אם הרב קוק זצ"ל אסר על עליה להר הבית אז מדוע ככ הרבה אנשים שהולכים בדרכו עולים?(תמיד מתרצים את זה בכך שהוא לא חי בתקופה זו.. אך הרי הוא חזה את המדינה ועוד מלא דברים..)
עליה להר הביתשמחעס
הרב קוק- [כמו הרמב"ם ורבים אחרים]אריאל דל"ת
לא עלו להר הבית לא מכיוון שזה אסור הלכתית- [אגב, הרמבם כן עלה אבל בספרו כתב שלא.]
הם לא עלו כי בזמנם הם לא ידעו את המידות המדוייקות, הגבול בין מחנה לוויה ולמחנה ישראל הוא איסור כרת.
לעומת זאת- כיום, אחרי שהרב גורן זצ"ל מדד ובדק את המידות המדוייקות- וממילא אנחנו יודעים לאיזה שטח מותר להיכנס, [אחרי טבילה כמובן!] אז אין בזה בעיה הלכתית..
אף פוסק לא אסר את זה מסיבה אידיאולוגית, אלא מספק, מחוסר ידיעה...
עלייה להר היא מאוד בעייתית מכמה סיבות למרות המידותאיש_בנימין
א.הרבנות בפירוש אוסרת ולא משנה איך תגדיר אותה(מרא דאתרא/דינא דמלכותא-דינא וכו..)
ב.הרמבם כותב שעלייה להר הבית גם לאזור ישראל וגם לאחר ה"טבילה חמורה" אסורה אם אין בכוונת העולה להשתחוות/לעבוד/להתפלל מהסיבה הזאת ועוד קרה מה שאמרת הרמבם הרשה לעצמו לעלות אך נזהר מאוד ולא הורה/פסק כך
ג.למרות שיש רבנים שמתירים וגם רבנים גדולים שהרבה אנשים פה מגדירים כרבם המובהק כמו הרב דב ליאור שליט"א יש יותר רבנים שאוסרים ולפי רבים הלכה נפסקת
ד.גם עם ספק כריתות רובנו לא רוצים להתעסק
בכ"מ מי שעולה יש לו על מי לסמוך.בהצלחה!
שכל אחד יברר את דעת רבו בענייןמרדכי
תשובות-אריאל דל"ת
א. הרבנות אוסרת מטעמים פוליטים. למסעדות שמוכרות ספק שקצים ורמשים הם נותנים תעודת כשרות.. פתאום הם נהיו לי מחמירים גדולים? לא, הרבנות הראשית לישראל עדיין לא נחשבת המרא דאתרא.
ב. אל תנסה להפוך את זה לדברים מפחידים, "טבילה חמורה" זה בדיוק כמו טבילת נידה. והרמב"ם גם כותב שיש מצווה לעלות להר- "לשכנו תדרשו ובאת שמה", לא רק מתוך כוונה להתפלל, אלא מתוך צפיה לבנות שם את בית המקדש.
שוב- הרמב"ם לא פסק שלא- הוא אמר שבימיו לא ידעו את הגבולות המדוייקים לכן נהגו לא לעלות- ממילא ברגע שיודעים את הגבולות- יש מצווה לעלות. [הרב ישראל אריאל]
ג.הרבה מהרבנים שאוסרים אוסרים או מדעות פוליטיות, [כמו החרדים שטוענים שעוד לא הגיע הזמן לגאולה..] או מכיוון שלא ביררו את הסוגיה. שוב- הפסיקה ע"פ רוב הרבנים היא רק בבי"ד. שם מסתמכים על רוב, לצערי- אם היום תרצה לפסוק ע"פ רוב הרבנים תיאלץ להיות חרדי. [אני מעריך שאתה דתי לאומי, תקן אותי אם אני טועה..]
ד. זה נכון, אבל כמו שעושים את כל המאמצים להתיר אישה נידה לבעלה כדי לא לבטל לילה אחד שיהיו ביחד- [שזה גם איסור כרת] על אחת כמה וכמה נתאמץ לעשות כמה שאנחנו יכולים כדי להשאיר את הר הבית בשליטה יהודית, לעלות ולהראות, ולקיים את המצוות "ולשכנו תדרשו ובאת שמה"..
לכן כל אחד צריך לשאול את רבוalezish
ועדיין הרבה רבנים אמרו לעלות כי גם הברורalezish
לא ברור שהוא נכון,
כמו הרצי"ה
אתה מוזמן לפתוח את שו"ת דבר חברון של הרב דב ליאור.אריאל דל"ת
שם הוא מסביר בדיוק את הגבולות הברורים..
אגב- תמיד שומרים מרחק של כ10 מטר מהגבול, לא מסתכנים באיסורי כרת..
כי זה נהיה פוליטי...מושיקו
חלק גדול מהתגובות של הפוליטקאים זה בגלל שח"כ מסוים הציף א הנושא - לא בגלל שזה מענין אותם.
וזה הבעיה..
מי שאכפת לו שואל את רבו ועושה כפי הפסק שלו - אבל לפוליטקאים אין רבנים..
זה שהולכים בדרכו לא אומר שחייבים לפסוק כמותולשם שבו ואחלמהאחרונה
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה
יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים
שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7