טוב, אז זה כבר יותר מזה אהבה של אימא

רק הולך ונהייה לי קשה יותר... ואני מתחילה לחשוב באמת למה עשיתי את זה.. למה מיהרתי כל כך.. למה שלא נכניס אותו פשוט לגן שנה הבאה.. בשביל מה להקדים את הקושי הזה? (הוא הפסיד שנה בחודש)
היה לנו כל כך טוב בבית.. פשוט חשוב לי שהוא יהיה בחברה.. שהוא לא יהיה רק עם אמא.. אבל אולי אם טוב לו בבית, אז זה יכול לחכות לשנה הבאה? אני מתה להוציא אותו מהמעון וזהו
במילא הוא מתחנן כל הזמן לא ללכת למעון.. =/

הדבר היחיד שעוצר אותי זה שאין לי בשבילו ילדים שיכולים לשחק איתו.. בבקרים כל הילדים במעונות ובגנים.. ואחרי שהם חוזרים הם בד"כ בבית, הולכים לישון דיי מוקדם..
אז מאיפה אני אביא לו ילדים לשחק איתם?? (אני גם לא ממש ניידת..)

כבר כל כך הרבה התלבטתי!!! הרגשתי שאין לי ברירה, וזה הכי טוב בשבילו........ ועכשיו שוב אני טוחנת את זה!! אני מרגישה שיש משהו טוב יותר, שיש איזה פתרון אחר שלא חשבתי עליו

אני מודה שאני מחפשת סיבות כי קשה לי מאוד, ואני רוצה אותו עוד קצת איתי בבית, הרי הזמן עובר כל כך מהר והם גדלים כל כך מהר, שאיך לא נרצה לנצל איתם כל רגע? מצד שני אני מאוד שקולה ולא רוצה לעשות משהו רק כי זה טוב *לי*.
אבל אני כבר באמת לא בטוחה שזה הכי הכי טוב בשבילו... אני מנסה לחשוב על פתרון אחר......

חוצמזה, אני מפחדת להחליט, להוציא אותו, ואז להתחרט שוב!!!!!

איזה משבר!!!! בוכה

אולי תטפלי בעוד ילדים אצלך בבית?הריוןראשון
בדיוק יש לך זמן לחושביםיהודיה מא"י

יוצאים עכשיו לחופש סוכות, זה הזדמנות נהדרת לעצור ולחשוב, כי בכל מקרה יש שבירה של המסגרת.

את יכולה לחפש בכל זאת מישהי שנמצאת עם הילדים בבית, שתוכלו לצאת ביחד לגינה פעם-פעמיים בשבוע בבוקר.

ועוד דבר - אני ראיתי שלילד בן שנתיים גם תינוקות 'גדולים' (החל מאזור של גיל שנה) מהווים חברה משמעותיות

אולי כמו שהציעו פה לשמור על ילדים בבית? ככה גם תרויחי כסף וגם את הבן שלך בבית

אולי סבב אמהות? אפילו עם אימא אחת או שתיים זה כבר יהיה חברה משמעותית

אולי לשלוח למעון או משפחתון שמאפשרים לשלוח רק יומיים בשבוע?

אני חייבת להודות, אני לא אוביקטיבית בענין, אני חושבת שבגיל שנתיים, ואפילו שלוש הרבה יותר טוב לילד חברה מועטה (כלומר עוד ילד-שניים, מקסימום 3, ולא קבוצה גדולה של מעון/גן) ובנוכחות אימא. כך שברור שאני חושבת שעדיף להשאיר בבית.

אני גם בהחלט יכולה להעיד על הילדים שלי שראיתי שבאמת רק בגיל 4 הם היו בשלים ומוכנים ללכת לגן (גם כשהם נכנסו לגן בגיל 3)

ואחרי שעצרת, ועשית חושבים מחדש על האפשרויות, פשוט תאמיני בעצמך, שעשית החלטות טובות. אפשר גם להתפלל לה' שתקבלי החלטות טובות.

אם יש לך אפשרות לסבב אמהות- מומלץבת 30

זה אפילו לא חייב להיות  6 ימים בשבוע, אפשר גם ארבעה או שלושה, ומנסיון, זה שלב ביניים מצוין בין להיות לבד עם אמא ובין הגן.

זה חמים, ביתי, מגוון, וכיף גדול.

אם את רוצה ומעוניינת, יש לי כמה טיפים בענין הזה.

בהצלחה.

אויש באמת לא נעים..~א.ל

את כותבת דברים שהם כ"כ טבעיים בעיניי, וכנים. אלו תחושות טבעיות של כל אמא. ואשרייך שהן לא הטשטשו אצלך!

יהודיה כתבה יפה.. ואם לומר את האמת, גישתי כגישתה לעניין השהות עם אמא. לא חושבת שצריך כל כך למהר עם עניין הגן, אם אין עניין שדוחף לכך.

למה הוא לא פוגש בחברה? יש הרבה ילדים שמסתובבים בגנים ובפארקים- גדולים יותר ופחות כמעט בכל זמן.

נסי ותראי..

תפילה לקב"ה שבאמת יסייע לך להחליט נכונה, ולראות את הדברים באור המתאים אולי תעזור..

החלטות טובות!

אנחנו לא גרים בשכונה סימפטית.. לא הייתי רוצהאהבה של אימא

שהילדים פה יהיו חברים שלו.. ממש ממש לא..

ועכשיו אני מגלה שיש כל מני מקומות שנקראים "גן עם אמא" וכל מני כאלה.. הייתי הולכת על זה מיד!!! אבל אנחנו אשכרה צריכים לעבור דירה בשביל זה....... ואם זו הייתה אופציה - הייתי גם עוברת דירה לצורך העניין..

ממש קשה לדעתl666

אני שולחת ישר לגן טרום חובה 3 כי אני חושבת שזה לטובתם

לדעתי עד גיל 3 רב הילדים-לא כולם- לא בשלים עדיין למסגרת

אבל יכול להיות שילד שלך פשוט מרגיש שאת לא שלמה עם ההחלטה וחוששת ואז גם הוא חושש ולא מצליח להתרגל

חוץ מזה תמיד יש תקופת הסתגלות כלומר לוקח לילד זמן להתרגל וגם כדאי להרשות לו להישאר בבית מפעם לפעם

ואחרון - אם ילדים בשכונה ממש-ממש לא סמפטיים אז כדאי לחשוב על פתרונות לעתיד

ובקטע מה תעשי כשהוא יתחתן- אני מאוד מתנצלת ובטוחה שלכם זה לא יקרה -אבל אני מכירה כמה וכמה משפחות שלבן פשוט טוב בבית והוא לא רוצה להתקדם לשום מקום אפילו לא מתחתן כי אמא מבינה אותו מכינה אוכל הכי טעים , בגדים תמיד מהוגצים ואין מטלות והוא הכי מושלם בעיני אמא וזה נמשך ככה עד גיל מאוד מבוגר

חייבת להגידמשיח עכשיו!

שאם הייתי במצב שלך- שאת בכל מקרה נשארת בבית וכיף לך שהבן שלך איתך, אז לא הייתי מכניסה לגן.

אישית, אין לי כל כך סבלנות ובחופש הגדול יש לי ימים שאני משתגעת, אז אני ממש מעריצה אימהות כמוך עם סבלנות ורוגע. הלוואי עליי!!!

שוב.. הבעיה בלהשאיר אותואהבה של אימא

היא העניין החברתי...... אני לא רוצה "לבודד" אותו מהחברה... הוא מאוד חברותי, מאוד מחפש ילדים.. ואצלנו בשכונה הילדים ממש לא מתאימים... באמת, שכונת מצוקה ממש..
הלוואי שהיה בעיר שלנו את הגנים האלה שהולכים עם אמא.. הייתי הולכת על זה בטוח

ובגן הילדים יותר "מסוננים"?~א.ל
אני לא יודעת אם את שואלת את זה בציניות..אהבה של אימא

ובכל מקרה אם בחרתי לשלוח אותו לגן, כנראה אותם ילדים שמהם אני חוששת לא נמצאים שם..

ממש לא בציניות, חלילה! מנסה לעזור ~א.ל
חברה אמרה לי... כשגם אני התלבטתימאמע צאדיקה

"אמא משעממת! הוא צריך חברים!" 

את לא יכולה לספק את כל מה שהילד צריך- מכיוון שאת לא ילד בן שנתיים שיכול להיות לו חבר בן גילו 

את אמא  

ואמא זה נהדר וטוב- אבל לא הכל 

בזמנים שהוא כן איתך- תהיי איתו בלב שלם ובשמחה

אז זה הזמן לתת לו כל מה שילד צריך מאמא שלו 

התחנונים שלו להישאר איתך - זה כי הוא מרגיש את החששות שלך, לא מרגיש שלך יש ביטחון שזה הכי טוב בשבילו 

ויכול להיות- שהוא ילד שקט, שצריך יותר "אמא" מאשר "חברים" 

ואז אולי הפיתרון- שילך רק יומיים בשבוע, או שילך ליום מקוצר 

אמא זה לא הכל?~א.ל

ואין דבר כזה אמא משעממת.

ילדים מוצאים עניין בכל.. אלא שבהסתכלות שלנו- נראה שהילד חסר עניין. אך בעיניו זה לא כך.. אפילו אומר הפוך:

אני רואה שהילדים הרבה יותר מוצאים עניין בדבר הטבעיים הקיימים בבית, מאשר המשחקים הקנויים למיניהם שבהם הם מוצאים עניין נקודתי, ושוכחים מיד

ומי אמר שחברים מספקים רק על ידי מסגרת של גן?

(מבלי קשר למקרה הנקודתי..)

ולטעמי הרצון להשאר עם אמא נובע בראש ובראשונה ממקום טבעי. כי למה להחליף את אמא שלו באמא אחרת?

ואח"כ- ממילא אם אין בטחון בדרך, אזי זה משפיע על הילד.. אבל זה בכל התחומים רלוונטי. הדבר שיותר חזק הוא המקום הטבעי והפשוט, לענ"ד.

אולי באמת קשה לו - קבוצה גדולה מדי או סדר יום אחרl666
אולי באמת קשה לוl666

סדר יום אחר, קבוצה גדולה

והרבה תלוי במטפלת כמובן

חוץ מזה מעון עולה די הרבה ואם את לא שלמה עם ההחלטה באמת שווה לשקול מחדש?

חבל לשלם על משהו שלא בטוח מועיל 

אני פשוט לא יודעת אהבה של אימא

בהתחלה הייתי שלמה עם עצמי, שאין לי משהו יותר טוב בשבילו, וזה הכי טוב שאני יכולה לתת לו.
אבל עכשיו כשזה מגיע לביצוע - אני מתחילה לחשוב שאולי זה לא באמת הכי טוב.. במיוחד כשאני רואה את הקושי שלו... ואת שלי...
בעלי לעומתי שלם עם זה מאוד מאוד..
וכן, זה עולה לנו הון.. כי אני בבית עם הקטנה.. לא עובדת..

אבל אם הוא יהיה איתי עוד שנה בבית... לא יהיו לו חברים.. והוא כבר תכף בן 3.. אני לא רוצה למנוע ממנו חיי חברה =/

לא מוצאת פתרון, ממש מיוסרת

אולי תשמרי על כמה ילדים בביתך?~א.ל
זה לא מאוחר מדי עכשיו?אהבה של אימא

מאיפה אני אביא ילדים באמצע שנה?
חוצמזה, אין לי מושג אפילו מאיפה מתחילים ואיך עושים את זה.. ואיזה אישורים צריך לזה וכו'...
לא נראה לי מעשי בשבילי כרגע..

(בכל מקרה תודה על הרעיון)

באיזוד.

שעה את מוציאה אותו?

זה מעון "פרטי"? כמה ילדים יש שם?

אני מוציאה אותואהבה של אימא

מוקדם יחסית.. בשעה 2 וחצי בד"כ.
הוא נמצא שם משמונה בערך, ברבע ל-12 הם אוכלים צהריים ואז הולכים לישון. אני מגיעה אליו כשהוא קם משינה..

זה לא מעון פרטי.. יש שם 7 ילדים עם כל מטפלת.. והמטפלות שם ממש מקסימות, אחת אחת..

אם הוא ישן -ד.

אז זה אכן "מוקדם" (אם היה ער, היה כדאי לקחת קודם. אבל אם ישן, אז בעצם הוא ערני שם עד 12 ורבע בערך. זה לא הרבה).

תנסי לבקר מידי פעם תוך- כדי אולי, כדי לראות באמת מה קורה, שתהיי רגועה שזה "חם" תמיד. גם שידעו שיתכן ש"תנחתי" פתאום.

תביאי אותו בבוקר בנחת, אחרי קצת פינוק ופעילות ביחד בבית..

אז סה"כ - הוא יהיה כארבע שעות ערנות שם (תיאורטית, את פשוט יכולה לקחת אותו מיד אחרי האוכל, שישן בבית. אופציה בהחלט טובה. ותפתור לך את כל התחושה).

אם באמת המטפלות מסורות, חמות, רגועות, ילדים לא בוכים שם - ומקדישות את כל הזמן שם לילדים שבאחריותן (קרי: 7 ילדים) - אז זה נראה טוב.

^ מסכימה~א.ל
אולי באמתאהבה של אימא

אני אתחיל להוציא אותו אחרי ארוחת הצהריים ואקח אותו לישון בבית..

אני אשקול את זה..

קצת מצחיק לשלם 1800 על מעון ולקחת אותו אחרי 4 שעות, טוב.. במילא כל הסיפור הזה יצא קצת מצחיק...

שה' יעזור לנו להחליט נכון, ושנהייה רגועים עם כל החלטה..

תודה לכולם...

זה באמתד.

נראה כביכול "מצחיק". מובן לגמרי.

אבל לא פחות "מצחיק", מצד האמת, זה להגיד שבשביל שנרגיש ש"הרווחנו את הכסף" - נשאיר אותו לישון שם, כשאותו דבר יכול לקרות בבית כשחוזר..

אם היית אמא שצריכה את הזמן הזה כדי לנוח, וקשה לה לצאת בשעה הזאת, ואולי גם חוששת שהילד לא יירדם בבית - אפשר להבין. 

אבל לפי הנתונים שציינת, אין לך לכאורה בעיות כאלה. אדרבה, הילד "חסר" לך.

ולאידך - אני מניח שמכל היום, הכי מפריע לו זה "ללכת לישון" לא בבית.

אז את יכולה להגיד לו בשמונה בבקר, היום הולכים למעון רק כדי לשחק עם החברים ולשמוע סיפורים, ואני אקח אותך אחרי האוכל, לישון בבית..

לכאורה - הוא ישמח ואת תשמחי. וגם יהיו לו חברים.  לכל היותר - עם הזמן תוכלי לשנות חזרה.

[מחשבון פשוט - זה יוצא כמו "בייביסיטר".. כמעט 20 ש"ח לשעה - אבל כולל ארוחת צהריים..]

גם אני הכנסתי למעון 2 ילדים את הראשון השארתי לישוןודודי לי

רק אחרי החגים כשכבר הרגיש בטוח,

ואת השני גם תכננתי להוציא ב 12 עד אחרי החגים אבל באתי יום אחד והם התחילו להרדים ואמרו לי שהוא בסדר רגוע וכו אז שחררתי. בס"ד הבן שלך יתרגל ויהיה לו בסוף גם נחמד ואז תוכלי שהוא גם ישן שם. בהצלחה

אם את גם כך בבית תשמרי על כמה ילדים בביתשמרית 2008
א. גם תרויחי מזה כסף זה עבודה ב. וזה הדבר הכי חשוב שהילד שלך נמצא איתך זה מה שאני עושה גם שומרת על ילדים וגם הוא איתי שנה הבאה הוא יהיה בגיל 3 אז אני יהיה חייבת להכניס אותו לגן בנתיים השנה הוא איתי הוא נהנה עם הילדים יש לו חברה ואני נהנת שהוא איתי
גם לי קשה..הודעת פריקה ארוכה...אנונימי (פותח)

אני כותבת מאנונימי, כי שכנות שלי פעילות פה וישר יעלו עלי שזאת אני.

הבת שלי התחילה עכשיו ללכת למעון, בגיל שנתיים,

אני גרה בקיבוץ, ויש פה לחץ חברתי מטורף לשלוח את הילדים לגן לפני גיל שנה.

קיבלתי הערות מאוד לא נעימות, מבטים ששמורים לאמהות מזניחות, וכל פעם שהייתי מטיילת איתה בעגלה

הייתי צריכה לענות על השאלה "נו, אז מתי את מכניסה אותה?" 

וזה היה מאוד פוגע.

השקעתי בה בבית פי טריליארד יותר ממה שמשקיעים בהם בגן, יש לה שני מדפי ספרים ואת כולם הקראתי לה 

החל מגיל חודשיים, ככה שהיא גדלה לתוך ספרים, היה לה אוצר מילים של 15 מילים לפני גיל שנה, היא אמרה לאבא שלה אבא כשהוא חזר מהעבודה בגיל 5 חודשים ושלושה שבועות, ויש עדים לא מהמשפחה לעניין, בגיל שנה עגול כבר היו לה המון מילים באוצר מילים,

בגיל שנה וחודשיים היא כבר אמרה משפטים של שלוש מילים והייתה שרה שורות קצרות מתוך שירים עם המנגינה,

בגיל שנה וחצי היא כבר דיברה לעניין אמרה משפטים, ושרה בתים שלמים באופן ברור משירים.

הייתי יושבת איתה כל יום חצי שעה מינימום בבית על משחקי התפתחות, פאזלים, השחלות וכדומה והיא ידעה

לא פחות מילדים בגן, 

היא התיישבה בזמן, (קצת אחרי שהתחילה לדבר...) זחלה בזמן, הלכה בזמן, התפתחה מוטורית ממש לפי הספר, 

לימדתי אותה לפני כל חג שירים ודברים שקשורים בחג מאז  הפורים הראשון שלה (חצי שנה).

בחנוכה שהיא הייתה בת שנה ו5 היא שרה ברור חנוכה חנוכה וסביבון סוב סוב סוב ושרה מילים מתוך מעוז צור, ידעה להגיד חנוכיה על החנוכיה ונרות על הנרות.

בט"ו בשבט היא שרה שירים לחג באופן ברור וגם בפורים,

בפסח של גיל שנה ו7 חודשים היא שרה מה נשתנה, את כל הבתים + המנגינה באופן ברור .

בגיל שנה וחמישה חודשים ידעה לספור יפה עד 10, ובגיל שנה ועשרה חודשים ידעה להגיד את הא' ב' עד ת' דיי ברור,

עכשיו היא אומרת אותו ממש ברור וסופרת עד 20.

עכשיו כשהיא בת שנתיים וחודשיים היא מדברת לעניין הכל, עונה לעניין, שומעת, מקשיבה ,

עונה גם כשלא מדברים איתה, בריכוז וקשב מלא, מבקשת שנלמד אותה לכתוב משרבטת קווים שהיא קוראת להם 

"כתבתי אותיות" ומציירת דברים שדיי דומים למה שניסתה לצייר (ענן... עיגול... פרח , שמש וכדומה).

וכל החפירה הזאת על מה שהבת שלי ידעה, היא בשביל לספר על המבטים המאוד לא נעימים וההערות מאוד,מאוד לא נעימות בלשון המעטה שהייתי מקבלת מאמהות לילדים

הרבה, אבל הרבה פחות מושקעים וכתוצאה מכך הרבה, אבל הרבה פחות מפותחים,

של אמהות שניסו להיכנס לי לחיים והתייחסו אלי כאילו אני מזניחה את הבת שלי,

והם הגיעו להנחה הזאת אך ורק משום שהיא לא הלכה לגן, במקום שחוק תופעת העדר פועל בו,

ויש לחץ חברתי קשה. לא הייתה להן שום סיבה אחרת להתייחס אלי כך.

עכשיו כשהיא בגן אני מתגעגעת אליה וקשה לי...

אבל יהיה בסדר אז את לא היחידה...

אל תתייחסי ל"לחץ חברתי" בעניינים כאלה.ד.

מגוחך ביותר - מה זה עניינן?...

ואולי קצת "השקטת המצפון", ע"י כך שהאמא הזאת לא תשקיע כ"כ הרבה בבת בבית, ותגרום לנו להרגיש שמא היה יותר טוב כך?....

"אמא מזניחה", שמשקיעה בילדה בת שנה בבית, במקום לשלוח לבייביסיטר של הגן? אתמהה..

העיקר שיש לכם נחת.

תגדלו אותה באהבה וגם ה"הישגים" נתוך נינוחות ושמחה.

אפשר להמשיך גם כשהיא כבר בגן..  עוד יש לך הרבה מה לעשות איתה..

מוזר מאדשירק

לא מכירה אף אחד שחושב שזאת הזנחה לא לשלוח תינוק לגן.

או שדמיינת -מבטים ששמורים לאמהות מזניחות - מכל היישוב כולו- 

ואם לא דמיינת כנראה פשוט קנאו בך - כי הבת שלך באמת גאון.

מה שחשוב בגיל הזה זה חום אימהיl666

אני באמת לא מבינה למה על אמא שנמצאת בבית עם כמה קטנים מסתכלים כעל משהי שמבצעת משימה בלתי אפשרית ואף אחד לא שואל איך מטפלת אמורה להספיק ולשמור על 6 תנוקות וקורה שחלקם לא רגילים לבקבוק וצריך להאכיל אותם עם מזרק?

לדעתי גן צריך בשביל חברה לילד ואולי התחלת תהליך מעבר לחיים יותר עצמאיים בהדרגה . גם אם ילדים לא יכירו איזה שיר וידעו חשבון שנתיים אחר כך הם לא יפסידו כלום

וואי תודה לכולכם!!!אהבה של אימאאחרונה

זה מה זה עוזר, כשנמצאים במצב של קושי, שיש הרבה תגובות ועצות ורעיונות ואפילו סתם עידוד... אני ממש מודה לכם שברגעים האלה אני יכולה להיכנס לפורום היקר הזה ולקבל תמיכה

עכשיו חזרנו מהחופש של סוכות (אצלנו המעון היה בחופש בחול המועד) ואני מרגישה באיזה שהוא מקום שטוב לו יותר.. אני הרבה יותר רגועה יחסית.. אתמול הוא ממש לא רצה לחזור מהמעון.. והראה לי את כל החדרים והראה לי את החברים שלו.. הוא היה ממש נלהב והרגשתי שטוב לו..
אני ממשיכה להיות עם האצבע על הדופק.. בינתיים אני משאירה אותו גם לישון שם צהריים.. נראה איך הוא יהיה בהמשך..

שוב - תודה לכולכם פרח

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך