של הבנת היהדות והמוסר, והשתדלתי לקצר, ובענ"ד לא הצלחתי לקצר יותר.
נחלק את מה שאת שואלת ל3.
1-מי אמר לי שאני צודק.
2- מה ההיגיון בזה.
3-איך מתמודדים מול כופר.
1-בן נח שעבר על אחת מ7 מצוות נהרג בעד אחד ודיין אחד ועד נעשה דיין (אבל לא אשה, ולפי הרמב"ן אין הורגין על מצוות דינים). ארץ ישראל שייכת בדין לעמ"י, ולכן בארץ זכאי להשאר רק מי שמקבל את שלטונם, דין זה הוא מצוה מהתורה של ירושת הארץ, המצווה היא לכבוש את כל הארץ וליישב אותה. (מותר להשאיר גרי צדק, גרים תושבים, ערים שמקבלות את מלכותנו ו7 מצוות בארץ, ועבדים.) מותר לישראל להרחיב את גבולם ע"פ החלטת מלך, ושאלה בסנהדרין ובאורים ותומים. במקרה כזה, התורה צוותה שקודם נקרא לעיר המותקפת לשלום, ורק אם לא יקבלו-נלחם ונכרית את כל הגברים מעל גיל עשרים (בנידון הזה לא ברור אם גם היום צריך להרוג את כל הזכרים הגברים או שמספיק להכניע את הצבא האויב.)
אמנם לא תמיד אנחנו צריכים ללכת ולהרוג כל מי שעובר בעולם על 7 מצוות בני נח, אלא בד"כ אנחנו נלחמים רק במי שנלחם בנו, ומי שלא אנחנו פשוט מתעלמים ממנו. מה שכן, זה שברור שבחשבון הסופי, הקב"ה מכרית את כל מי שלא קיבל עליו את מלכות ה', ומתגמל כל אחד כראוי לו (בין יהודי בין גוי).
2- העולם הזה, כל עניינו זה כעין מלחמה בין הכוחות שמגלים את מלכות ה' בעולם (שישראל והתורה הם הראשיים שבהם, שהרי הם מכריזים על מלכות ה' בגלוי ובמסירות אדירה, לצידם המוסר, האחדות, החופש, המידות הטובות, הברכה, והשלמות בכל), לבין אלו שמסתירים אותה (עמלק והכפירה בה' הם הראשיים שבהם, כי הם מורדים ישירות בה', ולכן אין כסא ה' שלם עד שהם ייעלמו כליל (לא עמלק והכופרים, אלא עמלק והכפירה), ולצידם הרשעות, האכזריות הדיכוי, הפירוד, וכל ענייני החיסרון). מכיון שדבר זה הוא שורש כל עניין טוב ועניין של מוסר, ממילא אפשר להבין זה שהדין שעושים לאדם בשמים זה לא משהו נפרד ממה שראוי לעשות לו פה.
זה לא שאדם הוא אדם טוב וצדיק, רק שהוא לא קיים את המצוות, ולא קיבל את מלכות ה', ולכן בשמים מענישים אותו. אדם שלא קיבל את מלכות ה' הוא פושע מהסוג הגרוע ביותר. אם אנחנו צריכים לחוס על חיי אדם, שבין כה וכה בקושי שווה משהו, ובקושי ראוי מצד מעלותיו לאיזו זכות, ובקושי אפשר לעזור לו, הרי כ"ש שעלינו לעזור למלכותו של ה' שהיא הרבה יותר כללית, הרבה יותר אמיתית, מוסרית וישרה, מלכות ה' והתורה זה עצם הטוב בעולם. ואדם שמנותק מהטוב בשוגג, הוא לא טוב, כמו שאדם שרצח בשוגג, הידיים שלו אינן נקיות לחלוטין, ובמיוחד כשהוא רצח בפועל ובמעשה, ועוד יותר כשהוא עשה את זה בכוונה ורק לא חשב שזה רע, שאז הוא אדם שבעצם החיים שלו הוא חי את הרע (אמנם לא מתוך כוונה רעה, דהיינו שהנפש שלו לא הכניעה את החלקים הרוחניים שבו והשפילה אותם, אלא שפשוט הכוחות הרוחניים שלו מושחתים...)
אז אמנם נכון, שכל עוד אנחנו יכולים, אנחנו צריכים לנסות להחזיר בתשובה כל מי שאפשר כי ה' לא יחפוץ במות המת כי אם בשובו מדרכו וחיה. מלכות ה' תתגלה יותר אם כל הנבראים יתאחדו לחזקה, מאשר אם הם ימותו.
נוסף לזה יש להעיר, שגם אם רצוננו לעזור לאנשים עצמם, זה רעיון טיפשי לעזור למה שמסתיר את מלכות ה', כי כל דבר טוב ושלם בעולם, ובכלל זה גם החיים והתענוגים וחוסר הסבל ועוד-הם גילויים של מלכות ה', וכנגד מה שהעולם הזה מסתיר את ה', ככה העולם מתרחק מה' ומקבל פחות שפע וטוב, ואם פה אתה עוזר למישהו רע להצליח בחיים, ייתכן בהחלט שאתה גורם לנזק בעולם איפושהו כנגד מה שעשית.
עוד אוסיף ואומר שמתוך ההבנה של הנקודה שכל הנבראים מגלים ע"י החיים שלהם את מלכות ה', אפשר להבין למה אנחנו מחויבים למלכות ה'. בעצם אנחנו לא משהו נפרד ממנה, ועלינו להשתעבד לה, אלא אנחנו חלק מעצם הויתה, והשתעבדות למלכות ה', היא רק קבלת הטבע האמיתי והנכון של העולם.
יש להבין שישראל, מכיון שהם הגילוי הישיר של מלכות ה' בעולם, הם עצם הטוב, ומי שנלחם בהם, או מסרב לקבל אותם, מעיד בזה על כך שיש בו שורש רע, של מרידה בה'. (הכל תלוי כמובן לפי כמה שהאדם מורד, ועד כמה הוא מעיז פניו.)
וכן יש להבין שכיבוש של עם ישראל בארצות זרות, זה לא סתם אימפריאליזם זול, אלא צירוף של עוד כוחות למלכות ה' הגלויה, וקידוש כוחות החיים והעולם בכללו. (ולכן שלמה המלך התחתן עם בנות מלכים מכ"כ הרבה עמים, כדי לחבר את כל העולם אל מלכות ה' הגלויה. ועוד היה אפשר להרחיב פה הרבה בעניין הזה, אבל כבר הארכתי יותר מדי...)
3- ראשית כל, אם מישהו טועה, ומתעקש להשאר בטעותו או שאין לי איך להוכיח לו שהוא טועה, או ששני הדברים נכונים, זה לא הופך אותו לצודק, ולא משנה את העובדות. אז אמנם נכון שאני מאמין שזה נכון והוא לא, אבל מכיון שאני יודע שאני צודק, אז אני צודק גם אם זה נראה לו מופרך, שתלטני, אלים וכל משהו אחר.
עכשיו נותרו שתי שאלות בעניין הזה-איך אני יודע שאני צודק? התשובה על זה היא שיש עדות של מאות אלפי אנשים והעדות הזו נאמנת לפחות כמו הדברים המוחשים. בנוסף לזה, גם במישור השכלי, היהדות, וגם שאר הרעיונות שנכתבו פה, מבוססים היטב היטב כדברים הגיוניים ומתקבלים על הדעת, ואכמ"ל. והשאלה השניה-איך אני מתמודד עם מי ששואל אותי שאלות? אני מסביר לו שאני יודע שאני צודק, ושאם הוא יבדוק, גם הוא יגלה שאני צודק, כי המציאות זועקת את זה. הן מצד עדותם של ישראל שמשתמרת בחזקה ובמסירות כבר 3000 שנה, והן מצד השכל הישר, שדורש התאחדות עם כל העולם לתכלית הראשונה שלשמה הוא נברא, וע"י בירור ניתן לגלות שבעצם התכלית הראשונה במובנה היותר מופשט- הוא להקים מלכות לאלוקים.
ואם הוא מסרב לקבל את זה שזה האמת? אז אין מה לעשות, אולי ה' יציל אותו ויקרה איזה משהו שיאיר את עיניו, ואולי הוא יילך לאבדון...
אין טעם לנסות לשכנע אדם שאתה מוסרי, אם אתם לא מסכימים על הגדרת המוסר.
זה כמו שתנסה לשכנע עובד אלילים שרוצה לצלות את בנו חי על האש עבור האלילי שלו, שבעצם הבן שלו לא טעים לאליל שלו, ורק אם הוא ישיג אדם עם קרניים, זה בעצם מה שהאליל שלו רוצה... מלבד זה שקשה מאוד להמציא טענות כאלה, הרי שגם אם תמצא ותשכנע אותו, הרי שבגדת במוסר שלך, שעל פיו אסור לצלות בני אדם! ובמיוחד שכל המוסר שלך הוא עניין של גילוי ופרסום (כמו שאמרתי שעניינו של עם ישראל זה לגלות את מלכות ה', ובמונח מוכר יותר-לקדש שם שמים), הרי שכשאתה דן עם מישהו במוסר אחר, אתה מסתיר את המוסר שלך, ומחלל שם שמים.
נק' נוספת שאולי תבהיר לאדם הלא מאמין למה המוסר שלנו הוא כן בסדר, זה שאנחנו לא רק מוכנים להרוג אחרים עבור האמת שלנו, אלא גם אנחנו מוכנים למות עבורה, ועשינו זאת בגלות, ובעצם אנחנו באמת חיים את המוסר הזה, ובשמו אנחנו חיים, מחיים, מתים, וממיתים. כאשר אדם מראה שבאמת הוא מוכן להקריב עבור הדבר שבו הוא מאמין, ממילא יותר קל לקבל את דעתו, כי בעצם מתברר שהוא לא סתם מושחת. (ואגב, זה חלק גדול מעניינו של קידוש ה', ולכן גם חשוב שיהיה ברור לכל שהיהודים הם עם של צדיקים ומוסריים (דהיינו שמוכנים להתאמץ עבור אמונתם), כי אז כולם מבינים שאנחנו לא סתם מושחתים ומשונים, אלא באמת חיים עבור אידאל עליון כלשהו, וזה דבר שיותר קל לקבל, וגם מעורר התפעלות ורצון לברר מהי האמת הזו שאנו חיים, מחיים, מתים, ושופטים למוות בשמה.)