בעקבות הגעת נציג ש"ס לג'י סטריטמושיקו
נציגי ש"ס... סחרחרים ולא מיין.מוטיז
חסרי בינה ונעדרי דעת. אי אפשר לראות שום שיטה או דרך במה שהם עושים, וכמובן שאני לא הופך אותם לטובים יותר כשאני אומר את זה.
זה יותר "מפתיע" מאשר לראות שם את צחי הנגבי מהליכודמרדכיאחרונה
בס"ד
אגב, משהו בכלל שמע ממנו משהו מאז הבחירות?
הוא נראה יותר כח"כ שמקשט את אולם הכנסת ולא יותר מי זה (ולדעתי טוב שכך).
קל יותר לחסל צורר אירני מלפטר יועמ"שית מיותרתאיתן גיל
וקל יותר לפטר נבחר ציבור, מלפטר פקידה שחשודה לכאורה בעבירות על טוהר המידות.
אלה הן עובדות, ולא הערכות, ולא ניחושים.
אסור שזה יקרה, אבל זה קורה כי יש לנו ועדת חוקה חוק ומשפט חולה, שבראשה יושב פוליטיקאי קטן והססן שלא סגור על עצמו באשר לעתידו הפוליטי האישי.
כי ועדת חוקה רצינית היתה מתכנסת ומצביעה על החלטה הצהרתית שהיועמשית נמצאת בניגוד עניינים מהותי ומובנה בכל מה שקשור לתחומי אחריותה, ועל כן יש להרחיקה- ומיד.
אחר כך להביא להצבעה בפני מליאת הכנסת, הצעת החלטה שתרחיב ותכרוך באופן חד וישיר את התנהלותו השערורייתית של השופט עמית עם זו של הפקידה מיארה.
ויפה שעה אחת קודם.
האייתולה החילונית רוצה שלא נשכחנקדימון
היועמ"שית אינה של הכנסת אלא יועצת משפטית *לממשלה*הסטורי
מי שמוסמך להעמיד אותה במקום, זה לא וועדת חוקה, אלא הממשלה. משום מה גם כשהממשלה סוף סוף עשתה זאת, באיחור של שלוש שנים, עשתה זאת בדרך הכי מסורבלת שאפשרית.
גם אחרי שעשתה זאת, ראש הממשלה נכנע לבג"ץ וממשיך להזמין אותה לישיבות ולבקש ממנה חוות דעת. בדיוק כמו שבנושא המדיני אתה מאשים את קושנר בדברים שנתניהו בכלל לא רוצה, כך בנושא המשפטי, אתה מאשים את רוטמן, בדברים שבסמכות נתניהו והוא לא עושה.
במה שכן בסמכותו - עבודה על חקיקה וכן פיקוח על המוסדות, הוא עושה מה שאף יו"ר וועדת חוקה לא עשה מעולם. לדוגמא הוא עובד מאוד קשה על חוק פיצול התפקידים - מה שימנע את ניגוד העניינים המוסדי ויוריד את השוט שאותו אחד שנותן חוו"ד הוא זה שהשרים צריכים שיגן על עמדתם בבג"ץ ואותו אחד שיכול לפתוח נגדם בחקירות.
אגב, את המהלך הזה איילת שקד ניסתה לקדם לפני כעשור. נתניהו הטיל ווטו. הסובל העיקרי מהווטו שלו, זה הוא עצמו.
זה בדיוק הענייןאיתן גיל
היא יועצת משפטית לממשלה ולא למדינה.
את מבקר המדינה, למשל, בוחרת הכנסת בבחירות חשאיות, ומשכך הסמכות בידיה לבד לפטר אותו, מה שאין כן לגבי היועץ המשפטי לממשלה, שכאמור, הממשלה לבדה בחרה בו.
זה הכלל, מי שבידיו סמכות למנות, בידיו הסמכות לפטר.
אלא מאי, לפי בג"ץ לממשלה אכן סמכות למנות את היועמ"ש, אבל הוא חייב להיות מזוהה על מלא עם קפלן, ולא- בג"ץ יפסול אותו, וגם כל מועמד אחר שיוצע במקומו ואינו מהמחנה הנכון.
את הלהטטנות הזו חייבים להפסיק בחקיקה ראשית, מה שרוטמן לא עושה מחוסר מיומנות וכשירות.
אתה כל פעם חוזר ללופ הזה. יש חקיקה ראשית מאודהסטורי
מה שימנע מבג"ץ להמציא, זו הבהרה של הממשלה, שהיא לא תציית להוראות לא חוקיות, גם אם הם מתחפשות לפסק דין.
לאאיתן גיל
הכנסת צריכה לתקן את החוק ולציין בו במפורש שאין סמכות לבית המשפט לדון במינויים ממשלתיים זולת אם מינוי כלשהו עומד בסתירה חזיתית להוראת חוק פרטנית מפורשת.
2. ככל שבית המשפט ידון בעניין כלשהו ללא סמכות פרטנית מפורשית, יראו את החלטתו כבטלה מעיקרה.
3. שופט שידון בעניין ללא סמכות פרטנית כאמור, יראו אותו מפר אמונים לכל דבר ועניין.
די אם איומי הסרק של היועמ"שית
כבר עכשיו ההחלטה סותרת את החוק המפורש ולכןהסטורי
ראש הממשלה רק צריך לגדל עמוד שדרה מול בג"ץ ולהבהיר להם שיקיים רק פסקים שמבוססים על החוק.
החוק לא דן בסיטואצית פסיקות שאין להן סימוכין בחוקאיתן גיל
ואת זה צריך לתקן, ויפה שעה אחת קודם.
החוק מאוד ברור. זה לא משנה לבג"ץ ולא ישנה לוהסטורי
החוק קובע הידי מי למנות ולפטר יועמ"ש/ראש שב"כ, נציב שירות מדינה ועוד ועוד.
רק מי שלא יודע איך הדברים עובדים בארץ, מדמיין שחוק מפורש יהיה מה שישנה לבג"ץ.
דוגמא מובהקת להתערבות של בג"ץ (ותעשה לי טובה, אל תכנס לסיפור עצמו אני מביא את זה כדוגמא)
'דבר המלך במועצתו' שהכנסת הראשונה אשררה, שהוא המסמך החוקתי היחיד במדינת ישראל, קובע בפירוש שבענייני המקומות הקדושים אין שום סמכות לבתי המשפט ובמקרה של מחלוקת, רק שר הדתות קובע.
בית המשפט 'שכח' את הקביעה הזאת כשהתערב בענייני הכותל, אבל זוכר זאת היטב כתירוץ למה הוא לא מחייב את המשטרה לתת שוויון ליהודים בהר הבית.
תראה לי איפה ואיך מטפל החוקאיתן גיל
כל עוד שראש הממשלה מתכופף בפני החלטותהסטוריאחרונה
הצפון לא יפונה שובפתית שלג
לא יהיה עוד פינוי יישובים בארץ ישראל
האם זה כי לא יהיה צורך או שלמרות שיהיה צורך הצפון לא יפונה?
וכי נביאים אנחנו? או בני נביאים!?נקדימון
השאלה מה זה צורךooאחרונה
יש מקומות על הגבול שבלתי אפשרי לחיות שם כרגע
הצורך כבר קיים
ולא מפנים אותם
עקב המצב הבטחוניאריק מהדרום
הכתרת רב פורים בטהרן מתעכבת.
עמכם הסליחה
חחחח אהבתימבקש אמונה
איך הוא יגיע?קעלעברימבאר
כבר אמר הגשששלג דאשתקד
ואין כלה אלא כנסת ישראל,קעלעברימבאר
ואין רב אלא משה, המשדך בין ישראל לה'.
טיל גמטריא 49
49, כנגד מ"ט שערי טומאהשלג דאשתקד
המן?משה
אני לא חשבתי שצריך להסביר את הבדיחה הזואריק מהדרום
לא הבנתיקעלעברימבאר
בעיקרוןשלג דאשתקד
מינוי הרב פורים ומשנה למלך (רגע, מי זה המלך הנוכחי של איראן? ולמשך כמה ימים? 🤔).
זה היה באזור פסח...
יש להם כמה על העץנקדימוןאחרונה
כל האמת על המלחמה במשפט אחדרועישםטוב
גם כיפת ברזל זה פיתוח של ארה"במרדכי
כמעט בגללך נכנסתי לאתר המתועב וואלה😅קעלעברימבאר
כל התרברבות של טראמפ היא הרי אמת לאמיתה...הסטורי
בבית הלבן טוענים אחרת -מרדכי
דוברת הבית הלבן מאשרת: נתניהו הוא זה שעדכן את הנשיא טראמפ כי בשבת תהיה יכולת לפגוע בחמינאי, וזה השפיע על לוח הזמנים - אבל הנשיא החליט עוד לפני כן לתקוף: "האיראנים תכננו לתקוף ראשונים ולכן פעלנו" (עמיחי שטיין)
איזו אמת יש כאן? ולמי אכפת?נקדימון
נתיהו אכל את הראס לטראמפ, או טראמפ טלפן לשרה, או רוביו שיחק מרקו, או כץ עלה כוהנים. כל הלהג התפל הזה הוא מיותר ואבסורדי.
המלחמה הזו נחוצה ולא משנה מי יזם, תכנן, הוביל, עשה אותה. מה שחשוב זה לנצח, להמוטט את המשטר, להביא להסכמי אברהם מקיפים, לשנות את המזרח התיכון, ולהבטיח עתיד טוב יותר למדינת ישראל ולידידתנו הגדולה בארה"ב (לפחות תחת טראמפ).
זה מאד חשוברועישםטוב
רוב הציבור הישראלי לא קולט (גם הרבה בפורום כאן) שהאחראי הראשי למוות ישראלים, פציעה, כספים שהולכים לשווא,
ירידת ערך ישראל בעולם ואינספור נזקים אחרים זה ביבי.
ביבי במשך 15 שנה לא עשה כלום נגד הכיזבלה והם התחמשו במעל 150 אלף טילים.
ביבי במשך שנים רבות העביר מאות מיליוני דולרים לחמאס שבזכות זה עשו מה שעשו.
ביבי במשך עשרות שנים לא עשה כלום נגד איראן ולפי דיווחים היו במרחק 10 ימים
מפיתוח פצצה מלוכלכת ראשונה.
ביבי עדיין לא עושה שום דבר משמעותי נגד האויבים ביש"ע ובתוך הארץ.
בימים אלו ממש אינסוף אספקה נכנסת לעזה.
ביבי מכניס מדינות אויבות לעזה.
ביבי עושה אפס עגול בשביל ההסברה ובגלל זה ישראל יורדת אסטרטגית ברחבי העולם.
ביבי הצהיר אחרי עם כלביא שהגיע נצחון לדורות וכו', ובדיוק אחרי חצי שנה הכל התחיל שוב.
בכל מה שקשור ליוקר המחיה - מספיק להכנס לסופרים לראות מה קורה. מי האמין שליטר
אחד של חלב יעלה 7.28 אגורות? עוף, בשר, ביצים, לחם וכו' - הכל מאד יקר.
הישראלי הממוצע ויתר על הדבר הכי בסיסי שאמור להיות לכל אדם - בית.
וכו' וכו' וכו'
חזרה לעניין הבטחוני, גם כאן, ביבי רצה מאד שלאיראן יהיה גרעין, כך יוכל לטעון שרק הוא יכול להגן הכי טוב וכו',
והסיבה היחידה שהיה עכשיו את ההתקפה היה טראמפ
וכשאתה מביא כותרת מעיתון, שמצטטת התרברבות של טראמפהסטורי
אתה מעט מעוות את המציאות במסקנה שלךמרדכי
הרי אחרי מבצע עם כלביא האשמת פה את נתניהו שהוא לא סיים את המלאכה, בעוד כולנו זוכרים שמי שעצר את הלחימה היה טראמפ. עכשיו, כשגם הבית הלבן מאשר שבזכות ישראל הוקדמה הלחימה - אתה ממשיך לתת קרדיט אך ורק לטראמפ.
בנוגע ליש"ע - תמיד אוהבים להתגעגע לימים של חומת מגן, בעוד מה שקורה ביו"ש בשנים האחרונות כבר עקף ממזמן את ההיקפים של חומת מגן ושל כל פעילות צבאית שהייתה אי פעם ביו"ש. כבר כמעט ושכחנו שמכנות פליטים בג'נין וטול כרם כבר חודשים ארוכים נמצאים בידי צה"ל.
מחקת את התגובות שלי כאן?!נקדימון
^^^^הסטורי
אתה אובססביבי, הבנונקדימון
אבל אין מה לעשות: ביבי = בן גוריון של דורנו.
כמו שהוא לא היה מושלם כך גם זה לא מושלם, וכמו שהוא היה דגול כך גם זה דגול מרבבה.
יתר מה שכתבת, הבלים.
אל תתחיל אתם....סיעתא דשמייא1
... הם אמנם לא ביביסטים אבל הם תאבי שלטון, תקציבים ומשרות שפשוט נדבקים בכל מחיר
לאיש ומפלגה תאבי שלטון, תקציבים ומשרות.
אין מה לעשות הם יזכו שוב בבחירות.
אמר הנמושה שעזב את הארץ וביושבו שם על סיר הבשרהסטוריאחרונה
וימותו האנשים מוציאי דיבת הארץ רעה במגפה לפני ד'
כדאי לדעת על ביביסביר11
א.מי שישמע את הראיון לנגוצקי צהל הכשיל- יראה שביבי מנע את הפתרון הזמין והזול לגילוי המנהרות העצומות שאנחנו כל כך מאוימים מהן היום .
ב.מי שישמע את הראיונות של חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים- יראה שביבי שותף כנראה לסוד האפל של כיפת ברזל שלא עובדת..
ג. מי שיחפש יוסף לברן נתניהו סיוע -יראה את האידיאולוגיה של נתניהו נגד ניצחון על האויב אם אין לכך גושפנקה מראש מהעולם ה"נאור "
חחח... איך אני אוהב אובסס-ביביםנקדימון
אבל מה לעשות שכיפת ברזל עובדת...הסטוריאחרונה
בנפול רשעים רינהאיתן גיל
נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו.
לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.
נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.
סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.
חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר.
ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.
ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים
לא חושב שאתה צודקconet
חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה
חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם
ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד
די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.
כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.
חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל
לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י
תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.
אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)
מול חמאס זו התשהconet
לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני
אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים
מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים
אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל
לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...
לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.
בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.
איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.
לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.
אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי
עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.
נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).
טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.
מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.
לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.
(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).
זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל
עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:
א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.
ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.
בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'
בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.
במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.
סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.
לא נכוןהסטורי
אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.
טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.
זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.
נו באמת.איתן גיל
הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.
גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.
כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.
טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.
בדיוק כךאיתן גיל
פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.
כולם בני מוות.
חיזבאללה עדיין בועט וגם חוטף. @הסטורי תתנצלאיתן גיל
הודתי כבר אתמולהסטורי
אמןאיתן גיל
טוב, הוא באמת בועט יותר ממה שחשבנוהסטורי
אחריות ראש הממשלה, שר הביטחון וחברי הממשלה כולם, שהפעם לא עוצרים עד שבאופן ברור מנצחים. מחזירים לידינו את צפון הגליל ומיישבים אותו ביהודים.
ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר
התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום
הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!
יתמו חטאים מן הארץ! חטאים ולא חוטאים!!!!
🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠
עוד חודש אפטר פארטי במצרים.
47 שנות תפילה לא עזרונקדימון
איך אמר טראמפ:הסטוריאחרונה
נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.
אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן. לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר
המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס.
למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
לפני חודש יצאו 40 אלף
מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.
שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע
אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.
איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.
שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
צודקקעלעברימבאר
אבלנחלת
זה כבר המון זמן קמעה קמעה, אין כבר כוח, ומה עוד, שאנו הישראלים, לא מצטיינים במידת סבלנות יתירה...נו כמה זמן הקמעה קמעה הזה, עוד מעט יסתיימו ששת אלפי
שנה של העולם הזה, מתי המשיח בדיוק מתכוון לבוא, ביום האחרון? זה לא הוגן. גם אנחנו רוצים לקבל את פניו (נקנה בגדים חדשים, ננקה את הבית, נעשה סולחה עם
השכן ש....הכל! רק שיגיע כבר!). האמת, זה גם די מפחיד. לא כל כך מוכנה רוחנית עדיין ושמעתי שכשיגיע, האדם ישאר במדרגה שלו, ולא יכול להשתנות הרבה;
אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי....
זו המציאות, בניגוד לדמיונות של כל מיני אנשיםהסטורי
אין רגע שבו מגיע משום מקום משיח על חמור לבן. יש גאולת ישראל שנמשכת והולכת. אנחנו מקדמים אותה יותר ויותר במעשינו הגאוליים - עליה לארץ, התיישבות, חיזוק עם ישראל, חיזוק מדינת ישראל, עד שנגיע לשלב שבו נראה בעליל שהשיא של תחיית החול, הוא תחיית הקודש.
אבל יש רגע שבו ממליכים מלך מבית דוד,קעלעברימבאר
לא יודע על איזה 'רגע' אתה מדברהסטורי
בוודאי שלפי רבים מגדולי ישראל, שההבנה של צפיה לישועה אצלהם, היא הרבה יותר לתהליך של גאולת ישראל ופחות במיקוד באדם שיוביל - זה פחות מהותי.
אברבנל הולך בכיוון הזה במקומות רבים (לא לפני לציין כרגע) ועיין מלבי"ם ביחזקאל על "ודוד עבדי נשיא להם"
הרמבם לא אומר תחזית, אלא הוראות.קעלעברימבאר
ייתכן גם שיהיה נביא מבית דוד שנמליך אותו. ובית המקדש כבר יהיה בנוי לפניו וכבר יקובצו הנדחים וכבר יהיה שלום ובטחון מוחלט למדינה כמו בימי שלמה.
ואז רגע ההמלכה גם יהיה רגע ביאת המשיח.
ההתמקדות היא לא באדם מסוים, אלא בשושלת בית דוד.
ה' לא נקרא רק אלוקי אברהם יצחק ויעקב, אלא אליהו קורא לו בדברי הימים אלוקי דוד.
ה כרת עם דוד ברית כמו שכרת עם האבות.
ברור שכל עניין מלכות בית דוד היא בשביל כלל ישראל,
אבל לעיתים יש אצלינו תלמידי הרב קוק בטעות מגמה להקטין את חשיבות מלכות בית דוד. בשל היותינו תלמידי אחיה השילוני.
שהרי לפי העולה מהזוהר, הרב קוק הוא מושח משיח בן יוסף (בן ירבעם לפי הזוהר). וגם אחיה משח את ירבעם.
כמובן שגם סאטמער תלמידי המלך אביה טועים. בית דוד בשביל ישראל, ולא ישראל בשביל בית דוד.
גם אם המלך יהיה נשיא, עדיין תהיה לו חשיבות אדירה כמנהיג העם.
עין רמבם בעיקר ביאת המשיח, על מי שמזלזל בחשיבות בית דוד
הרמב"ם אומר בפירוש שלא 'מכתירים' מישהו להיות המשיחהסטורי
התכוונתי שיכתירו אותו פוליטית להיות מלך.קעלעברימבאראחרונה
אם ברגע ההכתרה הוא כבר היה נביא, והמקדש קיים וכל התנאים כבר היו קיימים לפני (ישראל מקובצים לגמרי, שומרים תורה, ויש ביטחון מוחלט למדינה מאויביה)
אין סיבה שברגע הכתרתו למלך, הוא לא יחשב משיח וודאי.
(אם ידוע לנו לפני הכתרתו למלך, שהוא מורח ודאין, אז גם לפי הראבד הוא יחשב משיח מייד עם מינויו למלך)
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.
התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.
רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.
יפהקעלעברימבאר
מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
אמןהסטורי
ואת האזרחיםשלג דאשתקד
אמןקעלעברימבאר
ואת ממשלת ארה"בנקדימון
שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.
למה ארהב? אנחנו לא בגלות. אפשר לומר "ייתן ה'קעלעברימבאר
את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.
בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.
וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.
להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.
אני לא קורא מגילות של הבליםנקדימון
אשריך צדיק❤️🙂 תקרא דברי גדולי הדורקעלעברימבאר
מוחה נמרצות!נחלת
על לקרוא לדברי קעלע....... להג! אני על כל פנים מאוד אוהבת ומתעניינת
בתגובות שלו; ברור שכולם פה צדיקים ויראי שמים, אבל אצל קעלע......הוא מיוחד.
וגם ענוו! באמת!
אם על תגובות שלי היו אומרים "להג" - הייתי נעלבת או כועסת או משהו.
(למרות שאין לי ספק שלפעמים חושבים כאן כך ושותקים מתוך נימוס....)
ישר כוח!
(יש רק בעיה אחת: השם ....מילא. לא הכל מושלם).
הוא בעיקר לא לומד מטעויותנקדימוןאחרונה
הוא לא מוכרח להגיב על דברים שלי בשיחות שאינן איתו בכלל. הוא יודע את זה, וגם ביקשתי ממנו כמה פעמים - והוא אפילו פנה אלי על זה בפרטי.
ברוראיתן גיל
מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.
ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...
גם דוד ושלמה עשו בריתותנקדימון
גם נגד גרמניה הנאצית ומדינות הציר התאספו בעלות הברית לשתף פעולה ולהכריע.
החברים שלנו באו לעזור לנו, בוודאי שארצה בהצלחתם ואתפלל עליהם. מה גם שהם כיום מדינה של צדק ומוסר תחת טראמפ; כמדינה.
בריתות- כן, תלות- לאאיתן גיל
ברית עם מעצמת-עלנקדימון
ובאמת, אני לא מצליח להבין את מי שמסרבים לראות ברית בקשר הנוכחי בין ישראל לארהב. אם זה לא ברית, מה כן יהיה ברית?





