יש אמון?!?!אנונימי (פותח)

היום יצא באולפנא שלי משהו חדש שנקרא יום בלי אמון. לאורך כל היום האולפנא לא נתנה בנו אמון בשום דבר.

- בתחילת השיעור המורה עברה בת בת ואספה את כל הפלפונים.

- המורה היתה צריכה לעבור מחברת מחברת כדי לבדוק את השיעורי בית.

- מי שאחרה לשיעור אפילו בדקה היתה צריכה להביא אישור מהמחנכת\המנהל.

- לאורך שעות הלימודים הפנימיות היו סגורות.

- מי שרצתה להשתחרר לחתונה\רופא היתה צריכה שההורים יפקססו את התור לרופא\ההזמנה.

וכך עוד ועוד חוקים מוזרים.

הענין הוא שהדברים קצת יצאו מהפרופורציות הנכון...

לדוגמא ילדה אחת היתה צריכה לסוע ואחותה לא הצליחה למצוא את ההזמנה לחתונה. בסוף  היא נסע וביקשו ממנה להביא את ההזמנה מחר לאולפנא. או דוגמא אחרת של ילדה שלא הרגישה טוב והמורה חיבה אותה להיות פעילה בשיעור כי, "איך היא יכולה להאמין שהיא באמת לא מרגישה טוב?"

מה דעתכם על הענין? האם זה יועיל?

זה מה שיחנך אותנו? זאת הדרך?

סליחה,אבל זה נשמע לי ממש אידיוטי!!שירה חדשה~

לא מאמינה שזאת דרך לחנך, צר לי.

הייתי מפוצצת את האולפנה שלי אם הם היו עושים דבר כזה..ועוד רשמית???

כאילו מההה?

אני בטוחה שגם למורים לא היה נעים לעשות את זהחפרנית גאה=)

כנראה שהיו להם את הסיבות שלהם..אולי כדאי שנתחיל להעריך את האמון שנותנים בנו!!

מקפיצה את "חפרנית גאה=)"ateretfa
מציעה לעשות יום בלי אמון לאף מורה ומנהלת !חוטרה

אם המורה תגיד שהמנהל דורשת ככה וככה , שהמורה תביא את זה בכתב מהמנהלת , ושתוכיח שלא זייפה את חתימת המנהלת ! 

^^^^^^ונסי
לאנומנימיתאניאוהבתשוקולד

נשמע מוזר לגמרי אבל כנראה שניסו להעביר לכם מסר סמוייי.....חחח איזה הזוימנפנף

אניאוהבתשוקולד, זה לא כ"כ נקרא סמוי מישהי בעולם!
ח..חחח.חח.....ח.חח..חח.חחחח.חחאנונימי (פותח)

איזה חמודים הצוות של האולפנה שלכם!!!

שיא הזורמים...

כןן אותי זה דווקא הצחיר איך הרב סיפר מה יהיהאנונימי (פותח)

אבל באמת הגזימו וזה עיצבןןן!!!!!

וחפרו על כל הנושא הזה ובכל דיון אומרים "אמון אמון אמון אמון אמוןןןןןןןןןןןן"! יווואוו נמאאסס

אבל זה היה שיטה טובה להראות כמה האולפנא לא מתקיימת בלי אמוון! זה שיא הנכוןן! לדעתי רעיון נחמד.. רק באסה שחלק לקחו אתזה יותר מידיי ברצינות("חבל שזה לא ככה כל יום, תראו איזה נוכחות בתפילה" וכדו'..)

קיצרר מסכימה עם אנונימי שמעליי - שיא הזורמיים,

במיוחד ראש האולפנאא [גם לגבי ההשבעהה היה קורעע]

אנחנו מאותה אולפנא.... ronib

זה שיא החמוד לעשות את זה בסך הכול היה ליום אחד אז זה היה ממש מצחיק!...... חושף שיניים אני נהנתי..... יש מורות שלקחו את הרעיון קשה... :=)

ככה אנחנו רואות ת'מצב של מוסדות בלי אמון..תעריכוateretfa

את זה והרבה!!!

ממ.. לא יודעת אם ככה זה בכל האולפנות אבלמשהו בעולם הזה

אצלנו אין אמון בכלל :'( (ולא, אין סיבה).

מה שעצוב זה שכל שיחה הצוות מדגיש את "האמון ההדדי ששורר ביננו לבינכן, התלמידות" (ואני מצטטת בציניות..).

פשוט כואב ללמוד ככה..

משהו בעולם הזה..מאיזה אולפנה את?אנונימי (פותח)
לא כ"כ נעים לי לומר פה (שלא יצא חלילה שאוציא שם רעמשהו בעולם הזה
גועל נפשילדת ירח

לא נעים בעליל, לא לתלמידים ולא למורים (אני אומרת זאת כמורה ותלמידת אולפנה בעבר). מי הגה את הרעיון המטורף הזה. מזכיר לי מכיוון אחר את ההשבעות באולפנה. השליטה על התלמידות הצעירות (משחקי "מפקדות" וכל מיני דברים שהשמינית נוהגת לעשות לכיתה ז' הנכנסת) הפכה פעמים רבות להתנהגות שיש בה סממני אלימות לכל דבר ועניין. זו הבעיה הכי חמורה - שלא יודעים מידתיות מהי ולא יודעים מתי לעצור. גם להצגה יש כללים ברורים, כאשר הצגה יוצאת מכלל שליטה ומשהו משתבש צריך לדעת לעצור אותה. כן, צריך לומר בבירור - גם הצגה עלולה לגרום נזק ובהצגה ממש לא הכול מותר. אין להקל ראש בתכנים המועברים גם שלא ברצינות ובמסגרת משחקי כאילו.

אפשר לבצע דבר כזה בעדינות מירבית ובקטן, במסגרת פעילות קצרת מועד, של שיעור לכל היותר, ובעניינים שלא נוגעים אישית לתלמידים עצמם, כדי להמחיש את הנושא. ואחרי ככלות הכול - אמון הוא דבר בסיסי ואנושי. אין צורך להציג מצב "ללא אמון" כדי לומר "תעריכו שיש אמון". כמו שלא צריך להציג באולפנה יום ללא אלימות כדי שהבנות יעריכו שאין אלימות וידעו מה היה קורה לו הייתה אלימות (המורים היו מרביצים? מקללים? הייתה מותרת כניסת נשק לכיתה? ). ברור מאליו מהו מצב תקין ומה איננו תקין. במציאות תקינה אין אלימות ויש אמון. כך זה צריך להיות, אין צורך ואף אינו במקום להמחיש - כמה אנחנו עושים לכם טובה שאצלנו יש אמון....  

אני מהאולפנא שהיה את היום הזה!!אנונימי (פותח)

ולדעתי זה ממש היה טוב, כיאלו נתנו לנו קצת להרגיש כמה זה מעצבן ולא נעים מה שיש ברוב האולפנות האחרות ואצלנו בכללי חוץ מהיום הזה פשוט יששששששששששש אמון מטורף בבנות=)

אני גם מהאול' ולדעתי זה היה שבוע ממש במקום!!אנונימי (פותח)

נכון שהיום בלי אמון שפתח את השבוע היה קצת מתסכל כי זה באמת קשה שלא סומכים עלייך גם אם זה רק בכאילו ורק ליום אחד, אבל לפחות לי זה ממש שינה בהסתכלות על האול' ואם עד היום הסתכלתי על האמון בתור דבר מובן מעליו רק אחרי השבוע הזה באמת נפתחו לי העיניים שאשכרה אנחנו לומדות במקום שיוצא כנגד כל העולם עם דגל מתנוסס ולא מתבייש להגיד כן אצלנו יש אמון לא אכפת לנו שכל שאר עולם חי על פי שקרים ושחיתיות אצלנו באמת מאמינים בתלמידות, באמת סומכים על המילה שלהם ובאמת מאמינים בהם שהן יכולות לגדול ולהשתפר.. רק השבוע פתאום קלטתי שהסיסמא החרושה "יש אמון באולפנה" היא הרבה יותר מסתם אימרה אלא זאת ממש דרך חיים.. אשרי זכיתי להיות חלק מכל זה!!

הי, תרשו לי לומר משו..אנונימי (פותח)

וואי טוב שלא ניפחתם.

רצו לעשות יום אחד בלי אמון, וזה לא מזעזע ולא מה שאמור לחנך ולא הצגה ולא אלימות. פשוט יום אחד שבו הדברים החיצוניים המיוחדים שיש באולפנא הופסקו.

נכון, היו בעיות שלא חשבו עליהם מראש, אבל זו לא התעללות ולא אלימות... כאילו רוגע אנשים, יום אחד שהמורה קצת יותר חופרת לך כמו שיש בכל המוסדות בערך.

בסך הכולל היום הזה לא באמת היה חסר אמון לחלוטין וכולן הרגישו את זה. היום הזה רק העלה לנו הרבה דברים שיכולנו להגיד לאולפנא כדי שישנו, והמטרה היתה ממש רק כדי לשפר ולא להתעלל וכל המיליון הגזמות שהלכו פה..

אז תפסיקו להוציא שם רע, כל המטרה היא רק להראות לנו כדי שנוכל להגיד את דעתנו והם את דעתם וזהו. "איום" "מזעזע" "לא חינוכי"- סחף, חברות.

וואי ואאי, הגזמתם.אנונימי (פותח)

עשו יום בלי אמון, נכון.

זה לא שלגמרי הורידו את האמון - כולה עשו כמה דברים חיצוניים שהיו מעל לשורת הדין וחזרו למה שעושים בכל אולפנה נורמלית.

נכון, זה באמת היה קצת מוקצן - כי ברוב האול' יש אמון ברמה זו או אחרת, אבל באמת - אפילו ביום בלי אמון נתנו בנו פוול אמון.

זה בסה"כ היה הצגה, אף מורה לא לקחה את זה ברצינות.

וחבל שיש בנות שלקחו את זה כ"כ קשה - באמת, בנות, יום אחד עשו לנו הצגה, שיחקו איתנו משחק.

מה לקחתם קשה?

אחת המורות נכנסה לכיתה "טוב בנות, אנחנו משחקות משחק." ואז אמרה כמה כללים.

זה היה משחק, שהמטרה שלו הייתה שנבין כמה אמון יש וכמה לא הייה לנו טוב בלי האמון. ורוב מוחלט של האול' הבינה שזה משחק.

גם המנהל הבהיר טוב מאוד שזה משחק, ואגב - רוב המורות חיפפו על החוקים - אני יודעת על כמה בנות שהשתחררו ולא היו צריכות לפקסס כלום.

סתם עשו משחק, נכנסו קצת לאדר, מה היה רע?

לא פגעו באף אחת, לא אישית ולא כללית.

תרגיעו.

לדעתי זה דווקא היה משחק מאוד יפה, זה הבהיר יפה מאוד כמה חשוב האמון. קחו פורפורציות.

וזה יפה מאוד שהאול' זורמת עם זה, גם המנהל וגם המחנכות והמורות.

אל תוציאו דברים מהקשרם, סבבה?

חכם אבל היה קצת מוגזםראשל"ציתאחרונה

איזה אולפנה שווה תותחית ומגניבה.. כל היום בפנאן אולפנת בהרן!!!!! אני לא חושבת שזה אידיוטי אולי זה קצת היה מוגזם אזל יש מאחורי זה מטרה ואידיאל לחינוך לערכים..

מישהו יודע אולי על אולפנת שבות?איידן

מישהו יכול להגיד לי בבקשה אם מותר סמארטפון או חצי טאצ' באולפנת שבות?

או על אולפנות דוסיות (או אם שם דוס) שמותר בהן 

תודה מראש

אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטן
יש אולפנה מקסימה בחרשהTal i

כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.

אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.

הבנות שלי לומדות שם.

שווה לבדוק

אולפנת מבשרת חרשה

תודה רבה לך! אני אבדוקעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר

אולי יעניין אותך