היי חברות, סליחה מראש על התלונות, אבל נהיה קצת קשה..
הממ אההם נראה לי שנהיו לי ורידים ברגליים - בירכיים, בעצם.
אמא שלי סבלה מזה מאד ולי תמיד היו ורידים קרובים מאד לעור, אבל ב"ה לא התפתח מזה משהו בעייתי, ויש לי ב"ה 3 ילדים.
בתוכי, עם זאת, זה נהיה אחד מהדברים האלו שאת לא מסוגלת לחשוב שיהיו לך. לא יודעת למה.
פחד גדול ורתיעה מזה.
ועכשיו הם נהיו בולטים... בכמה מקומות אני יכולה - אם אני מסוגלת נפשית באותו רגע - לחוש בפיתולי הורידים חיצונית, ובחלק העליון של הרגליים נהיו לי גם כמו פיצוצים כאלו של מלא מלא נימי דם וזה מרגיש לי באופן כללי מוזר.
וזה מצער אותי מאד.... 
ויש לי מכאובים ותשישות, נראה לי בגלל שבשבת הלכתי הרבה מאד ברגל (עד עכשיו!!
) וכל זה גורם לי להרגיש זקנה ומכוערת
..
והדבר העיקרי, אולי,
אחותי הקטנה והמתוקה והיקרה עברה לידה ראשונה, ש....... באמת שברה שיאים מכל הבחינות - והלידות שלי היו קשות מאד, יש לי מושג - כולל הכל- אורך, ועוצמה וכאבים ויסורים ו--- בסוף ניתוח בתנאים קשים ולחוצים,
וזה קשה לי כל כך...
היא עשתה הכל לפני כן ותוך כדי, היתה לגמרי בעניין לפעול ולעזור לעצמה, תירגלה והתנועעה, ונשמה, ולקחה טיפות ועשתה אמבטיות ועיסויים והכנה שלמה ומסועפת, והיתה איתה - בנוסף לאמא שלי ולבעלה - תומכת מסורה במשך שעות ארוכות עד אינסוף שלא הפסיקה לעבוד ולעשות עיסויים ולעזור ולנסות לקדם את הלידה,
והכל, הכל!!! לא עזר ![]()
ואני קולטת פתאום שיש לי
אכזבה אישית עצומה, בשבילה, מהתהליך הזה, שהיה בסוף טראומתי בקנה מידה
(זה מתחבר כנראה לחוויה הקשה שאני עברתי, ונפרד מזה בו זמנית. כל כך רציתי שיעבור לה טוב ובקלות...)
וכעס על הנשים שטוענות ש"הכל בראש" ובמוכנות של היולדת להיפתח
ותסכול על זה שלידה, ככלות הכל, בכלל אבל בכלל לא בידינו והכל מלמעלה וכמה השתדלות והכנה ורצון - ותפילות!! - שנעשה, הכל בגזירת עליון ואין מה לעשות
ו.. זהו
קשה לי להתאושש מ.. הלידה ש ל ה ... ![]()
למרות ובלי להקל בדבר העיקרי שיש לה, בחסדי השם, בת בריאה ונפלאה.
טוב, שיתפתי כי זה יושב עלי מאד.
תודה ששמעתן.
עיצות הרהורים וכיו"ב יתקבלו באהבה