בס"ד
אם את קוראת פה אני מניחה שאת מכירה את הברכה הרגילה שתזכי לרדת פורום אחד למטה במהרה
.
טוב, אתחיל בזה שאני אשכנזיה [מהסוגריים למטה היה נראה שזה חשוב לך..] ואני לא התנסיתי יותר מדי.
אז קודם כל, יש עניין להתחתן בדומים? מאיזו בחינה? אופי? מנהגים?
יש עניין להתחתן עם מתאימים. לכל אדם מתאים דבר שונה...
יש כאלה שירצו את ההפך מהם ויש שירצו את הדומים להם. זה מאוד סוביקטיבי.
[זה בעניין אופי... בעניין מנהגים וכו' אני חושבת שזה לא אמור להוות שיקול כל כך גדול
]
בקשר לשוני בין ספרדים לאשכנזים-
תראי, כיום אני לא חושבת שכל מי שמוגדר כספרדי הוא עם מנטליות כזאת וכנל אשכנזים.
היום יותר מגדירים אנשים לפי מנטליות ולאו דווקא לפי עדה...
אני בכיף יכולה לומר על חברה שלי שהיא במנטליות ספרדייה למרות שהיא בכלל אשכנזיה מכל הכיוונים.
יש מנטליות ספרדית שהיא החמימות והחמולות והביחד ויש מנטליות אשכנזית שהיא יותר איפוק [לא אומר שאנחנו לא חמים אבל קצת פחות...].
אני בתור אשכנזיה עם מנטליות די אשכנזית לא אוכל להסתדר עם מנטליות ספרדית ואגיד גם למה החלטתי את זה-
אחותי נישאה בגיל צעיר לספרדי עם מנטליות ספרדית בצורה הזויה...
לא אפרט הכל אבל רק אומר שזה גרם להמון פיצוצים בינהם.
[חלק קטן גם כי הוא התייחס אלי בעע.. וכל פעם היו מבקשים ממנו להפסיק. אני והוא באותו חדר לבד במשך שעה זה ממש להוציא לנו עשן מהאוזניים..].
ואז הגעתי למסקנה שאני לא אסתדר עם מנטליות כזאת.
עכשיו זה התחזק אצלי כי אני לומדת בכיתה כזאת
.
אין זה אומר שלא אצא עם ספרדים מעצם היותם ספרדים.
אבל זה כן אומר שהמנטליות לא מתאימה לי, וכמובן גם אשכנזים בעלי אותה מנטליות ממש לא יתאימו לי..
[אחד הפחדים הגדולים שלי זה להתחתן עם מרוקאי שבאמת יתאים לי אבל המשפחה שלו תהיה מדי חמה כזאת... אני נרתעת מעודף חום
]
בעניין פסקי הלכה שונים-
כמעט לכל משפחה יש מנהגים המיוחדים לה...
ככה שלא משנה עם מי אתחתן אני מניחה שאצטרך לשנות משהו אז לא נראה לי שזה שיקול משמעותי.
[אגב, אחותי הפכה להיות המגן על פסקי ההלכה הספרדיים כי אצלנו כל הזמן יורדים עליהם...].
נישואין בכללי זה לעשות סוויץ' בכמעט כל מה שהכרת ככה שאני חושבת שלפסקי ההלכה יהיה אפשר להתרגל..
לא אומרת שלא יהיה קשה, זה ידרוש הסתגלות, אבל זה בהחלט אפשרי.
הפערים ניתנים לגישור [שוב, פערים בין מנטליות למנטליות, לא עדה לעדה כי זה כיום כבר פחות רלונטי], זה דורש רצון, אהבה ועבודה אבל כל נישואין דורשים זאת...
גם מי שמתחתן עם מישהי בעלת אותה מנטליות כשלו יצטרך לעבוד על דברים מסוימים, אחרים מזוג אחר אבל עדיין דורשים מאמץ.
זה תלוי בהתאמה ובכימיה...
אם יש את שניהם אני לא רואה סיבה שהעדה תפריע.
[מנטליות זה עניין של אופי... אם אופי כזה מתאים לך אז תפאדל.].
מקווה שהובנתי 
ב"הצלחה.