קוראים לי אייל אני לומד באונירסטה העברית אני לא דתי אבל כתבתי כאן כמה פעמים ואני מאוד מעריך את הציבור הדתי לאומי אנשים עם המון ערכים ומסירות נפש שיצא לי לפגוש בכל מיני מקומות, קרה לי מקרה מסוים שמאוד פגע בי ורציתי לשאול לגביו אולי להבין יותר טוב
יש מישהי שלומדת איתי באונירסטה העברית ויצא לי לדבר איתה כמה פעמים, במיוחד על הציבור הדתי לאומי כי ראיתי המון ערכים ונתניה בגלל כל מיני דברים שראיתי
מצטער על הכתב הלא ברור שלי ועוד אמא שלי מורה ללשון אבל ככה יצא לצערי
למשל שביום הזכרון [של שנה שעברה] אני שומע את אשתו של רועי קליין אומרת שהוא זינק על הרימון הוא ידע שיש לו תמיכה ממני רואים את האלמנה של אלירז פרץ באים אליה ומה היא מבקשת כל מה שמעניין אותה שישחרוות את פולארד אין טענה אין כלום ואמרתי לעצמי מזה כלה אנשים האלה מאיפה הם באו כל הזמן נתינה נתינה נתינה גם ברגעים הכי קשים שלהם איזה אנשים מדהימים, כל זה חדר אלי את מבינה מזה התחברתי לא הבנתי איך האנשים האלה ברגעים הכי קשים שלהם עוד חושבים על אחרים כאב לי איך שמדברים בתקשורת והיה לי חשוב להביר את המסר הזה, למשל משפחת גביש כל המשפחה נרצחה בפיגוע טרור הבן היה בסיירת מטכל ואחרי כל זה הבן שלהם הלך לשלדג, אבא של יונתן נתנאל רוצה לחבק את החיילים שירו בבן שלו וחלק הערכים האלה גם נובעים מהתורה,כל זה חדר אלי וגם חילונים הרבה אומרים שהם לא ראו כאלה אנשים, כל ההתנדביות עזרה לזולת[קו לחיים שאני לא יודע מזה אבל יצא לי סתם לראות כל מיני דברים] בלי קשר לישרות לאומי הרבה מאוד דתיים לאומיים וגעם עם אתה תגיד להם דברים טובים ותחמיא להם הם יגידו לך שכולם טובים באותה מידה, ושעבדתי בכותל בשמירה היו שם בנות של מדרשת הרובע עם המון ערכים ואמונה באונרסיטה העברית זה שונה אבל לא חשוב באמת תעריכו את החברה שלכם ותעריכו את החברה שאתם נמצאים בה
אצלנו באונירסיטה העברית[אני לומד מדע המדינה] דיברו על שירת נשים חיילים יצאו בביקורת ולא אהבתי את הצביעות הזאת אני זוכר בצבא איך חברה אצלנו דיברו על משקית תש דברים כאלה החיילים הדתיים לא היו מסוגלים להתבטא ככה הם הכי הרבה מכבדים נשים ומתיחסים אלהם בכבוד
עכשיו לגבי הענין
זאת שלומדת איתי מדע המדינה היא גרה בבית אל ולמדה באולפנא רעיה ככה היא אמרה [נראה לי שזה אולפנא מאוד חזקה מכייון שלומדות איתי 4 בנות שתיים מהם היו בעפרה ושתיים ברעיה וההבדל הוא גדול ואני עד לפני שנתיים לא ידעתי מזה אולפנא] אולי רעיה זה חרדית ? אני לא מבין בזה כל כך? שבאתי לאוניריסטה ויצא לי לפגוש בדתיים יצא לי לראות אותה היא לומדת איתי הרי ויצא לי לדבר עם חלק מהאנשים אחרים על אותם דברים שאמרתי כאן הם אמרו שזה עשה להם מאוד טוב בינהם גם אותה בחורה היא מאוד התחברה לדברים שאמרתי לה בדומה למה שאמרתי לך אחרי כמה זמן שדיברנו אמרתי ליעל שיש כאלה לא יודע איפה שהוא ששמעתי שלא מדברות עם בנים היא אמרה לי גם אני משתדלת לא לדבר עם בנים,היא לא אהבה נגיד שאמרתי למשל שמדרשת הרובע עם הכי חזקות שראיתי כי לטענתה היא גם מאוד ככה היא אמרה לי שהיתה היתה באריאל והיא עוד היתה מהחלשות שם לא חשוב היא אמרה אבל שהיא משתדלת לא לדבר עם בנים, ואני מכבד הכל זה בסדר בעיני,
אחרי כמה זמן רציתי לשבת ליד חבר זה היה בשורה שלה [בגלל שאני מכבד ושבאתי לאונריסיטה אני יודע מזה דתיים לאומיים גם שעבדתי קצת בשמירה בכותל ואני מכבד את הערכים שלהם] זה בסדר שאני ישב פה אמרה לי לא אתה בן אני בת אני גדלתי בחברה נפרדת נפרדת, אני לא כועס אני מכבד וזה בסדר גמור כך גם אמרתי לה, אבל גם בלי קשר לזה הרגשתי התנשאות מסוימת אולי אני לא יודע לתקשר כמו שצריך, לא יודע אני מאוד נעלב מהדברים האלה יכול להיות שהיה להם מוזר שבאתי ואמרתי הדברים למרותש כולם מאוד התחברו וגם היא , מה שהכי פגע בי זה שאחרי כמה ימים אני רואה מישהו חילוני לחלוטין יושב לידה בכסא והם עוד עושים עבודה ביחד לא זה מה שמפריע לי מפריע לי השקר ככה לאמר,
דיברתי על זה עם איזה מישהי שאני מכיר סתם ככה ואותה בחורה רצתה לדבר איתי היא אמרה לי שהשנה באוניריסטה שינתה אותה ברמה הדתית והכל וזה הוריד לה את רמה , לא יודע בכל אופן איתי היא התנהגהלא יפה כל כך והכלזה ענין שלה באמת המון שם משתנים שהם מכירים חברה שונה זה באמת לא יאמן , שהיא דיברה אלי ככה אמרתי לה אולי בטעות שככה לא מתנהגת מישהי שלמדה באולפנא [תמיד היו אומרים בנות טובות של אולפנא ]אז היא אמרה לי אתה לא יכול לשפוט לפי איפה שלמדתי והיא צודקת פשוט כל הלגלוג שלה והצורה שבה לא יודע למה היא התנהגה ככה וזה פגע בי רציתי יותר להכיר אולי אנשים כאלה מהציבור הזה והדתיים שם הם שונים ממה שחשבתי גם החזקים מבינהם אבל שוב אולי אני לא יודע לתקשר כמו שצריך , וסתם די נעלבתי היום שאני רואה אותה סתם הרגשה לא נעימה, ומאוד נפגעתי זה אכזב אותי אבל יכול להיותש אני גם לא יודע לתקשר כמו שצריך אני ישמח לדעת מה אתם חושבות?

חבל.