להגיע למסקנה מסוימת וודאי קל וחומר להלכה פסוקה וברורה, על בסיס סיפורים. אין!!!!!!
בדיוק צפיתי בהסרטה של הנאומים בלוויה של הרב ספקטור שנפטר, (מבית שמש נראלי)
הבן הכואב אמר: "שאלתי את אבא איזה פעם על האינטרנט וכל הסכנה וכל זה, והוא אמר לי: "אני בשליחות.".
מי שבשליחות מסוימת, מי שחי פה על מנת לקדם אידיאל, הוא מקדם אותו!
הוא לא נכנס ולא חושב אפילו על הלחיצת עכבר שתוביל אותו לתמונות שאינן צנועות, ולדברי תועבה.
ותרד כבר מהתמימות הזו, זה לא קשור לכלום. אני מכירה כמו כן המון שלא גומרות לגלוש בכל אתרי הזוועות. זה לא גורם לי לכלום, לאסור את הדבר הזה מכל כל.
אבל שים לב. זה עצם הזעזוע כאן. כשאתה טוען שלכולם יש את הייצר הזה, איך אתה יכול להמשיך להאמין באביך היקר.?
והרי הוא גולש באתרי תועבה.... כי הרי אתה לעולם לא תדע...
ברגע שאגיע למסקנה שכולם טועים ושוגים ולכולם יש את הנסיון להכנס לאתרי התועבה, וכולם נכנסים ונכשלים, אעדיף לארוז את חפצי וללכת הרחק הרחק מאותם אנשים. אותם אלה הם בני משפחתי.
במודע או שלא במודע אתה הרי מטיף כאן, בלי לדעת נתונים מדויקים, רק סיפורים מסמרי שיער, מטיף לשלילת הבחירה החופשית!!!
מרדכי היקר. הבחירה החופשית היא
לא דבר חדש. היא הייתה נתונה לנו עוד בהר סיני, והיא עודנה מפעפעת בכל תחומי החיים. האיטרנט אינו בעצמו תועבה. הוא כלי שאפשר להגיע דרכו לתועבה. וכן להיפך.
לקחת משהו ולהפוך אותו לטוטאליות מוחלטת, זה הזוי, לא נכון, ובעצם, מה אני מטיפה בכלל. תשאל את אביך, את רבך.
כשהאדם בוחר לשמור שבת, הוא בוחר לשמור שבת, ולא לחללה. כשהוא בוחר לאכול כשר, הייתה נתונה לו הרשות לבחור חזיר! בוא ונתאבד אם כן!
הבחירה היא בכל המישורים. כולם. אתה חונכת על ברכי היהדות ולמדו אותך שהיהדות עצמה בנויה, החל מיציאת מצרים וכלה בזמן הזה, החירות הבחירה ושה"רישות נתונה"...
בוא ואסביר לך את הנושא מזווית קצת שונה:
לחצות את הכביש?
מסוכן, כן? כן.
ליסוע במכונית? מסוכן? כן.
הרי ברגע אחד, בלי שאתה מודע בכלל לסכנה, בלי שהנפש שלך מזהירה אותך, ואין בתוכך שום מלחמה עם היצר, כלום. שקט נפשי שלא היה כמותו מעולם, וברגע אחד המכונית מאחור לא מספיקה לבצע ברקס, ואתה מרוסק כולך (ח"ו) אל תוככי העפר שבנו עליו פעם את הכביש.
כל יום, כל שעה, נהרגים אנשים מתאונות דרכים, ולמרות זאת ממשיכים, ונוסעים, ומקווים לטוב, עושים את מירב ההשתדלות.
באינטרנט כל יום יש מאות אם לא אלפים שנופלים אל תוך בור שאול, אל תוך גלות עמוקה של הרגש היהודי והשכל הישר, אל תוך תועבה וטומאה שאין כמוהה.
מה עושים? אוסרים? והרי "יש קונה עולמו בשעה אחת". בתאונת דרכים אין לך עניין בקנעית עולם. חייך נגדעים ברגע אחד. באינטרנט- הרשות נתונה כל עוד נשמתך באפיך.
השתדלות?. כן.
במידה ויש לך ערכים, והם לא משובים, יש לך עקרונות, והן לא הפכפכות.
אם יש לך תורה.
יראת שמים.
יראת חטא.
יראת א-לוקים.
עבר הווה ועתיד שמצטמקים אליך אל תוך הווריד, נצח ישראל שכולו קיים בזכרונך יומם וליל.
יהדות שלמה וענפה שאתה מחזיק ממנה את חייך. אידיאל! שליחות!!
כבר אמר דב אינדינג: "חיים שאין בהם אידיאל ששווה למות למענו אינם חיים שווה לחיות אותם".
לכולנו, אם אנו חפצים בחיינו, יש אידיאלים, שאנו מוכנים למות למענם. הידות מנתה לנו אותם, עשתה לנו חצי מהעבודה, ואלו הם ,יהרג ואל יעבור".
בשבילנו יש נה הוראה ברורה של האידיאלים האלו שבשבילם אנו מוכנים להקדיש את חיינו היקרים לנו מכל, ובשביל האחר, הגוי מהודו- יש את.. אנ'לאידעת מה, את החיות שלו שהוא לא מוכן שהן יסבלו, או משהו כזה,...והוא יהא מוכן לתת להן את האוכל שלו ע"מ שהן יחיו...לא משנה. לכולנו יש אידיאל.
אם יש לך אידיאל, אתה בטוח בו. אתה הולך אחריו באש ובמים. משהו שסותר את האידיאל הזה- אם הוא נכנס אליך, בתור מחלה או בגלל נגיף, לא משנה. אתה הוא שלא בסדר. לא אלה שמבצעים כהלכה את "תמים תהיה עם השם א-לוקיך". לא אלה שמנסים לעשות את רצון השם, ורשימת אתרי התועבה בכלל לא נמצאת ולא תמצא בהסטוריה שלהם.
אני לא אומרת שאין נפילות. אבל הנפילות הללו הן בכל תחום בחיים. בכל המישורים, הכי שוליים שיש.
עצם החיים הם גורל אחד גדול, וסימן שאלה ענק ומפחיד.
אתה יכול ליסוע לכותל, ואתה יכול לפסוע היישר אל תוך מועדון חשפניות.
אתה יכול לאכול חזיר, ולכול בטיש של רבינו(...

)
דמיין בעצמך את שלל האפשריויות הכי הזוית שיכולות להיות לך בתור עבד השם,.
הן נמצאות בחיים. והן נמצאות גם באינטרנט.
"בלחיצת כפתור אחת:" זו "ה"סיסמא של המרצים נגד האינטרנט.
אבל הבחירה החופשית היא גם בלחיצות הכפתור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תרצה או לא תרצה!
המקלדת היא עצמה עמוסה בשלל בחירות.
אתה יכול להקליד תועבה, אתה יכול להקליד הפך יראת א-לוקים. הכל בהבל האצבעות והמקלדת.
וכן בלחיצות הכפתור, אתה יכול ללחוץ על תמונות שחבר העביר לך בדיסק און קי, והן מזעזעות אחת יותר מן השנייה.
גם באינטרנט. אתה יכול להכנס לערוץ 7, אתה יכול להכנס לווי נט, אתה יכול להכנס לוואלה, אתה יכול להכנס לאתר הרפורמה הגדול בעולם, לאתרי כפירה שיש לך בפריסה בלתי יאומנת. אתה יכול להתחבר בשנייה אחת לכל העולם. כולו. מכאן ועד אפריקה. הערומות שבישראל, והערומות שבחו,ל "מחכות לך בלחיצת כפתור"....
לא!!!!!!!!!!!!מרדכי!!!!!
לא!!!!!!!
יש לי אמונה בסיסית ביהודי, ש---זה---- לא חלק מהאידיאל שלו ומהשליחות שלו!! יש לי אמונה בסיסית ביהודי, שהתועבה הזו, לךא מענינת אותו, ואם הוא נפל וכשל- הוא יחזור! "אין לך אדם שאין לו שעה".
לפי שיטתך, אני הייתי מציעה בכלל להתאבד. כל החיים רצופים מכשולים ומהמורות ונסיונות של יהרג ואל יעבור, של ייחוד, של תועבה, של הכל.
אם יש בך את רוח הלחימה, אם יש בך את הרצון לממש את השליחות של תיקון עולם במלכות ש-די, יש בך את העוז והכוח מול הכלב העלוב של היצר הרע!
אם אין בך את הכוח- הוא יתפוס אותך (כמו בשיר של שולי רנד "אני בן מלך שעשוי...."...) בכל המישורים האחרים!
האינטרנט, שוב, שוב, שוב, הוא כלי! הוא כלי לטוב, והוא כלי לרע. תמשיל זאת, (שוטב, שוב, שוב,) לכל תחומי החיים! כולם! סכין, חציית כביש, מקלדת, עט, ידיים, עיניים...
את כל אלו השם נתן לנו באבני דרך, בתוך המכלול הענק הזה של היהדות. אבני דרך שמסמנים לנו שיש כאן טוב ויש כאן רע, ולך, מרדכי, ולי ולכולם, כולם, כולם, *יש את הרשות לבחור*.
בוא ואסביר לך את הנושא מזווית קצת שונה:
לחצות את הכביש?
מסוכן, כן? כן.
ליסוע במכונית? מסוכן? כן.
הרי ברגע אחד, בלי שאתה מודע בכלל לסכנה, בלי שהנפש שלך מזהירה אותך, ואין בתוכך שום מלחמה עם היצר, כלום. שקט נפשי שלא היה כמותו מעולם, וברגע אחד המכונית מאחור לא מספיקה לבצע ברקס, ואתה מרוסק כולך (ח"ו) אל תוככי העפר שבנו עליו פעם את הכביש.
כל יום, כל שעה, נהרגים אנשים מתאונות דרכים, ולמרות זאת ממשיכים, ונוסעים, ומקווים לטוב, עושים את מירב ההשתדלות.
באינטרנט כל יום יש מאות אם לא אלפים שנופלים אל תוך בור שאול, אל תוך גלות עמוקה של הרגש היהודי והשכל הישר, אל תוך תועבה וטומאה שאין כמוהה.
מה עושים? אוסרים? והרי "יש קונה עולמו בשעה אחת". בתאונת דרכים אין לך עניין בקנעית עולם. חייך נגדעים ברגע אחד. באינטרנט- הרשות נתונה כל עוד נשמתך באפיך.
השתדלות?. כן.
במידה ויש לך ערכים, והם לא משובים, יש לך עקרונות, והן לא הפכפכות.
אם יש לך תורה.
יראת שמים.
יראת חטא.
יראת א-לוקים.
עבר הווה ועתיד שמצטמקים אליך אל תוך הווריד, נצח ישראל שכולו קיים בזכרונך יומם וליל.
יהדות שלמה וענפה שאתה מחזיק ממנה את חייך. אידיאל! שליחות!!
כבר אמר דב אינדינג: "חיים שאין בהם אידיאל ששווה למות למענו אינם חיים שווה לחיות אותם".
לכולנו, אם אנו חפצים בחיינו, יש אידיאלים, שאנו מוכנים למות למענם. הידות מנתה לנו אותם, עשתה לנו חצי מהעבודה, ואלו הם ,יהרג ואל יעבור".
בשבילנו יש נה הוראה ברורה של האידיאלים האלו שבשבילם אנו מוכנים להקדיש את חיינו היקרים לנו מכל, ובשביל האחר, הגוי מהודו- יש את.. אנ'לאידעת מה, את החיות שלו שהוא לא מוכן שהן יסבלו, או משהו כזה,...והוא יהא מוכן לתת להן את האוכל שלו ע"מ שהן יחיו...לא משנה. לכולנו יש אידיאל.
אם יש לך אידיאל, אתה בטוח בו. אתה הולך אחריו באש ובמים. משהו שסותר את האידיאל הזה- אם הוא נכנס אליך, בתור מחלה או בגלל נגיף, לא משנה. אתה הוא שלא בסדר. לא אלה שמבצעים כהלכה את "תמים תהיה עם השם א-לוקיך". לא אלה שמנסים לעשות את רצון השם, ורשימת אתרי התועבה בכלל לא נמצאת ולא תמצא בהסטוריה שלהם.
אני לא אומרת שאין נפילות. אבל הנפילות הללו הן בכל תחום בחיים. בכל המישורים, הכי שוליים שיש.
עצם החיים הם גורל אחד גדול, וסימן שאלה ענק ומפחיד.
אתה יכול ליסוע לכותל, ואתה יכול לפסוע היישר אל תוך מועדון חשפניות.
אתה יכול לאכול חזיר, ולכול בטיש של רבינו(...

)
דמיין בעצמך את שלל האפשריויות הכי הזוית שיכולות להיות לך בתור עבד השם,.
הן נמצאות בחיים. והן נמצאות גם באינטרנט.
"בלחיצת כפתור אחת:" זו "ה"סיסמא של המרצים נגד האינטרנט.
אבל הבחירה החופשית היא גם בלחיצות הכפתור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תרצה או לא תרצה!
המקלדת היא עצמה עמוסה בשלל בחירות.
אתה יכול להקליד תועבה, אתה יכול להקליד הפך יראת א-לוקים. הכל בהבל האצבעות והמקלדת.
וכן בלחיצות הכפתור, אתה יכול ללחוץ על תמונות שחבר העביר לך בדיסק און קי, והן מזעזעות אחת יותר מן השנייה.
גם באינטרנט. אתה יכול להכנס לערוץ 7, אתה יכול להכנס לווי נט, אתה יכול להכנס לוואלה, אתה יכול להכנס לאתר הרפורמה הגדול בעולם, לאתרי כפירה שיש לך בפריסה בלתי יאומנת. אתה יכול להתחבר בשנייה אחת לכל העולם. כולו. מכאן ועד אפריקה. הערומות שבישראל, והערומות שבחו,ל "מחכות לך בלחיצת כפתור"....
לא!!!!!!!!!!!!מרדכי!!!!!
לא!!!!!!!
יש לי אמונה בסיסית ביהודי, ש---זה---- לא חלק מהאידיאל שלו ומהשליחות שלו!! יש לי אמונה בסיסית ביהודי, שהתועבה הזו, לךא מענינת אותו, ואם הוא נפל וכשל- הוא יחזור! "אין לך אדם שאין לו שעה".
לפי שיטתך, אני הייתי מציעה בכלל להתאבד. כל החיים רצופים מכשולים ומהמורות ונסיונות של יהרג ואל יעבור, של ייחוד, של תועבה, של הכל.
אם יש בך את רוח הלחימה, אם יש בך את הרצון לממש את השליחות של תיקון עולם במלכות ש-די, יש בך את העוז והכוח מול הכלב העלוב של היצר הרע!
אם אין בך את הכוח- הוא יתפוס אותך (כמו בשיר של שולי רנד "אני בן מלך שעשוי...."...) בכל המישורים האחרים!
האינטרנט, שוב, שוב, שוב, הוא כלי! הוא כלי לטוב, והוא כלי לרע. תמשיל זאת, (שוטב, שוב, שוב,) לכל תחומי החיים! כולם! סכין, חציית כביש, מקלדת, עט, ידיים, עיניים...
את כל אלו השם נתן לנו באבני דרך, בתוך המכלול הענק הזה של היהדות. אבני דרך שמסמנים לנו שיש כאן טוב ויש כאן רע, ולך, מרדכי, ולי ולכולם, כולם, כולם, *יש את הרשות לבחור*.