שאלה: קיבלתי מכונת פסטהאני ירושלמית

מתנה ליומלדת מבעלי.

 

מצד אחד אני שמחה במתנה מאד! למרות שהיא לא הכי שימושית, לא נראה לי שביומיום לפחות, אבל לחגים/שבתות וארועים זאת עשויה להיות מתנה שימושית ונהדרת.

 

אבל  מצד שני, אני יודעת שפסטה איכותית צריך להכין מבצק שנעשה מקמח דורום.

 

לצערי לא ראיתי באזור שלנו קמח דורום מעולם. ונראה לי שאין גם קמח כזה בכשרות מהודרת.

 

מה אתם אומרים, אם אכן אין בכלל קמח דורום בכשרות מהודרת, כדאי לי להחליף את המתנה? או להשאיר בכל זאת את המכונה, ולהכין בצק מקמח רגיל??

 

איזה כיף לך!!!יהודיה מא"י

אז קודם כל אפשר להשיג קמח דורום.

לשטיבל יש קמח לפסטה.

ובחנויות טבע אפשר להשיג קמח דורום.

 

ופסטה בייתית יוצאת טוב גם עם קמח לבן, מנסיון.

הכלל לפי מה שראיתי הוא כזה: אם משתמשים בקמח דורום אפשר להכין את הבצק מקמח ומים בלבד. אם משתמשים בקמח לבן רגיל צריך להשתמש גם בביצים, שנוטים לבצק גמישות.

 

ובטח שלא להחליף, תוכלי להכין רביולי שוקולדיאמי

גם לא כדאי להחליף מתנות מהבעל

 

ומזל טוב ליום הולדת. כיף לשמוע ממך

תודה על התשובה הזריזה!אני ירושלמית

לא ידעתי שעיקר היתרון של קמח דורום הוא בכך שהוא נותן גמישות....

 

באמת אני אנסה למצוא קמח דורום בחנויות טבע. את יודעת אם יש בכשרות מהודרת?

 

איזה כייף לשמוע ממישהי שניסתה בעצמה! את הבצק עם הביצים אני מכירה מהקרעפלאך  המסורתיים, הבצק דביק משהו נורא!  אז אם את יכולה לכתוב את המתכון שלך לבצק אני אשמח...

 

 

וכמובן תכתבי, מה זה רביולי במילוי שוקולד??

 

(לגבי מתנות מהבעל, בעלי הביא את זה עם פתק החלפה, כי הוא מעדיף שזה יהיה משהו שבאמת יהנה אותי...זה העיקר בשבילו...  אבל אין ספק שהוא ישמח כשאני אגיד לו כמה המתנה שלו כייפית ומהנה!)

 

 

יכול להיות שתמצאי גם ב"לגעת באוכל"-משה ר-
המתכון שאני השתמשתי בויהודיה מא"י

היה פשוט קמח וביצים, ואני הוספתי גם מים כי הביצים לא הספיקו

 

הכמויות היו כמדומני 2 כוסות קמח, ביצה אחת ומים לפי הצורך. וזה היה ללזניה, והבצק היה קצת בעודף. אבל באמת שאני לא זוכרת כמויות מדויקות (ולא, אין לי מכונת פסטה, רידדתי בעצמי)

אבל מכל המתכונים שאני חיפשתי, הרושם שאני קיבלתי הוא שאין צורך בדיוק, פשוט לערבב ביצה/מים וקמח עד לקבלת בצק נוח לעבודה. לא לשכוח מלח.

 

רביולי שוקולד זה מתכון שיש לי מהספר "עוד שוקולד" בבצק הפסטה מוסיפים גם קצת קקאו. ממלאים בקוביות שוקולד, ומבשלים במים עם קצת סוכר במקום מלח.

מגישים עם רוטב טופי וברס. אם את צריכה מתכון מדויק יותר אני אעתיק לך אח"כ.

 

ועוד דבר חשוב: מכונת פסטה בתור מכשיר שמרדד דק יכולה להיות שימושית לעוד דברים כמו למשל לעיצוב בצק סוכר, לבצק שמרים לצורך הכנת רוגלך, או לרדד דק את הבצק של החלות, ואז לגלגל אותו, כך החלות אמורות לצאת אווריריות יותר.

המתכון עם השוקולד נשמע טעים!אני ירושלמית

ובאמת המכונה יכולה להיות שימושית גם לבצק סוכר, ואולי לעוד בצקים. דוקא לחלות זה נראה לי מוגזם.... אבל אם זה קל, אז למה לא...

 

תודה על העידוד אני בהחלט חושבת להשאיר אותה. יש לי עוד התלבטות כפי שתראי שעניתי לכלנית. אני אשמח לשמוע את דעתך...

יהודיה את לא נורמלית!!!!!!!!!!!!ז'וז'ואיתאחרונה

למה לעשות לנו את זה???

אני חייבת להכין רביולי שוקולד עכשיו!!! נשמע מטורף!!!!

וואווווווווו.....

(מסוג הג'וקים שנתפסים לי, ולא אנוח ולא אשקוט עד שאנסה!!)

 

יאמייאמייאמייאמייאמייאמי

 

ירושלמית מזל טוב נשמה!נשיקה

מזל טוב. אני מחכה לשמוע איך הסתדרת עם השטיפהכלנית1

כבר כמה שנים שאני חושבת על מכשיר דומה, בעיקר כי אני רוצה אטריות מקמח מלא 70% בלבד, ללא הטעם ה"בריא מדי", וגם בגלל החשק להכין אטריות צבעוניות, כי אין צבעוניות מקמח מלא, אבל נרתעת מהחשש של שטיפה לאחר השימוש. 

אשמח לשמוע איך את מתמודדת עם שבלי הכנת הפסטות בכלל, והניקיון בפרט.

 

תהני!

אני פתאום מתלבטת גם על עניין הניקוי...אני ירושלמית

כתוב שאסור בשום אופן לשטוף את המכונה במים.

 

רק לנגב ולהבריש במברשת רכה...

 

נשמע לי מתכון בטוח לתולעים/חרקים קטנטנים ל"ע??............... מה אפשר לעשות עם זה????

זאת מכונה ידנית, או חשמלית?-משה ר-
ידנית, אסור לשטוף כי זה עלול הלחלידאני ירושלמית
או, נראה שזה אותה בעייה כמו במולטישף-משה ר-

אבל אותו מנקים עם שמן, ז"א אחרי הניקוי הראשוני, מורחים שמן על המחבת..

אז אולי גם פה זה אותו הדבר שצריך למרוח שמן על מטלית? לא כתוב בהוראות שם משהו על זה?

מצאתי קישור עם הוראות+מתכון-משה ר-
תודה לך! העתקתי ושמרתי לעצמי בקובץ.אני ירושלמית
אין לי מושגיהודיה מא"י

היא תתנקה טוב רק עם מטלית? בצק לא דביק לא משאיר שאריות בדר"כ

 

אולי לשאול בכושרות או במכון התורה והארץ.

יש לכושרות אתר שאפשר לשאול בו?אני ירושלמית
תודה! אשאל ובע"ה אעדכן...אני ירושלמית
אז הנה התשובה של הרב(בכיפה משום מה...)אני ירושלמית

לתי במתנה (שניתנת להחלפה, ומכאן השאלה) סט לרידוד ויצירת צורות לפסטה.

המכונה אינה חשמלית אך בהוראות מפורש שיש איסור מוחלט לשטוף את המכונה במים לאחר השימוש, מחשש החלדה.

ע"פ ההוראות צריך רק לנגב ולשפשף מעט עם מברשת רכה.

החשש שלי שמא יתפתחו חרקים/תולעים בחלקים הפנימיים. 

האם ידוע לכם משהו בעניין מכונה כזאת? מה ניתן לעשות? או שעלי להחליף את המתנה (שאני רוצה בה מאד אגב) למשהו אחר?

תוכן התשובה:
צריך לראות את המכונה כדי לדעת כיצד לנקותה.

הדרכה כללית:

החלקים המתפרקים- ולשטוף את כל החלקים ולייבשם מיד אחרי.

גוף המכונה- לנקות היטב עם מטלית, קיסמי אוזניים ושיניים עד שלא נשאר בצק כלל וכלל.

אני מכינה פסטות מקמח מלא וגם בצבעיםאחתעם_בטן
עבר עריכה על ידי אחתעם_בטן בתאריך כ"ה בתשרי תשע"ד 10:02

אני יודעת שאומרים שעדיף להשתמש בקמח דורום, אבל ניסיתי בקמח מלא 95% ו-70% (של זמורה, זה מגיע בקירור) וזה יוצא בסדר גמור, טעים ואפילו יפה

 

את המכונה אני מנקה טוב במטלית יבשה ואם צריך אז מטלית רטובה לפני ואז מייבשת טוב

 

 

 

את יכולה לכתוב באופן כללי את השלבים לשימוש?כלנית1

הייתי מאד רוצה מכונה כזאת, אבל אחת שמתמצאת טענה שצריך לתלות את הבצק ליבוש, ובכלל- שזאת עבודה מאד גדולה להכין בצק במכונה.

 

את יכולה לכתוב את השלבים בשימוש במכונה באופן כללי, כך שאדע סוף סוף כמה ארוך התהליך?

נראה לי שאם אקנה אותה, או שאשתמש כל שבוע, או שהיא תשב בארון עצובה בחשיכה ומובטלת בגלל עבודת ההכנה והחשש מניקוי המכשיר.

אפשר לייבש את הפסטה, אבל לא חייבים.אחתעם_בטן

אני מכינה פסטה במכונה, וישר לסיר עם מים רותחים, וזה יוצא אחלה.

 

 

אני אתן לך כמות בסיסית שאני יודעת, ואת יכולה להכפיל ביחס שווה

הכנת הבצק: שמה בקערה 1 כוס קמח וביצה אחת, מתחילה לערבב ומוסיפה תוך כדי מעט מים עד שמתקבל בצק קצת קשה אבל שאפשר לעבוד איתו.

לעטוף בניילון נצמד ולתת לזה לנוח לפחות חצי שעה, שיהיה אפשר לעבוד איתו.

אחרי שהבצק נח -  לקמח משטח גדול ולחלק את הבצק לארבעה חלקים (כדי שיהיה קל להשתלט על זה).

לרדד כל חלק עם מערוך למעין מלבן, ולפזר קמח אם מתחיל להידבק, עד לעובי שאפשר יהיה להעביר במכונה.

 

שימוש במכונה: בשלב הראשון את משתמשת בחלק החלק במכונה (לא זה שעושה אטריות) מעבירה את עלה הבצק קצת מקומח במספר גבוה, נניח מספרים 5-7 (תלוי כמה רידדת במערוך), ואז את ממשיכה להוריד מספר ומעבירה שוב את העלה - שימי לב שהעלה יגדל כל פעם כי הבצק הופך ליותר דק, אז יש לחתוך אותו באורך וגם ברוחב כמה שצריך. ממשיכה עד שאת מגיעה לעובי בצק שאת רוצה, מספר 1 או 2.

 

זה הבצק לפסטה, מפה את יכולה לעשות כל מיני סוגים. רביולי עם מילוי, פסטה פפיון, או כל צורה אחרת, או אטריות, את האיטריות את מעבירה בחלק של האטריות.

 

כשאת בשלבי סיום של הרידוד במכונה, תכיני כבר סיר רחב (לא עמוק) עם מים ומעט שמן ומלח על הגז, וכהפסטה מוכנה, זרקי לסיר עם מים רותחים ל-8 דקות. בגלל שזאת פסטה עדינה וטריה ולא יבשה, תכניסי כל פעם חלק מהכמות, שלא ידבקו האיטריות, ותוציאי לסינון עם כף מסננת.

 

אני מכניסה מיד לרוטב אחרי שסיננתי, ואם יצא לי יותר מדי פסטה, אני מקפיאה מבושלת.

 

התהליך הוא לא מאוד ארוך, אך דורש התעסקות 

?

 

 

לפסטה עם צבעים את יכולה להשתמש בתבלינים, למשל לצהוב השתמשתי בכורכום. לירוק השתמשתי במחית מתרד שבישלתי וטחנתי, אפשר גם אדום מסלק וכו. למשל לפפיון בשני צבעים חיברתי שתי רצועות ארוכות, חתכתי אותן לרוחב לפסים קטנים, וכיווצתי באמצע שיצא פפיון

 

 

 

שאלה בקשר לרביולי:אני ירושלמית

המכונה שלי היא של כרומקס, ומשום מה אין בה הוראות! מבולבל

 

יש בה חוברת מתכונים, אך הוראות הפעלה אין! מאידך יש תמונות על האריזה שנותנות מושג על איך שהמכונה אמורה לפעול.

 

בקשר לרביולי, יש חלק כזה שנראה כאילו שמים את הבצק עליו/בתוכו/מתחתיו לא ברור איך, כך שיש כמין 'סל' שני חלקי בצק עומדים כדפנות ובאמצע יש את המילוי מונח על כמין קרקעית , המכונה יוצרת את הצורה של הרביולי וסוגרת אותם, זה לפי מה שהבנתי. גם אצלך זה כך? איך באמת משתמשים בזה?

אין לי מושג לגבי החלק לרביולי במכונהאחתעם_בטן
יש לי מכונה של ארקוסטיל, לא יודעת אם יש לי את החלק הזה שאמרת, כשאגיע הביתה אסתכל. האמת שבכלל לא הסתכלתי אם יש לי חוברת הוראות.. כשחמותי הביאה לי את המכונה היא אמרה לי טוב בואי אראה לך איך משתמשים, עניתי לה, זה בסדר, אני מכיתה א׳ מגלגלת בצק לפזואלוס ולשבקיה... אני אסתדר

רביולי אני מכינה עם השולחן, שמה רצועה של בצק מרודד מהמכונה, מניחה מילוי במרווחים שווים ועליה רצועה מכסה באותו עובי, וחותכת בינהם ומהדקת.

רוצה מילוי הורס? שימי קוביית ברי (גבינה: זה פשוט טעעעעעעים 
כמה הבערך עולה המכונה? נשמע מפתה להכין פסטה לבד!חיה וקיימת
בין 100-200 ש"חאחתעם_בטן

לי יש של ארקוסטיל, נראה לי עלתה 200

וואי! תמונה יפהפיה! את הכנת???אני ירושלמית

כייף לשמוע ממישהי שיש לה ניסיון!

 

פפיונים מהממים יצאו לך! והתמונה כפי שכתבתי מקסימה! (את מעצבת גרפית נכון? רואים..)

 

נשמע שיש אכן לא מעט התעסקות עם הבצק וכו', בכל מקרה לא חשבתי שזה מתאים לי בשימוש יומיומי, אבל כמו שכתבתי, חגים/שבתות/ארועים זה עשוי להיות נהדר.

 

נחמד לשמוע שגם קמח מלא/מלא חלקית יוצא טוב. זה בוודאי יתרון.

 

אז בקשר לניקוי, את רואה שזה מספיק? לא נופל קמח לפינות שאי אפשר להגיע אליהן?

 

 

 

תודה! בקשר לניקויאחתעם_בטן

יש לי את המכונה מעט זמן (קיבלתי מחמותי מתנה), אבל לאמא שלי יש מכונה שנים, אנחנו גדלנו על אטריות ביתיות, כל יום שישי אמא שלי היתה מכינה, קטע של מרוקאיות... ותמיד היא היתה מנקה מיד אחרי השימוש עם מטלית יבשה וזה היה בסדר.

אני מקפידה תמיד לנקות מיד אחרי השימוש. מקסימום גם אם את שוטפת דמים, תייבשי טוב טוב במטלית יבשה, או בפן

 וכן אני גרפיקאית, מביאה את היצירות שלי גם למטבח כמובן יאמי

וואי.. בדיוק באתי לפתוח פה גם שרשור על זה..ספגטי מוקרם

אבל אני לעומתך ממש בורה בעניין.. 

יש מצב למתכונים שונים ומשונים ושימוש במכשיר הזה??

 בא לי לנצל אותו..

רביולי, לזניה? איך מכינים??

מצאתי אתר מדהים שמלמד הכנת פסטה. לבעלי לב חזק:כלנית1

האתר הבא מראה איך להשתמש במכשיר להכנת פסטה (השף גם טוען שאפשר לרדד בלי המכשיר...):

http://pastadellacasa.com

שלב 1: הכנת בצק לפסטה (1 קילו קמח דורום מ-2 סוגים ו-10 ביצים!)

שלב 2: השימוש במכונת פסטה

שלב 3: רביולי, קנלוני וקפלצ'ו

 

אפשר להכין פסטה טריה ולשמור יומיים במקרר, או עד חצי שנה במקפיא!

מתכון של סבתא שלי לפסטהמיכאל סעדה

סבתא שלי שתחייה חייה באלג'ירייה שם היו לה הרבה שכנות איטלקיות שלימדו אותה להכין פסטה

 

עקרונית היא משתמש בסולת רגילה, ביצים ומעט קמח ומים וקמצוץ מלח.

 

קשה לתת מידות מדייקות כי כמו כל סבתא היא עובדת לפי העיניים והידיים

 

אחת לחצי שנה היא מכינה כמות גדולה של פסטה שטוחה ("פוטצ'יני") או חתוכה לריבועים קטנים או גדולים ומייבשת אותם על מפת כותנה שהיא פורשת על השולחן.

 

עם אותו בצק היא מכינה גם פתיתים אחד אחד!!!

אז ב"ה היום חנכנו את המכונה. והיה ממש מעולה, ב"ה!אני ירושלמית

בהתחלה לא הסתדרתי איתה. כמו כל דבר חדש צריך ללמוד אותו ולהתרגל אליו.

 

לבסוף הצלחתי אפילו להשתמש בחלק של המקרונים. ויצא ממש טעים!!

 

הכנתי גם רביולי במילוי בטטה,  שיצאו מעדן! וגם פסטה רגילה. הילדים גם הם לא טמנו ידם בצלחת ונהנו מאד מהפצ'קראי!

 

והכי מצחיק, הילדים נהיו פיינשמיקים וטענו שהפסטה הטריה עולה עשרת מונים על אחותה הקנויה והפושטית.... אנינים קטנים שלי.

 

בקיצור מדובר בצעצוע (יקר!) אבל כייפי!

 

אה, ומשהו מבאס לקינוח: אמש טבלנו את חלקי המכונה במקוה כלים, ומאחר שחרדתי מהתפתחות של חלודה כפי שהזהירו בעלון השימוש, חשבתי שיש לי רעיון גאוני ליבש את החלקים במהירות(אין לי מיבש שיער בבית למי שהציע את זה...) הנחתי את החלקים בתבנית על אש נמוכה ו'וציליתי' אותם להיבשות. בטיפשותי הרסתי את החלק של הכנת הרביולי, חלק מהפלסטיק שלו נמס... אולי אני אמצע לזה פתרון... וגם אם לא, בינתים הכנתירביולי בחיתוך ידני ויצא טעים. אז...

וואי נשמע שווה ביותר! איזה כיף!!בת נוגה

והבצק לא קשה לעבודה? (מקרונים וזה?! ואו!)

הרביולי נשמע סוף. ממש. היה צריך רוטב או בצל מטוגן עם זה, או פשוט ככה?

 

באסה על הסוף, לגמרי. מסוג הדברים שעל ההתחלה מתפקששים ומצערים אבל בעז"ה עם הזמן שוקעים.

 

לא נותר אלא לאחל שהחוויה לא תוותר חד פעמית קורץ

והמכונה לא תשאר נפלאה - ובארון

ושעוד תרוו מנה רוב נחת מוציא לשון

אני מצאתי (אחרי שלל חיפושים) קמח דורוםכוכבי בוקר

בחנות בשוק. בחנויות טבע לא מצאתי הרבה פעמים.

 

אם תרצי הכוונה- בכיף.

 

וזה באמת הרבה יותר טעים.

קניתי היום קמח דורום ב״לגעת באוכל״-משה ר-
אהמממ שאלה לשניכם^^^ מה הכשרות?אני ירושלמית
רבנות..-משה ר-
שאלה בקשר למכונת פסטה בגרופימחפשת מתכון
זה מה שיש לי נראלי..ספגטי מוקרם

אבל לא השתמשתי בה עדיין...

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולדאחרונה

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך