תראו לי עוד מדינה כל כך מטומטמת ופחדנית כמו ישראלאייכה!
איך יכול איך יכול להיות שאחרי פיגוע שנרצח חיל בחברון ואחרי עוד פיגוע שנפצע ילדה בפסגות ועוד פיגוע שנרצח אדם בישוב ברוש ועוד פיגועי זריקות אבנים שלא נגמרות ועוד אירועים שפיספסתי כניראה ועדיין ממשיכים במשא ומתן??ועדיין משחררים מחבלים???
איפה היה נתניהו ואיפה היתה ציפי ליבני בכל הפיגועים האלו??מה הם הגיבו אז??מזיז להם בכלל חיי יהודים??או שרק מה יגידו אומות העולם ואלו שקוראים לעצמם שמאלנים והתקשורת...

מהרסיך ומחרביך וממך יצאו..

ויש עוד כאלו שמאמינים שאנחנו בגאולה..

צודקת, אבל מה אפשר לצפות ממשלת הזדון הזאת?-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"ג בחשון תשע"ד 22:39
ממשלה שראשיה רחוקים מתורת ישראל, מושפעים מתרבות המערב.. גופם נמצא בא״י אבל נשמתם נמצאת עוד בגלות..
הצרות האלה הם חלק מהצרות הרבות של חבלי משיח ולנו לא נותר אלא להתפלל, כי תעבור ממשלת זדון מן הארץ...
אילולי גאולה זובחורצ'יק

לא היה למחבלים מה להרוג..לא היה משא ומתן,לא כי לא היו ערבים,אלא כי לא היו כאן יהודים..

הכופר בטובת חבירו סופו לכפור בטובת המקום.ומי שמדבר כך הגיע כבר לכפירה בטובתו של מקום.שכח הכל.כופר בכל.אומר שאין זו גאולה.כפירה בטובת המקום.

וגם יש הגדרות לגאולה גאולה זה לא בא משיח בום הכל בגן עדן .למד מה זו גאולה ותפרתנה לך הרבה שאלות...

איזה שטויותדי"מ
מה בד6וק "ההגדרות לגאולה" שבגללם אתה מחליט ש-ב-ר-ו-ר שמדינת ישראל זה הגאולה.
תוכל לראות כאןבחורצ'יק

קמעא קמעא -הגאון הרב חיים דרוקמן

אתחלתא היא -הרב יצחק דדון . ואף יש שיעור

זה מה שקורא שהטפל הופך לעיקר..אייכה!
אין עוד מדינה כזאת. אפילו לא קרוב...נקודה

זה לא אשמת המדינה, אלא של חלק מהממשלהחסדי הים
הסימנים לגאולה, הם ברורים מאוד. ארץ ישראל נותנת פירותיה, אחרי אלפיים שנה שהיא לא נתנה, מבואר בגמרא בסנהדרין, שזה סימן הגאולה.
יש אנשים בממשלה ובכנסת שיונקים מסטרא דערב רב, וצריך לצאת נגדם, כדי להוציא מתחת ידם את מדינתנו היקרה, ולכונן בה משפט התורה.
וכל הגדולים והצדיקים. שמתנגדים למדינה פשוט לא שמודי"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך כ"ד בחשון תשע"ד 13:03
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך כ"ד בחשון תשע"ד 10:34
לב שהארץ נותנת פרותיה...
המדינה היא קליפה שהגיע הזמן לשבור ולאכול את הפריהאמיתי...'
המדינה קמה על ערכים נוגדים ליהדות.
וכל הגדולים והצדיקים שתמכו במדינהבחורצ'יק

לא ידעו שגדוליה לא שמרו מצוות..?

אני לא אמרתי שזה ברור.די"מ
אבל הוא אמר שזה ברור.
מה אמר שברור?בחורצ'יק

סימנים? ברורים מאוד..

ממש ברורים....'די"מ
חוץ אולי אנחנו בדרך לגאולה אבל נפלנו לבור באמצע הדרך'....
יכול להיות שבאמת לא שמו לב, הרי מן הסתם- רוב הצדיתמרונת

קים עליהם כתבת לא עסקו בעבודה חקלאית בארץ..

אנחנו כל הזמן מצפים ומחכים שיגיע הזמן,  כנראה שהפרי לא מספיק בשל..  יש לנו עבודה!  

ולפי ההסטוריה, המדינה דוקא קמה על בסיס יהודי אמיתי!

אנא הפרידו בין הממשלה למדינהיהודה סעדה

אתם יודעים כמה אני יוצא נגד כל פעולה רעה של המדינה ומוחה, אך עדיין יש הבדל:המדינה היא דבר טוב, שלטון יהודי בארץ ישראל, אך הממשלה היא רשעה.

גם הרב כהנא הי"ד וגם הרב צבי יהודה זצ"ל עשו את ההפרדה הזאת.

לא רוצים.די"מ
לא מעניין אותנו כנה אתה יוצא נגד כל פעולה רעה של הממשלה.
וגם הרב כהנא וגם הרב צבי יהודה הם לא רבנים שלנו.
די"מ- אז מי כן הרבנים שלכם?נקודה

[סקרנית]

אולי..הם בעצמם...?בחורצ'יק
אין לו רב. מותר לו.אלעד

עדיין לא מצאתי מישהו שאני מוכן מתבטל אליודי"מ
אז אין לי רב.

אבל הרבכהנא והרב צבי יהודה גם אם בהרבה דברים אני מבכים איתם הם לא הרבנים שלי ואני לא מתחבר אליהם בהרבה דברים.
אה ‏אז ‏ככה ‏זה ‏הולך ‏אם ‏אניי.ל.
מחבמתחבר‏ ‏לרב‏ ‏אז‏ ‏יש‏ ‏לי‏ ‏רב‏ ‏ואם‏ ‏אני‏ ‏לא ‏מתחבר‏ ‏אז‏ ‏אני‏ ‏עושה‏ ‏מה‏ ‏בא‏ ‏לי‏ ‏ואם‏ ‏לא‏ ‏מתחבר‏ ‏לתורה‏?‏?
להתבטלולתחבר זה דברים קצת שוניםדי"מ
ומה הקשר?
את התורה אני מקיים אבל אין רב אחד שהוא "הרב" שלי
ואיך אתה ‏יודע ‏שאתה ‏מקיים ‏אותה ‏ נכון‏‏?‏י.ל.
יש דברים מסובכים ומורכבים בתורה שלא כל אהודואחד‏ ‏יכול‏ ‏לפתור‏ ‏ובשביל‏ ‏זה‏ ‏צריך‏ ‏רב3
ואיך אתה יודע שהרב יודע?די"מ
קצת ענווה לא תזיק לך-משה ר-
יש מה שנקרא אמונת חכמים, לא יודע אם שמעת על זה, ציווי מפורש בצורה, ועשית ככל אשר יורוך..
אם היתה לו אמונת חכמים- כבר היה לו רב.אלעד

זה מן מעגל קסמים שכזה

זה לא נכון..מוטיז

"ועשית ככל אשר יורוך" נאמר על סנהדרין הגדולה בירושלים...

>>>>>>די"מ
נכון יש דבר שנקרא אמונת.חכמים,השאלה מי זה החכמים אולי לך זה ברור אשריך שזכית,אני לא.

כנו שאמרו פה זה מדבר על הסנהדרין וחוץ, מקרה שברור לך שהם טועים אסור להקשיב להם ואם הקשבת אתה צריך להביא קורבן חטאת בעצמך ולא מספיק הקורבן ציבור.

זה לא שש לי משהו נגד רבנים אבל אבל כדיין לא מצאתי רב שדומה עליי כמלאך ה' מהאוכל יש לי שאלה הלכתית אני ישאל רב אבל יש דברים שהם לא הלכתים וזכותי לא להקשיב לא, מסויים
בואנה ‏תרגיע ‏אתה ‏כולה ‏ילד ‏כמו ‏כולם ‏פהי.ל.
ואתה‏ ‏לא‏ ‏יכול‏ ‏לבטל‏ ‏את‏ ‏גדולי‏ ‏הדור‏ ‏ולהגיד‏ ‏שהם‏ ‏טועים,מילא‏ ‏היית‏ ‏מסתמך‏ ‏על‏ ‏רב‏ ‏כלשהוא‏ ‏אבל‏ ‏אתה‏ ‏ מבטל‏ ‏אנשים‏ ‏שלמדו‏ ‏50‏ ‏שנה‏ ‏תורה‏ ‏על‏ ‏דעת‏ ‏עצמך
מי ביטל?די"מ
אנרת.מאיפה אני יודע מה התורה אומרת אז שאלתי מאיפה הרב יודע
הוא ‏למד ‏50‏ ‏שנה ‏תורה ‏לכן ‏הוא ‏יודעי.ל.
זהו?די"מ

גם אלישע בן אבויה למד מלא תורה וגם ר' ישמעאל כהן גדול שהיה 80 שנה כהן גדול.

הוא יודע יותר ממני זה נכון,

לא אמרתי שלא.

לא אני אמרתי "השוחד יעוור עיני חכמים ויסלף דברי צדיקים"

האמת שיש משהו בדבריו של די"מיהודה סעדה

הרי לפי מה אנו בוחרים את רבותינו? לפי אמות המידה שאנו קבענו לאמת והאם רב זה הולך לפיהם, לדעתו הרבנים היום אינם מתאימים למה שהוא רוצה בתור הרב האידיאלי, רק שאיני יודע מה בדיוק הוא רוצה.

מי אמר שאני יודע?די"מ

אבל רב שמקבל כסף מהמדינה לא יכול לצאת נגדה,

וגם אם הוא יוצא נגדה זה בעייה כי דיין שמקבל שוחד הפסק שלו לא תקף לא משנה מה הוא פוסק.

אתה לא יכול לקחת פסוק ולפרש אותו איך שבא לךי.ל.

יש רבנים שגם אני לא סופר אותם וזה בגלל שרבותיי לא סופרים אותם אבל על דעת עצמי אני לא יבטל ולא יחלוק על אף רב

קודם כל רב גדול.אני לא יבטל אם.אין לי על.מי לסמוךדי"מ
(לדוגמא לא הייתי מעיז לחשוב את מה שאני חושב על.הרב עובדיה אם לא הייתי יכול להסתמך על.צדיק גדול כמו הרבי)

והפסיק שהבאתי זה פשט ברור מאד,מי שמקבל כסף ממוסד מסוים לא.יכול.לצאת נגדו ולכן אי אפשר לסמוך עליו
סתם לידיעהיהודה סעדה

את כל המשכורת הענקית שהרב כהנא קיבל מהכנסת הוא העביר לאנשים נזקקים, הוא לא נהנה ולו בגרוש מהמדינה, כך שהוא הרב הכי אובייקטיבי בדורנו שאפשר לסמוך עליו.

הרב כהנא נפטרדי"מ
ויד עוד רבנים דלא מקבלים כסף.מהמדינה
*נרצח-משה ר-
זה שהוא נרצחיהודה סעדה

לא אומר שאי אפשר להסתמך עליו, הדברים שאמר עדיין אקטואליים ואולי יותר מתמיד.

המציאות היום שונה מלפני 23 שנה.די"מאחרונה

הדברים שהוא אמר אקטואליים בחלקם נכון,אבל חלקם לא.

"כי השחד יעור פקחים ויסלף דברי צדיקים". -משה ר-

לא כתוב בתורה כי השוחד יעוור טיפשים או יסלף דברי רשעים, אלא פקחים וצדיקים. כי דווקא הם צריכים להיזהר מקבלת שוחד - מענקים לישיבות ולמוסדות ובלבד ש"ילכו בתלם"... (מדברי הרב בישיבה)

תודה על התשובה, כבר חשבתי שיש רבנים חדשים באופק...נקודה

מסכים עם דוב..(ואפילו יש לי רב..)שמוליק פיין

הרב יצחק גינזבורג שליט"א...

אני לא מבינה-תמרונת

אם לא רוצים,  אז מה בכלל עושים פה בפורום הזה?   הוא מיועד (לעניות דעתי)  דוקא לאלה שרוצים...!

(נ.ב.-  התבלבלתי בשורות..  אמור להופיע אחרי  "לא רוצים."

אשריך כשאני קורא את השורה האחרונה בדבריךעוגי פלצת

את מוכיחה לי סופית שאנחנו בגאולה

וגם מתורצת בזאת קושיית אברהם פריד - "איך מסיחין דעת מהמשיח"?

מעשה השחרור הוא תועבה, אין ספקאיש השקים

האם אנחנו נמצאים בגאולה?

כדי לענות על זה צריך להגדיר מהי גאולה מבחינתך

אם בטחון (יחסית לעבר) הוא חלק מתהליך הגאולה

אם חזרת עם ישראל שחוזרים לארצם זה חלק מתהליך גאולה

אם הרמת קרנם וכבודם  של ישראל זה חלק מתהליך הגאולה

אם הקמת ישיבות בכל פינה בארץ זה חלק מתהליך הגאולה

אם גם זה קיים:

אמר רבי אבא אין לך קץ מגולה מזה שנאמר (יחזקאל לו, ח) ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל וגו' רבי (אליעזר) אומר אף מזה שנאמר (זכריה ח, י) כי לפני הימים (האלה) [ההם] שכר האדם לא נהיה ושכר הבהמה איננה וליוצא ולבא אין שלום מן הצר מאי ליוצא ולבא אין שלום מן הצר רב אמר אף תלמידי חכמים שכתוב בהם שלום

אז אנחנו בעיצומו של תהליך...

האם זה מושלם, התשובה היא לא!

קץ המגולה <אינו> גאולהה"ר ג"ר ד"ר

ואז מה אם יש סימנים? מהן ההשלכות האופרטיביות באשר לאותם הסימנים?

למשל: חז"ל מביאים סימנים ידועים לעקבתא דמשיחא.

לשיטת חובבי הציונית, נמצא שאם ראית נער שמלבין פני זקן, עליך לרוץ אל הנער, להשתחוות עליו אפיים ארצה ולהכריז עליו כסימן מובהק לגאולה! יש להכריז עליו כעל משיח בן יוסף כאשר הכרזתם על אותו האיש המכונה בז"ה. עליך לצור את צורתו בנחושת ולסגוד לו כפי שסוגדים אתם למדינה, לצבאה וליתר מוסדותיה.

נכון, יש סימנים שהגאולה קרבה. אבל מי שרוצה לתרגם את אותם הסימנים לאהבת המדינה, לסגידה לסמליה ולכיבוד ראשיה ויועציה, אינו אלא שוטה גמור שמסיק מהכתובים מסקנות סרק כדרך הנוצרים והשבתאים

יש סימנים חיוביים לגאולה, ויש סימנים שלילייםחסדי הים
אחד הסימנים החיוביים שהארץ נותנת פירותיה.
הלשון של הגמרא, "אין לך קץ מגולה מזה". הסיבה, שזה יותר מגולה, מאשר בן שמתחצף, בכל הדורות היו חצופים, וקשה להבחין, אבל שהארץ לא נתנה פירותיה 2000 שנה, ועכשיו נותנת, זה סימן מובהק לקץ הגאולה.

לגבי היחס למדינה, זה לא מחוייב להיות קשור, אבל מסתבר שזה כן חלק מהגאולה, השבת שלטון ישראל לאדמתו, כי זה דבר חיובי עצם השבת השלטון.

האם התוכן שמלאו את השלטון והמדינה טוב? יש דברים טובים, ויש דברים רעים.
ולמאי נפק"מ? כל אלו סימני קרבת גאולה. לא גאולה.ה"ר ג"ר ד"ר

יש סימנים חיוביים וסימנים שליליים לתקופת טרום גאולה שמפוזרים בדברי הנביאים ובחז"ל.

אבל זה לא מצביע על טיבו של המצב הנוכחי ואף לא על העתיד לבוא, ובוודאי לא בא להעיד על טיבה וכשרותה של המדינה הישראלית הנוכחית. 

אדרבא - עקבות משיח, חבלי משיח - זו לא תקופה פשוטה בכלל. חז"ל התפללו שלא לחיות בתקופה הזו

במדרשים, למשל, מתוארת תקופה בה כל ישראל יגלו למשך חצי שנה. תקופה בה משיח בן יוסף יהרג - וכן הלאה.

תיתכן גם שואה שניה גרועה בהרבה מן הראשונה, כרמוז בסנהדרין קיא., קחנו משם.

אופטימיות זו תכונה אנושית טבעית, אבל אם מתבוננים בעין בלתי משוחדת בתורה, אין שום סיבה להזגיג את העיניים עם משקפיים וורודות

יש שני מושגיםחסדי הים
"עקבתא דמשיחא"- שזה טרום הגאולה
" קץ הגאולה"- שאז מתחיל הגאולה. ניקח לדוגמא, צמיחת הפרות, הרי מפורש בתורה, שזה עונש של הגלות וכפי שמאריך הרמב"ן. צמיחת הפרות- זה סימן לתחילת הגאולה.
עשית סלט אחד גדולה"ר ג"ר ד"ר

הצרות שלפני הגאולה (היינו עקבתא דמשיחא) הן חלק בלתי נפרד ממה שאתה קורא לו "תהליך הגאולה". על כן זה לא תהליך שכולו עליה והתקדמות עד לגילוי המשיח אלא איפכא. 

והסתירה לדבריך - אותה הגמרא בסנהדרין צח שמדברת על מתן פירות כקץ המגולה מפרטת גם את כל הצרות כסימנין לקרבת הגאולה: 

...ואמר רבי אבא אין לך קץ מגולה מזה שנאמר ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל וגו' רבי אליעזר אומר אף מזה שנאמר כי לפני הימים ההם שכר האדם לא נהיה ושכר הבהמה איננה וליוצא ולבא אין שלום מן הצר מאי ליוצא ולבא אין שלום מן הצר רב אמר אף תלמידי חכמים שכתוב בהם שלום דכתיב שלום רב לאהבי תורתך אין שלום מפני צר ושמואל אמר עד שיהיו כל השערים כולן שקולין אמר רבי חנינא אין בן דוד בא עד שיתבקש דג לחולה ולא ימצא שנאמר  אז אשקיע מימיהם ונהרותם כשמן אוליך...וכו' 

וכל זה הוא טרום הגאולה. קץ המגולה אינו קץ הגאולה ואינו גאולה. אף אחד מהסממנים הללו, בין אם אנחנו מפרשים את הסממנים נכונה ובין אם לא, לא נותן לנו בטחונות מפני פורענויות ולא סולל לנו דרך יציבה ובטוחה עד לקו הסיום. וכבר ידעת את אזהרת הרמב"ם.

וכל זה הוא טרום הגאולה. קץ המגולה אינו קץ הגאולה ואינו גאולה. אפשר לומר שאנחנו

אם היתה הייתי מראה אבל אין אז מצטערת..שִׁירָה
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך