הכאת ילדים, נסיון אישי~בממוצע~
אז בגלל שלא רציתי לגנוב את הבמה של השרשור ההוא, אני רוצה כן לשתף ולהעלות כמה נקודות חשובות ומסקנות שלי באופן אישי.

יש לי אבא ואמא, נשואים, אוהבים זה את זו מאוד, שניהם עובדים במשרה מלאה ויותר. כשהייתי קטנה, עברתי אצלם מה שהוגדר כהתעללות נפשית ופיזית. אני לא הגדרתי את זה ככה, ואני גם אף פעם לא קוראת לזה ככה, אני בכל זאת כותבת כאן את ההגדרה הרשמית, כדי להראות לכם, הורים, כמה שזה לא רחוק מאיתנו בכלל, המושגים המלחיצים האלה.

אבא שלי הוא אדם אחכם שאני מאוד מאוד מעריצה ותמיד הערצתי. אמא גם כן חכמה נורא והמון פעמים התייחסה אליי כמו חברה טובה(אני הבכורה).
עד היום כשאני נזכרת באירועים שהיו אני מתכווצת בבהלה ומרגישהה אשמה איומה. לא משנה כמה יסבירו לי שאני לא אשמה, ושלא הגיע לי מה שחטפתי, הקולות שמהדהדים לי בזיכרון הם של שני האנשים שאהבתי ושסמכתי עליהם הכי בעולם. והאנשים האלה גרמו לי להרגיש ילדה איומה ונוראית. כי אין להם ברירה אלא להתנהג איתי כך וכך, אני פשוט לא ילדה טובה כמו שהם מצפים ממני.
יש לי לקויות למידה שאובחנו רק בסוף כיתה י'. אני לא טיפשה, ממש לא. אבל אין לי כל מיני יכולות למידה, כמו סדר ארכון, עמידה בזמנים, ריכוז.. כל אלה פגעו מאוד בכבוד העצמי שלי.. במיוחד כשאבא היה מאיים שיתקשר למורים שלי שירביצו לי ויענישו אותי גם כי כנראה לא מרביצים לי מספיק, עובדה שאני לא משתפרת.

אני לא יודעת אם אני רוצה לפרט יותר..משהו בי מאוד רוצה לפרט, מתוך ההבנה שאתם בעצמכם הורים לילדים ויכולים להימנע מדברים כאלה.

אוסיף כמה נקודות שנראות לי חשובות.
א. הפעם הראשונה בחיי שקלטתי שלא באמת חייבים להכות ילדים הייתה כשיצאתי לבייביסיטר על ילדים אחרים, ופתאום גיליתי שאינמצב שאני ירביץ להם. זה גרם לי לתהות, למה ההורים שלי, שחכמים כל כך, לא יכלו למצוא גם הם פתרונות אחרים?

ב. מאז שאני קטנה, נשמעים מדי פעם סיפורים בתקשורת על התעללות איומה ומזעזעת בילדים. אצלי זה לא הגיע בכלל לרמות כאלה!! וההורים דלי טרחו לספר לי כל פעם על הסיפורים האלה ולהגיד "את רואה, אנחנו ממש הורים סבלניים וטובים". אישית, זה היה נשמע לי כאילו הם רומזים איזשהו איום..מה יקרה אם יימאס להם להיות סבלניים וטובים. לא יכולתי להרגיש בטוחה בבית שלי. זו תחושה איומה.

ג. כאחות בכורה, מה שהכי פגע בי, היה כשאחים שלי חטפו. גם כשזה "הגיע להם". הייתי מתכווצת בפינה ובסותמת את האוזניים לא לשמוע אותם בוכים. שנאתי את עצמי שאני לא מגנה על האחים שלי. הרגשתי בוגדת.

ד. היררכיה...
אז ככה, אמא שלי מעבירה סדנאות חינוך מאז שאני קטנה..כן, כן. כחלק מכל הסדנא הזאת היא תלתה על המקרר רשימת חוקים לבית. בחוקים יש הרבה הגיון ונשמע שבית שיפעל על פיהם יהיה מאושר..אבל כשאחרי המון זמן שזה הפריע לי שאלתי אותה בשקט למה כתוב שבבית שלנו אסור להרביץ, אבל היא ואבא מרביצים..זה נורא הפריע לי! אמא ענתה שאצלם זה למטרות חינוך, אני לא צריכה לחנך אף אחד ולכן אין לי רשות להרביץ.
תסלחו לי אם אני שוברת מיתוסים, אבל זה לא הרגיע אותי בכלל. זה היה נשמע לי ממש לא הגיוני. אם כשאני רבה עם האחים שלי, אמא אומרת לי שאפשר למצוא פיתרון בלי מכות גם כשכועסים, למה היא לא יכולה???
ויותר מזה, אני ממש זוכרת שאמרתי לעצמי, שאם להיות אמא זה אומר שצריך להרביץ כדי לחנך, אז אני מעדיפה לא להיות אמא.
עכשיו אני מבינה יותר את תגובותייך אלי.אם היית

ובכן אני לא גדלתי כך. ממש לא.

וכדי לחנך - ממש אין צורך להרביץ. מי שמרביץ - הוא פורק תיסכולים ואינו "מחנך".

חינוך הוא בעיקר דוגמא אישית של ההורים. ויצירת סמכות של הורית אינה הכאה וענישה היא הבדלה ברורה שאמא אומרת לילד מה לעשות ולא הילד אומר לאמא. היא באה באמירת המשפט "כי ככה אמא אמרה" מגיל קטן. והיא דורשת מההורים הרבה השקעה של לא לרדת לפסי ויכוח עם הילדים. להסביר אם יש צורך - ולחתום ענין. בקיצור להשאר סמכות למרות האהבה ולמרות המשחקים והשיחות והצחקוקים עם הילדים.

(לדוגמא אני משחקת עם הילד שלי משחק כלשהו והוא באמצע מטיח בי מילה מתוך משחק שאפשר היה לומר לחבר בכיף כמו "קרציה , למה הקוביה שלך יצאה 6" אני מגיבה אינסטנקטיבית - "לא אומרים לאמא קרציה. אמא היא לא חבר." ונשארת עם חיוך וממשיכה לשחק בכיף. המסר עבר)

סמכות הורית תקינה שבאה מתוך אהבה ולא מתוך תאוות שליטה או אובדן שליטה - נותנת לילד תחושת ביטחון יציבות ושמחה - כמו זו שהייתה לי.

עונשים - הם דבר שקורה בכל בית. גם הם נדרשים לפעמים. (ומכה היא לעיתים העונש הקל ביותר) אבל אם כל יום מקבלים לפחות עונש אחד ואם הילדים לא מרגישים בטוחים מספיק באהבת ההורים לפני ואחרי ובאמצע - ואין שדר אהבה וביטחון מההורים - אות הוא שלא מדובר בעונש חינוכי אלא בפריקת תיסכולים הורית ובחוסר סמכות ושליטה.

תתפלאי לשמועמופים

אני, בתור ילד חטפתי המון מכות.

וגם אצלי זה לא היה בצורה רגועה אלא בעצבים...

ברור שזה פגע בי וזה עשה לי תסכולים.

אני הייתי משוכנע שאבא שלי לא אוהב אותי.

אני זוכר שתליתי על קיר החדר שלי משפט של שיחה בינינו (אני שאלתי והוא ענה) -

-אכפת לך ממני?

-לא!

וכתבתי בסוף "כי אבי ואמי עזבוני וה' יאספני"

איך שאני בכיתי אחרי השיחה הזאת...

ונורא חשוב לי שהילדים שלי לא יעברו אותו דבר! נורא!

אבל זה לא אומר שצריך לזרוק הכל.

גם אם אבא שלי טעה, עדיין לפעמים צריך עונשים. ואני משתדל מאד שיהיה נדיר שילד יקבל מכה

אני עכשיו נותן מכות לילדים אולי פעם הכמה חודשים, וגם אז זה מכה קטנה ולא יותר. אבל צריך שתהיה אפשרות כזאת ברקע.

וקרה לי כמה פעמים שילד עשה משהו חמור, והוא הצליח ממש להרגיז אותי. ופשט לקחתי אותו ואמרתי לו:

תסתכל עלי טוב טוב, שתדע שמגיע לך עכשיו סטירה! ממש עיצבנת אותי, ואני לא יכול לתת לך את הסטירה כי אני נורא כועס עליך, ואסור לתת סטירה כשכועסים.

ולפעמים במצב כזה אני אשלח לאמא שתתן לו עונש, כי אני עכשיו כועס, ולא רוצה לחזור על הטעויות של ההורים שלי.

דווקה לא התפלאתי. כנסו שניכם..~בממוצע~
א. תודה על הקבלה בלי לשפוט.
ב. הגישה של ענישה וסמכות היא נכונה בעיניי, כשמשתמשים בה כראוי. אבל אצל ההורים שלי, זו הייתה השיטה שעליה ביססו את טענותיהם. שהנה, טובי הפסיכולוגים אומרים שמור, וכולה..

הקטע המוזר זה שכשהגישו תלונה על אבא שלי, הוא ואמא היו המומים ואמרו "הרמנו יד אולי פעם בחודש", דבר שקרי ולא נכון.
אבל אני מאמינה להם שזה מה שזכרו
מתוקה!!! עברת ילדות קשה שהשפיעה עלייךאיזו נחמה
עבר עריכה על ידי איזו נחמה בתאריך ח' בכסלו תשע"ד 16:32

(קראתי הודעה אחרת שלך בפורום צעירים..והתלבטתי אם להגיב...)

אני מאד מאד מאד נגד מכות!!! אני גם נגד צעקות כדרך קבע בבית, כנגד עלבונות!!! כנגד השפלות!! (למה דוקא המכות זוכות ליחסי ציבור כאלה??? מה השפלות מילוליות הרסניות פחות???. לא!!!!!!) אני חושבת שזה משניא את כל מה שההורים מייצגים, מה שעלול לגרום לכך שהילד יזהה בתורה וביהדות משהו רע. שהוא רע. שה' לא אוהב אותו. כי הכל עובר דרך ההורים.

עיקר החינוך היהודי הוא, להאהיב את התורה ומשפטי ה' על ילדינו. וזה חייב להעשות בהרבה אהבה, חום, שמחה, חיבוקים וחיוכים. שהבית יהיה בית שמח מאד. שהחוויות ה'דתיות' (במרכאות, כי אני שונאת את המילה הזאת, והיא גם לא נכונה, אבל לא מצאתי כרגע מילה אחרת) יהיו תמיד שזורות בהרגשה טובה!

זה חינוך. כשאמא לדוג' מחזיקה ילד על הברכיים שלה, כשהוא מתפלל שחרית נניח, למשל בחופש, אז כשהוא נזכר בתפילה הוא נזכר באמא שחיבקה אותו, או כמו שאומר הרב יעקובזון, כשאתה 'תופס' ילד מברך בכונה סתם ככה, אז תחנך אותו לברכות, אז תסביר לו איזה דבר גדול הוא עשה! זה חינוך. ליקר את המעשה בעיניו כשהוא כבר עשה אותו!

להרביץ כמו שכתבנו  כולנו זה לא חינוך!!! מה שהרב דסלר התכוון היה עניין אחר לגמרי ממה שאת עברת. ועדיין כולנו כתבנו שיתכן מאד שלדורנו אנו, מכות לא מתאימות בכלל. אולי אכן כך.

יקירה, ה' אוהב אותך!!! זה כל מה שרציתי לומר לך. לא משנה מה את עושה תמיד הוא יאהב אותך!! (זה לא אומר שזה לא משנה לו מה את עושה. אבל זה לא משנה לאהבה שלו!!!)

אני מקוה שתמצאי את הדרך שלך לאהוב את עצמך ואת העולם. ברור שזה לא קל לאחר ילדות קשה! אני מרשה לעצמי לשלוח לך חיבוק IחיבוקI

זהד.

שההורים שלך השתמשו ב"אמירות של שיטה" כביכול, אינו אומר כלום.

אחד הדברים הכי גרועים, זה שאנשים משתמשים לחולשותיהם באידיאולוגיות.

ולפעמים יותר גרוע, כשהן לוקחים אידאולוגיות עקומות או מעקמים שיטות שיש בהן אמת - ובונים על כך הצדקה לחולשות מידותיות.

משל לכך, מלימוד תורה. חכמים אומרים שמי ש"מראה פנים בתורה" שלא כהלכה, זה חמור מאד.

למה? כי הוא אומר דברים עקומים "בשם התורה"..  כשמשהו עקום, מוטב להכיר בו כחולשה ופשוט להתאמץ לעבוד עליה.

אבל חשוב שאת כותבת - כדי שאנשים ידעו מה יכול לקרות לילדים מדברים עקומים.

חיזקי ואימצי.

תודה, מאוד התלבטתי..~בממוצע~
אבל יש לי תחושה שאנשים פה באמת יקחו לתשונמת ליבם ויסיקו מסקנות ואולי אפילו יעזו בזכות זה להעיר לשכנים או קרוובי משפחה שמתנהגים ככה.
רק להורים מותר להכות את ילדיהם לצורך חינוךיוקטנה
למורה אסור להכות את תלמידיו לצורך חינוך
למנהל אסור להכות את עובדיו לצורך חינוך
לילד אסור להכות את חברו לצורך חינוך
לבעל אסור להכות את אשתו לצורך חינוך
לשופט אסור לגזור מלקות על הפושע לצורך חינוך
רק להורים מותר להכות את ילדיהם לצורך חינוך.
למה את מפצלת שירשוריםמופים

ברמב"ם מבואר שגם מחנך צריך להכות את תלמידיו.

למעשה בזמנינו יש בעיות גדולות עם מחנכים שמנצלים את הכח שלהם, ואין להם אהבה לילדים כך שזה הופך להיות רשעות גדולה, ולכן יש כאלה שנגד מכות בתלמוד תורה.

ועדיין, יש מקומות שזה קיים.

וסתם שתדעי לפי ההלכה שופט אמור לתת מכות לפושע - למשל בעל סרבן גט, על פי ההלכה נותנים לו מכות עד שיכנע! 

אתה יודע מי אף פעם לא טעה?יוקטנה
(כל השאר כן)
אין בעיהמופים

חיוך

המפתח הוא שזה יהיה לצורך חינוך ולא מכעסספק

איזה אנשים אתה מחנך במכות?יוקטנה
חוץ מילדיך. או שכולם מחונכים סביבך חוץ מהילדים שלך?
לא "נותנים מכות"ספק

אבל אם ילד קטן שלא מבין כלום רץ עם מזלג לשקע פעם אחת ואומרים לו "נו,נו,נו" ופעם שניה ואומרים לו "נו, נו, נו," אז בפעם השלישית אפשר לתת לו מכה קטנה על היד כדי שיפסיק. 

ואני חושב שגם למורים צריכה להיות הזכות לתת מכה לילד אם הוא עובר את הגבול. 

ילד נורמטיבי יבין את גודל הסכנה גם בלי מכה.יוקטנה

(ילד נורמטיבי: בניגוד לילד אוטיסט, נניח. בזה אני פחות מבינה ב"ה)

ילד נורמטיבי לא מבין את הסכנה בשקעאם אם

הוא גם לא ראה אנשים מתחשמלים לנגד עיניו ח"ו

ולא היתי רוצה שיבין על בשרו

הוא יבין מתגובת הוריו: חרדה, אימה, בעתהיוקטנה

(מחילה - לא הבהרתי שזה מתגובתם ולא מידע או הבנה של המנגנון כמובן)

את תקחי את הסיכון הזה עם הילדים שלך.ספק
למה? גם ילדים פחות חכמים מהם יבינויוקטנה
חרדה,אימה, בעתה - זה יותר גרוע...ד.
ילד רגיל יבין!!ספגטי מוקרם

ואם הוא יקבל מכה הוא כן יבין?? מה הקשר?

הוא הרבה יותר יבין אם אבהל מאוד ואגיד לו בצורה ברורה שאסור לגעת בחשמל.

הוא בכל מקרה לא יביןספק

אבל הוא יידע שאם הוא יעשה את זה הוא יקבל מכה ויכאב לו - וזה מה שימנע ממנו עד שהוא יהיה מספיק גדול כדי להבין. 

עצוב להיות ילד שהוריו חושבים שהוא חכם כמו כלב...יוקטנה

איך אתה מכה אותם? עם עיתון על האף?

ילד בן שנה, שנה וחצי, הוא לא הרבה יותר חכםספק

גם שלך, למקרה שתהית. 

הילד שלך בהחלט חכם. אבל הוא כנראהיוקטנה

ירש את זה מאימו.

יוקטנהאלעד

אם אינך יודעת לנהל דיון בצורה מכובדת ומכבדת,

מבלי לגלוש לפסים אישיים על כל צעד ושעל-

טוב יהיה אם לא תכתבי כאן.

כותבים כאן אנשים שונים, שהגיעו מרקעים שונים, ומנסיון חיים שונה,

ודעותיהם שונות משלך.

נסי בבקשה לקבל את זה ולהבין מבלי לתקוף כל מה וכל מי שנוגד את דעתך המוצקה.

בהצלחה

שלום אלעד... וגם לכל המעורבים בדיון...רבה אמונתך!

אלעד, אני מאוד מכבדת את תוכן פנייתך ליוקטנה. ומניחה שהיא נעשתה מתוך כוונה להשרות אוירה נעימה בפורום ולמנוע פגיעות כלפי מי מהכותבים מפורום. אינני חולקת על עמדתך.

רק רציתי להוסיף שמקריאת הדיון (בכאב, אם יורשה לי לציין), עולה שיוקטנה היא בהחלט לא היחידה הגולשת לפסים אישיים. קשה להגדיר את כל הכותבים האחרים כמכבדים. למעשה, אילו הייתי אני יוקטנה, אני הייתי מרגישה מותקפת בשל העובדה שלא נותנים מקום לדעותי בטענות בלתי ניתנות להפרכה (ציטוט של הרמב"ם לדוג'...), ועוד מאשימים אותי בנסיון להגן על דעותי בעזרת ההגיון והרגשות שלי...

אציין, שאני חולקת על דעתה של יוקטנה. אולם אני מעריכה אותה מאוד.

אם יורשה לי לומר, אם נתבונן בדרכם החינוכית של גדולי ישראל מדורות שונים וממחוזות שונים, נגלה שדרכם החינוכית שונה. בחינוך (בניגוד להלכה "יבשה") יתכנו דעות סותרות... וכן בחז"ל ניתן למצוא אמירות שבמבט ראשון לא עולות בקנה אחד...

אני מניחה שאם היה ניתן מקום של כבוד לדעות המגוונות כאן, אף אדם לא היה נזקק לכתיבה "אלימה" על מנת להגן על דעותיו.

וכן, מותר לכבד אדם, גם אם דעותיו לא מתיישבות עם כתבי הרב דסלר (ואןי בדברי כדי למעט בכבוד הת"ח והמחנך הגדול, הרב דסלר).

לסיכום, הערתי, רצוי לדרש מכל הכותבים באופן שווה לכבד את עצמם ואת הכותבים איתם הם מתדיינים.

רק טוב לכולם!

לא מדויק.ד.

בוודאי שראוי לכתוב בצורה מכבדת.

אבל עקב הודעתך, הסתכלתי כאן איך התגלגל הדיון; לא בדקתי קודם.

וראיתי שהיא כתבה את דעתה, הוא הגיב עם דעת הרמבם - מה הבעיה - 

והתגובה היתה "אתה יודע מי אף פעם לא טעה".. היא "יודעת" שהרמבם טעה.

לדידי, בכך מסתיים דיון. 

זה לא כמו שאת מגדירה ":נסיון להגן על דעתה" ולא כלום. זו לא אמירה עניינית.

זה ביזוי גדולי עולם. זו  אי הבנה גמורה ומוחלטת על מי מדברים.

פה זה לא פורום ב"וואי נט". כאן ערוץ 7, יש איזה מינימום. כבוד הרמבם נכלל במינימום.

מי שאינו מוכן לקבל את ה"קוד" הזה (ואף אחד לא "סותם לו את הפה" מלהגיד סתם "כיוון אחר" שלו. אך לא להתבטא כך כנגד..) - אז כנראה זה לא המקום המתאים (אף מקום לא מתאים לכך, אבל פה זה ידוע).

נכון, שיש אנשים שאינם יודעים שיש בעיה כזו בדיבור הזה. זה לימוד זכות. אבל הדיבור חמור - ולא כפי שאת מנסה להציגו.

ולגבי סיום דברייך, לא קראתי כאן הכל - אבל ממה שקראתי, לא ראיתי שלא "נתנו מקום" לדעה שאין כלל מקום להכאת ילדים (מה גם שהרוב הסכימו שלמעשה אין לנהוג כך כיום).

בדיוק ההיפך. הכותבת הנ"ל לא נתנה מקום, באגרסיביות וסגנון לא מכבד, לדעה אחרת.

והמחאות החלו מכתיבה מזלזלת בגדולי עולם שאמרו שלא כ"דעתה".

אילו היתה כותבת עניינית שלדעתה אין לכך כל מקום, לא חושב שהיה זלזול בדבריה, גם אם הם לא היו כ"מקורות" שונים, וגם לא היה מקום לסגנון לא-מכבד באמת. לכל היותר אומרים שלא כך משמע ממקורות שונים, מי שחושב כך.

לגבי דברייך בנושא: דברי הרמבם והשו"ע הם הלכה, לא "דעות החינוך". אלא שהלכה זו תוחמת גבולות, ונותנת מקום לכיוונים שונים בזמנים שונים. בדיוק כמו שאמרו פה.

שני דיוקים...רבה אמונתך!

מאוד מעריכה את ה"נימה" בה נכתבו דבריך...

רציתי לדייק את דברי,

דיוק ראשון, ברור שדברי הרמב"ם הנ"ל ודברי השו"ע הם הלכה. כאשר דיברתי על דרך חינוכית התייחסתי בעיקר לגדולי ישראל אחרים שהוזכרו בפורום בהקשר זה, בעיקר "אחרונים".

דיוק שני. אני לא הבנתי כמוך. את המשפט "אתה יודע מי אף פעם לא טעה" לא יחסתי לרמב"ם (חלילה) אלא לאחד מכותבי הפורום לו נאמרה התגובה. אין בזה כדי להצדיק את הטון בו הדברים נאמרים, אבל אתה בטח תסכים שדרגת החומרה יורדת בהחלט כאשר מבינים כמוני...

דברי (הקודמים) נאמרו מתוך רושם שעולה מכמה דיונים כאן בפורום. הטענות משני הצדדים פוגעניות בעייני. ולדעתי אין מקום לצורת כתיבה כזו. הדבר היחיד שהפריע לי היא התערבות לא שוויונית. יתכן ואני טועה כיוון שאני לא מכירה את התמונה במלואה.

הרשתי לעצבי להגיב, כיוון שהביקורת נכתבה בפומבי...

רק טוב לכולם!

את לא יכלת לראות את התמונה במלואהמופים

כי בשירשור שננעל נמחקו כמה הודעות...

א. נכון.ד.

אבל ה"אתה יודע מי אף פעם לא טעה" - נאמר כשמישהו העלה את  דברי הרמבם כראיה גמורה. לא כפי שאת חשבת.

ועל הרמבם לא כותבים בסגנון כזה. לא שייך לחלוטין. כדברייך. הוא לא "חבר של אף אחד" פה..

וכבר אמרתי, אם מישהו היה כותב סתם דעה, והיא לא "כרמבם" אינני חושב שמישהו היה מתלונן. היה מביא את הרמבם.. בדיוק כמו שעשו.

וכבר אמרתי לימוד זכות - אמיתי לדעתי - שיש כנראה אנשים שבאמת לא כ"כ מבינים מה הבעיה להתבטא כך. כביכול, גם על עיתונאי כותבים שטעה..  אבל הדברים חמורים בכ"ז לכשלעצמם.

בוודאי את צודקת שלכתוב על דעתו האישית של מישהו מהפורום שהוא טועה, אין כל בעיה...  

[אגב, גם על "אחרונים" צריך לכתוב כמובן בכבוד. ושוב - ברור שאם מישהו היה כותב "אני חושב", אינני חושב שהיו פה "קנאים" שאומרים שלא יעז להביע דעה אחרת מהרב דסלר.. הבעיה מתחילה מזלזול]

ב. אני מסכים לדברייך כנגד "דיונים פוגעניים". כמה פעמים רציתי להתערב למחות על כך בשרשור החיסונים, אבל עד שפתחתי את הפה, כבר ראיתי "מהצד השני" דיבורים לא פחות בעייתיים בנושאים אחרים, אז הסתלקתי מזה.

ג. "התערבות לא שיוויונית" בנושא כבוד ת"ח, היא מובנת מאליה פה. כי רוב האנשים פה גדלו על זה ומובן מאליו שזה חורה להם מאד. אז הרוב "נגד" זה.. למשל, ה"הודעה" שפרסמתי, היתה כאשר ראיתי לאחר זמן דברים ממש איומים שנכתבו על "רבנים", כשההקשר הרי אינו "רב" פלוני או אלמוני שסרח, אלא בקונוטציה לגדולי עולם שהוזכרו קודם לכן. אי אפשר להחשות.

ד. יש להבחין. אנחנו יכולים לכתוב מכובד ככל האפשר. וכך גם התייחסתי להודעתך הקודמת, גם אם לא הסכמתי לכולה, כפי שחשת.  אבל כשמשהו מחליט "להתנפל" ללא כל סיבה, אי אפשר לדרוש לא למחות כנגד זה. "התורה לא חייבה להעמיד עצמנו כקיר" (ספר החינוך).

וככלל, אני מסכים ל"אווירת" דברייך.

תפנו למנהל של האינטרנט (רזי ברקאי מכיר אותו).יוקטנה

הוא כבר ירחיק אותי מהמקלדת.

אני מקווה שבאמת קראת כל מה שהוא כתב כאן^אלעד

כי לזה בדיוק התכוונתי.

ודווקא משום שאני מכיר ומוקיר אותך מזה זמן רב כתבתי לך כפי שכתבתי,

לעומת אחרים שאת תגובותיהם אני פשוט משתדל לנקש.

היי ברוכה!

אם ניקשת מאיפה העתקתי את כל הפנינים?יוקטנהאחרונה
אין לי מה להוסיף, אבל לא רציתי להתעלם מדבריך...רבה אמונתך!

אז הגבתי...

באופן כללי, אני מסכימה.

ויהי רצון שנזכה להיות מתלמידיו של אהרון...

אלעד יש לי כמה דברים לומר לך ותקרא עד הסוף:יוקטנה

זו השיטה שלך? דמגוגיה (מאוד זולה) והפחדות? היית יכולה להשתלב יופי בק.ג.ב. של סטאלין. 
עברת השתלמויות ברוסיה הקומוניסטית או שזה בא לך טבעי? אתה כל הזמן מקשקש.

אי אפשר להסביר לך. זה כמו להסביר לילד בן 3. אין לך את הכלים להבין. 

איך הבנת מזה מה שהבנת? אני לא בטוח שהקב"ה בעצמו מסוגל להבין.

אני יודעת שאתה מתקשה בכל דבר שהוא לא קשקוש מוחלט כמו מתמטיקה או אנגלית, אבל לעשות כפל פשוט - זה דבר אלמנטרי... כלומר, יסודי... 

האנשים הכי מסכנים, הם אלה שבטוחים שהם חכמים אבל הם לא. 

עצוב. 

אני מסוגלת להסביר לאדם נורמלי או לאדם שיש לו מושג על מה מדובר. אל תשכח לעשות את ההפרדה. *לך* אי אפשר להסביר. אתה מיוחד...

לרגע חשבת שמישהו באמת יתייחס לשטויות שלך? יש גם שוטים מאוד מאוד מיוחדים...

אני משתוקק לקרוא את מה שיש לך להגיד בענין ולראות אם זה יצחיק אותי יותר מהתגובות הקודמות שלך... זה יהיה קשה, אבל אני מאמינה בך. אתה יכול... 

אני יושבת כאן וצוחק בקול. 

צוחק

די. 

לא מסובך. אפילו אתה, אולי, עם המון מאמץ, מסוגלת לעשות את זה

אתה טועה. נגמר. אתה סתם מבזה את עצמך. 

(זה היה לקט מזערי מפנינים רבות פי עשרות, של משתמשים אחד בפורום כלפי, בעריכה של זכר/נקבה.)

(לא מנסה לטעון שאני צדיקה גדולה, אבל נראה שלא רק לי מגיעה הודעה כזו ממך, ואולי לאו דווקא על גבי פורום)

וואי וואי, יוקטנה, הורדת לי את הלב עכשיו!!!ז'וז'ואית

לא הבנתי מה את יוצאת ככה עליו!מבולבל

ואני חייבת לומר משהו, בעיקר לך יוקטנה ול- ד.

כשראיתי לאן השרשורים האלה גולשים נמנעתי מלהתערב, וטוב שכך.

לא אוהבת את ההתנצחויות האלה. עושה לי רע על הנשמה.

2 דברים אני מרשה לעצמי לומר, בלי להיכנס לטונים ולמילים החמות והמקסימות שהתעופפו כאן מכל עבר:

יש רבנים גדולים ועצומים, חכמים ונבונים, אין לזלזל בכבודם! בשום אופן!!! גם אם לא מסכימים עם דעתם או עם הדרך שלהם!! 

בעיקר ובעיקר אם לא מכירים את משנתם, וכל משפט שאומרים בשמם יכול לצאת מהקשרו בצורה הכי מעוותת שיש!

אבל, מפה עד לצאת בכזו הכרזה שרבנים לא טועים ולומר שזה ביזוי כבוד תלמיד חכם, הדרך ארוכה. מאד.

רבנים טועים.

רבנים גדולים ועצומים וצדיקים וטהורים - טועים. גם משה רבנו טעה.

גם דוד המלך טעה.

אני הקטנה, לא באה לשפוט שום רב ושום אדם שגדול ממני.

אבל רב הוא לא אלוקים.

הרי איך אפשר להסביר את כ-----ל הזרמים שיש בדת, לכל רב יש את הדרך שלו, האמת שלו, המנהגים שלו ופסיקות ההלכות שלו?

מה שמהדרין בשביל רב אחד, טרף לחלוטין בשביל רב אחר.

שניהם צודקים?

גם בעבר, ואני מדברת על גדולי הדורות, תנאים, אמוראים.... לפעמים הם טעו. לא תמיד ולאו דווקא בדברים עקרוניים, אבל הם טעו. כי הם בני אדם.

ולפעמים גם טעויות רציניות, שנכתבו לנו בתנ"ך, שדנו בהם בגמרא, לא התעלמו מהם! אף אחד לא עצם את עיניו ואמר: "סליחה, הוא רב, הוא לא טועה!".

וזה לא מוריד כהוא זה מעצם הכבוד המגיע להם!!!!!!

ההצהרות האלה שרבנים לא טועים הופכת לסגידה לדעתי.

זה לא נכון ולא אמור להיות.

אני בכלל לא נכנסת לדיון של "אבל באיזה טון היא אמרה את הדברים" או "הנימה המזלזלת שלה..." וכו'.

אלא רק על עיקרי הדברים האלה:

אין לזלזל בכבוד תלמידי חכמים, בשום פנים! גם אם לא מסכימים עם דעתם.

וכמו שבאיגרת הרמב"ם כתוב (ובזה אין ספק שהוא צודק...) : "כל אדם יהיה גדול ממך בעיניך".

קצת ענווה משני צידי המתרס לא תזיק....

וגם אין לבוא ולומר "יש צדיק אשר יעשה טוב ולא יחטא".

זו כפירה בקב"ה. הוא השלם, הוא השלמות. הוא לא טועה.

אנחנו פה בשביל לתקן. בשביל זה נבראנו כבני אדם.

ורבנים, בעיקר רבנים גדולים, פוסקים וענקי הדורות - אנחנו מחויבים ביחס של כבוד כלפיהם, בין אם טעו ובין אם לא.

זו דעתי.

את סוטה מהנושאמופים

אבל לא אכפת לי לענות לך.

אין בעיה לומר באופן עקרוני שיתכן שהרמב"ם טעה, אם אתה אומר את זה בכבוד.

השאלה היא מי אמר שהוא טעה?

אם הרמב"ם פוסק הלכה, המינימום שצריך בשביל להתווכח איתו הוא ללמוד את הנושא בגמרא, (אגב, הזכרתי את הרמב"ם ממש במקרה, זה ממש מפורש במשנה)

וגם אם למדת את כל הגמרא, והגעת למסקנה שיש טעות ברמב"ם, יותר סביר להניח שהטעות היא שלך ולא של הרמב"ם.

זאת פשוט גאווה פשוטה לחשוב שאת יותר חכמה מהרמב"ם, ואת לא נראית לי אחת שחושבת כך, אז יותר הגיוני שיש לך טעות ולא לרמב"ם.

המקרה היחיד שיכול להיות שנאמר שיש לרמב"ם טעות הוא במקרה שרב בסדר גודל שלו חולק עליו, ואז אנחנו מניחים שאחד מהם צודק והשני טועה, אבל לא "אני נגד הרמב"ם"...

זה דבר די פשוט למי שלומד גמרא והלכה, כל הזמן אתה מתמודד עם דברים שאתה לא מבין, ונראים לך טעות, ואז כשאתה חושב הרבה אתה מבין שעדיין יש לך מה ללמוד.

את יודעת יוקטנהמופים

זה נכון שיורדים עלייך. בעיקר מישהו אחד.

אבל חבל שאת יורה לכל הכיוונים רק בגלל שיש אנשים שעשו לך את זה!

את למשל חשדת בי שאני אחד מהאנונימיים שאת מצטטת, ודיברת איתי בצורה כזאת, ולא עשיתי לך כלום!

גם ד. לא נראה לי אחד כזה, עד כמה שאני מבין.

ומה שאנחנו מזועזעים כשאת כותב על הרמב"ם שהוא טעה, או שאת כותבת על דברי הרב דסלר שהם שטות, זה לא ירידה אישית! זה פשוט בקשה להתחשב ברגשותינו. בכל זאת אנחנו הרוב בפורום דתי...

זה עניין שלכם להזדעזעיוקטנה

אם אתם מתקשים לעמוד בזה - פשוט אל תיכנסו להודעות שלי.

אתם פחות פתוחים לדון בעניינים כאלה - מאה אחוז מבחינתי. אנחנו שונים בעניין הזה, ואולי דומים בעניין אחר. אפילו עם בעלי אני לא מסכימה על כל עניין.

לגבי החלפות כינויים - אני לא נוהגת לדון בפומבי בנושאים כאלה.

ברוך השם שאנחנו מזדעזעים מזהאנונימי (פותח)

הפחד הגדול להתחספס לדברים שאחת כמוך מדברת.

עצוב שאת לא מחוברת לשורשים היהודיים שלך

ועצוב שאת כזאת שחצנית לנשום עלינו את הזוהמה מהפה שלך והעיוות של התפיסה שלך.

נתינת כבוד אצל חילונים היא להכל חוץ מלתנאים הדתיים. 

כמו שאצל החילונים כל כפייה אסורה חוץ מכפייה חילונית.

טוב להכיר אנשים כמוך שכמה שכלפיי חוץ יכולים להראות פסדר שיש שיחת עומק מגלים עד כמה העיוות גדול והפער של אדם שמורי דרכו הם גויים יהיה ענק מאשר אדם שמורה דרכו בורא עולם ושליחיו צדיקי ישראל

האנשים הכי מסכניםספק

הם אלה שבטוחים שהם חכמים אבל הם לא. 

עצוב. 

לא קשור לחלוטין.ד.

מה שאת עברת - אין לו דימיון כלל וכלל לנושא שדובר כאן. פשוט לא מתחיל..

ה' ירחם.

מה עושים כשבן הזוג נותן סטירה לילדאנונימי (פותח)

ובעיניי זה ממש לא לעניין?

קורה לנו מידי פעם, לא כל יום ב"ה. אח"כ אנחנו מדברים ובסוף הוא מסכים שהיה אפשר לנהוג

אחרת אבל אז זה קורה שוב.

ממש קשה לי עם זה. במיוחד כי הוא אבא כל כך נהדר ואני והילדים מתים עליו. ותמיד אח"כ הוא הולך

לדבר איתם בשקט וסוגר את העניין בצורה טובה עם הילד. אבל לי נשאר טעם רע.

מה עושים?

קשה לאישה מאד לשנות את בעלה ישירותמופים

עד כמה שלמדתי, אשה משפיעה על בעלה בעקיפין, הערות רק גורמות לאוירה רעה, ואישה היא לא משגיח.

אבל חסר לי הרבה נתונים בצורה שהבית שלכם מתנהל

לפי התיאור שלך,ד.

עדיף כמו שאת נוהגת.

הנזק מ"עימות" שלך איתו, מעבר לדיוניכם העכשויים יהיה חריף יותר, לדעתי.

אם כולכם "מתים עליו" והוא אבא נהדר, כנראה לא יקרה מזה אסון.

מה שהייתי מציע, זה להגיד לו שבהיות שהוא מסכים בסופו של דבר תמיד שזה לא זה..

אז אולי לעבוד בהדרגה..   נניח, דבר ראשון שיחליט שהוא לא מגיע אל הלחי..

בהנחה שאלו לא "ילדים גדולים" עדיף מאחורה.. מבחינת ילד, זה פחות "תוקפני" ופחות פוגע, וגם פחות מכאיב..

ותמשיכו לדבר כשנראה לך, בנחת.

תציעו שיטות חליפיות, שיטת גערה והערה שאינה פוגעת לילדים וכד'.

ויש להניח שעם הזמן זה ירד למינימום וייעלם.

כך נראה לענ"ד מהתיאור העולה מדברייך.

והעיקר- שאתם כולם אוהבים את כולם..

דן, מה פתאום?!?~בממוצע~
אוף, עכשיו כל הזעזוע שלי התעורר מחדש.
לא מצליחה לקרוא מה שכתבת.

א. כי אבא מדהים זה לא סרגל למדידת אלימות. אוי למי שיגיד שאבא שלי לא מושלם. אני מעריצה אותו ותמיד הערצתי.

ב. כי "מאחורה" כמו שקראת לזה (לכאורה בעדינות, אבל זה בדיוק מה שזיעזע אותי. אי אפשר להפוך מעשה שכזה לדבר עדין! חינוכי, אולי. אבל לא עדין) זה משפיל מאוד, גם אם כואב פחות.
מכה על היד נחשבת מעשה סמלי יותר. ולפחות בתפיסה שלי, איפוק. כי מה יותר "דורש" מאשר להפליק למיסהו ישר על הישבן?? זה מרופד (תסלחו לי..) ולכן קל מאוד לשכוח לווסת את המכה ולהנחית אותה חזק יותר משתכננו.
על היד זה יותר רשמי, לדעתי. יותר מראה שמדובר באקט חינוכי ופחות בהכאה לשם הכאה..

אוף, אני מרגישה שכתבתי בוטה מדי..סליחה. מכבדת את כולכם, פשוט...הזכרונות, אוי הזכרונות...
להירגע..ד.

אל תזדעזעי..

כתבתי שזה יותר טוב מסטירה. בפנים - פחות טוב.

על היד, גם רעיון. יחסית.

ואין כל השואה בין מה שהיה אבא שלך בדברייך ובנסיבות המדוברות, וגם בת.. למה שהיא כותבת כאן. אין קשר.

וזה לא משפיל ילד ממוצע, בגילאים מסויימים. אבל גם בלי זה, זה לא טוב. דובר כשלב לצאת מזה, ובנסיבות הספציפיות כפי שהבנתין.

אחריות על ה"עוצמה" צריך לקחת, וכבר אמרתי שלדעתי אין בכלל צורך בכל זה.

לא כתבת בוטה וברור שאת מכבדת...  ואולי עדיף שלא תקראי דברים כאלה - את כמו מי שנכנס למרפאה, מריח את האלכוהול, וכמעט מתעלף מזכרון הרדמה לפני רופא שיניים או משהו כזה...

אנחנו איתך.. חיזקי ואימצי.

למה מכה מאחור פחות נוראית מסטירה?אנונימי (פותח)

זה דוקא נראה לי עוד יותר משפיל.

ובקשר לבעלי- נראה לי שהמדד לזה שבסופו של דבר הוא אבא  מדהים זה,

א. הילדים לא פוחדים ממנו, להיפך הם רודפים אחריו לכל מקום קופצים עליו כשהוא מגיע הביתה ומחפשים את קרבתו.

(אבי החורג היה מכה את אחי והם אחרי גיל מסויים היו תופסים ממנו מרחק לטוב ולרע למרות שרצה גם הוא להיות מידי פעם אב נחמד.)

ב. הוא מגדיש המון זמן אחרי העבודה, אפילו כשהוא עייף, לשבת איתם, לדבר איתם על איך עבר להם היום, לעזור בשיעורי הבית וכו'...

אבל שוב קשה לי שלפעמים הוא מגיב בצורה מוגזמת לילדים, בלי לחשוב יותר מידי. גם אני לא אמא מושלמת

גם לי יש רגעים של שבירה ועצבנות, אבל אצלו זה בא מהר מידי ועם תגובה קיצונית מידי כמו סטירה.

אנחנו מדברים על זה שוב ושוב, הוא מודע לבעיה. הרבה פעמים אני מצליחה להרגיע אותו בתחילת ההתפרצות,

אבל הוא לא עוד ילד שלי, ולפעמים כשאני רואה שהוא סחוט וחסר סבלנות אני חוששת להשאיר אותו לבד עם הילדים,

שמא יתפרץ עליהם שוב. זאת הרגשה נוראית בשבילי, אני לא יודעת אם אני מגזימה בחששות שלי, כי בסופו

של דבר הוא אבא שלהם ואוהב אותם מאוד.

אני לא רוצה להיות המחנכת שלו, זה לא תפקידי, אבל הילדים גם חשובים לי כמובן וגם חשובה לי האווירה המשפחתית הרגועה.

תלוי באיזה גיל.ד.

ככלל, זה לא כך.

סטירה זה ישירות, בפנים.

ואם אתם מבינים ביחד את הענין, כמו שאת מסבירה, כלומר - הוא תופס ש"אינו משתלט" מספיק בשעת חולשה - אז אפשר להציע, למשל, שאם הוא "סחוט" ויש אוירה "מועדת" אצל הילדים, את נותנת לו קצת זמן לנוח, כדי שהעניינים יהיו יותר בשליטה. כמו כן, אפשר לשאול אותו, אולי כדאי שישאל עצה ממישהו "מומחה", איך אפשר ב"עידנא דריתחא" לא להגיע לכך.

כל זמן שזה בא מתוך קרבה ושיתוף ו"הצעה" ולא בלחצים, אז יתכן שיקבל.

מכל מקום, לדעתי התנהלותך נכונה. ומהתמונה הכוללת שאת מציירת, לדעתי לא יקרה להם שום דבר.. ותמיד טוב לנסות לשפר.

חבל שאת אנונימיתמופים

רציתי לשאול לך באישי

את יכולה לשלוח לי מסר?

סליחה על שאלהl666

באיזה גישה או שיטה אמא שלך הייתה מנחה הורים אחרים? 

לדעתי רק טיפול יוכל לעזור, אם בכלליוקטנה

אדם צריך להכיר בכך שהוא פועל לא נכון, ולרצות להשתנות.

אחרי ששני תנאים אלו התמלאו, יש לפנות לטיפול, ונמצא שמערבי (פסיכולוגי) יעיל כמו משלים, כך שכל אחד לפי נטית לבו.

מאחלת המון הצלחה מכל הלב. 

דעי שעצם העובדה שאת נוהגת אחרת ממנו - יש בכך תועלת אדירה עבור הילדים, לעומת אם "כל" ההורים שלהם היו נוהגים כך.

(גם אני ילדה מוכה)

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך