בנים או בנות?
ולפי זה - למי תהיה בעיה בעוד 20 שנה להת***? 
בנים או בנות?
ולפי זה - למי תהיה בעיה בעוד 20 שנה להת***? 
על כל 100 בנים- 101 בנות, וביבשת מסוימת (ששכחתי אותה כרגע) על כל 100 בנים- 106 בנות.
כי רק לגביה אני יודע נתונים מוחלטים...
לפי המושב שלי, יש יותר בנים .. אבל אנחנו לא מדד =)
בישראל נולדים יותר בנים מבנות.
אז גבירותיי ורבותיי - נא להפסיק עם השמועות שנולדים יותר בנות מבנים בישראל. להיפך. ולמען האמת - גם בעולם, בהסתמך על מידע חלקי מהלמ"ס - נולדים יותר בנים מבנות.
אלא מה - באמת, בעולם יש יותר בנות מבנים. וזה נובע מהעובדה שבנים מתים מהר יותר - גיל הפטירה של בנים נמוך משל בנות, ובנוסף גם יותר בנים מתים ממלחמות/מחלות - מאשר בנות.
כל הנתונים הנ"ל מבוססים על נתונים מדוייקים מהלמ"ס.
בקיצור - היחס היום הוא טיפה יותר לבנים לעומת הבנות - משהו בערך 102 בנים על כל 100 בנות בעולם.
אז אל תדאגו בנות - אמור להיות לכן יותר בנים להת*** איתם מאשר לבנים יהיה בנות 
שנת 2008 מסומנת באדום, לנוחיותך...
(היחס שאני הבאתי בהודעה למעלה - הוא יחס שנכון יותר לילודים היהודיים, כיוון שביחס הכללי, היחס יותר לטובת הבנים, אך היחס אצל היהודים הוא קטן יותר...)
לידות חי |
2002 |
2003 |
2004 |
2005 |
2006 |
2007 |
2008 |
2009 |
2010 |
2011 |
Live Births |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סך הכל |
139,535 |
144,936 |
145,207 |
143,913 |
148,170 |
151,679 |
156,923 |
161,042 |
166,255 |
166,296 |
Total |
מין יילוד - זכרים |
71,318 |
74,271 |
74,694 |
73,956 |
76,078 |
77,830 |
80,254 |
82,398 |
85,415 |
85,162 |
Sex of newborn - Males |
נקבות |
68,217 |
70,665 |
70,513 |
69,957 |
72,092 |
73,849 |
76,669 |
78,644 |
80,840 |
81,134 |
Females |
קבוצת אוכלוסייה - יהודים ואחרים |
98,604 |
103,599 |
104,357 |
105,112 |
109,188 |
112,543 |
117,473 |
121,243 |
125,505 |
126,550 |
Population group - Jews and others |
מזה: יהודים |
94,327 |
99,127 |
100,062 |
100,657 |
104,513 |
107,986 |
112,803 |
116,599 |
120,673 |
121,520 |
Thereof: Jews |
ערבים |
40,931 |
41,337 |
40,850 |
38,801 |
38,982 |
39,136 |
39,450 |
39,799 |
40,750 |
39,746 |
Arabs |
אמהות לא נשואות (1) |
5,036 |
5,742 |
5,559 |
5,498 |
5,896 |
6,084 |
6,408 |
6,737 |
7,044 |
7,267 |
Unmarried mothers (1) |
לידות ראשונות |
39,666 |
43,760 |
43,936 |
43,195 |
44,273 |
45,755 |
48,028 |
49,207 |
49,600 |
50,147 |
First births |
יילודים בלידות מרובות עוברים (2) |
6,400 |
6,566 |
6,378 |
6,362 |
6,777 |
7,096 |
7,168 |
7,553 |
.. |
.. |
Newborns in multiple births (2) |
שיעור ילודה גולמי |
21.3 |
21.7 |
21.3 |
20.8 |
21.0 |
21.1 |
21.5 |
21.5 |
21.8 |
21.4 |
Crude birth rate |
שיעור פריון כולל |
2.89 |
2.95 |
2.90 |
2.84 |
2.88 |
2.90 |
2.96 |
2.96 |
3.03 |
3.00 |
Total fertility rate |
יחס מינים בלידה |
104.5 |
105.1 |
105.9 |
105.7 |
105.5 |
105.4 |
104.7 |
104.8 |
105.7 |
105.0 |
Sex ratio at birth |
גיל אם ממוצע דה |
29.2 |
29.3 |
29.3 |
29.5 |
29.6 |
29.7 |
29.8 |
29.9 |
30.0 |
30.1 |
Average age of mother at birth |
גיל אם ממוצע בלידה ראשונה |
26.1 |
26.3 |
26.5 |
26.6 |
26.8 |
27.0 |
27.0 |
27.0 |
27.2 |
27.3 |
Average age of mother at first birth |
אחוז יילודים במשקל נמוך (3) |
8.4 |
8.3 |
8.2 |
8.2 |
8.2 |
8.5 |
8.4 |
8.2 |
8.1 |
8.4 |
Percentage of newborns with low weight (3) |
רואים פה שהילודה גם של היהודים עולה וגם של הערבים (לצערי)
מה שכן- ילודת היהודים עולה בסביבות ה-3,000 תינוקות בשנה, והערבים פחות מ1,000.. ב"ה.
אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,
אז ברור שזה עדיף ![]()
![]()
תודה 
שוברת גלים20131117224453.p
ng
אבל סמי טועה ובגדול...
כשקראתי את זה הצטערתי על כל שנייה. בזבוז זמן. השקעה גדולה מאוד באיסוף חומר, עבור שטויות והבלים.
אבל זה בערך סוד מדינה ואף אחד לא מדבר על זה,
משום מה
אבל חלק בתשובתך - יש יותר בנים שנולדים
לעומת זאת - במניין הגברים נשים כיום באוכלוסייה בכלל - הנשים מובילות.
אז ברור שזה עדיף ![]()
![]()
תודה 
???
אז ברור שזה עדיף ![]()
![]()
תודה 
מהם עולה בבירור שתמיד תמיד יש הפרש לטובת הבנים בילודה... ככה שההיגיון אומר שגם לפני 20-30 שנה, היה הפרש כזה או דומה לו (כדי שהנתונים יתהפכו במספר כזה של שנים צריך משהו באמת מיוחד כמו איזה התפתחות רפואית מיוחדת שגורמת דווקא לעלייה בילודת בנים וכו' - ולא זכור שהיה דבר כזה). לכן יותר מסביר להגיד שאם בעשר השנים האחרונות המגמה נשמרת קבועה, זה היה ככה גם לפני 20-30 שנים.
אם אצליח למצוא את הנתונים של לפני 20-30 שנה, אביא...
תשווה את הנתונים של הילודים- לנתונים של העולים לכיתה א
ככה תראה- כמה מבין העוברים שנולדו- באמת שרדו את גיל הינקות
היה מעניין בטבלאות שהבאת- לראות את העליה ההדרגתית בגיל האמהות בלידה ראשונה...
מעניין מה הנתונים בשנים אילו
בת יהודיה לפני 10 שנים התחתנה יותר מוקדם ממה שבת יהודיה מתחתנת כיום... (הממוצע כיום כאמור סביב 25 בערך לבת, ו127 לבן).
לגבי נתונים לכיתה א' - באמת שזה קצת יותר מסובך
אם יהיה לי זמן וכוח לחפש במאגרי משרד החינוך, לראות אם הם מפרסמים את הנתונים לפי חלוקה מגדרית - אזי אעשה זאת בעז"ה.
בכל מקרה - כיום הרפואה די משוכללת, לא רואה סיבה שיהיה שינוי משמעותי לטובת מגדר כזה או אחר. בכלל - לא ברור לי שיש אחוז רציני שלא שורד את גיל הינקות. פעם זה היה משמעותי ואכן אם ילד היה שורד את גיל 5-6, אזי היה מובטח לו שהוא יכול לחיות יותר שנים, ואילו עד אז הכל היה תלוי על בלימה והרבה היו מתים בשנים הראשונות שלהם - אבל כיום ה כבר לא ככה. תמותת תינוקות קטנה בצורה מדהימה בעשרות השנים האחרונות.
חזרנו לתקופת האבות?
ותן טל
מאמע צאדיקהמה יחס הבנים/בנות שכיום בני 20-30. לא מה היה היחס ביניהם כשהם נולדו.
היחס יכול להשתנות בצורה משמעותית עקב תמותה בגיל צעיר ל"ע ("טבעית" או לא טבעית), וסביר שיהיו הבדלים בין הבנים לבנות בשיעורי תמותה מוקדמת עקב ההבדלים הגופניים והחברתיים בין המינים.
אז עדיין יכול להיות שה"עובדה" הידועה נכונה, ובאמת בגיל הנישואין יש יותר בנות מבנים
אבל עם נתונים גדולים - כל שינוי רציני מהסטטיסטיקה מצריך הסבר ועניין מיוחד. קשה להאמין שכדבריך חל שינוי של אחוזים כל כך גבוהים (יותר מ7 אחוז צריכים לזוז מצד לצד כדי שהבנות יגברו -וזה המון!) של תמותה של בנים יותר מבנות עד גיל 20-30.
בקיצור - לעניות דעתי לא סביר בכלל. למרות שיש הבדלים גופניים בין המינים - הרפואה היום שוויונית ולא מפלה בריפוי בנים או בנות. לא ידוע לי על תמותה כל כך גדולה בגילאים האלו. בשונה מבעבר.
ולבסוף - אני בספק האם באיזה שהוא מקום יש נתונים שפרסמו, בנוגע לפילוח האוכלוסייה בדרגים כל כך גבוהים כמו שאתה מציין...
אבל אחפש.
התאבדויות התנהגויות מסוכנות.
כל אלו מצויים יותר אצל גברים ויכולים לשנות את הסטטיסטיקה
תאונות דרכים - בשנה בישראל מת בערך בן אדם אחד מתאונת דרכים - שחלקם בגלל טעויות של הנהג, אבל הם עצמם ברכב ממול נגיד, או באופניים וכו' - שבזה אין חלוקה האם יהיה בן או בת. כמובן שידוע שבתאונות דרכים גברים הם היוזמים הגדולים יותר, הם מעורבים באופן פעיל ביותר תאונות דרכים באופן יחסי. אבל עדיין שום דבר לא מבטיח לנו שבשנה ימותו יותר גברים בני עד 30, מאשר בנות עד 30.
התאבדויות - יש לך ידיעה מהמקטרה כמה התאבדויות מתרחשות בשנה? זה בטוח לא מגיע למספרים יותר מידי רציניים (רצינ - כדי שזה ישפיע על הסטטיסטיקה - זה כמה מאות. זה מן הסתם מההגיון הפשוט אין).
התנהגויות מסוכנות - לא הבנתי.
בקיצור - עדיין במחילה קשה לי להאמין שהנתון ישתנה באופן דרסטי עד גיל 30 עד כדי התהפכות הסטטיסטיקה.
אני מניח שהתכוונת לאחד ליום, וחלק ניכר מהתאונות הוא בין נהגים, וכן אחוז הצעירים גבוה יותר
התאבדויות - רק בצה"ל יש כ80 בשנה רובם המוחלט גברים
התנהגות מסוכנת - צעירים לפעמים נוטים להתנהגות שמסכנת את חייהם (שחיה בים סוער בחושך קפיצות מגובה וכד')
גם כאן נ"ל שהנטיה לגברים גבוהה יותר (גם מריבות מועדונים וחניות שמסתיימות ברצח זכורות לי בעיקר בין גברים)
של בערך 7000 בנים שימותו יותר מכמה שבנות מתות עד גיל 30, בשנתון כלשהו? זה נראה לי טיפטיפה מוגזם.
בכל מקרה נתון ממקור מוסמך (למ"ס מן הסתם, אבל לא זוכר עכשיו מקור מדויק) שראיתי, אומר שבישראל היחס בין המינים לטובת האישה משתנה רק בגיל 60, אז הנשים עוקפות את הגברים עד המוות (ונשים כידוע חיות יותר מגבר). ככה שכנראה עדיין הטענה שלי היא נכונה על אף הניסיון להוכיח שאולי לא
2012, הכי מעודכן שאפשר. היחס עדיין נשמר לטובת הבנים בגיל הזה.
וכל שנתון זה רק גדל...
באמת לפי הנתונים פה עולה שהיחס מתהפך לא בגיל 60, אלא יותר קרוב ל40. מעניין. ייתכן שהנתון שאני קראתי התייחס אולי לקבוצת אוכלוסייה מסויימת (נגיד רק יהודים) או לחלופין, היה נכון לשנים יותר קדומות (לא זוכר מה היה החיארוך שם...)
לא כ"כ הרבה
ככה שזה כבר שני שלישי האחוז.
ועדיין, שני שלישי אחוז זה עדיין מצב בו הבנים עוקפים את הבנות...
גיל 0-4 היחס הוא בערך 2.5 אחוז יותר לבנים. אז עד גיל 30 הפער מצטמצם ל2/3 האחוז - אומנם נכון, הצטמצם, אבל עדיין קיים הפער.
אתה מסתכל על כלל האוכלוסיה אני מסתכל על "יהודים ואחרים"
אם [לצורך הדוגמא] בנות 19 מתחתנות עם בני 21, אז השאלה היא כמה בנות יש בשנתון של גיל 19, לעומת כמה בנים יש בשנתון של גיל 21.
להוביל בלי לגמגם <צ>
אולי שייך לפורום המקביל, אבל ניחא
הביקוש גובר על ההיצע.
תוקם בזאת איפוא ועדת הקצאת משאבים שתדאג להזרמת וייעוד משאב הגברים
בהתנהלות מושכלת וצופה-פני-עתיד.
בעולם באופן כללי אכן כנראה שיש יותר בנות בגלל שגברים מתים יותר מוקדם, ואוכלוסיית העולם מזדקנת אז בהתמדה מספר הנשים נהיה בגילאים המבוגרים יותר מאשר נשים (אם אני לא טועה ראיתי איפוה שהוא שבסביבות גיל 60, הנשים עוקפות את הגברים).
אבל בלידה הנתונים המדוייקים שהבאתי לגבי 10 השנים האחרונות - מראות בבירור שהבנים גוברים. יחס של בערך 105 בנים על 100 בנות בלידה חי (כלומר, בלי לספור את אלו שהופלו/מתו בלידה).
כמו כל מוצר שיוצא ממפעל שהרוב בסדר וקיים מיעוט פגומים.
לאור זה, מה זה אומר על - להיות גבר? 
ג'נדסאנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי
אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים
מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב
החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.
בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.
אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.
הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל