אצל בני הראשון, הלידה התקדמה די מהר, צירי לחץ מהרגע הראשון.
אמא שלי היתה איתי, והיא מטפלת ברפואה משלימה, אז עשתה לי כל מיני לחיצות שזרזו את הלידה. הייתי בתחילה בלי אפידורל, רק עם המסכת חמצן, שלדעתי לא עושה כלום... בשלב מסוים לא יכולתי כבר, היו לי צירים תכופים, בלי הפסקה!!! המילדת אמרה לאימי שתפסיק בלחיצות. ביקשתי אפידורל, אמרו שתוך חצי שעה תגיע המרדימה, כי היה די עומס. בבדיקה הייתי 5.5 בינתיים חצי שעה מטורפת ומעייפת (אחרי מקלחת של שעה במים רותחים שגמרו לי הכח). הגיעה המרדימה, המילדת אמרה שתבדוק פתיחה ומחיקה אחרי ההרדמה כדי לחסוך לי כאב.
זריקה. ו--- ממש גן עדן. העייפות והטשטוש... הייתי בעננים.
מיד אחרי ההרדמה, עשו לי בדיקה, ו-- היו בהלם!!! תוך חצי שעה נפתח 4 ס"מ (לידה ראשונה). המילדת טענה שאם היתה בודקת קודם, אפידורל לא הייתי מקבלת... השאלה אם האפידורל היה לטובתי. כי---
10 דקות לאחר הזריקה, יורד הדופק לעובר! (זה די שכיח באפידורל). מיד... בודקים שוב, מוניטור, וכו. וההחלטה- ואקום.
נסיון ראשון - לא הולך, נסיון שני - לא הולך. אני מנסה בכל כוחי ללחוץ, והילד לא רוצה לצאת.
נסיון שלישי. מרמזים לי שאם זה לא הולך, מיד ניתוח! ב"ה, נסיון שלישי. ב"ה בן בריא.
באפגר הוא קיבל 8, לפי מה שאני זוכרת. עשו לו החיאה. ורק אחרי כמה דקות הראו לי אותו. ב"ה בריא ושלם.
השיליה יצאה לבד שניות אחרי הילד, עם קצת דם יבש עליה. חוששים שהיתה לי הפרדות שיליה.
בקיצור, יצאתי בקרעים דרגה ג' - הכי קשה! כבר איימו עלי שאולי לא אוכל לשלוט על יציאות וכו, שאולי מלידה הבאה אאלץ ללדת רק בניתוח... וכו.
ב"ה! הכל טוב לגמרי היום! עברתי כמה טיפולים בסוזוק - סוג ברפואה משלימה, והם ממש ריפאו הכל. אין זכר.
אני חודש וחצי+ לפני לידה שניה, ומשקשקת. מה יהיה. אני רוצה אפידורל, וגם לא רוצה. בעלי רוצה שניקח רופא פרטי, ואני - בשביל מה? וככה המון חששות בעקבות הלידה הקודמת שנקראת טראומתית.
מה אתן אומרות? הרגעה דחוף! ומהר, אני רוצה שיוולד ילד רגוע ולא לחוץ!