בעקבות כמה דיונים סביב הנושא - טלפונים חכמים.ותן טל

מה לדעתכם בחברה ה"דוסית" הממוצעת שאתם מכירים פחות או יותר, ייתפס יותר "גרוע" נקרא לזה, לצורך שידוכין - בחור המוגדר/מגדיר עצמו דוס ומסתובב עם פלאפון חכם בלי שום סינון וכו' - או בחורה כזאת?

ולמעשה - האם לדעתכם באמת לבנים יש איסור גדול יותר להיות עם פלאפון כזה(-זה לבנות)  ולבנות תתיחסו יותר בסלחנות (-זה לבנים) ?

תודה ולילה טוב וגמר חתימה טובה!!!

מקפיץ פעם ראשונה.ותן טל

בתקווה שאולי...

מחר אם יהיה צורך נקפיץ עוד פעם אחת ודי, מבטיח

ודאי שבחור עם פלאפון חכם ייתפס יותר גרועa-a-a

וגם למעשה-ודאי שהאיסור יותר גדול לבנים.

הרי השאלה היא בעצם למי יותר גרוע להיות חשוף לתכנים לא צנועים-לבנים או לבנות.

והתשובה ברורה.

מה שכן-הרווח בסינון הוא הרבה מעבר לענייני צניעות,הוא מאפשר לך לא להחשף לתכנים שליליים באופן כללי,

כך שבכל מקרה גם לבנות זה מעלה אם האינטרנט יהיה מסונן.

(ונצל"ש-עברתי לסלקום למסלול הירוק (רימון)-וזה מאד מוצלח ולא כ"כ יקר..מומלץ!)

טלפון חכם מזוית אחרת...מייכ
זה משאבת זמן!
הסמארטפונים השתלטו לנו על החיים.. למי שחזיק כמובן.. בין אם מסונן ובין אם לא..

אמז י פה גם את המדד של ניצול נכון של הזמן..

לדוגמה אם משחקים קנדי קראש בדקות הפנויות או קוראים תהילים מאפליקציה..

אז מעבר לרמת הסינון יש גם את הפן של ניצול/בזבןז זמן..
בתור אחת עם סמארטפוןמרב.
(לא מקבלת מניות, אבל אם אתם בקטע של סמארטפון- גלאקסי2 הוא מעולההה)

ובתור בת לאבא יר"ש וצדיק ומורה ו... גוועלד... עם סמארטפון! (חייבת לציין שהוא גם פתח פייסבוק לא מזמן )
זה כלי מדהים שאפשר לקחת אותו להמון מקומות. מדהים לכיוון השלילי והחיובי.
שלילי- כולכם יודעים ומצוטטים את זה- אינטרנט פרוץ ל"ע, בזבוז זמן, התמכרות... והכל נכון!!! זה ממכר, זה פרוץ..
חיובי- שניה אני אספור את האפליקציות שיש לי, בחורה לא דוסית במיוחד, שעוזרות לי לזכור שיש אלוקים מסביבי-
משפטי הרב קוק, תפילון *שיש גם ברגיל*, נשמת כל חי-תיקון הכללי-ועוד דברים שאני לא זוכרת, תנ"ך מלא.
לאבאשלי יש עוד כמה של ביינישים שאני לא מבינה בהם.
ואם לא מסתכלים עלזה בצורה של "סמארטפון זה לחלשים" אפשר להסתכל על זה בצורה של "סמארטפון זה לאנשים שרוצים נוחות ומנצלים את האינטרנעט לטובה"
כשנוסעים- שולפים את המכשיר ואומרים תהילים/תיקון הכללי/נשמת כל חי.
כשצריך למצוא איזה משו יעיל- הופ הכל בהנף יד.
כבר עזרתי פעם לאישה שלא הבינה עברית ואנגלית למצוא את דרכה בזכות המכשיר המופלא הזה.
(גוגל טרנסלייט עובד גם פה )
יש הרבה מעלות.
והרבה חסרונות.
וצריך לשים לב לגופו של אדם ולא לגופו של מכשיר.
(ומהכרות אישית שלי עם בחורים שמחזיקים סמארטפונים למינהם-- אני מעריצה שלהם שהם מחזיקים את עצמם ושומרים על עצמם ועושים המון מאמצים כדי שמצד אחד יהיה להם אינטרנט שיעזור להם ומצד שני לא יפיל אותם לכלמיני מקומות.
והם ב"ה משתמשים בפלאפון למטרות טובות בד"כ. ככה שנכון שלבנים זה יותר 'מסוכן', אבל זה מבחינתי כמו מחשב נייד בקטע הזה.
ווייפי-לא ווייפיי. ברחוב-בחדר.
סיים סיים ניו ניים.
"גדולה מכל זאת אמרו יפנה עצמו ומחשבתו לדברי תורהחסדי הים
וירחיב דעתו בחכמה. שאין מחשבת עריות מתגברת אלא בלב פנוי מין החכמה" (רמב"ם) אם אדם בא בגישה כזאת לפלאפון חכם, שכל המטרה של המכשיר: א) "יפנה עצמו ומחשבתו לדברי תורה"- ע"י אפליקציות שכוללים את כל התורה, מציאת מקורות תורניים בצורה מהירה, קריאת מאמרים מעניינים משלל רבנים , ראייה ביו-טיוב שיעורים מאלפים של רבנים. ב) "וירחיב דעתו בחכמה"- עזרה ללימודי חול, קריאת מחקרים מעניינים, לחפש עצות על כל מיני נושאים שלא נעים או אין יכולת לדבר עם מישהו, ראיית סרטים מחכימים על מדעים והיסטוריה ביו-טיוב. אז לא נראה לי, שיש כ"כ חשש, שהאדם ימשך לכל הזבל שיש שם. כמובן שאם אדם יודע שיצרו מתגבר עליו, אסור לו להחזיק פלאפון כזה. לגבי הטענה של הזמן, זה חוסך לי המון המון זמן, שאני לא צריך לחפש אחרי הרבה ספרים, וכאשר אני בדרך, אני יכול לדון אם אנשים על כל מיני מקורות תורניים ולהבדיל מדעיים, כי יש לי את המקורות לפני. גם לי יצא כמה מקרים שעזרתי ליהודים קדושים ולתיירים במציאת כל מיני מקומות בירושלים, עם המידע וה"וייז" בפלאפון גם סתם כל מיני ידיעות: "מתי חצות"? "מתי האוטובוס מגיע?" וכו'.
חברים! (קצת נצל"ש)a-a-a

הייתה לי איזו מחשבה שיש הסכמה במחנינו לגבי הצורך בחסימה של האינטרנט,

אבל יש פה כבר 4 תגובות שנותנות לגיטמציה לשימוש באינטרנט לא מסונן בפלאפון,בדרך זו או אחרת.

ובתירוצים רבים וטובים,יצה"ר חכם! אפשר לקחת אותו למקומות מדהימים,אפליקציות תורניות,גיבוי בפסוקים,חסד וכו'.

זו עצת היצר ממש!כמו שלימדו אותנו תמיג שיצה"ר לא יבוא ויגיד לנו לחלל שבת,כי הוא יודע שלא נחלל,

אלא יבוא אלינו בעקיפין.עם אסמכתות ממקורות תורניים והוכחות מדהימות.

מי שנראה לו ששימוש בתכנים חיוביים לא יותיר פנאי ורצון לנפילות,טועה ולא מכיר את הנתונים.

בנושא הזה אין חילוקים.לא"אני בת ולכן מותר לי,לא "אני צדיק ולא אפול",כלום!

גם אנשים מבוגרים,גם אנשים צדיקים,שמעולם לא נפלו ולא עלה על דעתם צריכים סינון.

אחרת זה ממש ללכת בדרך שיש בה פריצות ולהגיד "לא אחטא".

אני מצרף פה קישור לשיעור מטלטל של הרב יהושוע שפירא בנושא,שמסביר עד כמה שהבעיה קשה.

http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=4115&cat_id=3878

הקב"ה עשה איתנו חסד בשנים האחרונות ואיפשר לנו להנות מהטוב של האינטרנט ובה העת להיות מוגנים מהסכנות.

וכיום,אם אתם עוברים לסלקום (לא,אין לי מניות שם,תודה ששאלתם) אתם יכולים להנות מכל האפליקציות המדהימות,

ומכל הסרטים המחכימים וכו' ועדיין להיות מוגנים לפחות מחלק גדול מהבעיות.קצת יותר יקר,אבל עד שרימון יסיימו לפתח את האפליקציה לאנדרואיד (והם בדרך) שווה לשלם את המחיר.

לסיום,באמת שזה לא נעים לקחת את התפקיד של נותן המוסר,במיוחד לא בפורום הזה,במיוחד לא בנושא הזה,

אבל רק מהמחשבה שאנשים ישתכנעו מהדברים הנכתבים,החלטתי לכתוב את הצד שכנגד.

כמובן שאין לי כל כוונה לפגוע במי שכתב/חושב ההפך,בנושא הזה הדברים חייבים להאמר,ובבירור.

אחי, אני מעריץ את הרב יהושע שפירא. אדם קדוש!חסדי הים
האם יש לרב משהו כתוב בעניין? כי פשוט יותר נוח לי לקרוא מאשר לשמוע. אני עדיין עומד בדעתי שמותר כמו שכתבתי קודם, אבל בגלל הנחרצות והאמירות החריפות של אלו שחולקים, מעניין אותי לשמוע דעתם בצורה מנומקת ועמוקה, אולי ישכנעו אותי.
אם אתה עדיין עומד בדעתך,עוד יותר ממליץ לך לשמוע ..a-a-a

השיעור פשוט מבהיר את הדברים נקודה נקודה בצורה ברורה ומתייחס לטענות שהעלת.

(שיעורי תורה ודברים חיוביים באינטרנט וכו')

משהו שמצאתי בכתב:

http://www.kipa.co.il/jew/10834.html

שמעתי את השיחה, ופשוט בכיתי רוב משך השיחה!חסדי הים
כואב כ"כ! הזדעזעתי עד עמקי נשמתי! "כלו בדמעות עיני, חמרמרו מעי, נשפך לארץ כבדי, על שבר בת עמי". אמרתי אעשה הליכה, ואשמע את השיחה. פשוט התחלתי לבכות באמצע הרחוב, ניסיתי להתאפק ולא הצלחתי. הלכתי ברחובות צדדיים שאנשים לא יראו שאני בוכה. עדיין כל כמה דקות עולים לי דמעות. מה הפתרון לשבר ולבעיה, האם זה לחייב חסימה, כמו שהרב הסיק, אינני יכול להסיק כעת. לפסוק הלכה, צריך רוגע ווצלילות. החת"ם סופר בדרשות, מרחיב את היסוד של האר"י, שהבכייה צריכה להיות במשך כל עשרת ימי התשובה, ולא רק ביום כיפור, והבכייה מטהרת את הנפש. אשרי הרב שפירא ואשריך!
פרה הסטוריהמשה
השיחה? נכון,אבל מה השתנה מאז,חוצ מהאפשרות לשיםa-a-a

רימון?

שהרב שפירא הולך בעצמו עם אייפוןדתי לאומי
יש לזה מקור?משה
גם אני עם. מכשיר חכם אבל חסוםלשם שבו ואחלמה
אז גם אם יתברר שזה נכון זה לא אומר כלום
יש טעם לפגם בשיחה הזושורש וגרביים
ובשאר הפסיקות של הרב יהושע שפירא בעניין חובת השימוש ברימון,

מהסיבה הפשוטה שחברת אינטרנט רימון בבעלות ישיבת רמת גן. והרווחים הולכים לתפעול הישיבה

יש כאן שימוש בעייתי בפסיקה. 
זה לא שהמציאו את רימון בשביל שהישיבה תרוויח.חרותיק

וזה לא שהרב יהושע פוסק ככה בשביל הרווח.

אלא הפוך.

הרב פסק, מישהו ישב והמציא,

והרב ממליץ על זה.

לא מדובר שמישהו ישב והמציאשורש וגרביים
זוהי השקעה כלכלית לכל דבר של ישיבת רמת גן.
(הרב יהושע שפירא היה ממקימי רימון)

יש בעייתיות מסוימת בפסיקת הלכה לציבור שלם שמחייבת להשתמש בשירותי גוף שיש לו חלק כלשהוא במשכורת שלך.

אין כאן חשדות והאשמות.
זה רק עניין של מנהל תקין שנראה שלא הקפידו עליו כל כך
(כנראה שהמטרה מקדשת את האמצעים)
"הרב מדגיש כי עוד בתחילת הדרך דאג למדר עצמו..אדם כל שהוא

מהפעילות הכלכלית של החברה. אין לי מניות בחברה ומעולם לא קיבלתי ממנה שכר, מספר הרב."

http://www.yrg.org.il/show.asp?id=38007

אינטרנט רימון אינה בבעלות ישיבת רמת גן, אלא בבעלות סלקום. (אני מעריך שחברת סלקום אינה בבעלות ישיבת רמת גן).

יש בעייתיות לא מסויימת אלא גורפתפייגליניזית

בפסיקת הלכה לציבור שלם שמחייבת להשתמש בשירותי גוף מסוים, בכלל.

בלי קשר למשכורת.

אבל מה שבטוח הוא, שכאן אין לא משכורת, ולא פסיקה גורפת לציבור שלם, אז נא להירגע. תודה.

יותר מזה. לא נראה לי שאף רב אמר דווקא זה ולא אחר.ותן טל

ישנן כמה תוכנות סינון כיום ברשת, טובות יותר וטובות פחות - רימון, נתיב, מורשת ונט-צח - ויש עוד כמה מחו"ל וכו' וכו' - תבחר לעצמך את התוכנה שאתה מאמין שתגן עלייך הכי טוב - זה לא קשור לאיזה ישיבה הולך הכסף או לא, אתה יכול להחליט על חברה כזאת או אחרת...

רבנים אומרים לסנן, נקודה. הם לא אומרים - תסנן דווקא דרך כאן. לפחות לפי מה שידוע לי. 

רבנים יכולים להגיד מה שהם רוצים.פייגליניזית

שים לב, זה לא מזלזול. להיפך.

משהו אומר להם מה להגיד ומה לא?

אבל פסיקה- לא. הרב שפירא לא פסק על אינטרנט פרוץ- לשלילה לכווולם.

הוא אמר שזו תועבה, וזה מזעזע, וכו וכו, כמו כל המרצים והןגי הדעות בעניין.

לפסוק טוטאלית על האינטרנט, שלמי שיש את זה- זה "יהרג ואל יעבור", למשל, או שלכל מי שיש את זה- הוא נופל,או ש- כל מי שיש לו את זה הוא מחוייב הלכתית לזרוק את זה.

את זה הוא לא אמר, ואף רב אחר לא אמר.

אם כן היו אומרים, הרי שכלל עם ישראל, (ברובו) עובר על פסיקה הלכתית לכל דבר.

וזה לא הגיוני. תשאל את הרב שלך. אני כבר קיבלחתי על העניין הזה תשובות מרבנים, לפרטים באישי

דווקא כן.ותן טל

הרבנים הכי נועזים  ששמעתי אף טוענים (ויש להם כתפיים הלכתיות, אבל לא נתחיל עכשיו בשמות של רבנים כי לא נצא מזה) שלהיות עם אינטרנט לבד בחדר, כשהוא פרוץ - זה איסור ייחוד לכל דבר של התורה.. איסור דאורייתא ממש!!! תאמיני או לא...

וגם כאלה שקצת פחות נועזים אומרים שאסור באיסור חמור להיות עם אינטרנט פרוץ - אוסרים הלכתית. נקודה. 

את קבעת שאף רב אחר לא אמר שזה אסור הלכתית - ואת טועה ומטעה לגמרי לגמרי.

כן, מותר לרב להגיד את זה ואז לפיו מי שיש לו אינטרנט כזה עובר על הלכה - כן. 

כמובן שאדם אחר שיש לו אינטרנט פרוץ יכול להגיד שהוא סומך על רב אחר שלא אוסר עליו לגמרי, נגיד - אבל זה לא סותר את זה שיש רבנים שאוסרים באיסור חמור הלכתית אינטרנט פרוץ.

וזה הגיוני בהחלט שרוב עם ישראל יעבור על סיקה הלכתית שכזאת אם היא נמצאת...

זה כמו, להבדיל, שאסור לדבר לשון הרע ורוב עם ישראל מדבר לשון הרע... בידיעה.. - האם זה אומר שמעכשיו רבנים אסור להם להחליט שלשון הרע זה איסור הלכתי כדי שחלילה עם ישראל לא יעבור ברובו על פסיקה הלכתית?

כתוב בתורה "והייתם קדושים" - פסיקה הלכתית לכל דבר ועניין - וברור ומובן לכל בר דעת שחלק מה"והייתם קדושים" זה לא להיות עם גלויות פורנוגרפיה פרוצות לכל רוצה או לא רוצה, באמצע הבית.

רק לחשוב על זה בצורה כזאת והופס, מתחילים לחשוב יותר ישר ונקי...

אבל הן לא פרוצות, והן לא פתוחות.פייגליניזית

וה' עדי שיש אנשים כאלה.

זה לא ככ מוחלט וגורף. עובדה. מציאות שיש כאלה שפרונוגרפיה ושאר הבלי הבלים לא מעניינים אותם!!

לא בלכסיכון שלהם! לא במנוע החיפוש שלהם!!!!

וע"כ לא הגיוני לקבוע על כלל עם ישראל, שמי שיש לו את המכשיר ללא הגנה הוא עובר על דאורייתא, זה לךא הגיוני, ושים לב שהרב שפירא הנ"ל לא אמר את זה.

הוא הרתיע בפני באיסורים הרבים והחמורים שיש שם. הוא לא אמר שאין כאלה שלא נופלים.

צריך לשים לב בין בזעקה שככ מצמררת לבין הפרקטיקה ההלכתית לכל דבר ועניין.

זה גם מסוכן לקבוע כך, לא רק שזה לא הגיוני. 

"יהרג ואל יעבור" , "והייתם קדושים", "איסור יחוד" זה הכל סופרלטיבים. אם מסתכלים ענינית על העניין, או ספציפית- יותר נכון, מגלים שלא ניתן לשייך איסורים שכאלה או הרתעות הלכתיות שכאלה על תופעה שיש בה כאלה שמנצלים אותה לאיסור, ויש כאלה שלא.

עובדה שיש כאלה שלא! לא ניתן לייחס איסור יחוד או יהרג ואל יעבור, לאדם שלא עבר על אותה העבירה של גילוי עריות. לא ניתן! ביכולת בכלל!

ואני גם חושב שזה לא טוב....בן שירות

לא צריך שמישהו יהיה לו בבית אינטרנט ללא סינון. גם אם הוא לא נופל.

מה לא טוב?פייגליניזית

האינטרנט? ברור וודאי.

האיסור הגורף? גם ברור וודאי...

תסבירחצי חיוך

ההיפך. האיסור הגורף הוא טוב.בן שירות

זה לא שכל אחד נופל, זה מה שאני חושב - זה לא שמי שיש לו אינטרנט פרוץ בהכרח עובר על איסור תורה של עריות וכו' - אלא שהאיסור ההלכתי עצמו על פי הרבנים זה להיות עם אינטרנט כזה, ועל האיסור הזה הוא עובר...

מבינה?

הבנתי.פייגליניזית

אבל האיסור הוא כמו שהוא ציין, זה יחוד. לא ניתן להוסיף על התורה איסורים, של אינטרנט, בנוסח הזה, למשל.

יש איסורים, מצוות ועבירות, ואנו בחיי היום יום, יוצרים (מקווה) תורת חיים שאומרת לנו ומנחה לשייך כל פעולה הכי קטנה, למקורות שלנו.

הנה הפעולה של האינטרנט. מתעקשים לשייך אותה למקורות של "יהרג ואל יעבור"" גילוי עריות", "ייחוד"....

האיסור הוא נטו על הדברים האלו.

הרבנים, גדולים ככל שיהיו(!! עם כל ההערכה והכבוד ) לא יכולים להמציא איסורים, ללא שום סמכתא, מהמקורות. (זה לא ניתן לביצוע, ביהדות לפחות...)

אז כאן ישנה סמכתא מסוימת. אבל היא לא יכולה להיות נכונה, והיה אם לא כולם עוברים על הציטוט ההוא. על העבירה המקורית.

אין היתר להוסיף עבירות ואיסורים, אין היתר ואף אסור.

הובנתי?

לא הבנת אותי נכון. מחילה.ותן טל

אני לא אומר שהרבניפ פוסקים שמי שיש לו את זה בהכרח נפל. אלא, שהם פוסקים שאסור שיהיה אינטרנט פרוץ בבית. ג-ם אם לא נלת בזה.

כמו שהם פוסקים שאסור שיהיה לי חוברות פורנוגרפיה בתוך המגירה, ג-ם אם אני לא מסתכל בהן - כך הם גם פוסקים (הרבנים שלפיהם אני הולך...) שאסור בתכלית האיסור להיות עם אינטרנט לא מסונן בבית...

אז מבינה עכשיו? הנפילה שהאיש שיש לו אינטרנט פרוץ בבית נופל, זה לא רק אם הוא ייפול מעשית בעריות - גם אם לא ייפול, על פי רבותיי, עצם זה שיש לו אינטרנט כזה בבית זה איסור בפני עצמו...

אם אני אחד שתמונות עירום של נשים לא מעניינות אותו, נגיד  - זה אומר שמותר שיהיו לי כאלה במגירה בחדר?

חוץ מזה שאני אהיה חריף - פורנוגרפיה זה רק הביטוי החריף לעיסוק בתחום המין. ותחום המין, אם אהיה עדין בהתבטאות שלי - מי שזה לא מעניין אותו בשום צורה שהיא - דווקא הוא הבעייתי שצריך לבדוק את עצמו...

כמובן שאסור לעסוק בזה לא בקדושה ובדרך שה' התיר לנו - אבל קשה להגיד שיש אנשים שלא יתרגשו אפילו טיפה והטסטוסוטרון שלהם לא יעלה כאשר ריגוש מיני כלשהו יהיה לפניהם. שוב, בהנחה שהם בריאים בגופם ונפשם. אם לא, יש לי עצה וקוראים לזה עצת נפש...

תראי לי אחד שבאמת באמת אין שום סיכוי בעולם שיפול - ואני אשתחווה בפניו ואגיד לו שהוא יותר גדול מרב עמרם חסידא.

אין כזה היום, סורי...

אין אפוטרופוס לעריות - את מכירה את המשפט הזה. לא אני המאתי אותו.

מוזמנת לבדוק גם במחקרים שנעשו כמה מהציבור הדתי נחשף אי פעם, לפי ההערכות הכי זהירות, מרצון, לתכנים מיניים באינטרנט... כ-ו-ל-ל מבוגרים ובייני"שים. לצערנו. זה מחלה שלא פוסחת על שום מגזר, תאמיני לי.

אל תהיי תמימה מידי - זה העיקר... תמימות זה נחמד כשזה לא גורם למחשבות מוטעות ומטעות...

לגבי מה שכתבת בפסקה חמש:פייגליניזית

עיוותת לגמרי את דברי, ולא הבנת דבר.

פרונוגרפיה זה לא תחום המין, בצורה כוללת שכזו.

אם כך ניתן לאמר שהיהדות נגועה המון בפרונוגרפיה... נוב'מת.

זה הרע בתחום המין.  י אנשים שלא מעניין אותם הרע הזה. הם ישרים וצדיקים, ונשואים, ויש להם את חיי המין ואת התחום הזה, גם ללא האינטרנט והאתרים הפרוצים!

אל תנסה לשכנע ע"י הפיכת המציאות.

הרב בן צור כותב בספרו: "היה לי חבר שהזמין אירנטנט מסונן ואחרי זה התפטר ממנו, וזה היה התירוץ שלו: 'שום דבר שם לא מעניין! ... מי בכלל צריך אינטרנט אם כך?זה משעמם'...זה העניין. שמי שיש לו את האינטרנט החסום- הוא משעמם. מי צריך את זה בכלל?"...

--------אז זהו? אין נושאין מעניינים חוץ מעריות וגועל נפש? אין? מי שאינרטנט כן מעניין אותו כשהוא חסום- הוא המעוות?!. מי שלא מעניינים אותו תועבס ושאר הבלים הוא המשועמם, והוא זה הפסול?

אל תהפוך את היוצרות, בבקשה.

על שאר דבריך אענה בהמשך. זו נקודה משמעותית שאנשים שמנסים לשכנע בעניין הזה מרבים ליגוע בה, וזה רק גורם לךדבריהם להשמע מגוחכים, לא לשום דבר אחר....

(אני רואה צורך להדגיש לפני שהענינים ידרדרו: זה לא אישי. בכלל. אתה בטח יודע שלא. זה ספציפית נגד הדברים.)

לגבי מה שכתבת אח"כ:הטסטוסוטרון שלהם לא יעלה כאשר ריגוש מיני כלשהו יהיה לפניהם.:

זהו, שהם לא יכנסו לזה בכלל. לא יתקבו לאתרי תועבה בכלל.

אני הבנתי אותך ולזה גם אני התכוונתי...ותן טל

פורנוגרפיה היא הייצוג הרע של תחום המין - אבל תחום המין כשלעצמו הוא תחום שמי שלא מעניין אותו התחום הזה, כאמור, הוא המוזר. אבל עד כאן אנחנו מתואמים.

משם והלאה כנראה לא הבנת אותי נכון - אני רק אומר שזה טבעי שהנושא ימשוך אנשים - אבל לא שזה חלילה תכלית האינטרנט. חלילה חלילה.

לכן בדיוק צריך לחסום כדי לא להגיע לכדי ניסיון.

מה שכן - את הנתונים של הנופלים קשה להפריך... זה כמובן לא אומר שכולם נופלים, אבל זה בהחלט אומר שזה הנסיון הקשה ביותר שיש היום לדור בלי ספק - וככזה, עלינו להציב גדר חמורה מאוד לעניין...

הרי הרבה פעמים בהלכות שבת, כשרות ועוד ועוד, אנחנו מחמירים ומוסיפים עוד ועוד גדרות מסביב כדי לשמור על עצמנו שחלילה לא ניפול - ג-ם אם זה אומר שמוותרים על משהו שבפני עצמו אולי היה יכול להיות מותר - אז למה שבתחום האינטרנט לא נעשה את זה?

אז אני חלילה לא הופך את היוצרות. יש אנשים שבפני עצמם עקרונית אכן לא יכנסו לזה, אבל זה לא מונע ממני את המחשבה שאף על פי כן, רבנים אומרים שגם אנשים כאלו צריכים לעשות חסימה כי אין אפוטרופוס לעריות.

מובן?

אני לא חולק עלייך במשהו, פשוט הבנת את דבריי מעט לא נכון כנראה...

אנחנו מוסיפים גדרות, כן וודאי.פייגליניזית

אבל ה"אנחנו" הזה, אלו אנשי כנסת הגדולה... הסנהדרין בירושלים. לא אף אחד אחר.

והפסוק של אין אפוטרופוס לעריות קשור למשהו אחר לגמרי, אז אל תכניס את זה.

מה?????????? את רצינית??????????ותן טל

אז בעצם אין לנו אשרות להחליט שאינטרנט פרוץ זה לא בסדר????

אז זה בסדר???

מאיפה הבאת את השטות הזאת - במחילה - שרק אנשי כנסת הגדולה יכולים לגדור גדרות???

ועוד יותר - אין אפוטרופוס לעריות קשור לעניין אחר אז לא להכניס את זה??? מאיפה הבאת את ז-ה? ממש לא ברור...

בדיוק לעניינים כאלו הוא קשור... לסכנה של ליפול בעריות... בדיוק לזה.

אם את מוכנה ללמוד מעט גמרא - יותר מדרשים בגמרא, לא את הגמרא עצמה - פתחי ממש ב2 דפים האחרונים של מסכת קידושין בבלי, ותצטמררנה אוזנייך למשמע הסיפורים על גדולי עולם שכמעט נפלו בעריות. בדיוק על ז-ה נאמר אין אפוטרופוס לעריות.

אז תעשי טובה, לא אישי, אבל זה ממש ממש טעות מה שכתבת...

אני רצינית.פייגליניזית

לא לכל מה שכתבת ופירשת התכוונתי, אבל כשאהיה פנויה אכתוב באריכות בדיוק נמרץ מאיפה הבאתי את כל זה.

והנה: אענה ראשון ראשון:פייגליניזית

- יש לנו אפשרות להחליט שאינטנרט פרוץ הוא לא בסדר. יש לנו , ועוד איך. לא במישור הלכתי. לאף אחד.

על גדרים חדשים, כל עוד אין סנהדרין ובית מחוקקים שמקובל על כולם, אין אפשרות ליצור בכלל פסיקה גורפת לכלל עם ישראל. (תנסה לתאר לעצמך את המצב לו היה ניתן לעשות כן. החרדים היו פוסקים שאסור ללכת לצבא, הלכתית, ואוטומטית אתה הייית עובר על איסור, שהרי בהלכה אין הבדל אם אתה חרדי או דת"ל. וכן העניין של האינרטנט, הם היו פוסקים שהוא אסור גם עם חסימה, ואוטומטית בלי כל קשר לגוף העניין ולאיסור המקורי- אתה היית נכלל בתור אותו "גדר" חדש. המצב כיום הוא בלתי הגיוני ע"מ ליצור פסיקה גורפת לכלל עמ"י.

אפוטרופוס לעריות קשור אך ורק לאנשים הקרובים אליך. העריות, שעליו הפס' מדבר, מכוון לארבעת האנשים הקרובים אליך. משמע, אם יש לך איום של עריות באמצע ירושלים, והאדם שמה הוא לא קרוב אליך באחת מן הדגרות האלו- אין לך חיוב של "יהרג ואל יעבור".

יש שם תועבה, לא אמרתי שלא. את הפסוק הזה אל תכניס.

סלחי לי, אבל את טועה.ותן טל

נענה על ראשון ראשון - 

אז מאיזו סיבה בדיוק יש לנו אפשרות להחליט שהוא לא בסדר? מבחינה חברתית? מבחינת מצב החסה בשטחים?

ברור שמבחינה הלכתית.

- אולי זה עיקר אי ההבנה שלך אותי - כל אחד הולך לפי רבותיו הוא. ברור שהיום אין פוסק הלכה שיכול לפסוק הלכה ברמה שתחייב את כלל עם ישראל, כי לצערנו התפצלנו לגלויות וכו' - אבל אני דיברתי על מצב שרב X פוסק לקהל שמקשיב לרב X, הלכה כזאת וכזאת בנוגע לאינטרנט הפרוץ. אם קהילתו של רב Y לא מקשיבה לפסק הזה כי רב Y פוסק אחרת - שתלך לפי רבה, זה בסדר.

עכשיו יותר מובן?

- בנוגע לאפוטרופוס לעריות - מדהים כמה את טועה ומטעה. בדקת את הדברים לפני שנחפזת לפרסם אותם?

אין אפוטרופוס לעריות זהו כלל הלכתי הקובע שאין לסמוך על שום אחד בדינים בנוגעים לדיני עריות. הרחבה את יכולה למצוא גם כאן

איך הגעת מזה למה שאמרת - אלוקים יעזור.

בנוגע לאיסור יהרג ובל יעבור - בשנה תחתנים בישראל בסביבות 30- 40 אלף זוגות. מה שאומר שכל שנה מצטרפות לאיסור יהרג ובל יעבור עלי באופן אישי, 40 אלף בנות שכעת הן אשת איש. מעט יותר מהארבעה שאת ציינת בצורה תמוהה אצלך.

איסור יהרג ובל יעבור לגבי איסורי עריות כולל כל עריות שיש לך דין כרת או מוות בית דין לגביהן - ובכללן הקרובות, אשת איש, משכב בהמה ומשכב זכור (נידה לא נכנסת לצורך העניין, וגם לא רווקה פנויה טהורה). 

איך הגעת בדיוק לארבע?

ברחוב פונים אליי ודורשים ממני לשכב עם אישה נשואה - עלי למות ולא לעשות זאת. נקודה.

(יותר מזה - רוב הפוסקים גם סוברים שהאיסור של יהרג ובל יעבור מדאורייתא מכוון גם כלפי חלק מהמעשים מסביב למעשה האיסור עצמו - כגון חיבוק ונישוק.)(.

פעם הבאה תעשי קצת יותר בדק בית בידיעות ההלכתיות לפני שמפרסמים דברים, טוב? בלי להעליב...פליז אל תקחי אישית...

אי אי אי.פייגליניזית

"אל תיהיה תמימה". 

זה התירוץ העלוב האחרון שנשאר לאינטלקטואלים הרבים שלא ידעו להגיד דבר בעניין, זה היה המוצא האחרון שלהם.

ישנו ציווי, שלא יודעת למה הפכו לו את היוצרות, וןמי שהוא תמים- הוא הפסול.

"תמים תהיה עם השם א-לוקיך". מכיר?.

אני שולחת לך באישי את רשימת הטענות הארוכה ששלחנו לעשרות אנשי חינוך ואינטלקטואלים שדיברו שנושא הזה, לאף אחד לא הייתה תשובה.)

רגע רגע רגע.ותן טל

מה זה הציווי תמים תהיה עם ה' אלוקיך את יודעת?

תמים = שלם. שלמות טהורה ונקייה.

זה בטח לא אומר (וסלחי לי על הבוטות) שתהיה לי אפשרות גישה לדוגמניות ערומות בלחיצת עכבר. זה לא תמים תהיה עם ה'אלוקיך, זה ההיפך...

שאני אבין - את טוענת שיש מישהו שהוא מחוסן מפני הנפילות האלו? רק על זה תעני לי. את מכירה אדם אחד - אחד בלבד - בכל העולם, שאין סיכוי לעולם שיפול או שנפל או שהוא נופל בדברים האלו?

את חושבת שיש אדם כזה כיום בעולם?

רק על זה תעני...

על זה אני אומר שאנ חושב שאת תמימה אם את חושבת שיש אדם כזה בעולם שב100 אחוז לא ייפול בכלום לעולם. (כזכור - רב עמרם חסידא...)

מה זה קשור. אתה יודע שלא לזה התכוונתי.פייגליניזית
לא, אני לא יודע.ותן טל

עם כל ההתפתלויות שלך מסביב קשה להבין למה בדיוק את מתכוונת. אם תרצי תסבירי לי יותר בפירוט למה התכוונת, כאן או באישי.

בינתיים זה הבנתי לגביי דברייך, מצטער, עד שאצליח להבין אחרת...חצי חיוך

אני לא יודעת מה נקרא אצלך "ליפול"פייגליניזית

אולי עצם הכניסה לאינטרנט פרוץ נקראת ככה?...

אדם שלא ניכנס לאתרי תועבה- אני מכירה המון. מאלה שנכנסים- אני אפילו לא מדברת עליהם.

מה השאלה, שאני אבין, ולמה שוב ושוב שחוזרים לנקודת ההתחלה של הדיון אחרי שהסברתי את הנקודה הזו כבר?

אני איתך פייגליניזית, אבל מדהים הסבלנותחסדי הים
של "ותן טל", הוא הסביר לי את דעתו בארוכה, ועכשיו גם לך, הוא כנראה מאוד מאמין ומזדהה עם מה שהוא אומר. אולי השרשור הזה יתארך כמו השרשור של ה"קוקוס"!
חחחפייגליניזית

אין מצב. זה כנראה היה משהו חד פעמי, לא ניתן לחיקוי

לותן טל באמת מגיע צל"ש על האריכות של דבריו, ועל הסבלנות.

אולי בעצם אין לי מה להרגיש רגשות אשם. כשיש לי זמן אני כותבת באריכות, כשאין- נאלצת לחרבש את הניסוח הכי קצר שעולה בראש.

באמת?ותן טל

את מכירה המון אנשים שלא נכנסים לאתרי תועבה?

אני לא אומר שאת לא צודקת בהנחה שלך - אני רק שואל, איך את יכולה לחתום לי במאה אחוז שהם לא עושים את זה? 

זהו, שאת לא יכולה.

וזאת התמימות המסוכנת שלך...בשם התמימות הזאת הרבה הרבה הרבה אנשים יקרים שבאמת חשבו שלי זה לא יקרה, נפלו...

לא חסרים סיפורים ומי שלא רואה אותם, עיוור.

זה הדבר שאני טוען -את לעולם, לעולם לעולם, לא יכולה להיות בטוחה במאה אחוז שמישהו לא נכנס - או אפילו לא ייפול בעתיד, באתרים כאלו. אין לך דרך. את עדיין לא הקדוש ברוך הוא, כפי שזכור לי מהפעם האחרונה שבדקתי...

אין אפשרות בכלל, בכלל בכללפייגליניזית

להגיע למסקנה מסוימת וודאי קל וחומר להלכה פסוקה וברורה, על בסיס סיפורים. אין!!!!!!

בדיוק צפיתי בהסרטה של הנאומים בלוויה של הרב ספקטור שנפטר, (מבית שמש נראלי)

הבן הכואב אמר: "שאלתי את אבא איזה פעם על האינטרנט וכל הסכנה וכל זה, והוא אמר לי: "אני בשליחות.".

מי שבשליחות מסוימת, מי שחי פה על מנת לקדם אידיאל, הוא מקדם אותו! 

הוא לא נכנס ולא חושב אפילו על הלחיצת עכבר שתוביל אותו לתמונות שאינן צנועות, ולדברי תועבה.

ותרד כבר מהתמימות הזו, זה לא קשור לכלום. אני מכירה כמו כן המון שלא גומרות לגלוש בכל אתרי הזוועות. זה לא גורם לי לכלום, לאסור את הדבר הזה מכל כל.

אבל שים לב. זה עצם הזעזוע כאן. כשאתה טוען שלכולם יש את הייצר הזה, איך אתה יכול להמשיך להאמין באביך היקר.? 

והרי הוא גולש באתרי תועבה.... כי הרי אתה לעולם לא תדע... 

ברגע שאגיע למסקנה שכולם טועים ושוגים ולכולם יש את הנסיון להכנס לאתרי התועבה, וכולם נכנסים ונכשלים, אעדיף לארוז את חפצי וללכת הרחק הרחק מאותם אנשים. אותם אלה הם בני משפחתי.

במודע או שלא במודע אתה הרי מטיף כאן, בלי לדעת נתונים מדויקים, רק סיפורים מסמרי שיער, מטיף לשלילת הבחירה החופשית!!!

מרדכי היקר. הבחירה החופשית היא

לא דבר חדש. היא הייתה נתונה לנו עוד בהר סיני, והיא עודנה מפעפעת בכל תחומי החיים. האיטרנט אינו בעצמו תועבה. הוא כלי שאפשר להגיע דרכו לתועבה. וכן להיפך. 

לקחת משהו ולהפוך אותו לטוטאליות מוחלטת, זה הזוי, לא נכון, ובעצם, מה אני מטיפה בכלל. תשאל את אביך, את רבך. 

כשהאדם בוחר לשמור שבת, הוא בוחר לשמור שבת, ולא לחללה. כשהוא בוחר לאכול כשר, הייתה נתונה לו הרשות לבחור חזיר! בוא ונתאבד אם כן!

הבחירה היא בכל המישורים. כולם. אתה חונכת על ברכי היהדות ולמדו אותך שהיהדות עצמה בנויה, החל מיציאת מצרים וכלה בזמן הזה, החירות הבחירה ושה"רישות נתונה"...

בוא ואסביר לך את הנושא מזווית קצת שונה:
לחצות את הכביש? 
מסוכן, כן? כן.
ליסוע במכונית? מסוכן? כן.
הרי ברגע אחד, בלי שאתה מודע בכלל לסכנה, בלי שהנפש שלך מזהירה אותך, ואין בתוכך שום מלחמה עם היצר, כלום. שקט נפשי שלא היה כמותו מעולם, וברגע אחד המכונית מאחור לא מספיקה לבצע ברקס, ואתה מרוסק כולך (ח"ו) אל תוככי העפר שבנו עליו פעם את הכביש.

כל יום, כל שעה, נהרגים אנשים מתאונות דרכים, ולמרות זאת ממשיכים, ונוסעים, ומקווים לטוב, עושים את מירב ההשתדלות.

באינטרנט כל יום יש מאות אם לא אלפים שנופלים אל תוך בור שאול, אל תוך גלות עמוקה של הרגש היהודי והשכל הישר, אל תוך תועבה וטומאה שאין כמוהה. 

מה עושים? אוסרים? והרי "יש קונה עולמו בשעה אחת". בתאונת דרכים אין לך עניין בקנעית עולם. חייך נגדעים ברגע אחד. באינטרנט- הרשות נתונה כל עוד נשמתך באפיך.
השתדלות?. כן. 

במידה ויש לך ערכים, והם לא משובים, יש לך עקרונות, והן לא הפכפכות. 
אם יש לך תורה.
יראת שמים.
יראת חטא.
יראת א-לוקים.
עבר הווה ועתיד שמצטמקים אליך אל תוך הווריד, נצח ישראל שכולו קיים בזכרונך יומם וליל.
יהדות שלמה וענפה שאתה מחזיק ממנה את חייך. אידיאל! שליחות!!

כבר אמר דב אינדינג: "חיים שאין בהם אידיאל ששווה למות למענו אינם חיים שווה לחיות אותם".

לכולנו, אם אנו חפצים בחיינו, יש אידיאלים, שאנו מוכנים למות למענם. הידות מנתה לנו אותם, עשתה לנו חצי מהעבודה, ואלו הם ,יהרג ואל יעבור".

בשבילנו יש נה הוראה ברורה של האידיאלים האלו שבשבילם אנו מוכנים להקדיש את חיינו היקרים לנו מכל, ובשביל האחר, הגוי מהודו- יש את.. אנ'לאידעת מה, את החיות שלו שהוא לא מוכן שהן יסבלו, או משהו כזה,...והוא יהא מוכן לתת להן את האוכל שלו ע"מ שהן יחיו...לא משנה. לכולנו יש אידיאל.

אם יש לך אידיאל, אתה בטוח בו. אתה הולך אחריו באש ובמים. משהו שסותר את האידיאל הזה- אם הוא נכנס אליך, בתור מחלה או בגלל נגיף, לא משנה. אתה הוא שלא בסדר. לא אלה שמבצעים כהלכה את "תמים תהיה עם השם א-לוקיך". לא אלה שמנסים לעשות את רצון השם, ורשימת אתרי התועבה בכלל לא נמצאת ולא תמצא בהסטוריה שלהם.

אני לא אומרת שאין נפילות. אבל הנפילות הללו הן בכל תחום בחיים. בכל המישורים, הכי שוליים שיש. 

עצם החיים הם גורל אחד גדול, וסימן שאלה ענק ומפחיד.

אתה יכול ליסוע לכותל, ואתה יכול לפסוע היישר אל תוך מועדון חשפניות.

אתה יכול לאכול חזיר, ולכול בטיש של רבינו(... )

דמיין בעצמך את שלל האפשריויות הכי הזוית שיכולות להיות לך בתור עבד השם,.

הן נמצאות בחיים. והן נמצאות גם באינטרנט.

"בלחיצת כפתור אחת:" זו "ה"סיסמא של המרצים נגד האינטרנט.

אבל הבחירה החופשית היא גם בלחיצות הכפתור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תרצה או לא תרצה!
המקלדת היא עצמה עמוסה בשלל בחירות.

אתה יכול להקליד תועבה, אתה יכול להקליד הפך יראת א-לוקים. הכל בהבל האצבעות והמקלדת.

וכן בלחיצות הכפתור, אתה יכול ללחוץ על תמונות שחבר העביר לך בדיסק און קי, והן מזעזעות אחת יותר מן השנייה.

גם באינטרנט. אתה יכול להכנס לערוץ 7, אתה יכול להכנס לווי נט, אתה יכול להכנס לוואלה, אתה יכול להכנס לאתר הרפורמה הגדול בעולם, לאתרי כפירה שיש לך בפריסה בלתי יאומנת. אתה יכול להתחבר בשנייה אחת לכל העולם. כולו. מכאן ועד אפריקה. הערומות שבישראל, והערומות שבחו,ל "מחכות לך בלחיצת כפתור"....

לא!!!!!!!!!!!!מרדכי!!!!!

לא!!!!!!!

יש לי אמונה בסיסית ביהודי, ש---זה---- לא חלק מהאידיאל שלו ומהשליחות שלו!! יש לי אמונה בסיסית ביהודי, שהתועבה הזו, לךא מענינת אותו, ואם הוא נפל וכשל- הוא יחזור! "אין לך אדם שאין לו שעה".

לפי שיטתך, אני הייתי מציעה בכלל להתאבד. כל החיים רצופים מכשולים ומהמורות ונסיונות של יהרג ואל יעבור, של ייחוד, של תועבה, של הכל.

אם יש בך את רוח הלחימה, אם יש בך את הרצון לממש את השליחות של תיקון עולם במלכות ש-די, יש בך את העוז והכוח מול הכלב העלוב של היצר הרע!

אם אין בך את הכוח- הוא יתפוס אותך (כמו בשיר של שולי רנד "אני בן מלך שעשוי...."...) בכל המישורים האחרים!

האינטרנט, שוב, שוב, שוב, הוא כלי! הוא כלי לטוב, והוא כלי לרע. תמשיל זאת, (שוטב, שוב, שוב,) לכל תחומי החיים! כולם! סכין, חציית כביש, מקלדת, עט, ידיים, עיניים...

את כל אלו השם נתן לנו באבני דרך, בתוך המכלול הענק הזה של היהדות. אבני דרך שמסמנים לנו שיש כאן טוב ויש כאן רע, ולך, מרדכי, ולי ולכולם, כולם, כולם, *יש את הרשות לבחור*.

בוא ואסביר לך את הנושא מזווית קצת שונה:
לחצות את הכביש? 
מסוכן, כן? כן.
ליסוע במכונית? מסוכן? כן.
הרי ברגע אחד, בלי שאתה מודע בכלל לסכנה, בלי שהנפש שלך מזהירה אותך, ואין בתוכך שום מלחמה עם היצר, כלום. שקט נפשי שלא היה כמותו מעולם, וברגע אחד המכונית מאחור לא מספיקה לבצע ברקס, ואתה מרוסק כולך (ח"ו) אל תוככי העפר שבנו עליו פעם את הכביש.

כל יום, כל שעה, נהרגים אנשים מתאונות דרכים, ולמרות זאת ממשיכים, ונוסעים, ומקווים לטוב, עושים את מירב ההשתדלות.

באינטרנט כל יום יש מאות אם לא אלפים שנופלים אל תוך בור שאול, אל תוך גלות עמוקה של הרגש היהודי והשכל הישר, אל תוך תועבה וטומאה שאין כמוהה. 

מה עושים? אוסרים? והרי "יש קונה עולמו בשעה אחת". בתאונת דרכים אין לך עניין בקנעית עולם. חייך נגדעים ברגע אחד. באינטרנט- הרשות נתונה כל עוד נשמתך באפיך.
השתדלות?. כן. 

במידה ויש לך ערכים, והם לא משובים, יש לך עקרונות, והן לא הפכפכות. 
אם יש לך תורה.
יראת שמים.
יראת חטא.
יראת א-לוקים.
עבר הווה ועתיד שמצטמקים אליך אל תוך הווריד, נצח ישראל שכולו קיים בזכרונך יומם וליל.
יהדות שלמה וענפה שאתה מחזיק ממנה את חייך. אידיאל! שליחות!!

כבר אמר דב אינדינג: "חיים שאין בהם אידיאל ששווה למות למענו אינם חיים שווה לחיות אותם".

לכולנו, אם אנו חפצים בחיינו, יש אידיאלים, שאנו מוכנים למות למענם. הידות מנתה לנו אותם, עשתה לנו חצי מהעבודה, ואלו הם ,יהרג ואל יעבור".

בשבילנו יש נה הוראה ברורה של האידיאלים האלו שבשבילם אנו מוכנים להקדיש את חיינו היקרים לנו מכל, ובשביל האחר, הגוי מהודו- יש את.. אנ'לאידעת מה, את החיות שלו שהוא לא מוכן שהן יסבלו, או משהו כזה,...והוא יהא מוכן לתת להן את האוכל שלו ע"מ שהן יחיו...לא משנה. לכולנו יש אידיאל.

אם יש לך אידיאל, אתה בטוח בו. אתה הולך אחריו באש ובמים. משהו שסותר את האידיאל הזה- אם הוא נכנס אליך, בתור מחלה או בגלל נגיף, לא משנה. אתה הוא שלא בסדר. לא אלה שמבצעים כהלכה את "תמים תהיה עם השם א-לוקיך". לא אלה שמנסים לעשות את רצון השם, ורשימת אתרי התועבה בכלל לא נמצאת ולא תמצא בהסטוריה שלהם.

אני לא אומרת שאין נפילות. אבל הנפילות הללו הן בכל תחום בחיים. בכל המישורים, הכי שוליים שיש. 

עצם החיים הם גורל אחד גדול, וסימן שאלה ענק ומפחיד.

אתה יכול ליסוע לכותל, ואתה יכול לפסוע היישר אל תוך מועדון חשפניות.

אתה יכול לאכול חזיר, ולכול בטיש של רבינו(... )

דמיין בעצמך את שלל האפשריויות הכי הזוית שיכולות להיות לך בתור עבד השם,.

הן נמצאות בחיים. והן נמצאות גם באינטרנט.

"בלחיצת כפתור אחת:" זו "ה"סיסמא של המרצים נגד האינטרנט.

אבל הבחירה החופשית היא גם בלחיצות הכפתור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תרצה או לא תרצה!
המקלדת היא עצמה עמוסה בשלל בחירות.

אתה יכול להקליד תועבה, אתה יכול להקליד הפך יראת א-לוקים. הכל בהבל האצבעות והמקלדת.

וכן בלחיצות הכפתור, אתה יכול ללחוץ על תמונות שחבר העביר לך בדיסק און קי, והן מזעזעות אחת יותר מן השנייה.

גם באינטרנט. אתה יכול להכנס לערוץ 7, אתה יכול להכנס לווי נט, אתה יכול להכנס לוואלה, אתה יכול להכנס לאתר הרפורמה הגדול בעולם, לאתרי כפירה שיש לך בפריסה בלתי יאומנת. אתה יכול להתחבר בשנייה אחת לכל העולם. כולו. מכאן ועד אפריקה. הערומות שבישראל, והערומות שבחו,ל "מחכות לך בלחיצת כפתור"....

לא!!!!!!!!!!!!מרדכי!!!!!

לא!!!!!!!

יש לי אמונה בסיסית ביהודי, ש---זה---- לא חלק מהאידיאל שלו ומהשליחות שלו!! יש לי אמונה בסיסית ביהודי, שהתועבה הזו, לךא מענינת אותו, ואם הוא נפל וכשל- הוא יחזור! "אין לך אדם שאין לו שעה".

לפי שיטתך, אני הייתי מציעה בכלל להתאבד. כל החיים רצופים מכשולים ומהמורות ונסיונות של יהרג ואל יעבור, של ייחוד, של תועבה, של הכל.

אם יש בך את רוח הלחימה, אם יש בך את הרצון לממש את השליחות של תיקון עולם במלכות ש-די, יש בך את העוז והכוח מול הכלב העלוב של היצר הרע!

אם אין בך את הכוח- הוא יתפוס אותך (כמו בשיר של שולי רנד "אני בן מלך שעשוי...."...) בכל המישורים האחרים!

האינטרנט, שוב, שוב, שוב, הוא כלי! הוא כלי לטוב, והוא כלי לרע. תמשיל זאת, (שוטב, שוב, שוב,) לכל תחומי החיים! כולם! סכין, חציית כביש, מקלדת, עט, ידיים, עיניים...

את כל אלו השם נתן לנו באבני דרך, בתוך המכלול הענק הזה של היהדות. אבני דרך שמסמנים לנו שיש כאן טוב ויש כאן רע, ולך, מרדכי, ולי ולכולם, כולם, כולם, *יש את הרשות לבחור*.
ממש נאום לאומה!חסדי הים
יש לציין שאין לי שום דבר נגד אינטרנט חסום.פייגליניזית
עבר עריכה על ידי פייגליניזית בתאריך ט"ז בתשרי תשע"ד 00:22

ולהיפך.

כל אדם שיקנה איטרנט חסום, וודאי.

אדם שיש לו אינטרנט פרוץ, השפיטה עליו- אסורה בתחלית האיסור.

לי עצמי יש אינטרנט חסום.

ושהאנשים שאהבו את דבריי לא יחשבו לרגע שאני מגבה את האיטרנט הפרוץ, ממש לא.

אני מגבה את האנשים, את כולם. עם החסימה, ובלי.

מקווה שהובנתי נכון...

ככה:ותן טל

כל אדם יש בחירה חופשית, אבל אני לכשעצמי כשאדע על אדם כזה או אחר שהוא שם בבית אינטרנט לא מסונן, אני אדע בוודאות שהוא עושה עוול נוראי לילדים שלו. וזה חטא. בבירור.

אז הוא פוגע בעצמו - החלטה של החיים שלו. הוא פוגע גם בילדיו - עצוב מאוד למרות שלכאורה אלו הילדים שלו - אבל אני לכשעצמי אדע בבירור שאני לא רוצה שהילדים שלי יכנסו לבית שלו לשחק עם הילדים שלו ולהיות בבית הזה, וכשהם ישאלו אותי למה אני אגיד להם : "בגלל שהאיש לא שם חסימה לאינטרנט", ואז הילדים ישאלו אותי: "מה, אבא, זה לא בסדר לא לשים חסימה לאינטרנט", ואני בפירוש אגיד להם : "כן, זה לא בסדר. ומי שלא שם חסימה לאינטרנט שלו, אנחנו לא נכנס אליו לבית, שיתמודד הוא לבד עם ההשלכות".

ומתשובותיי לילדיי, משתמע שכן, אני ברור לי שזה לא בסדר להיות עם אינטרנט לא מסונן בבית, וכשאצטרך וכשיהיה רלוונטי, אתבטא כך. (לדוגמא - אם יבוא אליי איש ויספר לי שיש לו אינטרנט לא מסונן בבית ויבקש לשמוע את חוות דעתי על כך - אגיד לו בדיוק מה שכתבתי למעלה... לא אשנה כלום!".

אין בעיה.ותן טל

אחרי כל מה שאמרת, אני מבין שלבית שלך תהיי מוכנה להכניס ספרים עם תמונות עירום ודברי תורה כאחד, מתוך אמונה ברורה שאף אחד לא ייפול ויסתכל בתמונות העירום, אלא רק בדברי התורה.

שיהיה לך ב"הצלחה. או שלא.

אני לא טוען שכולם נופלים - אלא שלכולם יש פוטנציאל ליפול. כן, את זה אני כן טוען.

גם הרב הכי גדול בעולם יש לו פוטנציאל. זה לא אומר שאני חושד בו כעת שהוא נפל - לא, כל אדם בחזקת כשר עד שיוכח ההיפך - אבל אני חושש שמא הוא יכול ליפול, ולכן הגדר.

אני לא מבין למה את כל כך נלחמת כדי להפריך דברים פשוטים כל כך. אני לא אומר שלא צריך לחנך במקביל, אני לא אומר שאדם לא צריך לבחור את הבחירות הנכונות בלחיצת העכבר - אני רק אומר שצריך לסייע לו בזה שיש דברים מסויימים שלא נכנסים, פשוט לא נכנסים הבייתה.

אולי לא הבנתי אותך נכון, אבל עם הגישה שלך, אין דרך לשים גדר לכלום - מצידך תחייה בבית כנסת שיושב בלב ליבו של בית בושת, הרי ברור שלא תיפול ושתבחר נכון מה לעשות.

את יודעת בכלל מה זה האינטרנט היום? איזה יער מסוכן זה? 

עזבי...אולי זה בגלל שאת בת את לא מבינה לגמרי את העניין.

לגבי מה שהבאת על הכביש - לנסוע בזהירות, זה עושים היום, תחת חוקי התנועה - וזה העניין, תחת חוקי התנועה. לא כל אחד ייסע איך שבא לו! (למרות ששמעתי גם דעות קיצוניות שאומרות שאם הייתה אפשרות והיה בית דין מספיק חזק היום - סנהדרין וכו'), ייתכן שהיו אוסרים נסיעות במכוניות פרטיות ומתירים רק בתחבורה ציבורית) - חוקי התנועה של האינטרנט, על זאת הדרך, מסמנות גם דרכים שאין כניסה אליהם - לא חד סתרית, לא דו סתרית ולא דו נתיבית! כלום! שלט ענק ומחסום ענקי שלא נותן להכנס! כמו לכור האטומי בדימונה! וזר לא יקרב! אסור! אי אפשר!

זה לא בושה לחסום!!!! צאי מהראש הזה, זה ראש מסוכן!!!

זה האומץ הכי גדול לחסו! זה מראה שאדם אמיתי עם עצמו ועם החברה שלו!!! וכן - גם הלכתית!!!

זה שיש נפילות בהרבה תחומים - לא אומר שלא צריך לגדור אחרים, וגם אותם... זה טיפשות לחשוב ככה, במחילה.

בברכת - והייתם קדושים. 

אני מציע שהפורום יוציא שני ספריםחסדי הים
1. "סמארט Talk"
2. "קוקוס Talk"
מן הסתם הם יכניסו הרבה כסף לפורום!!!
מסכים ומוסיף:a-a-a

עם אינטרנט לא מסונן-אתה שם את האדם בנקודת בחירה כמעט בלתי אפשרית.

אמר רבי חייא בר אבא אמר רבי יוחנן: משל, לאדם אחד שהיה לו בן, הרחיצו וסכו, והאכילו והשקהו, ותלה לו כיס על צוארו, והושיבו על פתח של זונות, מה יעשה אותו הבן שלא יחטא?

מה ז"א מה יעשה?שיתגבר!! הרי יש לו בחירה חופשית..

אז זהו,שזה לא בדיוק ככה.שאתה מכניס את עצמך לסיטואציות שהן בעיתיות-אל תתפלא אם עוצמתך הרוחנית ויכולת הבחירה בטוב שלך לא יעמדו לך..

אני באמת לא מבין איפה בחז"ל ראינו את הגישה הזאת של "חשוף את עצמך להכל,העמד את עצמך בניסיון,ותתגבר",במיוחד בנושאי עריות.

כל הש"ס מלא בהדרכות לשים גדרות על גדרות בעניין.להתרחק עד כדי שלא יהיה לנו סיכוי להכוות.לא להביא את עצמינו לידי ניסיון.

אז אל תכניס עצמך לסיטואציות האלה בכלל.פייגליניזית

הגדרות שאתה מדבר עליהם, כלומר הגדר הזו היא לא להיכנס לאתרים האלה ולתועבה הזו.

עצם זה שיש לך אינטרנט לא מסונן.ותן טל

היא היא ההכנסה לסיטואציה הזאת.

אינטרנט לא מסונן = הושבת הבן על פתח בית הזונות שבמשל. הפתח הוא רק פתח - הבן יכול לבחור שלא להיכנס בו. אבל הוא יושב על הפתח וזאת סיטואציה בלתי אפשרית. וככה גם האינטרנט הפתוח, הוא פתח של בית כזה. נקודה.

עדיין לא מובן? צריך ביאור נוסף?

מוזמנת לאישי לשמוע דברים יותר מפורטים ויותר מבוארים, ואולי גם יותר מזעזעים על העולם שלנו כיום...

שמעתי המון, ואני גם יכולה לספק לך אותם במסותפייגליניזית

אדירות. זה לא קשור להחלטה הסופית, האם שייך לאסור הלכתית.

שייך.ותן טל

לפחות לפי רבותיי.

והם לא נולדו אתמול ולא שלשום ככה שאת לא יכולה להגיד שדעתם היא לא דעה לגיטימית ולא יכולה להיחשב צד בהלכה.

נסגור את העניין בזה? רבותייך סוברים שאין מקום לאסור הלכתית ורבותיי סוברים שכן - סבבה?

רבותיך לא סוברים כך.פייגליניזית

כלומר, האם שאלת אותם אי פעם האם עניין זה הוא שייך להלכה?

אני כן.

מנגד, שמעתי את אותם בדיוק מטיפים כנגד האינטרנט. זה לא סותר את דעתם להלכה ולפסיקה.

שמעתי עשרות אם לא מאות מרצים כנגד העניין הזה, הרבה השתמשו בביטויים הלכתיים.

כנראה ע"מ להפחיד. 

סופרלטיבים. אין לכך שום בסיס, ולא ניתן לקבוע לכך בסיס, בהלכה, בפסיקה, בזמן הזה, לכלל עם ישראל.

מעניין אותי מה תהא דעתם, (וקודם כל, מי אלו רבניך?) על שאלה כזו. 

כמובן שאתה תשאל את הנכונה, שהיא האם יש מקום לפסיקה גורפת לכלל עם ישראל בעניין האיטרנט החסום.

כן. שאלתי אותם.ותן טל

וככה הם סבורים... סבורני שאת לא יכולה לפסוק כזאת בקלות שהם לא סבורים כך, כשאני זה ששאלתי אותם בעניינים אלו.

לגבי מיהם רבותיי - מצטער, לא הולך לדבר על זה מטעמי צנעת הפרט (שלי, וגם של רבותיי שח"ו לא ידעו אחרים שיש להם תלמידים כמוני ).

לסיכום. כן, זה הלכתי לרבותי.

סוף סיפור אין טעם להתבחבש בזה מידי. לא אכפת לי איזה מרצים א-ת שמעת, אני לא הולך לפיהם אלא לפי מי שאני מחשיב כרבותיי.

אגב - מעניין לדעת שאת רבנית כל כך גדולה עד שאת יודעת בבירור כל כך שאין שום דרך להציב גדר הלכתית בזמן הזה. מעניין מי הסמיך אותך לרבנות. (וג-ם אם יש רבנים שסוברים שאי אפשר להציב גדר כזאת, אזי ישנם רבנים אחרים שסוברים שאפשר.)

אז כל אחד ילך לפי רבותיו ובלבד שיכוון לשם שמיים. אני אלך לפי רבותיי שסוברים שזה אסור הלכתית, ויערב לי, ואדם אחר ילך לפי רבותיו שלא סוברים שזה אסור הלכתית רק מטיפים נגד זה, ושיערב לו.

רק אל תטעני שרבנים כאלו ואחרים לא יכולים להחליט דברים כאלו ואחרים. בנסיבות אחרות הייתי אומר שזה מתקרב לחוצפה, אבל כאן כנראה שזה לא כך, רק קצר בתקשורת בינינו, זה הכל

נראה לי שהמחלוקת ביניכם, היא אם וודאי, שכל אדםחסדי הים
מישראל או הרוב יכשלו, אז יש רשות לחכמים לגדור בזמן הזה, כמו שמבואר באחרונים. אבל אם זה לא וודאי שרוב ישראל יכשלו, אז אין רשות. פייגליזנית טוענת שזה לא ווודאי שיכשלו, ו"ותן טל" טוען שכן. אני נוטה יותר לדעת פייגליזנית, אבל הבנתי את דעתך.
אני לא טוען את זה.ותן טל

אני טוען דבר אחד והוא שהמציאות. היא. שרבותיי. אוסרים. הלכתית. בנושא.

זהו. לא להרחיב את דבריי יתר על מה שאמרתי. רק הצבתי מציאות שפייגליניזית יכולה לזעוק עד לב השמיים אבל היא האמת, ואם היא לא רוצה, היא מוזמנת לא לקרוא לרבותיי רבנים, אני יודע את האמת (ברור לי שהיא לא תעשה את זה, זה רק היה בשביל הסוריאליסטיקה...)

טוב שברור לך שלא אעשה את זה.פייגליניזית

אני רחוקה מזה, מאוד...

הרב שלך אולי התכוון להלכה, במסגרת "עשה לך רב", לא במסגרת כלל ישראלית.

אבל אחי, רבותיך צריכים מקור, הם לאחסדי הים
יכולים, סתם לאסור.
אני לא נכנס לרבותיי לפסיקות שלהם.ותן טל

ואולי אתה זה שצריך מקור לדברייך.

העניין פשוט - הם רבותיי ואני יודע שהם צדיקים ויודעים את התורה וההלכה ורבנים שנים רבות, על כן אני מסתמך על פסיקתם. אתה, לעומת זאת, איני יודע עליך כלום (במחילה) ויכול להיות שאתה אפילו איזה מוחמד שיושב מאחורי המקלדת ומלהג לו ליהוגים (כמעט ברור לי שזה לא כך, אבל אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון ואתה לא נעלב כי חלילה אין לי עניין להעלב אותך) - ולכן למה שאקשיב לך יותר משאקשיב להם?

הם פסקו לנו ככה ונגמר הסיפור. 

לא רלוונטי בכלל ששאלת "בעינינים אלו"פייגליניזית

בכלל לא.

סתם אגב, גם הרב שלי סבר שאגלוש באינרטנט חסום, ושכל אחד יעשה זאת.

לגבי הלכה גורפת לכלל עם ישראל בזמן הזה- אין שום מחלוקת. אין כיום סנהדרין שיכולים להכנס להסטוריה של האנשים.

השאלה היא באמת כפי שהיטיב להגדיר זאת חסדי הים. אין עניין לשאול את רבניך מהי דעתם אם לא העלת את השאלה הספציפית הזו.

לרגע אחד לא דיברתי על פסיקה גורפת לכלל ישראל.ותן טל

את מתחילה לשגע אותי... כבר אמרתי כמה וכמה פעמים שלא ריאלי לפסק לכלל ישראל פשוט בגלל שאין פוסק כזה כיום.

רק התייחסתי לעובדה שיש רבנים שאוסרים את זה הלכתית - אם זה לקהילה של 3 אנשים, 3000 אנשים, ישיבה חרדית או דתית, לפינוקיו או אפילו לחתול שלהם - זה לא משנה - הם אוסרים זאת הלכתית למי שנשמע לפסקים שלהם. נקודה. זה הכל.

אולי עכשיו יותר הבנת אותי?

ולגוף מה שכתבת - לא שאלתי אותם בעניינים אלו אלא שמעתי מהם מפורשות פסיקות בנוגע לאינטרנט מסונן (ומחלק מהרבנים שמעתי פסיקות הלכתיות יותר נועזות מכפי ששמעת אי פעם בנושא). נקודה. זה הכל. 

מובן עכשיו?

אז אין כאן שום מחלוקת...פייגליניזית

פפפ.

למען השם, לא היטבנו לנסח מספיק?!

אני כבר לפני יומיים שוב ושוב אמרתי לך את זה...ותן טל

כנראה שסרבת להבין מה אני כותב...חצי חיוך

כתבתי שוב ושוב שכל אחד יילך לפי רבותיו הואא, ולפי פסיקותיהם. מה יכול להיות יותר ברור מזה?

העיקר שהבנו בסוף אחד את השני ושלום על ישראל

ועם זאת, לא אמרתפייגליניזית

שהם התכוונו לפסיקה ספציפית.

הרי כל הדיון היה האם ניתן לפסול את זה באופן גורף. ספציפית? גם אני לא מחזיקה באינטרנט"פרוץ"...

טוב, עזוב.

פסיכומטרי עשית?ותן טל

(חוץ מזה שבכמה פעמים כן אמרתי במפורש ככה, גם בלי זה בפסיכומטרי ישנו פרק בעברית ונושא מסויים בתוכו הוא הקשות לוגיות כאלו ואחרות.

כשאני אומר משפט כמו : "כל אחד יילך לפי רבותיו, ובלבד שיכוון לשם שמיים, ואזי זה בסדר גמור שילך לפי פסיקת רבו" - האם לא מובן מזה ישירות שישנן פסיקות שונות וכל אחד הולך לפי פסיקת הרב שלו, ואז בלאו הכי מדובר על פסיקה למי שמקבל על עצמו את הפסיקות שלך?

לוגיקה פשוטה ביותר כמו שאני רואה את זה...

אבל באמת כבר לא קריטי

לא.פייגליניזית

כי יכול להיות בהחלט שרבותיך סוברים שיכולה להיות פסיקה גורפת לכלל עם ישראל.

לא התדיינו מ רבותיך הורו לך ומה לא. ולכן הם לא היו קשורים בכלל. כי הם לא הביעו שום עמדה ביחס לפסיקה כזו (כשל הסנהדרין, בעצם)

הבינותי?

רבותיך כן צריכים מקור. כל דבר, הוא מותר, עד שישחסדי הים
מקור מההלכה שאוסר. אם הם טוענים שצריך לחדש גזירה, כי רוב עם-ישראל וודאי יכשל בזה, אז מובן. אם הם מדמים לדין בשו"ע, אז מובן. אבל הם צריכים משהו להסמך עליו. אני אישית לא רואה שום דימוי לדין בשו"ע, ולא רואה אפשרות לקבוע שרוב עם ישראל וודאי יכשל בזה, לכן אני לא רואה שום מקום לאסור.
זה שאתה סומך על רבותיך אשריך, אבל צריך לברר את דעתם!
צריך לחלק.ותן טל

בין הנעשה לבין הנשמע.

כשאני סומך על רבותיי, אני מקשי למה שהם אומרים גם אם אני לא מבין אותו בעצמי (אפילו אומר לך על שחור שהוא לבן ועל לבן שהוא שחור). וקודם כל אני מקבל בהכנה מה שהם אומרים.

אחרי זה, אם אפשרי ואם רלוונטי, אני כמובן יכול לבקש מהרב שיסביר לי את דרך הפסיקה ואת השתלשלות ההלכה שהביאה אותו לפסוק ככה וככה.

אבל זה לא סותר את זה שאני אקשיב להם גם אם לא אבין בעצמי הכל. מה לעשות ועדיין לא גמרתי את הש"ס כמה פעמים כמו רבותיי, וברור לי שרמת ההבנה שלי לעומת שלהם קטנה מאוד מאוד.

לא אמרתי שהם לא צריכים מקור - רק אמרתי שאני באופן אישי לא תמיד אכנס לשיקולים של רבותיי (להבדיל, זה כמו שאיש נשוי הולך לרב בשאלה על דיני כתמים - נידה - והרב פוסק לו ככה או ככה. האיש לא יתחיל להרהר על פסיקת הרב אלא יעשה כפי שאמר לו, ואם אפשרי אז יבקש מהרב שיסביר לו את הדרך בה פסק.).

אגב, הרב גם יכול להחליט שבלתי אפשרי להסביר לך הכל. כן, גם זה לגיטימי מצידו.

השאלה היא אם אתה מספיק מקבל אותו עלייך או לא.

גזירות ותקנות היו מאז ומעולםפיבו

גם לאחר תקופת הגמרא יש לדוגמא תקנה של 

הרב דיסקין (נראה לי) לגבי חתונות בירושלים שיהיו ללא כלי זמר

וזה מחייב את הקהילה שהיא המשך של קהילתו

וכמו שמצינו רבות בקעה מצא וגדר 

ולכן כל רב יכול לגדור את קהילתו ושומעי לקחו

ומנין הבאת את הענין של החשש שרוב עמ"י יכשל?

וכי בטלטול שופר או ארבעת המינים יש חשש שרובם יכשלו?

צריך שרוב הקהל שגזרו עליו יקבל את הגזרה ללא קשר האם הוא יכשל או לא

יפה. ועכשיו אני גם נזכר בחרם דרבנו גרשוםותן טל

שככל שידוע לי (וידוע לי ) לא היה חי בתקופת הסנהדרין אלא הרבה הרבה אחרי, ובכל זאת כשהוא גזר, ולפחות בני עדות אשכנז קיבלו עליהם את פסיקתו - הגזר שלו עומד וקיים. ואפילו שאומרים שחרם מתבטל לאחר אלף שנה, רואים או כיום שהחרם לא בטל, ועל כן אדם לא נושא אישה שנייה, ואדם לא יגרש אשתו בעל כורחה, ואדם לא יקרא דברי חברו בלי רשותו.

יותר מזה, נדמה שבמידה מסוימת גם חלק ניכר מבני עדות ספרד קיבלו עליהם ברמה כזאת או אחרת את חרם דרבנו גרשום.

יוצא מכך, שקבלת הקהל עליו את הרב, היא היא שמקבעת את ההלכה/החרם/הפסיקה ההלכתית - ונותנת לה תוקף של קימות שנים כה רבות לאחר מות הרב...

אז כן, היום אנחנו לא רבנו גרשום, ועדיין יש כוח לרבנים.

ז"ל החתם סופר לגביחסדי הים
חרם דרבינו גרשום חלק ו' תשובה נב': "והנה יש לכל נשיא ישראל וגדול הדור להחרים ולאסור". רבינו גרשום היה "רבן של כל בני הגולה" כמו שהראשונים מכנים אותו, לכן היה לו כוח להחרים. האם היום יש בדורינו כזה בארץ ישראל, שהוא מוגדר כ"נשיא ישראל וגדול הדור", אין לצערינו הרב.
יש עוד פרטים באחרונים, על כל העניינים האלו, אבל אי אפשר להביא ראיה מחרם דרבינו גרשום.
אמרתי כבר שאנחנו לא רבנו גרשום...ותן טל

משגע אותי שאנשים לוקחים רק חלק ממה שאני אומר ומשתמשים בו כרצונם.

אמרתי שאנחנו לא רבנו גרשום ושאנחנו לא מסוגלים לפסוק לכל ישראל. אמרתי.

הבאתי את רבנו גרשום כדי להראות שהעיקרון הוא שרב פוסק למי שמקבל עליו את פסיקתו, ואז הפסיקה מחייבת את אותו אדם/קהילה וכו'.

והעקרון הזה תופס בין אם מדובר ברבן של כל בני הגולה (האשכנזים) ובין אם מדובר ברב של קהילה שפוסק לאותה קהילה כך וכך... (בהנחה שבאמת יש לו כתפיים הלכתיות, שזה כבר נושא מסובך בפני עצמו, אז לא ניכנס אליו). 

אדם נשמע לרבו, ומחוייב לפסקיו.

טוב נכנסנו כבר לתחום, אם הרבה פרטיםחסדי היםאחרונה
וגם חלק מהדברים, עדיף לא להשמיע ברבים. הת"ח יעיינו בחו"מ ס' ב', ובאבה"ע ס' א' בסוף ובאוצר הפוסקים שם, וביו"ד ס' רמ"ג- ד (נראה לי) לגבי כבוד רבו, ובעוד המון מקומות, ויגבשו לעצמם דעה מתי מותר לגזור ולתקן ולהחרים, ומתי יש חיוב לת"ח לשמוע לדברי רבו.

עכ"פ ברור שלהמון העם, צריך לבחור רב שמובהק בתורה וביראת שמים, ולא לסטות ימין ושמאל. אלא אם כן, הוא יודע במאה אחוז שהרב לא נוהג עפ"י ההלכה. אבל לדעת זאת על רבו, זה רק במקרים קיצוניים, למי שאין לו ידיים רגליים בידיעת הלכות.
לגבי מה שאמרת בשורה הראשונה:פייגליניזית

לביתי ח"ו לא אכניס דברים שכאלה, ואגב, גם לא אינטרנט פרוץ...

(זה לא עניין אישי, צריך להדגיש... אין לי בעיה עם אינרטנט חסום, ואני מעודדת מאוד לכך. זה לא סותר.)

וואו איזה שיעור!תילה

קשה לשמוע את הנתונים..

ותשובתי- אני חושבת שפלאפון חכם גרוע לבנים ולבנות, כל אחד מהסיבות שלו.

בן עם פלאפון כזה יתפס פחות טוב בעיני (בלשון המעטה) לעומת בת.

חותמת.דניאל55

וזה לא נצלש לדעתי.

כמו כל הפעמיםפייגליניזית

כל מקרה לגופו.

חד משמעית.

מבחינתי- לשתיהם זה גרוע מאוד, ובאותה המידה.הלליש
מבחינתי בחור שמיסתובב עם סמראטפון פרוץלשם שבו ואחלמה

רוב הסיכויים שהוא גולש באתרים פרונוגרפיים. 

הרי כל בן יודע כמה חזק היצר,

נניח שאתה יושב משועמם, קצת מתקשקש בפלאפון,

ואז קופצת תמונה לא צנועה, ואז היצר תוקף ובוער, 

מה הסיכוי שתתגבר עליו?

התגברת?

מה הסיכוי שתיתגבר גם בפעם הבאה?

ובזאת שאחריה?

אוקי, 

יש כאלה שהיצר שלהם יותר חלש מכל מיני סיבות,

ויש כאלה שהם יותר חזקים נגד היצר,

אבל עצם זה שאתה מחזיק אצלך פיתוי כזה,

דבר שמעיד על חוסר ביראת שמים,

אפילו אם לא חטאת אלא אם כן יש לך צורך גדול ואמיתי במכשיר כזה ודווקא פתוח, אז יש מה לדון לכף זכות).

ולי עצמי יש סמארטפון, אבל הוא חסום, ויש הרבה דרכים לחסום. אני משתמש באפליקציה חינמית שלא נועדה לזה במקור אבל היא עוזרת מאוד. מי שרוצה יכול לפנות באישי. 

יחס שווה באותה מידהלינוי
בלי חסימה בכלל זה להכניס את
עצמך לניסיון מלכתחילה.
כאילו חסר נסיונות גם בלי זה.
יש רק יחידי סגולה כמוני
שמה שעושים בפלאפון זה רק מייל
וערוץ
ואיך עושים חסימה/ סינון?~nhykb~
רק בקרב הדוסים "שלי" זה בסדר גמור? :Oדביבונת

אף פעם לא חשבתי על זה כעל משהו בעייתי.
יש תכנים בעייתים בכל מקום, אבל לענ"ד זאת לא סיבה לא להשתמש במכשירים שמקלים מאוד על החיים.

לא רק בקרב הדוסים שלך.מרב.

אבל פתאום אני לא מרגישה דוסית בכלל

בודאי ששווה להקשות על החיים כדי לא להחשף לתכניםa-a-a

בעייתיים.

כמו שהרב אמר בשיעור "אם באולם,שנמצאים שם השפלישם שבבני האדם,שעושים כמעשי ארץ מצריים,

היו מלמדים גם דף יומי או שיעורים יפים,היינו נכנסים לשם"?

ודאי שלא.אם לא היה אינטרנט מסונן ברמה טובה הייתי מעדיף לחיות כפרימיטיבי מוחלט ולא להיות מחובר בכלל.

אפילו מי שלא נופל. רק מההחשפות לתועבה (ובשביל זה לא צריך יותר מאשר דף ראשי בווינט או משהו כזה)

אנחנו נפגעים כ"כ שלא היה שווה כל היתרונות שבאינטרנט.

על אחת כמה וכמה היום שיש פתרונות ואפשר להנות מכל העולמות-אין ספק בכלל שצריך להשמש בפתרונות.

אגב,כבר חודש בערך שאני עם סמארטפון-אין ספק,השתדרגה לי איכות החיים בצורה דיי משמעותית.

אני מבין על מה מדברים שאומרים שהמכשיר מקל מאד על החיים,וב"ה שניתן לעשות זאת בצורה כשירה.

(אגב,בימינו ב"ה ניתן לדון לכף זכות מי שממסתובב עם פלאפון חכם,יש פתרונות וחסימה,

ולא כמו שהיה פה בשרשור לפנ כמה שבועות שהיה ברור לכולם שאייפון=פלאפון פרוץ.)

לא יודעת, אני גדלתי בבית שבו האינטרנט לא היה חסוםדביבונת

וב"ה למדנו שיש הרבה דברים באינטרנט, וצריך לדעת לסנן. בסופו של דבר, אין בעיה להגיע לתכנים בעייתים גם כשיש חסימה. השאלה היא האם אתה רוצה את זה. נכון, כשאין חסימה לפעמים נחשפים בטעות, אבל גם אז צריך לדעת להתמודד. אבל זאת באמת שאלה של יחס לנושא, ואני יודעת שדעתי חריגה בתחום הזה.

שימי לב.a-a-a

וכן התגובה הראשונה שם.

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t577214#6372296

^מזעזע.כינוי נדר
עבר עריכה על ידי כינוי נדר בתאריך ח' בתשרי תשע"ד 17:35

גם אדם שלא רוצה את זה,צירך לשים חסימה. חז"ל אמרו "אין אפוטרופוס לעריות" וגם מי שהכי לא ירצה את זה בעולם, עלול ליפול ברשת הכ"כ מסוכנת וכמעט בלתי הפיכה הזו. ולכן צריך לעשות את המקס' השתדלות בעניין.

אני מאמין שהרבה מאלה שפלו/נופלים בזה, הינם לא כאלה שרוצים את זה, אלא אפילו יכול להיות שהם צדיקים,ושהם לא רוצים את זה!אבל..יש יצר הרע, שבעניין הזה הוא כ"כ חזק.

את בא-מת מוכנה שיהיה לך אינט' בבית ללא כל חסימה ? מי ערב לך שבעלך לא יפול [שלא ברצונו, ברצון היצר..] באנטרנט?את ערבה?מספיק שתהיי בעבודה ובעלך יהיה בבית לבד, ו"בטעות" תקפוץ לו פרסומת לא צנועה, ומה לעשות, אנחנו בנ'א קרוצי חומר עם יצרים, אז הגיוני שבעלך ייכנס [הגיוני גם שלא], ומשם לאיסורי דאורייתא חמורים, והרס וחורבן נפשי ורוחני שלוקח המון זמן להשתקם ממנו...[ואני מכיר לא אחד ולא שניים בני ישיבה שהגיעו לבור תחתיות]

אני באמת מוכנה. אבל זה באמת עניין אישי.דביבונת

ואני ממש לא שמרטפית שלו. זה לא שאם אני לא בבית אז הוא יכנס.
בכל מקרה תקשורת בין בני זוג צריכה לאפשר שיח בנושא גם אם יש נפילה. ותמיד יש בעניין גם רצון אישי. יצר זה קשה, אבל אין כזה דבר בעיני "רצון היצר" בלבד.

הלוואי ולא תצטרכי להגיע לניסיון הזה שבעלך יפולכינוי נדר

,באמת הלוואי.

זה לא עניין של שמרטפית או לא, ציינתי מצב שבו קיים סיכוי שהבעל יפול בקלות, וזה באמת כ"כ בקלות..

האדם צריך לעשות את ההשתדלות-סייג למנוע את האופציה לנפילה, את לא רוצה לעשות את ההשתדלות הזו-זכותך, רק קחי בחשבון שזה כרוך בסיכוי וסיכון גדול מאוד שבעלך ייפגש עם תכנים לא ראויים בעליל, גם אם הוא אדם צדיק שלא רוצה את זה.,שמעבר לאיסורים החמורים זה משפיע בצורה ישירה על הזוגיות.

את מוזמנת לפנות לרב יונה גודמן או לרב יוני לביא [אם תרצי מס' שלהם, באישי] שיספרו לך לא מקרה אחד,ולא 2,ולא 10, אלא עשרות של מקרים של בחורים טובים, רווקים ורווקות, נשואים, בני ישיבה או סטודנטים שנפלו לצערינו בדבר הזה. את רוצה כ"כ לסמוך על בעלך ולתת לו את הבחירה החופשית להתמודד עם זה, ולא לתת לו את הכלי הבסיסי והפשוט למנוע את הסיכוי לזה- בכבוד.. 

אגב- איזה רב מצדד בלא לשים חסימה לאנט'?

^^^^^ זה נשמע לך עכשיו פשוט,הלליש

כי את מדברת ברמת האידיאל,

אבל החיים הפשוטים הם הרבה מתחת לאידיאל. אנחנו מנסים להגיע אליו-

אבל אנחנו לא שם,

וצריך לדעת מתי לשים את הגבולות, כדי שלא ניפול לתהום מהאמונה בזה שם נסתכל על השמים לא ניפול...

והלוואי שבאמת לא תצטרכי להתמודד עם זה...

אנדרואיד זה בסדרארמי

אם זה אפל אני אתחיל לחשוד.

***אני***- אני לא מצליח להבין מהו העיקרון שאתכינוי נדר

כ"כ עומדת עליו? 

אם העיקרון הוא שאת סומכת על בעלך, ובטוחה שהוא מספיק אחראי ושהוא לא רוצה ליפול באינ'- אני מבין. אין הרבה אנשים ש*רוצים* את זה, רוב המקרים של אנשים הנופלים התחילו גם כשהם לא רצו. זו עובדה.

גם אם את סומכת על בעלך ובטוחה שהוא צדיק ומושל בעצמו ואחראי, חז"ל הורו לנו ברוח קודשם, שבעניין הזה, אין אדם שהוא אחראי. "אין אפוטרופוס לעריות". פשוט אין. והמציאות מוכיחה את אמיתות דבריהם. בגמ' מסופר על אביי שכמעט נפל בעריות. אביי!!! אמורא, קדוש, עליון. אז ק"ו שאנחנו שאנו אפר לרגליו, ואלפי מדרגות מתחתיו עלולים ומסוגלים ליפול גם אם אנחנו צדיקים כ"כ..

באמת כואב לי שזה לא מרתיע/מזעזע אותך, והלוואי הלוואי הלוואי שלא תצטרכי ללכת מתישהו לרב שלך או של בעלך להתייעץ איתו מה עושים כשמגלים שהבעל עמוק שאול תחתיות בעוה"ז. 

אחרי שקראתי את כל התגובותאש השם

ושמתי לב שרובן המוחלט נגד אינטרנט פתוח, גם בבית וגם בסמארטפון,

תרשו לי לומר לכם משהו...

השימוש באינטרנט הוא תוצאה ישירה של חינוך מהבית!!

האינטרנט שיש בבית של ההורים שלי וגם בבית שלי הוא פתוח לרווחה ומעולם לא עלה על דעתי לנסות "לחפש ריגושים".

כנ"ל גם לגבי כל האחים שלי.

באופן כללי, בכל נושא הצניעות היום אנשים מנסים למצוא פתרונות "קוסמטיים" במקום ללכת לפתרון האמיתי של חינוך טוב.

במקום להתמודד עם בעיה הולכים לפתרון הקל, מה שמנמיך את הרף בשנים שאח"כ, ואז אותה בעיה "הופכת פתאום" לחמורה יותר, אז שוב מנסים להוסיף גבולות, ושוב התודעה מתנוונת וצריך שוב להוריד את הרף וכן הלאה.

בדיוק כמו שברור שכדי להעלות את ציוני הבגרות צריך להעלות את רמת הלימוד ולא להוריד את רמת הבחינות, ככה גם בכל נושא אחר ובמיוחד בנושא מהותי כמו זה.

שיהיה לכולנו גמר חתימה טובה,

אש השם.

את/ה בת או בן?די"מ

בכל מקרה אין לך באמת מושג מה הולך עם אחים שלך כי רוב האשנים שנופלים לא מספרים לאף אחד.

חינוך טוב זה נצרך זה לא הפתרון האמיתי כבר אמרו חז"ל ש"אין אפטרופוס לעריות"

בבית שלי יש לנו חסימה מלפני כמה שנים ומאד לא גבוהה ואני גדלתי בבית שכל מוצ"ש ראינו כל המשפחה סרט ועוקבים במתח אחרי "המרוץ למליון" וזה פוגע בקושה,קדושה זה דבר רגיש וכשזה מתחספס (לא מדברים נוראיים אבל כל סרט מצולם היום הוא לא צנוע) אז מתחספס,

פעם התארח אצלי חבר ואח שלי ראה קופיקו (החדש הוא יותר בעייתי כי הלבוש היום יותר בעייתי מפעם) אז ישבו וראינו איתו וכשראו את ,תמר" (האמא למי שלא מכיר) חבר שלי מיד הוריד את הראש כי זה לא צנוע מבחינתי כבר התרגלתי לראות את זה אפילו לא ראיתי צורך.

בן, נשויאש השם

הגישה שלך מתארת בדיוק את ההיפך מהגישה הבריאה.

אם ילדה קטנה "גורמת לך למשהו" אז תסלח לי אבל הבעיה היא אצלך ולא בטלוויזיה.

כנ"ל לגבי "הפרדת מדרכות" באיזורים מסויימים בבני ברק, מודיעין עילית וירושלים.

החינוך לחיים בריאים צריך להיות כזה שהוא יגרום לך להסתכל על העולם בצורה אחרת.

כמובן שיש דברים שבהם גם אני "אוריד את הראש", אבל אם יש אדם ממין נקבה על המסך, והיא לבושה בצורה לא פרובוקטיבית, אין שום סיבה להיכנס למגננה בגללה כי זה פשוט "עובר מעלי".

זה בדיוק אותו דיון שהיה פה לפני בערך חודש על הנקה במקום ציבורי (בצניעות מירבית, כמובן).

אותם אנשים שזה גורם להם להרהורים (אשה נשואה, רבאק! והיא אפילו לבושה לגמרי!) הם על גבול הסטיה הנפשית והם אלה שצריכים לעשות את חשבון הנפש הפרטי שלהם במקום לנסות לשנות דפוסי התנהגות של עם שלם.

כל טוב.

לא ילדה קטנה מבוגרת עם לבוש לא צנוע.די"מ

ומחשוף זה נקרא לא צנוע.

והיום כמעט כל מי שלא לבושה בצניעות לבושה לא בצניעות(בלשון המעטה)....

יש דברים שאסורים על פי ההלכה ואסור לראות אותם ויהודי צריך להוריד את העיינים כשהם נתקעים לו מול הפרצוף!

ואם זה "פשוט עובר מעליו" הוא צריך לעשות חשבון נפש!

תיקון טעותאש השם
עבר עריכה על ידי אש השם בתאריך ט' בתשרי תשע"ד 09:36

אין איסור לראות, כי אז היית צריך להוציא לעצמך את העיניים...

האיסור הוא להסתכל! ויש הבדל גדול.

ומה שאמרת זה בדיוק המקרים שכן גורמים לי להוריד את העיניים.

בכל מקרה, זה נראה שיש הבדל גדול מידי בהשקפות העולם שלנו על איך כל נושא הצניעות בחברה צריך להתנהל...

אני, למשל, בעד בתי ספר יסודיים מעורבים ושההפרדה תתחיל רק מגיל מצוות (פחות או יותר).

כי כמו שאמרתי, הצניעות מתחילה מבפנים, וזה דבר שנקנה אך ורק ע"י חינוך טוב.

חינוך זה עיקר הפתרון, אבל צריך גבולות!חסדי הים
אני איתך שעיקר הפתרון זה חינוך, שדברים כאלו בכלל לא יזיזו לאדם. את החינוך הזה מקנים לאדם ע"י זה, שהתלמיד יתאהב "בתורה ודעה", ויהיה שקוע בהם, ואז הוא יתיחס לעולם מבחינה שכלית ורגשית יותר בריאה, ולא מצד היצר הנמוך.
הרבה מהמגיבים הביאו אמוראים שהתרחקו מעריות. אבל ישנם סיפורים על רב גידל שהתייחס לנשים, כמו שהם אווזים לבנים, ולא הזיז לו.(ברכות כ.) וכן רב אחא, הרכיב את הכלה על כתפיו. (כתובות יז.). ועוד. ברור שזה האידיאל לחנך אנשים שמראות לא צנועות לא יפריעו להם בגלל היצר הנמוך שלהם, אלא שהיצר לא יתעורר בכלל, ומי שיוריד את הראש או לא יסתכל, יעשה זאת, כי הוא מבין מבחינה שכלית ורגש פנימי שזה פשוט לא צנוע ומגעיל.
הרבה פעמים כשיש קצוניות בשמירה מנשים, זה עצמו מעורר את היצר, כי הוא רואה את האשה כחפץ מיני, ולא כאדם עם נשמה.
פעם ישבתי בחדר אוכל בישיבה עם חבר ששומר את עיניו בקיצוניות, ונכנסה אשה, אני אישית לא שמתי לב, איך היא לבושה, אבל אותו חבר כן, והוא התחיל לצעוק, אני לא מוחל וכו'. אותה בחורה, אני מניח, אולי החצאית שלה היתה קצת מעל הברכיים. אבל בגלל, שאותו בחור הסתכל על כל אשה כחפץ מיני, הוא נבהל.
אבל גם צריך להציב גבולות. לא יתכן שילד או בחור, שלא עמד על דעתו, וההרמונים שלו משתוללים, לא נציב לו גבולות.
אפשר להקפיד על צניעות ולא לראות באשה חפץ מיני.די"מ

ואני מכיר לא מעט אנשים כאלה.

חינוך זה העיקר אבל צריך סייגים!די"מ

אם אתה רוצה לחלוק על חז"ל שיבושם לך!

אבל חז"ל קבעו שאי אפורפוס וצריך סייגים ולכן יש את כל האיסורי קירבה למינהם.

ח"ו אינני חולק על חז"ל!חסדי הים
צריך לשמור על כל הגדרים של חז"ל נקודה. אבל אם לא יודעים את כל הסוגיות והגדרים של חז"ל, ומוסיפים עליהם בלי שום מקור, זה בעייתי מאוד. יש אנשים שמביאים סוגיות במסכת "קידושין" ואמרות חז"ל, בלי לראות את התמונה הכוללת בחז"ל, ומה נפסק להלכה.
ברור שיש אנשים ששומרים על צניעות בלי לראות באשה חפץ מיני, וזה האידיאל כמו שכתבתי. אבל יש הרבה לצערינו מאונס או מרצון או מחוסר חינוך, ששומרים על צניעות כהתרחקות מחפץ פנימי, ובד"כ כל השמירה של צניעותם מתפוצץ להם בפנים, או שעושה אותם חולה נפש!
לגבי האינטרנט הפתוח עצמו, לפענ"ד אין מקור הלכתי לאיסור. מה שכן, שיש מצבים שאתה יודע שהאדם בטוח יכשל באיסור , ואז חכמי הדור צריכים לגזור, כמו שמבואר באחרונים. גם החינוך כותב שלגבי איסור "לא תקרבו לגלות ערוה", האדם צריך להוסיף במקום שהוא רואה צורך להוסיף. לכן, לפענ"ד בבית עם ילדים קטנים ונערים, חייבים לגדור שיצטרכו לחסום, כי זה מקום שאין מצב שלא יכשלו. לגבי מבוגרים, זה הכל לפי הצורך הפרטי של האדם, על אף שהייתי מייעץ לרוב האנשים לחסום, כי מה לעשות אני לא חי, בלה-לה לנד, והיום בימינו, רוב האנשים רואים באשה חפץ מיני לצערנו, והם נכשלים!
נ.ב. לגבי הסברא, שבימינו התרבות הגיע לשאול תחתית, ולכן צריך לגדור. לאנשים שקבלו חינוך של דעת ה' בהירה, הסברא פועלת הפוך. למה להמשך אחרי הזבל הכ"כ רדוד הזה.
אז למה לאסור נגיעה?יחוד?וכל שאר איסורי קרבה?די"מ

צריך חינוך לא כל מיני סייגים....לא?

צדיק!חסדי הים
אענה בשני דרכים כלליים שמבוססים על הראשונים:
א) הדברים האלו הם במהות בעייתים. ז"ל הרב קוק ב"מוסר אביך": "ענין סיגות התורה אינה מצד עצם ההבאה לעבירה, רק כמו שהעבירה רעה בענינה, כמו כן כל הענינים שמקושרים בה".
ב) חז"ל בחכמתם וברוח קדשם, ידעו שדוקא אלו הדברים, הם הם יביאו את האדם לאיסור עצמו.
אבל זה שחינוך ל"תורה ודעת ה' " זה הפתרון העיקרי, זה לא דעתי האישית אלא של הרמב"ם בסוף הלכות איסו"ב.
בעניין הצניעות הקיצונית אני חושבת הפוךעוד מישהי

בס"ד

הרבה פעמים דווקא מי שיש לו יצר  חזק מאד,

בוחר בצניעות קיצונית כדי נסות להן על עצמו,

ולא שהצניעות היא ששיגעה אותם.

ושאלה, האם מישהו פה היה מוכן שמידי פעם ייכנס לביתו אדם שיציע לילדיו מאכלות לא כשרים?

נכון שהילדים צריכים לדעת לומר את ה"לא". אבל לפעמים זה קשה.

לא כולם שווים ביכולת שלהם לעמוד מול פיתויים.

גבר שיש לו יצר חזקחסדי הים
שישקיע את עצמו בעומק אש התורה והדעת, כמבואר בזוהר, ולא יעשה כל מיני פתרונות חיצוניים קוסמטים, שרק מגבירים את היצר. לגבי האינטרנט לילד, כתבתי לעיל שצריך לשים, וכן לגבר שיודע שיכשל. אבל העיקר להתמלא תורה ואש אהבת ה'!
החינוך לחיים בריאים,אתה מדבר עליו,היה נכון מאדa-a-a

אלמלא העולם היה כ,כ כ"כ חולה בימינו.

להגיד היום שלגלוש באינטרנט פתוח,גם בלי ליפול בכלל, זה לחיות בריא זה פשוט עיוות.

מי קובע לך מה בריא?מה שהיום מקובל בעולם? הרי אם תפתח כל אתר אינטרנט

שהוא לא אתר דתי תיכשל במראות אסורות בודאות של 100%.

(ולא התחלתי לדבר על גלישה לפורנוגרפיה בכלל,רק על פרסומות ותכנים שנחשבים "פרווה")

אז מה אם היום מקובל שככה מפרסמים מוצרים,אנחנו צריכים להתאים לזה את הבריאות הנפשית שלנו??

אז עכשיו מי שלא רוצה להיתקל בכתבות גסות,על כל תועבות העולם (שוב ,לא פורנוגרפיה,עמוד ראשי וואלא ווינט)

אז הוא כבר על גבול הסטיה?

לא ולא! אנחנו לא ניסחף עם הזרם. אנחנו נגדיר לעצמינו בעצמינו מה נורמלי ומה נחשב בריא לנפש,

ומה הוא קלקול נורא ואיום,אפילו אם היום הוא מקובל ומופיע בראש חוצות.

זה שבמקום כל הפרסומות הלא צנועות מופיע מראש מסך לבן-זה הכי בריאות נפשית שיש בעולם.

זה שאדם נתקל במראה לא צנוע (לפי הגדרות השו"ע,לא לפי קשת ורשת) ונרתע,זה הכי בריא בעולם.

"השימוש באינטרנט הוא תוצאה ישירה של חינוך מהבית".מסכים.

חינוך למידת הזהירות.חינוך ל"הרחק מן הכיעור ומן הדומה לו".

ועוד משהו-חינוך לענווה.כי גם אם אתה גולש באינטרנט פתוח ולא עלה בדעתך לגלוש,

הרי שאם הנתונים אומרים (והם אומרים,עיין בשיעור של הרב יהושוע) שרבים וטובים כמוך,ואפילו רובם,

עם חינוך טוב כשלך,שלא עלה בדעתם לגלוש לשם,נפלו ברשת הזו,

הרי שחובה לכל אדם לשים סייג בדרכו ולהיזהר מהסכנה.

עולם חולה מתקניםאש השם

לא בורחים ממנו ע"י הגבלות ואיסורים - זה מה שעשתה החברה החרדית ובנושא הזה (ובזה בלבד) יש לי השגות עליה.

וכולכם פספסתם לגמרי את מה שכתבתי,

השאלה בפתיחת השרשור היתה על בחור ובחורה עם סמארטפון פתוח, ובנושא הזה אין כל הבדל בין בנים לבנות.

מי שאומר שלבנות זה "פחות גרוע" הוא לא פחות מצבוע.

לא רק החרדים עשו את זה גם ה' יתברך וחז"לדי"מ
תסמונת בת היענה.ותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך ט' בתשרי תשע"ד 10:11

מצטער, אתה לא תופס מים לעומת המציאות.

חינוך בבית זה טוב ויפה - ויכול להיות גם החינוך הכי ערכי בעולם - אבל כאשר מהסביבה שלו איכשהו בחור מגיע פעם אחת לריגוש מיני (וזה ממש לא קשה היום) ומחפש דרך פורקן, ויש לו בבית אינטרנט זמין ופתוח לרווחה - הסיכוי ליפול הרבה יותר גבוה.

פעם, לשם השוואה, כדי ליפול בדברים כאלו היה עלייך למצוא דרך לקנות במסתורין בלי שאף אחד ידע חוברת של פלייבוי. 

וכל זה רק על מי שכן מחפש את זה - שאתה ממש לא יכול לדעת מתי זה יקרה לך או לאחרים. עם כל החינוך שיש.

אבל יותר מזה - גם לא צריך לחפש את זה היום כדי ליפול לפעמים. התמונות קופצות, פתאום באמצע כתבה יש איזו תמונה לא צנועה, שלא לדבר על זה שאם אתה רואה סרטים בקלות אפשר להגיע לידי צפייה במראות אסוריםשמחספסים את הנפש.

רבי עמרם חסידא בקידושין, הרחיק מראש את הסולם מעליו לעליית הגג כדי שלא יגיע לעלות לנשים השבויות שהציל - ולמרות זאת ולמרות שאת הסולם היו צריכים להזיז כעשרה אנשים בוגרים, כשגבר עליו תאוותו, הוא הצליח להזיז את הסולם לבדו וכמעט שעלה אל עליית הגג מחמת שבויה אחת.

תקן אותי אם אני טועה - לרבי עמרם חסידא החינוך בבית שלו היה קצת יותר גבוה לצניעות ותורה ממה שבבית שלך. אם הם כמלאכים אנחנו כבני אדם ואם הם כבני אדם אנחנו כחמורים...

אז תעשה טובה ותזיז את הסולם רחוק רחוק, ואם ניתן אפילו תשבור אותו. אם גדולי עולם כרבי מאיר, רבי עמרם חסידא ועוד רבים וצדיקים שאנחנו לנעליים שלהם לא מגיעים, כמעט שנפלו או נפלו באמת - מי אנחנו שנעז להתיימר שאם החינוך בבית מספיק טוב אז מותר להכניס חוברות עירום ופורנוגרפיה הביתה, כי "החינוך מספיק טוב כדי שלא נסתכל בהם".

זה שזה וירטואלי ולא מופיע לך כרגע על המסך זה לא נחשב - זה יכול כל שנייה להיות שם, וידועים המספרים של אחוזי הצפיות בפורנוגרפיה בכל העולם - ותתפלא, גם בציונות הדתית.

זה ממש לא קשור רק למי שמכיר את עצמו שיכול ליפול - זה חינוך שכל אחד צריך לחנך את עצמו לשים סייג לתורה, וסייג רציני - וזה אפילו לא באמת סייג לתורה, אלא זה התורה עצמה... - אז גם מי שבטוח בעצמו - תעשה לעצמך טובה, לאשתך, לילדים שלך, לאחים ואחיות שלך, להורים שלך - ותשים סינון. ואם אתה יכול להסתדר בבית בלי אינטרנט, בכלל טוב (מכיר כמה שמסתדרים ככה מצוין - בלי מחשב בבית, בלי פלאפונים עם אינטרנט - מקסימום צריך משהו אז נכנסים מהעבודה/חברים, כניסה לצרכים מידיים ומוגדרים, ויוצאים. זה לא מתאים לכל אחד אבל מי שכן - שיבורך.)

מה שכן - הלוואי שרימון כבר ימציאו תוכנת רימון גם לפלאפונים ולא רק למחשבים ניידים. זה יכול להיות מעולה!!! (ובבקשה אל תחזרו על המנטרה - מי שרוצה ליפול ייפול גם עם רימון - כי : א. זה לא נכון לגמרי. ב. הרימון מיועד גם כדי לא להגיע מראש למצב ריגוש, בכוונה או בטעות. ג. אדם מצווה לעשות הכל כדי להיזהר, ).

חיים טובים וגמר חתימה טובה לכולנו!!!

אתה לא באמת יודע מה מצבם של אחים שלךשלום ש

תדבר רק בשם עצמך כי כולנו יודעים שאחים שלך לא היו באים לספר לך...

כנראה שהחינוך של רב עמרם חסידא לא היה מוצלחלשם שבו ואחלמה

אחרת איך אתה מסביר את מה שקרה לו?

כנראה שגם התורה לא הבינה בחינוך כשאסרה על ייחוד

וגם דוד המלך לשיטתך לא היה מחנך מוצלח אם אמנון ככה נפל...

בקיצור, חינוך טוב מחנך את הילד להמנע מלהגיע לניסיון, כי היצר הרע יותר חזק מהאדם

(בכל יום יצרו של אדם מתגבר עליו להורגו ואלמלא הקב"ה עוזרו אינו יכול לו")

אם אתה מבין שיש כאן מלאך שיותר חזק ממך. אתה עושה כל מה שאתה יכול

כדי שהקב"ה באמת יעזור לך להשמר מפניו. 

מקסים....דניאל55

ציני במקצת אבל עדין מקסים!

אבל אם זה ככה אין לדבר סוףאש השם

כלומר, רק תסתכלו לאן חלק מעם ישראל צועד...?

הפתרון הוא לא עוד סייגים והרחקות ומחיצות והפרדות שמה שהם גורמים זה להחפצת האישה כאובייקט מפתה במקום כבת מלך, אלא לחינוך.

לחינוך שלאשה יש חיים משלה ולא שכל עניין קיומה בעולם הזה הוא לפתות את הגברים ו/או לספק את צרכיהם.

לחינוך שהאשה היא הבעלים על הגוף שלה וכל התקרבות שלא ברשותה היא עבירה על ההלכה ועבירה על החוק.

לחינוך בריא מגיל צעיר על ההבדלים הפיזיים והנפשיים בין בנים לבנות במקום לתת לילדים להרכיב לבד תמונה מעוותת של המציאות ע"י חיבור פיסות מידע ממקורות מפוקפקים.

ומעל הכל, לחינוך על מערכת הרבייה האנושית ועל כמה שהיא יצירת מופת אלוקית, ועל זה שצריך לשמור את כוחות הגוף והנפש לאשה היחידה שאיתה מתחתנים בסוף כי לא רק שזו ההלכה וזה שווה את המאמץ אלא כי ככה נכון ובריא לחיות.

מקסים!חסדי הים
מביאים לי מדוד המלך, שדרכו היה להמית את היצה"ר, ולא מביאים מדרכו של אברהם אבינו. הירושלמי בברכות אומרת "אברהם אבינו עשה את היצה"ר טוב, אבל דוד לא היה יכול לעמוד בו, והרגו בלבבו". מביאים מרב עמרם חסידא, ומתעלמים מרב גידל ומרב אחא. ברור שיש דרכים שונות בעצירת היצר, אבל האידיאל זה לעשות כמו אברהם, שהפך את היצר הרע לטוב!
לאברהם אבינו היה אינטרנט לא מסונן בבית?ותן טל

וד"ל.

ותעשה לי טובה - אם בשביל לשמור על בן אחד שלו, אשתו שרה הכריחה אותו לזרוק מהבית את הבן הבכור שלו ואת אמא של הבן הזה - וה' אמר לאברהם לשמוע בקולה - סימן שיש עניין להרחיק מפגעים מביתך, לא?

שוב פעם המנטרה המשגעת הזאת.ותן טל

דווקאצניעות והרחקה הופכים את האישה לאובייקט מפתה ולא לבת מלך???

אתה רציני???

שוב פעם השטויות האלו???

אני אגיד לך מי הופך את האישה לאובייקט מפתה. האח הגדול. הפרסומות. החולצות בטן והגופיות שמנסות לחשוף יותר מאשר להסתיר.

העניין הזה שבפרסומת למכונת כביסה אתה חייב להכניס בחורה חצי ערומה כדי למכור יותר מכונות.

העניין הזה שאתר שמכנה את עצמו מכובד מפרסם פרסומת מזעזעת לשיווק עצמי, עד שאפילו בכנסת כבר מישהו הזדעזע.

ז-ה הופך את האישה לאובייקט מפתה.

זה שאישה מתלבשת בצניעות ראויה (כמובן, גם בראויה, יש גבולות לשני הצדדים, לכן, לדוגמא, הלבוש הנהוג אצל הערבים - רעלות וכו' - אנחנו היהודים, ולמעשה היהודיות - לא צריכים.).

אז תעשה לי טובה... לא החרדים והדתיים הם אלו ש"לא מסוגלים לדבר עם אישה כי בשבילם היא אובייקט מין מפתה ולא יצור אנוש. "(כאילו שלא כמעט כל חילוני סורק בחורות במבטו בתאוותנות. סלחו לי על החריפות...).  

והחילונים, לעומת זאת, הם נאורים - לומדים בחינוך מעורב, חיים חיי חברה שלווים ובריאים ויודעים לכבד אישה ולהתנהג אליה כאל בת אנוש ולא כאל אובייקט מיני.. אה, וכמובן, שכל 3/4 ילדים חילונים בערך כבר בגיל 15 עשה את זה. ושזה שאחת מכל שלוש במדינה עברה'תעבור הטרדה מינית וזה לא יהיה מסוכן אם אנחש שרוב ההטרדות המוחלט גם באחוזים לא נעשה על ידי שומרי תורה ומצוות. וזה שאחוז הגירושין הוא 33 אחוז כשהרוב המוחלט זה על רקע בגידות - מה שבתורה נקרא עונש מוות לנואףף ולנואפת, אם היה כזה היום...

ז-ה ממש לא הפיכת האישה לאובייקט מיני. גם לא הסרטים והספרות שבלי קטע מיני אחד לפחות בפנים, לא ימכרו...

ממש לא. זה לא אובייקט מיני, זה הכרת האישה כיצור אנוש שמקדם מכירות באמצעות הגוף החשוף שלו.

תעשה לי טובה.

צניעות זה טוב, נקודה.

דווקא הצניעות וההסתר מאפשרים לאישה לפתח יותר את כוחותיה העצמיים והרוחניים המיוחדים להיותה אישה, ויש המון כאלו ולא סר מקורות בעולם התוכן היהודי שמראים את חשיבותה של האישה, שר הפנים של הבית וכו'.

גמר חתימה טובה!!!

אז מה בעצם אתה בא לומר?אש השם

אף אחד פה לא אמר שהשימוש שנעשה היום בגוף הנשי הוא תקין.

נשאלה פה שאלה בפורום, ודעתי הבלתי מחייבת היא שבגלל המצב היום צריך להשקיע יותר מאמצים בחינוך בריא של הדור הצעיר ולא בחסימות נוספות של מקורות המידע.

מידע מעצם הגדרתו הוא משהו שאפשר להגיע אליו, תלוי כמה מתאמצים אבל אי אפשר אף פעם לחסום אותו לגמרי.

אם חשובים לך הבריאות הנפשית, הידע והיחס הנכון לחיי משפחה של הילד שלך, אתה תשב ותדבר איתו, תסביר לו...

כמו בכל נושא אחר, הלכתי וגם כזה שלא קשור להלכה, לאסור תמיד יותר קל מלברר מה הם גדרי ההיתר ("כח דהיתרא עדיף", לא?)

אז אני אמרתי שכרגע אין לי חסימה, לא בבית ולא בסמארטפונים (שלי ושל אשתי), בע"ה עם הילדים תגיע גם חסימה מתאימה לגילם.

ההתעסקות האובססיבית היום באיפה אפשר "ליפול" באינטרנט גורמת, לענ"ד, ליותר נזק מתועלת.

כמו הסיפור על שני הנזירים (טיבטיים) שראו אשה טובעת ואחד מהם קפץ להציל אותה למרות שאסור להם לגעת בנשים.

כשהם הגיעו בחזרה למנזר אחרי 3 ימים בדך, ההוא שלא קפץ שאל את ההוא שכן אם הוא מתכוון לספר על המקרה למדריך הרוחני שלהם.

אז הוא ענה לו: אתה מתעסק בזה כבר 3 ימים כשאני כבר הספקתי לשכוח...

לא אמרתי שלא לחנך.ותן טל

גם וגם.

אבל כשילד בא לגעת בתנור רותח אתה לא תיתן לא לגעת ותגיד - אני פשוט אחנך אותו טוב יותר ככה שפעם הבאה הוא לא ייגע.

לא, אתה תרחיק אותו מהר מהתנור ואולי אפילו תיתן לו פליק על היד שיבין שאסור להתקרב לתנור, ובמקביל גם תסביר לו למה זה מסוכן בהסבר שכלי.

ההסבר השכלי לא סותר את ההרחק המעשי שצריך לעשות מהדברים.

אני סובר שלא חכם להשאיר בבית סמארטפונים ומחשבים עם אינטרנט בלי סינון, ולא חסרים מקרים של גדולים וצדיקים.

דווקא זה שכתבת שכשיגיעו הילדים יגיע הסינון, מעט מצחיק - וכי רק הילדים צריכים סינון ומבוגרים לא נופלים? חסרים מקרים?

אני לא אומר חס וחלילה משהו אישית עלייך, רק אומר שככלל זה לא נראה לי חכם... בדיוק כמו לגור בתור ספרייה מלאה בפרי תועבה שאין לך בעייה לדעת איפה הם... לא הכי הלכתי שיש.

ואין שום כוח דהיתרא שיתיר לך להסתכל על תמונה של אישה פרוצה.

ואין שום כוח דהיתרא שיתיר לך לקרוא תכנים גסים.

ובנוגע לנזירים הטיבטיים - ובכן, מזל שאנחנו לא נזירים ולא טיבטיים, נכון? הם, שיעסקו בשלהם - לנו יש תורת אמת. גם משהו ששוכחים בשכל, לא אומר שהרגש והתת מודע שכח אותו - ובטח ובטח שלא ה'.

אז אכלתי חזיר לפני 7 שנים ושכחתי מזה וחבר שלי שהיה לידי וראה אותי אוכל לא שכח וזוכר את זה עד היום - מי עשה את העברה בתכל'ס?

מה שהכי כואבחסדי הים
שזה נראה שאתה בונה את ההשקפה הדתית שלך כקונטרה (ניגוד) לעולם החילוני. במקום לברר מה דרך הזהב של חז"ל הקדושים. ברור לי, שזה לא דרכך, אבל ככה זה נראה. ברור שמי שמנותק מהתורה, יפול בדברים גרועים, כפי שבארת בטוב טעם ודעת בהודעתך. אבל גם אלו שמוסיפים על התורה, ומתעלמים מיסודותיה, הם גם מחריבי תורה.
כתבתי קודם, שאני בעד לשים חסימה, במקום שיש צעירים שלא עמדו על דעתם. וכן למישהו שיודע שלא יעמוד בפיתוי.
אבל העיקר זה החינוך לאהבת "תורה ודעת ה' " שניטע בילדינו, ולהסביר להם בשפה ברורה ובהשכל ובדעת, איך להתנהג בצניעות, כמו שביאר "איש השם", וזה לא רק דעתינו, אלא דעת הרמב"ם בסוף הלכות איסו"ב על פי חז"ל הקדושים.
אנסח שוב.ותן טל

אני לא בונה את ההשקפה הדתית שלי כקונטרה לעולם החילוני, אני פשוט מציב את הגבולות שלי וכל הזמן מסתכל לעבר העולם החילוני כדי לראות שהגבולות במקום הנכון, כי מה לעשות והמדיה כל הזמן מתפתחת ומשתכללת, והכל מתקדם - וכך, לדוגמא, אם בעידן אבא שלי הטלוויזיה הייתה באמת נקייה כי היה רק ערוץ אחד, וכולם ראו אותו דבר ולא היו פרסומות לא צנועות כמו היום, ולא היה ריאליטי, והיו תוכניות באמת חינוכיות - אז, אולי, רבנים לא סברו שיש להוקיע את הטלוויזיה, אבל ברור שכאשר הכל התפתח והיום יש מאות ערוצים, תכנים מזעזעים וכו' - אנחנו חייבים להסתכל לעבר העולם החילוני ולהגביל בהתאם.

אני בהחלט מחנך את עצמי - ובעזרת ה' גם את ילדיי - במקביל גם וגם - גם להתרחק, מהכיעור, וגם להתקרב - אל הטוב, אל התורה...

ושוב אני חולק עלייך בקשר למה שכתבת בחלק השני - החסימה היא ממש לא רק בשביל צעירים שלא עמדו על דעתם, וגם לא רק בשביל מי שיודע שלא יעמוד בפיתוי (אגב - השאלה היותר טובה היא - איך מישהו כ-ן יודע שיעמוד בפיתוי...).

ונגיד שוב - אם רב עמרם חסידא, שבפרמטרים של היום הייתה כמובן חייב להגיד שהוא אחד שכן יעמוד בפיתוי, ואם לא הוא יעמוד בפיתוי אז אף אחד במדינה כיום לא יעמוד - אם הוא למרות שיכל להיחשב ככזה, הרחיק מעליו את הסולם מראש, ולמרות זאת בסוף כמעט ונפל - לא נראה לי שיש לנו זכות להוציא מהפה שלנו את המילים: "אני יעמוד בפיתוי".

גם אם אתה בטוח שתעמוד בפיתוי - אתה חייב לשים חסימה. כי אתה לא בטוח בזה באמת. ולעלולם לא תשכנע אותי בזה. מצטער. אתה בן אנוש בדיוק כמוני וכמו רב עמרם חסידא וכמו כל גדולי עולם שכמעט ונפלו, ואתה מוזמן לעיין בסוף פרק רביעי במסכת קידושין, אם לא תיצלנה אוזניך...

והנה הבעיה!אש השם
עבר עריכה על ידי אש השם בתאריך י"א בתשרי תשע"ד 00:00
"אני פשוט מציב את הגבולות שלי וכל הזמן מסתכל לעבר העולם החילוני כדי לראות שהגבולות במקום הנכון" (ציטוט מההודעה שלך)

אתה צריך ללכת עם האמת האלקית בלבד, ולא לנסות להציב תמונת ראי מול העולם החילוני.
בכל מה שקשור לתיקון העולם הגישה היא ללכת תמיד בדרך האמצע.
רק בתיקון עצמי צריך קודם להקצין לצד השני כדי "להתיישר" בסוף.
(רמב"ם, הלכות תשובה. תרגום חופשי)

אם כל העולם מקולקל בצורה מסויימת זה לא התפקיד שלנו "לקלקל" מהצד השני כי אז הכל יוצא מקולקל.
התפקיד שלנו הוא להראות לעולם ולעצמנו שהדרך האמצעית היא הנכונה ביותר.
ככה שמצד אחד יש את החברה הפרוצה (בעיקר חילונים) ומצד שני יש את החברה המסתגרת (בעיקר חרדים).
(שתי ההכללות שלמעלה הן הכללות גסות, והן נכתבו רק מטעמי נוחות)

הדרך האמיתית והנכונה היא דרך האמצע, וכמו שכתבתי כבר כמה פעמים - היא מושגת רק ע"י חינוך לדרך האמצע.

והבהרה,
אין לי התנגדות עקרונית לחסימה של האינטרנט,
אני רק אומר שזה לא שחור ולבן, וזה צביעות לומר שלבנות זה "יותר בסדר" מבנים.

גמר חתימה טובה ושבוע טוב.
חבל שאתה מבין לא נכון וטועה ומטעה.ותן טל

וזה שציטטת אותי וטרחת להסביר עוד ועוד רק מראה שלא הבנת.

מה לעשות, כן, מהבחינה הטכנית אני חייב להסתכל אל העולם - עזוב חילוני או לא - ולראות איפה אני צריך להיזהר... 

א-י-ן דרך להיזהר בלי ללמוד את מה שסביבך, זה לא ברור?

לדוגמא - אם אני רוצה לא ליפול לתהום,אני חייב קודם לראות איפה התהום כדי להציב את הגדר מטר לפניה - נכון?

ונמשיך צעד אחד קדימה - מידי פעם אני גם צריך לבדוק שהתהום לא התרחבה, נגיד מהתמוטטות סלעים וכו', כי אז אם לא אעשה את זה אגלה יום אחד שתהום שפעם הייתה מטר מהגדר, עכשיו היא 2 סנטימטר... לכן אני כל הזמן אהיה עם יד על הדופק ואבדוק שהתהום לא מתקדמת, ואם היא כן מתקדמת, אזיז גם את הגדר בהתאם - לא כי הגדר המקורית לא נכונה, ולא בגלל שאני לא מחנך מראש להסתכל בעצמך - פשוט כי יש מצוות לשים מעקה לגג כדי לדאוג במובן הכי פשוט שאנשים לא יפלו (ההכנסה של המצוות מעקה היא רק בשביל הקישוט, אל תיתפס דווקא אליה...).

עכשיו במקום תהום תכניס: עברות, ובמקום גדר תכניס : סייג לתורה.

את הסייג לתורה לא אני המצאתי אלא חז"ל.

ועדיין לא ענית לי על רב עמרם חסידא. ביום שבו תוכיח לי שאתה יותר צדיק ממנו ויכול להשאיר את הסולם מוביל אל עליית הגג בלי שתחשוש שמה תעלה למעלה לנשים השבויות, כי אתה מחנך את עצמך טוב - ביום שתוכיח לי את זה, אסכים לשקול אולי לך זה באמת נכון (כנראה שהתשובה תהיה לא, כי כאמור גם רב עמרם חסידא עצמו וגם הרבה תנאים ואמוראים אחרים כמעט שנפלו או נפלו בעניין...).

אחח...היצר הרע איך שהוא מגיע בצורות מתחכמות... עם הזקן הלבן ושעון על הסטנדר הוא הכי מסוכן, תאמין לי...

בנוגע לבנים ובנות - אני לא הבעתי דעתי בעניין ואני עדיין לומד אותה, ואני חושב באופן עקרוני שעדיף לא לזה ולא לזה, אבל אני כן מבין ברמה העקרונית ביותר שאם "ממפים" את מפת הנפילות וכו', ברור שבנים מועדים לפורענות הרבה יותר מבנות,... אבל זה עדיין כמובן חס וחלילה לא אומר שלבנות זה יהיה בסדר ליפול, פשיטא...

אבל אם אתה אומר שאין לך התנגדות עקרונית לחסימה ובד בבד אומר שלדעתך חסימה זה למי שצעיר או למי שיודע שלא ישמור על עצמו - אתה בעצם אומר שאתה לא חושב שמי ש"חושב" שהוא יודע לשמור על עצמו, צריך חסימה - ועל זה בדיוק אני חולק.

לי דווקא יש התנגדות עקרונית אידיאולוגית ביותר למי שלא שם חסימה ואני חושב שהוא טועה מאוד...

ונגיד שניקח את משל הגדר שלךאש השם

איך קרה שמשהו שהיה מותר אבל אתה החלטת להחמיר על עצמך כי הוא "קרוב מידי לגדר" (נניח חצי מטר) נהיה פתאום אסור (כי התהום גדלה ועכשיו היא 2 ס"מ מהגדר) ?

את זה שיש גדר אני מבין, אבל לא את זה שצריך להגדיל אותה כל הזמן.

ככה בדיוק צמחו מתוך החברה החרדית כתות כמן "הטאליבן" וכו'

לענ"ד, התפקיד שלנו במציאות של היום הוא "לתקן עולם במלכות שדי".

כלומר, להראות שאפשר להיות גם קיבוץ וגם דתי,

גם עובדי ה' וגם מחוברים למציאות,

גם מקפידים על קלה כבחמורה וגם כותבים את זה באינטרנט למרות ש"חדש אסור מן התורה".

אני מניח שאני מספיק מובן, ואם אתה לא הבנת אז כנראה שאנחנו לא משדרים על אותו גל.

שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה,

אש השם.

סבלן. נסביר שוב ונפרט.ותן טל

ועכשיו ניכנס לעובי הקורה.

לצורך העניין - לפני 20 שנה האינטרנט היה בחיתוליו. כמעט שלא היה בו שום דבר. אז, הגדר שלנו מתרבות המערב הסתכמה בלהתרחק ממגזינים של פלייבוי, ולא להכנס לערוצים מועדים לפורענות בטלוויזיה. על האינטרנט לא גזרו אז כי הוא שימש בעיקר לכלי מחקר, כלי עבודה וכלי להעברת מסרים בין אוניברסיטאיים, ופחות לשימוש רטי, ולא היו בו 150 אלף אתרי פורנוגרפיה ומיליארדי דולארים שמגלגלים עסקי הפורנוגרפיה והפרסומות הלא צנועות בשנה.

כיום, אחרי 20 שנה, אם הרב היה נשאר בגדר שהציב אז, אז אנשים היו נכנסים חופשי לאינטרנט כי עדיין לא אסרו אותו - ופתאום היו מגלים שהוא מוצף בבעייתיות, כי המצב לא כמו שהיה לפני 20 שנה...

לכן היום, הרב שפירא ראה שהאינטרנט הוצף בתכנים בעייתיים ושכל כך קל ליפול אפילו בלי לרצות, וקל וחומר אם כן רוצים, וגם כאשר לא רוצים אבל מתפתים - ולכן הוא מיקם מחדש את הגדר באמצעות אינטרנט רימון. 

מובן?

התהום התרחבה על חשבון השטח הפקר שהיה (ואגב - זה שהצבתי את הגדר מטר מהתהום זה בדיוק העשו סייג לתורה - לא לחכות ל10 סנטימטר האחרונים אלא להציב במרחק בטוח מהתהום את הגדר, ככה יש מרחב ביטחון. בגבול הצפוני של מדינת ישראל קראו לזה פעם רצועת הביטחון - שטח בלבנון שהיה נקי מלבנונים וכוחות צבא ישראליים שהו בו דרך קבע. כן, יש עניין לגדור עצמך במרחק בטוח ג-ם אם זה יבוא קצת על חשבון דברים שכעת מותרים).

אפשר להיות קיבוץ - אבל אי אפשר להיות קיבוץ שהבנות בו הולכות עם מכנסיים, שיש בו חברה מעורבת לגמרי והבנים והבנות לא שומרים נגיעה, ויש בו טלוויזיה בכל בית וכו'... קיבוץ אחר, חרד"לי, כמו שרבי יואל משה סלומון הקים (ת'אמת הוא הקים מושבה - פתח תקווה -  אבל אין טעם להתעכב על זוטא שכזאת...) - בכיף, למה לא.

העניין הוא בגדול - אנחנו כל הזמן עם יד על הדופק. נכון, בגלל זה צועדים לאט יותר מהציבור החילוני - אבל זה לא מפריע לנו. המדיה משתוללת בחוץ וזה מחייב אותנו כל הזמן להיות עירניים.

אני, נניח, בעזרת ה' לא אכניס לביתי ידיעות אחרונות, ולא רק בגלל התמונות הלא צנועות. קוראים לזה סינון תכנים ואין שום רע בכך - וגם באינטרנט.

יותר מזה אגיד לך - גם אם זה ישמע קומוניסטי רצח, אני משוכנע שצריך להעביר חוק במדינה שמחייב את המדינה לסנן מראש תכנים פגועניים בצורה גלויה, וכן, גם אם זה פוגע בחופש של כל אדם לראות מה שהוא רוצה - בסך הכולל זה יעזור למדינה.

יודע למה? כי ברגע שהמדינה כמדינה תחליט שלתחום המדינה לא נכנסים אתרי פורנוגרפיה, לדוגמא - אני משוכנע בוודאות שתוך כמה שנים, ומקסימום 20 שנה, נראה צניחה גם במימדי האלימות המינית במדינה, באונס, בהתעללויות המיניות-  ואפילו באחוזי הכניסה להריון של בחורות צעירות בנות 16 ו17. (כן כן, לפני 20 שנה התופעה כמעט לא הייתה קיימת. תרבות ה"הכל פתוח" היא זאת שסייעה לתופעה להיות לגיטימית. אם לא הכל יהיה פתוח, לאט לאט המימדים ירדו).

סיימתי. שנה טובה ושבוע טוב!

אותי הכי מענייןדניאל55

מזה אומר ״חינוך לאהבת תורה ודעת ה׳״ שמבטיח לך הניצלות מכל דבר שכזה....

אפשר גם??

שתפו אותנו חסדי הים ואש השם....

אני באמת אומרת ולא!! בציניות!!

אני רוצה להתחנך ככה וגם לחנך את ילדי ככה!!

יש רב מסויים שמחנך בדרך זו??

בכמ לי כמובן שכרגע יש אינטרנט מסונן כי זו דעתי כרגע ברוך ה׳

הנה זה בא...חסדי הים
קודם צריך להדגיש, שלאסור או להתיר דבר מסויים, צריך להתעמק במקורות ההלכתיים, ולראות אם זה אסור או מותר. כלל גדול אמרו לנו בירושלמי פאה "אין למדין הלכה מן ההגדות".
לגבי המקרה של רב עמרם חסידא. אינני מבין כלל, איך אפשר ללמוד משם.
הוא עצמו, הכניס את השבויות לביתו. הגמרא לא מסיקה, קמ"ל "שאסור להכניס שבויות לביתך". אולי אם תכניס, לא יהיה אור שתראה אותן, אולי תצליח לצעוק כמו רב עמרם חסידא.
זה נראה מהסיפור הזה, ומכל המהלך שם, שהם באים לספר לך מה חוזקו של היצה"ר, ולא לקבוע דינים.
עכ"פ מצינו אמוראים, שאפילו לא הקפידו על כמה מההרחקות של חז"ל כרב גידל וכרב אחא, וכמו שמבואר בריטב"א שם ב"קידושין".
אז למה אתה בוחר ללמוד מרב עמרם חסידא, ולא מרב גידל ורב אחא.
אלא יש לנו הלכות, ומהן צריך לדלות את האיסור וההיתר והגדרים של מה אסור ומה מותר.

לגבי מהי "חינוך לאהבת תורה ודעת ה' ". בשביל זה, צריך להאריך המון. אבל אגיד בקצרה.
זה ללמד את התלמיד את התורה בגישה מתוקה וחביבה, ולהשרות אוירה נעימה מסביב ללימוד.
ככל שהילד גדל, ללמד אותו להתעמק בתורה, ולראות את יופיה והדרה.
להראות לתלמיד, איך התורה היא בעצם העומק הרוחני של המציאות.
מאוד חשוב, לא רק להשאיר את הדברים בצורה כללית. אלא להראות לתלמיד, איך התורה, רעיונה מחשבתה והלכותיה מגיעים עד לפרטי פרטים, ומסתדרים בצורה מדהימה ואורגנית עם הגילויים המדעיים האמיתיים, ועם ישרות טבע האדם והעולם.
לדרבן את התלמיד לחדש בתורה, ולהתחבר ל"אות" ולדרך המיוחדת שלו בתורה, ועם זה שיהיה מחובר לגדולי התורה שמסרו את התורה מדור דור.
יש הרבה רבנים, שמלמדים ככה, רק צריך לחפש!
הכל הוא בר חלוף...ותן טל

לא משנה מה היא לובשת גם אם זה חולצת בטן ותחתונים, לא משנה מה הוא אוכל גם אם זה חזיר וסרטנים...

כן, ברור לי שהקצנתי אבל גם בתשובה שלך כבר אבדו הפרופורציות לגמרי...

ברור שיש עניין לראות את הנהגות האדם מסביב, לא רק את השאיפות. השאיפות הן יפות מאוד, אבל הן צריכות להיות מגובות גם בצעדים מעשיים, ולכל הפחות במודעות אל האמת. 

והאמת היא שכן, לפחות בחור שיש לו סמארטפון פרוץ כשהוא מודע לסכנות שיש בו, וא אחד שפחות מקפיד ופחות חושש ופחות שם לעצמו גדרות - ואני סובר שזה טעות חמורה. מה לעשות, זוהי דעתי.

וכן, גם בגדים, גגם הם יכולים להעיד ברמה מסויימת וגם הם חשובים לבחירה - גם לשאיפה יש מקום, אבל אם לבחורה אין שאיפות להתקדם וברור לה שתרצה כל חייה ללכת עם חצאיות שהן 1015 ס"מ מעל הברך - לי מצד שני יהיה ברור שהיא לא תהיה אשתי...

לגיטימי, לא?

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפיאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

חברים -מי שמדי פעם צופה בסדרות \ סרטיםשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?אחרונה

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה

אולי יעניין אותך