יש סיכוי טוב שאלי כהן יצליח לנצח את אבוטבול וסוף סוף בית שמש תהיה עיר עם סדר עדיפויות נורמאלי (לא רק לבנות לחרדים עוד ועוד) דרך אגב תנועת טוב היא תנועה חרדית
תנועת טוב תומכת באלי כהן לראשות העיר!netanel-mufc
ממש לא! הם מגדירים את עצמם כ"חרדים חדשים"חיה וקיימת
משמע- אנחנו לא חרדים אלא משהו אחר שהכי דומה לחרדים מכל סוגי הציבורים בארץ.
אז מה יש להם איזה 5000 קולות שילכו לאליnetanel-mufc
ואז אלי יעצור את ההיתחרדות הנוראית של בית שמש
"ההתחרדות הנוראית"מרדכי
בס"ד
סלח לי, אבל אתה נשמע כאילו החרדים זה מחלה מסוכנת ומדבקת שחייבים לטפל בה אחרת הסוף יהיה רע ומר.
יש התחרדות מזיקה בבית שמשבחורצ'יק
דהיינו הקצנה שהיא היפך הקצנה.משום שמי שמקצין בשמירת תומ"צ לא מפגין על כל 'עמלק' או 'בית ספר של גויים' שנפתח.(או יורק על כל ילדה 'עמלקית' -למחרימים בהקצנה) .אלא מקצין בדרך ארץ באהבת חינם ובקידוש ה'.
ואיך זה ייעצר אם אלי כהן יבחר?מרדכי
בס"ד
אז החבורה הקטנה של הקיצונים שיש בבית שמש ירגעו?
לא זכור לי שאבוטבול עשה משהו שגרם להם להיות קיצונים או גרם להם להתנהג באופן כזה או אחר.
כמו כן, יש פה הכללה מגעילה של כל החרדים בבית שמש, כשמדובר בכלל בקבוצה קטנה.
חן חן על דבריך הנבונים.גאהלהיותיהודיה
אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,
אז ברור שזה עדיף ![]()
![]()
תודה 
יש בעייה של היתחרדות בבית שמשnetanel-mufc
ואני מדגיש עיר חרדית = עיר ענייה ומוזנחת צריך איזון שיעצור את ההיתחרדות הנוראית של בית שמש ואני מקווה שאלי יעצור את הבנייה המופרזת שנועדה רק לציבור החרדי ויפעל לאיזון
"יעצור את הבניה המופרזת"???מרדכי
בס"ד
אם כבר תכתוב שאתה מקווה שאלי כהן יאפשר גם לציבורים אחרים שהם לא הציבור החרדי לקנות דירות שנועדו רק לציבור החרדי, אבל למה לעצור את הבניה???
בכל מקרה, אני מסכים איתך שרוב הקונים שם של הדירות ברמת בית שמש נרכשו על ידי חרדים, אבל אם אדם שעל הראש שלו יש כיפה סרוגה, וגם אם הוא גלוי ראש, הוא יכול לרכוש את הבית,פשוט רק חרדים קונים שם כי יש שם אוכלוסייה גדולה מאוד של חרדים ונוח להם לגור בסביבה כזאת, אבל זה לא סותר שיש גם אחרים.
וכך נראת העיר המוזנחת בית שמש:
רואים שאתה לא גר בבית שמשnetanel-mufc
חכה עוד כמה דקות אני יעלה לך תמונות אמיתיות ולא תמונות מאיזה אתר חרדי שעשה פוטושופ
גם על העניים שלי יש פוטושופ ואני לא יודע?
מרדכי
בס"ד
ונכון, אני לא גר שם, אך אני בהחלט מכיר את המקום (וגם הייתי בכמה המקומות המצולמים שם).
ואגב. תוגה על החידוש... רק היום בזכותך התחדש לי שהאתר 'תפוז' זה אתר חרדי.
לקחת את התמונות מפורום שבו כל אחדnetanel-mufc
בעל אינטרס יכול לעלות את התמונות
אבל מזה משנה עוד שניה אני מפציץ אותך בתמונותnetanel-mufc
אמיתיות ולא רק בתמונות פוטו שופ מאזור אחד
בכל עיר מוזנחת 'עלול' להיות אזור נחמדבחורצ'יק
מה שעל ראש העיר לעשות-להשאיר מקום פתוח,לשתול דשא,לחכות לשמש יפה,להביא מצלמה-ויש לך "איזור תיירות פורח".
ואני יכול להגיד הפוך -מרדכי
בס"ד
בכל עיר יפיפיה יכולה להיות פינה מוזנחת ששם הכל אפור והשמש לא מגיע לשם.
קח לדוגמה את נתניה -
עיר שהיא בין היפות בארץ, אך עדיין יש שם מקומות מזוויעים וראש העיר שם, מריים פיירבר-איכר, משנה שם לאט לאט את פני העיר, היא שם כבר 3 קדנציות ועדיין יש לה במה לעבוד. מה לעשות זה לא דבר שקורה בין לילה.
וכן, אני מכיר גם את המקומות האפלים יותר בבית שמש, אבל אני גם זוכר זהם היו כך בזמנו של לרנר וקודמיו, וזה לא משהו חדש מימיו של אבוטבול.
אבוטבול לא עשה כלוםnetanel-mufc
הוא ביטל את בניית בית התרבות בגלל לחץ של רבנים הזניח לחלוטין את העיר הוותיקה הניהול הכספי של הערייה שרק בקנדינציה של אבוטבול נכנסה לחובות של מליונים וכל זה לא הפריע לו לשכור מתחם משרדים ענק לערייה שיעלה מליונים רק לשכירות וכל שנה הוא טס איזה 2 פעמים לחול עם עוד חברי ערייה שהוא בוחר על חשבון הערייה אז אל תנסה לרמות פה אף אחד הקנדינציה של אבוטבול היא כישלון אחד גדול!!! וזה בלי להזכיר את המגרש העירוני שהערייה השכירה לקרקס כדי לקבל כסף אבל הקרקס הרס את הדשה ומאז הנבחרת העירונית צריכה ליסוע עד לבשרת כדי לשחק כדורגל אז אל תבלבל פה אף אחד עם העובדות המזויפות שלך
בסדר..רק עניתי שארבע תמונותבחורצ'יק
מאזור מסויים,אומר שכל העיר הגדולה כך נראית..את בית שמש אינני מכיר כ"כ..
זה לא נכון משאתה אומרnetanel-mufc
עריית בית שמש מעודדת רק את הציבור החרדי לבא ולגור פה
ההזנחה שאני מדבר עליהnetanel-mufc
זה לא קשור להזנחה אבל זה מראה שכן יש זריקות אבנים
תגובהמרדכי
בס"ד
לגבי הסרטון הראשון -
איך זה קשור לאבוטבול? זה בניינים עוד מימיהם של לרנר וקודמיו והם גם לא עשו משהו מיוחד אז מה הופך את אבוטבול לאשם באזנחה הזאת?
לגבי הסרטון השני-
כבר הוכח שאתוה אחת נכנסה לעשות פרובוקציה.
עזוב את הסיפור הכולל בסירטון הם נותנים לך מבט עלnetanel-mufc
המדרכות והליכלוך וגם העיריה אחראית לסגור את השטח המסוכן אם אתה רוצה עוד תמונות רק תגיד לי אבל אני זה שגר פה ואני אומר לך שבית שמש מוזנחת ו
ההזנחה בבית שמשnetanel-mufc

עודnetanel-mufc

עודnetanel-mufc
אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,
אז ברור שזה עדיף ![]()
![]()
תודה 
אני לא בא להביע דעהי"ל
אבל זה לא התמונות של כל בית שמש.אם אני מזהה נכון זה תמונות ליד הבית של סבא וסבתא שלי משם שגרים יחסית בקצה במקום יפה מאד יחסית לשאר העיר
הערה- שלושה מהתמונות האלה מצולמות באותו מקום..
פונ3'ה!!
והגיוני שבעיר שכבר לא כזאת קטנה יהיה איזשהו פארק גדול, לא?!
בתור תושב בית שמשדאץ
התמונות נראות מאוד טוב, אבל זה בכלל לא משקף מציאות.
בית שמש היא עיר שסובלת מהזנחה והגיע הזמן שמישהו יטפל בה.
ואני ממש ממש מתנגד לאלי כהן.
למה אתה מתנגד לאלי כהן?netanel-mufc
ביתר- עיר חרדית וכבר שבע שנים ברצף זוכה בחמש כוכביחיה וקיימת
יופי.
אז בקשה בלי אמירות מיותרות.
ביתר היא עיר שונהnetanel-mufc
קודם כל יש לה הרבה תיקצוב בגלל שהיא ביהודה ושומרון היא עיר יפה אבל התשתיות כל חורף קורסות מחדש ויש הצפות ברחובות וילדים כמעט נסחפו למוות שנה שעברה
התבבלתה בין ביתר עילת למודיעין עילית , בביתרחיה וקיימת
התשתיות מעולות מעולם לא קרו שם אסונות מהסוג הנ"ל ב"ה.
*התבלבלת*חיה וקיימת
נכון התבלבלתיnetanel-mufc
אבל רוב הערים החרדיות מוזנחת עימנואל בני ברק ועד
רוב ולא כל, וזה הבדל רציני. לא מחייב שבית שמשחיה וקיימת
חרדית יותר מחייב בית שמש מוזנחת יותר.
מה גם היא מאז ומעולם לא הייתה שיא הטיפוח, גם כשהיו בה ראשי עיר חילונים.
בלי לפגוע באף אחדnetanel-mufc
בית שמש הוקמה בתור אזור מעבר למרוקאים ולרוסים שבסוף נשארו שם והם לא אוכלוסיות כל כך חזקות אבל אם תסתכלי על אזור שיינפלד את תראי למה אני מתכוון
פרשנות מעוותת שלך, נו נו.פייגליניזית
מדומני שדווקא האזורים החרדיים בבית שמש הםפייגליניזית
המטופחים, לא? כך זה בכל הערים החרדיות החדשות, כיום. ברובם, לפחות..
ממש לאnetanel-mufcאחרונה
ובקשר לאבוטבולnetanel-mufc
הוא בכלל לא גינה את האלימות באורות בנות בגלל הלחץ של הרבנים והאדמורים ועוד משהוא לידיעתך אבוטבול הפגין עם אותם קיצונים נגד הבנייה של רסידו( מרכז מסחרי) בסוף הקבלן הפסיק לבנות בגלל הנזק שאותם קיצונים עשו למבנה
ואלי כהן כן יכול לפעול נגד אותם קיצוניםnetanel-mufc
הוא יגנה ויפעיל לחץ על המשטרה יביא את התקשורת (כשזה נוגע לחרדים ממש קל להביא אותה) ולאט לאט הם ירגעו
פחחח...מרדכי
בס"ד
התקשורת היא זאת שגרמה לכל המהומות שהיו שם וכבר כתבתי על זה רבות בעבר, כך שהתקשורת שאלי כהן יביא רק תעורר יותר מהומות ותעשה הרבה יותר בלאגן! ועדיין לא ירדתי לסוף דעתך במה בא לידי ביטוי של פעולה על ידי גינוי? זה מה שעושה את ההבדל? הגינוי?
הלחץ על המשטרהnetanel-mufc
והתקשורת לא באה למקום מסויים סתם כי משעמם לה היא באה למקום בוער אבל הוסיפה שמן למדורה
התקשורת חיפשה כותרות -מרדכי
בס"ד
ומצאה שם איזה נמלה והפכה אותה לפיל.
היא מצאה פיל והפכה אותו לפיל וחציnetanel-mufc
ואתה לא יכול להגיד על היריקות זריקות האבנים ההיתנכלויות שזה נמלה
שוב, לא היה יריקות זאת הנפצה של התקשורתמרדכי
בס"ד
כן התנכלויות, אבל ממש לא יותר מכך.
וכמו שציינתי שם, גם אני בגיל שלה פחדתי ללכת לבית הספר, מהסיבה שאני הייתי בגיל שלה אז היה בארץ את האינטיפדה וערבים היו עולים מידי יום ומגיעים כמעט עד גדר בית הספר. אבל את מי מעניין חבורת מתנחלים שפוחדים מהאויב ערבי?
היו יריקות וזריקות אבניםnetanel-mufc
זה עובדה או שהחלונות של האוטובוס התנפצו מהרוח (נראה לי שתעדיף אפילו את הגירסה הזאת מאשר להודות באמת) היו יריקות על מרים מרגוליס! (או שפשוט ירד גשם לבן מהשמיים)
קוראם לה נעמה מרגוליסמרדכי
בס"ד
והיא לא אמרה שירקו עליה.
אם הייתה קורא את מה שכתבתי, הייתה רואה שנעמה מרגוליס פחדה ללכת לבית הספר כי התנכלו לה, לאחר מכן בערוץ 2 ראיינו אדם חרדי ברחוב שהזכיר משהו על יריקות, התקשורת עשתה 1+1 = ירקו על נעמה מרגוליס.
אגב, אבא שלה אמר בראיון שלא שודר ברדיו קול-חי שהפצת הסיפור הייתה בעיקר בשביל לגרום לבעיות על מנת להדיח את אבוטבול.
עזוב רגע תסיפור של מרגוליסnetanel-mufc
ותודה שטעית בנושא זריקות האבנים (אני רוצה קודם שתודה ואז אני אתיחס לנושא של מרגוליס)
האוטובוס היה אחרי שהאירועים התחילומרדכי
בס"ד
וזה בהחלט מובן שזה מה שיגרם לאחר ההתנפלות של התקשורת ושל רבים מעמ"י עליהם.
אז אתה מצדיק את ההיתנפלות?!!!!!!!!!!!!!netanel-mufc
זה שהתקשורת היתערבה מצדיק שבירת חלונות של אוטובוס מלא נוסעים שלא היו קשורים לאירוע?!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני לא מצדיק, אבל אני בהחלט מבין למה ומאיפה זה באמרדכי
בס"ד
מה אתה הייתה עושה אם היו תוקפים אותך ואת חברך, שכניך ומשפחתך ללא רסן וללא הגבלה וצדק?
אני יגיד את זה עוד פעםnetanel-mufc
התקשורת לא שולחת סמויים שיתחילו מכות היא מגיעה מיד שקורא משהוא (אני מסכים שהתקשורת היא אנטי חרדית אבל היא באה בלי שיש אש)
שוב רואים שלא קראת את מה שכתבתימרדכי
בס"ד
כתבי עיתונות נשלחו לבית שמש על מנת לתעד את ההדרת נשים שקיימת שם והוררו פרובקוציות על מנת שיהיו סיפורים טריים למלא בהם את מהדורות החדשות. לדוגמה הסיפור של כתבת של ערוץ 10 שעלתה במשך שלושה ימים לרכבת בין בית שמש לת"א שם מתקיים מניין בכל בוקר והיא ניגשה לקרון שבו מתקיים המניין, אך כלום לא קרה, אך אחד לא התייחס אליה. בסופו של דבר, ביום השלישי שהיא שם (אם מצלמה נסתרת כמובן) היא התחילה לעורר פרובקציות והנושעים ביקשו ממנה יפה לעבור קרון, כמובן שאת זה לא ראו אחר כך בכתבה ששודרה באותו ערב תחת הכותרת 'תחקירנית של ערוץ 10 הותקפה ברכבת מבית שמש' (את הסיפור הזה שמעתי מבן של מתפלל קבוע במניין שהיה נוכח שם).
ויש עוד מקרים של עיתונאים שעשו פרובוקציות בשביל כותרות.
אני לא מכחיש את זהnetanel-mufc
אבל עובדה שיש זריקות אבנים ויריקות אני אף פעם לא אמרתי שהתקשורת מאוזנת
אני נוסע עכשיו אז אני יגיב רק מאוחר יותרnetanel-mufc
בוא נזרום איתך לרגע שאכן יש -מרדכי
בס"ד
איך אבוטבול קשור לזה? ולמה בגלל זה יש לבחור באלי כהן?
(חוץ משהמהומות שם התחילו על מנת להדיח אותו מראשות העיר)
המהומות הם לא כדי להדיח את אבוטבולnetanel-mufc
השיחה שלנו גלשה אני אומר שאבוטבול פועל כדי להפוך את בית שמש לחרדית ואלי כהן ימנע זאת
ואם אתה רוצה דוגמאות הינה הםnetanel-mufc
ביום העצמאות לא ניתלו דגלי ישראל
התקציבים מחולקים בצורה מפלה (לטובת החרדים כמובן)
אבוטבול נכנע פעם אחר פעם ללחצי הרבנים הקיצונים
ועוד משהוא אבוטבול הוא קומבינטור שדואג רק למי שהוא רוצה
חוץ מהדגליםיזהר
כל השאר זה לא דוגמאות אלא טענות לא מבוססות.
יהדות התורה בבית שמש מפולגת. וגם טוב תומכת באליnetanel-mufc
נראה כאילו סוף סוף יהיה מועמד ציוני שיזכה בבחירות ויעצור את היתחרדותה של בית שמש.
בעזרת ה' אלי כהן ינצח
חג שמח לכולם!!!!!!!!!!!!!!!!
ותנועת טוב כן מוגדרים חרדיםnetanel-mufc
אבל זה לא נושא שאפשר להיתווכח עליו כל אחד עם משהוא מגדיר כחרדי
איתמר דורש לעצמו את תיק הבטחוןאיתן גיל
גם פייגלין דורש
גם סמוטריץ' דורש
גם ישראל כץ דורש
גם וינטר דורש...
ושאבתם מים בששון ממעייני הישועה
ובסוף איזנקוט יהיהברגוע
אציע זווית אחרת:ארץ השוקולד
הרבה דורשים לעצמם כעת בקמפיין כי הם חושבים שהקהל שלהם רוצה שינוי לכיוון שלהם עם ההתנהלות בביטחון.
מעורר מחשבה אודות התפיסה הציבורית אודות ההצלחה הביטחונית בממשלת הימין על מלא...
זה פשוט הנושא החם עכשיוברגוע
פעם הנושא הכלכלי היה במרכז הבחירות, עכשיו זה הביטחון
נכון, למה זה הנושא החם?ארץ השוקולד
ברור שהמלחמה השפיע על הציפיות שלנו מההתנהלות הביטחונית,
אבל לא ראיתי את הליכוד מבטיח שכץ יהיה שר הביטחון הבא.
כי אנחנו במלחמה כבר 3 שניםברגוע
ואני בטוח שעוד מעט נתניהו יכריז שתיק הבטחון ישאר בליכוד
אמת, השאלה היא למה בוחרים מעדיפים ממפלגהארץ השוקולד
זו או אחרת את שר הביטחון.
אתה יודע מה?
ההצעה שלך תלמד קצת יותר את ההבנה של הפוליטיקאים בתפיסות הציבור, בוא נראה, אם הליכוד יגיד שהם רוצים שכץ ימשיך כשר ביטחון, כנראה הם חושבים שהציבור תומך בהתנהלות הביטחונית.
אם הם לא יגידו מילה על היכן שר הביטחון יהיה, כנראה שהם חושבים שהציבור נגד ההתנהלות כעת.
אם הם יגידו באופן כללי שהם רוצים את השר אצלם, אז פחות וודאי אבל נוטה להבנה של תמיכה.
הליכוד שומר לעצמו את משרד הבטחוןאיתן גיל
אבל אם המועמדות האחרות לקואליציה ידרשו את כל העולם ואשתו, כמו בסיבוב הקודם, הוא יאלץ למסור את המשרד הזה לאיזנקוט כדי להקים ממשלה, לא ממשלת חלומות, ולא ימין מלא.
הם אמרו את זה?ארץ השוקולד
לא ראיתי אפילו אמירה כזו הפעם
אומרים כל הזמן ובעיקר הציבור מבין את זה.איתן גיל
בדגש על בן גביר, הוא חבר לטלי גוטליב כדי ליצור מכפיל כח, אבל הציבור לא קונה, ואפילו בורח ממנו. בסקר עדכני הוא עומד על 6 מנדטים, וזה אומר שהיא מבריחה 2 מנדטים לפחות.
אם בן גביר חפץ חיים פוליטיים הוא צריך לחזור להיות שחקן קבוצתי בתוך גוש הימין, אחרת הוא ימחק.
מצאתי כעת תגובה על דרישת בן גבירארץ השוקולדאחרונה
אבל לא ראיתי הבטחה כשלעצמה
איתמר משחק באשאיתן גיל
הוא אומר בעת ובעונה אחת דבר והיפוכו. מצד אחד לדבריו גודל הגוש קובע, והמטרה להגיע יחד ל- 61 מנדטים לפחות, ומצד שני הוא נוטל לעצמו את עור הדוב למפרע, כאילו ה- 61 מנדטים העתידיים הם כולם שלו.
ההפךמרדכי
בס"ד
איתמר הבין שנתניהו בדרך להקים ממשלה עם אייזנקוט. הוא שומע את התדרוכים, ולא מאמין להכחשות. לכן הוא בא ומתחיל להכין את הקרקע לרגע שהתניהו יזרוק אותו.
אם זה יקרה, בכנסת הבאה הוא יהיה אופוזיציה לוחמנית לממשלת אייזנקוט-נתניהו, והתוכניות אותן הוא הציג אתמול יהיו הבסיס לכל זה.
איתמר הבין שאם בנט יכול להיות ראש ממשלה עם 6 ח"כיםאיתן גיל
גם הוא יכול, למעשה כל אחד יכול. לכן הוא מכין את המשבר הפוליטי הראשון עוד לפני הבחירות. זה האירוע.
לגבי ממשלה עם איזנקוט, לפי כל הסקרים הם מביאים במצטבר, 50 מנדטים פלוס מינוס, ומשכך, הם זקוקים לעוד 11 מנדטים לפחות כדי להקים ממשלה, וזה לא ריאלי.
לגבי אופוזיציה בכנסת, היא טובה בקריאות ביניים. הרפורמה המשפטית נבלמה בגלל הפגנות רחוב, ומיליארדים שנשפכו על זה בכל מקום.
בכל הכבוד לבן גביר, מיליארדים אין לו.
נראה בעיני שבמקום להערך לממשלת חלומות ימנית, ללא קלקולים, הוא נערך להטריל את הכנסת הבאה. אין לי אלא לאחל לו הצלחה.
מפרקטיקה כזו לא תקום קואליציה. בוודאי לא ימניתאיתן גיל
נראה שבן גביר מכוון לנהל את ענייני המדינה, והיריב שלו הוא נתניהו, ולא השמאל.
יריבים נוספים שלו הם כל שותפיו הקואליציניים בממשלה היוצאת: דרעי, סמוטריץ', גולדקנופף, וגפני.
אף אחד מהם לא יצטער אם את הכנסת הבאה הוא יטריל מספסלי האופוזיציה.
כמה טמטוםרועישםטוב

ביבי האפס הרשע מסמס לחלוטין את תכנית ההגירה, ועכשיו כפרס על הטבח
יקבלו רצועה משודרגת מודרנית, עד הטבח הבא (חלילה)

ביבי אף פעם לא רצה שתהיה הגירהנפשי תערוג
אם היה רוצה, היה פועל לעשות את זה
אחרי 7/10 היתה לו הזדמנות פז
גב של רוב העם (גם השמאל תמך בלהעיף את העזתים מכאן)
לגיטמציה בין לאומית
אבל הוא בחר במלחמה אבודה מראש (לך תוציא חמאסניקים מתוך אוכלוסיה. מחט בערימת שחת)
בשביל לרצות את ה"ימין על מלא"
והם התרצו (טעות גדולה שלהם)
זה להוציא מחט מערימת מחטיםאריק מהדרוםאחרונה
אם הייתם ראש ממשלה, מה הייתם עושים?בינייש פתוח
מה שאני הייתי עושה:
בונה עיר גדולה מאוד בנגב שתפתור את מחירי הדירות הגבוהים.
מפרק לחלוטין את מועצת הדבש החלב והביצים, מוריד רגולוציה ופיקוח על מחירים, פותח את שוק המזון לתחרות וייבוא.
מגדיל את שוק העובדים הזרים ופותח חברות חדשות לחקלאות כדי לצמצם את החוסר בפירות וירקות.
מפריט את ביטוח לאומי.
מעביר חוק שנותן מאסר עולם או גירוש על כל תמיכה מכל סוג בלחימה על הבית.
מעביר רפורמה בחינוך שנותנת לילדים בגיל 14 אפשרות ללמוד מה שהכי מתאים להם, במקום לנסות להעלות רק לימודי מתמטיקה ואנגלית. ומאפשר להם לעבוד במאפייה במשרה מלאה במאפייה בית דפוס וכדומה, בשביל שיתחילו קריירה מוקדמת במקום לבזבז זמן על מתמטיקה ואנגלית עבור מי שלא יהיה מהנדס רופא או עורך דין, שזה בפועל רוב האנשים.
אנשים רוצים לגור ליד מקורות תעסוקה טובים, לידפ.א.
מערכות חינוך מעולות, ליד שירותי תרבות, רפואה ברמה גבוהה.
זו הסיבה לצפיפות המטורפת באזור המרכז - והסיבה המרכזית מדוע הפריפריה לא מושכת אליה מספיק אנשים ומשפחות.
כי בדרום אין את האפשרויות הרבות שיש במרכז.
אפילו אנשי צבא הקבע של יחידות המודיעין והתקשוב, שהבסיסים שלהם במרכז, לא מוכנים לעבור לדרום. ופינוי הבסיסים מתעכב מזה שנים.
ביטוח לאומי הוא ענף של המדינה. והוא בעיקרו חברת ביטוח לנושאים שאף חברת ביטוח פרטית שפועלת על בסיס עסקי, למקסם רווחים, לא היתה מבטחת. נכים, סיעודיים, מובטלים …
חלקו ממומן ממיסים ישירים וחלקו האחר ממומן ע"י המדינה, מחלק קצבאות מכספים של המדינה, מכובה ומבוטח אקטוארית מול תקציב המדינה.
המדינה מזרימה לביטוח הלאומי מימון גמלאות לא-ביטוחיות: קצבאות שהמדינה החליטה להעניק לפי מדיניות סוציאלית, כגון השלמת הכנסה, קצבת ניידות, קצבאות מזונות וקצבאות ילדים.
כאשר הממשלה מחליטה להקל על מעסיקים או עובדים ולהפחית את שיעורי דמי הביטוח, היא משפה את הביטוח הלאומי על אובדן ההכנסה הזה.
להפוך את הביטוח הלאומי לחברת ביטוח פרטית - משמעותו שרבים מאוד מהזקוקים לביטוח, הנכים, הסיעודיים, כל מי שלא יכול לממן את עצמו, לחברת הביטוח הפרטית לא יהיה משתלם לבטח אותו.
הסיפא, הכשרה מקצועית - זו באמת רפורמה שמאוד נחוצה. לפתוח מחדש את בתי הספר המקצועיים שהיו בישראל עד שנות ה-80 של המאה הקודמת.
שמעתי מעידן ארץבינייש פתוח
שהפיצול בין מס הכנסה לביטוח לאומי לא הגיוני
יש יתרונות וחסרונות לפיצול - אבל אתה כתבת להפריטפ.א.
את הביטוח הלאומי.
לא לייעל ולאחד את המנגנונים עם מס הכנסה.
ישראל באמת בין המדינות היחידות בעולם עם הפיצול.
לא שזה פסול. יש הגיון רב להשאיר אותו.
ולעומת הבעיות הקשות בעבר בגלל הפיצול, כיום שהכל ממוחשב ונגיש דרך האינטרנט- הרבה הרבה יותר פשוט להתנהל ולקבל את השירות.
אגב, ישראל גם בין הבודדות בעולם, במבנה שירותי הבריאות - קופות חולים.
וזה מודל מצויין.
לא כל דבר במערכת הציבורית בישראל הוא מודל גרוע….
המודל אומץ מגרמניה, ע"י העולים מגרמניה שעלו לכאן לפני השואה בעקבות עליית הנאצים.
מעניין שהמודל הזה קיים במדינות בודדות בעולם - גרמניה, הולנד, בלגיה, שוויץ, אוסטריה וצ'כיה.
מתפטרתאורי ציון
חחח חד-משמעיתנקדימוןאחרונה
נתון שהתפספס בערב יו"כמרדכי
בס"ד
בהודעה שהוציא ארגון 'יוזמת אברהם' שעוקבת אחרי מספר הנרצחים בחברה הערבית הובא נתון ובו ירידה של 3.2% במספר הנרצחים מהתקופה המקבילה אשתקד. מי שעוקב אחרי ההודעות שלהם רואה שהחלה פה מגמת ירידה ומי שרוצה לשים אצבע יותר ברורה - מרגע שהשב"כ נכנס לתמונה כמו.
אגב, זו הייתה תגובת הארגון למהלך בחודש יוני האחרון.
מיוזמות אברהם, ארגון משותף ליהודים וערבים, נמסר: "הממשלה לוקחת מאות מיליוני שקלים מתוכנית 550 ומכניסה את השב"כ לחברה הערבית. זה לא מאבק בפשיעה, זו הפיכת אזרחים לאיום ביטחוני. פשיעה אינה טרור. במקום משטרה מתפקדת, חקירות ומניעה אזרחית, הממשלה בוחרת להחליש את החברה הערבית ולפגוע בדמוקרטיה".
אם המגמה הזו תימשך, ייצטכו בחברה הערבית לעשות חשבון נפש לא רק האלימות שיש בתוכה, אלא גם מדוע הם התנגדו לכל צעד שיביא לירידה במספר הנרצחים. מי יודע כמה חיי אדם היו ניצלים לו זה היה קורה קודם, וכמה עוד יכולים להינצל לו היועמ"שית תאפשר למשטרה את הכלים שהיא צריכה (כמו לדוגמה לאפשר למשטרה לעקוב אחרי תחלופת ווטסאפים בין חברי בארגוני הפשע).
קטעמשה
הם רק קיימים כדי לדפוק את הימין ובמקרה את בן גביר?
לא, הם ותיקים יותרמרדכי
בס"ד
גם את הודעות המעקב אחרי מספר ההרוגים הם החלו עוד לפני כניסתו לתפקיד.
כן אני יודע שהם וותיקים יותרמשה
הקמפיין שלהם בעד הערבים בהרבה מישורים התחיל הרבה לפני. ספציפית פה הם עשו קמפיין נגד בן גביר (קצת בצדק) במקום למשל קמפיין לעודד את האנשים שלהם לא לשטוף את הרצפה ולשרוף את המצלמות לפני שבאה משטרה.
זה נתון סטיסטי שיבדק בעוד 12 חודשיםאיתן גיל
מענייןארץ השוקולד
מתי השבכ נכנס לתמונה?
בחודש יולימרדכי
כלומר, הנתונים כאן לא מבחינים בין התקופה עם או בליארץ השוקולד
השבכ
אני אסבירמרדכי
בס"ד
ההודעות אלו יוצאות בכל פעם שיש רצח בחברה הערבית. מי שעקב אחרי ההודעות האלו שיוצאות לתקשורת ראה לאט לאט את האחוזים עולים לעומת אותו יום אשתקד, מה שהצביע על עלייה בהיקף התופעה. אלא שפתאום לאחרונה יש היפוך במגמה ואנחנו פתאום רואים בהודעות האלו ירידה בהשוואה לשנה שעברה. כשמנסים לשים אצבע איפה מונח השינוי, אז זה מקביל לכניסת השב"כ לנושא.
מעניין מאוד, יש לך נתונים שמראים זאת?ארץ השוקולדאחרונה
אם כי בסך הכל לטענתך יש פה חודשיים וחצי, כדאי לראות קצת יותר זמן, מה עוד שמניח שההשפעה של הכנסת השבכ לוקחת יותר מיום כך שצריך להפחית מתוך החודשיים וחצי זמן מה.
הקודם קישור שגוי: הקצינה הקרבית מהרשימה שנמאס להסביר11
מסבבי הקטל הטפשיים
כזו לוחמנית, מה עושה אצל פייגלין האופורטוניסטאיתן גיל
בגדול השיטה של כל האנשים האלהמשה
(לא המדברת)
זה פשוט להפעיל לחץ חיצוני כדי שהמלחמה תיפסק. BIDEN HELP US סטייל. ועכשיו כשיש ממשל אחר באמריקה הם מנסים להפעיל לחץ מכיוון ארופאי, כל עוד היבשת הזו קיימת ולא נחרבה על ידי החברים שלהם.
הצללים של ה-7 באוקטובר:Nachman Wilhelmאחרונה
הצללים של ה-7 באוקטובר: השאלות הקשות שחייבות להישאל על תפקוד יחידות העילית
תחקור אירועי ה-7 באוקטובר אינו יכול לפסוח על שרשרת קבלת ההחלטות בזמן אמת בדרגים הטכנולוגיים והמבצעיים של אגף המודיעין. עולה תהייה קשה הדורשת מענה: האם כוחות מיומנים מיחידות כגון 8200, שהיו אמורים לקחת חלק פעיל במענה הראשוני בשטח, חוו כשל תפקודי, סירוב פקודה או קבלת פקודות הפוכות שאינן עולות בקנה אחד עם צורכי השעה?
חמורה מכך היא האפשרות המדאיגה, לפיה ננקטו לכאורה מהלכים מודעים ומשלימים שנועדו לטשטש את מחדל אי-ההתייצבות או המענה המאוחר. בהקשר זה, קיימת סבירות כי אותם פרסומים והפקות מדיה שהטיחו האשמות קשות והכפישו את לוחמי וחיילי צה"ל, לא נולדו מקריות – אלא הוכוונו ונוהלו כמהלך תודעתי מתוכנן, שנועד להסיט את האש, לייצר מסך עשן ולכפות על אותה סרבנות פנימית.
ללא חקירה אובייקטיבית ובלתי תלויה של היקף הפקודות, התגובות בתוך היחידות הללו, והקשר המסתמן בין כשלי השטח לבין מהלכי ההסברה והמדיה שליוו אותם, לא ניתן יהיה לרדת לשורש האמת ולתקן את הדרוש תיקון.
שועלים מחבלים בכרם המולדת: חובת השעה
השבר של השביעי באוקטובר מעניק משמעות מצמררת למילים: "אֶחֱזוּ לָנוּ שׁוּעָלִים... מְחַבְּלִים כְּרָמִים". האסון הלאומי הוא תולדה של שילוב קטלני בין אויב אכזרי מבחוץ לכרסום הרסני מבפנים:
ערעור הלכידות: פועלם של גופים כגון "כוח קפלן" ו"אחים לנשק" עודד סרבנות, פגע בחוסן המנטלי והקרין חולשה החוצה. כדברי חז"ל על עקבות משיחא – "הָאֱמֶת נֶעְדֶּרֶת".
עלילות האנרכיסטים: תאים קיצוניים מפיצים עלילות כזב המאשימות את לוחמי צה"ל בהרג אזרחים, ובכך משרתים ישירות את תעמולת האויב.
ניצול הפירוד: חמאס זיהה במדויק את נקודת השבר הפנימית והלם בעוצמה, כמימוש האזהרה: "כְּשֻׁעָלִים בַּחֳרָבוֹת, נְבִיאֶיךָ יִשְׂרָאֵל הָיוּ".
הניצחון מחייב את הרחקת השועלים מבית.
הקביעה המקראית "מַהֵרְסַיִךְ וּמַחֲרִיבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ" מבהירה כי הסכנה הגדולה ביותר צומחת מתוכנו. כדי לקום מהחורבן, חובה עלינו להוקיע, לנטרל ולהיפטר לחלוטין מכוחות הפירוד וההרס העצמי. רק ניקוי יסודי של כרם המולדת מאותם שועלים, לצד אמונת ברזל, ימוטט את אויבינו מבחוץ ויוביל לגאולה: "וְנַהֲפוֹךְ הוּא, אֲשֶׁר יִשְׁלְטוּ הַיְּהוּדִים הֵמָּה בְּשֹׂנְאֵיהֶם".
יאיר גולן טוען שהציל חיים בשביעי לאוקטוברhamedinai
יאיר גולן לא מפסיק להתפאר ודואג שיזכירו לכולם שהוא הוציא כמה אנשים מהתופת ב-7 באוקטובר. אבל היו עוד המוני אזרחים וחיילים שנלחמו בגבורה באותו יום – רבים מהם נפלו או נפצעו, ואף אחד מהם לא דורש תמורה פוליטית או מנפנף בזה בכל הזדמנות. גם נתניהו לחם ימים ארוכים במלחמת יום כיפור, מלחמה קשה פי כמה, ולא דורש שיזכירו לו את זה כל בוקר.
אבל בואו נזרום איתו. האם הוא מכיר בתרומה האדירה של ההתנחלויות ונערי הגבעות, שבהן אנשים, נשים וילדים חיים בסכנה יומיומית כדי להגן על כולנו?
בואו נחשב כמה אנשים ניצלים בזכותם: בלעדיהם, כל עוטף יו"ש היה הופך מזמן להייות כמו עוטף עזה. זה כפר סבא, ראש העין – איפה שיאיר גולן עצמו גר – וירושלים, שמוקפת שטחי יו"ש מ-3 צדדים, היא עוטף יו"ש כפול שלוש.
ההתיישבות והאחיזה בשטח הן שמונעות מטבח נוסף להתרחש בלב המדינה.
מה דעתכם בעניין סעודיה?אברהם יאיר שטרן
ע"פ מקורות לא רשמיים סעודיה פנתה לישראל בבקשת עזרה נגד החות'ים, הללו לא מפסיקים לנג'ז להם... (משתלטים על איזור מיצר באב אל מנדב)
סעודיה בכללי במצב בעייתי, הם מוקפים באיראן, החות'ים, המיליציות העיראקיות השיעיות (שמובלות ע"י איראן תכל'ס, ותוקפים את מאגרי ומתקני הנפט שלהם לאחרונה), לא ברור למה אבל גם היחסים שלהם עם איחוד האמירויות התקררו משום מה..., הrsf בסודאן יכול להקרין כוח על הים לכיוונם, האחים המוסלמים (כרעיון) שונאים אותם מכיוון שהם התחילו לעשות כל מיני דברים לא צנועים ומערביים...
מה יהיה גורל סעודיה? ואולי עדיף לנצל אתזה שהיא בדחק, לעזור לה ולחתום איתה כך על הסכם מבלי שתאלץ אותנו לעשות וויתורים למען פלסטין?
(@hamedinai אשמח ספציפית לשמוע את דעתך
)
ישראל לא צריכה להתערב בפוליטיקה הערבית הפנימיתאיתן גיל
ערב הסעודית חתמה על ברית הגנה עם שתי אויבות ישראל מובהקות. שתפנה אליהם בבקשת עזרה.
זו ברית הגנתית נגד איראן, כל עוד מצרים בחוץ אנחנואברהם יאיר שטרן
יכולים לנשום לרווחה...
והברית הזו לא תעבוד תכל'ס...
דווקא לתחושתי יותר ברית נגד ישראל...ארץ השוקולד
וחוצמזה למה לא לנצל מצב קיצון שהם נקלעו אליואברהם יאיר שטרן
ע"מ לייצר ביטחון אזורי?
תגיד לסעודים שישלחו לכאן נציג רישמי שלהםאיתן גיל
כדי שנדע במה מדובר.
ניסינו להתקדם עם הלבנונים, וכלום לא יצא מזה.
אולי בעוד 50 שנים יקום אצלם מנהיג אמיץ שישנה את המשוואה.
יצרנו מולם הרתעה משכנעתקורא נלהב לשעבר
אחרי החיסולים המהדהדים בצמרת שלהם.
ולכן הם מפחדים לתקוף אותנו ולא מטילים מצור ימי על ספינות שנוסעות לישראל.
כך שנראה לי שטות להתערב בסכסוך פנים ערבי רחוק אלפי קילומטרים ממנו.
אם יש מידע ביטחוני לא ידוע על סיכונים סיכויים וכו' כמובן יש לשקול בהתאם
בשביל סעודיהמשה
אנחנו צריכים את איראן קיימת.
הסעודים אנטישמיםshindov
יבקשו טובה. ואחרי זה יהיו כפויי טובה. אין להם שום בעיה עם זה.
לא מדויק, אפרט עוד מעט (אני בנסיעה)אברהם יאיר שטרןאחרונה
'מגדל בבל' של מפלגת נעם, קורס על בוניוהסטורי
בנתיים ההתעקשות של נעם לטעון שרצים עד הסוף, לא רק שלא מחזקת אותם, אלא רק שוברת את ההגמוניה בקו. כבר לא מדובר רק על 'מקווקוים' כמו הרב יהושע שפירא או הרב חיים גנץ - שאמנם קשורים אבל תמיד היו עצמאיים פוליטית וגם לימודית.
הציטוטים מהרב קלנר והמכתב של הרב רודריגז, הם רעידת אדמה:
אבלברגוע
אם הסקרים כ"כ שונים אחד מהשני אז יש סיכוי טב שהמציאות היא באמצע.
חוץ מזה שבסקרים של I24 הקואליציה על 60 מנדטים.
אתה לא יכול לומר מצד אחד שיש לכם המון קולות, ולכן גם סיכוי לעבור, ומצד שני לומר שאי מעבר שלכם לא ישפיע.