סיטואציה הזויה..איך הייתם מגיבים??אור חיי

בני היקר בן השנה ו10 חודשים הגיע למעון היום כרגיל בסביבות השעה 7 וחצי...

לאחר כ 3 שעות הורי מתקשרים אלי, תקשיבי חברה מהיישוב עברה דרך המעון כדי להביא חפצים לבנה והסתכלה לתומה בחדר שבנך נמצא בו, וראתה את המטפלת פוגעת פיזית בילדך..

ע"פ תיאורה, המטפלת תפסה ביד של הילד והעיפה אותו לרצפה, כאשר הילד קם היא הפילה אותו שוב..היא חזרה לביתה בריצה, ולא ידעה מה לעשות (לא רצתה להפחיד אותי ,כשאני רחוקה כ"כ, הייתי בעבודה.) אז יצרה קשר עם הורי סיפרה להם את המקרה והם כמובן הלכו והוציאו את הילד..

במשך היום הם יצרו עמי קשר וידעו אותי במצב, לא אלאה אתכם במה שהרגשתי, כמובן שהרמתי טל' להנהלה, שעשתה ברור עם המטפלת (שכמובן הכחישה וסיפרה שלא כך היו הדברים, והיא רק הצילה אותו ממתכת חדה שיכלה לפגוע בו, וכו'...)

נעשה ברור מול המטפלת לבין החברה שראתה את הדברים (כאן אציין שחברתי אינה אינטרסנטית כלל, בנה לא לומד עם בני והיא כלל לא מכירה את המטפלת הזו.) וכמובן שעל המשקל עומד המילה של המטפלת למול "עדת הראיה".. 

וברור לכם למי אני מאמינה יותר...

מה אתם הייתם עושים עכשיו????

האם הייתם דואגים לפיטוריה של המטפלת???

האם שאלת הפרנסה שלל יהודי עומדת על הפרק???

מה????

תודה מראש,

וסליחה על האורך...

אין לי נסיון במטפלות במעון אבלבת 30

שאלת פרנסה של המטפלת עומדת מול שלומם ובריאות נפשם וגופם של הילדים, שזה לא פחות חשוב.

אם אכן זה מה שקרה, כמובן.

צריך לעשות בירור רציני איכשהוא.

מה זה אומר?אור חיי

בירור רציני??עשינו שיחה של מילה מול מילה, לאן זה מוביל??

להגיש תלונה במשטרהג'ינג'ר
ולפחות לדווח במכתב מפורט למנהלת המעון והמפקחת.
לדעתי השמירה על שלומם של הילדים היא הדבר החשוב ביותר.
וואו. אני לא יודע אם יש לך את האפשרות להגיע לאמתבני היכלא

כי באמת יכול להיות שחברה שלך לא ראתה טוב 

והפרשנות שלה למה שהיא ראתה קצת או הרבה התערבבה עם מה שבאמת היא ראתה

מצד שני יכול להיות שהיא צודקת, ואי אפשר לדעת את האמת. לפי מה שאת מתארת אין מצב. 

אולי חוקר משטרה מיומן יכול להוציא מהמטפלת את האמת, לא יודע. 

האם יש לך אפשרות לפחות להוציא את הבן שלך משם למעון אחר? זה נראה לי המקסימום שאפשר לעשות שעולה בדעתי...

להוציא את הילדאור חיי

זה אולי אפשרי אבל לא מביא פתרון...

אנו כמה הורים שיודעים על הסיפור (אני ועוד 3) שכולם תוהים מה באמת עלינו לעשות???האם להוציא אותה משם??הרי לי ברור שדבר כזה שוב לא יקרה למטפלת הזאת...היא קיבלה נזיפה רצינית היום מההנהלה, אבל למען יראו ויראו האם הנזיפה מספיקה????או שצריך לנקוט בצעד יותר חריף?

לא רק אתם יודעים מזהלשם שבו ואחלמה

כל ההורים יודעים מזה.

אני מדבר מהגיון,

את באמת חושבת ש4 זוגות הורים יודעים על המקרה והשמועה לא התפשטה?

אני ממש בעד יוקטנה. 

ראית פשע? פנה למשטרה, התפקיד שלה לברר האם זה באמת קרה. 

וזה בכלל לא משנה אם היא עשתה את זה בתמימות

אם היא עמך עניה או אשה עשירה ורעה

מה שחשוב זה הילדים, הם הקורבנות ואין הצדקה להעלים עין מפגיעה בהם. 

מה שאת אומרת נקרא בהלכה "לשון הרע לתועלת"מופים

שהרי ברור שלספר סיפור כזה על המטפלת זה לשון הרע, וזה יכול להיות מותר רק לתועלת.

אחד מהתנאים של לתועלת (התנאי השביעי) זה לא לגרום לה נזק יותר ממה שמגיע לה על פי דין תורה, ולכן אם יפטרו אותה שלא כדין עפ"י עדות עד אחד שהיא אשה, נראה לי ברור שאסור בכלל לספר.

די ברור שאסור לך להאמין לסיפור, כמו כל לשון הרע שצריך רק לחוש לו ולא להאמין.

תשמעי, כך נראה לי במחשבה ראשונה, אבל אני לא רב, לא מוסמך לענות, ולא למדתי את הסוגיא בזמן האחרון. ברור לי שזאת שאלה הלכתית טהורה, וצריך לשאול רב.

מאד פשוט לשאול רב. בזמנינו אפילו לא צריך להזדהות. למה לא תעשי את זה?

סליחה על החריפותג'ינג'ר
אבל מה שאתה אומר חמור מאוד.
האם גם אם אשתך הייתה רואה את השכן מכה את אשתו היית אומר כך?
שאסור להאמין ושאסור לדווח כי מדובר בעדות יחידה של אישה?

אולי עכשיו אני מבינה את מאמר חז"ל "לא חרבה ירושלים אלא על שדנו בה דין תורה"
אני אדם דתי!מופים

אני לא מתחשב ברגשות שלי כשזה נגד ההלכה.

במקרה שאת מתארת הייתי פשוט שואל רב!

זה מה שהמלצתי לה גם כאן.

אבל על פניו במקרה שלך יהיה מותר וחובה לספר. אלא שצריך לעשות את זה בחכמה שלא יהיה לו נזק יותר ממה שמגיע לו על פי דין תורה.

ושוב אי אפשר לסמוך עלי. אבל יש כאן שאלה, וצריך לשאול אותה.

לשאול זהג'ינג'ר
סליחה קפץג'ינג'ר
לשאול זה תמיד טוב,
אבל להתפלפל כשילדים נמצאים בסכנה זה קצת פחות טוב...
להגיד שאסור לספר??? (כל עוד לא מספרים סתם לאנשי השכונה שלא קשורים)

ושוב- לשאול רב זה תמיד טוב.
קשה לי להאמין שיש רב שיגיד לא לספר כזה דבר או שאסור להגיש תלונה במשטרה.
אתם חושביםאור חיי

שבאמת זה נקרא להעמיד את הילדים במצב סכנה?כלומר זה טיפשות מצידי לחשוב שאולי זו היתה מעידה חד פעמית והתפרצות שלא במקום של המטפלת שלא תחזור עוד לעולם אחרי שראתה שדבר זה נודע וקיבלה נזיפה???

כלומר אני עד כדי כך אהיה תמימה אם אסלח ואסתפק בנזיפה ואתקדם הלאה??

כאן המקום לציין, שבעלי היקר ואבי היקר מצודדים בדעה שהגב' צריכה ללכת הביתה, רק משום מה אני מעט חומלת עליה, כי מדובר באישה לא אינטלגנטית במיחד כלומר "מהעמך" ממש, קולנית וכו'...

אז אולי היא לא עשתה את זה מרוע אלה מחוסר שימת לב...ואז אולי יש מקום לגלות הבנה...

אבל אולי בגלל אנשים כמוני, מקרים כאלה קורים ויקרו...

אוווף אני משתגעת מזה!!

די ענית לעצמךג'ינג'ר
סכנה יכולה להיות גם פיזית וגם נפשית.
כשדווקא הנזקים הנפשיים הם אלו שמשמעותיים לטווח ארוך.
חוץ מזה, לצערנו הרב, כבר היו מקרים מעולם.
תנסי לדמיין מה ילד מרגיש בשניה הזו שמכריבים לו
המשךג'ינג'ר
שמכאיבים לו,
ואז תחשבי אם נכון שהיא תישאר.

דעתי בלבד.
ברור שללכת עפ"י הלכות לשון הרע.. ההלכה הכי חכמהאנונימי (פותח)

דוס  יש גם איך להתנהג בשעה שיש חשש לסכנה .

לדוג' אומרים על משהו שהוא גנב. מצד אחד לא לא להאמין מצד שני לשמור על  הארנק ולא הניח לידו .

ראו סיפור סופו של נאפוליון וכו

איכסה לשון הרע כמה אני מכירה שנפגעו מזהמת

קשה מאד לסמוך על זהמופים

אם היא נתנה מכות לילד בגלל שהתעצבנה עליו, זה כנראה לא כל כך נשלט אצלה.

קשה להאמין שהיא תשתנה כל כך מהר.

ובכל מקרה את לא יכולה לקחת את הסיכון על הילדים שלך.

"ורחמי רשעים אכזרי", לפעמים אסור לרחם, זה יכול לעשות נזק לאחרים וכו'

אני עדיין לא שוכנעתי שהחבירה ראתה והבינה בדיוק מה שקרה, ואין כאן טעות אחת איומה.

מה הכוונה של המטפלת שהיה "משהו חד"?, הרי זה לא סיבה לתת מכות!

כל כך ברור חל שזה סתם תירוצים כי לא היה לה מה לומר?

היה פעם סיפור בירושליםDvorW

שמלמד התעלל בילדים, ורצו לפטר אותו.

באו ואמרו לר' יוסף חיים זוננפלד שהבן אדם מפרנס משפחה, ויישאר בלי פרנסה וכו'.

אמר להם ר' יוסף חיים:

אין לו אוכל? אז תביאו לו.

אל תתנו לו לאכול ילדים.

לתשומת ליבך.

אכן אדם דתי, האם אתה גם אדם מאמין?ender13

לא אלאה אותך בשפע המקורות שסותרים את ההצמדות שלך להלכה הכתובה (יש סיבה לכך שהיא נקראת בע"פ).

רק שאלה:

אם דבריך נכונים, מדוע הסנהדרין הגלתה את עצמה ממקומה?

הרי לא תוכל לדון דיני נפשות!

למען הסר ספק, בוודאי שצריך ללכת לפי ההלכה, אבל אמירה גורפת כזו היא מסוכנת לא פחות.

אתה מאד לא ממוקדמופים

ואנחנו מאד סוטים

אבל אני לא מבין מה אתה רוצה

הלכות לשון הרע נכתבו במיוחד בשביל מקרים כאלה. לשון הרע לתועלת נלמד בגמ' מגדליה כן אחיקם, ושם הנושא הוא על רוצח שרוצה לרצוח את האדם, ואעפ"כ יש סייגים.

גם אם יש מקרים קיצוניים שצריך לסטות מההלכה הרגילה, א. זה לא שייך במקרה שההלכה דיברה על מקרה קיצוני. ב. אדם לא יכול להחליט כזה דבר לבד! הוא צריך לשאול רב שמבין בהלכה, מבין את טעם הדברים, ויכול להגדיר מתי ההלכה זה מקרה קיצוני שצריך לסטות בו.

בקיצור נאמר את זה כך - אין דבר כזה שמותר לסטות מההלכה, אבל בהלכה הכתובה לא כתוב את כל המקרים, ולפעמים צריך להפעיל שיקול דעת שאולי במקרה קיצוני ההלכה משתנה, ומצינו כאלה דברים בפוסקים, אבל א"א להחליט על זה לבד, וגם א"א להתנגש ממש בהלכה כשהיא דיברה על מקרה קיצוני

אתה לא צודקDvorW

עדה אשה או לא אשה בכלל לא קשור לכאן.

אתה לא רב, טוב שאתה יודע את זה. הרבה אנשים חושבים שהם כן...

מאד יכול להיות שמותר לפטר אותה, אבל גם אני לא רב.

תשאלו רב.

מעניין ש...אור היום

מעניין שבדיוק היום שמעתי שיעור על לדון לכף זכות, עם כמה סיפורים איך מי שיודע רק חלק מהדברים, לא יכול לדעת את כל האמת (אני יכולה לתת דוגמא מצוינת, אבל לא ניכנס לזה עכשיו).

הדבר הראשון שעלה לי כשקראתי את מה שכתבת הוא שבטח יש מצלמות במעון ואפשר יהיה לבדוק את זה. לא?

אני ממליצה קודם כל לבדוק את הכיוון הזה.

אם זה לא עוזר, אני הייתי מבקשת מהמטפלת לתאר מה בדיוק היה (לשחזר את זה, ולהדגים על בובה), בנוכחות חברתך ומנהלת המעון (כשאת שם, כמובן). אח"כ חברתך תוכל לאשש או להפריך בהתאם למה שראתה.

משם אפשר להתקדם הלאה.

הרבה הצלחה.

ישר שאלתי על מצלמותאור חיי

ואמרו שאין כי זה חדירה לפרטיות של המטפלות והילדים..(מוזר, לא?)

ועשינו את מה שאמרת, ואין הדיעות סותרות המטפלת אמרה מה שהיא חושבת שהיה וחברתי אמרה לה מה היא ראתה וזהו...

ואגב,

למה שהמטפלת תודה שזה מה שהיא עשתה???

כלומר, כשישבנו שם וחברתי אמרה את גירסתה לא חשבתי לרגע שהמטפלת תגיד, אהזה מה שקרה..וואלה צודקת...טעיתי בגדוול...

ממש ממש מוזר לגבי המצלמות.אור היום

זה מעון רגיל של משרד התמ"ת (או הכלכלה)? הבנתי שבמעון רגיל, ממשלתי, אמורות להיות מצלמות כאילו בילט אין (וגם מנהלת המעון כאן אמרה לנו ההורים שיש פיקוח ושלא נחשוש).

אגב, את רואה סימני פגיעה בגוף של בנך? איך הוא התנהג היום?

והיו עוד מטפלות באותו חדר? יש אפשרות שתשאלי אותן (בנפרד) מה הן ראו?

אם כל הסימנים היו מראים שיש אמת בדברים, הייתי הולכת עם זה עד הסוף ודואגת שהמטפלת הזו לא תעבוד יותר במעון.

העיקר כאן הוא לא הפרנסה שלה, אלא שלום הילדים שהיא מטפלת בהם. אסור להתפשר על זה.

והפרנסה שלה זה עניינה ודאגתה. זה יפה שאת דואגת לה, אבל את לא צריכה להתחשב בזה בנסיבות האלו.

אולי אפשר לדרוש שעכשיו ישימו מצלמותאלמונית 0

כי כשיש חשד זו כבר לא חדירה לפרטיות אלא הגנה בסיסית,

ואז לבדוק אותם כל כמה זמן.

כך לא יהיו חייבים לפטר את המטפלת (כי היא תהיה בפיקוח)

וגם אם היא עשתה משהו היא תחשוש לעשות שוב כי היא תדע שרואים אותה.

לא פשוט,תחיה דולה

הבעיה שחברתך ראתה קטע של סיטואציה למשך כמה שניות,הרי באמת אם אני תופסת לילד את היד שלא יגע בנר הבדלה מי שיראה את זה מהצד יחשוב שאני פוגעת בו פיזית, לא?

אנחנו כל כך רגישים לפגיעות בילדים (ובצדק!) שאנחנו ממהרים להסיק מסקנות חמורות.

איך המטפלת בדרך כלל? היא רכה? קשוחה?

איך הילדים במעון?

ילדים לא משקרים, את יכולה לראות אם רוב הילדים קופצים אל המטפלת בבוקר ואומרים לה שלום בצהרים או קרירים אליה...

(כמובן שזה מבחן בערבון מוגבל אבל אפשר להשוות לאיך הוא היה במעון הקודם וכו')

לא הייתי ממהרת להסיק שהמטפלת משקרת, מצד שני כן הייתי מנסה לעקוב יותר ולבקש גם מהורים אחרים להיות עירנים. 

לא לוותרחייםםם

לצערי אני עונה לך מנסיון כואב ואני אומר לך שאני יודע מה עובר עליך וכל המחשבות אולי זה לא ככה אולי היא הגזימה וכו" וגם קראתי את כל מה שאמרו לך לדון לזכות ולשון הרע..... לדעתי אבלים... קל להגיד לדון לזכות ולא להגיד לשון הרע כשזה לא על הילד שלך לדעתי צריך להרחיק אותה ותדעי שמי שמתנהגת ככה זה לא חד פעמי על פי רוב  ובמקום לחשוב על המטפלת תחשבי על נשמות ישראל שצריכים לקום כל בוקר לאשה שיכולה להזיק להם... המעון והפיקוח של המעון שאגב זה אותו גוף עם אותו אינטרס לא ירצו להרוס את השם שלהם ולמהר להודות שזה קרה תעמדי על שלך כי זה לא רק הילד שלך זה טובת גם שאר הילדים... לבן שלי לקח כמה חודשים לחזור לעצמו אחרי שהוצאתי אותו מהמעון וגם זה היה אחרי הרבה עבודה איתו... לי זה קרה במעון אמונה בירושלים אשמח לדעת באיזה מעון זה היה אם זה בסדר מבחינתך

לחייםםםאור חיי

מה שמעניין שאתה מספר שבנך היה במעון אמונה...וכששאלתי את המנבלת למה אין מצלמות היא אמרה, גם במעונות אמונה אין... ובני במעון של משרד התמת באחד מישובי גוש עציון..

נשמע מזעזע..ד.

קודם כל, ללכת עם הילד לשם, להיות איתו, שירגיש מוגן. לראות שאינו מפחד. לראות שלא נשאר לו מזה "משהו".

לגבי ההמשך - שאלה טובה. ילדים צריכים מטפלת חמה וסבלנית.

לכאורה, מי שאמור לטפל בזה - זו הנהלת המעון. הם אמורים להיות מודאגים מכך לא פחות ממך. מה הם אומרים?

לדןאור חיי

הנהלת המעון אומרת שהם רוצים לדעת את האמת!!

הם לא מצדדים באף צד..

וזה הזוי הסיטואציה, כי הנתונים שקיימים זה רק מילה מול מילה...ובסוגרים מסולסלות אוסיף שמנת המשכל של הצופה (חברתי..) גבוהה בהרבה משל המטפלת, ולמי אני מאמינה זה ברור...אבל...

גם לפי דברי המטפלת,ד.

הרי היא לא אמורה להפיל ילד לריצפה פעמיים כדי להגן עליו...

אם חברתך בטוחה שהיא ראתה שהמטפלת מפילה אותו, לא "מזיזה לו את היד", אז זה נושא חמור שצריך בירור.

השאלה היסודית היא אם הילדים חשים שהיא "מטילה משמעת" ע"י הטלת אימה, שזה דבר שאינו בא בחשבון כלל.

אז מעבר לענין הספציפי, כדאי לכאורה להתארגן לכניסות פתאומיות אל המעון - את וחברותייך ש"יודעות" - כדי לבדוק מה האווירה שם.

מעבר לכך, אם זה מעון של התמ"ת, אז אפשר לכאורה לפנות לפיקוח מטעם התמ"ת, ולבקש שיבואו לבדוק מקרוב את הענין (אפשר גם להוסיף להם שזו האופציה האחרונה לפני תלונה במשטרה.. יש להניח שזה יכול לזרז אותם).

יתכן שגם הם לא יוכלו לדעת מה באמת קרה. אבל ברור שזה כבר יגרום להיזהר הרבה יותר. וזה העיקר.

ישר למשטרה - הם אנשי המקצוע לברור העניןיוקטנה

כל אדם שרואה פשע פונה למשטרה שתפקידה לחקור. 

לא מעלימים עין מפשע. אם חברתך אומרת היא ראתה פשע, תפקידה של המשטרה לחקור. את לא זורקת אותה לכלא וגם לא חוננת אותה בלי חקירה מקצועית, ואין ביכולתך ובכישוריך לבצע חקירה כזו.

לאנשים טובים קשה לדמיין רשע. אבל הוא קיים. 

הילדים חסרי פה וישע וחובתכם המבוגרים להגן עליהם בכל האמצעים המעטים מאוד שעומדים ברשותכם. אם בשניה וחצי שמישהו הסתכל בדיוק היה עניין - זה מזל משמים ותקחו את זה בשתי ידיים.

ליוקטנהאור חיי

נראלי הזוי לפנות למשטרה....המטפלת מכחישה את הדברים..והיום כמובן התנהגה כצפיחית בדבש...

ולאלו שישאלו איך שלחתי אותו היום...

אין לי תשובה...רעדתי ושלחתי...כי אתמול היא קיבלה נזיפה מהנהלת המעון והודיעו לי שהיא תחת מעכב וזה בטיפול...

וכשחזרתי הילד היה נראה סבבה לגמרי...

אף אחד לא רוצה היות הורה שהילד שלו עבר התעללותיוקטנה
ולכן קשה להאמין וקשה לראות את הסימנים ולכן צריך מישהו חיצוני ומקצועי שיחקור.
לא מנהלת
ובטח לא הורה
רק משרד חקירות או משטרה
אחרת ז׳ו הזנחה של הילדים
ושותפות. לפשע
או לכל הפחות שיבוש חקירה

הנחרצות זה. כי אתם צריכײַם ניעור רציני
רגע -מה חשבת- שהמטפלת תפרוץ בבכי ותודה באשמה?אלעד

בכל מקרה, בגלל שזה לא קרה ויש כאן גרסא מול גרסא,

חובה להעמיד את המשטרה כגוף מברר שיכריע בשאלה מה בדיוק אירע שם.

ולדעתי חובה גם על המנהלת לא לפתור דברים כאלה בתוך הגן אלה לדווח לרשויות.

אם היתה פעם אחת כזאת ואם מה שהחברה ראתה נכון...זקנת השבטאחרונה

אז תהיה עוד פעם . אולי זה לא יהיה הילד שלך , אבל בינינו זה משנה?? אם את תוציאי את הילד שלך - זאת האמירה הכי חזקה . כן , הייתי מעבירה את הילד למעון אחר, או משפחתון , או כל מקום , שבו הוא לא סופג אלימות. לא הייתי פונה למשטרה , בעיקר , כי הם לא תמיד עוזרים , וכי אין לך הוכחה מוצקה. 

כדאי לבדוק את הילדים.הקולה טובה

לשאול את כל ההורים- איך הילד מתנהג בכניסה למעון? איך הילד מגיב כשהוא רואה את המטפלת? איך התרשמתם עד עכשיו מהמטפלת? האם היו שינויים בהתנהגות של הילד מאז שהתחיל המעון? 

ילד שלא טוב לו במעון- רואים עליו. אחינית שלי היתה בת פחות משנה- וידעה טוב מאד לשדר להורים שיש מטפלת שהיא לא אוהבת. קבוצה גדולה עם 3 מטפלות, ל2 היא היתה הולכת בשמחה ולאחת- היא לא הסכימה שתיקח אותה בידיים. היא בכתה כשראתה אותה. 

מצד אחד- מה שהטפלת אומרת לא נשמע לי אמין כי איזה חפץ חד יכול להיות במעון בהישג יד של ילד? (ואם היה- אז זה דורש טיפול בפני עצמו)

מצד שני- לא הייתי ממהרת לשפוט.

להקולה טובהאור חיי

ילדים זה עם סלחן....אני יודעת מאחותי (בת ה19) שעבדה בקיטנה בגן עם סייעת "אנושה" כלומר היתה יכולה לחטוף את הג'ננה ולגמור ילד ואחותי שכולה בת 19 מול אישה בת 50+ לא ידעה איך להגיב כשאר למחרת אותו ילד רץ גם לסייעת עם חיבוק גדול...

וגם בני היום נתן יפה נשיקה למטפלת שחשודה במעשה...

אנא אני באה???

תתפלאי- אבל לא לטווח ארוך.הקולה טובה

אם מישהו אולי מכאיב לילד פעם אחת- הוא לא זוכר וסולח.

אבל ילדים כן מגיבים למישהו שפעם אחרי פעם מכאיב להם או לא נעים כלפיהם.

וגם זה משפיע עליהם- יותר עצבנים בבית, מרביצים, או הפוך- מתכנסים.

לדעתי היה צריך לברר את זה בצורה יותר יסודיתender13

כמעט כמו דיני נפשות.

מה בדיוק ראתה החברה שלך, ב-ד-י-ו-ק, ואז לעמת את זה מול גרסת המטפלת.

בדיעבד, צריך לדרוש מהנהלת המעון, לעשות בירורים עדינים לאורך תקופה אצל הילדים וביקורות פתע בכדי להיות בטוחים שאין התנהגות כזו, או לחלופין לבקש את העברתה לילדים גדולים יותר(שיכולים לספר יותר בקלות על התנהגות לא הולמת).

כך גם דואגים לילדים וגם יוצאים מכלל הספק שמא היא היתה בסדר.

סביר להניח שאם אכן ראתה חברתך נכון והמטפלת אלימהאורין

אז זה לא מקרה חד פעמי? האם לא עלו עוד סיפורים או חשדות מהעבר על המטפלת הזו? 

אולי כדאי לשאול את העובדות איתה..

הרי היא לא נמצאת כל היום רק עם הילדים.

הלו... זה ילדים שלנוביצת עין

אם אנחנו לא נהיה כאן בשבילם מי כן??????

מי היה מוכן לקחת את הסיכון שמרביצים לילד שלו ועוד בגיל רך כל כך.

לא יודעת מה ההלכה אומרת בעניין,

אבל מניסיון קרוב אני פעם ראיתי סיטואציה דומה, כלומר הייתי נוכחת במו עיני.

ראיתי מטפלת שהתנהגה לילדים בצורה מאוד חמורה. והמטפלת הועפה לבסוף.

זה נשמות טהורות וחרות ישע ואף אחד לא יכול לקחת על עצמו את הסיכוי שמתעללים בילד כלשהוא.

במחילה מכל אלו שאומרים לדון לכף זכות לדעתי כשזה מגיע לילד שלי אין כאן כף זכות.

מה נראה לכם שהמטפלת תגיד נכון הרבצתי לו, היתי בקריזה???????

ומספיק חשד לדבר כזה אישה כזאת לו צריכה לעבוד במעון עם ילדים רכים וקטנים.

לא חסר עבודות שהיא יכולה לעבוד.

צריך אין סוף סבלנות לילדים ובמיוחד לתינוקות ופעוטות.

סליחה על האריכות פשוט זה ממש קשה לי עם  ה"התיפיפות" הזאת.

ושוב אומרת מתוך כאב של ניסיון .

ושלא תספר סיפורים, מספיק שהיא קמה על צד שמאל והבן שלי יחטוף את זה.

ממש לא בה בחשבון.

אלימות כלפי ילדיהושבעט5

מה שאת מספרת משמע נורא.

האם ישנה אפשרות להעביר את הילד למטפלת אחרת במעון.

לגבי האלימות ואם אכן נעשתה צריך לפנות למשטרה.

דרך אגב החוק מחייב כל אחד שראה או שיש לו חשד סביר ,לדווח לעובד סוציאלי או לפנות למשטרה.

החוק גם תקף בבתי ספר יסודיים ,ועל יסודיים.

(אני עובדת בבית ספר לחינוך מיוחד וקבלנו הרצאה בנושא)

להתקין מצלמות ללא ידיעתה, בתיאום עם ההנהלהאמא בישראל

לפי דעתי, תוציאי את בנך ללא שהיות.. אם היא הכתה אותו פעם אחת ,היו פעמים בעבר ובוודאי בעתיד (סליחה 

אם אני מכאיבה) לגבי המצלמות אולי הן יעזרו לילדים אחרים, אם לא מצלמות ההורים שכבר יודעים שיעשו ביקורי פתע

בנך יודע לדבר?

הייתי מוציאה את הילד מיידיתזקנת השבט

בארץ יש נורמה כזאת , שאם הילד בבית , משהו לא בסדר איתך. בגיל הזה הוא לא יכול להתלונן על מה שעושים לו , או שמונעים ממנו. תשאירי אותו בבית , ותגידי למנהלת , שאת מוציאה אותו כי המטפלת תקפה אותו. 

אם יש מעון אחר , עדיף . 

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך