הם פועלים כ"כ לא נכון!
ואין עם מי לדבר..
לא יכולה להשלים עם העובדה המצערת שהם פשוט הורסים כל חלקה יצירתית בנפש הילדים.
שהם שמים דגש על התוצאה, על הרושם בעיני ההורים, ועל הדרך מכחידים ומפספסים כ"כ הרבה...
דוגמאות?
- הבן שלי למשל, כמו הרבה אחרים, אוהב לצייר. בבית כשנותנים לו דפים וצבעים, הוא כ"כ אוהב ושקוע בזה, מצייר ומצייר ואח"כ מסביר לנו מה כל דבר (רכבת שנוסעת כאן ועוברת ככה...חיות כאלו... סולם שהילד...) בתוך כל השרבוטים העיגולים והקשקושים שלו. וזה כזה יפה ויצירתי ומעניין ונותן מקום לכל העולם שלו שבתוכו..
ובגן? "קחו מדבקות כאלו וכאלו ותדביקו פה ופה.. רק מסביב... לפי הסדר הזה.. בכל חלק תדביקו פייטים אחרים כמו ההוראות כדי שיצא יפה... את הענפים תצבעו רק בירוק, את העננים בכחול.. על השופר מדביקים רק קרפים חומים... את רואה איזה מקסים הבן שלך? לימדנו את כולם לצבוע את השלהבות של החנוכיה רק בצהוב ואיך הוא הבין וצבע יפה..."
די!!!
תעזבו את הבן שלי! תפסיקו להשמיד בשיטתיות את כל היצירתיות המהממת שעוד לא נהרסה לילדים בגילו. ב"ה. כי לנו לצערנו כבר כן. תפסיקו להפוך אותו בשעת היצירה לפועל ממושמע שמבין איפה להדביק כל דבר לפי ההוראות. מה לכל הרוחות אתם עושים???
ולמה אני צריכה לקבל כל שבוע אוסף ציורים כשב 90% מהם ניכרת הכוונתה הברורה כ"כ של הגננת? ולמה לקראת החגים אני מקבלת יצירות אומנות מעשה ידיה של הגננת? זה מעניין אותי כאילו אתם חושבים? מעניין אותי הבן שלי! (רק בסוכות האחרון קיבלנו בין היתר ברכה לסוכה מקושטת ע"י הגננות, יעני ברמה של גן אבל הן עשו. כאילו איזה אינטרס יש לי לתלות את זה בסוכה? אם זה יפה אני אתלה. אם זה לא יפה אבל של הילד שלי אז גם. אבל שאתלה בסוכה בביתי יצירה לא יפה ושלכן????
)
- או כשבביקור בגיל 3 בטיפת חלב האחות (המקסימה בשאר הדברים. לא בזה) אומרת לי שעלי כבר ללמד אותו איך לצייר איש. שאראה לו עיגול, שני עיניים, קוים לידיים ולרגליים, הוא כבר אמור להצליח לצייר ככה. ושוב אני
. מה? כאילו מה? למה זה טוב? שייצייר איך שהוא רוצה. מבטיחה למשרד הבריאות שלחקות אייורי דלתות שירותים הוא כבר ידע כשיגדל, אל דאגה.ועכשיו, זה פי אלף יפה הצייורים שלו מהדפוס השבלוני הזה.
- או במסיבת חנוכה שפשוט רואים איך כל הכוונון והדאגה היא להרשים את ההורים. באביזרים ושירים ותנועות. שידעו איזה מוצלחת הגננת. במקום, להקדיש את כל האנרגיה הרבה הזאת לפיתוח הנשמות של הילדים כ"א לפי איך שמרגיש בנוח.
ועוד לא דיברתי כמובן על זה שאין סיכוי שמישהו מגיע אליו באמת בתוך כל ה30 ומשהו ילדים.
ועצוב לי שככה הוא אמור להעביר את השנים האלו ![]()
(הום סקולינג זה לא הכיוון והאפשרות... זה לא לאנרגיות ולסבלנות ולכוחות נפש שלי. וגם, על אף שאני מניחה שיש גנים טובים וקטנים במקומות אחרים, מה אני אעשה? יש כ"כ הרבה שיקולים בבחירת מקום מגורים, א"א ללכת רק לפי גן לילדים...)
כמה שאני לא אוהבת גן ילדים!!!!!