למה חבדניקים שמים כיפה
עם כיתוב של יחי אדוננו מורנו ורבנו?
למיטב הבנתי הכיפה מסמלת יראת שמיים לא?
שאנו מקבלים עלינו את מרותו של הקב"ה.
אז....השמיים זה ה',או הרבי...?
ושם זה נוח.
לא קשור באופן ישיר לענינה של הכיפה
מושיקואבל צריך ללמוד קצת פנימיות התורה כדי להבין ש"ויאמינו בה' ובמשה עבדו" קשור אחד לשני.
שהאמונה בה' תלויה באמונה במשה - וזה לא המצאה חסידי אבל החסידות מסבירה את זה בצורה מובנת לשכל.
אז מאמינים ברבי כי יודעים שבזה תלויה האמונה בה' - אך יודעים להפריד למרות שמהצד זה לא תמיד נראה
כי בהמשך למשה היה את יהושוע שהיה ממשיכו גם בזה..
אלעדב"ה
חושב ש-NIKE זה הקב"ה?
אם אתה חושב שכן אז השאלה במקום אם לא עבור ...
ב"ה
כיפה איננה יותר מבגד שתפקידו לכסות את הראש.
יש אנשים שמכסים את ראשם כשהם נכנסים למקום קדוש אם מטפחת אף, יש בתי כנסת שמחזיקים קרטונים מהודקים אם סיכות למי שבא ללא כיפה.
כך שלצורך הענין אין יותר מדי חשיבות לכיפה, למעט הכיסוי ראש לגברים, מי שרוצה להמציא תיאוריות שכיתוב על כיפה היא שינוי היעד שלה, זה לחפש מתחת לאדמה !
יש כיום כל מיני דרכי וסוגי פרסום, מחולצות "T"' עד שלטי פרסום ענקיים והכיפה משום מה נכנסה לדרכי הפירסום, כמו שסוג הכיפה (סרוגה, מבד או מקטיפה, לבנה או שחורה או צבעונית וכו') מסמלת שייכות לחוג מסויים, כך גם הכיפה יחי אומרת אני שייך לרבי, ואין בזה כל פסול כמו שאין פסול למי שהולך אם כיפה סרוגה.
מה שכן יש בעיה הלכתית לרקום פסוקים על כיפה כי נכנסים איתה גם למקומות לא מכובדים.
יח ונח נח וכו' כמו להבדיל נייק אינם פסוקים או אימרות חז"ל !!!
ב"ה
כשיצאו מטפחות או פאות אם יחי נוכל להתווכח, בנתיים כל טוב וסליחה שלא שמתי לב לשם.
אני מאוד רגוע, אולי קצת עייף מיום שהתחיל בשלוש לפנות בוקר לא יותר !
לינוי
ושכחת את הסמל של צ"ה על הכיפה
תנסה לשווק בערנטרוי צפתדניאלה .ד.אפשר לשאול את זה גם על הננחים
זה בסך הכל דרך לפרסם כמו אנשים שכותבים את השם שלהם על הכיפה.
כך גם כיפת 'יחי אדוננו' משייכת בדר"כ לחב"דניקים משיחסיטים שיחי'
מושיקו לגמרי צודק ואין שום מקום לטעות כאילו חס וחלילה אומרים שמשה או הרבי זה משהו דומה במשהו לה'.
התורה מדגישה לנו את זה הכי ברור שבעולם שאסור להאמין במשה כאילו הוא חס וחלילה משהו משהו דומה לה' .
ככה כתוב בתורה:
ויושע ה' ביום ההוא, את-ישראל--מיד מצרים;
( ה' הושיע את ישראל --- לא ה' ומשה)
וירא ישראל את-מצרים, מת על-שפת הים .
וירא ישראל את-היד הגדולה, אשר עשה ה' במצרים,
( עשה ה' --- לא ה' ומשה)
וייראו העם, את-ה'.
( העם יראו את ה' --- לא את ה' ואת משה) )
ויאמינו, בה' ובמשה, עבדו .
נתנו אמון בה' וגם בזה שמשה הוא עבד ה'.
בנצח ישראל
מקור מודיק אביא בהמשך בע"ה בל"נ
נסתכל בעיקרים ( בניסוח קצר) .
7. שנבואת משה רבנו עליו השלום היתה אמיתית, ושהוא היה אב לנביאים, לקודמים לפניו ולבאים אחריו.
8. שכל התורה המצויה עתה בידינו היא הנתונה למשה רבנו עליו השלום.
9. שזאת התורה לא תהא מוחלפת ולא תהא תורה אחרת מאת הבורא יתברך שמו.
זה אומר לנו לגמרי ברור את מה שמושיקו כתב שחייבים להאמין שמשה הוא השליח של ה' והוא עבד של ה' ושהוא בן אדם כמו שאר הנביאים אבל גדול מכולם. זה מפרש טוב את מה שכתוב בתורה. שאת היד הגדולה עשה ה' , ושבני ישראל יראו את ה' לבדו , ושמשה רבנו הוא עבד של ה'.
לדעתי הפרסום נועד לשם מצווה כציווי והיו עיניך רואות את מוריך 
ישעיהו פרק ל כ'
וְנָתַן לָכֶם ה' .... וְהָיוּ עֵינֶיךָ רֹאוֹת אֶת מוֹרֶיךָ:
רש"י : מוריך - הקדוש ברוך הוא המלמדך להועיל:
זה שמשתמשים בזה למכור פוסטרים עם צילומים של כל מיני אנשים, זה ממש לא לענין.
אצל חז"ל לא היו על הקירות פוסטרים עם ציורי אנשים.
א-לוהים אוכל? לא!
א-לוהים שותה? לא!
ומה אמר משה רבנו על עצמו ?
הוא אמר ככה :
ואשב בהר ארבעים יום וארבעים לילה. לחם לא אכלתי ומים לא שתיתי ! זה בספר דברים פרק ט פסוק ט
אז מה זה אומר? זה אומר שחוץ מזה הוא כן אכל וכן שתה . זותומרת , משה רבנו קובע בפרוש שהוא לא א-לוהים !
ומי שאומר נגד משה רבנו זה ביזוי תלמיד חכם.
ב"ה
הדימיונות שלכם !!!!
לינוי חושבת שלחבוש כיפת יחי זה לדמות מלכות שמים לרבי.
רבי זה רבי והקב"ה זה הקב"ה.
אומנם רבי הוא היצור האנושי, בשר ודם, הכי קרוב לאלוקות ותפקידו לעמוד בין ה' ובניכם, בין הקב"ה ועם ישראל.
חוששני שהנקודה שמפריע לכם היא שחסידי חב"ד אוהבים ומעריצים ובטלים לרבי בדיוק בצורה שהייתם רוצים לאהוב ולהעריץ והתבטל להקב"ה ולא מצליחים מהסיבה הפשוטה שבלי ממוצע המחבר - רבי- לא ניתן להגיע לכך, אז הדימיונות לחוד והמציאות לחוד, בבקשה.
מה שמפריע לאנשים זה הרגשה שאתם מקיימים מצוות כי הרבי אמר ולא הפוך.
ב"ה
זו היא כל תורת החסידות:
ולא רק מימי הבעש"ט, מי שאמר אני עומד בין ה' ובניכם, איננו איזה אדמו"ר של חסידות מסויימת ומוגדרת מאוד, זה משה רבינו בכבודו ובעצמו, הוא גם אמר ונתתי עשב בשדך, ההשפעה והטוב האלוקי עוברים אך ורק דרך משה.
בני ישראל אמרו אין לנו אלה דברי בן עמרם, כי דרכו קבלנו את התורה. (תורת משה עבדי).
הרבי משה שבדור הוא עבד ה' ולכן הולכים אחריו כי דרכו מבינים מה הוא רצון ה' האמיתי ולא דימיונות שווא, מה לעשות אנחנו פשוטי העם לא בדרגה של משה והבנתו ברצון ה' באין ערוך מהבנתנו הדלה.
אם אתם כאלו גדולים שמסוגלים להבין את רצון ה' ללא תיווך של משה, לבריאות לכם, אנו חסידי חב"ד לא מסוגלים !!!
אין לי שום דבר נגד חב"ד והמון דברים אני עושה כמו חב"ד.
אבל מה שאמרתי זה הרגשה של לא מעט אנשים ולא במקרה.
כשיש מצווה לישון בסוכה ומבטלים אותה טעם לפגם.
נכון,אני לא יתחיל ויצא נגד חב"ד והרבי בגלל זה כי יש בי קצת ענווה,
אבל אני שואל ברצינות אם הרי היה אומר לך לעבור איסור היית עובר?
(אני יודע שהתשובה תיהיה כן אבל אשמח לתשובה מפורטת למה)
אני לא מתנגד ואולי ביום מהימים אני יהיה חבדניק מן המניין בנתיים אני לא כזה,אבל מוזמן לנסות....
ולסיום הנה ציטוט מאיפה שהוא
היה יהודי שבא והתלונן לבית-ישראל שכמה בחורים מהישיבה באים אליו הביתה אחרי הטיש, וטועמים מהטשולנט עד בלתי השאיר לו שריד, וכל ההערות שלו לא עוזרות. בשבת הבאה בשתים-שלש לפנות בקר הרבי הורה להזעיק את הבחורים האלה לחדרו, שם הוא התענין בשלומם וגם מזג להם כוס חלב. כשהם היססו מלשתות - כי היו עדיין בשריים מהטשולנט, אף שעברו שש שעות מסעודת ליל שבת - הוא גער בהם על התאוה שבאכילת הטשולנט אחרי הטיש, והתופעה הסתיימה.
כששמעתי את הסיפור הזה חשבתי לעצמי שעם בחורים חב"דניקים זה היה נגמר אחרת - הרבי אמר לשתות את החלב אז שותים בלי להניד עפעף...
ליטאים שעוררו את זה בשביל לצאת נגד עדה שלימה.
בעוד שחבריהם הכי טובים (כחסידות בעלז)גם לא ישנים בסוכה..
כמו כן עוד נושאים מסוימים שמתעוררים כל תקופה.
לכל השאלות האלו יצאו מאות ואלפי תשובות אבל זה לא מענין את בעלי המחלוקת.
ואני לא תוקף אותך ח"ו ח"ו אל את הפן הרעיוני שעומד מאחורי כל השאלות האלו.
כי כל מי שמעורר את זה בשביל המחלוקת ולא בשביל לקבל תשובה אמיתית הוא כלשון הרבי "מתנוול עם מנוול"
תסתכל מה כתבת :
" ליטאים שעוררו את זה בשביל לצאת נגד עדה שלמה" .
ה"ליטאים" בכלל חושבים על חב"ד ? מעניין אותם חב"ד ?
זה בכלל לא בראש שלהם . אותם מעניינת התורה . וןבכלל לא בראש שלהם לצאת נגד עדה .
אז הם בטוחים שלא לקיים את הפסוק " בסוכות תשבו שבעת ימים" (שהם חושבים שזה גם לישון ) הם בטוחים שזה לא בסדר. למה לא לחשוב פשוט שאיכפת להם מהתורה? למה להדביק להם מחשבות רעות?
מהגרורות של אותם מחלוקות כולם סובלים עד היום...
וכבר נתנו להם תשובות לפני 25+ שנה על זה אז למה הם מעוררים את זה שוב ושוב?
יש נשי סוגי אנשים - כאלו ששואלים בשביל תשובה וכאלו ששואלים בשביל לקנטר.
בשביל שניהם נתנו כאן תשובות די והותר..
ולגבי הביטויים אפשר לראות אותם במקור, הרבי לא הסתיר אותם מעולם
באתר http://www.peopleil.org/Details.aspx?ItemID=30077&noCacheDigest=29be
כתוב על בית המדרש של חסידות בלז:
בסוכות מוקמות סוכות ענק סמוך למבנה ובהן אלפי מזרונים (תוצרת עמינח), שעליהם לנים החסידים.
תשאלי פעם חסיד בעלז אם ישנים סוכה ברובם
עוד לא שמת לב שאצל חיים הכל מותר. אפשר לזרוק פסוקים הצידה. אפשר להמציא סיפורים , אפשר הכל.
רק לעולם הוא לא יודה לאמת.
אז האמת זה שבלז לא ישנים בסוכה !
והם לא ייבנו סוכת ענק רק בשביל לישון כשם חושבים שאסור לישון.
יש אפילו סיפור מוזר שאחד מאדמורי בעלז ביקש ממישהו שיהיה שליח בשבילו לישון בסוכה (זה מוזר מאד כי לכאורה זה לא תופס)
ואם צריך מקום בשביל האורחים ויש סוכה, למה לא לישון שם?
חבד כרגיל הולכים כמו בכל דבר עד הסוף
בתור אחד שיש לו סיפמתיה לא קטנה לחב"ד לא הצלחתי לקבל תשובה שתניח את דעתי.
ואני לא יוצא נגד חב"ד בגלל זה ואני אפילו יכול קצת להבין את זה.
דרך אגב עיקר מה שאמרתי זה שיש הרגשה ואי אפשר להגיד שאין לה הסיבה שמקמיים מצוות כי הרבי אמר לקיים מצוות ולא הפוך.ושינה בסוכה זה דוגמא אחת.
ראית את הסיפור שהבאתי?אתה היית אוכל חלבי כשאתה עוד בשרי אם הרבי היה אומר לך?
שאתה יודע שרב מסויים כל פסקיו הם 100% על פי שולחן ערוך, כל פסק שהוא יאמר נעשה אותו
ובנידון דידן אם הרבי יאמר לאכול בשר וחלב יחד נאכל
ובשינה בסוכה זו הנהגה של כל אדמורי חב"ד כולל בעל הצמח צדק ובעל התניא שפסקיהם בחלק ה'נגלה' של התורה התקבלו בכל תפוצת ישראל
אחזור בקצרה על התשובה שהבאתי כאן
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t577545#6376600
נקודת הענין של מנהג חב"ד שלא ישנים בסוכה(למרות שאפילו מים לא שותים מחוץ לסוכה) שהיא מצד גדר דין מצטער.
הסיבה של ה'מצטער' היא כבר חסידית,ואני לא מצפה מכל אחד שיבין אותה בשכלו - אבל עדיין זה מצטער ויש בזה דין של פטור מהסוכה כך שזה מסתדר על פי ההלכה.
המקור של ההסבר הזה היא שיחה של הרבי שמסבירה את זה לעומק עם מאות מקורות.
אם למישהו יש טענות אחר הוא למד את זה לעמוק מיילא, אבל לצערנו חלק גדל מהטענות האלו הם מובלות על ידי חבורה של בעלי מחלוקת שרצונם הוא לעורר מחלוקת ולא לקבל תשובה.
וזה לא חדש - זה אותם משכילים מתחילת החסידות
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t579665#6396641
.
אבל זה לא קשור.
אני יש לי בעיות שינה וקשה לי להירדם לא משנה בסוכה או לא בסוכה,אז אני מצטער נכון?אבל הצער לא קשור לסוכה.
אם אתה מצטער שאתה לא מרגיש את האור המקיף כמו הרבי,מה הקשר לסוכה?כשאתה בבית אתה לא מצטער על זה שאתה לא מרגיש את האור המקיף בסוכה?
וחוץ מעניין שבעל התניא כן כותב בשו"ע הרב שצריך לישון בשוכה,כנראה הוא לא חשב שכולם לא צריכים לישון בסוכה כי אם ככה למה לטרוח ולכתוב את ההלכה הזאת.
בהלכה מובא שאם יש פרעושים וכדו' שמציקים לו והוא מצטער מזה הוא יכול לישון בבית
אבל גם בבית יש חרקים מעופפים וכו', אבל בגלל זה פחות זה כבר נותן היתר.
והנקודה באור המקיף שמצד גודל מעלתו אי אפשר לישון - בגלל ששינה מורידה רוח טומאה - והאורות בסוכה הם מאוד עליונים ומצד הסתירה בין הדברים זה גורם צער.
שישנים בבית אין את האורות העליונים ולכן אפשר לשון בנחת הרבה יותר מאשר בסוכה
ולכן הצער קשור באופן ישיר לשינה בסוכה דווקא.
ואדמור הזקן יש לו הלכה לכולם וההלכות שהוא כתב בסידור לחסידי חבד - וזה לא ה'סתירה' היחידה בין ההלכות.
כי יש שו"ע - ויש שו"ע בגישה מסויימת איש איש ורבותיו
אגב, לנשים כשמן "בית יעקב" תפקידן להאיר את הבית באווירת רוחניות וקדושה וכאמצעי לכך רצוי
לקשט את הקירות בציורי דיוקן של צדיקים כדוגמת: הרב כדורי, הבן איש חי, הרב עובדיה יוסף, הרב משטפנשט ועוד...
וישנם צדיקים שלא הוגלו בדורנו כדוגמת רבי שמעון בר יוחאי או רבי מאיר בעל הנס, אך נאים גם לעיניים לראות
דמות חסיד לומד תורה בשקידה או מניח תפילין
דמותם הנצחית קורנת עין ומשמחת הלבב.....
שהיא נמוגה לאט לאט לאור תמונת של גדולי הדור הליטאים ובכלל שניבטים מכל קיר בכל בית יהודי.
אגב יש סיפור שמישהו בכעסו זרק נעל על התמונה של הרבי בביתו, כשהוא ביקר אצל הרבי הרבי אמר לו שאת הכאב הוא עדיין מרגיש..
רק מראה שתמונה של צדיק זה לא דבר פשוט - זה עוזר להזכר בצדיק ובהוראתיו ועל ידי זה אפשר להתעורר בתורה ומצוות ולהתחבר אל ה' ביתר קלות
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.
אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...
אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?
חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.
נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.
אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)
יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)
שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.
אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.
באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.
לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.
אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.
התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.
לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).
תודה
היי,
במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.
תודה!
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

תקציר:
האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -
"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.
דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇
לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.
https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267
מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.
נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.
נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.
הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.
אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו
"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".
שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .
עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .
כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !
לילד אין אבא - לכן אין מזונות . נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏
המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.
75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.
כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.
מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.
ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.
אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.
אולי יש פה מסר מן השמים:
וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).
לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.
כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.
סימוכין:
הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."
האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד
שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.
זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).
והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:
"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".
ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.
אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.
מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.
אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב
גם יד שניה
מישהו יודע היכן ניתן להשיג?