משגע אותי שמדליקים נרות חנוכה בשמן מערביםלהתראות

בשנה שעברה היו לי ריבים , לא ממש אבל התרגזויות ,בזה שמדליקים נרות בחנוכה עם שמן מערבים. אני אמרתי שהכל זה שנהיה כמו המכבים שרצו שנהיה כאן יהודים , ושהכי משונה זה שרוצים שמן זית כמו שהיה בבית המקדש אבל לוקחים שמן טמא מערבים שזה בטח לא מתאים לדבר כזה. אמרו לי שלא כתוב באף מקום דברים כאלה , וששמן ערבי הרבה פעמים יותר בזול, וכל השאר לא חשוב. מה אתם אומרים ?

מה רע? מלאכתינו נעשית על ידי אחריםבניעקיבא

א. ברכות לה:

אמר רבי שמעון בר יוחי...

בזמן שישראל עושין רצונו של מקום מלאכתן נעשית ע"י אחרים שנא' (ישעיה סא) ועמדו זרים ורעו צאנכם וגו' ובזמן שאין ישראל עושין רצונו של מקום מלאכתן נעשית ע"י עצמן שנא' (דברים יא) ואספת דגנך.

ב. מי אמר שזה מה שהמכבים רצו??

ג. אם שמן של גוי זול משמעותית משמן של יהודי, ההלכה אומרת לקנות מהגוי.

פשוט מזעזע! ככה אצלכם בסניף?להתראות

אני נורא מנסה לחשוב שרציץת לכתוב משהו מצחיק לפורים. אבל עכשיו תיכף  חנוכה.

א. ועמדו זרים ורעו צאנכם . אבל לא כתוב שלא ישימו עלינו ויגנבו לנו את הצאן והבקר ויזרקו עלינו בקבוקי תבערה, ויירו עלינו , וייכנסו למשפחות כמו פוגל ביצהר ויישחטו אותנו . והכל בגלל שהם מחרימים אותנו ואנחנו מתנהגים כמו סמרטוטים ולא שמים אותם במקום.  כשאנחנו קונים אצלם ולא אצל יהודים זה שאנחנו משרתים אותם.

ב. המכבים רצו שהאויבים שלנו לא יהיו כאן . נקודה.

ג. מאיפה המצאת מצוה לך לקנות אצל גוי ?

בגולה אם יש הבדל גדול מותר , נורא בדוחק למי שאין לו לקנות אצל גוי . אבל להגיד שההלכה אומרת שצריך לקמות אצל גוי זה פשוט  נגד ההלכה.  ובארץ שעל ישי זה שנותנים להם להרויח הם נשארים כאן בארץ זה נגד המצוה של לא תחונם .  שיעזבו ושימצאו להם פרנסה בקנדה או ג'מאיקה או פוקלנד' או שלא ימצאו , זבש"ם . אנחנו צריכים לחזק את היהודים בארץ.

תשאל ישר את המדריכים שלך בסניף : אם יש שמן של יהודי כמו משק אחיה  ליד שילה  . או  משהו של ערבי מסכנין שהשתתפו בהשתוללות שקוראים לה אוקטובר .  מוטתר בשביל  5 שקל לתמוך דוקא בערבי ?

לא, לא התבלבלתי בחג.בניעקיבא

א. לא כתבתי בשום מקום על קנייה ממחבלים.

ב. ערבים לא שווה מחבלים.

ג. אם הבעייה שלך היא ברמה ההלכתית, לך תשאל רב. אני לא רב, ולכן אין עניין לשון פה על ההלכה. זה לא תלוי בשיקול דעתינו.

ד. אם הבעייה שלך ברמה העקרונית, יש פה מה לדון.

ה. ברמה ההיסטורית, זה לא נכון. לך תשאל את המורה שלך להיסטוריה.

ערבים לא שוה מחבלים? על זה אמרו חכמים : גיחי גיחילהתראות

בבקשה תשטוף ת'עיניים טוב טוב בשמן זית ותסתכל קצת על מה שהולך באמת.

הציבור הערבי בכללותו מצבחיע לחכנסתת בעד אנשים כמו אחמד טיבי שהיה היועץ של ערקפאת ראש המחבלים. מסביעים בעד חנין זועבי שהלכה ביחד עם המחבלים לאוניה מרמרה ששם ניסו לרצוח יהודים שבאו לעצור את המשט בעד הטרור הזה.  ומצביעים בעד אחרים שהם ממש חלק מהטרור.

הערבים יצאו בהמונים והיתנפלו על חיילים ושוטרים וחסמו כבישים בשביל לפעול נגד שהמדינה תתקיים , ויש עוד אלפי דוגמאות. אז זה אומר לגמרי ברור שהערבים ברובם הגדול מאוד בעד המחבלים. גם רקדו על הגגות כשהיו עלינו טיליעם מעירק.

אתה כותב על עצמך בני עקיבא אבל אתה כנראה משלום עכשיו .

מענייןבניעקיבא

שאם הייתי משנה כמה מילים בטקסט שלך, זה יכול להתלבש יופי על מה שהנאצים אמרו על היהודים.

אני גאה לומר שאני מבני עקיבא וזו דעתי. זה יהיה עצוב מאוד אם רק שלום עכשיו יטענו את הדברים האלה.

שנאה עוורת לא תוביל אותנו לשום מקום.

שמעת פעם על עבד אל-מג'יד ח'דר אל-מזאריב?

או אולי על רסאן עליאן שעלה לאחרונה לכותרות?

תייסיר אליאס?

אוסקר אבו רזאק?

לפחות על מדחת יוסוף?

בכל מקרה,

לא נכון לומר שכל הערבים מחבלים.

גם לא נכון לומר שכל המחבלים ערבים.

רוב האוכלסייה זה ממש לא מה שתיארת.

מיעוטים תמיד יש. גם בצד שלנו.

על סמך מה אתה קובע שזו האמת? מאין לך לדעת למה הצביעו הערבים? [ואני דווקא עיינתי בנתונים הרשמיים, ותתפלא לדעת כמה הצביעו עבור ש"ס...]

ב"ע משווה לנאצי יהודי שמתנגד לתמיכת הערבים בטרורלהתראות

~~מי שקורא לעצמו בניעקיבא ( ושהשם הזה בכלל לא מתאים לו ) בחר את דרך התגובה הניבזית ביותר. הוא הולך בדרך של שונאי ישראל הכי ניבזים. הוא אומר כאילו הערבים שרובם תומכים בהשמדת היהודים הם בעצם היהודים שסבלו מהנאצים, ואומר שהיהודים בארץ שנגד הטרור הערבי הם הנאצים !!. למרות ש"בניעקיבא" מנסה לטשטש את האמת זה כן נכון שכל המחבלים הם ערבים . נכון שיש שמאלנים בודדים שעוזרים ממש לטרור הערבי , אבל זה לא משנה לעיקר. מה עושים שונאי ישראל ? הם קוראים מחבל גם ליהודי שבעד קיום המדינה ושהוא נגד המחבלים ! זה מה שמצאתי באינטרנט : ~~HTTP://WWW.INN.CO.IL/NEWS/NEWS.ASPX/153558 סקרי דעת הקהל ברשות הפלשתינית : 97% מהפלשתינים תומכים בארגון חיזבאללה. אז "בניעקיבא" ( מישהו משלום עכשיו ?) מספר לנו ש 97% זה לא רוב ! אצלו אלה שמצביעים בעד אחמד טיבי שהיה יועץ לערפאת ולזועבי שהיתץה עםפ המחבלים במרמר הם נחמדים רודפי שלום. מצטער להגיד אבל "בני עקיבא" לא דן בצורה הגונה . הוא תעמלן נגד היהודים ונגד האמת.

תגובה ללהתראות:שמואל1

אפילו שאתה ימני (גם אני  וגם בני עקיבא ימנים  , תתפלא) זה לא אומר שכל הערבים מחבלים. תכניס לראש שלך שערבים זה לא מפלצת, צריך להיזהר מהם ולשמור מהם קצת מרחק אבל תדע שלא כל הערבים מחבלים.

ערבים שמתגייסים לצה"ל אתה שוכח?                                                                                                                מאיפה הבאת את הסקר הזה ש97% מהערבים בעד החיזזבאלה ? שלא תחשוב/י שאני בעד שלום עם הערבים אני פשוט לא חושב שצריך לשנוא את כל הערבים ברמה כזו כי כמו שכבר אמרתי לא כל הערבים מפלצות.                          לדעתי את גזענית מדי נגד ערבים וזה לא נכון לשנוא את כל הערבים.     

משגע שבעיניך להפריע לערבים לרצוח אותנו זה גזענותלהתראות

לא אמרתי שכל  אחד ואחד מהערבים הוא מחבל. חבר שלי סיפר לי ששמע  שיש ערבי ביפו שהוא לא מחבל ולא בעד המחבלים.

במצב שבו אנחנו ,לא מסתכלים על כל אחד בצד השני . מסתכלים מה קורה שם בכלל.

ואתה בורח כל הזמן מזה שהם  בחלקם העיקרי מצביעים לכנסת בעד אנשים כמו טיבי שהיה עםפ עקרפאת ובעד זועבי שהית ביחגד עם מחבלים בספינה מרמרה. ועוד כאלה.

תסתכל טוב טוב בזה  

אתה אומר שלא כלך הערבים מפלצות . אבל מה אתה אומר על זה שמחזיק יהודי ( חלק מיהודי ,שהגיע לרמאללה) בשתי ידיו . תסתכל משניה 7 עד 12 . 

הוא מפלצת או לא ? כל המוני הערבים  שמסביבו שצוהלים ושמחים הם מפלצות או לא ? .

תגיד אתה .

אלה כן מחבליםשמואל1

אבל זה שהערבים בראמלאה מתנהגים ככה זה לא אומר שכל הערבים הם כאלה.

אני יכול להראות לך הרבה סרטונים כאלה על הערבים שגרים בג'נין שראמאלה וג'נין הם ערים שיש בהם הרבה מחבלים אבל זה לא כל הערבים.

אני גם לא כל כך אוהב ערבים אבל אני לא חושב שצריך לשנוא את כל הערבים.

בטח את הסקר שהראת עשו בראמאלה/שכם/ג'נין (או בערים ערביות אחרות שיש בהם הרבה מחבלים אבל לא שאלו את כל הערבים בישראל)

טוב שאתה רואה שרוב מוחלט של הערבים הם כן מחבליםלהתראותאחרונה

כתבתי בפרוש "חבר שלי סיפר לי ששמע  שיש ערבי ביפו שהוא לא מחבל ולא בעד המחבלים."

אז מה זה אומר ? זה אומר שלא כל הערבים מחבלים כי אולי יש כזה שהוא לא מחבל .

אבל זה ככה רק במתמטיקה , כשעוסקים על מבנה חברתי לר שמים לב שלמישהו חריג  אלא לרוב ובעיקר לאלה שנותנים כיוון. אז  הערא"יים ,ערביי ארץ ישראל,   הם נגדנו רק מעיזים לפי מה שאפשר להם.

ומי שמספר שהערבים הם בעצם טובים ואפשר לטייל חופשי בסכנין   , לא ימליץ לאחות שלו לטייל בסכנין .

אם אתה כ"כ נגד שימוש בשמן של ערביםמשהו בעולם הזה
אז למה הפועלי בניין/שיפוצניקים/נהגי משאיות ומוניות וכו' וכו' שלנו כן יכולים להיות ערבים? אתה לא נהנה משום דבר שהם עושים?
טוב מאוד שאתה מצביע על עוד שטחים שדורשים שיפורלהתראות

אנא ממך,משהו בעולם הזה
*את* (;
להתראות,בניעקיבא

לחיזוק דבריי, אבי כתבה שהתפרסמה באתר זה.

הרשימה הקצרה שהבאתי באחד מהודעותיי הקודמות הינם הוכחה לדבריי.

לא מצאתי כל סימוכין לדבריך.

יותר מזה, לא הבנתי איך הגעת לזה שהשוותי את הערבים ליהודים בתקופת השואה.

טענתי, כי מי שמכריז על אנשים ממוצא מסוים, כולם, להיות בעלי אופי שלילי- הוא גזעני.

ולדברי ויקיפדיה, בערך גזענות: על פי חוק העונשין הישראלי מוגדרת הגזענות כרדיפה, השפלה, ביזוי, גילוי איבה, עוינות או אלימות, או גרימת מדנים כלפי ציבור בני אדם או חלקים של האוכלוסייה או יחידים, והכול בשל צבע או השתייכות לגזע או למוצא לאומי-אתני.

כמו כן, לא טענתי שעל הערבים הם רודפי שלום.

כל הפוסל, במומו פוסל. ודי לחכימא.

כשאמרת שהמתנגד לטרור ערבי= נאצי,השוית אותם ליהודיםלהתראות
עבר עריכה על ידי להתראות בתאריך כ"א בכסלו תשע"ד 21:49

חוק העונשין בענין גזענות חובר בידי שמאלנים , מתוך גישה גזענית נגד יהודים .

לפי החוק הזה  מי שאומר שהערבים רעים ייכנס לבית הסוהר . אבל מי שאומר דברים הכי גרועים על מתנחלים או על חרדים הוא בסדר גמור לפי החוק הזה ושום דבר לא יקרה לו.

חרדים ניסו לפני שבוע להכניס לחוק גם איסור הפצת שינאה נגד חרדים אבל השמאלנים מנעו זאת.

אם להיות בעד זה שלא יעשו טרור ליהודים זה בעיניך מום  -   זו בעיה שלך.

לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך