כיוון שאסור לנצל"ש, בעיקבות הדיון של ריבוזוםנועם ה
עם חסדי הים וותן טל.
האם מותר הילכתית או מוסרית לסמן נוכחות על אף שלא הייתי בשיעור? או לחילופין לסמן נוכחות ולצאת מהשיעור??
הרי אני זאת שמפסידה מאי הנוכחות שלי. וחוצמיזה זה מטורף שבגלל שיעור אחד שלא נוכחתי בו, יותר ממה שמותר לך להחסיר יתבטל לך קורס!!!

מה חכמינו חושבים בעניין?
שהחוק של נוכחות הוא חוק מרושערחלקה

במיוחד כשמדובר במכללה שדוגלת בשילוב של הקמת בית בישראל ולימודים...

ולכן כבר לא אכפת לי מהחוק הזה..

אני בעד מרצים שמסמנים בסוף הסמסטר V לכולן

הלכתית לא יודעהרועה
מוסרית אני מוטה להגיד שאסור למרות שזה לא משהו שהתנסתי בו וקשה לי לדעת איך הייתי מתנהג.
|הולך לישון| נועם ה
יש חוק והוא לא נוגד שום הלכה, אז כן,צריך לכבד אותוותן טל

אם את מחסירה שיעורים - הבעיה היא שלך ולא של המרצה או של האוניברסיטה האטומה שלך. את זאת שבוחרת להחסיר - אם יש תירוץ מספיק טוב תנסי להסביר למרצה והוא יעשה כישר בעיניו. מבחינתו אם ההיעדרות הייתה לה סיבה מספיק מוצדקת והוא יודע שאת כבר על הגבול של ההיעדרות המותרת - לו מותר לעשות את שיקול הדעת האם להטיל עלייך משימה קטנה שתגישי לו ולאחר מכן הוא יסמן לך וי בנוכחות, או כל דבר אחר - זה תפקידו. אבל לחלוטין לא תפקידך לרמות.

זוהי דעתי.

ולא משנה בכלל כמה החוק מרושע או לא - הוא לא נוגד את ההלכה היהודית. זה המדד. 

מאיפה קבעת קביעה כזאת?מופים

אתה אומר שצריך להקשיב לחוק כשהוא לא נוגד הלכה ולא ברור לי מנה"מ.

אמנם יש אנשים שמרגישים רע לעבור על החוק, אבל אין סיבה שזה יחייב את כולם.

אני אישית מצפצף לגמרי על החוק!

אוהו...ותן טל

אני רואה נכנסנו עמוק...

אז ככה - אתה מצפצף על החוק - בבקשה, התכבד ואל תהיה אזרח במדינה.

אתה מקבל את כל מה שיש למדינה להציע לך, אתה גם מחויב לה, חד וחלק. "תקנות הקהל", "דינא דמלכותא" - איך שתקרא לזה, נקודה - ברגע שאתה אזרח שמקבל זכויות במדינה - ואל תחרטט לי בבקשה שאין לך זכויות אחרת מזמן היית מת מדלקת גרון פשוטה כמו הרבה באפריקה שמתים בלי מערכת רפואית מסודרת - אתה גם חייב.

יש חוק וסדר במדינה וגם על פי ההלכה מחוייבים להקשיב למה שהחוק אומר.

אתה מצפמף על החוק לגמרי - מבחינתי אתה או פושע, או אחד שלא אמור לחיות בארץ הזאת.

שאלה - גם בתור אזרח אמריקני היית אומר שאתה מצפצף על החוק לגמרי? גם בתור אזרח שוודי? צרפתי?

אתה יודע - יש איזה אי קטן באמצע האוקינוס השקט שלא שייך לאף מדינה - אתה יכול לגלות אליו אם בא לך.

סלח לי אבל דיברת שטויות כל כך מגוחכות שזה גם הסגנון שעניתי לך בו.

לצפצף על החוק לגמרי.

אני רוצה לראות אותך מסתדר שנייה בלי מה שהמדינה נותנת לך. לא נוסע על כבישים כי המדינה סללה, לא לומד בחינם כי זה של המדינה, לא משתמש בתשתיות חשמל מים גז וביוב כי המדינה היא שאחראית שיהיה הכל.

בקיצור - שוכן שבט פראי בלב אפריקה.

שיהיה לך בהצלחה, אחי.

וואו, אתה קרבי היוםנועם ה
לא כולם סוברים כמוך בעניין ה"דינא דמלכותא".
ובלי קשר לנושא הזה ספציפית, לא כולם ממלכתים ברמה של לנשק כל גזרה מטומטמת של המדינה.
ואני לא מדברת על זה שהמחוקקים בעצמם מצפצפים על החוקים. ויש שבפרהסיה.

ואל תגזים בתלות שלך במדינה. חבל לך.

ובלי קשר!!
נא להקל בנושא הזה. בנושא הזה ספציפית אני מחפשת הקלות דווקא.
תודה

אל תגזים בתלות שלך במדינה?ותן טל

סלחי לי אבל לא היית שורדת שנייה במדינה הזאת בלי המדינה שלך שדואגת לך.

מי שלא רואה את זה, עיוור מוחלט או שקרן פתולוגי. אין על זה וויכוח בעבודות בכלל!!!

אז כן - אני לא מגזים, להיפך - כל מי שמעלה טענות כאלו ואחרות למה מותר לצפצ על חוקים לגיטימיים - הוא זה שמגזים וכפוי טובה לכל המערכת הציבורית שמסביבו.

סלחי לי - אבל לאף אחד אסור לעבור על החוק. לא לביבי, לא לניסים אלפרון, וכן - גם לא לנועם ה ולא לותן טל.

זה שיש כאלה שמצפצפים על החוק - זה לא נותן לי רשות לצפצף עליו.

אני חי במדינה כלשהי - אני מחוייב לחוקים שלה. לא ברור?

ושוב - זה מסוייג מכל מה שלא עומד באופן ישיר על פי ההלכה.

אם עכשיו יחוקקו חוק במדינת ישראל שאוסר את השחיטה הכשרה - דבר שלא יקרה לעולם אבל נניח - אזי, זהו חוק לא קביל מבחינה יהודית. יש מבין? (כשמדובר במדינה יהודית. יש לדון האם אם נגיד בצרפת יחוקקו חוק כזה ולמרות כל ההתנגדויות בסוף הוא ייקבע בחוק - האם על יהודי צרפתי להפר את החוק ולשחוט כשר, או שעליו לעבור למדינה אחרת בעקבות כך, בשל העובדה שזוהי לא מדינה יהודית ולכן מותר לה לקבוע חוקים...זוהי שאלה הלכתית אמיתית, לדוגמא.)

צדיק, בוא, בוא נעשה סדר בדבריםנועם ה

בוא לא ניכנס לוויכוח של גדולים מאיתנו. ממני לפחות. זאת לא היתה המטרה שלי.

לא התכוונתי להיכנס לדיונים האלה.

התכוונתי להגיד לך שלא כולם סוברים כמוך. וגם למי שלא סובר כמוך יש מקום. כאן. וגם במדינה. וגם לך.

ובלי קשר, מה עם חוק הפלורליזם??

אל תשכח את החוק הזה.

לכולם!!!! יש מקום כאן! ואנחנו צריכים לכבד את כולם!!!! גם לבעלי דעה שונה משלנו.

פשוט הסתייגתי מהאופן שבו ענית לו. לא אהבתי.

ולגבי התלות, עומדת מאחורי כל מילה. לא מסכימה איתך. אל תסכים איתי. העיקר שיהיה לך טוב.

מנפנף

קונצנזוס, שמעת?ותן טל

פלורליזם יש, יפה שאת יודעת לצטט משיעורי האזרחות - אבל זה לא סותר את זה שאת החוק כולם חייבים לקיים, ואין מי שמעל החוק.

כן כן, אני אססביר -חוקי ודמוקרטי ל-ח-ש-ו-ב שהחוק הוא לא נכון וטעות, אבל לא חוקי ולא דמוקרטי לעבור במעשים על החוק - כי הוא חוק.

ברגע שהחוק קיים אתה יכול להפגין נגדו - אבל לא לקיים אותו זה לא פלורליזם זה עבירה על החוק ורמיסת המדינה. פשוטו כמשמעו.

לכולם יש מקום במדינה - אבל צריך לקייםן את החוקים שלה...בל נשכח שגם פושע מקומו במדינה - אבל מאחורי סורג ובריח.

ובמילים אחרות - זה שאת חושבת שבא לך, נניחף לצפצף על המדינה ולא לשלם מיסים, נגיד - מבחינת מחשבה אין איסור לחשוב כך - יש איסור לקיים את זה, כלומר לא לשלם מיסים. ואם לא תשלמי מיסים ויתפסו אותך -מקומך אומנם יהיה במדינהף אבל ייתכן שמאחורי סורג ובריח.

יש מבין?

תקשיב, הייתי יכולה להתייחס לכל משפט כאן. אבל באמתנועם ה

עייפתי ישן

כבר שנה שאני לא מתווכחת. מיציתי. הייתי ווכחנית על!

די! באמת שמיציתי!

וקראתי את דבריך בשביל הנימוס.

כי כבר אמרתי שלא באתי להתדיין על זה

מנפנף

מכבד. רק מבהיר -ותן טל

זה לא שלמחשבות שלו אין מקום. מחשבות כמעט לכל מחשבה בעולם ה"פלורליסטי" יש מקום כלשהו.

אין מקום לביצוע מעשים בעקבות המחשבות הללו - הווי אומר, לדוגמה, שאדם סובר שהוא יכול לנסוע איך שבא לו בלי להתחשב בחוקי התנועה או להבדיל בסך הכל לא לשלם עשרות אלפי שקלים מס הכנסה על ידי העלמות מס - ז-ה דבר שאין לו מקום במדינה מתוקנת. כי חובה לנהוג על פי כללי התנועה וחובה לשלם מס.

לחשוב לא לשלם - תחשוב כמה שבא לך. לא לשלם - ממש לא. ואם לא תשלם - תכנס לכלא.

יש מובן?

זה לא שאני תוקף אותו אישית, חלילה - אני רק מסביר שאין מקום במדינה מתוקנת לא לקיים את החוקים שלה כי "לא בא לי"

אוישיוני
זה דמוקרטי להיות אנטי דמוקרטי אבל זה לא דמוקרטי (ולא חוקי!) לפעול נגד הדמוקרטיה
למי הגבת לי או לנועם?ותן טל

אני מסכים איתך...כלומר - אתה יכול לחשוב נגד ולא להסכים, אבל כל עוד אתה בתוך המשחק אתה מחוייב לכללי המשחק באופן המעשי שלהם...

כלומר אפשר לחשוב שאני לא צריך לשלם מיסים - אבל ברגע שהם ישנם, אני צריך לשלמם.

אז הדמוקרטיה היא לא דמוקרטית בעצמה?יוני
מי קובע מי הולך לפי החוקים ומי לא? אני נולדתי כאן ויש לי אזרחות בלי ששאלו אותי אם אני רוצה. נולדתי למציאות. זכותי המלאה לקבוע לעצמי באיזה דרך ללכת וכל עוד אני לא פוגע באחר ובבחירתו של האחר אז זה לא פשע.
כל זה דמוקרטיה, אבל אני זוכר את המבצע הזה שהיה בבית ספר והיה ילד אחד שלא רצה להשתתף במבצע וכולם רבו איתו בגלל שעצם אי השתתפותו במבצע הוריד נקודות לכל הכיתה.. ילדים, מה לעשות..
וגם ביהדות יש עניין כזה שצריך להוציא מהמחנה אדם טמא כי הוא בעצם פוגע בקדושה של כל המחנה..
אתה לא חייב לגור במדינה.ותן טל

מרגע הגיעך לגיל 18 אתה רשאי לבחור בחירה מלאה האם ברצונך לגור בארץ ולקבל עליך בעצם בחירתך את מרותה של המדינה - או שברצונך לעבור לגור בארץ אחרת ועקב כך להיות מחוייב לחוקים שלה.

עד גיל 18 - אתה ברשות הוריך ונקרא קטין, אין מה לעשות - זה כמו שילד בן 5 לא בוחר איפה לגור, הוא גם לא בוחר מה ברצונו לקיים בחוק ומה לא - הוא כפוף להוריו. 

ככה שאל תתלונן - הדמוקרטיה היא דמוקרטיה, אף אחד לא מכריח אותך או את הוריך לגור כאן - וישנם רבים שעשו מעשה וירדו מהארץ. מי שבוחר במודע להישאר כאן בארץ, בחר עקב כך אוטומטית בעובה שהוא וילדיו חייבים להישמע להוראות החוק כאן.

היחידים יוצאי הדופן הם ערביי מזרח ירושלים והדרוזים ברמת הגולן שכאשר החזרנו את השטחים שבהם הם גרו לידינו, הותרנו בפניהם אפשרות - או לקבל מעמד של אזרחים שווי זכויות לגמרי, או לקבל מעמד של תושבות - מעמד משפטי מעט מסובך ומשונה, אני לא בקיא בו עד הסוף, אבל בכל אופן - זה לא אזרחות במובן הרגיל של המילה.

כל אדם לכאורה "אשם" במה שעשה לילדיו - זה העולם. ילדים לא נולדים ישר בני 20. אנחנו לא אדם, לא חווה, לא קיין ולא הבל. אי אפשר להיאבק עם המציאות הפיזית.

אז כן - אדם מוריש לילדיו גם עיניים, גם שיער, גם את מבנה האף, וכן - גם את האזרחות למדינה בה הוא גר בעת לידתם (לרוב, אלא אם כן זאת מסתננת בלתי חוקית ) - ואם הם רוצים, בהגיעם לגיל 18 הם יכולים לבקש שיסירו את האזרחות שלהם ולעבור לגור במדינה אחרת...

ועוד דבר.ותן טל

כתבת שכל עוד אתה לא פוגע באחר ובבחירתו של האחר אז זה לא פשע - נכון, כל עוד אתה במסגרת החוק אתה לא פושע - ברגע שאתה עבר על החוקים זה פוגע באחר -= מדינת ישראל, אזרחיה, ריבונותה וכו'... - ולכן זה פשע.

לא לשלם מיסים - זה לפגוע באחר.

לעבור במעבר חצייה באור אדום - זה פגיעה בנהג שצריך יותר לשים לב לכביש בגללך ועלול לפגוע בך - בגללך.

לרמות במבחן זה פגיעה במרצה, באמון שהאוניברסיטה/משרד החינוך נותן לך.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתה מוזמן להראות לי חוק שאם אתה עובר עליו אתה לא פוגע באף אחד אחר.

אגב - גם לפגוע בעצמך אסור לך - חוץ מזה שזה מנוגד ליהדות (התאבדות/סמים וכו') - זה פוגע במרקם החברתי. גם אם אתה מעשן אך ורק לעצמך - זה פוגע במרקם החברתי שצריך לעודד אי עישון סמים והוצאתם מהארץ. כשאתה מתאבד אתה פוגע במרקם החברתי של קדושת החיים, וזה עוד בלי לדבר על המשטרה שצריכה להגיע ולחקור, ועל חברא קדישא שצריכים לקבור אותך עכשיו עשרות שנים לפני הזמן הטבעי וכו'...

בקיצור - החוק לרוב לא נוצר סתם, וגם אם נוצר "סתם", לדעתך - עדיין הוא חוק וכל עוד הוא לא נוגד את ערכי היהדות באופן מוצהר - הוא חוקתי. (חוק שמחייב אותי שלוש פעמים ביום להשתחוות לאיקונין, לדוגמה - הוא חוק לא חוקתי ואני אעבור עליו. יש מבין?)

זאת דיקטטורהיוניאחרונה
בעצם לא דיקטטורה אבל גם דמוקרטיה זה לא.
זה כזה מעוות שאני לא יכול לעשות מה שאני רוצה רק כי המדינה בתור מדינה לא מסכימה לי לעשות את זה. ושוב, כל עבירה על החוק שקבעה המדינה (או האנגלים והטורקים) שאין בה פגיעה ישירה באדם אחר זה לא פשע (מוסרית, כמובן שחוקית זה פשע).

ואם בעוד כמה שנים תתכנס ועדה מטעם הממשלה בראשות משרד התרבות שתקבע שצריך להשתחוות 3 פעמים ביום לאיקונין ומי שלא משתחווה פוגע בתרבות הלאומית והוא ישלח לכלא.. זה שאתה לא משתחווה זה לא פוגע רק בך אלה במרקם החברתי כולו! -צ-
|מסוקרן|הרועה

אתה עומד באמצע הלילה מול רמזור אדום ברחוב נידח, תעבור או לא?

אני לאיוני
כי זה חוק תנועה

זה כמו שפה של כלי רכב ואם אחד מהרכבים מגמגם לא בטוח שרכב אחר יבין אותו. חוץ מזה שזה עניין של הרגל.
לא ברכב.. ברגלהרועה

אין שום מכונית בטווח שמיעה וראיה

תלוי מה חוקי התנועה באזוריוני
אם זה בעיר הגדולה אז לא ואם זה במקום קטן שנהגים יודעים שהכביש גם של הולכי רגל אז כן.
צודק, גם בשפת הכביש יש מבטאים שונים..
באמת משתדל מאוד שלא - גם אם לפעמים מתפלק.ותן טל

מודה שגם אני לעיתים נופל - אבל באמת שלרוב אני משתדל לא לעבור על חוקי התנועה גם אם אני לבד באמצע שבת ואין ש-ו-ם מכונית לידי, וגם סתם ביום חול.

ואני אחזיר לך בהפוכה - רק תחשוב על זה מבחינת הצד השני, הנהג. אתה מתקרב לצומת בלילה, הצומת מואר כולו, ואין נפש חיה בסביבה, לא מכונית, לא אדם, לא כלב ולא חתול - כלום. גם ברור לך שאין שם מצלמת תנועה או מכונית משטרה שאורבת - לא יודע איך אבל ברור לך - האם במצב כזה, תעבור עם המכונית ברמזור אדם בצומת?

אין מה להחזיר לי..הרועה

לא שאלתי בשביל להתנגח רק בשביל לברר את העמדה שלך.

אני לא אעבור עם רכב אבל כן אעבור ברגל.

אז אתה רואה...ותן טל

וברור, ברור שלא באת להתנגח...צחקת...

אבל תראה - הנה אתה כבר רואה שתעשה חילוק מאוד גדול בין רכב לברגל.

ולמה זה? לכאורה שני המקרים הם בדיוק אותו דבר רק שזה עם מכונה אנשוית וזה עם מכונה מכנית.

מה ההבדל?

איך שאתה תופס את זה בראש, זה ההבדל... עבירה של הולך רגל הרבה יותר קטנה אצלך בראש מאשר עבירה של מכונית...אני צודק בהנחתי?

זה מהש שאני קצת מוחה עליו...

לא בדיוקהרועה

היכולת זה לא עניין של איך אני תופס את העברה אלא איך אני מעריך סיכונים ונוטל אותם.

ברגל קל יותר לוודא, ברגל קל יותר להגיב וברגל המחיר שישולם הוא ממך ולא מאחרים.

דוקא די נחמד להתווכח איתךמופים

אני יכול לענות לך בקיצור "קפוץ לי"

אבל אני אענה לך יותר ברור

"אתה" אומר שאני מחויב לב חד וחלק, אז אתה אומר!

אתה אומר שזה כך עפ"י הלכה, אני סומך על המקילים בנושא, אני חושב שיש לי הרבה על מי לסמוך ויש מקום להקל, והמיקל אין למחות בידו...

אתה אומר שאני פושע, אז אתה אומר, מצידי תוכל לקרוא לי גם עפיפון, זה לא מפחיד אותי

אתה אומר שאני אמור לעוף מהארץ זאת, מבחינתך אני אמור, אני לא מתכוין לעשות את זה.

אתה שואל על אמריקאים צרפתים ושוודים - זה בדיוק אותו דבר! אני לא מחויב לשום חוק שהחליטו בני אדם, זה לא מענין אותי מה שהם אומרים ואין שום חיוב מוסרי או אחר להקשיב להם.

ברור שאני יכול ללכת לאי קטן, אבל למה שאני אעשה את זה? כי ביקשת?

אתה מבקש סליחה על הסיגנון? אני לא יודע אם הלכתית מותר לך לדבר אלי כך, אבל אולי יש איזה היתר לזה...

אתה אומר שהמדינה עשתה הרבה דברים, נו אז מה? מה זה מחייב אותי להקשיב לחוקים טיפשיים של בני אדם, רק בגלל שהם גם אירגנו דברים? נהייתי עבד שלהם?

ותודה על האיחולים להצלחה.

וחבל שאתה יורד לכזאת רמה. מותר לי לחלוק עליך! מותר לי לחשוב אחרת ממך, ואין סיבה לתקוף אותי כך.

אתה תוקף חילונים ג"כ בצורה כזאת, או שהם תינוקות שנישבו וצריך לדבר איתם בדרכי נועם? אז לגבי "ערכי המדינה" שלך גם אני תינוק שנשבה!

וואלה?ותן טל

סלח לי אבל אתה מנותק מהחיים והמציאות.

אתה מחויב לחוקים של מדינה שאתה בוחר להיות חלק ממנה - כן, חד וחלק.

אתה לא יכול רק לקבל זכויות בלי לשלם חובות, לא ברור?

אתה יודע מה קורה לאנשים שאומרים קפוץ לי על החוקים של המדינה? כן כן - בסוף חירותם נשללת מהם והם יושבים מאחורי סורג ובריח. זה מה שאתה רוצה?

היו הרבה מושחתים שכנראה גם סברו כמוך שהם לא מחוייבים להקשיב לשום "חוק דבילי" של מדינה כזאת או אחרת - אבל בסופו של דבר כאשר אתה בתחומי מדינה כלשהי, אם לא תשמע לחוקים שלה, אתה יכול למצוא את עצמך מהר מאוד עם קנסות ובבתי כלא.

ב"הצלחה שיהיה לך אח יקר, לפחות תנסה ללמוד שם תורה בין כותלי הכלא.

אני לא דיברתי על ערכי המדינה מבחינה אידיאולוגית - אני דיברתי מבחינה משפטית קרה וטהורה, ומבחינת המציאות. המציאות היא שברגע שאתה מקבל זכויות ובוחר לחיות במדינה ולקבל את הזכויות שלה - אתה מחוייב גם בחובות שלה. נקודה. בכל מקום בעולם, כן. אז אתה לא מחויב להסכים אידיאולוגית עם ההכל - גם אני לא מסכים אידיאולוגית עם הכל, אבל על החוק אני שומר, כן.

לך תעלים מס בשווי מאות אלפי שקלים - רק אל תתלונן לאחר מכן למה הכניסו אותך לכלא ל7 שנות מאסר. למה זה מה שהחוק קבע, ידידי.

ברורמופים

אין שום ספק שהרבה פעמים לא משתלם לעבור על החוק.

וגם אני לא עובר על החוק סתם כך, אין לי ענין להסתבך.

אבל אתה לא דיברת טכנית!

אתה כן עירבת פה ערכים. כן דיברת על "אם אף אחד לא רואה אותך" אתה אפילו קורא לי כאן מושחת!

עכשיו עברת לכדאיות - אל תדאג, אני לא טיפש, ואני לא עושה שטויות!

לגבי החילוניםותן טל

שוב עיוותת הכל. לקחת את זה לנקודה האידיאולוגית כשזה לגמרי לא העניין.

אני לא מחייב אותך או א אחד אחר ל-ה-ס-כ-י-ם אידיאולוגית עם המדינה או עם החלטותיה - אבל כן החוק מחייב אותך בסופו של דבר להישמע לחוקים, ומי שלא נשמע, ישנן הסנקציות הקבועות בחוק מעונש כספי ועד עונש מאסר. 

זה לא קשור לחילונים - וחילוני שכמוך מצפצף על החוק אגיד לו בדיוק מה שאגיד לך. שהחוק הוא חוק ואם לא תקיים אותו - סופך להיות בין סורג ובריח.

נקודה. אין פה עניין של תינוק שנשבה -  זה לא קשור פה בכלל.

אם אתה רוצה לדרדר את הדיון בכוונה לאידיאולוגיה - לא במגרש שלי, חביבי, אמרתי לך - לא אכפת לי מה האידיאולוגיה שלך, זה לא משנה בכלל אם אתה יריב אופנהיימר או הרב כהנה. אתה אזרח במדינה שמחוייב לשמור על החוקים שלה. אז כן, גם הרב כהנה לא יכל להתמודד לכנסת בגלל שפסלו אותו בחוק- לא משנה כמה הוא מעוות, וגם יריב אופנהיימר אם יתחמק מתשלום מס, ימצא עצמו עם תביעות מצד מס הכנסה, ויש מצב גם מאחורי סורג ובריח.

גם נשיאים וראשי ממשלות ושרים נמצאים תחת החוק הזה. כולם.

יש חוקים שגם המחוקק יודע שהם לא יעבדו ב100%.רחלקה

בחינת גזרה שהציבור לא יכול לעמוד בה...

ואם כולן מבריזות, מחסירות, נכנסות לסמן נוכחות ויוצאות- והמרצים לא מעירים על זה- אין סיבה שגם אני (שבאת יש לי 1001 סיבות מוצדקות למה לא להגיע למכללה) לא אנהג כמותם.

מה שאני מרגישהפייגליניזית

שנכון הלכתית, (מעולם לא בדקתי את הנושא, אך המוסר אומר לי כך)

לסמן ע"א שלא הייתי- לא

לסמן נוכחות ולצאת- כן.

גם אני נוטה לכך.מישהו10

לשמחתי אצלנו בפתוחה אין חובת נוכחות, ככה שעבורי זאת רק שאלה תיאורטית.

אני בחיים לא אעשה את זה.דינה ל.
זה שקר.
^^^מסכימהיעל מהדרום
^^^^פשוט ויעיל. תודה דינה.ותן טל
לא מבינה למה שזה יהיה נכון מבחינה מוסרית..~א.ל

לא הבנתי את הטיעון שאנחנו מפסידים, אפשר הסבר?

למה עצם זה שאני עלולה להפסיד, מתיר לי לשנות ממה שאני מחויבת בו?

אסביר את הטיעוןנועם ה

קורה שאת לא יכולה לבוא לשיעור. קורה שיש לך 4 ימי שלישי שיש לך בהם אירוע ואת נאלצת לצאת מוקדם יותר.

גם ככה אני צריכה להשלים את השיעור על מנת להצליח במבחן או בעבודה הסופית,

בגלל שיעור אחד שהוא מעל המותר אני אפסיד קורס של שנה שלימה??

אני הייתי מסמנתשוברת גלים

ואחרי רבע שעה יוצאת

כל השנה האחרונה של התואר

ולא, אני לא מרגישה רע עם זה. לא הייתי מסוגלת ללמוד באותה שנה

בנות שאלו פעם את הרב יעקב אריאל..אילה שלוחה

בס"ד

כמדומני שתשובתו היתה "לפחות חצי שיעור, אבל אם לא תהיי, איך תדעי??"

בלי להתייחס ישירות לשאלה,שורש וגרביים
חוק נוכחות הוא תעודת עניות למרצה ולקורס.

בעצם מה שהחוק אומר "השיעור הזה מיותר, אפשר ללמוד את החומר לבד, והדבר היחיד ששנשאר כדי להצדיק את כל הבלאגן מסביב זה לחייב להיות בשיעור"

כל מילה בסלע!ודאי
מחשבה אישית - אל תאכלו אותי חי..מחפש אהבה

מעניין אותי אם גם הנופלים עומדים במתיבתא דרקיעא בשעת הצפירה ומצדיעים...

מעניין אותי גם אם הם צופים במטחי היריות ובזרי הפרחים לרוב...

מישהו יודע?

נשמע הסבר סביר ביותרהסטורי

יש בתי כנסת שעד היום לפני החזן יש מגש לנרות. לפעמים שמים שם נרות של הציבור וגם ראיתי יהודים שיום יום מגיעים ומדליקים נר/נרות שם. לפני החשמל היה צריך.

אגב, החב"דניקים ביארצייט מדליקים כמה נרות צמוד לעמוד של החזן. ההסבר הפשוט הוא שלפני המצאת החשמל, כשבעל הייארצייט ניגש לעמוד - היה צריך להדליק נרות.

שמתי לב למשהו מענייןנוגע, לא נוגע

כל הבנות שזכו בחידון התנ"ך בשנים האחרונות הן בנות כהן שלמדו בבהר"ן

בד"כ אני לא מתחבר לכיוונים האלו, אבל כאן לדעתי בנוסף לכל הכשרון וההשקעה שלהן עומדת להן זכותו של מקים האולפנה הרב בהר"ן שהיה כהן

אם בדרך כלל אתה לא מתחברפשוט אני..
אני לא מבין למה הפעם החלטת לשנות...

באותה מידה יכולת להגיד שלכולן יש שיער בצבע מסוים או משקל מסוים או מידת נעליים מסוימת או עדה מסוימת או גננת גן חובה עם אותו השם.

כל דבר מקרי הוא מקרי, גם אם זה נראה וואו ממבט ראשון.

הסברתי למהנוגע, לא נוגע
אבל אתה בוחר לקבוע מראש שזה מקרי וכותב דברים לא קשורים לעניין

בעייני זה הסבר בדיעבדפשוט אני..

כמו לנסות להסביר למה אוכלים צ'ולנט בשבת, ואז לחפש איך צ'ולנט בגימטריא מזכיר משהו שקשור לשבת.

בכל מקרהפשוט אני..
לא מדובר כאן על מזל אלא על החלטה שלהן להשקיע במשך שנים רבות, וההשקעה שלהן השתלמה בגדול.

הזכות שעמדה להן היא לא של מקים האולפנה אלא של המאמץ האדיר שלהן, הזיכרון שלהן, החוכמה שלהן וכיוצ''ב.

וזה שכולן בנות כהן - מקרי לחלוטין.

רק שים לב שאתה מגיב לאיש קש שיצרתנוגע, לא נוגע
הרבנית ימימה גם התייחסה לזה…פ.א.

👍נוגע, לא נוגע

קראתי על הרב בהר"ן עכשיו בויק', נשמע דמות מיוחדת

הרב בהר"ן זצ"ל הוא קצת כמו הרב טאו ומרכז הרבפ.א.

על רקע פרישה מטעמים אידיאולוגיים.

יודע מאמא שלי שלמדה באולפנת כפר פינס, בתקופת הרב בהר"ן שם.

פרש מראשות האולפנה על רקע חילוקי דעות אידאולוגים מול מרכז ישיבות בני עקיבא על אופי האולפנה.

(אולפנת כפר פינס היא אם האולפנות)  

מעניין, אהבתי את הקישור..נוגע, לא נוגעאחרונה
פעם זה היה קטע של ישיבת חורב לנצח בחידון התנךאריק מהדרום
חאבייר מיליימחפש אהבה

מישו יכול להסביר לי למה חאבייר מיליי ביקר דווקא בישיבת חברון ולא במרכז הרב?

בגלל הרב שהביא אותו לשם, שגריר ארגנטינה בישראלפ.א.
כי ישיבת חברון נחשבת ל"אם הישיבות" הליטאיות, מסמלת מבחינת הרב את עולם התורה היהודי בישראל.

גם מתוכננים לנשיא ארגנטינה פגישות גם עם גדולי הדור הליטאים, הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש.

בדיוק. בגלל פוליטיקהנקדימון
ולא מהצד של מיליי עצמו
היית אומר כך אם זה היה הפוך?חתול זמני
כנראה שלאנקדימון
כי הישיבות הציוניות יכולות לייצג את המדינה, ואילו החרדיות מתעקשות להתנתק ולהתבדל מהמדינה, ולכן יש היגיון שאם הוא מבקר בישיבה (מאיזו סיבה מוזרה שתהיה לו) אז זו תהיה ישיבה ציונית - ממש כמו שנתניהו מגיע למרכז הרב ביום ירושלים, ולא הולך לישיבת חברון.
מיליי מתעניין ביהדותחתול זמני

למיטב ידיעתי, הציונות הדתית אינה חזקה בארגנטינה.

ייתכן שהוא נחשף יותר ליהדות החרדית, כמו שרבים חוזרים בתשובה נמשכים ליהדות החרדים מכל־מיני סיבות.

ההתבדלות החרדית היא לא רק מהמדינה באופן ספציפי, אלא קו כללי.

ייתכן שלעיני הגוי, אוסטיודן מעניינים יותר מאשר בחורים בפולו.

מה זה אוסטיודן ובחורים בפולו?נחלת
אוסטיודן = יהודי מזרח אירופהחתול זמני

שהיו הולכים במעילים ארוכים ושטריימלים

בניגוד ליהדות מערב אירופה שנראתה יותר מודרנית

פולו זה סוג של חולצה לא?

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...מחפש אהבה
זה מזכיר לי משהומחפש אהבה

קצת כמו לראות ציורים של ציירים לא יהודים..

אתה רואה שכולם מבינים שיש סוג של מראה יהודי נצחי עם זקן ופאות...

לא אומר שחייב, זה סוג של אותנתיות.

תכל'ס, אין על נערי גבעות בעולם!!!

ציירים לא יהודים ארופיים...עיונית
אוקיי,חתול זמני

איך בדיוק נשיא ארגנטינאי שמתעניין ביהדות אמור להיחשף לנערי גבעות?

אני מניח לעצמי שמה שהוא חשוף אליו הוא:

– הקהילה בארגנטינה (שאינם נערי גבעות למיטב ידיעתי)

– שיעורי תורה בספרדית

– שיעורי תורה באנגלית

מכירני כמה גרים (וגויים מארצות שונות שמתעניינים או התעניינו ביהדות)

באופן גורף הם חשופים או לחב"ד (כי הם בכל מקום), או לנישה של אותה שפה (למשל: רוסים וחב"ד/יהדות בוכרה, גרמנים לרבנים בגרמניה)

ובאופן כללי, גרים נוטים להיות מאוד אינדיבידואליסטיים

מה שפחות מתחבר לכל ה"כלל ישראל"

(מזכיר שיש הלכה שגרים פסולים לדיינות ולמשרות ציבוריות)

אותו עצמו אני בוודאי דן לכף זכותנקדימון
נו אז מה הקשר לפוליטיקה?חתול זמני

זאת פשוט תוצאה סבירה של הנסיבות.

וגם "לדון לכף זכות" שביקר בישיבה חרדית ולא בישיבה דתית־לאומית... יש ביותר מתנשא

בוא נשאל אחרתשבור לרסיסים

מה אתה מתכוון לשאול בשאלה?

אתה מציף תאים רדומים...

השאלה שלי היא למה הכל פרנויהחתול זמני
תקרא שוב את מה שכתב פ.א.נקדימון
עדיין לא ממש הבנתי מה פוליטי בזהחתול זמני

ומה הנפק"מ העצומה.

אין נפק"מ הפעםנקדימון

באמת סרק מבחינתי, והיה טוב אילו התעלמתי מזה מלכתחילה

כי חרדים לא מציינים את יום ירושליםאני:)))))
מצוין, שיכניס בהם קצת ציונות ותנךנוגע, לא נוגע
וקפיטליזםברגועאחרונה
לא רוצה להיות נשוי למלבנים דיגיטליים!!!!!!!!מחפש אהבה
כל 5 דקות שרשור חדש?אני:)))))
אהה. לא חייבת להגיבמחפש אהבה
זה לא ביקורתאני:)))))

תהנה, זה פורום ציבורי.

מה הכוונה להיות נשוי למלבנים דיגיטלים?

שאלי את אלייצורמחפש אהבה
גמנישבור לרסיסים

זה נורא ואיום

לא שורד ככה

[12 הצעדים... אחי, תהיה חזק אתה בכיוון]

מה הבעיה? דווקא נשמע נחמד קעלעברימבאר
זה נחמד אם אתה @קעליברימבער שאוהב את זה ל המשוגע היחידי

כמובן הכל ברוח טובה

נחמד שמישהו משתף את הגיגיו וליבו ורגשותיוקעלעברימבאר
תכלס נכון, וזה יעבוד רק אם אנשים פה יהיו מגיביםל המשוגע היחידי

ומוגבים..

לא מחייב. לפעמים אנשים קוראים גם בלי להגיבקעלעברימבאר
אולי כדאי לעשות פצל"ש לנושא הזה אבל,ל המשוגע היחידיאחרונה

אני חושב שמה שגורם לאנשים הרבה לכתוב (אא"כ זה ברו"מ או אנשים מיוחדים) זה שאנשים מגיבים ועונים לך, ואז אתה לא מרגיש שאתה משתף לאוויר..

תקנה טלפון כשר / חצי־כשר וזהוחתול זמני

ההצעה שלי: לא לעבור אליו ישר בבלעדיות

אלא להחזיק גם וגם

לשימוש השוטף תשתמש במוגן (במיוחד אם אתה נוסע לאנשהו וכיו"ב) ואם אתה צריך משהו תשתמש בראשון

בסוף גם לא תצטרך את הראשון

לדעתכם - חילוני חוגג עצמאות אחרת מדתי?מחפש אהבה

כן?

איפה לדעתכם נעוץ ההבדל?מחפש אהבה
שדתי רואה את ה' ואת המהלך האלוקי וחילוני לאאני:)))))
שטויותכְּקֶדֶם

פשוט חילוני חוגג כמו שצריך בצורה אותנטית ודתי מלמל מילים ומשחק אותה שמח

תרשה לי כקדם לחלוק עליך.נחלתאחרונה
חילוני לא מברך על ההללאריק מהדרום
ולא צופה בחידון התנך
ממתי חילונים לא צופים בחידון התנך?קפיץ
חילונים מאוד אוהבים תנ"ךמחפש אהבה
יש וישאריק מהדרום

המשתתפים בחידון התנך כבר שנים רבות דתיים לאומיים בלבד, החילוני האחרון למיטב ידיעתי שהשתתף בחידון התנך היה אבנר נתניהו.

אולי הסטייק יותר זול..שבור לרסיסים

עוד משהו שפיספסתי?

מה הדיבור?אריק מהדרום
אני מבינה שגם אתה לא צופה בחידון התנךקפיץ

בדיוק כמו החילונים שעליהם אתה מדבר

אחרת היית יודע - שמראש עולים לחידון שניים מהחינוך הדתי ושניים מהחינוך הממלכתי. ממש ככה הוא מוגדר

אני דווקא צופה בואריק מהדרום

אני לא מצליח לזהות חילונים.

בוודאי שיש השנה חילוני - גיאורגי ריבניקובפ.א.

כןנקדימון
חילוני מסתכל על שעבר, ואילו אנחנו מסתכלים על שעתיד לבוא. בעוד החילוני רואה כמעט רק את השואה, אנחנו רואים את הגאולה. בעוד החילוני בעיקר רואה הצלה, אנחנו רואים חזרה של עם ישראל למילוי תפקידו. בעוד החילוני ממוקד ב"כוחי ועוצם ידי", אנחנו ממקדים ב"וידעת... הוא הנותן לך לעשות חיל".
אם כבר אנחנו בשוונגאריק מהדרום
ומעוררים שרשורים מפעם על עמידה בצפירה, למה שלא נעורר גם את השרשור מפעם על תגלחת ותספורת ביום העצמאות בספירת העומר ועל הברכה לבטלה של ההלל ביום העצמאות?
יש לי רעיון טוב יותרחתול זמני

ניקח את ג'פטו ונבקש ממנו להציג טענות בעד ונציב מולו ג'פטו נוסף שיציג טענות שכנגד

כך הם יוכלו ללעוס את אותם טיעונים שחוזרים על עצמם כל הזמן

ובינתיים אנחנו נהיה פנויים ללכת ללמוד תורה

ג'פטו הוא במקרה הרע בעל הטיותנקדימון
ובמקרה הרע השני הוא מהאו"ם.
אפשר להמציא בינה דתייהחתול זמני

ואז היא תעשה את הדיונים האלה במקומנו

גם אנחנו, כמובןנחלת
רק אם יובטח שיתנהל פה דיון אמיתינקדימון

בלי חרדיות מבוהלות שחייבות לצופף שורות,

או לחילופין פשןו עם חרדיות לא מבוהלות, זה גם יהיה בסדר

מישו מבין מה הסיפור של נקדימון?שבור לרסיסים

ממש מרתק אותי לחקור את התופעה הזו..

אם תצליח לפענח אשמח שתשתף אותי בפרטינקדימון
אני זה שמדברנקדימון

כי כשאתה התחלת שם את הדיון אני הייתי יסודי והתייחסתי לעצם הטיעונים, ואף טרחתי להביא ציטוטים של ממש ונימוקים של תורה.

אגב, אם כבר מורשה לי להעיר, פוסט הפתיחה שלך בעצמו היה רעיל ולעגני: "מישהו יודע אם הנופלים עומדים בשעת הצפירה ומצדיעים.. האם הם צופים בזרי פרחים לרוב?".

ואתה לא מתבייש להגיד לי "קשוט עצמך"? יקח אדוני מראה גדולה כדי שיוכל ליטול קיסם מבין שיניו וקורה מבין עיניו.

חחחחחחחחחחחחחחחשבור לרסיסים

רבים כמו שתי תרנגולי הודו מרוטי נוצות

אני נהנה

תמשיכו

חושבת שצריכה לבקש סליחה מכולםנחלתאחרונה

אמנם לא אני היא שהתחילה ראשונה את הויכוח כאן (אלא מישהו שרמז על חרדים אגואיסטים, באותו הקשר)

אבל אני קפצתי...וכל השאר, ידוע.

באמת נקדימון לא אשם כי אפשר לאמר שהתגרינו בו, בהשקפה שלו, ובבית שלו.  סליחה!

וצריכה באמת לבקש סליחה מהשם; כל יום אני מבקשת "אל תביאנו לידי מחלוקת", וכמתחילה כזו

אני מייד מוצאת את עצמי שם....

בטוחה שלקב"ה לא משנה, ואף אחד לא יתבע אם עמד או לא בצפירה, אם הניף או לא דגל, ואפילו אולי

אם אמר (או לא) הלל ביום העצמאות.

העיקר שכולם משתדלים לשמור מצוות, בין אדם למקום ובין אדם לחברו (שזה יותר קשה, לי , בכל אופן)..

אולי, חס וחלילה, אתבע על הונאת דברים, ליבון מחלוקת, לגלוג, חוצפה...

כל היתר ממש לא חשוב.

כל טוב.

חרדיות זה קטע יותר מורכבמשה
יש להן מתח מורכב בפנים שהן לפעמים משליכות החוצה 
איזה קטע מורכב ואיזה מתח, אפשר הסבר?נחלת
תגידו, כל המתנחלים הם כאלו אידיאליסטים?מחפש אהבה

שאין להם בראש שום דבר אחר חוץ מיישוב הארץ, או שמתערבבים פה עוד דברים אחרים [כסף, נדל"ן, מקום לגור, ועוד ועוד].

כי פעם חשבתי ככה, אבל כשהכרתי עותם קצת יותר מקרוב ראיתי שכנראה יש פה עוד המוווווווווווווווווווווווווון דברים אחרים.

מה אתם אומרים.ות?

בכל אידיאולוגיה יש המון דברים אחריםקפיץ

מתנחלים פשוט ממש טובים בלספר שכל מה שמעניין אותם זה אידיאולוגיה ולהתעלם מכל מה שהם מרוויחים ממנה

ונגיד שכן אז מה? גם עולים חדשים מרוויחים מהעליה.מיקעלעברימבאר

אמר שבשביל לגור ביו"ש אסור להנות ובגליל מותר להנות? יו"ש זה כמו כל מקום אחר בארץ וכל אחד יכול לגור שם גם אם עושה זאת בשביל תאוות בצע. דין קדומים כדין כפר שמריהו. גם תושבי פריפריה מקבלים מענקים גם אם הם עשו כסף מההתישבות שלהם בפריפריה

אמרתי שאסור?קפיץ
מה רע בזה?רוני 1234

אני מתנחלת, גרה במקום בורגני ומעולם לא התיימרתי לחשוב או להציג את עצמי כאילו שרק ארץ ישראל בראש שלי. זה שהיה לך משהו בראש… זה שלך.

אני חושבת שבלי איכות חיים, מפעל ההתנחלויות היה מצליח פחות וזה דוקא היה בעוכרינו.

למאי נפקא מינה?נקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך ד' באייר תשפ"ו 11:53

עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך ד' באייר תשפ"ו 11:53

בעבר בכל מקום זה היה אידיאולוגיה צרופה, כי המחיר היה אדיר (בטחונית, חברתית, גאוגרפית, תקשורתית, איכות חיים וכו).

היום יש מקומות שבהם ברוך השם המטרה הושגה ויכולים לגור בהם גם מטעמים נוספים, כי המקום כבר מוסדר ומפותח ויציב ובטוח.

ויש אנשים שגם בחינם לא יסכימו לבוא לגור ביהודה ושומרון, אז מה אכפת לי אם מי שבא יש לו גם אידיאולוגיה וגם מחשבות נוספות?

אם אתה מכבד את ההורים גם כי אתה אוהב אותם וגם כי זה מצווה, אז יש בזה בעיה?

אם אתה לומד תורה גם כי אתה מקיים מצווה וגם כי אתה נהנה מהלימוד, אז יש בזה בעיה? האגלי טל דן על זה בתחילת ספרו כידוע, והמסקנה ברורה: אשריו.

לאברגוע
יש היום הרבה שבוחרים לגור ביו"ש בעיקר בגלל מחירי הדירות או הרצון לגור בישוב דתי
מחירי הדירות זולים יש גם בפריפריהנפשי תערוג
וישובים דתיים אפשר להקים גם שם.

כמובן שיש ערך בדברים שכתבת. אבל זה חייב להיות משולב באידאל של ישוב הארץ.

אם מדברים על פריפריה במרחק סביר מהמרכזברגוע

אז אין בתים פרטיים/צמודי קרקע במחיר כזה.

(מי שגר בהתנחלות בחור רציני כנראה באמת הגיע לשם מתוך אידיאולוגיה)

והישובים הדתיים שהם לא ביו"ש מלאים עד אפס מקום.

מתנחלים זה קשת רחבה מאדשוקולד לבן

לצורך העניין גם מודיעין עילית מעבר לקו הירוק.

בגדול רוב האנשים לא מסוגלים לחיות רק על אידיאלים, זה מאד מאד קשה. זו מסירות נפש גדולה מאד מכל הכיוונים. כל שבכל ציבור יש קבוצה יחסית קטנה של אנשים כאלו. גם בציבור הדתי לאומי יש קבוצה כזאת והיא אילו שגרים בחוות ובגבעות מתחילות (רובם). אנשים שחיים צמוד לערבים, בסיכון תמידי עם כל רעיית צאן, השב"כ, הצבא והמשטרה רודפים אותם בין אם הם עשו משהו ובין אם לא ויכוחים להתעלל בהם בלי שאף אחד יעשה משהו ובלי זכויות בסיסיות. אנשים כאלו באמת מוסרים את הנפש בצורה יוצאת דופן על ארץ ישראל.

ב"ה שהגענו למצב שאנשים רגילים ופשוטים שלא יכולים רק למסור את הנפש, וצריכים פרנסה כמו כולם ומקום לגור בו מגיעים לגור בישובים. בעבר היה מסירות נפש לגור במקומות כאלו, זה נהדר שהיום זה גם נוח. יש פה הקרבה מסויימת עדיין לרוב, הרבה יותר נוח לגור ליד קופת חולים ובתי חולים, ליד סופרים זולים, בתי ספר וישיבות/אולפנות, במקומות שיש בהם תחבורה ציבורית טובה ולא חייבים להחזיק רכב ובעיקר להיות קרוב לעבודה ולא לנסוע שעה או שעתיים כדי לעבוד בעבודה מכניסה. זה עדין לא קל לגור במקומות כאלו ורוב הישובים כאלו. ואין ספק שמי שגר במקומות כאלו מקריב בשביל ארץ ישראל. אבל טוב מאד שזה כבר לא מסירות נפש כמו שהיה פעם וכמו שיש בגבעות ובחוות, זה הדבר שמחזיק את ההתיישבות שתהיה ברת- קיימא ולא תהיה מעורערת מכל דבר.

כדי שארץ ישראל תהיה מיושבת חשוב שיהיו גם אידיאליסטים מאד וגם אנשים רגילים שמוכנים להתאמץ קצת אבל קשה להם להקריב מאד.

(אגב, גם בצפון ובנגב יש חשיבות מאד גדולה לגור)

נ.ב.

כשכותבים אומרים\ות כדאי לכתוב קו נטוי ולא נקודה. מאחורי הנקודה עומדת אידיאולוגיה פרוגרסיבית שלא לפי רוח היהדות.. 

מי זה כל המתנחלים?רקאני

כל מי שגר מעבר לקו הירוק?

ברור שיש עוד שיקולים כשאנשים בוחרים מקום מגורים

מעולם לא היה דבר שתרם למפעל ההתנחלויותאריק מהדרום

כמו יוקר הדיור הארץ.

קיץ 2005 גירוש מגוש קטיף, יכלת לקנות בית ביו"ש בכלום כסף, דיברו אז על תוכנית ההתכנסות של אולמרט מיו"ש.

2006 החלה העליה המטאורית בנדלן

קיץ 2011 עם ישראל כולו יוצא לרחובות כי דירה ממוצעת בישראל חוצה את המליון שקל

2026 דירה ממוצעת 2.4 מליון שקל, חצי מליון יהודים ביו"ש ניכרת התמתנות במחירי הדיור.

זה נכוןמשה
ומי שקנה אחרי הגירוש... התעשר
נשמע לא טוב כל הסיפור הזה.נחלת
למה לא?קפיץ

זה לא כאילו הם ידעו שזה מה שיקרה

נכון בעצם. שוקולד לבן צודק. בכל זאת ישנחלת

הקרבה מסוימת. סתם נעים לחשוב שהכל מתוך אידיאליזם טהור.

אם כבר אז צודקתשוקולד לבן

הכי בריא זה שלא חייבים לגור רק בגלל אידאליזם, זה הופך את זה לנורמלי ורגיל מוחזק את האחיזה בארץ. זה כמו שבעליות הראשונות היה צריך מסירות נפש רק כדי להגיע לארץ והיום זה אולי לא קל אבל ממש לא אותה מסירות נפש. ככה בונים עוד שלב ועוד שלב.

ועדין יש הרבה מאד אידיאליסטים שפועלים רק מתוך אידיאליסטיות, לכי לבקר בחוות ובגבעות החדשות ותראי (אגב, היום מאד יקר לגור בישובים וקשה מאד למצוא דירת קרקע, למרות המרחק מהמרכז, זה לא שהיתרון כל כך מובהק)

למה?רקאני
ממממממחפש אהבה

הגבעונים זה נטו מסירות נפש.

במי שלא, יש כאלו שהמניעים טהורים ויש כאלו שזה מעורבב.

אבל חבר'ה - בבקשה כנות!!!

אל תנופפו בדגלים שלא שלכם!!

בדגלים שלא שלכם?שוקולד לבן

יש עניין ומצווה גדולה ליישב את ארץ ישראל ובמיוחד במקומות בהם רוצים אויבים להתיישב ומנסים לגרש אותנו מהם.

זה שזה גם נוח מבחינות מסויימות שולל את המצווה שבזה?

אם כיף לך לשבת בסוכה ואתה נהנה לשבת בחוץ בצל הסכך וללמוד זה הופך את זה לפחות מצווה מאשר מישהו שלא נהנה עושה את זה במסירות נפש? 

בסוף אתה צודקמחפש אהבה
אני מבינה שאני צריכה לכתוב בפירוש שאני אישה 🤦שוקולד לבן
נכון. למה, כולם ישר חופרים בכרטיס משתמש?מחפש אהבה
כשפותחים את 3 הקווים בצד שמאל למטהשוקולד לבן

מופיע אם זה בת או בן (מסר למחבר או שיחה אישית עם המחבר או אם זה בת מסר למחברת וכו')

למי שרשם בהגדרות שלו את המגדר, מי שלא עשה את זה לא יופיע לו

אבל התכוונתי לתגובה הקודמת שלי, שבה כתבתי למי שכתבה לי 'צודק', שאם כבר אז 'צודקת', חשבתי שמובן מזה שאני אישה

איזה צדיקיםשבור לרסיסים

אלוקים יברך את כל המתנחלים

מי נופף בדגל לא שלו??רקאני
דרך אגבל המשוגע היחידיאחרונה

אם אתה באמת רוצה לדעת, אפילו בגבעונים לא אצל כולם זה מסירות נפש,

כמו בכל מקום לא כולם מאה אחוז.

אני גר ביישוב נורמלי וזה לא מרגיש שום התנחלות מיוחדת או הבדל מיישוב שלא מוגדר "התנחלות",

וכמו שכבר כתבו, זה לא חייב להיות מסירות נפש,

מסכים עם @שוקולד לבן. 

החיים וזהמישהי719

היי לכם

איך מתקדמים החיים שלכם?

אתם מרגישים שהגשמתם את המטרות והחלומות שלכם?

האם קרה לכם שהרגשתם שכל הדלתות נסגרו בפניכם? מה עשיתם אז?

מתייעצת כי אין לי מושג מה אני עושה עכשיו עם החיים שלי...

לממש את הפונטציאל שלנו, לתת טעם לחייםLavender

תחושת שליחות ומשמעות, מספיק או שצריך עוד?

והנה אנחנו ביום הציטוטים הבינלאומי- "מי שיש לו 'למה' שלמענו יחיה, יוכל לשאת כמעט כל 'איך'." (ויקטור פראנקל) 

מה ההבדל בין לחיות בגדול ללחיות בקטן?

אולי יעניין אותך