אובדי עצות... [שינה]הביצה שהתחפשה

בס"ד

שלום לכולם,

בני בן שנה וחודש, יש לנו בעיות רציניות בשינה שלו. מההתחלה הרגלנו אותו לישון במיטה שלו. הייתה לו שנה לא פשוטה בכלל- כאבי בטן [קוליק רציניים ביותר] עד גיל חצי שנה, אח"כ כאבים איומים של בקיעת שיניים, דלקות אוזניים חוזרות ונישנות, וכו'.

כשהיה כאוב כל כך היינו לוקחים אותו לידינו במיטה שלנו וכך היה נרדם- תוך כדי מסאגים להרגעה וכו'.

כעת המצב כזה: הבחור בן שנה וחודש, בד"כ נרדם לבד [לאחר טקס שינה מסודר מאוד: מקלחת, פיג'מה בחושך, בקבוק ולישון.] זה קורה בערך בשעה 7 בערב. ב9 הבחור מתעורר ולא מוכן להמשיך לישון! כאילו מפחד ממשהו. אני יושבת לידו ושרה לו שירים, מלטפת את הגב, את הבטן, מנסה להרגיע אותו בידיים שלי והלהחזיר אותו, ולא מוכן. הדבר היחיד (!!!!!!!!) שמרגיע אותו זה לקחת אותו למיטה שלנו [גם אם אנחנו לא שם] ורק שם הוא נרדם. כמובן ברגע שאנחנו מעבירים אותו בחזרה הוא מתעורר...

המצב הזה קשה לנו מאוד, יש לציין כי בע"ה אני עתידה ללדת בימים הקרובים וברור לי שזה משפיע. אני נותנת לו טיפות לשינה רגועה וזה לא עוזר... [הוא ישן רגוע רק אצלנו...]

אנא עיזרו להורים עייפים ומותשים...

אין לי תשובות, בהצלחה ובשעה טובה!יום השביעי
אני חושבת שהוא פשוט התרגל לישון איתכם, גם ילדיימה אני ומה חיי

היו ככה, אחד מהם עדיין... כרגע אני "עובדת" עם הקטן על זה שהוא הולך לישון כשהשאר הולכים לישון, במיטה שלו בלבד, ואני מחזיקה לו את היד ויושבת לידו עד שנרדם, אבל הוא כבר בן שנתיים אז הוא מבין עניין, תלוי בך מה את מוכנה לעשות בשביל זה, וכמה סבלנות יש לך, אני במקומך הייתי יושבת לידו , גם אם הוא יבכה, ככה כמה ימים ואז זה יעבור.זה ממש תלוי אם את מרגישה שהוא יבין... ואין סיבה לחשוש מהבכי- את לידו ולא נוטשת אותו.או בעלך, כמובן.יש כאן המון שרשורים בנושא.....בהצלחה!!

^^^ נוח לו יותר אצלכם וכן הוא גם התרגל לזהחדשה דנדשה
גם אני ככה עושה אני יודעת שזה לא טוב, אני מעבירה וזה בסדר אבל בהתחלה הייתי מעבירה רק כשעבר איזה חצי שעה שהוא נרדם טוב.. אולי תנסי גם, לחכות שהוא נרדם טוב טוב.
אולי המזרן לא כל כך נוח לו ? סתם מנסה להעלות השערות. ..אולי קצת לנדנד אותו במיטה שלו, אולי להרדים על הבטן ואז אחכ להפוך לגב או לצד.
בכל מקרה אני יודעת שגם אני אצטרך להתמודד עם זה בהמשך , פשוט הכי קל להרדים איתי, ככה אני נחה בנתיים.
דווקא לא מסכימה שזה לא טובבת 30

למי זה לא טוב?

אולי לנו, ההורים זה לא כ"כ נוח וקצת מציק לפעמים לנסות להתהפך באמצע הלילה ולגלות שאני כלואה בין שתי ילדות...

אבל ברור שלהם זה הכי טוב בעולם...כמה בטחון זה נותן לילדים. 

אולי לא כולם יסכימו איתי, ויחשבו שזו תלות, אבל בעיני, ילד בן 2, 3, אפילו 6 שרוצה לישון ליד אבא ואמא זה נורמלי לגמרי. הרי בגיל 15 הוא לא ירצה יותר, נכון?...

נכון, צריך לשים גבולות- כל משפחה לפי מה שמתאים לה ולפי רמת ההצקה של הענין...לנו יש לילות שמראש אני מודיעה שהלילה לא באים אלינו. וזהו.

בגלל שמעצבן אותי לישון צפוף, יש הסדר קבוע- הן באות עם ציוד הקפי- כרית, שמיכה ודובי, ומוצאות מקום פנוי על הרצפה לידינו. פורשות שמיכה ולילה טוב. בחורף זה קצת בעייתי בגלל הקור, אולי נקנה מזרון לצורך הענין...

נראה לי שממש לא צריך להילחץ מזה שככה הילד מתרגל להירדם ולישון. הוא בסך הכל ילד, ורוצה להיות ליד אמא. לא נראה לי שצריך להילחם בזה כ"כ.

זה מאוד אינדיוידואלי. אם זה מפריע לה צריך לעזור להמה אני ומה חיי

למצוא דרכים כדי שזה לא יקרה, ואני מאוד מבינה אותה, גם בעניין שזה צפוף וגם בעניין של תינוק חדש.

אני במקומך הייתי שמה מזרון בחדר השינה בשבילואמא תות
ילדים מרגישים שמשהו משתנהמימיק

לילדים יש חיישנים מעולים להרגיש שאמא לפני לידה

הם מריחים שמשהו עומד לקרות, והם נצמדים לאמא'לה כדי לחוש בטחון בפני משהו שהם לא ממש יודעים מהו.

גם אחרי הלידה (בשעה טובה!) הוא יצטרך המון חום ואהבה כדי להתמודד עם השינוי (שינוי נפלא! אבל בכל זאת שינוי)

לדעתי האישית - עדיף להרפות, לשחרר את הלחץ שהוא חייב לישון במיטה שלו.

הוא עוד תינוקי...

לא יודעת אם יש עוד ילדים בתמונה, אבל אם הוא כרגע בן יחיד אז עוד יותר מוסבר. בכורים הם מאוד חכמים ומבינים.

מה שכן אפשר זה לומר לו משפטים של בטחון -

אמא תמיד איתך. אמא כאן לידך תמיד. אמא אוהבת אותך.

אתה האוצר הכי יקר בעולם, השם נתן לנו אותך במתנה

לא משנה מה יהיה, אנחנו תמיד ביחד

(אפשר להכניס גם את - "גם אם אמא לפעמים הולכת, היא חוזרת אליך")

בקיצור, לפני לידה זה לא הזמן המומלץ להקנות הרגלי שינה חדשים...

ובכל זאת מה היא אמורה לעשות עם 2 ילדים שנצמדים אלימה אני ומה חיי

אליה בלילה?? אולי אם היא לא הייתה לפני לידה היא הייתה מחכה עוד קצת, אבל אני ממש מבינה אותה שהיא חוששת מלהתמודד עם 2 במיטה אחת... זה מובן לגמרי. השאלה מה עם האבא, אולי להוסיף מזרון או מיטה קטנה לילדון, והתינוק בעריסה, והאבא אחראי על הגדול...

צודקת שזה לא קלמימיק

ההצעה שלי מגיעה מההבנה שבד"כ שינוי גדול מהסוג הזה (גם גמילה מטיטולים וכד') לא כדאי לעשות בזמן שבדיוק עוד רגע נולד לו אח\ות, כי מיד אחרי הלידה בד"כ יש רגרסיה מסויימת, נורמלית לחלוטין, שנובעת מהצורך של בני המשפחה להגדיר מחדש את מקומם (זה נכון גם עבור ההורים - מאמא לילד - אמא לשניים, פתאום כבר "משפחה" ולא זוג עם ילד)

אין לי פתרונות קסם,

אישית אני בדעה שזה לא נורא, בעיקר אם אבא יכול לסייע.

אני חושבת שיהיה לו אולי קשה להיות לבד בחדר אחר כש"כולם חוגגים" - אבא אמא ותינוקי ביחד והא מבודד...

אצלנו אחרי הלידה ככה זה היהבת 30

התינוקת איתי במיטה

זו שמעליה- עם אבא במיטה.

והגדולה, כשהגיעה- על שמיכה על הרצפה.

לא נרשמו תלונות מיוחדות.

הגבול מתי לישון עם ההורים/מתי לשיר זה טוב ומתי לאא.........לף

עובר- כשזה מפריע להורים (או לאחד מהם)- אז סימן שצריך להפסיק...

-זה נשמע כמו ילד צומי או ילד כח, מכירים את הגישה?

אם יש לו כל מה שהוא צריך- ז"א, לא עשה בחיתול, הוא לא חולה, ולא רעב (ילד רגיל שאכל טוב ב7, לא רעב ב9...)

אז אפשר פשוט לומר לו בנחת- לילה טוב..

ולצאת מהחדר.

בפעם הראשונה- בטוח יבכה!

אבל אם לא תחזרו אליו, הוא ירגע וירדם.

בפעם הבאה, אולי יבכה מעט, לבדוק אם הפעם כן תבואו ללטף ולשיר לו,

ואולי -כבר לא. הוא פשוט יבין שרק אם יש סיבה אמיתית כדאי להזעיק את אבא/אמא

בהצלחה

לא טוב להרגיל ילד לרעיון שההורים לא קשובים לצרכיויוקטנה

תינוק בן שנה, מרגיש מפוחד מהרעיון לישון לבדו.

אי אפשר להסביר לו שהוא לא באמת נמצא בסכנה. מבחינתו הוא בצרה צרורה, וברוך השם יש לו את הוריו לשמור עליו.

כשהוריו מועלים בתפקידם, הוא ייתיאש מהם. כמו שאמרת: בפעם הראשונה בטוח יבכה! אמרת "בטוח" מהמילה "ביטחון": תחושת הביטחון שלו באה מהוריו. מהוודאות - הביטחון - שהם יבואו "להצילו".

עוד כמה נסיונות, והילד ילמד להתייאש מהוריו.

אז כשהוא בן שנה וחושש לישון לבדו, זו סכנה לא אמיתית. אבל בחייו מצפות לו סכנות אמיתיות מאוד, וכשהוא ייתקל בהן, כדאי שיהיה לו ביטחון שהוריו שם בשביל לעזור לו, ושהוא לא לבדו מול הלבטים והשאלות (סמים? אלכוהול? סיגריות? בנות? בנים?).

בדיוק הפוךyr

הוא צריך להתרגל להתמודד עם החיים. בגיל שנה זה התמודדות עם לישון לבד ובגיל 15 עם פיתויים אחרים. ואם עכשיו לא ידע להתמודד אחריתו מי ישורנה. ההורים שם לידו אבל לא במקומו! נו, באמת, אף ילד לא יסבול מתחושת ניתוק מההורים בגלל שהוא לא ישן במיטה שלהם. יש כללים בבית, ואם קובעים שלכל אחד המיטה שלו זה משהו שכל ילד יתרגל אליו אלא אם יפנקו אותו (ממש יותר מדי לדעתי).

אז אתה אומר שאפשר להחליף אבא ואמא בנהג וטבחית?יוקטנה
חלילה! הורות זה תפקיד מהותי ולא רק כיףyr

ובטח שלא הצדדים הטכניים הם העיקר.

איך בכלל הגעת לזה ממה שכתבתי?

לפנק זה כיף, אבל את המחיר משלמים אחר כך כפל כפליים. הורה צריך לדעת שתפקידו הראשון זה להעניק לילד דרך חיים, ובכלל זה גם חום ואהבה אך לא פחות מכך גבולות והרגלים וסדרי חיים.

רוב הצרות של הדור ("חוצפא ישגה"...) נובעים מפינוק יתר ומהורים שלא מעמידים את ילדיהם בפני הדרישות שהחיים מציבים בפניהם וככל שיגדלו גם שריבונו של עולם מציב בפניהם, ומחויבויות למערכות כמו לימודים וחברה וכן הלאה.

אז בגיל הקטנטן זה מתבטא גם בלשים אותו במיטה על אף שהוא רוצה עכשיו להתכרבל בזרועות אמא. אל דאגה שום תחושת נטישה הוא לא יחווה מכך, אך הוא ילמד שבשעה זו וזו הולכים לישון וזהו. יהיה קצת בכי בדרך, אבל ככה לומדים.

לפעמים נכון שיש ילד שחווה את ההליכה לישון כנטישה ואז לתקופה קצרה כלשהי אפשר לשבת על יד מיטתו עד שנרדם, אבל בוודאי שלא להפוך את זה להרגל של קבע, ובטח ובטח שלא להביא אותו למיטה של ההורים.

להיכנע לגחמות של ילד זה הרה אסון - וכל גיל וגחמותיו.

אבל מצד שני אם הילד חווה תקופה של קושי ועצבנות וחרדה לקראת לידה צפויה וכו' אז בהחלט צריך לפנק אותו קצת יותר מהרגיל, ולחבק יותר ולשחק איתו וכו' - אך בזמנים אחרים. לא דווקא בזמן ההליכה לישון (שאז זה שובר מסגרות חיים חשובות).

ואגב, דווקא לקראת לידה חשוב לעשות את מהר לפני הלידה כדי שאם תתלווה לזה קצת תחושת נטישה אז שזה לא יתקשר לאח החדש, ואז יהיה יותר קל לפצות על זה בתשומת לב חילופית. 

להרגיע ילד מפוחד לא נקרא לפנק. זה נקרא להגן.יוקטנהאחרונה

אם לא על הגוף - על הנפש.

גם זו אחריות הורית.

הורים זה לא רק כיף-כיף-כיף.

הורים זה לא רק כשנח - זה גם כאשר רוצים לישון ועייפים (או רעבים).

הורים זה כבר לא רק בעל ואישה חופשיים לנפשם.

הורים הם בוגרים.

מאוד מאמינה במה שאת כותבת יוקטינהתותי77
לא חייב להכניס למיטה שלנו. אפשר לשבת על ידו ללטף וכו עד שירדם.
כן לתת את המסר שמעכשיו לא נכנסים למיטה אבל אמא ואבא תמיד לצידך גם אם יש כלל חדש בבית. וזה חשוב!!!!
וסליחה אבל תינוק שנולד לפני שנה לא אמור להתמודד עם פחד כזה נקודה. זה מוביל למשבר אמון ואיך יהיה לו אמון בכלל באנשים אם ההורים שלו כבר שברו לו אותו. ושוב... תינוק בן שנה השם ירחם. תינוק.
יותר מזה יש מלא אנשים שבגיל הרבה יותר מאוחר חוו משבר אמון עם ההורים כי הם מעלו באמון של הילד וגם אז יש משברים אז זה גם בסדר?
באיזה שעה הוא קם משינת צהריים וקם בבוקר?l666

אולי מבחינתו זאת שינת צהריים שנייה ואז הוא מתעורר?

השאלה היא איך את רואה את הדבריםלב אמיץ

נכון שתינוק בן שנה הוא תינוק ונכון שיש יתרונות גדולים לישון עם אבא ואמא, מצד שני גם להחליט לעשות סדר ולעמוד על כך שישן במיטה שלו זה בסדר. מוגזם לומר שילדים מאבדים את האמון באבא/אמא רק בגלל חינוך להרגלים.

מה שכן יש מס' נקודות שכדאי לך לקחת בחשבון: 1. מאוד יכול להיות שכבר בשבוע הקרוב יבקעו לו שיניים נוספות ואז כל המאמץ (והבכי - יהיה בכי) לא משתלמים.          2.אם אין לך מספיק ימים עד הלידה כדי לעבוד על זה, לא בטוח שזה הזמן לשינוי. אולי תצטרכי לדחות את זה בעוד כמה שבועות כדי שלא ירגיש שדוחים אותו מפני תינוק חדש.

ואם החלטת ללכת על זה תצטרכי להיות טיפונת קשוחה, עם כל הצער, אחרת זה לא יעבוד.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך