יש לי ילד בן 11, ויש לו בעיות חברתיות חמורות. המצב החברתי שלו היה ממוצע בדרך כלל אבל לאחרונה החריף ביותר, אני בקשר עם הצוות החינוכי בבית הספר אבל הם לא מצליחים לשנות הרבה בנידון. הם טוענים שהרבה מריבות מתחילות ממנו, אבל הילד שלי טוען שהוא מתגונן מפני הצקה חמורה, אוזני סומרות מגודל האכזריות שאיתה הוא נאלץ להתמודד מצד ילדים. בעיקר לא פיזית אלא מילולית, פגיעות והשפלות קשות, מה שיכול להזיק לילד אפילו יותר מאלימות פיזית לפעמים. אני רוצה להעביר בית ספר למקום שידוע כטוב מבחינת סוג הילדים שמגיע לשם והכל,הבעיה שכשאמרתי למנהל שם שהילד סובל מבעיות חברתיות הוא נרתע ואמר שיכול להיות שהבעיות מתחילות ממנו והוא צריך לבדוק את זה מול הצוות בבית הספר הקודם ואז להחליט אם לקבל את הילד, הצוות במקום הקודם יכול לאמר לו שאכן הבעיות מתחילות מבני בפעמים רבות, ואני יכולה להגיד בוודאות שהילד מתגונן מפני הצקות חמורות על רקע של שוני חברתי במשהו מסויים, והמנהל שלנו מבקש מילד להביא "עדים" על כל מה שהוא אומר שעושים לו כדי להעניש את הצד הפוגע והיות והוא לא ילד אהוד אין לו הרבה פעמים מי ש"יעיד" לטובתו. וככלל העובדה היא שמתעלמים מכך שיש דבר שנקרא אכזריות טבעית של ילדים לשונה מהם וסוברים שהבעיה מוכרחה להיות בילד.
האם נתקלתם במצבים דומים? איך אפשר לעזור לילד?
חיבוק לך!