שאלה ובקשה מכל גולשי הפורום >>>ותן טל

מה אתם חושבים - למי שמבזה תלמידי חכמים ותורה ויהדות - יש מקום בפורום זה ספציפית ובפורומים באתר באופן כללי? או שיש גבול לכל דבר ומי שבאופן עקבי ידוע כאחד כזה - לדעתכם צריך לחסום אותו באופן כללי או לפחות בפורומים ספציפיים?

ומכאן, לבקשה שהיא חריגה ביותר בשבילי, פעם ראשונה שאני עושה אותה אבל זה אחרי שאני כל פעם מחדש מוחה וזועק על כך בפורום. מבחינתי הסיאה כבר הוגדשה: הבקשה היא:

מי שחושב שצריך לחסום ניקים ספציפיים בעייתיים מהבחינה הזאת (ביזוי התורה, תלמידי חכמים - כולל כינויים ושלילת בתואר רב משמם, והיהדות באופן כללי) - אני מבקש בכל לשון של בקשה שיפנה אליי במסר אישי, בצירוף השם של הניק שהוא רואה כבעייתי, ואם ניתן שיצרף כמה קישורים של דברים שאותו ניק כתב, שהוא רואה כבעייתיים. אני אקח על עצמי את המלאכה של איסוף החומר והתמכים בחסימת ניקים אלו, והעברת בקשה רשמית מטעם רבים מהחברים באתר, למנהלים הרלוונטיים.

בלתי אפשרי שבאתר כמו ערוץ 7 שמוגדר כאתר דתי שמכבד כל תלמיד חכם באשר הוא, יסתובבו כמה ניקים פרחחים וירשו לעצמם להתנהג בצורה מבזה שכזאת.

בפורום ארץ מולדת כבר מזמן עלו על הבעייה וקבעו כללים נוקשים ביותר בנוגע לפנייה שקשורה לרבנים - וניק שלא עומד בכללים, הודעתו נערכת/נמחקת, ואם צריך - הוא אף נחסם לתגובה בפורום.

ככה אני חושב שצריך להיות בכל פורום שהוא.

וכעת אני נרתם למאבק באופן אישי. יש גבול והוא נחצה לטעמי כבר מזמן.

בפורום הורות היתה מלחמה ענקית עם יוקטנה על זהמופים

תסתכל שם איזה מריבות נהיו שם

מופים - אשמח לקישור רלוונטיותן טל
שאלה ובקשה מכבודו - תוכיח קודם כלמישהו10

שאותו אחד שקצפך יצא בעטיו הוא אכן תלמיד חכם!!

בבקשה אל תתמם, דיי כבר!-משה ר-
כל אחד שלמד דף בגמרא מרשה לעצמו לחלק ציונים, הוא ת״ח וראש ישיבה ואדם שמזכה את הרבים, זה שאין לאנשים כבוד לתורה ולומדיה זה בעייה שלהם..
אין כאן שום התממות. זאת שאלה לגיטימית לחלוטין.מישהו10

גם בגמרא אמוראים שואלים אותה ביחס לאמוראים (ואולי גם תנאים) אחרים! בינתיים ממה שהתרשמתי אני נוטה להסכים עם הביקורת עליו. ובגלל זה ביקשתי לתהות על קנקנו.

אני לא מדבר כרגע על מישהו ספציפיותן טל

אבל לשאלתך - רב שהוא מוכר בציבור, וידוע שהוא לא רב רפורמי, והוא אכן קיבל הסמכה לרבנות/מקובל על ציבור כלשהו מקרב הציבור האורתודוכסי בארץ - כל עוד לא מוכיחים שהוא כופר, אנו מחוייבים בכבוד אליו.

אחרת איך תוכל אי פ]עם לדעת איזה רב לכבד או לא?

על כל רב יהיה מישהו שיבוא ויגיד לך - הוא לא תלמיד חכם.

אז כן, בשבילי - מהרב שרלו ועד הרב אבינר, מהאדמו"R משומרי אמונים ועד הרבי מליובוויטש, מהשרידי אש ועד הרב קוק, מהרב כדורי ועד הרב סדן - הם תלמיד חכמים. לא כולם באותו קו - אבל כולם תלמיד חכמים.

ככלל אצבע אני מסכים עם הגישה, אבל רק ככלל אצבע.מישהו10

במקרה שלו הדברים שהוא מפרסם מעוררים פקפוק לגביו.

לא לא לא.ותן טל

זה לא משנה מה הוא מפרסם. (חוץ מזה שאני ממש לא אכנס כאן לעניין: "אפילו מורה לך על שמאל שהוא ימין ועל ימין שהוא שמאל" שנוגע למי שאתה עושה על עצמך כרב, אבל כאמור - לא אכנס לזה רק הבאתי את זה כדי להראות לך שזה ממש לא כמו מה שאתה אומר, לא בהכרח). זה משנה שהוא תלמיד חכם - ואין זכות למישהו לבזות ככה תלמיד חכם.

אתה יודע מה עוונו של מבזה תלמיד חכם? אני מניח שלמדת קצת ושמעת קצת על זה בחיים שלך... לא פשוט...

עוון גדול.

הרב שאני הכי לא מסכים עם דרכו בעולם - במקרה הצורך אני פשוט אמנע מלהיתקל בכל ספר שלו, לא אלמד אותו וכו' וכו' - אבל מכאן ועד בפרהסיה לצאת ולבזות את שמו ולבזות את תורתו - חלילה.

מחילה, אבל אתה פשוט מתחיל לדבר שטויות.מישהו10

"זה לא משנה מה הוא מפרסם, משנה שהוא תלמיד חכם"  - אתה בעצם אומר שזה לא משנה אם הוא באמת תלמיד חכם, גם אם הוא לא הוכיח את עצמו ככזה, מה שמשנה זה האם הוא נתפס כתלמיד חכם.

"(חוץ מזה שאני ממש לא אכנס כאן לעניין: "אפילו מורה לך על שמאל שהוא ימין ועל ימין שהוא שמאל" שנוגע למי שאתה עושה על עצמך כרב, אבל כאמור - לא אכנס לזה רק הבאתי את זה כדי להראות לך שזה ממש לא כמו מה שאתה אומר, לא בהכרח)".

קודם כל, הדברים האלו נאמרו ביחס לסנהדרין דווקא, וביחס לפסיקת ההלכה שלהם ואין להם פשוט שום שייכות לנידון שלנו, וזה פשוט שיבוש גדול מצידך להביא את זה לעניינו. ועוד בלא מעט יוהרה אתה מכריז "רק הבאתי את זה כדי להראות לך שזה ממש לא כמו מה שאתה אומר".

ואגב, אולי זה יגרום לך לנוע קצת באי נוחות על הכסא, אבל:"יכול אם יאמרו לך על ימין שהיא שמאל ועל שמאל שהיא ימין תשמע להם ת"ל ללכת ימין ושמאל שיאמרו לך על ימין שהוא ימין ועל שמאל שהוא שמאל"  (ירושלמי הוריות פרק א הלכה א). (ואם תעיז לקנטר אותי שאני שוב מביא מהירושלמי, אדון אותך כמי שמבזה את התורה).

אני קינטרתי אותך אי פעם? במחילה...ותן טל

אי פעם הערתי על מישהו שהוא מביא מקור מאיפושהו? בוודאי שלא! וכמובן שגם לא מהירושלמי...

קצת צרם לי מה שכתבת בסוף גם אם זה היה בהתלוצצות...בוודאי שזה יפה וטוב שאתה מביא מקורות, חלילה לי מלהגיד אחרת!!!

אמרתי לך - זה לא היה העניין הספציפי ואין לי עניין להיכנס לזה, וגם לא התכוונתי להיות עם "יוהרה" כאן, אלא רק להעיר את תשומת ליבך למקור כזה או אחר...לא רציתי בכוונה להיכנס לכל הדיון הזה, אז במחילה ממך אם באמת לא אכנס אליו עוד ואעצור כאן...תודה

עכשיו - אמרתי שלא משנה מה הוא מפרסם בכל עניין, אם הוא כן מוגדר כתלמיד חכם. בבקשה לא לההיתמם ולעשות עצמך כאילו לא הבנת מה אמרתי... אבל לכל מקרה שלא הבנת - אמרתי שכמובן שהוא אחד שידוע ונתפס וגם עשה דברים כתלמיד חכם (וספציפית אכן בנוגע לרב זמיר, כמו שאמרו, ראש מוסדות וכו', למטה...זה אכן ככל הנראה מעיד על מישהו שהוא רב, אתה לא מסכים?). - שעליו, לא משנה אם הוא אמר בנוגע למשהו מסויים דבר כזה או אחר, שזה לא מתיר לבזות אותו...

מסכים עם ההערה בכותרת, זה היה מיותר מצידי.מישהו10

אבל אני עומד מאחורי מה שאמרתי שהמקור הזה שהבאת פשוט לא רלוונטי בעליל לענייננו.

אני מרגיש תחושת מיצוי מהויכוח הזה, אז רק אסיים בגמרא הבאה:

"שלח ליה ר' אביתר לרב חסדא גיטין הבאים משם לכאן אין צריך לומר בפני נכתב ובפני נחתם לימא קסבר לפי שאין בקיאין לשמה והני גמירי ותסברא והא רבה אית ליה דרבא אלא דכ"ע בעינן לקיימו וכיון דאיכא רבים דסלקי ונחתי מישכח שכיחי אמר רב יוסף מאן לימא לן דר' אביתר בר סמכא הוא ועוד הא איהו דשלח ליה לרב יהודה בני אדם העולין משם לכאן הן קיימו בעצמן (יואל ד, ג) ויתנו (את) הילד בזונה והילדה מכרו ביין וישתו וכתב ליה בלא שירטוט וא"ר יצחק שתים כותבין שלש אין כותבין במתניתא תנא שלש כותבין ארבע אין כותבין " (בבלי גיטין ו ע"א)

סביר להניח שרב יוסף ידע שרב אביתר הוא לא איזה ארחי פרחי מהשוק, ובטח גם הוא עמד בראש איזה ישיבה ועשה כמה מעשים טובים פה ושם, אבל זה לא הפריע לו לתהות על קנקנו ולערער על סמכותו. ואני לא רואה שום מניעה לעשות זאת ביחס למחבר הספר הנידון.

שים לב! בדבריך ובגמרא שהבאת - הוכחת!!!ותן טל

הוכחת את טענתי!!! מעולם לא אמרתי שאתה צריך להסכים עם כל דבר, ואפילו לא שאסור לך לתהות על דברים כאלו ואחרים. כל שאמרתי הוא שיש איסור לבזות תלמיד חכם, והנה, בגמרא שהבאת במפורש על אף שרב יוסף כנראה באמת תוהה על קנקנו - עדיין הוא מכנה אותו רב אביתר - ולא סתם "אביתר" !!! דווקא מתוך דברייך יוצא שאני הצודק בעניין זה!!! אשרייך שחיזקתני, אחי היקר .

אז אתה כיול לתהות על קנקן זה או אחר - אבל משם ועד לשלול ממנו תארים, ועוד יותר, כמו שהיו שעשו, לכנותו "אדיוט" - המרחק גדול, ודי ברור לי שגם רב יוסף לא היה חותם על זה...

מדוע אתה מתעלם מהספרי?הוראת שעה

לא, לא המצאת את הגלגל.

אולי תסביר לי איך בדיוק התעלמתי?מישהו10

אין כאן שום התעלמות, אני באופן כללי נוטה אחרי הירושלמי.

איך בדיוקהוראת שעה

הרמב"ן, הר"ן בדרשותיו ובחידושיו, הר"י אלבו בעיקרים, העקידה, האברבנאל, הרא"ם, ועוד סוללה של ראשונים ואחרונים שברו את קולמוסם כדי לתווך בין השניים, ואתה פותר את הבעייה בהפטירך: אני נוטה אחר הירושלמי?? יפה לך, יפה.

יש לך כנראה בעיות בהבנת הנקרא.מישהו10

המקור מהספרי פשוט לא שייך לנידון שלנו, זה נאמר אך ורק ביחס לפסיקות הלכה של הסנהדרין, אז אני לא חש שום צורך להתחיל להכנס לסוגיה הזאת, הערתי שבאופן כללי אני נוטה אחרי הירושלמי ובגלל זה הבאתי אותו.

עצתי החמה: בדוק את דבריך-טעויותיך בטרם תפיצןהוראת שעה

גם הספרי וגם הירושלמי מתייחסים ודורשים את אותו פסוק.

אתה מתעקש שוב, בפעם השנייה, להצהיר בצורה מוחלטת שהספרי מתייחס רק לפסיקת הסנהדרין.

איני יודע מי גילה רז זה לאזניך, ומדוע אתה להוט לקבוע בו מסמרות.

אבל, לו יהיבנא לך:

כפי שכתבתי, מכיוון ששניהם מתייחסים לאותו פסוק, אם הספרי מתייחס לפסיקת הסנהדרין, כך גם הירושלמי.

ולא הועלת כלום ב'תקנתך'.

אולי אני לא הייתי ברורמישהו10

אני מודע לזה שהן הספרי והן הירושלמי מתייחסים לאותו פסוק, מה שאמרתי לו זה שהמקור מהספרי כלל לא שייך לדיון שלנו (שהוא האם יש צורך להשמע לרב שטועה ומטעה ואולי אף משקר בענייני תורה ומדע)  ואגב אורחא הבאתי לו את המקור מהירושלמי, כדי שלא ינופף מולי במקורות כאלה.

אתה טוען שהמקור בספרי ובירושלמי לא מתייחס דווקא לסנהדרין? אדרבא, האר את עיניי ואחזור בי, נו, נראה אותך.

כל שטענתי הואהוראת שעה
עבר עריכה על ידי הוראת שעה בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ד 00:50

שלנופף בירושלמי ביד אחת, וביד השנייה לעצום את העיניים כאילו הספרי לא קיים, זו לא פחות מדמגוגיה.

עוד טענתי שאמירה סתומה ש"אני נוטה אחר הירושלמי" כמוה כיוהרא, לאחר שגדולי הדורות טרחו בעשר אצבעותיהם ליישב את הסתירה.

היה משמע מדבריך כי הספרי מתייחס לסנהדרין ואילו הירושלמי לא (הדברים כתובים. ניתן להיכווח). עכשיו כנראה החלטת לשנות קו. לגיטימי.

עוד ערערתי על הביטחון בו הבעת את דעתך כי הספרי מתייחס רק לסנהדרין. ספר החינוך (מצווה תצו) למשל, אני מבין, הפך משום מה בעיניך למקור לא רלוונטי.

נ.ב.

אני מקווה ש"ראית אותי"...

אני לא רואה טעם להמשיך לדון איתךמישהו10

"שלנופף בירושלמי ביד אחת, וביד השנייה לעצום את העיניים כאילו הספרי לא קיים, זו לא פחות מדמגוגיה".

אולי כבודו סגי נהור, אבל אין כאן עצימת עיניים, אם אני הייתי זה שמלכתחילה מצטט רק את הירושלמי בלי הספרי היית צודק, אבל אחרי שהבאתי את הירושלמי רק כתגובה אגב אורחא לציטוט של ותן טל מהספרי, זה לא נקרא לעצום עיניים כאילו הספרי לא קיים. והתגובה שלך היא חוסר יושר.

"היה משמע מדבריך כי הספרי מתייחס לסנהדרין ואילו הירושלמי לא (הדברים כתובים. ניתן להיכווח). עכשיו כנראה החלטת לשנות קו. לגיטימי.".

שוב, מלכתחילה התכוונתי שהן הספרי והן הירושלמי מתייחסים לסנהדרין רק שקיצרתי בלשוני. מודה שהיה מקום להבין כמו שהבנת. לא מאמין לי? חושב ששיניתי קו רק כי נקלעתי למבוכה? אל תאמין, זה בסדר. לא ממש אכפת לי.

אבל אם כבר אז אעיר שבכל אופן מהספרי קצת יותר קשה ללמוד מקל וחומר לסמכות שאינה סנהדרין ואילו מהירושלמי זה הרבה יותר פשוט. ככה שאמנם לא התכוונתי לכך, אבל למעשה יש בזה משהו נכון. (תחשוב לבד למה, או שתבקש שיסבירו לך).

נתעלם לרגע מהעוקצנות שבסוף דבריךהוראת שעה

אני שמח שהבהרת את הדברים.

אז מה בעצם התכוונת לעשות? 

אותו כותב שלף לך ספרי ואתה כנגד שלפת לו ירושלמי?

זה נשמע די ילדותי.

טענתי הייתה שבטרם תשלוף מקור נגדי, אולי היה נצרך קצת לשבור את הראש להבין כיצד ניתן ליישב את הסתירה בין השניים ולא להתעסק רק במלחמת מקורות. 

מה גם שהקדמתך שניבאה את תזוזתו בחוסר נוחות על הכסא, לא הריחה כ"כ טוב ונדף ממנה ריח של זלזול מסויים בגין מידע שזולתך לא מודע אליו. אמנם פיללת שכולם יפלו מהכסא למשמע הבשורה המרה מהירושלמי, אך מהרה נוכחת לדעת כי דרכך שלך עודנה ארוכה.

זה לא משנה. הרבה אנשים מכבדים אותו בתור רב,יעלי_א

אז יש לנהוג בכבוד.

עדיף להתנהג בכבוד לאדם שטרם הוכח כי הוא רב,

מאשר לזלזל באדם שאחרי חקירה קצרה תווכח כי הוא רב.

לא מפסידים מזה כלום. רק שלום בעמ"י.

לא חייבים להסכים עם עמדות וגישות,

אבל כל עוד לא מדובר באדם שמנסה לקטרג על עמ"י או להרע- אין סיבה להגיב בכזו חריפות.

רק מעכיר את האוירה ויוצר אנטי.

משנה ועוד איך. אז ייתכן שהרבה אנשים טועים.מישהו10

שוב, באופן כללי אני מוכן לקבל את הגישה הזאת ככלל אצבע, ולמעשה אני גם משתדל לנהוג לפיה, אלא אם כן הוכח אחרת, ובמקרה שלנו יש לי חשש שזה המצב.

שוב, אתה זה שטועה... כי אתה בא מהצד השני...ותן טל

אתה צריך לבוא מהגישה של "אדם כשר עד שיוכח אחרת" שזוהי גישתה של היהדות.

יש לך טענות כלשהן לגבי רב כלשהו? בבקשה - התכבד ולך אל רבותיך, הצדג בפניהם טענותיך בנוגע לאותו רב, ואז שאל אותם מה הם חושבים, ובנוסף שאל אותם גם האם עליך בפרהסיה לבזות אותו ולא לקרוא לו רב ולקרוא לו בכינויים כאלו ואחרים - או שגם אם הם אומרים לך שהוא לא ייקרא רב, בכל זאת עלייך בציבור להתנהג אחרת ממה שאתה מתנהג בפרטי.

כן, שמעתי כבר מקרה על רב גדול שאמר לתלמידיו שבינם לבין עצמם הם יכולים לא לקרוא לרב פלוני אלמוני, רב - אבל כשהם מדברים עם אנשים אחרים, בפרהסיה, שיקראו לו רב.

ומדובר על שני רבנים מאוד גדולים בציבור שלנו - ככה שזה הוכחה שהרב יודע שיש הבדל בין בפרטי, לבין בפרהסיה.

לכן עשה טובה לעצמך ולנשמתך - וכבד כל רב באשר הוא, בפרהסיה.

אני בהחלט מסכים עם הגישה הזאת.מישהו10

אבל אני גם חושב שספציפית לגביו אנחנו במקרה של הוכח אחרת.

(רק אבהיר, שאני לא מסכים עם ביזוי שלו, כי אני מאמין שהכוונות שלו טובות ולשם שמיים, אבל אני כן חושב שהוא מבזה את התורה והיהדות בגישה שלו ויש עניין למחות ולהלחם נגדו בזה).

מצטט אותך: (רק אבהיר, שאני לא מסכים עם ביזוי שלוותן טל

לא צריך יותר מזה. מה שאמרת במילים אלו - זאת כוונתי.

כל השאר - עניין אחר לגמרי, שלא עליו אני מדבר כעת.

כל עוד לא הוכח בוודאות אחרת, לא כדאי לקחת סיכון.יעלי_א

ברצינות.

אתם לא משיגים בזה כלום זולת אוירה לא נעימה.

הרי אני בטוחה שיש מטרה לדברים הנכתבים..

פתחתי את הניק רק לצורך השעה.הוראת שעה

(גילוי נאות - הכותב אינו פצל"ש של אף ניק שהשתתף בדיון הקודם)

אינני מחווה את דעתי בעצם העניין שנידון ונידש כאן (אגב, לא רק כאן...). כלל לא חשוב עם מי הצדק בגוף בדיון "תורה ומדע" שעליו נסוב השרשור הקודם. לכל דיון צריכים להיות כללי אתיקה ותרבות דיון ברורה. שם ממזמן נחצו הקווים. גם אם אני חולק לחלוטין על אדם וכ"ש תלמיד חכם מסויים, יש דרך להביע זאת.

יצויין שאת "המנודה מאמסטרדם" למרבה הפליאה והחידוש, לא נידו דווקא בגלל תוכן הדברים שאמר וכתב, אלא בגלל רמיסת כבוד החכמים שהייתה מנת חלקו. מה שאומר שיתכן שאילולא היה מתנסח בבוטות נגד גדולי האומה, יתכן שהיו נותנים אוזן קשת ובוררת לדבריו. ואני חושב שזו הערה חשובה ונקודה גדולה למחשבה.

ולעצם השאלה בדבר רמתו התורנית של הרב זמיר:

מלבד מה שהוזכר כאן בדבר היותו עומד בראש אחד הארגונים הגדולים של קירוב לבבות, עובדה שעקרונית היה די בה להעיד על גדולתו של האדם, בניגוד למה שמשתמע מדברי כמה כותבים כאן שהגדולה נמדדת רק בכמות ידע, וחבל שלא שמו לב למושג ההלכתי של "בעל מעשים" על כל השלכותיו.

מלבד זאת, האיש עומד בראש כולל בעירו, וגם זכה להוציא לאור שו"ת נזר כהן שמעלעול קל בו משתקפת דמות קלאסית של ת"ח שנושא ונותן באמונה ובבהירות בדברי הפוסקים ראשונים כאחרונים.

חבל שאנשים חסרי אחריות מרשים לעצמם להפריח כל מיני האשמות לחלל האוויר בטרם בדקו את העובדות לאשורן.

תיקון קל- לא עומד בראש כולל, אלא בראש ישיבה לבעליחיה וקיימת

תשובה, ישיבה קטנה, תלמוד תורה ובית ספר לבנות.

שיהיה בהצלחהשורש וגרביים
לאחר שיחסמו אותי, תוכל להמשיך לשכשך בשלולית הבורות בשקט ובשלווה.

העיקר שזו היהדות האמיתית לשיטתך.
בורות? מממ..יעלי_א
חחחחח תראו מי שמדבר.ותן טל

אני יודע שישנם זרמים שונים בתוך היהדות האורתודוכסית שממש לא כופרים ולא יוצרים דת חדשה. אתה לעומת זאת זה ש"יודע" מהי היהדות האמיתית, ובדרך רומס את כבוד התורה, כבוד לומדיה, וכבוד היהדות.

ואגב - אני ממש לא מדבר רק עלייך, זה שאתה בוחר לקפוץ ולדעת מראש שזה גם אתה - כל הכבוד לך. לפחות מודעות עצמית יש לך.

אני מבין שאתה לא.מדבר עלישורש וגרביים
פשוט נזכרת לפתוח את השרשור הזה ארבע דקות אחרי שקראתי לזמיר כהן אדיוט

לא צריך להיות תלמיד חכם כמוך כדי להבין
משהו לא מובן במילה "לא..רק"?ותן טל

אפילו לא צריך להיות תלמיד חכם גדול כדי להבין מה צמד המילים "לא..רק" עושה למשפט כלשהו.

ונכתוב שוב בהדגשה: ואגב - אני ממש לא מדבר רק עלייך,

ושוב ביזית תלמיד חכם. כל הכבוד לך.

על ראש הגנב....חרדי מקורי
אני איתך ובאמת הגיע הזמן לחסום את האנשים-משה ר-
האלה מכלל הפורומים, מי שלא מוחה על זה שותף לדבר עבירה..
ותןטל מקדים את כולם לפני שהם מספיקיםחרדי מקורי
וכל הכבוד לו על כך!

אנשים בד"כ לא אוהבים לחזור על מה שכבר נאמר
כמה שאתה צודקפריסבי

אבל זה לא ממש יעיל. ימחקו אותו והוא ימציא ניק חדש. הכי טוב זה להתעלם ממנו(= לא להגיב לו) ולמחוק הודעות שלו במקרה הצורך.

דבר ראשון:ותן טל

תמיד ניתן לחסום גם ניקים חדשים שהוא פותח.

בנוסף - ניתן לדעתי לפי מה שהבנתי לחסום לפי איי פי, ככה שלפחות מהבית לא יוכל לפתוח... ועוד ועוד...

בקיצור - את הבעיות הטכניות תשאיר למנהלים, אתה לא צריך לדאוג לכל הבעיות שבעולם אתה מחוייב למחות על כבוד תורה, ואם אתה חושב על מישהו כזה - אני מזמין אותך לפנות אליי באישי ולהגיד לי. אני כבר אאסוף את הנתונים.

לכן אמרתיפריסבי

תגובות אפשר למחוק.

יש גמרא שאומרת "משביעו- רעב, מרעיבו- שבע" שנאמרה על יצר הרע, אבל אפשר לקחת את זה גם במקרה הנ"ל. לכן במידה ולא מגיבים, אין לו גם מה להגיב על התגובה והוא יילך מעצמו.

אני יודעת על מישהודניאל55

שממש ממש מעצבן אותי בכל מיני סיטואציות.

אבל אני יודעת גם שהוא במצב נפשי מ א ו ד לא פשוט!!

ואני חושבת שאם גם יחסמו אותו מפה הוא ממש יעלב...

לא מוכנה לקחת תסיכון. מעדיפה שהוא ימשיך לעצבן אותי.

לא צריך להתרגש מ"העלבה" של מישהו.ותן טל

אדרבה - כבוד התורה נעלב כאן הרבה יותר וחובה עלינו למחות על כל ביזוי כבוד התורה. שיהיה ברור - ביזוי תלמיד חכם זה לא רק ביזוי האדם עצמו אלא ביזוי התורה שבו - גם אם נגיד שביזית אותו על דבר אחר ולא דווקא על התורה (נגיד, להגיד על תלמיד חכם - תראו איזה שמן דאבה הוא איך הוא אוכל כמו היפופוטם" - ונניח שזה מציאותית באמת נכון, על אף שזה לא קשור לתורה שבו - זה ביזוי כבוד התורה, ולא רק כבוד תלמיד חכם".)

אז על מה את חסה יותר - על ניק עלוב ומסכן שמסתובב כאן בפורומים ומשמיץ רבנים ותורה ויהדות - או על כבוד התורה?

אגב - אחש שמשיץ ככה בגלוי בפורום ומדבר בבוטות - אכן לא הייתי מתפלא אם יש לו הפרעה נפשית חמורה, זה גם הפרעה נפשית וגם רוחנית שהן כנראה באות ביחד או זו בגלל זו. בכלל לא הייתי מתפלא, על כל אחד שהיה מתנהג גככה (ואני לא מדבר כרגע על מישהו ספציפי).

באקטואליה וחדשות יש כבר כלל כזהמופים

זה אחד מהקוחים הנעוצים שם

זה בתיאום מול מנעלי הפורום?הרועה
אני פונה פה בבקשהותן טל

ומי שירצה יפנה אליי ואחרי שאאסוף מספיק חומר על ניקים מסויימים אפנה בבקשה למנהלי פורומים שונים או למנהלי על. כעת אין עניין לפנות לפני שיש חומר. אם אתה מדר על עצם השרשור עצמו - לא ראיתי אותו כאישי מידי כלפי דווקא מישהו מסויים, אלא כבקשה כללית ורלוונטית וראויה, שלא צריך דווקא לבקש אישור ממנהלי הפורום לפרסם אותה. אם מנהל חושב שהיא לא ראויה - הוא יכול כמובן לנעול את השרשור ואז אדבר איתו בפרטי...

"לא אישי מדי כלפי מישהו מסוים"......?דינה ל.

"במחילה" (כלשונך תדיר)

פחחחחחחחחחחחחחחחחחח

ועוד "בקשה ראויה".

איסוף מידע ותלונות על ניקים.

"משטרת ותן טל".

גועל נפש.

כאילו האוירה כאן לא עכורה גם ככה,

אתה מפיח חמצן במדורה.

לא הצבתי עצמי כמשטרה.ותן טל

בנוגע לניק מסויים - אכן אני מודה שהטריגר לפתיחת השרשור הזה, הוא בגלל ניק מסויים - אבל השרשור עצמו מיועד לכלל תושבי הפורום שחושבים על ניק אחר שהוא בעייתי, ואין להם כוח לבד/מפחדים להתלונן על ניק כזה או אחר (תתפלאי, ישנם כאלו) - ואני אכן, אומנם לא משטרה, אבל כאשר זה מגיע לשלב של ביזוי תלמידי חכמים ותורה ברבים, אני אכן מוכן להיות שליח שעה בשביל עוד משתמשים אחרים להיות להם לפה. קראי לזה "דובר ניקים 1, 2, 3, וכו'... קראי לזה איך שבא לך - אני לא משטרה כי אני לא זה שאעצור מישהו או אחסום מישהו - אני בסך הכל זה שיעביר את המידע לגורמי האכיפה.

אה, יש לי לזה שם טוב - קראי לזה "מלשינון" שאזרחים פונים אליו ו"מלשינים" (לדעתי זאת הלשנה טובה) על ביזוי תלמידי חכמים - והוא זה שמעביר את המידע לגורמים הרלוונטיים.

בנוגע לאווירה העכורה - סלחי לי, אבל על ביזוי תלמידי חכמים אסור לשתוק - לא משנה כמה לדעת כזה או אחר כאן "זה עושה את האוווירה עכורה כשמגיבים למבזה תורה". אז מה? אז בגלל זה כל אחד יכתוב מה שבא לו ויבזה כמה שבא לו ואנחנו כמו ילדים טובים ירושלים נשתוק ונספוג רק כל הזמן?

לא נראה לי.

ושוב, מצער אם זה מעכיר את האווירה אצלך - אבל אני יודע שכוונתי רצויה, והמעשים שאני עושה בשבילה לא חורגים מהנורמליות ההלכתית.

המנהלים ערים לרוח הפורוםדינה ל.

והם רואים מי "מבזה כבוד חכמים" כלשונך.

ובינתיים מה שאתה עושה זה להלהיט את הרוחות שסוערות גם ככה, זורע שנאה ויריבות מדרבן "להלשין" (כאילו יש צורך) והכל תחת גיבוי הצלת עולם התורה.

ממש מצווה גדולה.

אני מזהה פה קצת צביעות-משה ר-

את קבלת לפני כמה ימים על ניק מסויים על דברים הרבה פחות חמורים, אז מה קרה פתאום?

כן ביזוי ת"ח הרבה הרבה יותר גרוע ממה שאותו ניק עשה..

שנאה עם מי?ותן טל

דיברתי על מישהו ספציפי בשרשור? (מלבד אחד שנידב את עצמו, ועל כן הגבתי לו)

אני אפרסם בראש כל במה על מי אני הולך להגיש תלונה?

אנשים אם ירצו יפנו אליי באישי, יתלוננו על ניק מסויים שהם רוצים, ויפנו לעיסוקייהם. אף אחד לא ידע מי פנה אליי ואת מי הוא אמר, ואני מצידי לא אפרסם את זה, אלא אעביר את זה במקרה הצורך למנהלים באישי שידאגו להחליט.

איזה שנאה ויריבות אני זורע כאן בדיוק, תסבירי לי?

א שישנם ניקים שמראש מחליטים שבהם מדובר? אולי הם נביאים ויודעים על מי יגידו לי? או שאולי גם הם עצמם מודעים לכך שהם מבזים תלמידי חכמים?

"להלהיט את הרוחות" - הכל ייעשה באנונימיות. לא ביקשתי מעולם שמישהו ילשין על מבזה תלמידי חכמים בפומבי - אלא כתבתי שיפנו אלי באישי.

בנתיים מה שאת עושה זה מה שגורם להראות כאילו הרוחות לוהטות וסוערות.

אני לא התיימרתי להציל את עולם התורה - אני אדם "פרטי" בקטע הזה, ומעוניין שהפורומים שאני אוהב לגלוש בהם, יהיו נקיים ושיהיה כיף לגלוש בהם.

להבדיל, אגיד, ישנו אתר אחר שהייתי גולש בו לעיתים, ומרוב גועל נפש על מה שהולך שם לעיתים בנוגע לסוגיות מעין אלו - דיי ברחתי ממנו.

לא הייתי רוצה לברוח גם מהערוץ הזה.

אני לא יודע אם את מספיק מכירה - אבל בעבר הרחוק ראיתי גם בפורום ארץ מולדת דיונים מכוערים ומגעילים שירדו להשמצות אישיות על רבנים וכו'. זה הוריד את הפורום לרמה בלתי נסבלת.

עד שכמה ניקים בתלוננו שוב ושוב ומחו כבוד התורה וצעקו, ולפי מידע שהגיע אליי באישי - היו מקרים שנשקלה אפילו פנייה ישירה לרב ולרבנית מלמד בעניין - עד שמנהלי הפורום ההוא עשו סדר, ניקו את הפורום, העמידו כללים ברורים ומוחלטים בתוספת לכללי "ענישה" במקרה של הפרה חוזרת ונשנית של ההוראות - וככה הפורום ההוא נהיה הרבה יותר נעים לקריאה ולעיון בו, ואפילו לתגובה.

בפורומים נפיצים ובעלי פוטנציאל מוכח לתגובות בעייתיות - יש לשים כללים ברורים איך להתנהג בפורום.

עד היום לא היו כללי התנהגות תורנית בפורום צמ"ע, ואני בהחלט יש בי רצון לקדם יוזמת חקיקת כללים כאלו - ואני לא רואה בך רע ו"הלהטת הרוחות". בדיוק כמו שכללי הפורום קובעים שיש לדבר בצורה נאותה אל אנשים אחרים בפורום, צריך כללים ברורים גם בנוגע להתייחסות לדת ולתלמידי החכמים שלה.

נראה לי לא מתאיםהרועה
גם לי יש ביקורת על דברים בפורום אבל מקובל לפנות למנעלים ולו בתור התחלה.
ומי אמר לך שלא פניתי?ותן טל

פניתי גם פניתי,פעמים רבות.

תאמין לי שאני לא עושה צעד כזה בלי מספיק מחשבה מצידי. אני מחשיב עצמי כאדם בוגר שלא  קופץ סתם ככה שלבים. אני יודע אילו צעדים עשיתי - בניגוד אליך שאתה לא יודע אילו צעדים עשית, לכן אני שוב אומר לך - האמן לי שזה צעד קיצוני ביותר שעשיתי לאחר זמן, מתוך הבנה מסויימת כלפיי וכלפי מה שאני מאמין בו.

וכמובן - שאם מנהל יחשוב שזה לא לרוחו השרשור, הוא תמיד יכול למחוק/לנעול אותו. אני לא יכול לעצור בעדו - וזאת זכותו.

אתה אמרת..הרועה

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t596094#6619994

לרוב מקובל לבקש מהמנהל לפני שמעלים משהו כזה ולא להגיד אם זה לא מתאים לו שימחק.

שם אכן דיברתי על השרשור עצמו.ותן טל

ואיתך הגבתי לגבי עצם הפנייה למנהל לגבי ניק זה או אחר - שאת זה אכן עשיתי.

ולגבי פנייה למנהל לעצם פתיחת השרשור עצמו - במחילה ממך, אני אישית סבור שלא צריך בשביל זה הסכמה ממנהל. לפתיחת השרשור עצמה...

זוהי דעתי האישית, כמובן שיש אולי כאלו שיחלקו עליי - אבל זוהי דעתי האישית ולכן פתחתי את השרשור. ואם באמת למפרע יתברר שהמנהל סובר כמו האחרים ולא כמוני, וכן רוצה למחוק או לנעול את השרשור - האפשרות בידו. אני לא סברתי שצריך לפנות בשביל זה למנהל, זה הכל.

לילה טוב ושבוע טוב וחנוכה מאיר ושמח לכולם

אינני מביע פה דעה. רק אומר: שלפעמים דעותחסדי הים
מנוגדות לשלך מעשירות את החשיבה שלך.
^^^^^ אוהווו תגובה שפויהדניאל55

למרות שהבן אדם דוס

מוחה על ה- "למרות"שיר ידידת

קורץ.  דוסים יכולים להיות שפויים ולא שפויים ככל  שאר האנשים מוציא לשון

אתה קורא לביזוי ת"ח דעות מנוגדות?? באמת?-משה ר-

צר לי אבל דוס או לא, מי שלא מוחה על זה שותף לביזוי..

אינני דוס, ובזה אתה צודק.חסדי הים
לצערי עוד לא התחלתי לעבוד את ה'. אינני אומר, שלא צריך למחות על ביזוי ת"ח. צריךלמחות באופן נקודתי ובאופן יעיל.
כאפה!!דניאל55

עלה אינני דוס!!

ו^^^ על תוכן ההודעה

חחחח^^^^נועם ה
שאלהשלום ש

איפה יעבור הגבול?

מי יקבע האם החומר שצברת הוא חומר מרשיע או לא?

מי יקבע מה נחשב ביזוי ת"ח? האם תנסח חוק שייתן מענה לכל אופציות הביזוי האפשריות?

ומי ימנע הידרדרות של התהליך שאתה מוביל,

למקום בו כל אחד שקצת עצבני על ניק אחר יתחיל לחפש איך אפשר לחסום אותו?

בתור אחד שמנהל כלשהו החליט שהוא ממש מת לחסום אותו,

זה נשמע לי כמו מדרון חלקלק,

מכיוון שאין לך איך לעצור ולקבוע חוקים ברורים...

(וסתם לגבי הטרמינולוגיה שלך:

"לאסוף חומר" נשמע רע. ממש רע.)

בנוסף,

למה מי אתה בכלל שתעקוב אחרי בן אדם אחר?

הרי ברור שברגע שתתחיל "לאסוף חומר" על מישהו,

אתה רק תחכה לרגע שבו תוכל למצוא הוכחה מרשיעה.

אתה הרי לא אובייקטיבי!

כנראה שאין מה לעשות, תיאלץ להתמודד עם זה שאתה במרחב אינטרנטי,

יש בו דעות שאתה לא אוהב (וגם אני לא תמיד),

אבל אתה לא יכול למנוע מהדעות הללו להישמע.

כמובן,

אם מדובר על טרול - זה משהו אחר.

אבל אתה לא מדבר על טרול שבא להרוס את הפורום,

אתה מדבר על תוכן בעייתי.

ותוכן בעייתי אתה יכול לחסום רק אם מדובר על דברים באמת קיצוניים.

מי יקבע? המנהלים, אכן.ותן טל

אני לא שם עצמי להיות זה הקובע - כל עוד אני אכן לא מנהל.

אני רק אם אני אראה - או אם מישהו אחר יביא לי התבטאות שלדעתו לא ראויה - משהו שלדעתי האישית מבזה תלמידי חכמים/תורה/יהדות - אני אעביר זאת למנהלים, שיקבעו מדיניות.

בנוגע ל"לאסוף חומר" - מצטער אם הטרמינולוגיה נשמעה לך רע, אני רק התכוונתי שאאסוף התבטאויות לא ראויות במטרה להעביר אותם למנהלים.

ואכן, כמו שנעשה בפורומים אחרים, וכיאה לדעתי לפורום דתי - כל פורום באתר צריך לקבוע את הגדרים של עצמו למה מותר להכנס לפורום ומה אסור. כן, אחד מהחוקים של הפורום יכול להיות גם דרך התבטאות כלפי רבנים - וקביעה לפחות בפורום מי נקרא רב - וכלפי התורה והיהדות). ומה שהמנהלים קובעים - הוא מדיניות הפורום גם אם למישהו אחר זה לא נוח. תמיד אתה יכול לא לכתוב בפורום הזה...

בנוסף - שלא תחשוב שיש לי בעיה עם דעות שאני לא מסכים איתן. נגיד אחד יכתוב משהו ש הרב כהנא, ונניח שאיני מסכים איתו - זה לא בעיה, חלילה. הבעיה מתחילה כשהתוכן הבעייתי הוא תוכן שמבזה אחד משלושת הדברים שאמרתי (נגיד, אמירה שאני ממציא עכשיו, לכתוב : " הדתיים המסריחים שמאמינים שצריך לשמור שבת - צריך לשרוף אותם" - זה אמירה שמבזה את התורה ואני בטוח שגם אתה תסכים שתוכן בעייתי כזה צריך למחוק ובמקרה הצורך גם לחסום את המשתמש הכותב אם הוא חוזר על זה למרות אזהרות).

יש הבדל בין תוכן שאני לא מסכים איתו, אבל לגיטימי - לבין תוכן מבזה. הבדל גדול.

ונחזור למה שאמרת שאני לא אובייקטיבי - שוב, לא אני זה שיחליט. בסופו של דבר רק המנהלים יכולים לחסום/לערוך/למחוק. אני רק אעביר להם מידע שיהיה נגיש להם יותר במקרה שלא ראו אותו עדיין - והם יעשו כטוב בעיניהם.

תלוי.פייגליניזית

כלומר- אם באמת מדובר בביזוי ת"ח, אזי הצדק איתך.

אבל השאלה אם המקור לכל זה הוא לא הקלישאה של "לקבל ולהכיל כל אחד וכל דעה שונה וכו' וכו'". כי אם כך אזי אין רשות לדרוש מהאחר שקט, בשם ההכלה, כל עוד אתה לא מוכן להכיל את הדעות הקיצוניות שלו.

זה קורה כשמדברים על אנשים שמחמירים בדברים מסוימים, (עד כדי עצבים ממש) ומנגד על אנשים שמקילים, אז ההכלה יותר "מובנת" אצלם. וכמובן זה לא נכון, ואף מקומם. 

בכל אופן, כעקרון אתה צודק.  ביזוי ת"ח, (כל אדם שמחשיבים אותו רב, קבוצת אנשים מסוימת- חובה לקרוא לו כך, במיוחד אם יש לו סמיכה, אז העניין הרבה יותר מסובך) לא אפשרי בפורום אמוני.

הצעה אחרת קצת: 'ותן טל' תזמין את 'שורש' לאיזה מסעדהחסדי הים
טובה, ושמה תלבנו בנחת את הדברים, ואז נראה אחרי זה מה לעשות. אני מוכן לשלם לשניכם על המסעדה, ולכל מי שרוצה להגיע מחברי הפורום.
באמת? אתה משלם? אפשר להזמין חברים??מישהו10
למה להזמין חברים? זה כדי ליצור שלום בפורום. אשלם עלחסדי הים
לחברי הפורום שירצו.
יאאלה איתך!!!! למה להרוס???דניאל55
להרוס? למה? חשבתי שהוא מחלק ארוחה בחינם...מישהו10

אז רציתי לפרגן גם לכמה חברים...

מישהו!!!דניאל55

אם גם אתה תעצבן אותי אני אצטרך לחשוב שיש לך הפרעה נפשית

כדי שלא אלשין עליך למקורבים!!!

ותאמין לי, הם מקורבים!!פטיש

חחחחצוחק

עזוב אותך... כבר יארגנו מפגש פורום חחחדניאל55

ותן, ושורש, גם אני רוצה לבוא!!!!

|פרצוף של ילדה קטנה מזדנבת|

דניאל!ותן טל

את מביאה עוגיות, טוב?

(אבל מישהו אחר שיבוא, לא שורש, במחילה ).

בורא פרי העץדניאל55

ורק עם סנדלי שורש צוחק

עשה לי רע ותן טל

שהזכרת את הסנדלי שורש עכשיו היית חייבת, אה?

ובורא פרי העץ זה נחמד דווקא אבל גם מזונות...שיהיה מגוון בברכות!!!

זה רעיון... או שכל אחדשיר ידידת

ידמיין שהוא מדבר עם הניק שמולו על כוס תה/ קפה (מה שמרגיע אתכם)

מול  שלג  יורד ליד אח מבוערת, או ליד ים או ביער שקט.... מה שמרגיע אתכם ואולי כך יצאו לנו פה דעות יותר רגועות ופחות מתלהמות. קורץ

(ואני אכן חושבת שזה לא לגיטימי לבזות תלמידי חכמים)

לא יקרה.ותן טל

אני לא אוכל עם מבזי תלמידי חכמים בציבור, גם אם ישלמו לי על זה, עד שיחזרו בהם ויתנצלו גם לפני התלמיד חכם בעצמו.

אבל חסדי - אתה מתוק . אתה אכן אדם נעים ומעורר השתאות!!! אתהלא היית נוהג ככה גם כללפיי רבנים שאתה לא מסכים איתם, ברור לי, לפי איך שאני מכיר את כתיבתך בפורום.

אין לי בעייה להתנצל בפני הרב זמיר כהןשורש וגרביים
עבר עריכה על ידי שמואלג בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ד 10:09
בדיוק לאחר שהוא יודיע לכל מעריציו שהוא לא מבין במדע, וכל ה'מחקרים' שלו עד עכשיו שגויים ומטעים את הציבור.
לאחר מכן אשקול גם לקרוא לו רב אם יהיה ראוי לכך
אחרי קריאת כמעט כל השרשורמעיין חתום

כואב לי מאוד על המחלוקות כאן ואיך שהן מנוהלות.

ותן טל הציע משהו שנראה שנובע מתוך כבוד לחכמים.

מסכימים, לא מסכימים -זו לא הבעיה. הבעיה היא איך הדברים נאמרים.

בואו נכבד אנשים החושבים אחרת מאיתנו.

ולעצם העניין, אני אישית לא שמתי לב לביזוי תלמידי חכמים שהולך כאן.

אבל במידה וכן-זה דבר שיש למחות.

הקב"ה מוחל על כבודו כשמבזים אותו- אבל כשמבזים תלמיד חכם...

מסכים ולא מסכיםטנגענס

אכן דילמא שאני נקרע איתה שנים

מחד גיסא: ברור שכל ת"ח שלפחות מוחזק כזה בעיני ציבור מסויים

ראוי לקרותו ת"ח. גם אם אינך מסכים איתו בדברים מסויימים.

מאידך גיסא: זה זה מעורר המחלוקות בציבורינו

כאשר כל קהילה קם לה 'רב' משלה וכבר פוסק בכל דבר שבא

ורק אם היו דואגים לבזות אנשים שמחשיבים עצמם לרבנים

הייתה נעצרת התופעה הזו. א"כ ליבי קרוע לגזרים

זהו, שלא הביזוי הוא זה שעוצר...ותן טלאחרונה

אדרבא, ואני מדבר כרגע על תופעת ההמונים ומבחינה סוציולוגית, רואים שדווקא כאשר באים הלתנגח ולבזות מישהו כזה או אחר, בלי להתייחס לתוכן הדברים באופן ענייני ומכבד - שומעי לקחו וההולכים אחרי אותו רב "מבוזה", ייזעקו לשמור ביתר שאת על רבם, ואם קודם היססו, הרי שכנגד הביזוי שביזו את רבם, יראו לחובתם לעמוד ולהגן את כבודו, וכך ייצא שלא הרווחת כלום.

אילו, לעומת זאת, תפנה אל העם בצורה נאה, בכבוד ובתכליתיות, בלי לבזות כשאין כפירה וכו' - ותבהיר למה לדעתך רב כזה או אחר טועה, ותסמוך דבריך על רבנים גדולים וכו' - אזי ישנו סיכוי גדול הרבה יותר שישמעו לך ויסכימו לחשוב על דבריך.

זה נוגע לכל דבר - לא רק לעניין רבנים...

עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה

בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..

למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.

אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.

תוכלו להחכים אותי בנושא?

אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.

שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?

לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......

מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....

אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...

לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....

אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...

בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......

ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅

באמת בהצלחה🙏🙏

(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)

יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
ואפילו קיצוני
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
לדעתי לא בצדק כי אם הוא היה בתקופתנו כנראה גם הדתל היו מגדירים אותו חרדי אבל זו המציאות🤷‍♀️......
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה

הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.

בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר

היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון

זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.

ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.

נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.

האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.

מצד הנהגות דקדוק לבושפתית שלג
עבר עריכה על ידי פתית שלג בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 8:11

אבל המחשבה של הרב קוק מאוד פתוחה ורחבה

באופן שהוא כמעט ההיפך הגמור מהקו המרכזי של הדרך החרדית של ימינו.

ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת

התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.

תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו. 

זו ממש טעות לחשוב אחרת.

אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?

סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?

תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅

אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...

האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....

אהבה נמדדת גם בהשקעהארץ השוקולד
כשאת אוהבת את הילדים שלך קשה לך להציב תנאים עם עזרה, ככה זה אהבה
אם רוצים לתייג משתמש אז יש דרך פשוטהנקדימוןאחרונה

כותבים @ ואז בצמוד אליו ובלי רווחים מתחילים לכתוב את שם המשתמש שאת רוצה לתייג. תיפתח כמו תיבה שממנה תבחרי את האחד הרצוי. @נחלת 

אמנם אני מניח שהפעם דווקא התכוונת לא באמת לתייג אותי  

לי יש מנהג, שאולי אנשים לא שמים לב, להפריד בין הקבוצות השונות בציבור החרדי כי לא כולם זהים. אני כן חושב ככלל שהציבור החרדי אוהב פחות, אבל לא דווקא במזיד, אלא פשוט כי כשנושא האהבה לא נמצא על ראש שמחתך אז זה בפועל לא באמת מתגלה. למשל, אפשר להשוות למשל מגזר כלשהו לחב"ד? נושא אהבת ישראל שם הוא כל כך חזק שזה לא מהשפה לחוץ  אלא ממש ניכר בכל המעשים.

בנוסף, לאחרונה, ההתבטאויות של מי שאמורים להיות מנהיגי הציבור ומתווי הדרך לקהל מאוד מקשים על ההבנה שאת רוצה...

מבחינתי את שלי אמרתי בהקשר הזה. לא חייבים להמשיך לדון בנקודה, ואני בהחלט מקווה שלא נתדרדר חלילה כמו בפעם ההיא. ברור לי שאת לא מסכימה עם מה שכתבתי, אז את לא חייבת להגיב אם את מוצאת לנכון.

זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
הציונות הדתית היום כוללת כמה מגזרים, ולמעשה מקיפה כמעט את כל מי שאינו חרדי ואינו חילוני (ולא מסורתי). על מי אתה רוצה לשאול? איזה דמות, ישיבה או רב הם אלה שתופסים אותך?

ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.

אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול

תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך

לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.

תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה

מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.

בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.

לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.

יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
אם אתה מחפש כל מיני שיעורים, אציע מקומות שוניםארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 11:03

נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)

בהצלחה רבה

יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז ושלוחותיה) :

https://www.yeshiva.org.il/

יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:

בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי

יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:

ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים

יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :

גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה

יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:

דף הבית - ישיבת הר ברכה

יש אתר של הרב אבינר:

הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר

האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :

שיעורים - ישיבת שיח יצחק

מעניין אותי, למה אתה קורא רוח הלימוד של הדת"ל?פתית שלג

אולי לדגש על לימודי אמונה ומחשבה? אולי לדרך החינוך? אולי בכלל בהקשר ישיר לעניין העם והארץ?

השורה הראשונה לדעתי היא הבסיסנפשי תערוג

ברוב הישיבות הדת"ל תמצא שלומדים הכל.

הרב קוק אבל גם ברסלב וחב"ד

פסיקה של ילקוט יוסף/ שמירת שבת כהלכתה

יחלקו כבוד לרבנים חרדים

לעומת זאת, ברוב הישיבות החרדיות זה לא קיים.

לא תמצא ישיבה שלומדת הרב קוק

אפילו את ההלכות הרב מרדכי אליהו רוב החרדים הספרדים לא לומדים

וכבוד לרבנים הדת"ל. אין מה להרחיב.

תסיק כאן למה ומה זה אומר

שואל מסקרנות..מחפש אהבה

מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?

תלוי איזה חרדיזיויק
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון

אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.

בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.

למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.

זה באמת הדבר הראשון שעולה לך לראש כשאתה רואה חרדינעומית

בתחנת אוטובוס?

בתור לרופא?

באמת? 

בדרך כלל כן, אבלנקדימוןאחרונה
א. לא תמיד הכל ביחד. לפעמים רק אחד מההתנהגויות ייראה.

ב. התחושות האלה עולות יותר מול צעירים וגילאי האמצע.

ג. ניתוק, בשונה מיהירות וגסות רוח, אינו מידה רעה אלא מידה עצובה. יכול להיות אדם טוב ועדין שיהיה מנותק לגמרי.

ד. האם אני מרגיש בוז וריחוק כלפיי גם בתחנת אוטובוס ובהמתנה לרופא? כן, למרבה הצער..

חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלת

על כל אדם/מגזר איזשהו.

מה עולה כשרואים חתול?רקאני

מה עולה כשרואים חילוני?

מה עולה כשרואים עץ?

מההקשר אני בעצם מבין שאתה שואל:פתית שלג

האם אתם מסתכלים על הדרך שלי בעין טובה או רעה?

אז זהו- כשאני רואה חרדי שמח עם מלא חיים- אני שמח ומעריך. בדרך כלל אלה חסידים.

כשאני רואה חרדי שכלוא בתוך המגזריות שלו, או בתוך דרך שהוא לא רוצה להיות חלק ממנה, שרואים על הפרצוף שלו מלא אתכפיא- אני מרחם עליו..

חייל, לובש מדיםעשב לימון

ותמיד תוהה אם טוב לו באמת בדרך הזו

כלוםטיפות של אור
אני לא נגד מגירות. זה מועיל וחשוב וכו. אבל בסוף מתחת לכל התחפושות כולם בני אדם, וכשמגיעים לשמים לא שואלים את האדם 'לאיזה מגזר השתייכת'

+ באופן כללי הגישה שלי שעדיף שכל אחד יתקן את המגזר שאליו הוא 'שייך' ולא מגזרים אחרים

אז היחס הכללי שלי הוא בעיקר 'זה עושה את החיים קלים לגור באזור שלידו יש חרדים - שטיבלך/קניית ארבעת המינים/בתי מדרש שפתוחים במשך היום וכו' '

פינגווין קיסריכְּקֶדֶם
אין אסוטיציהנפשי תערוג

כמו שלא עולה לי כלום עבור דת"ל או חילני

הממ"ד שלכם מוכן? או המקלט?זיויק
חדר השינה של הילדים, תמיד בכוננות.ל המשוגע היחידי
רגע זה עדיין נקרא שאגת הארי או שזה כבר האריה שאהבקעלעברימבאר

תות?

האריה שאהב יירוטפשוט אני..
חחחחחחחחקעלעברימבאראחרונה
זה כבר האריה שאהב תותעשב לימון

אבל נחכה לשם הרשמי כדי לוודא

רוצה לעזור לי לפנות מקום?פתית שלג
אני מוכן לבואל המשוגע היחידי

60 לשעה

צודקל המשוגע היחידי

80 לשעה

לא כולל הפסקות אוכל

אתם מכירים את ארץ-ישראל מספיק? צריכים יותר?זיויק

מה עדיף?

ידע?

טיולים?

חיבור להתיישבות?

חקלאות?

אני בדיוק מתלבט בעניין

הכרת הארץ לאורכה ולרוחבה ובאופן מייטבי ע"י טיוליםפ.א.

ומסעות

זה אכן אחד הדברים החשובים ביותר שמקבלים מהשנים היפות בתנועת הנוער. טיולים, מסעות, מחנות קיץ 

אני ישמח לקבל עוד מהכלל המשוגע היחידיאחרונה

מכל דבר פה (אולי חוץ מחקלאות)

יש לי קצת ואני לאט לאט מקבל עוד.
אני לא חושב שזה סותר, 
ודווקא לפעמים זה דברים מקבילים ומשליכים אחד לשני.

לו יכולתם - איזה תגובה שלכם הייתם מוחקים מהפורום?מחפש אהבה

יש כזה דבר?

בוודאי. לא מעט.נקדימון
אבל כנראה בעיקר שינויי טון ולאו דווקא מחיקה לגמרי.
תגובות בוטות המביאות מחלוקת בהתאם.נחלת
את??? את מגיבה הכי טוב בעולם!מחפש אהבהאחרונה
כמה לקו באצבעקעלעברימבאר

אמור מעתה: באצבע לקו 72 קלוריות, וב100 גרם לקו 532

וידוי של עריק...מחפש אהבה

ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.

שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.

סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.

לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.

אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"

זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.

ואז זה השפריץ ממנו החוצה:

"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",

"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"

"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".

פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.

אתם פשוט מנסים לשנות אותי.

גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"

"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.

היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".

היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''

"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"

"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".

"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".

"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".

בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".

זהו, עניתי כבר חודש אחורה... מה קורה???מחפש אהבה

העסק ישן..

תתחילו להפציץ

אולי יעניין אותך