אתה לא באמת נקי)

ב. יש הבדל מהותי בין מישהו שנגע בבוץ למי ששחה בבריכת בוץ לאורך זמן.

(הבחורים הצדיקים וכו' נכתב בציניות על כך שא"א להגיד לה שהוא מיוחד כ"כ שכדאי לה להתפשר כי ככה מציגים כל אחד)

שנה טובה.

בלי להיכנס לפרטים (תגובה לפעמימה)..ד.

ולשאלה ששאל פותח השירשור ספציפית למקרה שלו (שיש בו גם נתונים ייחודיים) - 

אבל העיקרון של ה"ראשוניות" שכתבת (פעימה) הוא יפה מאד ואמיתי וטהור ומציאותי. 

ומכיוון שראיתי כאן איזו כותרת של תגובה, כאילו זה בא מ"סרטים" - 

אני רואה לנכון להעיר שבדיוק ההיפך הגמור:

ה"תרבות" שאינה חשה את הדברים הללו (שוב - בלי להיכנס ליישום במקרים כגון-דא),

היא-היא תרבות ה"סרטים" והעולם המערבי  המופקר, שמשלה את עצמה כאילו אחרי התפקרותו יוכל התחתן 

כאילו לא קרה דבר, והכל "מחדש".. הבל הבלים. ולעיתים אפילו איבדו את התחושה שבכך.

כמובן, להבדיל, מי שהיה נשוי והתגרש - אין בכך כל "הפקרות" ולפעמים התחדשות המציאות מתוך ה"לא מתאים" לשפני כן, יכולה להיות יפה מאד.  גם אינני בא חלילה להרפות ידיהם של בעלי תשובה שהתרוממו ממציאויות קשות אחרות - 

אבל העיקרון, התחושה והשאיפה שכתבת - מצויינים. ותמיד צריך לבחון מאיזו מציאות נובעים דברים שכנגד זה, והאם הם נובעים ממציאות כמו שלך.  יפה כתבת על מה שאומרים "לשמור את עצמה לבעלה". אכן כן.                                              

בסך הכול אמרתי שאין לפסול כאלה שנפלו וחזרו בתשובההסהר האיתן

והנסיון הזה באמת לא משנה אחרי כמה זמן במערכת זוגית

(אני יכולה להעיד על עצמי בסדר?)

אמרתי שיש גישה רומנטית כזאת שהכול חייב להיות ראשוני,

ואם זה בחור שחווה ונפל ועשה תשובה אז אי אפשר להיות איתו

כי זה לא ראשוני וככה נפסלים לפחות רבע מהגברים

ותוסיף לזה גם גרושים ואלמנים אז זאת חתיכת אוכלסיה.

אז אני חושבת שאם בנות היו זזות מילימטר,

מהבועה הוורודה שהיא תהיה בשבילו האחת והיחידה

רק אם הוא בא צדיק ולא גרוש ואלמן

הם היו רואים שגם אדם עם נסיון שמאס בו וכיפר עליו

יכול להביא להן את הבראשתיות שהן מחפשות

אבל מה הן ישר פוסלות.

ואני חייה עם גבר שכבר היו לו קשרים רציניים לפני,

וטוב שלא ויתרתי עליו כי אני אוהבת אותו כל כך

ככה עם כל המגרעות והוא תמיד נתן לי את ההרגשה

שאני האחת והיחידה בשבילו לגמרי.

את טועה כמעט לגמרי!!!!חיהלב
גבר לא יודה בזה אבל למדתי את הנושא לעומק.
וכל קשר שלא היה סתמי הם יזכרו אותו...
ובימים הקשים בינהם זה יקשה יותר יותר יותר!!!
כן אני יודעת את ה"מינוסים" שלי עח האחרים.
רני לא מתעלמת. זו מציאות בשטח.
לא אצל כולם זה כמו שחושבים שהגברים אותו דברהסהר האיתן

צר לי אבל הדבר האחרון שמפריע לבעלי זה מה שהיה בעבר,

וגם שקשה לנו.

מבחינתו הוא לא אהב אף אחד וזה לא מעניין אותו,

אין לו למי להשוות,מבחינתו הוא לא יכול בלעדיי.

לא הבנתי את השורה הראשונה שלך...ניל"ס

"לא אצל כולם זה כמו שחושבים שהגברים אותו דבר."

הכוונה שלך היא שלא כל הגברים אותו הדבר בהתנהגות, בהרגשה, במחשבה?

(ואם זו כוונתך אז איך זה מתיישב עם מה שכתוב פה: http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t574548#6353159 ?)

יש דברים שכולם בדרך כלל נופלים בהם כי זה טבעהסהר האיתן

אלוקים נתן סתם אזהרה לגבי יצר העריות?

יש גם יחידי סגולה שלא נפלו 

בשאר הדברים יש שינוי,

זה כמו שגבר לא יכול ללדת

ואישה יולדת וכו'

ואת מוזמנת לעשות סקר אצל גבריםהסהר האיתן

ולראות כמה באמת טהורים תמימים וצדיקים

לצערנו בדור הזה כולל הבנות זאת מכת דור

רק צריך להכיר בה זה הכול.

אני אוותר על הסקרניל"ס

יש לי בעל וענייני בו בלבד, לא בתוצאות סקר גברי כלשהו.

את צודקת שצריך להיות מודעים לזה שיש הרבה בחורים ובחורות טובים שנופלים לצערנו. צריך לדעת שזה קיים, שזה לא סותר את הטיב של האדם שמולנו ולדעת להתמודד עם זה.

את לא צודקת שזה אצל כולם. אפשר לנסות לחפש מישהו שלא נפל בחייו, ואפשר אולי גם למצוא.

העניין הוא לדעת איך להתמודד עם זה ולא להפחיד את נערות ישראל בהצהרה גורפת.

אמרתי את זה כבר- אני מסכימה עם חלק גדול ממה שאמרת, לא מסכימה עם הדרך וההקצנה שבה זה נאמר.

ואי אכלתם אותה.הסנה-בוער
הבחור בקש לשאול מאיפה מגיע העניין שלרווקות קשה לצאת עם גרוש- והיא שיתפה באיך היא מרגישה לגבי זה. ש*בהרגשה* שלה היא רוצה קשר שהוא ראשוני בנישואין. וזכותה המלאה להרגיש ככה.
ברר שיש אנשים גרושים נהדרים- אבל לה זה לא מתאים. זהו.
התגובות פה ממש מוגזמות.
תגובה ל''יוסף 1668''לדבר יפה

א' מבינים אותך ומחזקים אותך.אוהב

אבל נשמע מדבריך כאילו אתה ''פגוע'', ומרגיש ''סוג ב' '', ממה שלא ''קופצים'' עליך...,

אז הנה, עליך להבין לטובתך האישית, כי המצב(\הבנות) אינו ''נגדך'', ואסור לך לחוש ככה נפגע מהמצב הזה, אלא להשלים באמונה שלימה שזהו שלב בחיים שאתה צריך לעבור בגזירת שמיים, לטובתך.

הפוך, אם תחליט שהקב''ה מזווג לך את זיווגך השני עכשיו ממש, וחושב עליך איך ''לחתן'' אותך שוב, ולגרום לך לאושר בחיים, אז זה יחשל אותך ויחזק אותך לכל החיים, שגם במצבים קשים הקב''ה נמצא לידך, מאזין לך, אוהב אותך, ורוצה בטובתך. וממש לא משנה איך ההשפעות מבחוץ.

אז פשוט ''תבחר להרגיש טוב'' !!!!, תחליט שאתה בוחר מהיום והלאה לדחות על הסף כל מחשבה הרסנית מהסוג שמנית כאן, ''נידוי חברתי'' ''פסילה''...  תחליט שאין כאן לא נידוי ולא חרם ולא שום פסילה, אלא יש טבע בריא של בחורות לרצות לכתחילה נישואים ראשונים, וזה בריא ככה ה' ברא את הבריאה,  ויתכן שאם מישהי שתתחתן לא תעדיף נישואים ראשונים אולי חסר לה משהו בבריאות, כי מי שתבחר בך לא תבחר בך בגלל שאתה גרוש, או שתתעלם מזה, אלא תבחר בך ''למרות'' שאתה גרוש.... באמת בגלל המעלות הטובות שמנית שה' נתן לך...

ב', לאחר שתבחר להרגיש טוב, ותחדיר לעצמך מחשבות של אמונה שה' הוא השדכן שלך, והוא מסבב את כל הסיבות, והוא בקרוב יעזור לך, ותתפלל, ותחיה חיי אמונה וקדושה כאלו, אז באמת המצב רוח שלך יעלה, וכבר לא תרגיש ''נידוי'' ו''פסילה'' חלילה שזה פשוט לא נכון, אלא תרגיש קרבת ה',  ותהיה בשמחה גדולה, וזה יעזור באמת שאשתך לעתיד בקרוב בעז''ה תגלה לפניה אדם שמח, שזה אחד העיקרים בנישואים שאשה מחפשת, ''ושימח את אשתו'', וכשאתה תהיה מלא בשמחה ותמלא את התקופה הזאת בחיים בדברים טובים עזרה וחסד וגם קצת לימוד תורה ותפילה ואהבת חינם, אז תהיה שמח ועם סיפוק נפשי שזה ישתפך גם לסובבים אותך, וזה ייקל על אשתך לעתיד לרצות אותך ולבחור בך כשותף לחיים, בל  (אולי כדאי להשקיע הרבה הרבה בתרומה מזמנך לנזקקים ולחלשים או חולים וזקנים, זה גם יספק אותך, וגם ישדר לזולתך את מעלת הנתינה שלך...) למרות המצב שלך מתקופת העבר, שבוודאי לא נקלעת אליו מאיזשהי בעיה אישית באישיותך חלילה, אלא מ''שגיאה'' כמו שכתבת, או יותר נכון מגזירת שמיים שלא את כל החשבונות למעלה אנו מבינים.

שנה טובה ומתוקה, ובקשתינו שכשתוושע תודיע ותפרסם את השמחה כאן כדי שנוכל להשתתף ולשמוח בשמחתך, כמו שהשתתפנו בבעייתך הזמנית החולפת בעז''ה....

מחילה.כמו צמח בר
מה שכתבת לא יעזור לו להרגיש טוב..
"למרות שאתה גרוש"

אתה מנסה לייאש אותו ולהכניס אותו לדיכי עד הסוף? כי אם לי היו כותבים דבר כזה זה מה שזה היה גורם לי.
אם תרצה, פנה אלי באישי - מכיר בחורה מדהימהצורגי

שהתגרשה אחרי כמה חודשי זוגיות. 

בתור רווק שפגש אותה, היא באמת משהו מיוחד. לצערי זה לא הסגנון שאני מחפש.

בקיצר, אם אתה בעניין להכיר - אשמח לתת לך פרטים באישי, אם תתן לי כמה פרטים עליך (גיל, סגנון וכדו').

בהצלחה!!

תגובה מעשית ולענין!ד.

[אגב, לא אחרי "כמה חודשי זוגיות", אלא "חודשי נישואין". חשוב שלא ניסחף אחרי המושגים שמנסים "להבליע" היום, ונזכור תמיד שאכן אין "זוגיות" ללא נישואין..]

שים לב ד.!אלעד

עוד תגובה אחת-

ותגיע ל5000 הודעות!!

אוהו....ד.

לא הסתכלתי בכלל.

עד כדי כך?....

[מה הנוהל? חוגגים? עושים "סיום"?....]

עושים טיפול 5000אלעד

ברכותיי!

אומרים תודה שאתה לא מכור כמו אחרים (32363)משה
אה.. זה עוד קצת?..ד.

הרגעת אותי...

אז איך אתה מכנה את חודשי הקשר שקודם לנישואין?הקולה טובה

חודשי ההיכרות והאירוסין?

הם מנותקים בעינך מהנישואין? אין להם שום משמעות? 

ואיך תכנה את הקשר את הקשר בין איש ואשה שובחרים לא להנשא? 

בעיני ישנה זוגיות גם מחוץ לנישואין.

זוגיות זה הגדרה לקשר זוגי.

נישואין זו הגדרה לקשר זוגי שבא מתוך התחייבות כתובה כדת וכדין. 

הזוגיות בנישואין בנוייה גם מהקשר שקדם להם, בין אם ארך חודש או שנים.

^^^^ ניסוח מעולה.תולתול
אם את חושבת ככהשלום ש

זה אומר שנסחפת אחרי מה שמנסים "להבליע" לך גורמים זרים,

שהרי לא ייתכן שיש דעות שונות לגבי הגדרת זוגיות.

(<צ> אם במקרה זה לא ברור)

זו לא הגיבנת שלך - זו הגיבנת של החברהצדוק השמן

אני מסכים עם כל מילה שכתבת ואני חושב שהסטיגמה כלפי גרושים וגרושות נובעת בעיקר מבורות וחוסר הבנה של משמעות חיי הזוגיות.

אפשר רק להתנחם בעובדה שהמצב הזה הולך ומשתנה כי שיעור הגירושין הולך וגדל וגם בציבור הדתי מתחילים להפנים את ההשלכות של נישואין בגיל צעיר. אחוז ניכר מהנישואין בגיל צעיר הוא בוסר שמוביל לגירושין.

אני רק יכול לתת לך שתי עיצות:

א. תהיה אטרקטיבי בכל מקום שתלך אליו - תקפיד על הופעה אישית וחיצונית נאותה, תהיה בשמחה, תהיה רגיש וג'נטלמן ותשתדל להצליח בעבודה ובלימודים. תשדר עצמאות וביטחון.

ב. אל תרתע מבנות גרושות! לעובדה שהן הספיקו להתנסות בזוגיות יש אפילו יתרון מסוים על פני הרווקות.

רק תשאל את עצמךמקל סבא

כשהיית רווק  איך היית מגיב אם משהו היה מציע לך גרושה ??  זו התשובה לשאלה שלך

אפשר להבין אותןסוף סוף!

תמיד תחשבי "למה באמת זה לא הצליח לו עם ההיא"?

אני עונה על הכותרתפייגליניזית

שהתפרסמה בעמוד הבית של הפורומים כי אין לי זמן לקרוא את הכל:

האם אדם גרוש מעיד על בעיה שקיימת אצלו- ממש לא. בהחלט לא.

זו הבעיה החמורה של שיטת הדייטיםחלב ודבש

אתה צריך לפגוש בחורות במקומות אחרים כמו בחתונות, בעבודה, בטיולים, בחוגים חברתיים וכו'.

אם מישהי תראה אותך ותמצא חן בעיניה (וכמובן גם להפך) יש הרבה יותר סיכוי שיצא מזה משהו.

מצד שני,ד.

ה"שיטה" הזו - לגבי האספקט שאליו התכוונת - מונעת לפעמים בעיות שבאות מכך שלא יודעים כלום על המדובר מעבר לראייתו, ומגלים באיחור.

אבל בנידון הספציפי הזה, כנראה שההצעה שלך טובה בעיקרון, בתור אחת מהאופציות.

שלום!ונסי

ב"ה

לפני שאענה על השאלה, הייתי רוצה לספר משהו מתקופת השירות הלאומי (הזכורה לטוב). דו/תלת שיח עם חברות, שחזור מהזיכרון:

הן דברו על לצאת עם בחורים וכו'. איכשהו התערבתי ואמרתי להם שעוד לא יצאתי עם אף אחד (אז), בניגוד אליהן. 

אחת מהן העירה "גם אני".

אז ענינו לה שהיא בעצמה ספרה שיצאה עם מישהו שתי פגישות.

היא טענה בביטול שזה "לא נחשב". בעיקר מהנימוק שזה לא היה רציני, הוא לא היה בכיוון...

בהתחלה חשבתי לענות לה משהו כמו "אז מה, הוא לא הראשון שלך וזהו". אבל חשבתי עם הכיוון הלוגי שהיא העלתה ועניתי לה, בלי ציניות:

"אם כך, כל אחת מתחתנת עם הראשון שלה. כי כל מי שהיה לפני כן לא נחשב".

*********************************************************************************************************************

אז, יכול להיות שגם אם יש עבר, הוא לא נחשב, כי הוא לא הבחירה האמיתית.

ולשאלות:

א,  תשמע, בן אדם, קנית את האמון שלי.

אני אישית מרגישה צעירה כדי לפגש עם גרוש.  האם זה עניין של גיל? אולי. אולי יותר קשור ל'טירוניות' בעולם הדייטים. יש משהו שצריך לעבור כדי להבין שאפשר לבנות מערכת יחסים עם גרוש.  זה נכון לומר שמי שפוסל בגלל זה אז זה לא מתאים לו. זה נכון לפחות במובן ש הפוסל לא עבר עדיין את התהליך המחשבתי הזה.

ב, באופן אישי,  עצם העלת הנושא כאן, וקריאת התגובות גרמו לי לפתוח את המחשבה.

לכן טוב בעיניי שהעלת כאן את הנושא (ח"ח) וההמלצה שאתן היא שתמשיך לדבר על כך, ובכזו כּנוּת.

יום טוב.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפיאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?אחרונה

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
אוקי חברים לא חשבתי שאי פם אשתף את זה כאןכְּקֶדֶם

~אני אוהב מזרחית~

ספק אשכנתוז שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם

פתאום חולה על מזרחית. נו טוב כנראה אחרי מי יודע כמה פרידות ולב שרוף שרוט ושבור לחתיכות, ימים ולילות במ'חנה עשו את שלהם

@צדיק יסוד עולם

סלח לי, אנא

זה המחנההרמוניה

השפעה חיובית;)

כתבת בפורום הנכון?

את חושבת? כע גמלי נראה שזה בעיקר זהכְּקֶדֶם
כל פורום שאני נמצא בו הןא הפורןם הנכון
מבולבלת מאדדדד
בהצלחה רבה!

אל תתייאש. בע"ה שלך תבוא כמה שיותר מהר🙏

פפפפפכְּקֶדֶם
לפעמים אצ מדיי מבוגרת
ימח שם עראפת
כמה חפרת לי ברחוב יפו, שאיזו חנות שם הפעילה מזרחית, שאתה לא מסוגל לשמוע מזרחית, שזה משגע אותך
נ.ב. סליחה על חוסר הטאקט🙈ימח שם עראפת
חחחחחחחח אכןכְּקֶדֶם
איך נפלו גיבורים אייי

אוח ישע למתולתל ואני יש דודא אליך 

חחחחח, הגיע הזמן שתבואו לבקרימח שם עראפת
אתה? חחח אוקי. אצלי זה דווקא הפוך לאחרונה.בנות רבות עלי

סליחה @הרמוניה 

לטובת מההרמוניה

בגדת ככה בשירי נשמה? (כן, ככה אני קוראת למזרחית😛) 

אהה אליסיה משהו מה שמה

כן?

חח כן לטובת אליסיהבנות רבות עלי

נהייתי קצת אובססיבי לשירים שלה ולאחרונה התחלתי לשמוע את כל האלבומים שלה מהעבר, אפילו נרשמתי לTIDAL רק בשבילה.

היא ממש מיוחדת. למען האמת זה בעיקר בגלל הפרסונה... יש לה לב טוב והפרסום לא גרם לה לאבד את זה.

האמת שמאז הנערות לא שמעתי מזרחית קלאסית רק מזרח חסידי חח .. האייל גולן זה היה יותר נוסטלגיה בשבילי אז שמעתי תקופה מסוימת.

מה שאני שומע עכשיו זה בעיקר את אליסיה וחסידי קלאסי. (חח רק אני מסוגל לעשות את השילובים האלה 🤣🤣)

מה זה TIDAL?הרמוניה

לבריאות

למה, זה הגיוני. אתה גם: יהודי, גם ישראלי, גם מזרחי, גם בן אדם בעולם, גם ילד לשעבר, גם .... הרבה זהויות.

בואי.. אין לי כל כך הרבה פצלשים..בנות רבות עלי

TIDAL זה כמו ספוטייפי רק באיכות גבוהה יותר ...HiFi .. אני משלם רק 20 ומשהו שקל בחודש..

חחח וואלה תודה לא הכרתיהרמוניה
אני אוהבת את פאר טסיהפי
וזה מוזר כי רוב השירים שלי זה של ארץ ישראל של פעם
בסדר נוכְּקֶדֶם
מביך....צדיק יסוד עלום

אשכול פריקה חושפני ופוטוגני לא יעזור לך לשחזר את הכבוד האבוד שלך. יש דברים שקשה מאוד לתקן. אפילו הייתי אומר ביזיון...

אני אחזור לי למוזיקה החביבה עלי ואתענג על החברה שאני מארח לעצמי

אפ ששהרמוניה

יום אחד גם אתה תחזור בתשובה

כְּקֶדֶם
מקווה שאתה מתמוגג לך בתענוגים
ברבורים ושליו ודגיםצדיק יסוד עלום
אתה מתכוון לשירי עגבים?אני:)))))
ואי ואי ואי....בנות רבות עלי

🍿

..הרמוניה

זה לא יפה אם את אומרת שמזרחית= שירי עגבים...

יש הרבה שירי עגבים וגם סתם שירים מטומטמים שהם לא מזרחיים

לא אמרתי את זהאני:)))))
שאלתי ספציפית אותו 
השיר הראשון לא מוגדר עקרונית כמזרחית לדעתינוגע, לא נוגע

ולצערנו רוב המוזיקה היום (בין הפופ הרגיל ובין הפופ המזרחי) היא מטומטמת. בזכותה אתה מעריך יותר מוזיקה איכותית ונהנה ממנה...

השוני שיש בין הפופ המזרחי של היום לבין ימי תחילת ואמצע הז'אנר הזה- לפני עשרים שלושים שנה, בולט מאוד. כבר אין זכר היום למוזיקה שהיו עושים אז.

אבל גם היום מדי פעם יש הבלחות, אפילו מדהימות.

נניח פאר טסי הוא מאוד מוכשר, ומי שיסתכל מהצד לא יכול להבין איך מי שכתב והלחין את "מה יהיה מחר" מבזבז את הכשרון שלו על שירים טיפשיים.

אבל שמה הדור נמצא. תרבות רדודה ואנשים שנמצאים בבוץ רגשי, שצמאים לצאת משם ולהגיע לעומקים רגשיים ולקשר אמיתי, אבל הרבה פעמים לא באמת יודעים מה זה כי הם לא חוו את זה או לא מאמינים שיגיעו לזה.

..הרמוניה

השיר הראשון חסום לי🤭 והשני לא

נכון

חחנוגע, לא נוגעאחרונה
לא הפסדת הרבה

אולי יעניין אותך