בנות בלבד!!!שאלה!!! >>>בחור בוכה >>>&ותן טל

(כמה צפוי היה שישר כל הבנים יפתחו את ההודעה הזאת )

את, בת - רואה בחור שיוצא איתך, בסיטואציה כלשהי בוכה (לא בגלל כאב פיזי פתאומי או קבוע, בגלל משהו נפשי וכו'...כי כאב פיזי עוד קל יותר להבין שגם בנים יכולים לבכות...) - 

נחלק את המקרים לסעיפים ותתי סעיפים

1. הבחור לא רואה שאת רואה אותה בוכה

1.א. - מה תעשי באותו רגע שאת רואה אותו בוכה והוא לא רואה? תגיבי בצורה שיידע שאת רואה? תשתדלי להתעסק מייד במשהו ולדאוג לתת לו מספיק זמן כדי להסדיר את עצמו? ובקיצוני - תשאלי אותו מה קורה?

1.ב. - לאחר מעשה ולאחר שנגמרה הפגישה וכו' - מה תעשי? מה תחשבי? זה ישנה לך ממה שחשבת על הבחור עד היום? זה יגרום לך במקרה קיצון לשקול את ההצעה הזאת שוב? זה יגרום לך לחשוב דברים טובים/רעים על הבחור? זה יגרום לך לתפוס אותו מעכשיו ואילך כרגיש ביותר? כל דבר שאת רוצה, תכתבי בתשובה לסעיף זה...

2. הבחור רואה ויודע שראית אותו בוכה

2.א. - מה תעשי באותו רגע שאת רואה אותו בוכה? תעשי עצמך כאילו לא ראית (למרות שהוא יודע שזה רק כדי לא להביך אותו, כי ברור לו שראית), או שלא תתייחסי לזה בכלל, או שאולי תשאלי אותו מה קורה, או כל משהו אחר? מה היית עושה?

2.ב. - כמו ב1.ב. - לאחר שנגמרה הפגישה מה תעשי ומה תחשבי? (בדגש על כך שהבחור ידע שראית אותו בוכה...

על כל הסעיפים הנ"ל יש לענות בשתי אפשרויות של הזמן הנוכחי של הקשר בו את רואה את הבחור בוכה - אפשרות ראשונה היא שזה די בתחילת הקשר, בפגישה 1-5, נניח...

אפשרות שנייה היא שזה קורה בפגישה דיי מתקדמת... (כאן לא אתן מספר פגישה כי כל אחד מתקדמת אצלו זה זמן שונה...).

יאללה, בנות, עופו על עצמכן - מעניין אותי מה בנות המין היפה חושבות על סיטואציות כאלו ומה יעבור להן בראש במצב כזה... 

(וכדי שלא יהיה חשד קל - מעולם לא קרה לי דבר כזה, אבל סתם באמת מסקרן אותי אם יקרה אי פעם דבר כזה, מהן המחשבות האפשריות מעצם היותה בת, שיכולות לעבור בראשה באותו זמן ולאחר הפגישה...).

ב"הצלחה!

ארוך לי מידי..יעל מהדרום

לק"י

רק בקצרה בחור שבוכה זה מרגש במידה מסויימת או עצוב.

ממש לא היה גורם לי לחתוך, אלא אם כן הוא רגיש מידי ובגלל זה הוא בוכה הרבה.

(רגישות זה מעולה!).

ולא יודעת אם הייתי מגיבה או יודעת איך להגיב.

בכלל קשה לי לדעת מה לעשות כשאנשים בוכים

נראה לי שהייתי שואלת אותו- אם הוא רוצה לדבר על זה?

(במקרה שהוא יודע שראיתי שהוא בכה).

אם הוא לא יודע שאני יודעת- נראה לי שלא הייתי אומרת כלום.

רוצה טישו..בת של ה' יתברך
עבר עריכה על ידי בת של ה' יתברך בתאריך י"ב בחשון תשע"ד 22:41

1 א. אני אתן לו את הזמן שלו כדי להסדיר את עצמו, בכי זה דבר אישי, אני לא ישר אכנס למערבולת הנפשית שיש לו, אם זה בכי שלוקח לו המון זמן להתאושש ממנו כמובן שאשאל , אולי זה יעזור לו לספר למישו על מה שעובר עליו..

1ב. בחור אולי קצת רגיש, אבל זה ממש לא ישנה בעיני מה שחשבתי עליו עד עכשיו, זה דווקא נראה לי מוסיף על אישיותו (.. כן גם גברים בסוף בוכים..חח)

2א.אני אעשה את עצמי כאילו לא ראיתי , אלא אם כן הוא יפנה אלייי ישירות בעניין הבכי , והוא ירצה להסביר , לדבר על זה.. אני יודעת..

2ב. אין מה לעשות, אם הפגישה עברה טוב נתראה בפעם הבאה (אלא אם כן מפריעה לו הידיעה שראיתי אותו בוכה..), ואם לא אז לא ובהצלחה..

ארוך מידי, אבל מגיע לך נועם ה

לא יודעת אם אתה מורה, אבל מסכנים התלמידים! מוציא לשון קורץ

1. הבחור לא רואה שאת רואה אותו בוכה

א. אם הוא באמת באמת לא ראה  שאני רואה, אז אשתדל לעשות הכל בכדי שלא ישים לב שראיתי.

ב. אחר הפגישה, דווקא אחבב אותו יותר! (נראה לי), גבר שלא בוכה (הוא גבר שמדחיק רגשות.) הוא לא גבר. (לדעתי)

זה יגרום לי לחמול עליו, שזה רגש נעים לי. אבל אסתקרן לדעת על מה ולמה...

(הכל במידה והוא בחור שפוי, וזה לא קורה לו יותר מידי)

2. הבחור רואה ויודע שראית אותו בוכה

א. אם הוא יודע שאני יודעת שהוא יודע שראיתי אותו בוכה (1) אני אהיה נורא מובכת. (2) במידה ויראה לי מתאים אשאל אם קרה משהו, ואולי נדבר על זה קצת כרצונו.

ב. כמו ב1. ב. ואם אדע את הסיבה לבכי, והיא תמצא חן בעיני, אז זה יוסיף לו נקודות אצלי... חיוך גדול , ואם זאת סתם סיבה, אז אחשוב שאני צריכה להכיר אותו עוד קצת בשביל להצליח להיכנס לנעליו.

את כל התשובות הנ"ל עניתי בקשר לתחילת הקשר (פשוט קרה לי משהו דומה, לא בכה, אבל היה על סף בכי וגם אני )

בקשר יותר מתקדם, כנ"ל, רק שאולי זה היה יותר עוצמתי... צוחק

(כל זה נכתב בתנאי שלא תנצל את טוב ליבן של *בנות המין היפה.)

מקווה שהועליתי.

*נשמע לי מושג חילוני מאוד משום מה, ונראה לי שלא אשתמש בו יותר.

דבר אחד לא הבנתייוני
הבחור בוכה בדייט?
אממ...בחיים לא נתקלתי בכזה מצבבת-שבע77

מעדיפה לענות רק על 1

בתחילת קשר,אם הבחור לא יודע שראיתי אותו בוכה

1.א אז אנסה להמשיך כרגיל (במיוחד אם זה רק דמעות קטנות)

כך שהוא יקבל את התחושה שלא שמתי לב

אלא אם כן הוא יבחר לפתוח את הנושא ולשתף בעצמו

.לאחר שנגמרה הפגישה- אם התרשמתי מהבחור שכן יש בו גם יציבות וחוט שדרה

אז הבכי רק יגרום לו להעריך אותו יותר

אבל אם (בלי קשר לבכי) הוא שידר חוסר בטחון קיצוני וחוסר יציבות

אז כנראה ארגיש שזה לא מתאים לי באופן אישי ויכול להיות שאשקול את הפסקת הקשר.

במילים אחרות:אין מצב שאפסול על דמעות.יש מצב שאפסול על אופי. 

לפי דעתיחנהודיה
בכי זה הדבר הכי אנושי שיכול להיות וגבר שבוכה בחופה שלו זה הדבר שהכי מעורר בי כבוד והערכה כלפיו! (אם בעלי לא יבכה בחופה אז אני אגרום לו לבכות)
קל וחומר בפגישה...
לא ארוך כ"כהלליש

סיטואציה א'-

תלוי אם אני יודעת מה הוא יעדיף.

אם נראה לי שהוא יותר ישמח שאני אעשה תצמי שלא ראיתי- אתעלם, אבל מן הסתם אשאל אותו אח"כ אם הכל בסדר.

אם נראלי שמספיק נח לו ומתאים- אני אראה ישר שראיתי, ואתעניין מה קרה.

(אני אישית אעדיף טיפוסים מהאופציה השניה)

סיטואציה ב'-

ברור שאשאל אותו מה קרה. אם הוא יודע שאני ראיתי, אין שום עניין לעשות כאילו שלא... אם הוא ירצה יענה, אם לא, לא

לגבי מה שאני אחשוב- כלום דבר מיוחד

שהוא בן אדם נורמלי, ויש לו גם רגשות. לי אישית זה חשוב (לא שיקרו לו דברים מבכים, שיהיו לו רגשות)

אגב- שאלה פרקטית- איך אני אראה שהוא בוכה בלי שהוא ישים לב שאני רואה?

לגבי השאלה בסוף שלך...ותן טל

לא כזה קשה...יכול לקרות במלאנתלפים דרכים...תני דרור לדמיון ולאפשרויות איך.

סבבההלליש
אממ...ענבל

בס"ד

1. בשלבים מתקדמים אני חושבת שאני אברר מה קרה ואם אני יכולה לעזור...

וכמובן אנסה לעודד.

בשלבים ראשונים יש מצב שאמתין...

זה לא אמור לשנות את מחשבתי עליו...

ברור וידוע לי שגם גברים בוכים וזה די יפה בעיניי אפילו

2. אני אברר איתו מה קורה.

ואעודד וכו'...

ושוב, לא ישנה את מחשבתי..

והפעם אם הוא יודע שאני רואה זה אפילו עלול לרמוז לי משהו

אם הוא מרגיש בנוח לבכות לידי...

[כמובן תלוי במספר פגישה...]

הצצתי ונפגעתיטנגענס
באמת לא הייתי צריך לפתוח שרשור לבנות. ולא היה לי טיפת כח לקרוא את כל האורך העצום של פתיחה והתגובות.
אבל רק אומר דבר אחד. לא מעניין אותי מה הבחורה חושבת. מבחינתי לבכות זה הדבר הכי אנושי ופשוט. וחבל שאין לנו את זה (כמעט)!!! בחור שלא בוכה גם במיקרים קיצוניים, הוא בחור ציני, חסר רגש וגאוותן!!! (סליחה על ההכללה)
אכן.ותן טל

ברמת העיקרון אתה די צודק - אבל אני דיברתי גם לאו דווקא במקרי קיצון ממש ממש - אלא גם במקרים שעדיין לא יוגדרו כמקרי קיצון לגמריי...

ואכן המציאות פחות או יותר מראה שגברים כמעט ולא בוכים...זה נחלתן של הבנות לרוב... משחר ההיסטוריה נראה לי.

אבל אכן זה לא אומר שאין מקום לגבר לבכות.

(ולגביך - אני יודע כבר שאתה לא קורא אותי,טרחת להזכיר את זה כמה פעמים בגלוי... )

^^^שביב
אני נשואה כמעט 3 שנים ולא ראיתי את בעלי בוכה. אף פעם. גם לא בלידות של הילדים. גם לא במריבות הכי קשות...

והוא בנאדם מלא רגש.. רק מה? לא בוכה...
ואני נשואה שנה וכמעט 3 חודשים וראיתי את בעלי בוכההסהר האיתן

וגם ניחמתי ועזרתי, אין דבר מוזר בלבכות גם אם זה גבר,

זה מראה שהבחור רגיש ומודע לעצמו.

הפעם זה לא רק אתה. זה כולם פה. חחחטנגענס
הטענגנס - |רצף קללות שלא ראויות לפורום|מאמע צאדיקה

אתה -"בחור ציני, חסר רגש וגאוותן!!! " (בלשונך, לעיל בהודעה)

ולגבי הסקר-

לדעתי גבר שבוכה- מראה אנושיות ורגישות ראויה. (נק' לזכותו!)

כיצד אני אגיב?

כל אדם שבוכה- נמצא במצב רגיש, מאוד חשוף- מאוד לאמ תאים להסתכל עליו\עליה, או להראות שראית

הייתי מסיטה את הפנים לכיוון אחר, ושותקת

אם זו בת\ מישהוא מהמשפחה שלי- הייתי מחבקת

לדבר על זה? תלוי מאוד בסיטואציה, באדם, בתקשורת ביניכם, במה שהוא משדר...

חשבתי שאת צדיקהטנגענס

איך זה מסתדר עם הקללות?

"צדיקה תגידי לאחותך- לא לי"מאמע צאדיקה

(זה מקור הכינוי)

זה ארוךפייגליניזית

/אבל אין מה לומר... יש משהו מפנק בהודעות שלך/

1. 1. א. לא אגיב כלום. מי יודע, אולי גם אני אבכהמוציא לשון. זה בטח מרגש, או עצוב, או מלטף, לראות אותו ככה, יותר מזה- כלומר, תוגבה- לא.

ב. לא ישנה, לא אחשוב שהוא רגיש יתר על המידה. אחשוב שזה מחוסר שליטה, או סתם. אסור לבן אדם לבכות לפעמים?                 /(אהמ. אהמ.)/

2. 2. א. אסיט את את מבטי בצורה חדה, הוא הרי ראה שראיתי, הוא גם יראה שלא נעים לי לראות אותו כך. (לא בעצבנות, בנחישות. של... לא נעים להישיר מבט אל גיבור;..)

2. ב. אותו הדבר. כלומר, אם הוא ראה שראיתי, הוא יגיב בצורה כלשהיא, מן הסתם, ואם לא- גם אני לא אומר כלום.

כל זה בפגישה, נגיד.. (קשה להאמין שעל הפגישה הראשונה זה יקרה) אני לא חושבת שיש הבדל אם זה מאוד מתקדם, או בהתחלה ממש, זה נושא רגיש, ואני חושבת שהוא עלול לקרות בכל פגישה, התוגבה צריכה להיות מצד אחת מאופקת, מצד אחד מכילה, ומבינה. מן הסתם בפגישה יותר מתקדמת יהיה נוח יותר להישיר מבט, (גם אם הוא יעלה את זה, וגם אם לא)

חמודהנועם ה
אז..יטבתה

1. תלוי במצב הקשר.

אני חושבת שיקח לי כמה דקות לעכל...

בכל מקרה אנסה לקרוא אותו להבין אם יש מקום להתייחסות בכל אופן..

משהו כמו "הכל בסדר?".. לא יודעת אנסה אבל אם ארגיש שזה יביך אותו אעשה את עצמי מתעלמת או מתעסקת במשהו אחר\ אנסה להסיח את דעתו עם משהו מצחיק..

לא ישפיע על טיב הקשר אני מניחה.

2. אשאל אותו אם הוא רוצה לשתף.. אני חושבת שזה קצת קשה להתעלם. לא נראה לי אנושי..

אם זה ממש מתקדם אז ברור שאתמוך בו ואציע את עזרתי ואביע את הערכתי לכך שהוא רגיש וכו' וכו' אסביר לו עד כמה חשוב לי להבין מה הסיבה וזה..

אין לי כוח לענות באריכות על הכל אבל...עוגת גבינה.
בחור שבוכה לידי אני רק מעריכה אותו יותר.
זה מעיד על פתיחות ורגישות. זה לא עושה אותו פחות גבר אם הוא בוכה.

אם הוא לא יודע שאני רואה והוא מנסה להסתיר את זה אז אני אתן לו את המרחב כי בטח הוא לא מרגיש בנוח עם זה לידי. וגם אחרי זמן שהוא ירגע אני אנסה לפתוח את זה בעדינות.
^^^^. בחור בוכה זה גברי.קחו עמכם דברים
אספר לך סיפור אמיתי על הבכי שלי במהלך פגישות...חסדי הים
בין הבחורות הבודדות, שיצאתי איתן, היתה אחת, שיצאתי איתה חודשיים.

במהלך הפגישות, היו דברים קשים שונים שקרו לעם ישראל, ביניהם הפיגוע ב"מרכז הרב". הייתי בוכה מצער, במהלך הפגישות. אבל האמת שרוב הבכי שלי בפגישות היה מתוך התרגשות ולא צער.
אני זוכר שהבחורה, היתה קצת נבוכה, שכאשר אני מספר סיפור על ר' משה פיינשטין, אני יכול לבכות.
היא בד"כ היתה נותנת לי לבכות בלי להתערב, והיא הרגישה נבוכה.
כשהחלטנו להיפרד, עשינו מפגש אחרון כדי לוודא, והיא באה בוכיה למפגש, אני לא באתי עם בכי. היא קצת נעלבה, שלא בכיתי. אבל היא לא הבינה, שאני לא בוכה מצער, אלא אם כן זה משהו שמאוד מאוד מטלטל אותי ונוגע בי, ובגלל שכבר החלטנו להיפרד, לא התעורר בי בכי.

אני לומד מזה כמה מסקנות:
א) שאנשים מתעוררים לבכי מסבות שונות
ב) בת צריכה להבין שיש בנים שגם בוכים
ג) כדאי לא להראות שאתה נבוך כשמישהו ובפרט המדוייט/ת בוכה, ופשוט להראות השתתפות ברגשותיו, ואם הוא רוצה לתת לו את האפשרות להביע את עצמו, ואם הוא לא רוצה, אז לא.
א"א לא להיות נבוךנועם ה
כשחברה שלי בוכה, אני מחבקת אותה. מה עושים במקרה הזה?
מבין?
מבין מאוד. אבל אם באים להתחבר גם לרגשותחסדי הים
של האדם, נראה לי שעדיף לנסות להראות השתתפות ולא נבוכות. אני מבין את מי שלא מצליח, לא להיות נבוך, אבל אני חושב שהשאיפה צריכה להיות לא להיות נבוך כמה שיותר, ולהראות השתתפות פסיבית ולפעמים אפילו אקטיבית ברגשות האדם.
זה לא סותרנועם ה
משתתפים
מזדהים.
כשלי זה כמעט קרה עם בחור אחד כמעט בכיתי במקומו.
וזה היה נראה לי מאוד לא שייך ומביך.
ונראה לי שלהגיד "אל תיהיה נבוך" זה כמו להגיד "תרגע" או "תואהב אותו".
זה לא בשליטתינו תמיד.
אבל יש בכי שאי אפשר לעצור אותו!חסדי הים
נכון. ולכן זה מביך! במיוחדנועם ה
כשזה בשלבים התחלתיים.
אוקיי, איך היית רוצה שהבחורה שמולך תנהג במידה ואתה בוכה?
יש מצבים שוניםחסדי הים
אם זה בכי של התרגשות, להראות רגשנות איתו. הרגשנות יכולה להתבטא בהבעת הפנים, בעשיית תנועה, בהוספת מילים וכו'.
אם זה בכי של עצבות. לתת לבחור את המקום שלו, כי בד"כ בחור שבוכה מעצבות, הוא צריך ספייס. אחרי זה, אפשר לרמוז לו, אם הוא רוצה לדבר על זה, ולהביע פנים עצובות.
הקיצור, לנסות להתחבר אליו רגשית, ולזרום עם הרגשות שלו. אני מבין, שזה לא תמיד קל, ולא תמיד אפשרי, אבל זאת צריכה להיות השאיפה. בד"כ לא מגיעים למצבים של בכי בפגישות הראשונות.
כל מה שכתבתי, הוא ממבט של מצב שבחור בוכה, כמובן שגם בחור צריך להיות רגיש כלפי בחורה שבוכה.
אוקיי. נועם ה
וזאת עדיין סיטואציה מביכה גם כשאת מראה הזדהות.
מניסיון
מתחשק לי לענות..~בממוצע~
אז מקרה שהיה:
יצאתי עם בחור גבר-גבר. היה נחמד.. אחרי שתיפגישות דיברנו בטלפון והוא בכה..
הבעתי הכי הרבה הבנה וזה.. אבל אחרי שהוא נרגע והייתי עם עצמי, הבנתי שזה גרם לי לאהוב אותו פחות.. הרבה פחות.

ומקרה שני:
היו זוג שיצאו שנתיים וחצי והבחור בכה רק פעמיים: פעם אחת כשהוא במו ידיו היה צריך להציל תחיים של הבחורה, אז אחר כך הוא התפרק ובכה.. כי לא היה לו נעים לראות אותה כמעט מתה.
ופעם שניה כשהוא קיבל בשורה קשה מאוד בקשר לחייו העתידיים.
רק במקרה הראשון זה היה בפניה.
ולא יודעת מה איתכם, אני שמעתי על המקרה וזה גרם לי לחשוב עליו דברים טובים.

אני יסביר:
מותר לגבר לבכות, ברור. אממה? בזוגיות הדבר הכי טבעי זה שבעניין הרגשי הגבר תומך והאשה נתמכת. ואם הגבר בוכה לפני הבחורה ומראה על חולשה, במיוחד אם מדובר בשלב לא מתקדם, זה נותן לבחורה פחות תחושה של ביטחון ושיש לה תמיד על מי להישען.
הובנתי?
אם גם סבתות שכמוני יכולות לענות- נענית לאתגרנקודה

כמובן שזה מאד תלוי בהתקדמות הקשר.

אם זה בשלב ראשוני, והבחור לא ראה שאני ראיתי אותו, אתרחק וכ' כמו שתיארת על מנת שלא להביך.

אם זה בשלב מספיק קרוב נפשית- אעשה אותו דבר, ולאחר שהוא יסתדר וכ' ,

אהייה רגישה יותר לקלוט מה עובר עליו ואשדר שאם הוא מעוניין הוא יכול לדבר.

לגבי האפשרות שהוא ראה שראיתיו, צריך להרגיש את המצב.

בכל אופן לתת לו את המרחב ולפתוח את שתי האופציות בצורה רגישה.

(ושוב קשה לתת אפילו משפט לדוגמה כי העיניין זה הנימה בה הוא נאמר, המבע, וכ',

לפעמים גם שאלה של :אז מה אתה אומר על מזג האוויר? יכולה לתת בו זמנית את שני הדברים, 

הוא יכול להעביר נושא, או לדבר על רגשותיו.)

מחשבות לאחר הפגישה- דאגה לשלום הבחור, וניסיון לברר מה קורה איתו- בהתאם לרמת הקשר.

(הדרך לברר היא בהתאם לרמת הקשר) ולא יודעת אם זה היה גורם לי להעריך אותו באופן אחר לטוב או למוטב,

ובטח לא להיזהר מרגישות יתר אצלו. 

ואני חושבת בעיקר שבחור שנתפס בוכה, לא צריך לחשוב על מה שהיא חושבת עליו עכשיו...

סורי שאני לא עונה שאלה שאלה..בגדולבצלםאלוקים

זה מרגש, זה נוגע ללב

כמובן לא מדברת על מישהו שבוכה מכל מילה שאומרים לו וכו'..שזה ..כן מרתיע ..

אבל גבר רגיש..עם לב ונשמה..שיכול להתרגש או לכאוב..ולהביע גם בדמעות.. מבחינתי זה מרגש

(נראה לי שלא בפגישה..אלא אם הוא מדבר על נושא מאד מאד כאוב..)

אענה מניסיוןמייכ
לא אפרוט לסעיפים שנתת כי זה יבלבל אותי..

יצאתי עם מישו.. שבערך בפגישה שישית הוא התחיל לבכות. נראה לי מסוג של לחץ.. אז שתקתי, חיכיתי כמה רגעים, הצעתי לו טישו, וניסיתי לעודד אותו כמיטב יכולתי.

מזה גרם לי לחשוב? תאמת- זלזול, היפוך תפקידים.

למה?

בבית בריא, הגבר אמור לשמור על היציבות הנפשית, על האיזון, קור הרוח, החוזק, כי אישה נתונה יותר למצבי רוח מעצם טיבעה.

את הצד הריגשי הנפשי שנוטה יותר לבכי- גם מהתרגשות, גם מלחץ, וגם בכלל- טבעי יותר שצד זה האישה תמלא..

ושיגע אותי- יאללה! תהיה גבר! מזה הרכרוכיות הזאתי!? !?

בהחלט ברור כ י ישנם סוגים שונים של בכי, אך אני לא רוצה לענות בתיאוריה מזה יגרום לי לחשוב.. כי אינני יודעת מה יהיה בשעת אמת.

שאלה מעניינת..
בקצרה..קומי רוני

לא מבינה מה הבעיה שגבר יבכה ,הוא גם בן אדם..יש לו רגשות,ומצבים שקשים לפעמים,הוא לא צריך להסתיר את הרגשות שלו ולבכות רק בלילה("הגברים בוכים בלילה"...צוחק)

אם היינו יוצאים תקופה והוא היה שופך את הלב הייתי אוזן קשבת בשבילו ומנסה לעודד אותו..(כמו שהייתי מתנהגת עם כל בן אדם)

וגם אם הוא לא היה שם לב לזה שראיתי אותו בוכה,נראה לי שהייתי אומרת לו ששמתי לב לזה ואם הוא רוצה לשתף אותי במשהו ..(מקווה שהבנתי נכון את השאלות).

אני אישית מחפשת בחור רגיש,אבל כמובן שלא יבכה בכל פגישה,שיהיה עדיין "גבר" אבל לא יזיק פעם ב.. להראות גם את הצד הזה ,בעיניי יש בזה משהו יפה.

אשתדל להתנהג רגיל כאילו לא ראיתי ...נאנא

1א וב

כל זמן שאני יודעת שהוא לא יודע שאני יודעת אני אשתדל להתנהג רגיל כאילו לא ראיתי כי אני יודעת שבנים לא אוהבים שרואים אותם במצב הזה. למראת שזה בסדר ולי אישית אין בעיה אם בנים שבוכים...זה ישמע קצת מוזר אבל בו נגיד שמצד שני הנטיה הטבעית להסתיר את זה היא נכונה מהסיבה הפשוטה שבנות יחסית לבנים הן פחות יציבות רגשית וברור לי שחלק ממה שבחורה תרצה שיהיה אצל בחור זה יציבות מסוימת בעניין הזה, לראות אותו בוכה זה קצת שובר את הדמות היציבה הזאת במיוחד בתחילת הקשר. ברור שבשלב מתקדם יותר זה פחות משפיע כי הבנאדם שמולי הולך ומתקרב להיות אדם אם אופי ופחות רשימת מקולת של תכונות.

לגבי מצב 2

זה מצב פחות נעים, כי פו אני כבר במצב יותר מסובך. אם הוא יודע שראיתי אותו אני לא אתנהג כעילו לא ראיתי כי זה סתם תפשי...מצד שני אני לא ירוץ לנחם אותו כי לרוב זה גורם לבנים להרגיש פחות גבר, לפחות ככה אני חושבת, תתקן אותי אם אני תועה. נראה לי שהייתי משנה את ההתנהגות שלי ואהיה יותר זהירה במילים שלי כדי שלא לדרוך על הפצעים...לא הייתי נותנת לו הרגשה שאני מרחמת עליו.

בכל מקרה זה מה שהייתי עושה חיצונית, בקטע פנימי אבל אני חייבת להגיד שלרוב, זה היה מזיז אצלי משהו...אלא אם כן הוא הוכיח את עצמו כיציב ממש יהיה לי קשה אם המצב. אני צריכה את היציבות הזאת אצל בחור ואם אני לא מרגישה שיש לי "אביר על סוס לבן" כשאני צריכה תמיכה... ושאני יותר תומכת בו, גם אם זה בתת מודע רק...מן הסתם זה יתפורר

כמו שאמרתי אבל

בשלב מתקדם זה אחרת...

כל כך לא מבינה מה הקטעזהר הרקיע
להאמין בסטיגמה המטופשת שגברים לא בוכים.

ולפרש זאת כחולשה.

ראיתי את בעלי בוכה גם בפגישות שלנו-זה קרה פעם-פעמיים כשהיה דבור כואב על נק' מאוד רגישות.

ואחרי החתונה-
זה קרה מלא.
נכון שעדיין אני תמיד בוכה מכל שטות.
אבל כשלו כואב אז גם לו יורדות כמה דמעות.

אז מה?
אני לא מבינה מה הפרשנות המעוותת שרואה זאת כחולשה.
משהי רוצה בעל חסר רגשות?
שאף פעם לא יבין למה היא בוכה?
שכשיש רגע כואב היא תרגיש שרק לה זה כואב כי הוא משחק אותה גבר ולא בוכה?

ובאופן כללי כל החיפוש אחר 'גבר' מתוך מקום שמרגיש חלש ושברירי וזקוק למשענת היציבה שמסמלת דמות ה'גבר' הטיפוסי-
זה לא בסיס טוב לקשר. זה רק לחפש למלא את החוסר בטחון עצמי שלי על ידי השענות על השני.וזה לא בריא.
אפשר לחפש משהו יציב !אבל אם את מאוד רגישה כדאי שתחפשי בו גם רגישות אחרת תסבלי.
והרעיון זה שמחפשים מישהו ללכת איתו ..לא מישהו שיפצה על מקומות חסרים בך. אלא מישהו שיחזיק לך את היד ויעזור לך לגדל את עצמך.
ממש! ^^נועם ה
זהר הרקיענאנא

א) אני אשמח אם תורידי את התון המזלזל הזה...

ב) אני בכלל לא דיברתי על שלבים מאוחרים...ברור שאז הדברים משתנים ואף אחת לא רוצה למצא את עצמה אם מישהו חסר רגשות. התשובה היתה לגבי דייטים ראשונים...אני לא יודעת מה איתך אבל בדייטים הראשונים שאני יצאתי לא הגענו לנושאים שאמורים להגיע לבכי... זה לא ממקום של חולשה ולמלא את ה"חוסר ביטחון" תאמיני לי שאם היית קצת מקירה אותי היית יודעת שאני בנאדם עצמאי ומתמודד אם מספיק ביטחון עצמי בשק. להגיד את הדברים האלה זה מתנשא ושופטני...אם כל הכבוד ...תרגעי.

שוב אני אומרת

אני לא חושבת שבפגישות ראשונות אני צרוכה להיות הפסיכולוגית שלו כמו שהוא לא צריך להיות הפסיכולוג שלי...אנחנו עוד לא מקירים אחד את השני ולהגיע לרמה כזאת של תלות בשלב ככ מוקדם זה לא בריא.

וש-ו-ב אני יגיד

זה לא המצב בשלב מתקדם שבו יש מקום לפתיחות הזאת וחשוב שהבני זוג יתמחו אחד בשני.

אני בכלל לא הגבתי אליך!זהר הרקיע
והאמת?
לא קראתי את מה שכתבת.
ולא שום תגובה אחרת.

אז אני מבינה שנפגעת אבל נראה לי שקראת את דברי בטון מתנשא רק כי חשבת שהם מכוונים אליך.

אני מסכימה עם מה שכתבת.

מחילה שנפגעת.
פשוט לא ראית שהודעתי משורשרת להודעה הפותחת.

וזכותי להביע את דעתי שלפרש בכי כחולשה זו טעות.

ואני מסכימה שבפגישות ראשונות זה נדיר שיקרה. ומבינה שאז עוד קשה להכיל מקומות עמוקים של הנפש.

Kא מסכימה איתך.מקרוני בשמנת

מאוד מצוי ומאוד לגיטימי שבחורה תרצה שבעלה יהיה קשוח יותר ממנה, ופחות רגשן. זה לא אומר שזה חייב להיות ככה, אבל לא כדאי לבטל את הרצון הזה, שהוא סה"כ טבעי ולגיטימי, לענ"ד.

אני הייתי אתמול בחתונה והחתן בכה ומאוד שמחנו לראות איך הוא מתרגש, זה היה מקסים, כולם שמחו בשמחתם.. אבל הגיוני מאוד שכמו שגבר בד"כ מחפש מישהי נשית ועדינה, כך בחורות יחפשו אדם קשוח ומופנם יותר.

שוב, לא מחייב, אבל לגיטימי והגיוני. 

זה לא מה שכתבתיזהר הרקיע
כתבתי שזה לגיטימי שמשהי תרצה מישהו יציב,שכלי וכו יותר ממנה.
אבל שלא תצפה שהוא יהיה רק כזה תמיד.
ושלא תפרש רגע של בכי או הבעת רגישות כחולשה.ב''ה לכולם יש רגשות,גם לאיש הכי קשוח.
ואמרתי שאם היא רגישה -שכדאי שגם בו תהיה רגישות.במינון זה או אחר. אחרת זה קשה.

עיין שטיסל שם, שם\<חגי>/
לגמרי...tx,rxukyi
לא. בכלל לא.פייגליניזיתאחרונה

היא הייתה מטורפת. והוא הגיב בצורה הכי מתאימה שיש. 

אני לא חושבת שמדובר על זה. היא בכתה על זוטות ושטויות, בחורה תמהונית, מדובר כאן על נושאים רגישים. (אבל למה למען השם אני מתעצבנת?...)

תלוי בכל כך הרבהאילת השחר

זה קשה לענות על שאלה כזו בתשובה גורפת לכל המקרים באשר הם.

זה תלוי בקשר שנרקם עם האדם שמולי, בתקופה ברובד הכלל לאומי והאישי...

ועוד הרבה גורמים...

התגובה יכולה להשתנות מאדם לאדם.

בעיקר צריך להרגיש את האדם שנמצא מולי באותו רגע, ואיזו תגובה הכי תתאים עכשיו.

וכמובן, להתפלל לבורא עולם שיתן לי את הבינה להגיב בדרך שתהיה הכי נכונה.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד אישאחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך