שאלה שעלתה לדיון... מעניין מה חבר'ה פה יחשבו...אנונימית לרגע!

האם לדעתכם לגיטימי שאישה תחשוב שהגבר צריך להקפיד על עצמו יותר בדברים מסויימים, גם אם היא לא מקפידה? או אם אני אנסח את זה יותר מדוייק- האם הוא צריך להתרחק יותר מדברים מסויימים מאשר האישה?

אני אתן כמה דוגמאות- למשל אייפון, האם זה לגיטימי שזה יפריע למישהי אם יש לבחור אייפון עם אינטרנט, אע"פ שלה יש? או פייסבוק? או שמישהו אוהב "לצאת" הרבה (קניות וזה)..? 

מקווה שהובנתי..

לילה טוב!

כן.אבא שמואל

ויש גם להפך - צניעות למשל.

לגבי "לצאת" - לא ברור מה בדיוק הכוונה,

מבחינת 'ביטול תורה' ודאי עדיף לו למעט ביציאות. אבל גם היא טוב יותר שלא תהיה ב"חוץ"(-ההפך מ'כל כבודה בת מלך פנימה').

אז אולי ב"לצאת" אפשר לראות כשווים..

נכון יותר שכל אחד ואחת י/ת תרכז בתחום האחריות שלו/ה.

בכל אופן, לגבי העברת מסרים בעניין לצד השני, יהיה שוני בין איש לאישה, אכמ"ל. 

מסכימה עם עניין הצניעות-אנונימית לרגע!

אין ספק שזה בסדר שלגבר יהיה חשוב הרבה יותר מהי רמת הצניעות של האישה..

לגבי היציאות- זאת באמת הייתה הכוונה... לדעתך, באמת אין הבדל בין בנים לבנות בנושא? היום זה הרבה יותר "רגיל" שבנות יוצאות ואין בזה משום פריצת "גדרי צניעות", לא?! אז כמובן, אני לא מדברת על לצאת כל יום ולבלות בבתי קפה, קניות וזה... אבל מידי פעם עם חברות- זה נראה לך בעייתי? (אני באמת שואלת, לא בטון מתלהם.. )

תודה!

לדעתיסתם אחת =)
אני חושבת שכמו שאישה מקבלת את עצמה עם החסרונות שלה, ועם הדברים שקשה לה להקפיד, היא חייבת להבין שזה לגיטימי שגם לגבר יהיו חולשות. וזה לא אומר שלא צריך לעבוד על תיקון החולשות...

אני לדוג' מאד מאד אוהבת מוזיקה, וכן, אני שומעת גם מוזיקה שהיא לא חסידית וכו'. ופעם חשבתי לעצמי אם יפריע לי שבעלי ישמע שירים כאלו ושירת נשים, וברגע הראשון חשבתי שזה יפריע לי, אבל אחרי שחשבתי על זה הבנתי שאולי גם הוא מאד מחובר למוזיקה, וקשה לו לוותר על זה.

אז לדעתי 'לדרוש' מהגבר משהו שלי קשה לעמוד בו, זה לא הכי...
פעם חשבתי....עוגת גבינה.
שזה לא הוגן מצד האישה לדרוש מהבחור משהו שהיא לא עומדת בו. היום אני לא לגמרי מסכימה עם הדעה הזו.
בקשר יש מקום לצפות מבן הזוג ליותר, השאיפה היא לגדול יחד, במיוחד בצמיחה המשותפת הדתית ובבנייה רמה רוחנית שמתאימה לשניהם.
שורה תחתונה כשחיים יחד ובזוג אז הדרישה בעצם היא משניהם ולא רק מאחד מבני הזוג. בסופו של דבר יש קשר ישיר בין התנהגות שני הצדדים. ואם תבואי ותדרשי ממנו יותר באותנ מידה כבר תדרשי מעצמך.

אולי לא לגמרי הובנתי.
לא משנה.
^^זה הגישה הנכונה לדעתישמואלג
לא אתה תתחזק בדבר כלשהו כי אני רוצה בעל צדיק.
אלא תתחזק בזה בשבילנו.

אע"פ שבצורה הזאת ממש זה יותר בקשר מתקדם.
בשלב בירורים לא יודע כמה לגיטימי
גם אין עניין רק של "אתה תתחזק" אלא גם אני אתחזק...אנונימית לרגע!

אולי לא ציינתי את זה, אבל הכוונה היא לשני הצדדים...

השאלה היא אם ראוי לצפות/ לרצות למען הבניין המשותף (ללא ספק!)- שהצד השני יעשה משהו שאני פחות מקפיד עליו...?

תלוי במה מדובר..יעל מהדרום

לק"י

נגיד- זה לגיטימי שאשה תצפה שבעלה יתפלל שלוש תפילות ביום, בזמן שהיא מתפללת רק אחת, כי זאת מצווה שלו והיא לא חייבת בשלוש תפילות.

כנ"ל על מצוות לימוד תורה והנחת תפילין (<צ> על התפילין..).

לגיטימי שגבר ירצה להתחתן עם מישהי שתכסה את הברכיים, בעוד שהוא לא עושה את זה, כי זאת מצווה שלה!

מה שכן, צריך להבין שלא תמיד נוכל להבין את הקושי של הצד השני לקיים מצווה כזו או אחרת.

לדעתי (תקני אותי אם אני טועה)-אנונימית לרגע!

במצוות זה פחות מתבטא...

הקושי הגדול יותר זה באיסורים... כמו שדובר על אייפון ושמירת העיניים לבנים, ובאמת כל עניין הקפדה על ההלכה בצניעות- אצל בנות...

זה דברים שיותר קשה לצפות מהצד השני, אולי בגלל הקושי של האיסור... ובגלל שהצד השני לא תמיד יודע כמה זה קשה...

גם האיסורים הם חלק מהמצוות..יעל מהדרום
כמובן. התכוונתי מצוות עשה מול מצוות לא תעשה.. אנונימית לרגע!
מסכימה שיש עבודה וצמיחה משותפת, אבל השאלה היא-אנונימית לרגע!

האם יש דברים "שמלכתחילה" הבחור צריך יותר להקפיד עליהם מאשר האישה? ואז לא בטוח שהאישה חייבת לדרוש את זה מעצמה... ? (או להפך)

אבא שמואל נתן דוגמה הפוכה שנראית לי נכונה- שהאישה צריכה להקפיד הרבה יותר על עניין הצניעות למשל, והגיוני שזה יהיה חשוב לבחור...

היהדות מטבעה היא דתעוגת גבינה.

אינה שיוויונית. אין שאיפה לשיוויון בין המינים ומתוך כך יש דברים שהבחור צריך להקפיד עליהם יותר מהאישה.

יש גם מצוות שבהם הגבר מחוייב והאישה לא, ואין כאן עניין של דרישה עצמית. אם את נוגעת בנקודה הזו.

אבל למשל בפייסבוק, הדוגמא שנתת, זה מסוג הדברים שאני חושבת שאין לי לגיטימציה לשלול ממנו כל עוד לי יש פייסבוק, מה גם שכאשר אני יוצאת עם מישהו, לפחות בשלב מתקדם יחסית, אני סומכת עליו שהוא יודע לעשות את הסינון שלו. כמו שאני יודעת שהפייסבוק משמש אותי לשמירת קשר עם בני משפחה ועם המוסד לימודים, אני סומכת עליו שהוא יודע לנהוג באופן זהה.

אני התכוונתי יותר ממקום של, לגיטימי לדרוש הקפדה על תפילה לדוגמא, והדרישה הזו באה לעורר גם את עצמי, אם אני דורשת ממנו להקפיד באותה מידה אני דורשת מעצמי להקפיד, גם אם אני מחוייבת לאחת והוא לשלוש.

אני יכולה להעיד על עצמי שאני בנאדם שלפעמים צריך לדחוק אותו לקצה וקצת ללחוץ עליו כדאי שאצא מהמקום הנוח שלי. אז יצא לי כבר לצאת עם מישהו שאמר לי שמבחינתו חשוב לו א,ב,ג ושמבחינתו אם אני לא יבצע את זה, זה לא ילך. והיום אומנם אנחנו לא יחד מסיבות אחרות לגמרי, ואני מודה לו על זה יום יום שהוא בא ודרש ממני מהבחינה הדתית, כי זה קידם אותי לגמרי. לכן אני חושבת שיש תחומים שבהם זה לגיטימי לבקש ולדרוש ולחשוב על זה, שוב תלוי בבני הזוג, זה עיניין מאוד סובייקטיבי. כי יכול להיות שאני תופסת אחרת שימוש באייפון, לעומתך.

לא קראתי את כל השרשור, אבל ההסתכלות שלך לא מדוייקתמודדת כובעים

"היהדות היא דת לא שוויונית" - זה לא נכון!

היהדות נועדה להשלים את נשמתו של כל אחד ואחד מאיתנו.

כל אחד צריך להשלים את הנפש ברמה אחרת, הנפשות שלנו שונות אחת משניה, כל אחד במדרגתו, הכוחות שלו, הסגנון שלו.

זה פשוט לא קשור להתבטא כך.

אולי לא מדוייק בעינייךעוגת גבינה.

אבל אי אפשר לומר שהמינים שווים, גם הדת לא מנסה לטשטש את ההבדלים האלה בין המינים.

כשאמרתי לא שיוויונית התכוונתי לא ממקום של קיפוח הנשים, העדפה לגברים וכו'. אלא לא שיוויונית ממקום שיש דברים שהגברים מצווים ונשים לא, וזה יוצר הבדלים, זה יוצר אי שיוויון כזה או אחר בין המינים, גם אם נכיר בזה או לא.

זו שאלה כבדה מידי בשביל תשובה בפורום, אבל אני אנסהאש השם

היה פה לפני בערך שלושה שבועות דיון ארוך עם "האם סמארטפון פתוח לבחורה זה פחות גרוע מסמארטפון פתוח לבחור".

התשובות שם היו ארוכות ומנומקות ורובן דיברו על כך שברור שלבת זה פחות גרוע מלבן כי...

לענ"ד זו ההגדרה של צביעות!

ולפני שכולם מתחילים לכתוב פה תגובות מתלהמות, אני רוצה להסביר.

אין לי ספק שהיום לבנים יש יותר "פיתויים" וכמעט כל קידום מכירות של מוצר, ולו הכי פחות קשור, נעשה באמצעות הגוף הנשי.

אבל בכל הנושא של שמירת העיניים הפתרון הוא לא "משקפים כשרים" (עם טשטוש) או דברים מגבילים אחרים אלא משהו עמוק ויסודי יותר.

ולכן,

"קשוט עצמך ואחר כך קשוט אחרים".

לא מצאתי תשובה הולמת יותר, וזה אחד מתוך רשימת ה-"אני מאמין" שלי.

לדעתי יש דברים שגברים צריכים יותר להתרחקb.n
תלוי במה.
מצד שני אישה לא יכולה לדרוש מגבר דברים שהיא לא עןמדת בהם.
לכל אחד יש דברים הוא יותר טוב מהשניטנגענס

זה מה שנקרא השלמה.

אני טוב בזה, ואת טובה בזה, וביחד נצליח להקים בית יותר טוב משנינו ביחד.

לכן לפעמים אני בודק אצלה דווקא את הצדדים שאני יודע שאני חלש בהם.

אבל לא יודע עד כמה זה נכון לפסול בגלל תכונה ספציפית שאינה חזקה אצלך.

יש מצוות שמיוחדות לגברים/ לנשיםיעל מהדרום

לק"י

ואז כל אחד מבני הזוג צריך להקפיד יותר על מצוות אחרות.

אבל, יש נושאים שהם רגישים יותר בקרב גברים/ נשים, ואז הייתי מצפה על יותר הקפדה מאשר הצד השני.

(לפעמים זה גם קשור לאופי של הבנאדם ולא למין שלו).

אני חושבת שנועם ה
כן. לגיטימי ביותר. גודל יצרם של גברים גדול פי כמה משל הנשים, מה שאומר שאצל גברים זה מסוכן יותר. (מה שלא מוציא את הנשים מן הכלל הזה, אף הן יכולות לחטוא. ועל כן ראוי שאף הן תשתדלנה להתרחק מן המכשירים הללו).
לעניין הפייסבוק. (בתור אחת שעוד לא מחקה טוטאלית את חשבון הפייסבוק שלה לצערי. כן זה קצת קשה, קשר עם קרובי משפחה בעיקר).

שני דברים, לעניות דעתי, לבני שני המינים יש לגיטימציה לבקש או לפחות לצפות שלבן המין האחר לא יהיה. אם זה מבחינת צניעות האישה "לא מעוניין שאישתי תיהיה מוכרת ומפורסמת לכל" (גם אם היא חסומה להודעות ציבוריות וגם אם אין לה תמונת פרופיל, לגיטימי שיפריע לו שמחשבותיה ותובנותיה יהיו מופקרות לציבור).
כמו כן, גם לאישה יש לגיטימציה רבה לצפות ממנו שלא יהיה לו פייסבוק (ואני לא מתייחסת כרגע להשפעות השליליות הנוספות שיש מזה מלבד הצניעות). הן בגלל התכנים שקופצים לשם, תמונות, הצעות חברות שלו מנשים או ממנו.) בעייתי

לעניין היציאות, (לא הייתי עושה מזה סיפור) אם כי צריך לדעת מאיפה זה נובע, (מוזר, זה תחביב של נשים ) חוץ מזה שאפשר לצאת איתו ביחד.

בהצלחה רבה בכל
מסכימה.אנונימית לרגע!

תראי, אני מנסה להיות הכי אמתית עם עצמי..

לגבי הפייסבוק- חשבתי על זה מלא זמן ובאמת הבנתי שזה דבר שהוא בעייתי מאוד גם לבנות, אז אחרי מאמצים (זה באמת לא היה קל!! מבינה אותך כ"כ!!) סגרתי אותו...

אבל נניח לגבי האייפון- אחרי חשיבה רצינית, באמת הגעתי למסקנה שאצלי היתרונות עולים על החסרונות ממש... וזה ממש הקל עליי בכל מיני עניינים... אבל כשאני חושבת על הבחור- זה פשוט נראה לי גרוע! כל העניין של האינטרנט הפרוץ... השאלה היא האם זה לגיטימי לחשוב שלבחור לא צריך להיות אינטרנט פרוץ (לא האייפון זה הבעיה.. ממש לא..) אע"פ שלי יש?!

אןלי גם לו זה עןזר לכל מיני דבריםb.n
ולא משמש דווקא לתכנים בעיתיים??
בגלל זה אמרתי שעצם האייפון פחות בעייתי בעיניי...אנונימית לרגע!

מה שבעיקר עוזר שם זה כמה אפליקציות, המייל וכאלה (לי לפחות).

לגבי האינטרנט- אצל בנים, החסרונות עולים בהרבה על היתרונות... אז ראוי לחסום אותו.. לא? אצל בנות, אני חושבת שזה שונה....

ואולי אני טועה.

זה שונה אבל עדיין הוא משתמש באפליקציות ומייל בדיוקb.n

כמוך.

אז למה לחסום אותו??אי אפשר שלצד אחד יהיה מותר ולשני לא..

ויש פתרונות של אינטרנט רימון גם לסלולרי...(שמעתי שיש את זה בסלקום אם אני לא טועה..)

אז אני אומרת- לא לחסום את הדברים האלה,אנונימית לרגע!

רק את האפשרות לגלישה חופשית... זה יותר קריטי אצל בנים...

^^^^עכשיו זה נשמע יותר הגיוני....b.n

אגב,אנונימית לרגע!

לא נראה לי שכולם צריכים את האפליקציות והדברים האלה.... לפני שהייתי בלימודים- זה ממש לא היה נצרך..
עכשיו יש בסמארטפון כמה דברים שפשוט עוזרים לי בלימודים ובעבודה... אם לא הלימודים והעבודה- לגמרי הייתי שוקלת להחליף מכשיר..

כל אחד צריך.אם לא ללימודים אז לעבודה או לכל דברb.n

אחר...יש היום אפליקציות מעולות ויש גרועות תלוי במה משתמשים.

לא כל אחד צריך, כל אחד רוצה...אנונימית לרגע!

ממש לא בהכרח...יש הרבה פעמים שזהממש מועילb.n

הרגע הזה שיש לך את הסמארטפון ליבדוק דברים שחייבים באותו רגע או דברים שצריך להיות זמינים ולא חייבים להיות ליד מחשב..

זה כי התרגלנו... אפשר לשנות את זה...אנונימית לרגע!

עובדה שפעם הסתדרנו יופי בלי.

אבל אני בהחלט מסכימה שזה הרבה פעמים ממש עוזר (אמרתי, בתור סטודנטית וגם בעבודה זה מאוד נוח).. לא רואה איך זה ממש מועיל לבייניש (נניח)... מה לו ולזה?

אז כנראה יהיו שיגידו כמה זה עוזר ונוח גם לביינישים, אבל זה שאלה של "עלות- תועלת", איזה חסרונות אני מוכן לסבול בתמורה ליתרונות שאני מקבל...? לא בטוח שהנוחות שווה את המחיר...

עניות דעתי.

"מחשבותיה ותובנותיה יהיו מופקרים לציבור"?!שלום ש

ממש הפקרות נוראה!

אני מסוגל להבין את מי שלא רוצה שלאשתו יהיה פייסבוק (לי עצמי אין),

אבל לחשוב שמי שמפרסמת שם את הגיגיה זה הפקרות?!

יש בזה הרבה מן ההגזמה...

היא לא אמרה שזו הפקרותה.נ.
היא אמרה שהמחשבות והתובנות יהיו מופקרות לציבור. מה מוגזם בזה?
יש בזה משהו.
וכן, יש עניין שלאישה תיהיה פרטיות בסיסית.
וכל עניין הסטטוסים וכל זה קצת בא על חשבון הפרטיות הזו.
ככה אני חושבת
לעניותדעתיבת של ה' יתברך

בגלל שגבר הוא גבר, אני חושבת שכן אמורה להיות לו יותר הקפדה על חסימת האינטרנט במכשיר, כי תמיד יכולות לצוץ פרסומות וכו' שהן לא כ"כ צנועות , ועבירה גוררת עבירה זה מתחיל משם עד נפילה לתהום, ובחורה שחשוב לה שבעלה ישמור עיניים היא לא צריכה להתפשר על כך, וזה כן אמור להיות אישיו, אבל האישה לא יכולה לדרוש משהו מהגבר אם היא עצמה לא מקפידה על כך למרות שהיא אישה ואין לה את הפיתויים שיש לגבר (הכוונה לאותו רמת הקושי להתמודד נגד היצר).

לגיטימי אם המגמה היא להשתפרתמים בחוקיך

כלומר, תמיד זה לגיטימי, שהיא תחשוב מה שבא לה...

רק שאין בחור נורמלי שירצה בחורה ששואפת מאחר לעשות דבר שהיא לא עושה, וכן להיפך.

ברור שאין עניין לבת להסתכל על מרצפות ברחוב, ואני מבין בחורה שתרצה בן כזה,

או שירצה מישהי שהולכת עם שרוולים ארוכים והוא לא,

כי אלה הקפדות יתרות על הלכות שעיקר הדין נוהג דווקא במין הזה.

(ברור שגם בנות צריכות להקפיד על שמירת העיניים, ואכמ"ל).

הרמה הכללית צריכה להיות דומה,

לגבי פרטים - יש לבדוק לגופו, ובעיקר לבדוק למה אני לא מקפיד על מה שאני מצפה מבן זוגי.

לגיטימי ל"שני הכיוונים"..ד.

כלומר: בהנחה שלגביה אין לכך כל השלכה שלילית (לגמרי. אחרת זו סתם צביעות לדרוש מהשני), אז יש מקום בדברים שיותר בעייתיים אצל בנים, לחשוב כך.

כמו ההיפך לצד השני (הקפדה בלבוש צנוע וכד').

עם זאת - לשני הכיוונים: מצד אחד, שתביא בחשבון אם הוא לא יאהב פייסבוק שלה.. אפשר לראות בזה דבר לא רצוי גם לגבי בת. כך גם אינטרנט לא חסום (שאני מניח שעל זה היתה השאלה לגבי האייפון)

ולאידך - לא צריך להגזים על סמך "דמיונות". בחורה שאוהבת ללכת לקניות וכד', יכולה להבין שיכול להיות גם בחור כזה. גם אם בדימיון זה נראה דבר יותר "נשי".. (והאמת, זה כך..). לא צריך להיות יותר ידי דוגמטיים, כל זמן שזה לא מופרז, או בעליל לא שייך לבן, או עובר על גדרים של צניעות, ביטול תורה מופרז למי שלומד וכד'. יש גם ענין  של אופי אישי ותחביבים אישיים של אדם.

צודק לגמרי.אנונימית לרגע!
מסכימה גם לגבי הפייסבוק, סתם נתתי את זה כדוגמה.. אני סגרתי אותו גם מהסיבה שהוא גרוע לי, אבל בהחלט גם בגלל שזה משהו שבטוח מפריע לבחורים בסגנון שאני מחפשת...
בקשר לאינטרנט לא חסום- אם זה משהו שיפריע, אני אהיה מוכנה לחסום.. נכון לעכשיו, אני יודעת שזה לא בעייתי לי וזה מצריך לעבור חברה ולעסקה יקרה יותר.. אז אני לא עושה את זה...
עוד לגבי האינטרנט- אתה לא חושב שעצם האפשרות "לגלוש" מתי שרוצים (כמו באייפון), יש בה בעייתיות? (נניח בזבוז זמן, גם אם זה מסונן) ושזה יותר בעייתי לבנים? ( לכל מי שמתכנן לקפוץ עליי- זה לא נובע מצביעות, אני באמת מנסה להבין).
לגבי ה"קניות"- קיבלתי.
"בזבוז זמן"ד.

זה לכאורה בעיה לבנות כמו לבנים.

אם כי נכון שכאשר מדובר ב"פטפטת", אז בנות יכולות להיתלות ב"תשעה קבין" שלהן.. לגבי סתם בזבוז זמן של גלישה בכל עת, זה אותו דבר לכאורה אצל שניהם, אלא אם כן נאמר שלבנים שגולשים כך, גם ב"כשר", יש יותר "יצר" להיסחף אחרי גלישה מאשר בנות והם מבזבזים על כך יותר זמן (יתכן שזה כך, אני לא יודע).

כמו כן, אדם שעיסוקו בתורה - בוודאי שבזבוז הזמן ב"סתם גלישה" מודגש יותר.

אנסה להסביר במילותיי.ותן טל

לדעתי, אין פה עניין של לגיטימי שהאישה תחשוב שהגבר צריך להקפיד יותר וכו'... - השאלה עצמה לא נכונה לא לחיי נישואין ולא להתנהלות עצמית בכלל. שאיפתו של כל בחור ושאיפתה של כל בחורה צריכה להיות כל הזמן להתקדם, כל הזמן לתקן את הדרוש תיקון, כל הזמן לבחון האם אני עומד/ת במסגרת ההלכה או לא - ואז, אין מקום באמת לשאלה כעין זאת - כי אם האישה חושבת שהיא לא צריכה להתקדם במשהו, למרות שהיא יודעת שהוא לא מושלם - זה כבר אומר משהו על השאיפות ההלכתיות של הבחורה, ובהכרח משליך גם על בן הזוג שתבחר בוושיבחר בה. אי אפשר לצפות, לדוגמה, מבחור דוס רצח, שלא תהיה לו בעייה בכלל עם מישהי שלא שואפת גבוה ורוצה להסתפק ברמה דתית בינונית כזאת... הרמה הדתית והפער ביניהם יהיה גדול מידי.

זה ברמת הכלל - ברמת הפרט לגבי פריטים מסויימים חלקם את הבאת - אולי יש מקום לזוז לכאן ולכאן, אבל בגדול - לדוגמה ניקח את השירה הלועזית - אם הבחורה מודעת לכך שזה בעייה ושלא צריך לשמוע שירת לועזית - לא משנה אם אתה בן או בת - והיא מצפה מבעלה שלא ישמע שירים כאלו - רק הגיוני שהיא תהיה במדרגה שלו גם ותקפיד לא לשמוע שירה לועזיתגם היא - אחרת, זה ירמז וישקף רמה כלשהי של פער דתי ביניהם - הוא אחד שמקפיד ושומר, והיא אחת שמחפפת בדברים שהיא יודעת על עצמה שהיא חושבת שהם לא טובים... (כי אם, לדוגמה, היא חושבת שאין בעיה עם שירה לועזית והיא שומעת - גם הגיוני שלא תהיה לה בעיה עם בעל ששומע שירים לועזיים).

ברור!אנונימית לרגע!
לא הייתה כאן כוונה שרק הוא יתחזק ויקפיד על דברים!
אלא שיש דברים ספציפיים שנמצאים יותר בתחום ה"אפור" שהם בעייתיים בעיקר (נניח) לבנים..
מן הסתם הכוונה היא לא כמו המוזיקה הלועזית, שאז אם מישהי חושבת שזה לא בסדר- גם היא תהיה חייבת להקפיד על זה!

תודה לכולם על התשובות!
נכון שאני לא מצפה ממנו ללכת עם שלושת רבעי?בהמון_ אהבה

או עם כיסוי ראש? או שלא ישיר ליד נשים?

אבל אני כן מצפה ממנו לא לראות דברים לא צנועים.

אז מה לעשות גבר ואישה שונים בדבר הזה. ואם לא עלנו אני אראה תמונה של איזה בחורה עם גופיה או משהו בסגנון, זה אולי לא בסדר, אבל הרבה פחות חמור מגבר שיראה דבר כזה.

לכן ברור לי שהגבר צריך יותר להקפיד בעניינים הללו ושאני פחות. כמו שיש דברים שאני מחוייבת בהם והוא לא.

ולכן, לעניין הפייסבוק, אם אין מצב (או רוב הסיכויים) שהוא לא יראה בו דברים בעייתים, סבבה זורם. אבל אם יש לו חברות שמתלבשות לא צנוע או חברים חילונים שמעלים דברים בעייתים, אז וואלה, בעיה רצינית!!

אני אצפה שלא יהיו לו חברים כאלה בפייס, כמו שגם אצפה מעצמי, אבל בכל מקרה אצל גבר זה יהיה פחות נסלח מאשר אצל בחורה, לדעתי.

לא יודעת אם לגיטימי, אני כזאתי אבל..~nhykb~אחרונה

נניח גדלתי בחברה מעורבת ויש לי חברים, אבל לא ארצה שלבעלי יהיו חברות.. הגיוני לא? =)

מצד שני.. אם אני לא מקפידה על כך- איך אני יכולה לדרוש ממנו?

ופה מתחילה הבעיה..

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך