בס"ד
שלום לכולם,
בני בן שנה וחודש, יש לנו בעיות רציניות בשינה שלו. מההתחלה הרגלנו אותו לישון במיטה שלו. הייתה לו שנה לא פשוטה בכלל- כאבי בטן [קוליק רציניים ביותר] עד גיל חצי שנה, אח"כ כאבים איומים של בקיעת שיניים, דלקות אוזניים חוזרות ונישנות, וכו'.
כשהיה כאוב כל כך היינו לוקחים אותו לידינו במיטה שלנו וכך היה נרדם- תוך כדי מסאגים להרגעה וכו'.
כעת המצב כזה: הבחור בן שנה וחודש, בד"כ נרדם לבד [לאחר טקס שינה מסודר מאוד: מקלחת, פיג'מה בחושך, בקבוק ולישון.] זה קורה בערך בשעה 7 בערב. ב9 הבחור מתעורר ולא מוכן להמשיך לישון! כאילו מפחד ממשהו. אני יושבת לידו ושרה לו שירים, מלטפת את הגב, את הבטן, מנסה להרגיע אותו בידיים שלי והלהחזיר אותו, ולא מוכן. הדבר היחיד (!!!!!!!!) שמרגיע אותו זה לקחת אותו למיטה שלנו [גם אם אנחנו לא שם] ורק שם הוא נרדם. כמובן ברגע שאנחנו מעבירים אותו בחזרה הוא מתעורר...
המצב הזה קשה לנו מאוד, יש לציין כי בע"ה אני עתידה ללדת בימים הקרובים וברור לי שזה משפיע. אני נותנת לו טיפות לשינה רגועה וזה לא עוזר... [הוא ישן רגוע רק אצלנו...]
אנא עיזרו להורים עייפים ומותשים...
כרגע אני "עובדת" עם הקטן על זה שהוא הולך לישון כשהשאר הולכים לישון, במיטה שלו בלבד, ואני מחזיקה לו את היד ויושבת לידו עד שנרדם, אבל הוא כבר בן שנתיים אז הוא מבין עניין, תלוי בך מה את מוכנה לעשות בשביל זה, וכמה סבלנות יש לך, אני במקומך הייתי יושבת לידו , גם אם הוא יבכה, ככה כמה ימים ואז זה יעבור.זה ממש תלוי אם את מרגישה שהוא יבין... ואין סיבה לחשוש מהבכי- את לידו ולא נוטשת אותו.או בעלך, כמובן.יש כאן המון שרשורים בנושא.....בהצלחה!!