(יש חלקים בלשון זכר- אבל הם נכונים לשני המינים לדעתי)
אז הסיפור שלי מתחיל בצורה ממש קלאסית- מאוד מאוד (מאוד) רציתי להיכנס להדרכה- ולא נכנסתי, אני יכול לפרט למה ואיך אבל זה לא באמת ישנה (אני מכון אם תבקשו).
הנקודה היא מה שקרה אחרי.
אחרי שלא נכנסתי כאב לי מאוד, הרגשתי שלא מערכים אותי- הרגשתי שאני הרבה יותר טוב מכל אלו שכן נכנסו ושהמדריכים שלי הכניסו את מי שהתחנף אליהם. התחלתי להערים תירוצים וסיבות למה כל העולם טיפשים ואני הייתי צריך להיכנס.
התחלתי לחלום, לשבת ולדמיין מה יקרה אם פתאום...
זאת לא הייתה תקופה טובה, בלשון המעטה. והיא הייתה ארוכה יותר ממה שהגיוני לדעתי עכשיו.
זה פגע לי בחברויות (למרות שלא ביטאתי הכל החוצה אלא בעיקר התבשלתי עם עצמי), זה פגע בקשר עם המדריכים, זה פגע בהערכה העצמית שלי.
ואז, לאט לאט דברים החלו להשתנות. התחלתי להתנדב באחת העמותות באופן קבוע ופגשתי שם אנשים מדהימים ששינו לי את החיים (וזו לא קלישאה) ראיתי איך אני נפתח לאפיקים חדשים, איך צורת המחשבה המקובעת שלי משתנה (הייתי יכול להבהיר הכל במילה אחת, אבל אני מעדיף להישאר חסוי..) ואיך אני חוזר לעצמי- טוב יותר וחזק יותר.
יצא לי להגיד לכמה אנשים שאני מודה לה' שלא הכניסו אותי להדרכה בסניף- הם כמובן לא האמינו לי, כי זה קשה להאמין- כי המקום שאתם נמצאים בו הוא מקום בו איבדתם דבר שמאוד מאוד (מאוד) רציתם.
אז עצרו שנייה ותחשבו לעצמכם. לא נכנסתי. נקודה. אל תחשבו מעבר לזה. אל תחשבו אם זה נכון או לא נכון. אם אתם טובים יותר או פחות- זה רק יפגע בכם בכל המישורים.
אל תאשימו אף אחד- לא את החברים, לא את המדריכים- ובמיוחד במיוחד לא את עצמכם.
תגידו תודה לקב"ה על שנתן לכם הזדמנות אחרת- מיוחדת לעשות דברים אחרים וחדשים וללכת למקומות אחרים. תפרגנו לחברים שלכם ותבינו- להישאר בעבר לא יעזור- זה הזמן להמשיך הלאה- אל מה שהקב"ה תיכנן לכם (ואני לא מדבר ככה בד"כ).
ולמדריכים החדשים:
קודם כל, בהצלחה בהכל, שתצליחו לחנך ולהתחנך בשנתיים המאתגרות שעומדות לפניכם.
בתור אחד שהחברים שלו שנכנסו להדרכה די זנחו לתקופה ממושכת אני נותן לכם עצה- אל תעזבו את החברים שלכם. הגיבוש עם הצוות הוא חשוב ולפעמים הרכילות הקטנה עם הצוות יותר כיפית מהפעילות של השבט- אבל החברים שלכם במצב רגיש וריך להתחשב בו חוץ מזה שזה יחזור אליכם אחר כך- שוב, מנסיון.
בהצלחה לכולם בדרך החדשה!