מחפשת סיפור על מישהו שהמדריך שלו היה לו משמעותיעוד חוזר הניגון

בס"ד

קצת דחוף. אשמח ממש. תודה!

הרב חכ שי פירוןאיש_בנימין
הוא סיפר לנו בועידה שהם היו חמישה בנים בשבט שבאו ממשפחות חילוניות והוא החזיר את כולם בתשובה...
הוא בעד מורים ערבים בבתי ספר שיתחתנו עם יהודיותלהתראות

פירון מחייב בתי ספר לקבל מורים ערבים. ברור שיהיו הרבה הרבה מקרים שמורות יהודיות ותלמידות שביעית שמינית יתקשרו נפשית למורים האלה .

לפחות בחמ"ד אין אותםמשהו בעולם הזה
מה הקשר?איש_בנימין
1עידוד נישואי חילונים לערבים בסדר? 2יחייב גם בדתי!להתראות

ממש מזעזע ש'משהו בעולם הזה' חושב שזה בסדר לדאוג שמי שלר מקיימת  הרבה מצוות  תלך אחרי ערבי ותתחתן איתו.  

חוץ מזה ההוראה של שי פירון לקבל מורים ערבים זה גם לגבי האולפנות וגם לגבי ישיבות תיכוניות וכל בתי הספר הדתיים.

ומי שיש לו עיניים ברא יודע שכבר קרה לא פעם אחת שבת שרות לאומי הבייתה אשתו הראשונה או השניה של ערבי.

ממש לא אמרתי ככה! תודה שאתה מחליט בשבילי,משהו בעולם הזה
כל מה שרציתי לומר זה שב"ה לפחות מנהלנ החמ"ד השכילו לא להסכים לזה,
ולמקרה שלא ידעת, אצל חילונים (וגם מסורתיים) כבר מזמן מכניסים מורים ערביים
פירון בעד הכנסת ערבים והגברת התבוללות,לא דמות מופתלהתראות

וזה שיש כבר מורים ערבים בחינוך חילוני ויש כבר נישואי חילוניות לערבים , לא הופך את החיוב להכניס עוד ועוד ערבים למשהו בסדר .

הוא פירון כםן רותה לחייב את הדתיים להכניס ערבים לחינוך. אני מסכים אתך שטוב שהדתיים  מתנגדים. והלואי שגם החילונים יתנגדו , והלואי שזה יעזור.

אבל בסך הכל , הכל אומר ששי פירון זה לא דוגמא של מישהו שצריך להיות לסמל  למדריך טוב.

אפשר וחובה עלינו למצוא בכל יהודי צד חיובי,משהו בעולם הזה
אז נכון, הרב פירון עושה לא מעט דברים שאנחנו בכלל לא שמחים בהם..
אבל אם אפשר ללמד עליו זכות במקרים אחרים אז למה לא?
בסה"כ גם על עשיו לימדו זכות (שכיבד הורים) והרב הרבה יותר צדיק מעשיו (;
מלאכי א' ג/"ואת עשיו שנאתי". אהבת עשיו אינה יהודיתלהתראות

קודם כל , אם היית מאמין במה שאתה כותב היית מחפש משהו טוב אצלי.

לא נכון שאפשר למצוא בכל יהודי משהו טוב.

אין שום דבר טוב ב יהודי שהיה ממפקדי הריסת בית המקדש :

מתוך ויקיפדיה,:

טיבריוס יוליוס אלכסנדר נולד למשפחה יהודית עשירה ומיוחסת באלכסנדריה  .......אספסיאנוס הותיר ביהודה את בנו טיטוס, אשר מינה את אלכסנדר למפקד צבאותיו. אלכסנדר הפך ליועץ ראשי לטיטוס, בעת המצור על ירושלים ואף בעת שריפת בית המקדש.

גם אין דבר טוב ביהודי שהמציא את עלילת הדם .  גם לא  בשלום עכשיו שעוזרים לערבים  לפגוע ביהודים .

כשאתה מלמד זכות על יהודים פושעים גמורים שכאלה אתה קודם כל עובר על האיסור לשקר. חוץ מזה אתה מכשיר כך את עצם הרישעות.

אף אחד לא לימד זכות על עשיו. יעקב רק חשש שמא יש לעשיו זכות שתעמוד לו כדי לפגוע ביעקב.

חבל שלא שמת לב שיש מקצוענים  שהתמחו בזיוף  דברי התורה ודברי חז"ל . מעקמים מקורות ומציגים אותם כאילו התורה בעד אויבי ישראל.

עשיו?בניעקיבא

אנו מנסים למצוא את הטוב בך. 

עיוות התורה, וההיסטוריה, עדיין לא גורם לנו לשנוא אותך.

ויקרא י"ט י"ז- לֹא-תִשְׂנָא אֶת-אָחִיךָ בִּלְבָבֶךָ

לעניין הפסוק ממלאכי, הנביא מביא שם טענה של העם- הרי לעשיו יש את אותה זכות אבות של יעקב, אז למה הקב"ה בוחר ביעקב ולא בעשיו? הנביא אומר שבעקבות ההתנהגות של עשיו, הקב"ה שונא אותם.
האם מדבריך ניתן להבין שהרב פירון הוא עשיו?

לעניין ההיסטורי,

הריסת המקדש, מבחינת הרומאים, הייתה טעות. הם לא התכוונו להרוס את בית המקדש. תקרא ביוסף בן מתתיהו, מלחמת היהודים ברומאים, הוא מתאר שם את הישיבות שעושה טיטוס עם מפקדי צבאו, והם מחליטים לא להרוס את בית המקדש. זה לא אומר שהם צדיקים תמימים, אך זה היה מקובל בעולם הרומאי להשאיר מקדשים ולהפוך אותם להיות מקדשים אליליים. אז למה הוא נחרב בסופו של דבר [מבחינה היסטורית]? טעות של אחד החיילים הפשוטים.

זו אחת הסיבות שהרומאים מחליטים לבנות את ירושלים מחדש [כאיליה קפטולינה]. חורבן המקדש, אצל עובדי אלילים כמותם, משמעה פגיעה באל, והם לא רצו להסתכסך איתו, אז הם רוצים לפייסו. כמובן שאת היהודים הרעיון הזה זעזע, כי להקים את העיר מחדש כעיר רומאית לא בדיוק תואם את הציפיות שלהם,ולכן הם מחליטים לצאת למרד בר כוכבא.

לעניין טיבריוס יוליוס אלכסנדר, אם תפתח ביוסף בן מתתיהו, מלחמת היהודים ברומאים, הוא מתאר את תקופת נציבתו כשלווה, שבה לא נגע ביושבי הארץ לרעה ונהגו את העם בשלום ובמנוחה.

היהדות, לפי ראות עיניי וכפי מה שלמדתי,

אומרת לנו למצוא את הטוב. לא לחפש את הרע.

אתה רוצה להאריך ימים?

תראה טוב.

מִי-הָאִישׁ הֶחָפֵץ חַיִּים אֹהֵב יָמִים לִרְאוֹת טוֹב: נְצֹר לְשׁוֹנְךָ מֵרָע וּשְׂפָתֶיךָ מִדַּבֵּר מִרְמָה: סוּר מֵרָע וַעֲשֵׂה-טוֹב בַּקֵּשׁ שָׁלוֹם וְרָדְפֵהוּ

העצה שנותן לנו דוד היא להתרחק מהרע. לא לתת לרע מקום, ולהאדיר את הטוב.

זה מופיע גם בתורות של ר' נחמן, כמו בתורה רפ"ב. להעצים את הנקודות הטובות באנשים.

אין לנו עניין לחפש רע.

אנו דורשי טוב.

מבקשים טוב.

נשמח לראותך בין שורותינו.

ל"בני עקיבא" מעריץ היהודי טיבריוס הורס המקדשלהתראות

עמדתי על כך שזה שמתחה ל"בני עקיבא" , לא מחפש טו7ב אצל יהודים נאמנים לתורה רק אצל חילוניים  אז הוא עושה לנו עכשיעו הצגה כאילו הוא לא כזה. סתם עבודה בעיניים.

"לא תשנא את אחיך בלבבך" זה ציטוט חלקי , בכלל לא כתוב שם לרמות את עצמנו ולומר שמי שרואים שעושה רע הוא טוב. ממש להיפך .נאמר להוכיח את מי שעושה רע ! לא לרמות את עצמנו שהכל בסדר.

והגמרא אומרת בפרוש "על הפסוק " כי תראה חמור שונאך" שראוי לשנוא מי שממשיך לעבור עברות.

הנביא לא אומר כאילו יש רשעים בעם ישראל שאומרים שלעשיו יש אותה זכות אבות כמו ליעקב. זה אומרים רשעים מודרניים שאומרים שהארץ של הערבים ואנחנו סתם טפילים כובדשים כאן בארץ.  אבל לא עליהם אנחנו מדברים.

הנביא אומר בפרוש בשם ה' שלמרות שעשיו אח ליעקב ה' אוהב את יעקב ושונא את עשיו ואת כל העם היוצא מעשיו.

הרב פירון בעד הכנסת מורים ערבים לבתי ספר חילונים ודתיים . הוא יודע שזה יגרום לנישואי תערובת של נערות ומורות לערבים האלה .

לדעת "בני עקיבא" היהודי טיבריוס  שהיה אחד ממפקדי הריסת  בית המקדש השני  הוא ממש בסדר . גם היהודי המציא את עלילת הדם הוא ממש בסדר.  גם אלה משלום עכשיו  שמלשינים לגויים בכל העולם נגד היהודים שמתיישבים בארץ ונגד האקדמיה בארץ הם בסדר.

הגמרא אומרת שהקב"ה מצטער על זה שברא את הישמעאלים ( סוכה נב ב)  .

אבל  את "בני עקיבא" התורה וחז"ל פשוט לא מעניינים . הוא מספר לנו " היהדות, לפי ראות עיניי" עושה מהיהדות מה שלפי ראות עיניו  פשוט ההפך ממה שכתוב בתורה. ,

כך הוא גם מזייף את הפסוק שאומר " מִי-הָאִישׁ הֶחָפֵץ חַיִּים אֹהֵב יָמִים לִרְאוֹת טוֹב: נְצֹר לְשׁוֹנְךָ מֵרָע וּשְׂפָתֶיךָ מִדַּבֵּר מִרְמָהסוּר מֵרָע וַעֲשֵׂה-טוֹב בַּקֵּשׁ שָׁלוֹם וְרָדְפֵהוּ " . הפסוק אומר בפרוש שיש רע הוא כמו הפשוק הראשון בתהילים שאומר לנו שיש חבורות של (יהודים) רשעים וחטאים  , הוא לא אומר להתקרב אליהם ולמצוא אצלם טוב.

המשפט המסיים של "בני עקיבא" הוא "נשמח לראותך בין שורותינו" ? "
 מה
הן "שורותינו " ? ברור לגמרי אלו שורות התעמלנים בשכר שעובדים כחלק מהלוחמה הפסיכולוגית נגד קיומנו . כאלה שמתיגים כל יהודי  שלילי כאילו הוא הדמות הראויה לחיקוי. 

מעניין לציין בימי חנוכה אלה , שלא ראינו בין החשמונאים מאמץ עליון שכזה  לשכנע את כולם כאילו כל מתיוון הוא אחלה של יהודי.

דמגוגיה.בניעקיבא

ובזה מסתכם הדיון מבחינתי. אין לי עניין עם דמגוגים.

קיבל נוק-אאוט וקופץ ומכריז ניצחתי , ניצחתי ...להתראות

יש כל מיני כאלה שממש תומכים בערבים שנגדנו ( "עשיו" החמודי שרצה להרוג את יעקב אחיו) , וגם בכל מי שנגד  להיות דתי. הם מציגים את מה שהם עושים כנורא מוסרי ונורא יהודי. אבל מה שהם עושים  זה "נורא" אבל לא "מוסרי" ולא "יהודי". 

הם  לא מתביישים לקחת חלקי פסוקים ודברי חז"ל  ולהציג אותם  בדיוק להפך ממה שהם במקור.  המוסר שלהם פועל רק בעד כאלה שנגדנו.

רק תדמיינו מה הם היו אומרים על החשמונאים שחשבו שלהיות  מתייון זה לגמרי לא בסדר.

הבאתי כדוגמא את ההתקפות עלי שבס"ה הצגתי את המציאות.

אז בתגובה קיבלנו הצגה של "בני עקיבא" כאילו הוא נורא סובלני כלפי. אבל מהר מאוד עובר לכתוב עוד ועוד בזכותו של היהודי טיבריוס שהצטרף לטיטוס למפקדת הריסת בית המקדש !

הוא רואה פתאום שהוא נתקל בעובדות מוצקות שאינו יכול להתמודד מולן !

הוא רואה שחטף נוק-אאוט . אז הוא אומר "דמגוגיה" .

כדאי שאת הביטוי הזה ישמור לשימוש עצמי שלו .

( עכשיו לא תופיע תגובה תחת השם "בני עקיבא" אלא תחת שם אחר ... )

??!?משהו בעולם הזה
אין שום סיבה לקחת את זה אישית ולדבר ככה! אפילו אם אתה לא מסכים עם דעה אחרת, יש צורה לומר את זה

דבר אחר,
אתה צריך לעשות הפרדה בין הודים רעים' ל'מעשים רעים'. אין כזה דבר יהודי רע! בתוך כולנו יש נשמה טהורה שכולה טוב. יש רק יהודי עם מעשים רעים, עם נשמה קדושה שלצערינו מכוסה בשכבות של חומר שבגללן קשה לנו מעט יותר לראות אותה
כתבתי מראש שאקבל תגובה שגויה בשם אחר...להתראות

קודם כל אני מדבר ישירות ובלי אחיזת עיניים ובלי הצגות של עליונות ("דמגוגיה")  , ואחיזת עיניים מתחסדת ( "מנסה למצוא את הטוב שבך" אחרי שראינו את ההפך) .

אתה החלטת ש"יש לעשות הפרדה בין "יהודים רעים" ל"עשים רעים" וכו' וכו' .

אז היהודי שהצטרף להריסת בית המקדש הוא יהודי טוב. היהודי באנגליה שסיפר לגויים שבכל שנה קהילה יהודית אחרת רוצחתץ נוצרי לקורבן פסח ( וכך התפשטה עלילת הדם בעולם ) הוא יהודי טוב.  היהודים שמסתובבים בעולם ומצליחים לארגן החרמה של האוניברסיטאות בארץ ובפרט באריאל הם יהודים טובים.  גם אלה שקוראים להחרים תוצרת של יהודים הם יהודים טובים.  היהודים שהולכים יחד עם ערבים לעקור מטעים של יהודים בשומרון וביהודה הם יהודים טובים.  טלי פחימה מקרית גת שסייעה למפקד המחבלים זביידי ותכננה פיגועים נגד יהודים ואחר כך התאסלמה והתחתנה אתו - היא יהודיה טובה גם כהלכה לעודד את משפחת הרוצח הערבי שרצח חמישה יהודים בישיבת מרכז היא היתה ממש טובה.

המתיונים הם יהודים טובים .

באוור שעמד בראש התנועה "יהודים למען היטלר" היה יהודי טוב . 

ומה צריך לחשוב על חז"ל שאמרו : הירחק משכן רע !  ולא הרחק מהרוע של השכן בעל הנשמה הטהורה?

ומה נגיד על התורה שאמרה "ויהי ער בכור יהודה רע בעיני ה' " לא "מעשיו הרעים" אלא הוא עצמו. ! 

ירמיהו (ה כו) אומר בשם ה' "נמצאו בעמי רשעים"  כן, יהודים רשעים. יש כאלה .

ודרך אגב אתה יכול להגיד גם שאין בכלל בני אדם רעים , לא יהודים ולא גויים , יש רק מעשים רעים.

תבדוק ותראה שבדרך כלל אלה שמדברים כל כך בזכות "יהודים שעושים מעשים רעים" הם נגד המוני יהודים שעושים מעשים טובים.

בדרך כלל לא מדובר כאן באיזו רמה רוחנית עליונה יותר מהממוצע אלא בדיוק להפך רמה נמוכה בהרבה מהממוצע , מרגישים קרבה נפשית לרעים ומדברים בזכותם , וריחוק מהאחרים  ומבקרים אותם.

חנוכה שמח 

אאוצ'משהו בעולם הזה
אני בכלל לא קשורה אליו (מוזמן לחפש אותי במציאות -שיראל לביא אולפנאת אמנה כפ"ס)!
ועצוב לי לשמוע שאתה מגדיר כ"כ הרבה יהודים רק לפי המעשים שלהם, בכל מקרה, אני כבר שמתי לב שאין לי עם מי לדבר.. וחבל, כי הייתי שמחה לעשות את זה
השיטה של משהו-בניעקיבא היא לכתוב ולכתוב כדי לעייףלהתראות

את הקוראים כשהוא לא מתייחס בכלל לנקודות ולפסוקים ולדברי חזל שאני מעלה. 

מחובתו להסביר את אהבתו לכל אחד ואחד מהיהודים הרעים שהזכרתי . ( לפי דבריו הוא אוהב את ממציא עלילת הדם , את טלי פחימה , את  מלשיני שלום עכשיו , את הורס המקדש , את המתיוונים,... רק לא כל כך את מעשיהם ...).

..משהו בעולם הזה
עבר עריכה על ידי משהו בעולם הזה בתאריך כ"ט בכסלו תשע"ד 14:44
*והערה קטנה,
תנסה להגיב פעם אחת 'אלי'.
לא להחליט שאני מישהו אחר ולא לדבר עלי פתאום בגוף שלישי, רוצה לדבר? דבר איתי! בלי לפנות פתאום ל'קוראים' נסתרים ובלי הצהרות משתלחות
קודם כל,משהו בעולם הזה
חשוב לי שתדע שאין לי משהו נגדך, מחילה אם דבר כזה עלה מהניסוח שלי. מה שכן, אני לא מסכימה עם הדעות שלך,
אצל *כל* יהודי יש דבר טוב, רק מעצם היותו יהודי..
אותו אחד ששרף את ביהמ"ק? אני חושבת שבני עקיבא נתן לך תשובה מספקת, ואם זו לא מתאימה לך אז לפי עניות דעתי, דווקא העובדה שהוא החריב את ביהמ"ק היא הזכות שלו! נכון, המעשה עצמו היה רע, אבל אל תשכח שהוא רק ביצע שליחות..
כמו שיש דיין שקובע שדין יהודי מסוים הוא מוות בסקילה, כך גם הוא, הוא היה שליח של הקב"ה להעניש את עמ"י..
*ואני מתכוונת רק למקרה הזה ספציפית, בבקשה שלא ינסו לפרש/לעוות את הדברים שלי..
ובקשר לאותם 'מקצוענים', דווקא את העניין של עשיו אני זוכרת שהגננת אביבה לימדה אותנו (;
אשתדל לעזור לך לצאת מההטעיות.להתראות
עבר עריכה על ידי להתראות בתאריך כ"ט בכסלו תשע"ד 17:08

1.קודם כל הכלל "הרחק משכן רע" אומר שהשכן הוא רע .  (לא רק שהמעשים שעשה הם רעים ). כך גם מה שנאמר על ער בן יהודה שיה רע . וכך הרבה מאוד פסוקים על רשעים , ועל חטאים.

"בני עקיבא" פשוט התחמק מלהודות שציטוטים אלה מראים דברין טעות וממילא הטעיה.

2.

לפי ההטעיות את אומרת שזה שהחרב בית המקדש היה יהודי טוב , וההחרבה היא משהו לזכותו. וה"נימוק" אם הוא עשה את זה אז הוא היה שליח של ה' ולכן הוא איש טוב.

לפי אותו הגיון אפשר להגיד שכל פשע שאדם עושה זה לזכותו , כי ה' רצה שיעשה וללכן הוא שליח של ה'. ,וה' בורא רק דברים טובים.

אבל כל זה ממש בניגוד לדברי הנביא " יוצר אור ובורא חושך עושה שלום ובורא רע " ( ישעיהו מה ז) . ובניגוד לתורה שאומרת להעניש רוצחים וגנבים.

הגננת אביבה לימדה אותך שיעק'ב אבינו חיפש זכויות לעשיו. אבל היא שמעה את זה מהגננת שלה שהושפעה ממקצועני ההטעיה.

תבדקי במקור ותראי שיעקב  לא חיפש זכויות לעשיו אלא ממש להפך , חשש מאוד שמא  יש זכות לעשיו.

ואת כל החוכמה על הזכות להחריב את בית המקדש אפשר להגיד גם על טיטוס בעצמו , ואותו דבר על כל גוי שעושה פשעים נוראיים.

ובכלל אפשר לומר  שכל יהודי הוא רע בנשמתו , רק אם הוא עושה מעשים טובים אז יש מעטה של חומר קשה שמקיף את הנקודה הפנימית הרעה , ולכן אנחנו אומרים עליו שהוא טוב.

אין שופ סיבה לעוות את דברי נביאינו וחז"ל  ולהמציא דבר משונה כאילו אין יהודי רע.  יש כאלךה , וחבל שיש . 

אם אפשר לפר אותם מה טוב , אבל למה לרמות את עצמנו ?

ונקודה למחשבה, לך אישית,   לחג החנוכה:  מתיתיהו הרג את היהודי שעמד להקריב חזיר .

האם מתיתיהו חשב שהיהודי הזה הוא ממש נשמה טהורה ושהוא ממש טוב , ושרק יש איזה מעטה שמכסה על  הנשמה הנהדרת של היהודי הזה , ושכאשר הוא יקריב את החזיר הוא יעשה דבר נהדר כי ה' שלח אותו להקריב את החזיר ?   ואותו דבר על הגוי שבא למודיעין  כדי לארגם את הקרבת החזיר.

בבקשה שתפי אתת כולם במחשבתך על השאלה הזו . תודה וחנוכה שמח.

למשהו,נא שתף אותנו במסקנה שאהבת הרשעים - נוצריתלהתראות

אני מניח שבדקת את יחסו של  דמות המופת מתיתיהו  בן יוחנן כהן גדול חשמונאי אל המתיון שעצד לשחוט חזור כקורבן לאליל רומאי. ראית בודאי שמתיתיהו סלד מהרעיון שכל יהודי הוט טוב ושחובה לאהוב כל יהודי ( בפרט אם הוא נגד הדתיים ונגד היהודים בכלל) .

ברור שהמסקנה היא שהמתיתיהו  הבין מהפסוק "אוהבי ה' שינאו רע , שומר  נפשות חסידיו ניד רשעים יצילים " שיש יהודים רשעים  .

בדיקה רצינית , לא לשם ויכוח וקידום  היהודים הרעים , בודאי שמביאה אל המסקנה שהרעיון המשונה שכל יהודי רשע הוא טוב ושצריך לאהוב אותו  הוא נצרות נטו !

הגמרא  (יבמות דף כב עמוד ב ) : נשיא בעמך לא תאור  - בעושה מעשה עמך!  ( וזה כולל כל יהודי) . 

הרב זיני: סיסמת פירון "האחר זה אני" היא נצרותלהתראותאחרונה

בקשה קיראו  הרב אליהו זיני  http://www.inn.co.il/News/News.aspx/266041    כב כסלב תשעד  .

הרב כותב  שם: ראש ישיבת ההסדר בחיפה 'אור וישועה' הרב אליהו זיני תוקף בחריפות את החלטת משרד החינוך להכתיר את שנת הלימודים הנוכחית תחת הכותרת 'האחר הוא אני' וקובע כי מדובר בלא פחות מאשר נצרות פשוטה שהשתלטה על השיח האקדמי והחינוכי בישראל "האמירה ש'האחר הוא אני' היא בורות תורנית ...אי אפשר להעמיד את הצדיק והרשע באותו מישור

תגובה לפותחת השרשור, וכן לשרשור שהתפתחבניעקיבא

זאב שוורץ, לשעבר מזכ"ל בני עקיבא העולמי.

ניתן גם להריץ חיפוש בגוגל, כמה תוצאות שעלו לי משם:

כמו הסיפור הזה

ועוד אחד

ועוד אחד

ואולי כאן יהיו דברים רלוונטיים

יש עוד רבים אחרים, רק צריך להקליד את המילים הנכונות.

לגבי השרשור שהתפתח,

א. הרב שי פירון הוא רב. גם אם אתה לא מסכים איתו, הוא רב.

ב. התוכנית הועלתה עוד בזמנו של שר החינוך הקודם, גדעון סער.

ג. מההיכרות הקצרה שלי איתך, מעיון בהודועתיך שפורסמו בשלל הפורומים באתר, נראה שהתוכנית נועדה למנוע גזענות כדוגמת מה שהינך מציג.

נכשלת בהתמודדוות עניינית,אתה עובר לעניינים אישייםלהתראות
עבר עריכה על ידי להתראות בתאריך כ"ב בכסלו תשע"ד 05:20

עמדתי על העובדה שהכנסת מורים ערביים לבתי הספר תיכוניים היא עידוד התבוללות.

כנראה שהענין לא מספיק שלילי בעיניך , ואולי חיובי . אז אתה בורח למשהו לגמרי לא רלונטי  ומספר לנו שמי שדוחף את זה הרביץ פעם סמיכה . מה זה קשור בכלל? ממתי אנחנו אומרים שמשהו בסדר או לא לפי מי שעושה אותו ? מצאת בשולחן ערוך למשל , שאם מישהו עשה סמיכה אז  זה בסדר שהוא  גורם לנישואין  לגוי ?

ואז אתה קופץ לכיוון ההפוך ומספר שגדעון סער ,  שהוא לא רב, עשה את זה קודם   -  ולכן זה בסדר !

ואז אתה קופץ לכיוון לגמרי שלישי ואומר שדבר הוא נכון או לא נכון לפי כמה שאתה מכיר את האיש שכתב . ואתה מודיע שיש לך הכרות קצרה איתי . ראית שאני בעד היהודים , וממילא ,כך אתה קובע, מה שאני כותב בעד נישואין של יהודים רק ליהודים  זה לא בסדר.

אתה מחליט שלדחוף להתבוללות זה נגד גזענות .

נכון .  יש מלה גזענות שאיתה אפשר להרוס את הקיום שלנו , ושאיתה אפשר לפסול כל מי שבעדד הקיום שלנו.

אסור לקבל את גישה האישית לא עניינית זו שלך. 

צריך לדון עניינית על הדברים עצמם

עידוד נישואי תערובת זה דבר לא רצוי. מי שמעודד את זה אינו דמות מופת .

הסיפור של אמיר אוחנהיצור הודי

^^^ממש!!!.י.(:
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך