עזרה ועצה ביחסי שכנותאנונימי (פותח)

מקווה שזה לא חורג מנושאי הפורום

מסיבות ברורות אני כותבת בעילום שם

יש לי שכנה מאוד נחמדה, תמיד ששה לעזור,

ארגנה לי ארוחות כשילדתי (וגם אני לה)

כשבתה הגדולה לוקחת את הבנות הקטנות לגינה היא מדי פעם גם לוקחת את הקטנים שלי (לי יש רק קטנים, ולה 3 בנות גדולות)

היא מאוד מאירת פנים, תמיד מציעה שהילדים שלי יקפצו לשחק אצלם

מצד שני, לאחרונה התברר לי שהיא מנהלת "פנקסנות" עם כל הדברים שלטענתה אני לא בסדר בהם

לדוגמה -

אחת הבנות שלה שסובלת מקשיים רגשיים כלשהם, ולא הייתה מטופלת, הגיעה אלינו בקביעות לשחק עם בתי שבאותה כיתה, והתנהגה בצורה מאוד לא נעימה, כולל שתלטנות, הצקות, שבירת חפצים, דיבור פוגע.

כתוצאה מכך היחסים התקררו מאוד, לבתי היה לא נעים בחברתה, ולמרות שאנחנו ממש שכנים צמודים - היא הפסיקה להזמין אותה או ללכת אליה, ובחרה בחברות אחרות על פניה (לשמחתי יש לציין, כי המשחקים שלהן היו מלווים באוירה של ריבים ועלבונות בלתי פוסקים).

אני מחזיקה בדעה שלילדים יש זכות לבחור עם מי הם רוצים לשחק, ואילו היא (האמא) מאשימה שעודדתי את הקפאת הקשר ביניהן. בהחלט לא עשיתי זאת, אבל הייתה תקופה שלא איפשרתי לילדה להגיע אלינו כדי להימנע מהדברים הנ"ל.

במיוחד שהבנים הקטנים שלי סבלו מנוכחותה, וגם חברות נוספות שהגיעו אלינו סבלו מהצקות בלתי פוסקות מצידה.

מצד שני, בתי מארגנת כל שבת תהלים לבנות, ועוזרת לה בתי הצעירה יותר. אותה שכנה ביקשה שנאפשר גם לבת שלה להשתתף בארגון, והסכמנו. בהתחלה היה קצת קשה עם הנטיה שלה לשתלטנות, אבל בתי עשתה מאמצי על כדי לשתף את הבת ובסוף זה הסתדר יפה והן עושות זאת יחד כל שבת.

ומה יש לאמא לומר -

שהבת שלי "מנצלת" את בתה רק כשהיא צריכה אותה.

ממש הפוך על הפוך.

במשך שנתיים בתי ערכה את התהלים, מיוזמתה ועם כושר הארגון הנפלא שלה... היא שיתפה את בת השכנים מתוך טוב לב ורצון לזכות אותה לקחת חלק!

זו רק דוגמה אחת, ויש עוד, של מצבים שהיא רואה באופן חד צדדי לחלוטין, טוענת שאני לא אוהבת את הילדים שלה, ושאני בכוונה מתייחסת אליהם בקרירות.

אחת הבנות שלה שמאוד אוהבת תינוקות ו"חוטפת" מהידיים שלי כל פעם את התינוק התורן, למרות הבכיות. ואני לא מרשה לה כי לא מעוניינת לתת לתינוקות שלי תחושת חוסר בטחון.

מצד שני יש לה טענות על כך שאני מנצלת את הבנות שלה לבייביסיטר (אחרי שהיא מציעה מיוזמתה שאשלח את הילדים! בחיים לא הייתי מעיזה לבקש את עזרתן ללא תשלום, אילולא האמא הייתה עומדת על כך שזו עשיית חסד, וגם בפעמים שהתעקשתי לשלם היא הביעה מחאה - אבל לקחה את הכסף)

כמובן שכהבנתי את הגישה (אחרי כמה שנים של פנקסנות כזו) - הפסקתי מיד להיעזר בהן, גם כשילדתי וממש הייתי זקוקה לעזרה - הזמנתי בחורה אחרת, בתשלום.

יש עוד כמה עניינים מהסוג הזה, ומה שמטריד אותי הוא, שהיא שמרה הכל בבטן במשך כמה שנים, ופתאום ביום אחד החליטה "לפתוח את כל הקלפים" ושפכה עלי מבול של טענות.

זה היה לפני חצי שנה בערך, ומאז תפסתי ממנה מרחק.

אבל אנחנו שכנות צמדות, והילדים בגילאים דומים, וסה"כ אני לא בטוחה אם יש בכלל מה לדבר או שעדיף לשמור על יחסים קורקטיים. יש לי תחושה שהיא תמשיך להצדיק את עצמה בכל דרך.

סליחה שזה יצא כזה ארוך, מקווה שהגעתם בשלום עד כאן.

אשמח לתובנות, איך להתמודד עם המצב.

|קראתי|מאמע צאדיקה

אין לי תובנות... אבל תדעי שחשבתי עלייך

ממש ממש מבינה אותך. שטלתנות זו תכונה שאני ממש לא44444

יודעת להתמודד איתה ולהסתדר איתה. וגם מניפולטיביות שהרבה פעמים באה איתה ביחד.

בתקופת הדייטים זה היה הדבר הראשון שהייתי שואלת על הבחור והדבר הראשון שהייתי בודקת.

ממה שאת כותבת זה נראה שגם הילדה וגם האמא כל אחת בדרכה היא סובלת מעודף שטלתנות ומניפולטיביות.

אני הגעתי למסקנה (ממקרים שקרו לי בחיים- בעיקר אחות כזאת). שההתמודדות  המצבים כאלה היא קודם כל לא לתת את הלחי השניה, להראות חזקה ועם עמוד שדרה ולא לתת שיכופפו אותך. ובעיקר לתת גבול ברור.

אבל מה, חלק גדול מהאנשים (ואני ביניהם) פשוט לא יודעים לעשות את זה ובטח לא לעשות את זה בצורה יפה. זה כשרון לכל דבר ועניין כמו כשרון לציור, לשפות או למתמטיקה.

לכן, עד כמה שאפשר במקרה כזה פשוט לנתק קשר ולהתעלם. לא להכנס למצבי התנגשות.

מה שחשוב, לענ"ד, שאדם שמטבעו הוא רך וקל להשתלט עליו לא יהיה איתו בקשר אדוק. זה יהרוג אותו ויתפתח קשר לא נכון ופוגע.

בקשר לתהילים, תגידי לשכנה שלך שהבת שלך מארגנת את התהילים. את לא רוצה להתערב לה בארגון כי את רואה חשיבות בלתת לה את העצמאות בארגון התהילים. אם לבת שלה קשה או מרגישה מנוצלת (מניפולציה ששתלטנים משתמשים בה המון) היא יכולה לפרוש. זו החלטה שלה. אם לא טוב לה אז אף אחד לא מכריח אותה.

אני הפותחתאנונימי (פותח)

תודה רבה על התייחסותך!

הקטע שהכל עטוף בנופת צופים, ונחמדות אין קץ, אמירות כמו "אנחנו כמו אחיות" ושפע חיוכים

ופתאום היא הפילה עלי את החשבונות הללו, שכלל לא ידעתי שאני חלק מהם

אכן, יש לי נטיה לרצות (פתח ב-ר') וזו סוג של נקודת תורפה אצלי

לפעמים לא נעים לי להיות תקיפה

ודוקא כשהחלתי כן לעמוד על עקרונות - "חטפתי"

לגבי התהלים - לא התעקשנו עם הבת שלנו שתשתף את בת השכנים. הצענו והיא הסכימה.

עמדנו מאחוריה ועודדנו אותה, וב"ה כרגע הן עושות זאת יחד והאוירה כן טובה (ועדיין הן בקושי מתראות מחוץ לשעות הלימודים, אבל כבר אין מריבות, מעין סטטוס קוו קריר עד פושר)

(מנסה) יתכן והיא הייתה עד עכשיואנונימי (פותח)

בסדר, ופתאום קיבלה איזה שהוא משבר ולכן היא תוקפנית ככה?

נסי להיות חייכנית קרירה שלום שלום ותו לא וכו' וכך לא יהיו לה תלנות עליך!

לגבי הפעילות בשבת תנסי אולי לשכנע את ביתך לעשות את הפעילות רחוק מהבית,

כך שהאם לא תהיה בשטח וכך התלונות תתגמדנה (עד שתחזור הביתה להתלונן לאמא תשכח חלק מהדברים!)

מקווה שהועלתי בהצלחה!!

גם אני קראתי..כמו מים

אין לי הרבה מה להוסיף..

אני במקומך הייתי תופסת מרחק, ולא- לא היתה לי בעיה עם זה שהיא תרגיש את זה או תקטר על זה.

אם היא תבוא בתלונה על כך, אומר לה שאיני רוצה ליצור עוד מצבים בהם היא תרגיש מנוצלת.

אומנם אולי היא לא "שכנה רעה" אבל יש בה תכונות בהחלט לא חיוביות..

בשבילך ובשביל הילדים הייתי מתרחקת.. (לפחות זה מה שאמרו חז"ל..)

אני חושבת שהיא כבר הרגישהאנונימי (פותח)

שתפסתי מרחק

סה"כ הקשר היה די צמוד ב-5 שנים האחרונות

תודה לכל מי שחיזקה אותי

זה פשוט כל כך מבלבל -

שכנה שהיא שיא הנחמדה, מפרגנת המון, החלפת מתכונים וטעימות, התייעצויות בנושאי חינוך, תמיד ששה לעזור בלי חשבון - כך היה הרושם.

לא לגמרי יודעת איך לאכול את זה.

איזה מבאס זה עטרה12

אבל אין לי עצות...

מנסה כיוון קצת אחר ממה שכתבו לך עד עכשיו...ג'ינג'ר

אולי באמת לא שמת לב והיה לה ממה להיפגע?

אולי כל השנים האלו היא ציפתה ממך למשהו והרגישה מנוצלת (יכול להיות שלגמרי לא בצדק, אבל עם רגשות קשה להתווכח).

ואולי לא, ובכל זאת שווה לך לנסות לשמור איתה על יחסים תקינים- כיוון שבסופו של דבר אתן שכנות (וטוב שכן קרוב וכו'..)

הייתי כן מציעה לנסות לפתוח שיחה, לא דווקא מתנצלת אלא יותר אכפתית,

משהו כמו: "תראי, אני מבינה שנפגעת, חשוב לי שתדעי שלא הייתה לי כוונה לפגוע,

אני מעריכה אותך כאדם, ויחסי השכנות והחברות שלנו חשובים לי.

גם אם לא תמיד אנחנו רואות כל דבר באותו אופן, בסופו של דבר אני רוצה לקוות שגם לך 

חשוב שיהיה לנו טוב יחד"- ומשם אפשר כל מיני דברים, אפילו להזמין לארוחת שבת.חיוך

נראה לי שאין לך הרבה מה להפסיד מלנסות ליישר את ההדורים, בטח לא במצב הזה-

ובתנאי כמובן שאת לא באה מעמדה מתרפסת או נכנעת,

אלא ממקום שמנסה לנתב את הקשר ביניכן למקום שיכול להועיל גם לך וגם לה.

בהצלחה רבה!!

חברות זה לפעמים קצת כמו זוגיות...קורץ

אני באמת מחפשת כיוון כזהאנונימי (פותח)

יותר קל להיפגע ולתפוס מרחק

ואני כן מעוניינת בטיפול עמוק יותר במצב

דווקא ניסיתי לדבר איתה אז, והרגשתי שהיא מאוד שמחה שבאתי (לדעתה - כי אני צריכה להתנצל), לדעתי - כי לשתינו יש על מה להתנצל, וכל אחת אכן רואה את הדברים קצת אחרת, ורציתי לדבר איתה.

ההבדל הוא שאני כן התנצלתי על מה שהיא טענה, והיא לא.....

להיפך, זה שבאתי להתנצל על מקרה אחד מסויים גרם לה "לפתוח את כל הקלפים" ולהעלות את סדרת הטענות הנ"ל כלפי שהיא צברה במשך כמה שנים.

זה היה שוק

כי ציפיתי לשיחה אחת לגמרי

רוצה להבהיר

אני לא מעוניינת לצאת "הצודקת"

מחפשת באמת את הדרך הכי בריאה לתקשורת בונה

ואם אכן יתברר שזה לא יקרה, אני אוותר. כי לא רוצה קשר בכל מחיר, אם זה קשר מחליש.

מעודדת את הכוון אפילו שטענתי אחרת...!!770מ
כיוון טוב עקרונית לדעתי.ד.אחרונה

וגם אני נתתי באישי עצה בכיון זה של נסיון ליישור ההדורים, אם כי לא בדיוק באותו סגנון.

למרות שבאמת אין ביטוח שזה יצליח - תלוי מאד מי האדם (השכנה) ומה "מאחרי הדברים" באופיו האישי.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך