כיוון שאסור לנצל"ש, בעיקבות הדיון של ריבוזוםנועם ה
עם חסדי הים וותן טל.
האם מותר הילכתית או מוסרית לסמן נוכחות על אף שלא הייתי בשיעור? או לחילופין לסמן נוכחות ולצאת מהשיעור??
הרי אני זאת שמפסידה מאי הנוכחות שלי. וחוצמיזה זה מטורף שבגלל שיעור אחד שלא נוכחתי בו, יותר ממה שמותר לך להחסיר יתבטל לך קורס!!!

מה חכמינו חושבים בעניין?
שהחוק של נוכחות הוא חוק מרושערחלקה

במיוחד כשמדובר במכללה שדוגלת בשילוב של הקמת בית בישראל ולימודים...

ולכן כבר לא אכפת לי מהחוק הזה..

אני בעד מרצים שמסמנים בסוף הסמסטר V לכולן

הלכתית לא יודעהרועה
מוסרית אני מוטה להגיד שאסור למרות שזה לא משהו שהתנסתי בו וקשה לי לדעת איך הייתי מתנהג.
|הולך לישון| נועם ה
יש חוק והוא לא נוגד שום הלכה, אז כן,צריך לכבד אותוותן טל

אם את מחסירה שיעורים - הבעיה היא שלך ולא של המרצה או של האוניברסיטה האטומה שלך. את זאת שבוחרת להחסיר - אם יש תירוץ מספיק טוב תנסי להסביר למרצה והוא יעשה כישר בעיניו. מבחינתו אם ההיעדרות הייתה לה סיבה מספיק מוצדקת והוא יודע שאת כבר על הגבול של ההיעדרות המותרת - לו מותר לעשות את שיקול הדעת האם להטיל עלייך משימה קטנה שתגישי לו ולאחר מכן הוא יסמן לך וי בנוכחות, או כל דבר אחר - זה תפקידו. אבל לחלוטין לא תפקידך לרמות.

זוהי דעתי.

ולא משנה בכלל כמה החוק מרושע או לא - הוא לא נוגד את ההלכה היהודית. זה המדד. 

מאיפה קבעת קביעה כזאת?מופים

אתה אומר שצריך להקשיב לחוק כשהוא לא נוגד הלכה ולא ברור לי מנה"מ.

אמנם יש אנשים שמרגישים רע לעבור על החוק, אבל אין סיבה שזה יחייב את כולם.

אני אישית מצפצף לגמרי על החוק!

אוהו...ותן טל

אני רואה נכנסנו עמוק...

אז ככה - אתה מצפצף על החוק - בבקשה, התכבד ואל תהיה אזרח במדינה.

אתה מקבל את כל מה שיש למדינה להציע לך, אתה גם מחויב לה, חד וחלק. "תקנות הקהל", "דינא דמלכותא" - איך שתקרא לזה, נקודה - ברגע שאתה אזרח שמקבל זכויות במדינה - ואל תחרטט לי בבקשה שאין לך זכויות אחרת מזמן היית מת מדלקת גרון פשוטה כמו הרבה באפריקה שמתים בלי מערכת רפואית מסודרת - אתה גם חייב.

יש חוק וסדר במדינה וגם על פי ההלכה מחוייבים להקשיב למה שהחוק אומר.

אתה מצפמף על החוק לגמרי - מבחינתי אתה או פושע, או אחד שלא אמור לחיות בארץ הזאת.

שאלה - גם בתור אזרח אמריקני היית אומר שאתה מצפצף על החוק לגמרי? גם בתור אזרח שוודי? צרפתי?

אתה יודע - יש איזה אי קטן באמצע האוקינוס השקט שלא שייך לאף מדינה - אתה יכול לגלות אליו אם בא לך.

סלח לי אבל דיברת שטויות כל כך מגוחכות שזה גם הסגנון שעניתי לך בו.

לצפצף על החוק לגמרי.

אני רוצה לראות אותך מסתדר שנייה בלי מה שהמדינה נותנת לך. לא נוסע על כבישים כי המדינה סללה, לא לומד בחינם כי זה של המדינה, לא משתמש בתשתיות חשמל מים גז וביוב כי המדינה היא שאחראית שיהיה הכל.

בקיצור - שוכן שבט פראי בלב אפריקה.

שיהיה לך בהצלחה, אחי.

וואו, אתה קרבי היוםנועם ה
לא כולם סוברים כמוך בעניין ה"דינא דמלכותא".
ובלי קשר לנושא הזה ספציפית, לא כולם ממלכתים ברמה של לנשק כל גזרה מטומטמת של המדינה.
ואני לא מדברת על זה שהמחוקקים בעצמם מצפצפים על החוקים. ויש שבפרהסיה.

ואל תגזים בתלות שלך במדינה. חבל לך.

ובלי קשר!!
נא להקל בנושא הזה. בנושא הזה ספציפית אני מחפשת הקלות דווקא.
תודה

אל תגזים בתלות שלך במדינה?ותן טל

סלחי לי אבל לא היית שורדת שנייה במדינה הזאת בלי המדינה שלך שדואגת לך.

מי שלא רואה את זה, עיוור מוחלט או שקרן פתולוגי. אין על זה וויכוח בעבודות בכלל!!!

אז כן - אני לא מגזים, להיפך - כל מי שמעלה טענות כאלו ואחרות למה מותר לצפצ על חוקים לגיטימיים - הוא זה שמגזים וכפוי טובה לכל המערכת הציבורית שמסביבו.

סלחי לי - אבל לאף אחד אסור לעבור על החוק. לא לביבי, לא לניסים אלפרון, וכן - גם לא לנועם ה ולא לותן טל.

זה שיש כאלה שמצפצפים על החוק - זה לא נותן לי רשות לצפצף עליו.

אני חי במדינה כלשהי - אני מחוייב לחוקים שלה. לא ברור?

ושוב - זה מסוייג מכל מה שלא עומד באופן ישיר על פי ההלכה.

אם עכשיו יחוקקו חוק במדינת ישראל שאוסר את השחיטה הכשרה - דבר שלא יקרה לעולם אבל נניח - אזי, זהו חוק לא קביל מבחינה יהודית. יש מבין? (כשמדובר במדינה יהודית. יש לדון האם אם נגיד בצרפת יחוקקו חוק כזה ולמרות כל ההתנגדויות בסוף הוא ייקבע בחוק - האם על יהודי צרפתי להפר את החוק ולשחוט כשר, או שעליו לעבור למדינה אחרת בעקבות כך, בשל העובדה שזוהי לא מדינה יהודית ולכן מותר לה לקבוע חוקים...זוהי שאלה הלכתית אמיתית, לדוגמא.)

צדיק, בוא, בוא נעשה סדר בדבריםנועם ה

בוא לא ניכנס לוויכוח של גדולים מאיתנו. ממני לפחות. זאת לא היתה המטרה שלי.

לא התכוונתי להיכנס לדיונים האלה.

התכוונתי להגיד לך שלא כולם סוברים כמוך. וגם למי שלא סובר כמוך יש מקום. כאן. וגם במדינה. וגם לך.

ובלי קשר, מה עם חוק הפלורליזם??

אל תשכח את החוק הזה.

לכולם!!!! יש מקום כאן! ואנחנו צריכים לכבד את כולם!!!! גם לבעלי דעה שונה משלנו.

פשוט הסתייגתי מהאופן שבו ענית לו. לא אהבתי.

ולגבי התלות, עומדת מאחורי כל מילה. לא מסכימה איתך. אל תסכים איתי. העיקר שיהיה לך טוב.

מנפנף

קונצנזוס, שמעת?ותן טל

פלורליזם יש, יפה שאת יודעת לצטט משיעורי האזרחות - אבל זה לא סותר את זה שאת החוק כולם חייבים לקיים, ואין מי שמעל החוק.

כן כן, אני אססביר -חוקי ודמוקרטי ל-ח-ש-ו-ב שהחוק הוא לא נכון וטעות, אבל לא חוקי ולא דמוקרטי לעבור במעשים על החוק - כי הוא חוק.

ברגע שהחוק קיים אתה יכול להפגין נגדו - אבל לא לקיים אותו זה לא פלורליזם זה עבירה על החוק ורמיסת המדינה. פשוטו כמשמעו.

לכולם יש מקום במדינה - אבל צריך לקייםן את החוקים שלה...בל נשכח שגם פושע מקומו במדינה - אבל מאחורי סורג ובריח.

ובמילים אחרות - זה שאת חושבת שבא לך, נניחף לצפצף על המדינה ולא לשלם מיסים, נגיד - מבחינת מחשבה אין איסור לחשוב כך - יש איסור לקיים את זה, כלומר לא לשלם מיסים. ואם לא תשלמי מיסים ויתפסו אותך -מקומך אומנם יהיה במדינהף אבל ייתכן שמאחורי סורג ובריח.

יש מבין?

תקשיב, הייתי יכולה להתייחס לכל משפט כאן. אבל באמתנועם ה

עייפתי ישן

כבר שנה שאני לא מתווכחת. מיציתי. הייתי ווכחנית על!

די! באמת שמיציתי!

וקראתי את דבריך בשביל הנימוס.

כי כבר אמרתי שלא באתי להתדיין על זה

מנפנף

מכבד. רק מבהיר -ותן טל

זה לא שלמחשבות שלו אין מקום. מחשבות כמעט לכל מחשבה בעולם ה"פלורליסטי" יש מקום כלשהו.

אין מקום לביצוע מעשים בעקבות המחשבות הללו - הווי אומר, לדוגמה, שאדם סובר שהוא יכול לנסוע איך שבא לו בלי להתחשב בחוקי התנועה או להבדיל בסך הכל לא לשלם עשרות אלפי שקלים מס הכנסה על ידי העלמות מס - ז-ה דבר שאין לו מקום במדינה מתוקנת. כי חובה לנהוג על פי כללי התנועה וחובה לשלם מס.

לחשוב לא לשלם - תחשוב כמה שבא לך. לא לשלם - ממש לא. ואם לא תשלם - תכנס לכלא.

יש מובן?

זה לא שאני תוקף אותו אישית, חלילה - אני רק מסביר שאין מקום במדינה מתוקנת לא לקיים את החוקים שלה כי "לא בא לי"

אוישיוני
זה דמוקרטי להיות אנטי דמוקרטי אבל זה לא דמוקרטי (ולא חוקי!) לפעול נגד הדמוקרטיה
למי הגבת לי או לנועם?ותן טל

אני מסכים איתך...כלומר - אתה יכול לחשוב נגד ולא להסכים, אבל כל עוד אתה בתוך המשחק אתה מחוייב לכללי המשחק באופן המעשי שלהם...

כלומר אפשר לחשוב שאני לא צריך לשלם מיסים - אבל ברגע שהם ישנם, אני צריך לשלמם.

אז הדמוקרטיה היא לא דמוקרטית בעצמה?יוני
מי קובע מי הולך לפי החוקים ומי לא? אני נולדתי כאן ויש לי אזרחות בלי ששאלו אותי אם אני רוצה. נולדתי למציאות. זכותי המלאה לקבוע לעצמי באיזה דרך ללכת וכל עוד אני לא פוגע באחר ובבחירתו של האחר אז זה לא פשע.
כל זה דמוקרטיה, אבל אני זוכר את המבצע הזה שהיה בבית ספר והיה ילד אחד שלא רצה להשתתף במבצע וכולם רבו איתו בגלל שעצם אי השתתפותו במבצע הוריד נקודות לכל הכיתה.. ילדים, מה לעשות..
וגם ביהדות יש עניין כזה שצריך להוציא מהמחנה אדם טמא כי הוא בעצם פוגע בקדושה של כל המחנה..
אתה לא חייב לגור במדינה.ותן טל

מרגע הגיעך לגיל 18 אתה רשאי לבחור בחירה מלאה האם ברצונך לגור בארץ ולקבל עליך בעצם בחירתך את מרותה של המדינה - או שברצונך לעבור לגור בארץ אחרת ועקב כך להיות מחוייב לחוקים שלה.

עד גיל 18 - אתה ברשות הוריך ונקרא קטין, אין מה לעשות - זה כמו שילד בן 5 לא בוחר איפה לגור, הוא גם לא בוחר מה ברצונו לקיים בחוק ומה לא - הוא כפוף להוריו. 

ככה שאל תתלונן - הדמוקרטיה היא דמוקרטיה, אף אחד לא מכריח אותך או את הוריך לגור כאן - וישנם רבים שעשו מעשה וירדו מהארץ. מי שבוחר במודע להישאר כאן בארץ, בחר עקב כך אוטומטית בעובה שהוא וילדיו חייבים להישמע להוראות החוק כאן.

היחידים יוצאי הדופן הם ערביי מזרח ירושלים והדרוזים ברמת הגולן שכאשר החזרנו את השטחים שבהם הם גרו לידינו, הותרנו בפניהם אפשרות - או לקבל מעמד של אזרחים שווי זכויות לגמרי, או לקבל מעמד של תושבות - מעמד משפטי מעט מסובך ומשונה, אני לא בקיא בו עד הסוף, אבל בכל אופן - זה לא אזרחות במובן הרגיל של המילה.

כל אדם לכאורה "אשם" במה שעשה לילדיו - זה העולם. ילדים לא נולדים ישר בני 20. אנחנו לא אדם, לא חווה, לא קיין ולא הבל. אי אפשר להיאבק עם המציאות הפיזית.

אז כן - אדם מוריש לילדיו גם עיניים, גם שיער, גם את מבנה האף, וכן - גם את האזרחות למדינה בה הוא גר בעת לידתם (לרוב, אלא אם כן זאת מסתננת בלתי חוקית ) - ואם הם רוצים, בהגיעם לגיל 18 הם יכולים לבקש שיסירו את האזרחות שלהם ולעבור לגור במדינה אחרת...

ועוד דבר.ותן טל

כתבת שכל עוד אתה לא פוגע באחר ובבחירתו של האחר אז זה לא פשע - נכון, כל עוד אתה במסגרת החוק אתה לא פושע - ברגע שאתה עבר על החוקים זה פוגע באחר -= מדינת ישראל, אזרחיה, ריבונותה וכו'... - ולכן זה פשע.

לא לשלם מיסים - זה לפגוע באחר.

לעבור במעבר חצייה באור אדום - זה פגיעה בנהג שצריך יותר לשים לב לכביש בגללך ועלול לפגוע בך - בגללך.

לרמות במבחן זה פגיעה במרצה, באמון שהאוניברסיטה/משרד החינוך נותן לך.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתה מוזמן להראות לי חוק שאם אתה עובר עליו אתה לא פוגע באף אחד אחר.

אגב - גם לפגוע בעצמך אסור לך - חוץ מזה שזה מנוגד ליהדות (התאבדות/סמים וכו') - זה פוגע במרקם החברתי. גם אם אתה מעשן אך ורק לעצמך - זה פוגע במרקם החברתי שצריך לעודד אי עישון סמים והוצאתם מהארץ. כשאתה מתאבד אתה פוגע במרקם החברתי של קדושת החיים, וזה עוד בלי לדבר על המשטרה שצריכה להגיע ולחקור, ועל חברא קדישא שצריכים לקבור אותך עכשיו עשרות שנים לפני הזמן הטבעי וכו'...

בקיצור - החוק לרוב לא נוצר סתם, וגם אם נוצר "סתם", לדעתך - עדיין הוא חוק וכל עוד הוא לא נוגד את ערכי היהדות באופן מוצהר - הוא חוקתי. (חוק שמחייב אותי שלוש פעמים ביום להשתחוות לאיקונין, לדוגמה - הוא חוק לא חוקתי ואני אעבור עליו. יש מבין?)

זאת דיקטטורהיוניאחרונה
בעצם לא דיקטטורה אבל גם דמוקרטיה זה לא.
זה כזה מעוות שאני לא יכול לעשות מה שאני רוצה רק כי המדינה בתור מדינה לא מסכימה לי לעשות את זה. ושוב, כל עבירה על החוק שקבעה המדינה (או האנגלים והטורקים) שאין בה פגיעה ישירה באדם אחר זה לא פשע (מוסרית, כמובן שחוקית זה פשע).

ואם בעוד כמה שנים תתכנס ועדה מטעם הממשלה בראשות משרד התרבות שתקבע שצריך להשתחוות 3 פעמים ביום לאיקונין ומי שלא משתחווה פוגע בתרבות הלאומית והוא ישלח לכלא.. זה שאתה לא משתחווה זה לא פוגע רק בך אלה במרקם החברתי כולו! -צ-
|מסוקרן|הרועה

אתה עומד באמצע הלילה מול רמזור אדום ברחוב נידח, תעבור או לא?

אני לאיוני
כי זה חוק תנועה

זה כמו שפה של כלי רכב ואם אחד מהרכבים מגמגם לא בטוח שרכב אחר יבין אותו. חוץ מזה שזה עניין של הרגל.
לא ברכב.. ברגלהרועה

אין שום מכונית בטווח שמיעה וראיה

תלוי מה חוקי התנועה באזוריוני
אם זה בעיר הגדולה אז לא ואם זה במקום קטן שנהגים יודעים שהכביש גם של הולכי רגל אז כן.
צודק, גם בשפת הכביש יש מבטאים שונים..
באמת משתדל מאוד שלא - גם אם לפעמים מתפלק.ותן טל

מודה שגם אני לעיתים נופל - אבל באמת שלרוב אני משתדל לא לעבור על חוקי התנועה גם אם אני לבד באמצע שבת ואין ש-ו-ם מכונית לידי, וגם סתם ביום חול.

ואני אחזיר לך בהפוכה - רק תחשוב על זה מבחינת הצד השני, הנהג. אתה מתקרב לצומת בלילה, הצומת מואר כולו, ואין נפש חיה בסביבה, לא מכונית, לא אדם, לא כלב ולא חתול - כלום. גם ברור לך שאין שם מצלמת תנועה או מכונית משטרה שאורבת - לא יודע איך אבל ברור לך - האם במצב כזה, תעבור עם המכונית ברמזור אדם בצומת?

אין מה להחזיר לי..הרועה

לא שאלתי בשביל להתנגח רק בשביל לברר את העמדה שלך.

אני לא אעבור עם רכב אבל כן אעבור ברגל.

אז אתה רואה...ותן טל

וברור, ברור שלא באת להתנגח...צחקת...

אבל תראה - הנה אתה כבר רואה שתעשה חילוק מאוד גדול בין רכב לברגל.

ולמה זה? לכאורה שני המקרים הם בדיוק אותו דבר רק שזה עם מכונה אנשוית וזה עם מכונה מכנית.

מה ההבדל?

איך שאתה תופס את זה בראש, זה ההבדל... עבירה של הולך רגל הרבה יותר קטנה אצלך בראש מאשר עבירה של מכונית...אני צודק בהנחתי?

זה מהש שאני קצת מוחה עליו...

לא בדיוקהרועה

היכולת זה לא עניין של איך אני תופס את העברה אלא איך אני מעריך סיכונים ונוטל אותם.

ברגל קל יותר לוודא, ברגל קל יותר להגיב וברגל המחיר שישולם הוא ממך ולא מאחרים.

דוקא די נחמד להתווכח איתךמופים

אני יכול לענות לך בקיצור "קפוץ לי"

אבל אני אענה לך יותר ברור

"אתה" אומר שאני מחויב לב חד וחלק, אז אתה אומר!

אתה אומר שזה כך עפ"י הלכה, אני סומך על המקילים בנושא, אני חושב שיש לי הרבה על מי לסמוך ויש מקום להקל, והמיקל אין למחות בידו...

אתה אומר שאני פושע, אז אתה אומר, מצידי תוכל לקרוא לי גם עפיפון, זה לא מפחיד אותי

אתה אומר שאני אמור לעוף מהארץ זאת, מבחינתך אני אמור, אני לא מתכוין לעשות את זה.

אתה שואל על אמריקאים צרפתים ושוודים - זה בדיוק אותו דבר! אני לא מחויב לשום חוק שהחליטו בני אדם, זה לא מענין אותי מה שהם אומרים ואין שום חיוב מוסרי או אחר להקשיב להם.

ברור שאני יכול ללכת לאי קטן, אבל למה שאני אעשה את זה? כי ביקשת?

אתה מבקש סליחה על הסיגנון? אני לא יודע אם הלכתית מותר לך לדבר אלי כך, אבל אולי יש איזה היתר לזה...

אתה אומר שהמדינה עשתה הרבה דברים, נו אז מה? מה זה מחייב אותי להקשיב לחוקים טיפשיים של בני אדם, רק בגלל שהם גם אירגנו דברים? נהייתי עבד שלהם?

ותודה על האיחולים להצלחה.

וחבל שאתה יורד לכזאת רמה. מותר לי לחלוק עליך! מותר לי לחשוב אחרת ממך, ואין סיבה לתקוף אותי כך.

אתה תוקף חילונים ג"כ בצורה כזאת, או שהם תינוקות שנישבו וצריך לדבר איתם בדרכי נועם? אז לגבי "ערכי המדינה" שלך גם אני תינוק שנשבה!

וואלה?ותן טל

סלח לי אבל אתה מנותק מהחיים והמציאות.

אתה מחויב לחוקים של מדינה שאתה בוחר להיות חלק ממנה - כן, חד וחלק.

אתה לא יכול רק לקבל זכויות בלי לשלם חובות, לא ברור?

אתה יודע מה קורה לאנשים שאומרים קפוץ לי על החוקים של המדינה? כן כן - בסוף חירותם נשללת מהם והם יושבים מאחורי סורג ובריח. זה מה שאתה רוצה?

היו הרבה מושחתים שכנראה גם סברו כמוך שהם לא מחוייבים להקשיב לשום "חוק דבילי" של מדינה כזאת או אחרת - אבל בסופו של דבר כאשר אתה בתחומי מדינה כלשהי, אם לא תשמע לחוקים שלה, אתה יכול למצוא את עצמך מהר מאוד עם קנסות ובבתי כלא.

ב"הצלחה שיהיה לך אח יקר, לפחות תנסה ללמוד שם תורה בין כותלי הכלא.

אני לא דיברתי על ערכי המדינה מבחינה אידיאולוגית - אני דיברתי מבחינה משפטית קרה וטהורה, ומבחינת המציאות. המציאות היא שברגע שאתה מקבל זכויות ובוחר לחיות במדינה ולקבל את הזכויות שלה - אתה מחוייב גם בחובות שלה. נקודה. בכל מקום בעולם, כן. אז אתה לא מחויב להסכים אידיאולוגית עם ההכל - גם אני לא מסכים אידיאולוגית עם הכל, אבל על החוק אני שומר, כן.

לך תעלים מס בשווי מאות אלפי שקלים - רק אל תתלונן לאחר מכן למה הכניסו אותך לכלא ל7 שנות מאסר. למה זה מה שהחוק קבע, ידידי.

ברורמופים

אין שום ספק שהרבה פעמים לא משתלם לעבור על החוק.

וגם אני לא עובר על החוק סתם כך, אין לי ענין להסתבך.

אבל אתה לא דיברת טכנית!

אתה כן עירבת פה ערכים. כן דיברת על "אם אף אחד לא רואה אותך" אתה אפילו קורא לי כאן מושחת!

עכשיו עברת לכדאיות - אל תדאג, אני לא טיפש, ואני לא עושה שטויות!

לגבי החילוניםותן טל

שוב עיוותת הכל. לקחת את זה לנקודה האידיאולוגית כשזה לגמרי לא העניין.

אני לא מחייב אותך או א אחד אחר ל-ה-ס-כ-י-ם אידיאולוגית עם המדינה או עם החלטותיה - אבל כן החוק מחייב אותך בסופו של דבר להישמע לחוקים, ומי שלא נשמע, ישנן הסנקציות הקבועות בחוק מעונש כספי ועד עונש מאסר. 

זה לא קשור לחילונים - וחילוני שכמוך מצפצף על החוק אגיד לו בדיוק מה שאגיד לך. שהחוק הוא חוק ואם לא תקיים אותו - סופך להיות בין סורג ובריח.

נקודה. אין פה עניין של תינוק שנשבה -  זה לא קשור פה בכלל.

אם אתה רוצה לדרדר את הדיון בכוונה לאידיאולוגיה - לא במגרש שלי, חביבי, אמרתי לך - לא אכפת לי מה האידיאולוגיה שלך, זה לא משנה בכלל אם אתה יריב אופנהיימר או הרב כהנה. אתה אזרח במדינה שמחוייב לשמור על החוקים שלה. אז כן, גם הרב כהנה לא יכל להתמודד לכנסת בגלל שפסלו אותו בחוק- לא משנה כמה הוא מעוות, וגם יריב אופנהיימר אם יתחמק מתשלום מס, ימצא עצמו עם תביעות מצד מס הכנסה, ויש מצב גם מאחורי סורג ובריח.

גם נשיאים וראשי ממשלות ושרים נמצאים תחת החוק הזה. כולם.

יש חוקים שגם המחוקק יודע שהם לא יעבדו ב100%.רחלקה

בחינת גזרה שהציבור לא יכול לעמוד בה...

ואם כולן מבריזות, מחסירות, נכנסות לסמן נוכחות ויוצאות- והמרצים לא מעירים על זה- אין סיבה שגם אני (שבאת יש לי 1001 סיבות מוצדקות למה לא להגיע למכללה) לא אנהג כמותם.

מה שאני מרגישהפייגליניזית

שנכון הלכתית, (מעולם לא בדקתי את הנושא, אך המוסר אומר לי כך)

לסמן ע"א שלא הייתי- לא

לסמן נוכחות ולצאת- כן.

גם אני נוטה לכך.מישהו10

לשמחתי אצלנו בפתוחה אין חובת נוכחות, ככה שעבורי זאת רק שאלה תיאורטית.

אני בחיים לא אעשה את זה.דינה ל.
זה שקר.
^^^מסכימהיעל מהדרום
^^^^פשוט ויעיל. תודה דינה.ותן טל
לא מבינה למה שזה יהיה נכון מבחינה מוסרית..~א.ל

לא הבנתי את הטיעון שאנחנו מפסידים, אפשר הסבר?

למה עצם זה שאני עלולה להפסיד, מתיר לי לשנות ממה שאני מחויבת בו?

אסביר את הטיעוןנועם ה

קורה שאת לא יכולה לבוא לשיעור. קורה שיש לך 4 ימי שלישי שיש לך בהם אירוע ואת נאלצת לצאת מוקדם יותר.

גם ככה אני צריכה להשלים את השיעור על מנת להצליח במבחן או בעבודה הסופית,

בגלל שיעור אחד שהוא מעל המותר אני אפסיד קורס של שנה שלימה??

אני הייתי מסמנתשוברת גלים

ואחרי רבע שעה יוצאת

כל השנה האחרונה של התואר

ולא, אני לא מרגישה רע עם זה. לא הייתי מסוגלת ללמוד באותה שנה

בנות שאלו פעם את הרב יעקב אריאל..אילה שלוחה

בס"ד

כמדומני שתשובתו היתה "לפחות חצי שיעור, אבל אם לא תהיי, איך תדעי??"

בלי להתייחס ישירות לשאלה,שורש וגרביים
חוק נוכחות הוא תעודת עניות למרצה ולקורס.

בעצם מה שהחוק אומר "השיעור הזה מיותר, אפשר ללמוד את החומר לבד, והדבר היחיד ששנשאר כדי להצדיק את כל הבלאגן מסביב זה לחייב להיות בשיעור"

כל מילה בסלע!ודאי
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למיםאחרונה

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
הייתי מוותרת עליהם בשמחהאני:)))))
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

אולי יעניין אותך