אין לי מושג איך להתמודד איתו............ אני ממש אובדת עצות!!
זה מה זה פתאומי... לתומי כבר חשבתי שצלחנו את גיל שנתיים האיום בלי להרגיש...![]()
הילד תכף בן שלוש, והחליט למרוד בכל הכוח...
אז אתמול שאלתי אתכם לגבי שטיפת פנים בבוקר... והיום עוד לא הספקתי להגיד לו בוקר טוב והוא כבר בוכה שהוא רוצה לילה...
אני מניחה שהוא כבר לא מת על הבקרים, בגלל הבקרים האחרונים עם השטיפת פנים... אבל האמת היא שמאז שהוא התחיל את המעון הוא כבר לא אוהב לקום בבוקר... 
אז בסדר, אולי הבקרים האלה ישתפרו כשאני אעבוד על שטיפת הפנים שלו.. אבל בינתיים זה משהו נוראי שלא היכרתי קודם ואני פשוט עומדת נבוכה, חסרת אונים מול הצוציק הזה שמשתולל פה, צורח, זורק הכל, מרביץ לי... כאילו החליפו לי את הבן שלי בילד אחר... מה נסגר?? ![]()
אין לי חשדות לגבי המעון, באמת שלא... אני יודעת שזה מעון מעולה, אני יודעת שהמטפלות מהממות והכל... מה שכן, אולי קשה לו עדיין הרעיון הזה שהוא הולך לשם כל בוקר... אבל אז מה זה אומר? לוותר על זה? להשאיר אותו בבית..?
אוף.. ממש בא לי לבכות.
אגב, הערבים שלנו מקסימים ב"ה.. בלי עין הרע, טפו טפו טפו, חמסה שום בצל
כיף לנו, מצב רוח טוב, צחוקים, הוא מתארגן בכיף, מתקלח, קוראים סיפור, קריאת שמע.. ממש טוב ב"ה!! פתאום בבוקר, הוא קם בבכי, עצבני, כועס, משתולל... והוא ישן מצוין מבחינת שעות... משמונה עד שבע (ניסיתי אפילו שזה יהיה משבע, אבל הוא לא היה מספיק עייף). קיצור, זה לא שהוא קם ככה כי חסרות לו שעות שינה...
אז אתמול בלילה הוא אמר כמה וכמה פעמים שהוא מתגעגע לאבא שלו.. למרות שהשבוע בילינו יחד כל המשפחה.. אבא שלו מאוד מאוד מאוד עסוק.. ובאמת יכולים להיות ימים שלמים שלא יראו אותו.. אז היום בבוקר ביקשתי ממנו שיתפלל עוד יותר מוקדם, כדי שיספיק לקחת אותו לאיזה גן שעשועים לפני המעון, שיבלה איתו קצת... בעלי אכן עשה את זה והלך מוקדם לתפילה... אני הערתי את הקטנצ'יק כדי לארגן אותו - ועכשיו המצב הוא שהוא מסתובב לי ערום בבית, צורח לכל עבר שהוא לא רוצה ללכת לשירותים, רוצה ללבוש את זה, אה לא, את זה.. לא לא לא!!!! את זה... ומוריד כל בגד שאני שמה לו...
ניסיתי בטוב - לא להתעמת איתו, ליצור אווירה נעימה... לתת לו לבחור ולהתלבט.. לתת לו להתלבש קודם, לפני השירותים, למרות שאני לא אוהבת את זה.. וכו' וכו'... אבל זה לא משנה, הוא בשלו, לא מוכן לכלום...
במקביל גם עמדתי על גבולות מסוימים. למשל אני לא מוכנה שהוא יאכל ארוחת בוקר כשהוא לא לבוש, ובטח לא להחזיר עליו את הפיג'מה כמו שהוא מבקש. אני מתנהגת מאוד רגוע כלפי חוץ, אבל כבר מרגישה את זה הולך להתפוצץ מבפנים, אני תכף בוכה ממש.. לא יודעת מה לעשות, אני ממש מרגישה חסרת אונים 
איך אני אמורה להגיב להתנהגות הזאת? כשאני אדישה אליו הוא בא ומחבק אותי, קורא לי "אמא אמא".. אבל בשניה שאני נותנת לו יחס חיובי - הוא חוזר להתנהגות הזאת.. אז מה לעשות? להתעלם מהניסיונות שלו להתקרב אלי? לא לענות לו?..
בבקשה, עצות!!!
אני חסרת ניסיון במצבים כאלה.. פשוט הוא אף פעם לא התנהג ככה... גיל ההתבגרות במיטבו :'(
הצילו!!! גיל ההתבגרות בשיאו!!!אהבה של אימא
וואו!!! לא קל!!! מס' שאלות לקבלת תמונה ברורה יותר:מה אני ומה חיי
א. זה שנה ראשונה שהוא במסגרת?
ב. יש תינוק חדש לאחרונה?
ג. באמת טוב לו במעון? עזבי מה את חושבת על המטפלות, טוב לו?
נראה שהוא בודק גבולות... כל הכבוד שאת נשארת רגועה, גם אם זה רק כלפי חוץ, רק תיזהרי לא לתת לו לנהל אתכם...
אולי הוא מצפה להורים סמכותיים שיציבו לו גבולות...
מה יקרה אם יום אחד לא ילך למעון/יגיע באיחור בגלל הסצנות האלו? את עובדת?
אני אולי הייתי מנסה להתעלם ולא כל הזמן לדבר איתו ולתת לו בחירה כי בזה הוא משיג תשומת לב... שיבין שככה לא משיגים יחס...,רוצה להישאר ערום- שיישאר ערום, הרי זה לא כי בא לוף אלא כדי לבדוק את תגובתך...בסוף יהיה לו קר והוא ירצה להתלבש הרי...
וואי, מעניין מה ד. יענה... אני כבר מחכה...
מה שכתבת בסוף,ד.
"כשאני אדישה אליו.." וכו', זה רק בבקר או כל היום?
דבר שני, גשי למעון באמצע היום, תקשיבי קצת מבחוץ.
תנסי לראות קצת "מהצד".
ראשית, אולי לשלול שיש שם בעיה.
מטפלות "מהממות" זה עוד לא מספיק, גם אם נניח שאת באמת מכירה אותן.
אולי ילדים שמציקים לו? האם אין עוד מישהו שנכנס לשם?
אם יתברר שהוא במעון בסדר גמור, אין הצקות, מכות, וכו' -
אז אפשר לחשוב הלאה.
זה מבאס שאתם שמים דגש דווקא על המעוןאהבה של אימא
כי אני יודעת שלא מציקים לו שם.
כשהייתה בעיה קטנה שהוא לא כ"כ ידע איך להתחברלילדים - מיד המטפלות שיתפו אותי וידעתי על זה.. אח"כ כשהוא למד איך להסתדר הן סיפרו לי גם... גם יש ימים מסוימים שקשה לו בהם יותר והוא מתבכיין שהוא רוצה הביתה, הן מספרות לי את זה..
אני תמיד מגיעה באמצע היום, כי אני לוקחת אותו מוקדם.. למשל אתמול כשהגעתי מצאתי אותו רץ עם כל הילדים ביחד וממש נהנה ואפילו לא רצה לחזור. תמיד כשאני באה לקחת אותו הוא לא רוצה לחזור...
יש לו ילד אחד במעון שהפך לחבר ממש טוב שלו והוא מספר עליו הרבה והמטפלות אומרות שנרקמה ביניהם חברות ממש יפה..
בקיצור, טוב לו במעון.
מה שכן, אני חושבת שהוא לא אוהב את הרעיון הזה שהוא צריך ללכת לשם כל בוקר. הוא כנראה מעדיף להישאר בבית. כשהוא כבר במעון אז טוב לו, יש לו חברים, הוא משחק ונהנה (הוא גם אומר לי שהוא אוהב את המטפלות). אבל מלכתחילה הוא כנראה מעדיף להישאר בבית.
אז מה אני אמורה לעשות? להשאיר אותו? לוותר על המעון? אני שלחתי אותו לשם כי אין לי חברים בשבילו בסביבה שלנו... ואני רואה שהוא ממש פורח במעון, גם לפני המעון הוא היה פחדן כה והססן, וזה מאוד השתנה, הוא הרבה יותר מעז.. הרבה יותר משוחרר...
לא יודעת מה לעשות =/
עדכון - בינתיים הוא המשיך להשתולל, ובאיזה שהוא שלב התעלמתי ממנו לחלוטין, ממש ממש ממש... לקחתי את הקטנה והלכתי איתה לחדר לקרוא סיפור.. אז הוא בא ורצה גם.. אמרתי לו שבשביל זה הוא צריך להתלבש... אז הוא הסכים. הלבשתי אותו והוא ישב איתנו לקרוא, אבל התעקש לחזור להתחלה, ואני החלטתי שלא חוזרים, הוא יכול לקרוא מאיפה שאנחנו הגענו. הוא שוב השתולל ואני סגרתי את הספר. לקחתי את הילדה לישון והוא אמר שהוא גם רוצה לישון... הוא נשכב במיטה ואחרי שהשכבתי את הילדה באתי אליו, ראיתי שהוא ממש נרגע... נתתי לו נשיקה ואמרתי לו שכשהוא ירצה לאכול אז שיבוא... יצאתי מהחדר ואחרי דקה הוא יצא.. ועכשיו אוכל.. יש לו מצב רוח טוב והכל סבבה.
ניסיתי לדבר איתו על מה שקרה.. זה היה קשה.. הוא לא ענה דברים קשורים.. נגיד "מה קרה לך הבוקר?" הוא עונה: "כי כי נפלתי על הכיסא.." (הוא לא נפל..)
או " מה אתה אוהב בלילה?" (כי הוא כל הזמן אמר שהוא רוצה לילה). הוא ענה: "עצים ושועל ודובי"....
קיצור, לא הצלחתי להבין... מה שכן, הוא אמר משהו בסגנון "אני לא אוהב ללכת למעון"
הוא כמובן כבר לא הולך היום למעון..
מה אני ומה חיי - כן, זו השנה הראשונה שלו במסגרת. אחותו הקטנה כבר לא "חדשה".
לא "שמים דגש" על זה...ד.
אלא שזה דבר ראשוני שמתעניינים אם ילד מתחיל כך כשהולך למעון.
אע"פ שבדרך כלל זה בסדר, אבל אם לא - אז זה עלול להיות באמת לא.. (צוות, חברים וכד').
אז זה יותר בשביל "לשלול".
ולענ"ד (גם מההודעה הקודמת - התכוונתי לציין), את מתנהלת איתו מצוין.
[הוספה: אפשר לנסות "לגלגל איתו שיחה" כשהוא אומר שלא אוהב ללכת למעון. לא לשאול "למה" - כי אז אולי ימציא.. אלא לומר, בוא נראה: מה טוב במעון ומה אתה לא כ"כ אוהב.. ואז זה כמו "משחק". את תתחילי ממשהו טוב, נניח - האוכל טוב, נכון? וכו', משחק שראית בעינייך שהוא אוהב עם חברים. ואז תשאלי ב"אדישות", ומה לא טוב?.. ותראי אם יציין משהו משמעותי. ולהביא בחשבון שיכולות להיות גם "המצאות", כמו שהוא מספר על הבקר וכד'.
יתכן שאם יגיד למה לא אוהב, וזה לא משהו "רציני", תוכלי לגבש איתו פיתרון. זה שמדברים ,ואמרנו על זה משהו, ומשנים משהו לצורך הענין - לפעמים יכול לתת תחושה שהעניינים גם שם הם "בשליטה"]
תודה דן..אהבה של אימא
אני קצת מיואשת, כי אין לי כיוון... אני מרגישה שאין פה פתרון - טוב לו במעון, אבל הוא לא אוהב ללכת למעון........ מה עושים בכזה מצב?!
אם הייתי ניידת הייתי לוקחת אותו מאוחר יותר, כי עכשיו כשאני יושבת איתו והוא אוכל, הוא מדבר מלאאא ומשתף אותי במלא דברים... מזמן הוא לא דיבר איתי ככה!!! למרות שאני מנסה, אחרי שהוא חוזר מהמעון אני יושבת קרוב אליו ואני נגישה כדי שהוא יוכל לשחק איתי ולדבר איתי כשבא לו... אבל הוא לא נפתח כמו הבוקר, הבוקר הוא מדבר איתי מלא... אני מופתעת... אז אולי הוא מתגעגע לבקרים נעימים כאלה... (למרות שהבקרים שלנו נעימים ואני מאוד משתדלת להעיר אותם מספיק מוקדם כדי שיהיה נעים כזה). אבל אין לי אפשרות לקחת אותו מאוחר למעון...
=/
עכשיו הוא מדבר בטלפון עם סבתא שלו, אז הוא אומר לה: "היום אהבתי את אמא רק קצת. והיא בכתה כי אהבתי אותה רק קצת" (האמת שלא בכיתי... ממש החזקתי את עצמי. הוא כנראה קלט את זה).![]()
![]()
נראה לי שעלינו על הבעיה!אהבה של אימא
הלוואי שאני לא טועה...
עד לא מזמן לקחנו אותו כולנו יחד למעון... נסענו באוטו ואז אני הורדתי אותו ונכנסתי איתו... עכשיו רק אבא שלו לוקח אותו, והוא כנראה מרגיש את היציאה הזאת מהבית, שהוא הולך ואנחנו נשארים פה.... זה ככה בשלושה שבועות האחרונים, וכנראה זה מה שהתחיל לגרום לבקרים שלנו להיראות כאלה מבאסים... (בהתחלה היה לו קשה בכל מקרה, אחרי זה היה שיפור ניכר ביותר, ולאחרונה - על הפנים...)
אז ננסה שבוע לקחת אותו כולנו, הלוואי שזה יעזור!!!
מצוין...ד.
זה מה שקורה משיחות, גם עם קטנים....
נשמע הגיוני. גם אצלנו התגלות התנהגות לא צפויהאנונימי (פותח)
ולא נעימה אצל ביתי, שנתיים וחצי, כשחלו שינויים בהסדרי לקיחה מהמעון.
בעלי תמיד היה לוקח בבקרים, ואני אחה"צ.
מאז שנכנסתי להיריון בעלי הצדיק לוקח אותה גם אחה"צ.
והתגובה שלה?
השאירה אותי המומה ובוכייה בימים הראשונים....
היא הייתה מגיעה הביתה, ובמקום להתנפל עלי בריצה ובאושר כפי שעשתה כשבאתי לקחתה מהמעון, היא בקושי הסכימה להיכנס הביתה, לא הסתכלה עלי, לא נתנה לי להתקרב אליה לא לחיבוק ולא לנשיקה.... ממש מרוחקת וכועסת....
הייתי בהלם.... בטראומה....
ולקחו לי כמה ימים טובים של שיחות איתה אח"כ כדי להבין שהיא מבולבלת נורא מזה שאני לא מגיעה למעון.
היא חיכתה לי וחיכתה לי שם, ובסוף אבא הגיע.... ( לא שזו אכזבה חלילה, אבל ילד קטן לא תמיד מסוגל להתמודד עם הפתעות לא צפויות ..)
כשנפל האסימון דבר ראשון מחיתי דמעות...
הבנתי שהיא משדרת לי ככה את ההיפך, היא מראה לי ככה כמה אוהבת אותי וכמה אני חסרה לה שם בסוף היום...
דבר שני- התחלנו להסביר לה בעדינות שעכשיו אמא מדי עייפה, וקשה לה, והיא לא יכולה לבוא למעון, אבל היא מאוד מאוד מחכה לה בבית, אפילו בחלון....
ב"ה היא נרגעה.
זה לקח זמן, ולפעמים היא שוב לא נותנת לי להתקרב, אבל אחרי שלש דקות זה עובר לה....
וואו... מדהים כמה שהם רגישים... תודה על הסיפור!!!אהבה של אימא
גם אני חשבתי על זה. כמה רגישות ושימת לב שצריך...ד.
נראה לי 2 דברים ממה שכתבת עכשיו-את נהיית סמכותית ומה אני ומה חיי
ועובדה שזה עובד, והדבר השני- אם ברור לך שטוב לו במעון, למה להוציא אותו? יש לך סבלנות להיות איתו בבית? אולי לשמור על עוד ילדים? אולי מסגרת אחרת, משפחתון...?
בכל אופן- אם את מאמינה שזו טובתו, וכיף לו שם, למה לא לנסות כן לשלוח?
איפה עדיף שיהיה? מה התמונה הכללית? (כאת כמובן לא צריכה לענות לי...)
יש לי עוד רעיוןמתואמת
יש ילדים שקשה להם להתאושש משינה.
הבן שלי (4.5) עדי היום, אם הוא נרדם במשך היום, כשמתעורר זה יכול להיות מלווה בבכי ובצעקות שאי-אפשר להרגיע.
אין לי ממש עצות, רק רעיון מה יכול לגרום לעצבנות בבוקר, ואולי אפשר להתחשב בו בכיוון הזה.
קשה לי להעביר את ההרגשה שלימופים
אבל אני אנסה!
ילד בן 2-3 הוא ילד קטן, חלש מאד, שזקוק לנו מאד.
כשהוא עושה קריזה, אין סיבה להילחץ ממנו!
מה הוא כבר יכול לעשות?
אם את מרגישה שמה שהחלטת - זה מה שיהיה, וברור לך שבסופו של דבר ייעשה מה שאמרת, ואת לא נסוגה מדברייך בגלל שהוא צורח, זה ישפיע עליו נורא.
הרי הוא בודק גבולות, רוצה לדעת אם באמת העולם מסודר כמו שצריך או שהוא יכול להתמרד, אז תזכרי שמה שאת אומרת זה גבול קשיח - א"א לעבור אותו!
הוא צורח - שיצרח! לא שמענו שמישהו מת מצרחות.
הוא מוריד בגדים ואת לא מרשה? אל תתני לו! פשוט תלבישי אותו בכח, ילד בגיל הזה לא מספיק חזק להתנגד לך!
הוא לא רוצה ללכת למעון - שלא ירצה! עכשיו הולכים למעון. נקודה. אתה לא רוצה? חבל, אני ממש מרחמת עליך שאתה לא רוצה, אבל אמא אמרה וממילא חייבים לעשות את זה! ותקחי אותו בכח!
אחרי כמה פעמים נחושות כאלה הילד מתרגל שכשאומרים זה נעשה, והוא מפסיק להתווכח.
ואין מה לרחם עליו! זה ממש לטובתו, וזה ירגיע אותו בסופו של דבר.
וברור שבדרך אגב את יכולה לעשות "עקיפות", או להסיח את דעתו, או כל מיני רעיונות כדי להרגיע אותו. אבל בסופו של דבר שיהיה ברור שמה שאמרת - זה מה שייעשה!
מצטער שיצא לי ארוך
וכמובן שיש מצווה שלא להשמיע מה שלא נשמעאקונהמטטה
קראתי הכל ונראה שכתבו לך הכלאור כחול
אם כי בסוף יתכן והגעת לתשובה בעצמך...
יש רק דבר אחד שחוזר בכל ההודעות שלך. את ממש לא שלימה עם זה שהילד במעון. בשכל את יודעת שטוב לו שם. שזה חשוב לו ונעים לו להיות עם חברים. בבטן עדיין קשה לך. והילדון שלך יודע את זה טוב מאוד. הוא יודע בדיוק איזה כוועץ' זה עושה לך בלב כשהוא אומר "לא רוצה מעון"...
כל פעם שאת שומעת משהו כזה, חושבת משהו כזה, אמרי לעצמך בנחישות: "הילד שלי בידיים טובות" "המעון נותן לו הרבה יותר ממה שאני מסוגלת לתת" ועוד משפטי חיזוק בסגנון.
וגם אם את ממילא בבית, וכיף לך מזה, תשאירי אותו לפעמים בבית להתפנק. למה לא? לו יהיה לו אח"כ חומר להשלים....
קראתי וממש הזדהיתי..אנונימי (פותח)
לא עקבתי אחרי התגובות של כולם כאן.
אבל אני חייבת להגיד לך שזה פשוט עניין של גיל הוא בודק את הגבולות עכשיו.
כל גיל הם בודקים את הגבולות מחדש,
גם הבת שלי בת 3, הרביצה לי לאחרונה, ואמרה לי כל מיני משפטים, כגון: "אל תגידי לי כך וכך"
וכשעניתי לה: "אני אמא שלך, אני אגיד לך מה שאני חושבת"
היא פשוט הפתיעה אותי עם "כאפה" על הגב, זה היה מפתיע, וכואב,
היו לה עוד יציאות לאחרונה, למשל, אמרתי לה: "אפרוח שלי.."
והיא צעקה עלי: "אני לא אפרוח! את אפרוח!"
תודי שזה גם משעשע...
תנסי לקחת את זה בקלות ואפילו לצחוק על זה... (עדיף מלבכות)
כדאי לך ללכת לחוג הורים בגישת "שפר", תקבלי שם המוןנחת
וגם תובנות קריטיות לחיים ולגידול ילדים.
כנסי ל"מרכז שפר" בגוגל וחפשי איפה נפתח חוג באזור שלך.
אני הייתי באותו מצב והרבה יותר גרוע מזה עם כמה מהילדים שלי
וזה שינה לי את החיים
כל זמן שהוא ימשיך להשיג ממך את ההרגשה הזו שיש לךאנונימי (פותח)
בפנים, הוא לא יפסיק להתנהג ככה...
תנסי לראות איך את מצליחה לא להרגיש את אותה הרגשה וכך זה יעבור...
אל תשכחי שאת האמא והוא הקטנציק...
אל תתבלבלי מהעובדות..
הוא מנסה להילחם בך ולהראות לך שהוא בעל הכח
אבל ברור שזה לא נכון...
לכן אל תתרגשי מזה ותביני שהכל זו הצגה אחת גדולה...
אם לא יהיה לו קהל.. הוא יפסיק
בהצלחה רבה רבה
לא מסכים עם הגישה.. קצת מוגזם לדעתי..ד.
[והיא כבר כתבה בכלל שכנראה התברר שזה בגלל שינוי ההגעה בבקר לפעוטון. הגיוני מאד]
לאנונימית-נתנה לך כאפה בגב ולקחת את זה בקלות?מה אני ומה חיי
תודה לכולכם על התגובות והעצות..אהבה של אימא
אני קוראת הכל ומאמצת מה שנראה לי 
בינתיים אנחנו בודקים אם הסיבה באמת הייתה השינוי בדרכי ההגעה למעון... חזרנו למצב הקודם ואני מרגישה שאני הולכת על ביצים!! שוקלת כל מילה שאני אומרת לו בבוקר, מאוד זהירה איתו, אבל גם מאוד ברורה, ופשוט מתעלמת כשהוא מתחיל "סצנה".. המצב השתפר ביומיים האלה, הגענו מאוד רגועים לגן... נראה מה יהיה הלאה..
תודה רבה!!!
לדעתי ההיפך..ד.אחרונה
"מכה" חלשה, רומזת, על היד, עדיפה מהרחקה לחדר השני, מבהירה יותר ופוגעת פחות.
אם כי אפשר להסתדר בלי זה ובלי זה, ע"י תגובה מילולית מתאימה. אבל זה כנראה בא עם מספר הילדים שיש..
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות