אני מכינה פסטה במכונה, וישר לסיר עם מים רותחים, וזה יוצא אחלה.
אני אתן לך כמות בסיסית שאני יודעת, ואת יכולה להכפיל ביחס שווה
הכנת הבצק: שמה בקערה 1 כוס קמח וביצה אחת, מתחילה לערבב ומוסיפה תוך כדי מעט מים עד שמתקבל בצק קצת קשה אבל שאפשר לעבוד איתו.
לעטוף בניילון נצמד ולתת לזה לנוח לפחות חצי שעה, שיהיה אפשר לעבוד איתו.
אחרי שהבצק נח - לקמח משטח גדול ולחלק את הבצק לארבעה חלקים (כדי שיהיה קל להשתלט על זה).
לרדד כל חלק עם מערוך למעין מלבן, ולפזר קמח אם מתחיל להידבק, עד לעובי שאפשר יהיה להעביר במכונה.
שימוש במכונה: בשלב הראשון את משתמשת בחלק החלק במכונה (לא זה שעושה אטריות) מעבירה את עלה הבצק קצת מקומח במספר גבוה, נניח מספרים 5-7 (תלוי כמה רידדת במערוך), ואז את ממשיכה להוריד מספר ומעבירה שוב את העלה - שימי לב שהעלה יגדל כל פעם כי הבצק הופך ליותר דק, אז יש לחתוך אותו באורך וגם ברוחב כמה שצריך. ממשיכה עד שאת מגיעה לעובי בצק שאת רוצה, מספר 1 או 2.
זה הבצק לפסטה, מפה את יכולה לעשות כל מיני סוגים. רביולי עם מילוי, פסטה פפיון, או כל צורה אחרת, או אטריות, את האיטריות את מעבירה בחלק של האטריות.
כשאת בשלבי סיום של הרידוד במכונה, תכיני כבר סיר רחב (לא עמוק) עם מים ומעט שמן ומלח על הגז, וכהפסטה מוכנה, זרקי לסיר עם מים רותחים ל-8 דקות. בגלל שזאת פסטה עדינה וטריה ולא יבשה, תכניסי כל פעם חלק מהכמות, שלא ידבקו האיטריות, ותוציאי לסינון עם כף מסננת.
אני מכניסה מיד לרוטב אחרי שסיננתי, ואם יצא לי יותר מדי פסטה, אני מקפיאה מבושלת.
התהליך הוא לא מאוד ארוך, אך דורש התעסקות
?
לפסטה עם צבעים את יכולה להשתמש בתבלינים, למשל לצהוב השתמשתי בכורכום. לירוק השתמשתי במחית מתרד שבישלתי וטחנתי, אפשר גם אדום מסלק וכו. למשל לפפיון בשני צבעים חיברתי שתי רצועות ארוכות, חתכתי אותן לרוחב לפסים קטנים, וכיווצתי באמצע שיצא פפיון