בעקבות ויכוח עם חבריםמופים

למדתי היום בספר באר שבע (אחד האחרונים לפני המגן אברהם) שכתב שאף על פי שמעיקר הדין "קול באישה ערוה" הוא רק בשיר ששל אישה, מידת חסידות שאישה תקפיד שלא ישמע קולה כלל. פשט כשיש גברים באזור שלא תדבר וקולה לא יישמע.

ברור שזאת מידת חסידות ממש קשה בימינו, ואין בזה חיוב, אבל התווכחנו אם יש ענין לומר את זה לנשים. 

הרי חייב אדם לומר "מתי יגיעו מעשי למעשה אבותי אברהם יצחק ויעקב", אדם צריך לחיות עם שאיפות, ולדעת שהיה הכי טוב אם היינו בדרגה הזאת, ואם אפשר, לפעמים להקפיד על זה, לפחות חלקית.

ויש שטענו שהנשים שלנו מתקוממות לשמוע כזה דבר, וזה רק מרחיק אותן.

אני מניח שיש כאלה ויש כאלה, אצלי אישית אשתי התחברה לזה, ואמרה שטוב שיהיה שאיפות.

מה דעתכם

הנחות היסוד של הדיון הוא שזה נכון?הרועה
אם הנחת היסוד נכונה, אני מניח שזה דבר שכדאי להשמיע בחוגים בהם זה נשמע.
מי יתוכח עם הבאר שבע?מופים

ברור שהנחת היסוד נכונה!

לא הבנתי למה ירמזון מיליך

אם אני אלך לרב שלי ואשאל אותו על זההרועה
אתה חושב שזה מה שהוא יענה?
אם הוא יראה את הבאר שבע, כןמופים

אני לא מכיר אותו, ולא יודע את רמת הידע שלו.

ברור שלדעת באר שבע בע"פ רק אנשים בסדר גודל של הרב עובדיה יודעים.

אני בטוח שהוא מכיר את הבאר שבעהרועה
ובכל זאת, לא פוסקים את סך כל החומרות שמישהו אי פעם כתב.
פוסקים?מופים

מה שייך פסיקה לכאן?

אף אחד לא אסר. סך הכל מדובר על מידת חסידות.

הרב שלך יפסוק שאין מידת חסידות לעשות חומרות?

לשאלתך השניה - בהחלט ייתכן.מישהו10
לי לא ידוע על כזה דבר בפסיקהמופים

הדבר הכי קרוב שאני יכול להבין זה שלפעמים חומרות גורמות לאדם לחץ, וזה יוריד אותו בדרגה בעבודת ה'.

לא צריך לקפוץ מדרגות, ומי שלא יכול - שלא יחמיר.

אבל חוץ מזה איך אפשר לומר שאין מידת חסידות להחמיר?

כל הפוסקים מלאים מזה שכשיש חומרא "המחמיר תבוא עליו ברכה"

אז אני אשמח להחכים אותך, אפשר ועוד איךמישהו10

אביא לך כמה מקורות מהם משתמע שהתפיסה שלך את עניין החומרות היא לא נכונה.

נפתח בירושלמי:

"מברכין על הנר עד שיאותו לאורו רב יהודה בשם שמואל כדי שיהו נשים טוות לאורו. אמר רבי יוחנן כדי שתהא עינו רואה מה בכוס ומה בקערה. אמר רב חנינא כדי שיהא יודע להבחין בין מטבע למטבע. תני רבי אושעיא אפילו טריקלין עשר על עשר מברכין. רבי זעירא מקרב קמיה בוצינא אמרין ליה תלמידיו רבי מה את מחמיר עלינו הא תני רבי אושעיא אפילו טריקלין עשר על עשר מברכין" (ירושלמי ברכות פרק ח הלכה ו)

שים לב שכנראה הדעה של רבי הושעיה היא הכי מקילה שם, וכאשר רבי זעירא נוהג לפי הדעות היותר מחמירות תלמידיו מוחים בו על כך!

"תני כל דבר שהוא של צער כל הרוצה לעשות עצמו יחיד עושה. תלמיד חכם עושה ותבוא לו ברכה. וכל דבר שהוא של שבח לא כל הרוצה לעשות עצמו יחיד עושה תלמיד חכם עושה אלא אם כן מינו אותו פרנס על הציבור. תני מסתלקין לצדדין מפני יתידות דרכים ובשעה שהוא משתקע אפילו בשדה שהיא מליאה כורכמין. א"ר אבהו מעשה בר"ג ור' יהושע שהיו בדרך והיו מסתלקין לצדדין מפני יתידות דרכים וראו את ר' יהודה בן פפוס שהיה משתקע ובא כנגדן אמר ר"ג לר' יהושע מי הוא זה שמראה עצמו באצבע. אמר לו יהודה בן פפוס הוא שכל מעשיו לשום שמים. א"ל ולא כן תני כל דבר שהוא של שבח לא כל הרוצה לעשות עצמו יחיד עושה תלמיד חכם עושה אלא א"כ מינו אותו פרנס על הצבור. אמר ליה והתני כל דבר של צער כל הרוצה לעשות עצמו יחיד עושה ת"ח עושה ותבוא עליו ברכה. א"ר זעירא ובלחוד דלא יבזה חורנין" (ירושלמי ברכות פ"ב ה"ט)

כלומר הערך של החמרה במצוות הוא משני וטפל לערכים שבין אדם לחבירו. שהרי איזה בזיון היה כאן כלפי רבן גמליאל ורבי יהושע, הרי פפוס נהג כך בינו לבין עצמו! אלא שאעפ"כ מכיוון שהיה כאן צד קל של בזיון שהם לא נוהגים כמוהו הרי שזה לא ראוי.

וברוח זאת פסק המבי"ט:

"ראינו אנשים חכמים וידועים וכשרים אשר הם נפרשים ממנו ממאכלינו וממשתינו וכליהם מכלים
שונים ועושים במה לעצמם ובסעודה של מצווה אינם רוצים להזדמן אפילו לקרוביהם,מבשרם לא יאכלו
ואחר כל ירוק ידרשו,ואין אוכלים מבהמה שהורו בה חכמים להתיר.ויש בזה חילול התורה בפני האומות כי חושבים אותנו כשתי תורות.על כן יצאתי לפניהם לשחר פניהם אל יהיו חסידים ודי להם מה שאסרה תורה ומפני שהיה נמשך מחומרות אלו מחלוקת בסעודות של מצווה ובין איש ואשתו

וכדי שלא תדחה אותי שאני מביא לך מקורות מהירושלמי וכידוע שבלה בלה בלה אביא לך מקור מהבבלי לפיו דעת חכמים אינה נוחה תמיד ממנהגי חסידות:

"תני תנא קמיה דרבא בר רב הונא ההורג נחשים ועקרבים בשבת אין רוח חסידים נוחה הימנו א"ל ואותן חסידים אין רוח חכמים נוחה מהם ופליגא דרב הונא דרב הונא חזייה לההוא גברא דקא קטיל זיבורא א"ל שלימתינהו לכולהו " (בבלי שבת קכא ע"ב) ושים לב שהוא חולק על אבא שלו שהחזיק בחומרה הזאת!

יש במסילת ישרים פרק שנקרא "במשקל החסידות"מופים

שבו הוא אומר מתי לפעמים לא לעשות חסידות.

אתה מביא כמה דוגמאות, אז מה?

העיקרון הוא שמידת חסידות להחמיר. לפעמים המשקל הוא שלא כדאי עכשיו להחמיר, זה לא אומר שזה כלל בכל מקום.

הבאר שבע כתב את זה בשביל שידעו שיש ענין להחמיר, אתה בעצם מנסה לחלוק עליו! בלי מקור!

מה זאת אומרת "אז מה?"מישהו10

אתה טענת שלא ידוע לך על דבר כזה בפסיקה אז הארתי את עיניך, בדיוק כמו שביקשת. ואלה לא רק כמה דוגמאות זאת *גישה*, שלצערך כנראה לא היית מודע אליה.

אני בכלל לא מרגיש אי נוחות לעשות זאת, אבל אני כן מרגיש אי נוחות לבטא את מה שאני חושב על המידת חסידות הזאת. כלומר, אני בהחלט מסכים עם הטענה שלך בראשית הדברים שלפעמים גם אם אדם לא נוהג לפי אידיאל מסויים ראוי בכל אופן שיהיה מודע אליו וינסה לשאוף אליו. אני פשוט לא מסכים שזה המצב גם כאן. ההנהגה שציינת אינה אידיאל ואינה מידת חסידות לדעתי.

לדבריך - נשות הטאליבן נוהגות מנהג חסידות?ותן טל

הן מחמירות על עצמן...

אז זהו, שלא,, ויש דברים שאפילו רבנים חרדים גדולים יצאו נגדם כי הם החמרות פסולות מעיקרן שלא שייכות בכלל.

לא יודע ספציפית לגבי הפוסק שאתה הבאת, והפסק שלו - אבל סביר מאוד שיש רבנים שלא יקבלו את מנהג החסידות הזה. ככה שמי שהולך לפי אותו פוסק - זאת תהיה מידת חסידות אצלו, ומי שלא הולך לפי אותו פוסק אלא לפי פוסק אחר שחושב שזה לא נכון לעשות כן - זאת לא תהיה מידת חסידות בשבילו.

ועל כן תשובתי לשאלתך מההודעה הפותחת -  אם אתה אחד שלא מנהיג דרכך על פי אותו פוסק - אל תאמר את הדעה הזזאת שהיא מקוממת. אם אתה אחד שהולך על פי אותו פוסק אבל אתה יודע שלא אתה ולא אשתך תרצו ללכת לפי פסק זה - אל תאמר אותו ואל תספר אותו מתוך : "כשם שמצווה לאמר דבר הנשמע - כך מצווה שלא לאמר דבר שאינו נשמע" - ובמילים אחרות, הרי בכל מקרה לא תרצו לקיים מידת חסידות זאת, אז למה סתם לספר לה דבר שעלול לגרום למחלוקת. האמת, בשבילך, קיימת - אין צורך לשתף בה סתם ככה אנשים שלא ינהגו לפיה בכל מקרה.

כמה דבריםמופים

א. למה אתה "לא יודע ספציפית"? תבדוק, תפתח, יש כאן קישורים למטה!

ב. מה חלוקת הפוסקים הזאת? כשפוסק אומר משהו, אנחנו מניחים שאין מחלוקת כל עוד לא יוכח אחרת.

ג. לא שיך כאן "כשם שמצווה לאמר דבר הנשמע - כך מצווה שלא לאמר דבר שאינו נשמע", זה שייך בעבירות, שאז מצווה לא לומר כדי שלא יהיה מזיד. בדבר של מידת חסידות שאין איסור - למה שנצטרך לא לומר אם לא ישמע? לא יועיל לא יזיק.

ד. אתה לא מתייחס למה שאמרתי על שאיפות. השאלה היתה רק אם זה יכול לעצבן אשה ברמה כזאת שיוריד אותה במקום להעלות אותה. לדעתי זה תלוי כמה האישה מחוברת לתורה, וכמה היא רוצה לעלות. אה מוזמן לומר את דעתך

לגבי ב'פיבו

כיוון שמדובר בפוסק שאינו מפורסם בצורה שתחייב התיחסות מהשאר

והוא חולק על ראשונים וידוע שיש חולקים בהבנת הגמ'

אין סיבה להניח שלדעות האחרות יש ענין להחמיר כמותו

במיוחד שיש סברא חזקה שחומרה זו אינה טובה (מצד עצמה ולא מצד השפעותיה

כך שיש מקום רב להניח שמי שאינו מפרש כך את הגמ' יכול לסברא הפשוטה

שהדבר אינו שייך וכמו שהביאו בסוף שאף הוא חזר בו בספר אחר)

נראה לכאורה שיש אולי מקום להשוותguest

לנזירות

ולקרבן על כך שחטא לנפשו, קרבן על כך שהזיר עצמו מן היין

אני לא בקטע של להתחייב בשמוהרועה
אבל סביר לי מאוד מאוד שהוא יפסוק שלא לנהוג כך.
גם הנחת היסוד בכותרת שלך לא מקובלת לחלוטין.מישהו10
משום מה נראה לימישהו10

שגם נשים "של פעם" לא היו ממש שמחות אם היית סותם להן את הפה ושחוץ מנשות הטאליבן אף פעם לא נהגו לפי "מידת החסידות" הזאת...

"מידת חסידות שאישה תקפיד שלא ישמע קולה כלל".

והמקור שלו לכך הוא?

אף אחד לא סותם את הפה!מופים

אם את לא רוצה, אין שום צורך. זה סך הכל מידת חסידות.

והמקור של זה זה הוא עצמו! מדובר על אחד מגדולי האחרונים (הראשון שאוסר פאה נכרית למשל)

אני ראיתי אותו בספר חתן סופר, שמעתיק אותו ושואל לפ"ז למה עלי חשד בחנה שכ"רק שפתיה נעות וקולה לא ישמע" שהיא שיכורה, הרי אולי היא חסידה ונזהרת שהוא לא ישמע אותה.

והוא מתרץ שלא שייכת המידת חסידות הזאת כאשר האשה מדברת בעצב, וכאן שחנה היתה עצובה היא יכלה לדבר בקול.

אני לא מבין מה הכוונה שהמקור שלו זה הוא עצמומישהו10

איפה בתורה שבכתב ושבע"פ יש מקור לחומרה שכזאת? אתה טוען שזאת חומרה מדעתו?

בדרך כלל חומרה היא מחלוקתמופים

כאן המידת חסידות אינה כי יש מי שסובר שאסור, אלא כי זה מידת צניעות, ויש מקום לחסיד לעצמו גם בדברים שודאי לא חייבים לכולי עלמא

זה דווקא הגיוניהרועה
אין שום עניין שאישה לא תשיר מצד עצמו, העניין הוא גדרי צניעות וברור שלא לדבר כלל, לא לצאת מהבית ואם כן לשים של זה צנוע יותר.
|רציני|

השאלה היא מה הגדרים שנפסקים להלכה, ובעיני זה נתון לשינוי.
ממש ממש לאשביב
לדעתי אין עניין לפרסם כזה דבר...אדם כל שהוא

עבור רוב הנשים מדובר בדבר שרק עלול להרחיק, וליצור יחס מזלזל לגדרי הצניעות, כולל הגדרים המחייבים מעיקר הדין.

וגם אם אישה רוצה לקבל על עצמה מידת חסידות כזאת, עדיין יש מקום רב לשקול את הדברים ב'משקל החסידות' האם חומרא זאת רצויה עבורה.

לא נשמע לי שיש אישה שאני מכיר שבאמת יכולה לקבל עלמופים

עצמה כזה דבר.

אני דיברתי רק על שאיפה, זה ייהיה במודע, כדי שתדע מה היה הכי טוב שהיא תעשה. לא שלמעשה היא תתחיל לעשת את זה

מפליא אותי שכותבים כאן שזה ״מרחיק את הנשים״דינה ל.
קודם כל דרישה כזאת היא בבחינת רצח האשה. שלילת הזכות לדבר בתואנת צניעות (הגזמה חולנית ממש. מסוג הטאליבני הקיצוני ביותר)

וחוץ מזה, מי ש״שואף״ להשתקת *קול נשי*- מה אכפת לו אם זה ״מרחיק״ את האשה? מי שדורש כזאת דרישה לא ממש מתחשב בצלם האנוש שלה. אז הכי טוב אם היא ״תתרחק״, תתפנה מהדרך והידד עולם גברי לשלטון!

אשרינו מה טוב חלקנו...
ממש ״לעשות רצונך אלוקיי חפצתי״.

[בעע!]
מופים, את הפמיניסטיות התורה עצמה מרחיקה.יונתן 1
כך שאפילו עזרת נשים היא דבר בלתי
נסבל מבחינתם, ויותר ויותר שומעים על קהילות
ד״ליות שמבטלות אותה ועושות ׳מניין שיוויוני׳
ושאר הבלים מעין אלה.
מי שבאמת דבוק בתורה - שום דבר תורני
לא ירחיק אותו.
כיון שאני יודע שדינה עושה עליך חרםמופים

אני אגיב.

אתה כותב דברים נכונים, רק הייתי כותב קצת שונה - את "חלק" מהפמיניסטיות התורה מרחיקה, והייתי מוחק את הקטע עם הד"לים, אין לזה קשר, רוב הד"לים ממש נגד.

ולא התכוונתי להפוך את זה להתגוששות פמינסטית. בסך הכל נראה שהחברים שלי צדקו על כל פנים גבי דינה. זה מרחיק אותה. נקודה!

כל הפמינסטיות, ורבים מאוד מהד״לים.יונתן 1
ושוב, מי שמכנה את דבריו של רב
כ״כ חשוב ׳טאליבנים מהסוג הקיצוני
ביותר׳ - תהיה זו אוילות לחשוב שזה
הדבר היחיד שמרחיק אותו,
חצי מתורת ישראל מרחיקה אותו
(היא למשל לא מאמינה בעניין של
הוספת שם לחולה, וזו רק דוגמה קטנה).
למה אתה מתלהם?מופים

למה?

מה יוצא מזה?

כבר התייאשתי מלשכנע אותך...

אפילו שגם לי צרם הניסוח של דינה

איפה ראית בדבריי התלהמות?יונתן 1
עיוותים איומים שכאלו מרחיקים כל בר דעת.דינה ל.
כי זו לא תורה והיהדות לא סותמת פיות נשים. זה פשע אנושי לנסות להציג עיוות כזה כאידיליה/הידור.

אה, ונושא הדיון כאן זה לא אני. תודה מופים.

(ויונתן יסיט כל דיון אפשרי סביב לפמניזם . אין מה להתרגש ורצוי לא להתיחס לזה)
את בסדרשלום ש

אנחנו צריכים ללמוד משלי יחימוביץ שאמרה

ש"יש אנשים שאני גאה בכך שהם שונאי"...

באופן דומה ניתן לומר...אדם כל שהוא

ביחס לשיטות המחמירות בשמירת העיניים, שהם נועדות לכליאת הגברים, ולהדרתם מהמרחב הציבורי.

בכלל, גם לדיעה שהוזכרה, אין שום בעיה שנשים ידברו עם נשים (50% מהאנושות).

שמירת עיניים זו נורמה במקומות מסוימיםדינה ל.
והיא נועדה לגברים, לענייניהם.

לשלול את הדיבור מהאשה זה אקט מוחק ומבטל, לא אנושי.
ועובדה שבאף חברה זה לא התקבל כנוהג, ואף אחד לא חש צורך ״לשאוף״ ו״להדר״ ולא לטנף את אוזניו בקול נשי מחטיא...
תיקון קטן ( לדעתי)חרדי מקורי
הבעיה העיקרית היא לא האם הנשים יתקוממו/יתרחקו אלא מה יקרה עם תפרסם את זה בין הגברים
ישנם מספיק אנשים שברגע שישמעו על החומרה הזאת אני מאוד מרחם על נשותיהם, מאוד!

אבל בתשובה לשאלתך: בימינו זה נושא מאוד נפיץ וצריך מאוד להיזהר עם זה ( בסמינרים החרדיים יקפצו על החומרה הזאת וזה לדעתי סיבה מספקת לא לפרסם את זה)
לפענ"ד אין שום מקום ומקור לחומרה זו ואסבירחסדי הים
קודם כל, הרשב"א והמאירי שהיו ראשונים, מסבירים את המקור של הדין של ה'באר שבע' אחרת, ובמילא לפי דבריהם, אין שום מקור בגמרא לאסור לשמוע דיבור רגיל של אשה. כך פסקו כל האחרונים פה אחד, ובראשם ה'מגן אברהם' באו"ח ס' ע"ה, וכן ה'בית שמואל' באבה"ע ס' כא'.

במילא, אם כל הפוסקים הסבירו את הגמרא באופן אחר מהב"ש, במילא אין מקור להחמיר.

עכשיו ל'באר שבע' עצמו, לי יש הסבר בב"ש שמסביר אותו לפי כל הפוסקים. אני מסכים שההסבר שלי דחוק בב"ש. אבל יש כלל של ה'יד מלאכי', שעדיף להידחק באחרון מסוים, כדי ליישבו עם כל הפוסקים.

לכן נשים יכולות לדבר כרגיל, ואין שום ענין שיחמירו על עצמן.
ראית אותו בפנים?מופים
כן. זה מופיע בקונטרס באר מים חייםחסדי הים
סימן ג'
אני ראיתי אותו בחתן סופרמופים

עכשיו פתחתי בפנים, והוא יותר חריף ממה שחשבתי. בדבריו זה נראה שזה ממש חיוב, והוא מתווכח עם הראשונים, וא"כ אין הלכה כמותו, אבל החתן סופר הביא את דבריו כמידת חסידות, ונראה מדבריו שהבין שגם הוא לא התכוין לאסור ממש.

עי' חן סופר טהרת ידים סי' י"ד

לא ראיתי את הב"ש בפניםהרועה

אבל הוא בהחלט יכול להחליט "להמציא" גדרים חדשים.

המצווה בצניעות היא פשוטה, להיות צנוע.

הגדרים שנכנסים הם דבר שלחכמים יש שיקול דעת בו (לדוגמה קטנה היום לא הולכת בכיסוי ראש), והב"ש יכול להחליט שמידת חסידות לא לדבר בכלל כמו שאתה יכול להחליט שצמיד ברגל זה לא צנוע.

אני מביא קישורמופים

העמוד הראשון

והעמוד שאחריו

בחסדי ה' המרובים ובחסדך התבוננתי שובחסדי הים
וראיתי שהפשט כמו שאר הראשונים מדוייק בו הפלא ופלא, ולא כלל דחוק.

קודם כל, המחלוקת שלו עם הראשונים, הוא לא קשור כלל לדיוננו, הוא חולק עם המרדכי, לגבי עם הדין של קול באשה ערוה הוא דוקא לגבי ק"ש או בכלל. אנחנו דנים לגבי צורת הקול.

הנה הדיוקים שיצאו לי עכשיו כדבריי, אתייחס לשני ציטוטים בהם הוא כותב לגבי דיוננו:

א)"ואפילו בשאינה מנגנת ומזמרת, שהרי לאו אורח ארעא להשיב שלום בקול שיר וזמר"- משמע מדבריו הקדושים, שאסור כשהיא שרה שיר- "מנגנת ומזמרת", וכן כשהיא משיבה שלום עם נגינה- "להשיב שלום בקול שיר וזמר".

ב) "שלא תשמיע קול שיר בזמירות ולא בשום דבר", לפענ"ד כדי שיסתדר עם הציטוט הקודם, שכאשר הוא כותב, "ולא בשום דבר"- הוא מתכוון ב"קול שיר".

הפלא ופלא!!! אין שום סתירה לשאר הראשונים, ואולי יוצא קצת קולא, ש"שלום" זה דוקא בנגינה לפי שיטתו. תודה רבה ה'!!!
לא הבנתי!מופים

הבאר שבע רוצה להוכיח שאסור לשמוע קול אישה גם שלא בשעת ק"ש משאילת שלום. שהרי שם לא עסקו בק"ש,

ודרך אגב הוא כותב שיהיה אסור אפילו כשאינה מנגנת ומזמרת, שהרי בשאילת שלום אינו דרך ארץ להשיב בנגינה, ואם נאסר שאילת שלום - מוכרח שבאיסור לשמוע קול הוא לא רק בשיר.

איך אפשר לומר שזה מסתדר עם דברי הרשב"א שמותר לשמוע קול אישה שאינו זמר?

הבנתי! איך אתה קורא את הב"שחסדי הים
אני קראתי אותו אחרת.

אתה מבין, שכאשר הב"ש כותב "שהרי לאו אורח ארעא"- הוא בא להגיד, זה לא הדרך במציאות להשיב שלום בזמר, לכן מוכח שגם דיבור רגיל אסור.

אני הבנתי אותו על פי הראשונים שאומרים שפעם הם היו אומרים 'שלום' בנגינה, וכן ש'לאו אורח ארעא'- זה בא להגיד שזה לא דרך צניעות, וזה אסור, כמו שמצינו המון בגמרא ש"לאו אורח ארעא" בא להגיד לשון איסור.

כך אני קורא את הב"ש (נקוה שתבין, כי קשה להסביר בכתב):
'קול באשה ערוה, ['ולא לענין לק"ש, ואפילו בשאינה מנגנת ומזמרת'- שירים רגילים], ישהרי לאו אורח ארעא'- זה אסור מדרך הצניעות, 'להשיב שלום בקול וזמר', אבל בלי מנגינה מותר.

הבאר היטב באבה"ע, הביא חלקים מהתשובה הזאת של הב"ש, אבל הוא לא הביא את זה שהוא אוסר בדיבור רגיל, על אף שהוא התיחס לדין. זה אולי רמז שהוא סבר כהבנתי.
אני מתחיל להתאהב בפורום צמ"ע עוגי פלצת

>>> אוהב

מתחיל?-משה ר-
כן.עוגי פלצת

עד עכשיו הייתי מהבהב כאן מדי פעם,

לתהות על קנקנו של הפורום החברתי,

שבזמנו (אחד הניקים הקודמים שלי)

התנגדתי לצורך בפיצולו מלנ"ו.

עכשיו אני מתחיל להפנים,

שכנראה צדק מי שהתעקש על ייסודו

של פורום קדוש זה

ואכן לימים הוכחה צדקתו לעין כל

איך אתה מסביר את החתן סופר?מופים

תראה אותו בבקשה.

(טהרת ידים סי' י"ד)

צדיק! לא מצליח להגיע אליו ב'אוצר חכמה'חסדי הים
וכן לא ראיתי את הספר בספריה של הישיבה. יש מצב אתה מצלם, ומעלה לפה, או שתתן לי דרך אחרת לראות את זה. מסקרן.

אולי החתן סופר סובר כמו שהצגת. אף פעם לא פתחתי את הספר הזה, וק"ו שלא ראיתי את הפסקה. לכן לא בטוח שיהיה לי הסבר אליו.
דוקא יש באוצר החוכמהמופים

אני מביא קישור להיברו בוקס

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=7857&st=&pgnum=107&hilite=

ובעמוד שאחריו

הסתכלתי גם החתן סופר כותבחסדי הים
שזה דוקא דיבור בהרחבת הלב שאסור.
כן, נכוןמופים

כבר הבאתי למעלה שהוא אומר שאם היא עצובה זה לא שייך

אפשר להתערב?שום וחניכה

כך:

דברי הב"ש הם ברורים. כוונתו לאסור אפילו

ללא קול זמרה וכך הבינוהו כל האחרונים.

ודיוקו של כ"ת אחר המחילה, לא עולה יפה.

אמנם הב"ש עצמו, בספרו צידה לדרך (פרשת

וירא) תמה על חידוש דין זה, שהרי בתנ"ך מצינו

רבות שאפילו הנביאים דיברו עם נשים, ולכן כתב 

שאין להביא ראייה מרש"י בקידושין משום שאה"נ

יתכן שבימיהם הייתה השבת השלום בנעימה

ובקול זמרה.

ועיין בזה בשאלות ותשובות בית דוד (סימן קפח)

ותרווה נחת.

ייש"כמופים

מעניין שהחתן סופר הבין שיש כאן מידת חסידות.

במיוחד לפי מה שהביא הצידה לדרך שהרי תנאים וקדושים היו מדברים עם אשה כל צורכם (הובא בבית דוד שם)

ובחתן סופר נראה כאילו זה מידת חסידות של האישה, ולא של השומע. וצ"ע.

בקיצור יישר כח לך. הבהרת לי דברים.

אני עומד בדיוקי ואשוב לחזקחסדי הים
לפי שיטתכם, הוא היה צריך לציין שהרשב"א חולק עליו. מעניין שלגבי שאר הנקודות הוא מביא חולקים, ובנקודה הזאת הוא לא מביא.

מי זה כל האחרונים? רק ראיתי בשו"ת 'משנה הלכות' שמסביר ככה. אבל אינני בקיא.
למשלשום וחניכה

כבר האליה רבה באו"ח סי' עה, שו"ת שבט הלוי ח"ג, שו"ת בצל החכמה

ח"ה ועוד רבים. והפשט לא יופשט.

ומה ששאלת למה הזכיר הרשב"א - א"א לבנות ע"ז בניינים, שיתכן מאוד

שלא ראהו מעולם, או שלא זכרו באותה שעה.

לא אכנס אתך לדקדוק בכל האחרונים שהזכרת. בדרך הלימודחסדי הים
שלי. עדיף לא להגיד על הב"ש שהוא לא זכר או ידע רשב"א שבאותה סוגיא שהוא עוסק בה. וכן להסביר בו הסבר שקשה מאוד מסברא ונגד הראשונים.
גם אם תביא חבילות חבילות אחרונים במקומי אעמוד. אלא אם כן תדייק לי אחרת בב"ש עצמו.
או! סופסוף יהודי עם שכל ישר!טנגענס

לפעמים ביינשים עם כל הפילפולים איבדו את השכל הפשוט

חייבת לקשר מאמר מדהים שקראתי:תולתול
איזה מאמר "שפתיים יישק משיב דברים נכוחים"חסדי הים
(בוכה מהתרגשות). על אף שאינני מכיר את הרב, הוא ביטא את מחשבותיי בענין הזה.
בלי קשר לתוכן המאמרפיבו

כולו מלא שיבוצים מהתנ"ך וההלכה וזלזול בוטה נגדם

קשה לקרוא לזה 'שפתיים ישק'

לא ראיתי זלזול. נא להאיר עיניי איפה יש?חסדי הים
הוא הזהיר כי נידתן מדבקת ומזהמתפיבו

מצודים וחרמים ליבה, ועינה רעה בעניים ובאורחים

ומצא אותה מר ממוות.

כל מה שלמעלה בנוי על פסוקים הלכות וגמרא

וההקשר היה מאוד מזלזל וכל מי שמכיר את המקורות

מקשר את הזילזול לקהלת גמרא והלכה

נכון! לא רואה זלזול זה המצב האמיתיחסדי הים
אחרי החטא.
כל המאמר מביע שזה דעת הגבר הירודפיבו

השפל האלים והגאוותן וכו'

לדעתי לתאר כך את קהלת וחז"ל יש בזה זלזול

לא רואה שהוא כותב בצורה מזלזלתחסדי הים
אתה בסדר? ממה התלהבת כל כך בדיוק?מישהו10

ולבכות מהתרגשות? אחינו, מה עובר עליך?

פלא עליך ר' חסדי.שום וחניכה

פשוט פלא. 

אכתוב בקצרה מה התלהבתי. אבל פעם אכתוב בקצרה למהחסדי הים
לא רוצה לפתוח על זה דיון ארוך.

אני מאמין שעכשיו שאנחנו באתחלתא דגאולה, וחלק מהתהליך הזה, הוא הסרת הטומאה מהעולם. כידוע עיקר הטומאה נדבק באשה, כשמתקרבים לשלבי הטהרה הסופית, מדריגתה של האשה מתעלה.

יש לזה סודות עמוקים על פי הקבלה, של התעלות המלכות והשתוותה לתפארת. אבל צריך להאריך מאוד, וקצרתי.
כתבתי את הדברים, כי אני חושב שהם אמיתיים. על אף שאני כמעט בטוח, שעכשיו יקשו עלי מלא מלא קושיות, ויתמהו על דבריי.
המהלך שכתבת כבר ידועשום וחניכה

מפי סופרים ומפי ספרים. ואין סיבה שנוסבב אותך

בחבילות של קושיות, משום שיש הרבה סיבות לחשוב

שזה אמת.

אך מי שעיניים לו במצחו ומח לו בקדקודו יראה מה רב המרחק

בין אותו רעיון עמוק שציינת לבין איך שנכתבו הדברים במאמר

המדובר.

אני חייב לציין שוב - שאני מלא, אבל מלא פליאה על כבודו.

לגבי המאמר המדובר לא קראתי בדקדוק כמו ראשוןחסדי הים
בד"כ מאמרים כאלו, אני קורא כדי להעשיר את עצמי. הרוח הכללית שקבלתי מהמאמר מאוד ריגש אותי. אם זאת היתה כוונת כותב המאמר, אולי כן אולי לא. אין לי כוח להיכנס לזה. יכול להיות שהכנסתי לקריאה מימד סובקטיבי שלי.
מאמר הבל נוסח המכנים עצמם ברמיה ׳בית הלל׳.יונתן 1
אפשר לדון על כל דבר ודבר במאמר,
אבל אפילו אזכרת ׳נשים המשרתות
בצבא׳ כדבר יפה ולגיטימי - די בו כדי לפסול את כולו.
מדובר בדבר שכל הרבנים קבעוהו לאיסור,
ויש שאומרים שהוא אף ב׳יהרג ובל יעבור׳.

אין התורה והפמיניזם יכולים לגור בכפיפה
אחת, ולא ניתן לפסוח על שני הסעיפים.

או שאדם דתי - או שהוא פמיניסט.
זה לא הולך ביחד - זה תרתי דסתרי.
וואי אז כנראה צריכים לעשות הרחקה וגדרעוגי פלצת

לוודא שאנחנו טהורים מכל חשש פמיניזם חלילה.

וכל המחמיר הרי זה משובח.

ילמדנו רבינו - היאך נעשה הרחקה זו?

במה הוא יהודי, כותב מאמר ההבל הזה?יונתן 1
הרי האידיאולוגיה שלו תואמת אחת
לאחת את זו של זהבה גלאון ושלי
יחימוביץ, ואולי אף גרועה משלהן.

במה הוא יהודי?
במה הוא שונה מכל פמינסט אחר בכדור
הארץ?
איפה מתבטא הצד היהודי שבו, אם בכלל?

מי שנסחפים אחר ההבל, לא ישאר מהם דבר.
אם כולנו היינו הולכים בעקבותיהם, היינו
כולנו רפורמים=גויים= לא היה היום עם ישראל.

ב״ה שרוב העם לא הולך שבי אחרי ההבלים
הללו.
אם נזרום אם האנלוגיה שלו אז שבועות דף ט' ע"אהרועה

אבל אל תתן לאמוראים/לרמב"ם/לרב שרירא גאון/כל אדם אחר לבלבל אותך.

המיזרוחניקים האלה כופרים.

שטן

מסקרן שבעיקר בנים הגיבו פה...שיר ידידת

אתם רוצים לדעת איך אני הגבתי אוטומאטית?

צחוק מלגלג ומעט משועשע....  (אין פה סמיילי שנראה ככה -אז הכי קרוב-צוחק)

ולכל המתלהמים- לא, אני לא  מזלזלת בדברי חכמים.

אז על מי את מלגלגת?מופים
על פרשנויות מצחיקות וניסיונות להשתיק נשים...שיר ידידת

נו באמת,  אמרו 10 קבין של דיבור ירדו לעולם- 9 לקחו נשים- אתם באמת חושבים שתצליחו להשתיק אותנו???????קורץ

אני בכוונה לא מביאה דוגמאות של נשים רבות וטובות (ואידיאליות!)  מהדורות הקודמים שדיברו...

אני חושבת שכל הדיון מיותר.

אז עלי את מלגלגת...מופים

פטיש |נעלב|

לא ניסיתי להשתיק אף אחת. סך הכל שאלתי אם זה מרחיק נשים לומר להם לשאוף לזה, לא אמרתי שלמעשה בת דורינו יכולה לעשות כך.

וזה לא פרשנות מצחיקה, זה פשוט מפורש בספר שלמדתי. תסתכלי שם (מופיע לעיל בקישור של החתן סופר) ותראי אם המצאתי.

בקיצור אני נעלב עמוקות!

אוך. לא התכוונתי להעליב אף אחד...שיר ידידת

אם באמת נעלבת אני מתנצלת....

פשוט- אתם כאלו מצחיקים....

לא יודעת,  זה באמת שעשע אותי שאתם תוהים לעצמכם האם כדאי לנו לדבר או לא....

באמת לא רציתי לפגוע...

אז אולי הם צודקים. תראי, רק דיברת ופגעת בו...מישהו10
מופים

אל תדאגי לא באמת נפגעתי...

סמיילים לא עולים לי בכותרת אז-שיר ידידת

צוחקצוחקצוחק

נראה לי שזה שהעלבתי  אותו קשור לכאב הראש שיש לי, אני לא מצליחה לחשוב על תשובות נורמאליות!

אולי ההלכה  (או השאיפה) צריכה להיות- אסור לנו לדבר כאשר יש לנו כאב כלשהו... זה היה יותר עובד.קורץ

עונה לשאלה הפותחת.נועם ה
לא נראת לי ההחמרה הזאת.

לא מספיק שאני צריכה לבלום את עצמי מלשיר ברחוב????
(אומרת אחת ששרה במשך רוב היום)
אחים שלי! צאו שניה מהדקדוקים שעשינו עכשיו.חסדי הים
תחשבו בצורה כוללת. הרי מצינו מלא מלא בתנ"ך וחז"ל שנשים דברו לפני גברים. גם מסברא, אתם באמת חושבים שדיבור של אשה מעלה הרהורי עבירה. פשוט לא מבין, את ההוא אמינא.
שא נא עיניך וראהשום וחניכה

שטענה זו כבר הובאה במכלול "הדקדוקים".

הענין שתמיד על כל סוגיא צריך להסתכל בדקדקנות ובכלליותחסדי הים

כי הרבה פעמים מרוב דקדוק, מאבדים את השכל הישר.
אכן. רק אמרתי שכאן הדקדוקשום וחניכה

והשכל הישר הלכו יד ביד.

גם לרשב"א היתה הו"אמופים

זה פשטות הגמרא!

אבל אתה צודק שבסברא לא הייתי מעלה בדעתי אפי' מידת חסידות כזאת.

(מזכיר לי שהחסד לאלפים כותב שאשה לא תברך אשר יצר לפני גברים, כי לא כולם צריכים לדעת בדיוק מה היא עשתה עכשיו, ולא הייתי חושב על זה לבד, אבל זה הרגשות של רבנים)

לי נראה שלא היתה הו"א לרשב"אחסדי הים
יש קושיות ששואלים, כטכניקה של הסברה.

כתבת "אשתי התחברה ואמרה"אז דיברה כשגבר,אתה, שומע !להתראות

אוי ואבוי!מופיםאחרונה

לא שמתי לב!!!!

היא תקבל על זה סנקציות!

כל יום 30 מלקות, ואין ארוחת צהרים!

מה היא חושבת לעצמה? כך להעיז לדבר לפני גבר??!!

חוצפה פמיניסטית!

זכריםמחפש שם

כשאתם מדברים עם בנות רנדומליות אתם מסתכלים להן בעיניים? 

ובנות איך אתן מרגישות מול זה? הייתן רוצות? זה מוזר לכן אם לא? מפריע לכם אם כן?

לי מרגיש לרוב אנטימי מדי להסתכל למשהי בעיניים סתם ככה

ואולי גם מהצד שלה חודרני

מצד שני זה גם מוזר, ולא מרגיש לי בריא אם לא...

אז מתעניין

צודקתמחפש שם
נקודה חשובה
יש פה עוד מישהו ש...?מפחד מאוד!

יש לו חלומות שלא הגשים כי השם לא מסכים, אבל עמוק בפנים פועם הגעגוע אליהם בלי להרפות?

יש פה עוד מישהו שמסתכל על האנשים שהכל מותר להם ואומר: גם אני רוצה אבל לא יכול. אבל בפנים לעולם לא השלמתי עם זה שאיני יכול?

חלומות שה' לא מסכים?אני:)))))
מי זה האנשיםרקאני

שהכל מותר להם?

אין אנשים שהכל מותר להם...הסטורי
וגם מי שלא מקבל את הגבולות שכלשונך: "השם לא מסכים", יש לו איזשהם גבולות ערכיים/מצפוניים/חוקיים או פשוט מציאותיים - כמה שינסה לנופף בידיים ולעוף, הוא לא יצליח, כמה שינסה להכניס פיל בקוף של מחט - לא יצליח.

אגב, מציאות בלי גבולות בכלל - היא מציאות מאוד אבודה. יש היום שיטת חינוך (או יותר מדוייק: חוסר חינוך) שמנסים שילד לא ישמע אף פעם 'לא', אף פעם לא ידברו אליו בתקיפות, אף פעם לא יציבו גבול. אז מאבטחים את כל השקעים בבית, נועלים את האסלה וכו'. והנה מתברר שילדים שגדלו כך, אינם יותר בריאים בנפשם - אלא פשוט לא מסוגלים להתנהל בעולם.

אחרי שמקבלים שהמציאות היא כזו שבה "בוקר ויודע ד' - גבולות חלק הקב"ה בעולמו..." (רש"י פרשת קורח), יש הזדמנות להעמיק בהבנה למה דבר ד' הוא "לטוב לנו לחיותנו כל הימים".

הכל מותר לכולם במידה שווה, מותר לך לעשות מה שבא לךצדיק יסוד עלום
אתה לא באמת דתי והם לא באמת חילונים. כל היהודים חייבים במצוות, וחילוני שעובר על מצוות ה' נדפק בדיוק כמו אדם דתי.
מצ"ב שיר של אדם שמותר לו הכלצדיק יסוד עלום
הייתי פעם כזה "שהכל מותר לו"מבקש אמונה

זה סתם אשליה שהגשמת החלום שלך תשמח אותך...  זה לא קורה אף פעם.

כשמגיעים לשם לא מרגישים וואו כמו שדמיינת, חוזרים למציאות עצובים ומחפשים חלום חדש... זה לופ של ריקנות שלא נגמר.

אם נשארו "חלומות"? כן, אבל הבנתי שזה סתם חרטא.. לא צריך לשתות את כל הים כדי להבין שהוא מלוח

תסמוך על הקב"ה שיש סיבה טובה שהוא לא מסכים לך.

מבקש אמונה אתה יכול להסביר יותר?מפחד מאוד!
אם אוכל.. מה בדיוק להסביר? תמקד אותימבקש אמונה
בוא לשיחה אישיתמפחד מאוד!
לא חושד ספציפית באף אחד, אבל מציע להיזהר מאודהסטורי
משיחה אישית על נושאים מורכבים ובמיוחד על נושאים שהצנעה יפה להם.

אנחנו רוצים להניח שכולם רוצים רק טוב, אבל היו כבר מקרים גם כאן בפורום וגם בכלל בעולם.

נכון, אבל כל מקרה לגופו.מפחד מאוד!
ועוד משהו: לפני שאתה חושד - תכבד ואז תחשודמפחד מאוד!

אל תיתן שפכטל בלי מילה טובה לפני זה. כי אתה גם לא יודע מי אני, נכון??

וגם שתינו גברים. בחיים לא היית פותח נושא כזה עםמפחד מאוד!

מי שלא גבר

תכל'ס, במקום לחשוד, תנסה אולי לעזורמפחד מאוד!
כתבתי שאני לא חושד ספציפית באף אחדהסטורי
אני באמת לא חושד ספציפית בך, כתבתי את זה לשניכם והייתי כותב זאת לכל מי שמציע שיח בפרטי על נושאים מורכבים.

זה ששניכם גברים לא עוזר. גם גברים ניצלו ניקים בכל מיני צורות.

אוקיי. תודה. מרגיש שזה באהבהמפחד מאוד!
הערה חשובהארץ השוקולד

נכון לכולם בין אם ניק מוכר או לא,

וגם לא בהכרח מי שמציג את עצמו כגבר הוא גבר והפוך. (רוב האנשים בסדר ורוב ההצגות בסדר, אבל זהירות מומלצת תמיד)

ספרא, פרשת קדושים, פרשה י'פצל"פ
לא יאמר אדם אי איפשי (אין רצוני) ללבוש שעטנז, אי אפשי לאכול בשר חזיר, אי איפשי לבוא על הערווה, אבל (יאמר) איפשי ומה אעשה ואבי שבשמיים גזר עליי כך.
מה שבטוחמחפש שםאחרונה

שה' לא רוצה שתרגיש ככה.

אתה צריך לברר על מה יושבים הרגשות הקשים האלה, לפעמים אנחנו בטוחים ואוחזים בסיבה מסויימת לכאבים שלנו בזמן שהסיבה היא בכלל אחרת.

התורה והאמונה כשלעצמם הם שיא החופש החיבור והשמחה, כנראה שמשהו במפגש שלך איתם נעשה בצורה לא נכונה, שלא מתאימה למהלך הנפש שלך.

התיקון הוא להסכים להפגש עם הפחדים והמקומות הקשים והכואבים שלך ולעבור בהם תהליך של ריפוי. ואולי בדרך גם תתן לעצמך לפרוץ גבולות שגדלת איתם כחלק מהתהליך, אבל התיקון הוא במפגש שלך עם עצמך. לא במעשים מסויימים או בחוץ.

מי מכיר את חיה הרצברג?מפחד מאוד!

מכירים.ות?

יצא לירקאני

לפגוש אותה כמה פעמים

ולקרוא את הספרים שלה

לא נשמע שאת דלוקה עליה..מפחד מאוד!
נהניתי מאוד מהספריםרקאני

וגם במציאות היא אישה חכמה מאוד

מה הכוונה דלוקה?

למה היא צריכה להיות דלוקה עליה?!יעל מהדרום
לק"י

זה משפט מאוד מוזר. במחילה מכבודך.

ואני אוהבת את הספרים שלה.

מתנצל שזה היה נשמע..מפחד מאוד!

אבל בואו תדונו לכף זכות. אתם כנראה לא מכירים את הדמות הזו, אבל אפשר לומר שהרבה מאוד אנשים גילו את עצמם מחדש בספרים שלה. צומת הדרורים למשל...

היא דמות, מישהו שהביא גילוי לעולם. לכן כתבתי 'דלוקה'. כי באמת הרבה אנשים מרגישים שהספרים שלה חוללו בנפשם שינוי פנימי עמוק..

כמובן שזה לא בקטע האישי, אלא בעיקר בדרך שלה, בגילוי שלה.

מוזמנים לנסות.

פשוט התפלאתי..מפחד מאוד!

איפה האנרגיות? האור בעיניים? התקווה שמשפריצה על המקלדת כשמדברים על הספרים ועל הגילוי של חיה הרצברג..

הייתם נשמעים לי אדישים מידי.

ניסיתי להבין: אולי רק צעדתם ליד האור, אבל פנימה - לא זכיתם להיכנס?

אני לא נוהגת להתנסחרקאני

במילים מתלהבות בדרך כלל

אישה חכמה מאוד

אני חולקת עליה בחלק מהדברים

אבל בחלק אחר אני בהחלט לוקחת ולומדת

מתייחס לשתי ההודעות ביחדהסטורי

לחיה הרצבגר יש ספרים באמת טובים. ספר טוב באמת יכול לעזור לאנשים לעבור תהליכים.

ההגדרה שכתבת : "אפשר לומר שהרבה מאוד אנשים גילו את עצמם מחדש בספרים שלה. צומת הדרורים למשל...

היא דמות, מישהו שהביא גילוי לעולם. לכן כתבתי 'דלוקה'. כי באמת הרבה אנשים מרגישים שהספרים שלה חוללו בנפשם שינוי פנימי עמוק..

כמובן שזה לא בקטע האישי, אלא בעיקר בדרך שלה, בגילוי שלה."

נכונה שבעתיים על סופר אחר, שהיה פעיל מאוד במשך קרוב לשלושה עשורים במגזר החרדי וגם בציבור הדתי לאומי, קראו בשריקה את ספריו ורבים יכולים להגיד שספריו עזרו להם לגלות דברים.  את הסוף אנחנו יודעים...

חלילה איני חושד בחיה הרצברג בשום דבר כזה. אבל, כן ממליץ מאוד לא לעבור את הקו הדק, שבין הערכה לסופר/זמר/מרצה/מורה/כוכב משהו/אחר - לבין הערצה שעלולה לטשטש גבולות בריאים. זה נכון על כל דמות ונכון שבעתיים, דווקא על דמות שגורמת לאדם לעבור תהליכים רגשיים.

אפילו על תלמיד חכם, שכן מופיעים במקורותינו ביטויים של 'דביקות' ו'התבטלות' - צריך זהירות.

אין בעיה אם יש אור בעינים, כל עוד נשאר מאחוריהם שכל ביקורתי...

מסכימה ממשרקאני
הבנתי. אני בהחלט נהנית מהספרים שלהיעל מהדרום
לק"י

אבל אני לא הטיפוס המתלהב, שיקפוץ עליה ברוב התרגשות או משהו😅

לאיזה דמות הכי התחברתם בצומת הדרורים?מפחד מאוד!

זה עורר בכם געגוע לשבת על איזה סלע ולספר ליוחאי את מה שעובר עליכם, או שלא כל כך נכנסתם לאווירה ולסיפור?

בגדול-ruthiאחרונה
כנראה שאני יוחאי😜 
מקומות לטיול/ מעיינותאשר ברא

שאפשר להגיע אליהם בקלות בתחב"צ באזור ירושלים..

ולא ליפתא🙈

עין חמד. מניחה שיש מים בתקופה הזאתיעל מהדרום
לק"י

זה לא מעיין רציני, אבל מקום מוצל ונעים עם זרימה של מים. 

יש המוןמפחד מאוד!

סטף

עין לימון

מול עין חמד יש מעיין חמוד מאוד. זה מצד ימין של הכביש אם באים מירושלים

אם צריך עוד פרטים בשמחה

אשמח לפרטים על המעיין מול עין חמדארץ השוקולד
לא מכיר
עוד פרטיםמפחד מאוד!

נכנסים לבית נקופה נדמה לי [המושב מעל מחלף חמד] הולכים ישר עד סוף היישוב עוברים את השער הולכים קצת בשביל ומגיעים.

תודהארץ השוקולד
כמה זמן הליכה מהמחלף?
הארה- כשאתה רוצה להגיב להודעה מסויימתיעל מהדרום

לק"י

אתה נכנס אליה, ולוחץ על כפתור תגובה.

(פשוט הגבת לי כמה פעמים בטעות).

שביל המעיינותארץ השוקולד

קו 150 לעמינדב (נראה לי שאני זוכר את מספר הקו) מגיע כמה דקות הליכה מתחילת המסלול ויש אוטובוס או רכבת קלה להדסה עין כרם.

אני חושב שיש גם מים בעין חנדק.

עין לבן הוא כרבע שעה-חצי שעה הליכה מהחניון של הגן החיות התנכי.

שביל הדסה באזור היער ליד עין כרם, מניח שזה נגיש גם בקלות, לא זוכר מאיפה בדיוק נכנסים.

טיול בסגנון אחר יכול להיות על חומות העיר העתיקה וזה גם קל להגיע בתחבורה ציבורית.

אפשר גם להסתובב ביער ירושלים מתוך קרית יובל.

אם יוצאים מירושלים יש את נחל חלילים (המים במעיין שם לא באמת ראויים לכניסה אבל הטיול יפה) שמתחיל מתוך מבשרת, לדעתי בערך 20 דקות הליכה מקניון הראל ואולי יש תחנה קרובה יותר.

האזור ליד מטע מאוד יפה אבל זה הליכה מהתחנה בכניסה למטע (עין גרס, עין מטע - הם בכיוונים שונים).

אזור בר גיורא, ח'ירבת עיתאב ועין חוד, אזור ממש יפה, מניח שיש אוטובוסים לא רחוקים משם.

הסטף נגיש בתחבורה ציבורית, עם מלא מדרגות.

עמק המעיינות פנטסטי אבלמפחד מאוד!

יש הרבה מאוד אנשים בחופש. לא תמיד זה מתאים האווירה.

אבל יש הרבה בריכות [לפחות חמש] כך שתמיד אפשר למצוא משהו יותר מתאים

תודה על כל ההמלצות!אשר בראאחרונה
תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
צודקארץ השוקולד
אמירה שגויה שלי
מאוכזב קשות מאתרוג!!!מחפש אהבה

כתבתי פה על זה כבר, אבל מסתבר שאתרוג לא גומר להפתיע לרעה!!!

מה אתם אומרים על זה שבאופן קבוע אחרי שאני לא משתמש כמה שעות במחשב, אני יכול לפתוח אותו ולהיכנס לאיזה ערוץ שאני רוצה ביוטיוב כולל פורנו???

ואני עוד במסלול הכי חסום!!!

פנית למוקד שירות לקוחות?נקדימון
זה נשמע כמו תקלה טכנית. מעולם לא קרה לי דבר כזה ברימון. ייתכן ויש לך תקלה מקומית.
למה לא רימון?זיויק
לנו יש אתרוג, וזה מעולם לא קרה...מתואמת
יכול להיות שהרשת שלך מתנתקת והמחשב מתחבר לרשת אחרת בסביבה, שבה אין חסימה?
מאד סביר להניח שזו הסיבה ^^שושיאדיתאחרונה

כנראה אתה פשוט גולש על רשת לא חסומה.

לכן חשוב לשים חסימה על המכשיר עצמו, כי אחרת זה מאבד את התועלת.

פתית שלג

מוזר מאוד, גם לי לא קרה מעולם.

לגבי יוטיוב- דוקא זכור לי שהם לא מאפשרים תכניים בוטים (כמובן מה שלשיטתם מוגדר ככה😏)

אלימות בזוגיותנחלת

"הכל סיפור של פיקסלים" תמר.

ספר חובה לדעתי. במיוחד עבור נשים שתקועות במצב כזה,

ומבולבלות ממלכודת הדבש הזו. וכן עבור נערות בשידוכים.

ספר קשה מאוד, למרות שבראיון עם הסופרת, היא אומרת

שהרבה הרבה ריככה...

כל כך מצליחה להעביר את הנושא. ממש לתוך הלב.

מאוד ממליצה.

יש ראיון איתה באחת החוברות של "המקום".

בפורום הזה לא מדברים על זוגיותפשוט אני..אחרונה
אפשר לכתוב על זוגיות בפורומים אחרים, כמו נשואים טריים, לקראת נישואין, הריון ולידה 
תתקלחוזיויק

זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.

עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢

אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום

שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.

ומה יעזור לך להתלונן כאן?

חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי

אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,

ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים

(ואני מכיר כמה סיפורים..), 

מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם

אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
או לא לעשות חסד בכלל אם קשה לך, אף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד ואף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד דווקא בצורה של טרמפים אבל מה אתה רוצה מגולשי צמ"ע לא ברור.
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
פשוט תדלג הלאה על מה שלא מעניין אותך
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום

תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.

מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?

דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי

ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,

מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.

הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום

הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
ואני יכול להגיב לו שהוא מתלונן הרבה ביחס למישהו שיכול לפתור את הבעיה.
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה

אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.

ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.

בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...

אולי יעניין אותך