אני פשוט לא מאמין, נהייתי קצת שמאלנימתנחל לשעבר.

אם היית שואל אותי לפני שנה, אז הייתי עונה לך כמו ימני קיצוני, אבל מאז כל הסיפור העצוב הזה של החרמת החרדים והברית הטמאה של בנט לפיד וכל הגזרות האיומות על עולם התורה, והכואב מכל השתיקה של רבני הציבור הדתי לאומי ובכלל הציבור הזה שותק, גם החרד"לים, וזה שאריה דרעי מונה ליו"ר ש"ס והעלה בי זכרונות ב17 מנדטים שהיו לש"ס לפני כמה שנים,[בעיקר בגלל שהם היו לא ימניים ולא שמאלנים אלא לשון מאזניים, אולי טיפה שמאלניים...אבל זה כנראה היה לא נורא...כן אוסלו וזה.....]

פתאום אני מרגיש: לעזאזל עם כל הימניים האלה[ חוטובלי,לוין,אמילי עמרוסי,יועז הנדל] אם אתם כל כך מנסים להיות חלק מהציונות והישראליות וגם על חשבון התורה והמצוות והציבור החרדי ורוצים שאנחנו נהיה בשר התותחים שלכם, אז מה יש לי איתכם? מה אנחנו קשורים לכל הח'ברה הימניים האלה בכלל? אם אתם שותפים להחרמת עולם התורה והחרבתו ובכלל זה ערוץ 7 המכובד שבעבר היה שופרם של החר"דלים והיום הפך להיות אנטי חרדי קיצוני אז מה לנו ולכם בכלל????, פתאום אני מוצא את עצמי לא כזה מצטער על ההתנתקות [לא, לא הגירוש!] ומוכן לשמוע על מסירת שטחים מסויימים במידה ויהיה עם מי לעשות שלום[ כמו השלום עם מצרים שבגין פינה אז את העיר ימית ומאז יש לנו שקט מבורך ועם עובדות אי אפשר להתווכח] ודי לכל הקידוש של האדמה על חשבון החיים של האנשים

מצטער, אלה הדעות שלי

נראה לי שזה בגלל שהדעות הימניות שהיו לךיוני
היו מטעמים דתיים ולא מוסריים או סגנון חשיבה.
ואתה מבלבל. הדעות הימניות בנושא שלמות הארץ דומות לדעת תורה אבל דעת תורה קיימת בכל מצב (לא כמו דמוקרטיה/ ימין- שמאל).
וזה שאתה מרגיש שהציבור שנותן דגש יותר על שלמות הארץ מזלזל בשלמות התורה או בשלמות העם זה לא אומר שאתה (שחשוב לך שלמות התורה והעם יותר) צריך לזלזל בשלמות הארץ.
מה שעניתי לך בנוג"ה:מרדכי

בס"ד

חוטובלי, לוין, עמרוסי וכו' הם לא הימין. נכון הם על הסקלה הפוליטית אולי הם יותר ימינה ממרכז הסקאלה אבל הם רחוקים מלהיות הימין האמיתי, הזה שבאמת נלחם ומקריב את עצמו למען ארץ ישראל וגם התורה. לעומת זאת אריה דרעי, ולצערנו גם חלק מחברי ש"ס הם יותר שמאלה על הסקאלה וכפי שאמרת בעצמך על ההיסטוריה שלהם יש עבר של עזרה ושותפות להסכמי אוסלו.

דע לך שהרוב שנמצא יותר ימינה על הסקאלה (בד"כ גם יותר ימינה מבנט ומפלגתו) הוא ממש לא תומך בעוול שעושים לחרדים ובלימוד התורה בכלל בדיוק כמו שהוא נלחם על ארץ ישראל. 

אז אני ממש לא מבין איך אתה מחבר ממצב ה'ימין המתון' לכך שיש מצבים בהם אפשר לפנות שטחים ולהפסיק את "קידוש האדמה" כלשונך.

התורה וארץ ישראל חד הם, ואת זה לצערנו לא כולם מבינים. יש מי שמדגיש יותר את הצד של התורה ויש את מי שמדגיש יותר את הצד של ארץ ישראל. אבל כיום ניתן למצוא יותר ויותר אנשים שב"ה מרימים את 2 הדגלים כאחד כי ארץ ישראל בלי התורה והתורה בלי ארץ ישראל זה כמו גוף ללא נשמה, וצריך להלחם על שניהם ביחד כדבר אחד. וכפי שאמרת, ניתן לראות את זה יותר אצל החרד"לים (או איך שלא תרצו לקרוא למגזר החדש שהולך וקם פה) שמצד אחד הם חזקים יותר ברמה דתית ומצד שני חשובה להם הארץ מאוד והם משקיעים בה. וכאמור, זה כלל לא סותר. 

ולגבי הטענה השניה שלך בתגובה אלי (גם כן בנוג"ה):

בנט?

שאלת את האדם הלא נכון. אני מסכים עם כך שעל יד דרעי וליבני הוא אכן ימין, אבל הוא ימין מתון (גם כך הוא מגדיר את עצמו) ורוב האנשים שמגדירים את עצמם ימין הם יותר ימינה ממנו על הסקאלה. הרב שמואל אליהו כבר נמצא הרבה יותר ימינה, אבל לא זכור לי שהרב אליהו ח"ו קשור בהחרבת עולם התורה או א"י.

וכן, אני מסכים איתך שהרבה מהלאומיות והפתיחןת היא דווקא זאת שהחריבה את עולם התורה, אבל זה לא מסביר לי מה הקשר בין זה לבין כך שנהפכו לך הדעות? 

אני מוגדר ימני מאוד ומצד אחד אני לומד בישיבה גבוהה ושם אני משקיע את רוב זמני מצד אחד ומצד שני אני עושה את אשר שביכולתי למען ארץ ישראל (יכול להיות שלא את כל מה שאני יכול ואני באמת יכול יותר () אבל זאת לא הנקודה) וב"ה כמוני יש עוד רבים. כמו כן ישנם ממש ישיבות שממש משלבות את זה, לדוגמה ישיבה שביום הם לומדים ובערב כל אחד הולך לישון במאחז שהוא בוחר. דוגמה נוספת היא ישיבת חומש שעולה כל יום לשם ובלילה הם חוזרים לשבי שומרון הסמוכה לישון (וישנם לילות שהם גם ישנים שם). בקיצור, זה ממש לא סותר.

מצטערת לבשר לךתודה על הכל

אך הרוב שנמצא יותר ימינה שונא כל מה שקשור לדת! (אחרי היותי עדה לכמה וכמה מצבים)

המצב שנוצר כיום שינה את כל המפה!

היהדות הפכה להיות בזויה, מונחת בקרן זוית

לפי דעתי ניתן להפריד בין א"י למדינה

המדינה: שונאת כל מה שריח יהדות נודף ממנו- אז למה להיות בעדה?

היהדות: מאז ומעולם גדו"י קיוו להגיע לא"י ולישב אותה (אך אם זה גובל בסיכון אנשים...)

השאלה היא מה ההגדרה של ימני?

המדינה לא שונאת.הממשלה ומי שמתיימרי.ל.

לייצג את המדינה שונא את התורה ולא צריך להיות בעדו

אתה לא חייב להיות קשור לחוטובלי בשביל להיות קשורי.ל.

לארץ ישראל.

רחמים על אנשים חסרי אידאולוגיהדתי לאומי

או שיש לך השקפת עולם מגובשת בנושא ארץ ישראל, על פי תורתנו הקדושה, וקצת אנושיות בסיסית כלפי יהודים שמגורשים (לא, לא מפונים!) מביתם. וההשקפה הזאת יציבה ולא תלויה בדבר, בטח לא בכמה פוליטקאים.

או שאתה מוכן למכור את ארץ ישראל (איסור תורה) (ולהמיט אסון על עם ישראל)  בגלל מעשיהם של פוליטקאי כזה או אחר.

אני כבר מעריך ומעדיף שמאלני עם עמדה מגובשת מאשר חסרי עמוד שידרה.

יש לי הצעה בשבילך- אולי בגלל "הברית הטמאה" (?!) של לפיד ובנט תתחיל לחלל שבת? מה דעתך?

התורה מנחה אותנו איך לנהוג והיא נצחית, וזו לא "אהבה התלויה בדבר" ואין קשר בין זה לבין מעשיו של מר בנט מרעננה.

גם העובדה שמסירת שטחים הביאה (אוסלו, הגירוש מגוש קטיף וכו'..) הביאה ותביא בעתיד לנהרות של דם יהודי וטרור, לא תשתנה בגלל הברית הטמאה. אבל זה פרט שולי. אם אתה מאמין שזו ארצנו, אז זו ארצנו ודי.

אם תקבל מכה ברגל ימין, תלך לכרות את רגל שמאל שלך?

ממליצה על הספר "מלחמת החלומות" של משה פייגליןשיר ידידת

נראה לי זה יעשה לך קצת סדר בנושאים של ימין ושמאל ותפיסה אמונית יהודית לעומת תפיסה ציונית.

"לזרעך נתתי את הארץ הזאת"צעיר רענן

בס"ד

אם יש לך פקפוק בארץ ישראל השלמה, תבדוק שוב את אמונתך בקב"ה ובשאר י"ג עיקרי אמונה.

מה הקשר בן התחלה לסוף??משיח נאו!
"קודשא בריך הוא ואורייתא וישראל חד הוא"צעיר רענןאחרונה

בתורה וחז"ל כתוב לנו באין ספור מקומות שארץ ישראל שייכת לעם ישראל, ראה רש"י ראשון לתורה, וכידוע כל הכופר באות אחת מהתורה כופר בכל התורה כולה. 
לכן אם נכנסים לו פקפוקים בעניני ארץ ישראל והוא ניהיה שמואלני שיפשפש ובידוק שלא מתערער לו האמונה בבורא עולם.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך