מה אתם אומרים הצינות מתה?תודה על הכל

ואסביר את עצמי:

סבא שלי ז"ל גדל בבית חסידי באירופה ובימי נערותו הצטרף לאצ"ל ופעל רבות למען הקמת המדינה

מחבריו הטובים היו ז'בוטינסקי, ביאליק וכו' (הרבה רחובות כיום...מוציא לשון)

הוא השתתף במבצעים רבים ועשה רבות למען המדינה.

חלפו שנים ולעת זקנה הוא לא היה מסוגל לראות חדשות באומרו זו המדינה ? למען מה הקרבתי את חיי?

והתחיל לחזור בתשובה, להניח תפילין וכו'.. ואמר בעצמו "הצינות מתה"

(במאמר מוסגר: יום אחד במקרה הפיליפיני שהיה איתו שם חדשות ושם הוא גילה שהמדינה פגעה בו ישירות(ולא ארחיב ע"מ לשמור על צינעת הפרט...)והוא חטף התקף לב ותוך שבוע נפטר עצוב ת.נ.צ.ב.ה)

:-‏( ‏תלוי ‏למה ‏אתה ‏קוראי.ל.
ציונות ‏...אם ‏הציונות ‏זה ‏הממשלה ‏והעומדים ‏בראשה ‏או ‏החזון ‏של ‏שיבת ‏ציון ‏שהוא ‏לעולם ‏לא ‏ימות ‏יש ‏מי ‏שמנסה ‏להרוג ‏אותו ‏אבל ‏הוא ‏לא ‏יצליח ‏.אבל ‏אין ‏ספק ‏שהתנועה ‏הציונית ‏מתה ‏מזמן ‏.אגב ‏הוא ‏לא ‏היחיד ‏יש ‏לי ‏חבר ‏שסבא ‏שלו ‏היה ‏לוחם ‏אצל ‏ורדפו ‏אותו ‏כמעט ‏כל ‏החיים ‏כי ‏הוא ‏לא ‏הסכים ‏להתגייס ‏והיה ‏צריך ‏להחליף ‏זהות ‏ושם ‏משפחה
אם ככה חיו כאן יהודים עוד הרבה לפני שהציונות נולדהתודה על הכל

כמה בדיוק?דתי לאומי

כמה אלפים?

זה ‏לא ‏אומר ‏שהתנועה ‏י.ל.
הציונית ‏לא ‏מתה ‏.עשתה ‏משהו ‏טוב ‏בשביל ‏מטרה ‏סופית ‏רעה ‏בה ‏לא ‏הצליח ‏להם ‏הם ‏העלו ‏את ‏המודעות ‏שיבת ‏ציון ‏וכאן ‏זה ‏נגמר ‏.זה ‏לגבי ‏התנועה ‏הציונית ‏לא ‏לגבי ‏הציונות ‏בכללותה ‏גם ‏מי ‏שמתיימר ‏להיות ‏ממשיכי ‏דרכם ‏כבר ‏לא ‏הולך ‏בדרכם ‏ככה ‏שהם ‏מתו ‏סופית
זה שבן גוריון ניסה למכור לך שהציונות-אריאל דל"ת

היו אנשים העליה הראשונה ודומיהם, והתעלם לחלוטין מתלמדי הגר"א, והרבה יהודים שעלו פה לפני העליה ה"ראשונה", לא אומר שהם משקפים את הציונות..

כמו שי.ל אומר- חזון הציונות לא ימות לעולם. כמה שירצו בזה..

אחלה.דתי לאומיאחרונה

כמה יהודים היו כאן?

לא מתה, היא פשוט שונה.. וקצת חולה (;משהו בעולם הזה

זה נכון שהיום יש הרבה פחות 'ציונים', אבל הציונות עצמה גם השתנתה..

אם פעם זה היה דברים מפוצצים כמו להקים מדינה\להילחם בבריטים\לקבל אוניות של מעפילים\להצטרף לאצ"ל

אז היום זה דברים ויתר יומיומיים, גרעינים תורניים, חיזוק של יישובים ביו"ש, גיוס לצה"ל, שירות לאומי,פיתוח של הנגב..

קבלת עולים (בצורה טיפה שונה), קירוב לבבות, התנדבות בעמותות שתורמות לחברה הישראלית, הסברה בעולם וכו'...

סורי על הבורות. מה היא ההגדרה של ציוני?מישהי=)

תמיד חשבתי שזה אדם שאוהב את ציון..

ומה זה ציון?אריאל דל"ת

ציון זה ירושלים, אגב.

נכון.. ציון זו ירושלים.מישהי=)

אבל גם ארץ ישראל, לא?

ציוני זה אחד שמשתייך לתנועה הציוניתיוני
התנועה הציונית זאת תנועה שחרטה על דגלה את הלאומנות היהודית. נמאס להם מהרדיפות שעובר העם היהודי והחזון שלהם היה להקים מדינה עצמאית לעם היהודי ולכל מי שנרדף. הם הבינו שאם הם יזמינו אנשים לבוא איתם ולהקים מדינה באפריקה מעטים יבואו אחריהם (כמו הנסיון להקמת מדינה יהודית בדרום אמריקה) אבל אם הם יחברו בין החזון של עם ישראל לבניין בית המקדש והחזון שלהם למדינה יבואו אחריהם המונים.
נו אז הקימו כבר את המדינה, אז מה זה עכשיו?מישהי=)
שכחת ‏להוסיףי.ל.
שחלק ‏מהחזון ‏שלהם ‏היה ‏שהמדינה ‏תהיה ‏חילונית ‏ואפיקורסית ‏ללא ‏שום ‏קשר ‏לדת ‏ואת ‏זה ‏הם ‏ניסו ‏לכפות ‏בכח ‏על ‏מי ‏שלא ‏חשב ‏ככה
זה אומר שלא טוב להיות ציוני?מישהי=)

אני בעד להפוך את ההגדרה לכזו:

ציוני= אדם שאוהב את ארץ ישראל וירושלים,

לא בעד חלוקה,

עושה למענה..

ותוסיפו..

וגם ישראלי יהפוך לאחד מבניו של ישראלשיר ידידת

ולא לאחד שמנסה להתחמק מיהדותו ובעד "מדינת כל אזרחיה".

הלוואי בקרוב...

אם פעם אנשים חיו ציונות, היום הם נרדמו.אריאל דל"ת

ובמקום לפעול למען א"י השלימה הם אומרים שהעיניין עכשיו זה "להקים גרעינים תורניים", לא שאני מזלזל בזה, אבל זאת לא ציונות..

לא ראיתי עדיין שהאצ"ל/הלח"י/אפילו ההגנה, אולי במיוחד ההגנה- עשו דברים כדי לקרב את לבבות עם ישראל לאביהם שבשמיים.

גם הרב קוק לא ראה את הייעוד שלנו ב"להחזיר את הקיבוצניקים בתשובה". 

[ואל תקפצו עלי עכשיו עם מסע המושבות כי זה לא היה הייעוד העיקרי של הרב זצ"ל, העיקר בשבילו היה לעלות לארץ, להקים פה מלכות, לכבוש את הארץ וכו'..]

הוא אומר שזו מטרת העם במפורש במאמר הדוראיש_בנימין
הציונות הישנה השיגה את מטרת קיומה גוועה ומתה...שיר ידידת

מטרת הציונות הישנה הייתה להקים מדינה (אני מדברת על הציונות החילונית) הם עשו את זה ולא נשאר להם למה לשאוף.

ומה עם הציונות הדתית?

הציונות הדתית שאבה את הלגיטימציה שלה חלק מהתורה וחלק מהציונות החילונית. (תלוי מי)

כאשר הציונות הדתית לקחה על עצמה את משימת יישוב ארץ ישראל אחרי מלחמת יום הכיפורים- גוש אמונים. בהתחלה הם עוד קיבלו לגיטימציה  מהציונות החילונית הישנה.

אבל באוסלו קרה המהפך- פתאום הם היו "פרופלורים". 2% של אזרחים סוג ב' של המדינה-  דמם הופקר והם הושמצו בכל דרך אפשרית.

הציונות הדתית הבינה שאת הלגיטימציה שלהם הם צריכים להביא ממקורות אחרים- אמתיים- יהודיים. הם הבינו שרק מכוח התורה  יש לנו מה להיות כאן ואז הם התחילו לפעול מכוח עצמם.

האם עדיין קוראים לנו ציונות דתית? או האם הפכנו למשהו אחר עם שם אחר? ההיסטוריה תקבע איך יקראו לנו.

(ואולי הציונות תחזור למובנה המקורי- אנשים שאוהבים את ציון)

כל התיאור ההיסטורי הזה הוא סכמטי בלבד. אפשר להתווכח על תאריכים.

אפשר להגיד  שיש אנשים שהבינו את זה ממזמן הרבה לפני אוסלו- זה נכון.  יש אנשים שעדיין לא הבינו את זה- גם זה נכון.

לא התיימרתי להיות מדויקת אני רק ניסיתי לסקור  את המהפכים שעברה הציונות  ובעיקר הציונות הדתית.

ממליץ על הספר "גאולת ישראל במשבר המדינה" של שב"דדי"מ

שב"ד-שבתאי בן דב.

http://www.daat.ac.il/daat/vl/tohen.asp?id=496

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך