בעה"י
אצלי המחנכת[שהייתי מאוד מאוד קשורה אליה] הייתה בדיוק בחופשת לידה ככה שהיא לא יכלה לעזור לי ולא רציתי לפתוח את זה עם המחליפה. ככה שבחרתי להתעלם מזה. מבחינתי עד שסיימתי בי"ס לא דיברתי על זה עם אף אחד מהצוות/חברות. התעלמות מוחלטת.
בדיעבד אני מציעה שתפנה אליו ותגיד לו שאתה יודע. קודם כל כדי שזה יהיה הוגן, שהוא ידע שאתה יודע ולא יצטרך להתחמק ממך וכד'.
בשיחה תשאל אותו אם הוא רוצה לדבר על זה או שהוא בוחר להתמודד עם זה לבד[וזו זכותו, ויש לו את היכולות לזה, אל תדאג]. גם אם הוא יבחר שלא-מציעה שכן מדי פעם תשאל אותו, אולי הוא יתחרט, אולי יצוצו בעיות.
בבקשה בבקשה תשתדל לעזור לו גם אם לא בשיחות ודיבורים-תוותר לו בשיעורים, תוותר במבחנים, תוותר בפעילויות כיתתיות ובמה שאפשר. מנסיון אישי[כאמור-בדיוק הגיל שהייתי], זה לא פשוט להמשיך בחיים הרגילים כשהעולם מתהפך עליך[ובטח אם ההורים עוד מסוכסכים], ב"ה שאתה לא מבין מה זה לחזור הביתה לבית מפורק. לראות את אבא/אמא לבד, וכולם מבולבלים ומפורקים.
ברור שאי אפשר לוותר לגמרי, ודווקא המסגרת עוזרת להתמודד. אבל בבקשה תגלה רגישות גבוהה ביותר בנושאים האלה.
איך אפשר לעזור? תכל'ס-אי אפשר. באמת, זה לא ביכולותיך ולא מאמינה שזה ביכולות של אף אחד. רק הזמן יכול לרפא ולעזור. בפועל-מה שכתבתי קודם הכי יעזור לדעתי. לוותר, 'לרחם', להבין שהוא עובר תהליך לא פשוט ואין לו זמן לשטויות של בית ספר.
אם הוא רוצה ההורים מסכימים-לאפשר לו להישאר הרבה פעמים בבית. אל דאגה, אני ביליתי את רוב ימיי בכיתות ז-ח בבית, הרבה יותר פעמים מאשר שהייתי בבי"ס ובכ"ז סיימתי תיכון עם בגרות מלאה ומעולה ב"ה.
לסיכום-זרום איתו מה שהוא רוצה, מה שנוח לו, כרגע העולם שלו לא בדיוק עומד במסגרת, אז למה שהוא ימשיך לחיות כמו שאר החבר'ה בגילו שממשיכים במסגרת הרגילה? לא הגיוני...
אם יש שאלות-אעזור בשמחה באישי