| |||
| עוד מראשית ימיה של הציונות הדתית, נידונה הסוגיה בדבר המורכבות בין שני הערכים "תורה" ו"עבודה". למרבה הצער, בבני עקיבא של השנים האחרונות עסקו רבות בסוגיה התורנית. לימוד תורה, זהות יהודית והחזרה בתשובה, או "הפצת האור", כפי שקרוי בחלק מחוברות ההדרכה. כל זאת על חשבון העיסוק במהות ה"עבודה", ההגשמה ובחיבור הרעיון של עבודה שהיא תורה ותורה שהיא עבודה. האם אין ייחוד לעובדת היותנו תנועת נוער? האם על תנועת הנוער להיות עוד בית מדרש תורני, או שמא עליה לשאת על כתפה גם ובעיקר את תפקידה הייחודי: לפרוט את הרוח לפרוטות, למעשים, לפעולות – ל"הגשמה"? בבני עקיבא של השנים האחרונות אין עיסוק בסוגיית ההגשמה. עסוקים בעיקר ב"הפצת האור הגדול" בקרב אוכלוסיות היושבים לדידם בחושך. בציונות הדתית קמות ועולות סערות שמכות גלים, אך למרבה ההפתעה, בתנועת הנוער האדישות חוגגת. לימוד תורה לנשים? שירות צבאי לבנות? הידברות בין דתיים לחילוניים? מידת המעורבות או הנפרדות בין המינים? צייתנות בצבא? כיצד צריך להיראות דמות הבוגר/ת? איפה כל הנושאים הללו? עד כה לא הוצג דגם מייצג מוחשי למה אנחנו כן רוצים, וכשאין התמודדות עם השאלות, ודאי שאין הכרעה בהן. היעדר ההכרעה מוליכה לאבדון ולאבדן דרך, והיא אולי הבעיה המרכזית כיום בתנועה. התנועה בחרה, שלא להגדיר את עצמה. שלא להזדהות ושלא להתמודד עם השאלות המרכזיות של עולם הציונות דתית העכשווית. למה?! מחשש של "מה יגידו?" בתנועת בני עקיבא עסקו בשנה האחרונה בהיותה "תנועה של עם". בעיני פירוש הביטוי הזה הוא מחויבות לאומה, קשב לרחשי ליבה, אחריות מעשית וביצועית להפיכת החברה בישראל לטובה יותר. אין פירושו של דבר, שיש צורך שלכל אחד שכיפה לראשו יהיה זכות הצבעה בה! שנים התהדרנו בעובדה שהתנועה היא התנועה של כולם. עתה הגיע השעה לשינוי! בעשור האחרון, קיים מתח בתנועה. נכנסו פעילים בעלי אידיאל של "הפיכה" בתנועה הקוראים להפוך את התנועה ולהחזיר אותה בתשובה. בתי מדרש מסוימים שלחו את תלמידיהם לשנות את סדר היום בתנועה ל"תורני" או רוחני יותר ול"מעשי" פחות. חניכים, ובעיקר מדריכים וקומונריות, נחשפו לדעות מסויימות הנוטות למגזרים החרדיים בהיבטים מסוימים, כאשר מרצים ורבנים שונים, מבתי מדרש "רוחניים פחות" (לשיטתם, כמובן) נעדרים מהסמינריונים וימי העיון. מחיצות בין בנים לבנות נפרסו בחדרי הכיתות בהרצאות בסמינריונים, ללא פוצה פה ומצפצף. במו עיני נכחתי לראות, ביותר משתי הזדמנויות, בסמינריונים למדריכים, את החדר ערוך ומוכן להרצאה שלי, כשמחיצה פרוסה בין המינים! השינוי חייב לבוא! אם נשכיל להציג את השינוי ומהר ככל שניתן, יהיה בידנו היכולת לזכות באמון הציבור ואולי לחדש במעט את ההיסטוריה המפוארת של התנועה. הגיע הזמן של בני עקיבא להזדהות, למקד ולכוון את דרכה באופן ברור. התנועה כיום פועלת מכוח האינרציה ומכוח העובדה שהיא עדיין זולה ביחס לכל חוג שבועי אחר בשוק. במקומות רבים התנועה איננה רלוונטית למרבית הציבור, כוחה ובעיקר, מעמדה - יורד. כל עוד לא תשמיע את קולה, בנושאים משמעותיים העומדים על סדר יומה של הציונות הדתית והציונות בכלל, כל עוד לא תגדיר את יעדיה, באופן ברור, גם במחיר נשירה של פלגים מסוימים מהציונות הדתית – היא גם לא תהיה משמעותית. אדם, בוגר, שלימים יהיה הורה לחניך פוטנציאלי, רוצה להיות חלק ממשהו משמעותי ובני עקיבא של היום היא תנועה לא משמעותית. בני עקיבא תוכל להיות משמעותית רק אם תכריע! הגיע הזמן לומר כי בני עקיבא איננה תנועה של כולם! היא איננה מקומה של ציונות דתית מתחרדת, של ציונות דתית החשה עצמה מורמת מעם שרואה את חובתה באיסוף נשמות תועות והשבתם אל האור, של אילו המעוניינים בתנועת נוער שהיא בית מדרש בלבד,של אילו המעונינים בתנועת תורה בלבד. נאמר בקול חזק וברור, אנשי המגזר החרד"לי לכו למסגרות של תנועות נוער אחרות. לנו אין אלא את בני עקיבא! עכשיו הוא הזמן לקבל החלטה ללחוץ על הכפתור, עם כל הכאב והמשמעויות הנלוות, כי התוצאה של הימנעות מאותה הלחיצה עשויה להיות הרסנית. הכותב היה בעבר רכז מחוז צפון בבני עקיבא |
חרד"לים צאו מבני עקיבא-מאמר מעיתון הצופה-מה דעתכם?אנונימי (פותח)
המשך התגובה האחרונה!אנונימי (פותח)
מה נראה לכם שאתם מוציאים חניכים מהסניפים,
הסניף הוא מקום מתאים ביותר לכל חניך לא משנה איך הוא נראה, ולא משנה איך הסניף נראה.
כל חניך שיגיע לסניף ישפיע המון על הסניף.
לכן ברגע שאתה מוציא חניכים מהסניף אתה פוגע בסניף בצורה כזו שזה יכול להיות יותר גרוע מזה שאין בדיוק הפרדה בסניף.
שלא תבינו אותי לא נכון אני בעד סניפים נפרדים!
דברת כיאה למדריך בסניפנו.....לבן כהה
אתה בעד סניפים נפרדים?
זה אומר שהגיע הזמן לעשות משהו!!!!!
לאברא ולבן כההgross
זה שאתם בבית זה לא אומר שאתם צריכים להגיב אחד על השני כל הזמן.
ב. חשבתי שאתם עסוקים בגלל הסניף.....
רואים שאתה מקנא....לבן כהה
הגיל של החניכים הוא לא הגיל שמתאים להשפיע!!!רחובות...
הם עדיין קטנים שצריכים לקבל ולא להשפיע!!
כי רובם לא ב'מת משפיעים אלא רק נגררים.
וחברה שלי שאלה ת'רב שמואל אליהו -בנ"ע או אריאל אז הוא אמר לה- חניכים לא צריכים להיות בבני עקיבא!!! זה לא הזמן בשבילם להשפיע!!
להיות מדריך זה שונה לגמרי-כבר יש לך מחשבות ודעות משלך..אתה הרבה יותר בוגר..ואז אפשר לחשוב על להדריך בבנ"ע..
ככל שנשאף יותר נגיע ליותר!!
ל-רחובות-אם לא תהיה חניך מן הסתם גם מדריך לא תהיה.The yehudi
לא שמעת על מדריכי חוץ?רחלקה
מה הקשר למדריכי חוץ???The yehudi
לענ"דהרועה
עבודה מזמן אין בבני עקיבא אם תוציא את התורה זה לא אומר שהמצב ישתפר, זה רק יגרום לזה שבני עקיבא תיסגר. תורה יש כי אנשים נלחמים שתהיה בשביל עבודה צריך שידחפו לשם.
ומחר יקום מישהו אחר..עמית-טליה
ויגיד לחילונים צאו מהתנועה,איננו תנועה של עבודה בלבד!
אנו לא מעוניינים במעורב שמקלקל נשמות שראויות להיות נביא או בן נביא!
אנו לא מעוניינים בסטירת לחי שלכם כשאנו נלחמנו על חבל ארץ!
אז מה הסוף..?
מי בכלל ראוי להיות בתנועה הזאת?
תנועה של עם אנחנו,תנועה ששואפת לחידוש,לתנופה,לשיבה מחדש למסורת ישראל
לא רק למדינת ישראל,לציונות חילונית.
אלא לעם שרוצה וצמא לתורה,לצניעות,לקדושה,לתרבות משלנו,לצבא קדוש.
שימו לב שהרבה ממי שכותב את זה הם רכזים או מזכלים *לשעבר*
זה רק צריך להראות כמה התנועה צמחה,צמחה עם המדריכים עם החניכים
אבל גם ובעיקר עם המזכ"ל והרכזים שלה.
התנועה ב"ה בעליה,ואנו שליחים קטנים שצריכים להמשיך את התנופה הזאת
והחל מהשנה גם בגבורה גדולה!!
בברכת חברים צדיקים לתורה ועבודה!
חחח כבר יצאנוהאריאלניקהנאמן
הכותב היה בעבר יהודי...האריאלניקהנאמן
חח אני חולעל התגובות האלה שמתסיסות פה הכל..
פגזניקית גאה!
תגובה לאריאלניק:אוסנת
אני מודה לך מעומק הלב על התגובות המחכימות שלך.
כולנו יושבים, קוראים, וחוזרים בתשובה. לא סתם "חוזרים", אלא הופכים להיות תלמידים בתורת החיים.
אנחנו נהנים לקרוא את התגובות החזקות שלך, כי זה מקדם אותנו בעבודת ה' שלנו.
ממך אנחנו לומדים על יחס לשונה, על אהבת אחים, על הלכות לשון הרע, וכמה שאסור להעליב אחרים.
תודה בשם כולנו.
הבהרה: אני מייצג את עצמי, ולא אף ישיבההאריאלניקהנאמן
אתה טועהעמית-טליה
כמדומני כבר אמרתי לך זאת בעבר
אתה מייצג את תנועת אריאל,אתה מייצג את הישיבה שלך
אתה פשוט מייצג!
עכשיו תחליט *אתה* איך לייצג זאת.
אם כך האם אמנון שפירא וצביקה פרידההאריאלניקהנאמן
מייצגים את בנ"ע?
מי שמחליט את מה ואת מי אני מייצג זה אתם. אתם יכולים להסתכל על זה בכל צורה שאתם רוצים. כמובן שזה משרת את מטרותיכם(אתם תאמרו שאמנון שפירא לא מייצג את בנ"ע) אך כשזה לא אתם ישר תדביקו את ה'נחשלים' שבחברה לדעתכם הרפה אם האירגונים שנואי נפשכם...
בתקופת כהונתםעמית-טליהאחרונה
בטח שכן.
היום לא.האם הרב בני מייצג את בנ"ע?בוודאי.
אתה חורט על עצמך אריאלניק,אתה נמצא כרגע בישיבה הנ"ל
מה לעשות לא מעט אנשים מקטלגים זאת כך.
למרות שזה באמת פסול,אבל זה המציאות.
ראשית תודה לאביטל על העריכה אך מה עם השאלה המרכזיתאנונימי (פותח)
השאלה המרכזית לדעתי:
לטענת צביקה (שאגב היה רכז מחלקת מפעלים ג"כ) התנועה זנחה את העשיה ואת העבודה, והדגש כל הזמן בסמינריונים, ואולי גם במחנות, הוא על התורה.
נכון, ניתן לומר שהתורה כוללת בתוכה הכל, בין השאר גם את העבודה שאנחנו עליה מצווים. אבל בכל זאת מקימי התנועה, ורבנים גדולים וחשובים נתנו לנו את ברכת הדרך ל"תורה ועבודה" ולא רק ל"תורה"...
אבל לפעמיםעמית-טליה
צו השעה זה לקרוא לדבר מסויים.
כמו שבתקופת הגירוש כל הציבור עסק רק בגירוש גם אם היו מסביב עוד מצעדים ועיניינים חשובים,כרגע הגירוש היה צו השעה,צו הדור והיה חובה לפעול בכל הכוח.
ככה זה כרגע עם התורה
את העבודה אנחנו כבר השרשנו בדם האומה כולה.
בצבא,בפיקוד,בהייטק,בהוראה,בחינוך,בישיבות.
ועכשיו ראינו שחסר הקריאה הנחרצת לתורה
הקריאה להוסיף אור,להוסיף קודש,להוסיף תורה.
אז כרגע מפשילים שרוולים וקוראים לתורה,שגם נושא זה ישתרש בדם האומה כולה.
השתמטות קיימתעמית-טליה
ומאידך רעל בעיניים להרבה חבר'ה לא דתיים לא חסר
למעשה מי שממלא את הצבא זה בעיקר הם.
למרות שהם רחוקים מערכים ואידיאולוגיה הם שמה כי הם מחוייבים בזה והם עושים את זה בעיקשות מדהימה.
גם בחינוך,לא מזמן היתה כתבה על מספר טייסים חילוניים שעזבו את הטיס למען הוראה.ובטוחני שיש עוד הרבה כאלה שאיננו מכירים.
נכון יש עוד דרך ארוכה להמשיך..
אבל לפי דעתי צריך עכשיו לשלב את זה עם התורה
כשהתורה תיהיה מושרשת בעם,הרבה דברים כאלה יפתרו..
באמת הבעיה עכשיו שהעבודה לא מחוברת לתורה
לכן מאידך יש לה גם הרבה כשלונות.
אני מסכימה עם עמית.אוסנת
בפועל, ערך העבודה הוא השולט.
חצי מהתנועה הם מתנחלים, מיישבי הארץ. החצי השני, אולי עירוניסטים שלא מחוברים לערך העבודה (בהחלט לא כולם. אני מקווה שהבנתם למה אני מתכוונת), אבל גם לא בדיוק לערך התורה.
צריך לשים את ערך התורה במרכז, ואת ערך העבודה כנגזר ממנו. להתקרב כמה שיותר לה', אבל לא לזנוח את חיי החומר...
ככה היה צריך להיות, וככה צריך להיות עכשיו.
רבותינו שהקימו את התנועה התכונו לתורה ועבודה ולא שאנונימי (פותח)
ולא שאחד מהם יהיה בצד.
לכן הקדימו אולי תורה לעבודה (וזה יחזק דבריכן). אבל האמינו ששניהם ערכים חשובים ומרכזיים בחיים שלנו. ואם נסכים אתכן אז נסכים בנקודה זו:
התורה היא חיים והעבודה היא ערך לחיים אלו.
אבל בתנועת נוער צריך לשמור על הדגש של השניים, כי בכל זאת מדובר בחניכים ולא בתלמידי ישיבה...
שוב,עמית-טליה
כל העיניין הזה לענ"ד הוא כדי להדגיש את הדבר החשוב שבאותו דור.
ניקח דוג' אחרת
"דתים לאומים"
אם נשמע רבנים מדברים הם יגידו שהלאום הוא נגזרת של התורה
שהלל ביום העצמאות זה ציווי דאוריתא ולא איזה שילוב מהצד,או חדשני מודרני
אלא הלאום זה חלק בלתי נפרד מהתורה.
אם כך נשאלת השאלה,למה לציין זאת?
למה לא להסתפק בדתיים ותו לא?
כי באותה עת שהציבור החדש הזה נוצר,היה צורך גדול בקריאה לאחוז בלאום
בקריאה שמדינת ישראל שקמה היא מהלך של ה',מהלך של הגאולה,מהלך אמוני.
לא איזה תהליך של ערב רב,של כפירה,של הסטרא אחרא.
אבל למעשה ציון הלאום בעיני מיותר לגמרי,כי ברור לי שהלאומיות שאנחנו חיים ודבקים בה היא חלק בלתי נפרד מהדת.
אותו דבר גם בקריאה של הקמת התנועה
היה חשוב לפתח עבודה,עצמאות,חקלאות,בניה וכדומה..
כדי שיום אחד כשנקים מדינה נוכל להקים אותה באמת.על כל רבדיה.
העבודה היא ערך חשוב,אך כמו כל ערך היא נגזרת של התורה.
וגם יכול להיות שהציון שלה היא קריאת דרך אחרת
שאנחנו מאמינים בתורה ומלאכה,תורה ועשיה,לא לימוד בלבד.
אבל גם קריאה זאת אומרת שהעבודה היא נגזרת של התורה.
זאת דעתי בכל אופן,שכל דבר שקיים גם אם ערכו רב מאוד,הוא נגזרת של התורה.
יש סיפור מהרב זצ"ל שפעם מלך גרמני שיבח והילל את כתביו
ואמר שהוא כותב כפסיכולוגים ואנשי מדע גדולים
והרב זצ"ל נורא כעס על כך וכתב לו בתשובה
שדבריו לקוחים אך ורק מדברי התורה ולא משום מקום אחר
אומנם מדברי התורה הנסתרת,אך הכל זה רק מהתורה.
הרב ממש עמד על כך שידעו שדברי חוכמתו הם מהמקור הגדול והיחידי.
רק זה הדגש הנצרך!עמית-טליה
זה בדיוק מה שאמרתי,שמספיק לחנך לתורה ומתוך חינוך לתורה ניהיה אנשי אמת ויושר,אנשי מוסר ותבונה,אנשי עמל ולימוד.
בא לי להקיא - מזכיר את הערב רב מלכיאור שר"ייהודי שמח
הוא בעצמו לא מביןעמית-טליה
פשוט מצטט שטיפות מוח..(מחילה מכבודו)
דיברתי עם הרבה כאלה שצועקים "ערב רב ערב רב"
ובודדים אלה שבאמת למדו את הסוגיה הזאת בעיון.
מה גרם להקמת תנועת אריאל?זית שמן ודבש
תלמידי הרב צבי יהודה זצ"ל רצו לעשות שינוי של הפרדה בין בנים לבנות בתנועת בני עקיבא לא אפשרו להם. לכן הם רצו להקים תנועה מקבילה שתקרא בני עקיבא ב'- ולא אפשרו להם אז הם יצאו מבני עקיבא והקימו את אריאל. (ככה הבנתי)
חבל שלא אפשרו להם ואוי לנו אם נחזור על טעות זו גם היום. לא למדנו לקח?
דרך אגב, מי הקים את תנועת בני עקיבא? רב! רב ולא עם ישראל. אז כותב המאמר בעצם אומר לרב ככה: תשמע כבוד הרב אתה את שלך עשית עכשיו תן לנו לנהל את העניינים איך שאנחנו מבינים. חלק מהתורה שלנו זה אומר איסור ייחוד ועוד איסורי תורה נוספים.
השינוי שעושים החרדל"ים הוא שינוי לטובה ולא לרעה. האם לא זאת ססמתכם: הידד במעלה?
בואו נאמר כך...חלי
החרד"לים לא צריכים את "ההזמנה" של צביקה צפדיה, הם עוזבים לבד. ולמה?
כי נמאס להם מפשרנות, נמאס להם מלדבר כל חודש ארגון על דברים גדולים ונשגבים ואז במוצא"ש לעשות מסיבת חבריא ב' מעורבת כל הלילה של פיצות וסרט (אמיתי!), נמאס להם ממחנות שגורמים לדברים זוועתיים ובעיקר נמאס להם מאלה שלא רוצים להתקדם, להתעלות אלא להישאר במקום...
אז תודה רבה לך, מר צפדיה, אני (כנראה שלפי ההגדרות שלך חרד"לניקית) כבר לא בבנ"ע...
רוב החבר'ה שהגיבו מבני עקיבאעמית-טליה
למעשה,לפי הקטגוריות הקלוקלות של היום אני עלולה להיקראות חרדלית
ועדיין חלק בלתי נפרד מהתנועה
לפעמים מי שנותן לי את הכוח להיות בתנועה,זה אנשים כמו כותב המאמר
להוכיח לו כמה הוא רחוק מהגדרה נכונה של בנ"ע
וכמה בנ"ע מקיאה אנשים כמוהו וצמאה לתורה.
ככל שעובר הזמן יותר ויותר דתיים תורניים (חרדל,חומוס,אני לא בעיניין הזה)מוצאים את מקומם בבנ"ע.
דתיים כאלה שאהבת ישראל וקירוב לבבות חשוב להם ומדיר שינה מעינהם.
אותם גיבורי חיל אלו,נאחזים בתנועה משנים את התנועה וסוחפים איתם את כל עמ"י.
המהפכות הגדולות הגיעו מהתנועה הזאת..ובזכות הנוער שלנו!!
אבל זה קורה ממילאעמית-טליה
היא סוחפת אותם איתה...
היא מקדמת אותם ביחד איתה.
ורכזים ואפילו מזכלים שנשארים בראש הזה,כבר לא מוצאים את עצמם שמה.
היה רכז במחוז שלי שבאחד השבתות עשינו מעגלי שירה נפרדים והוא אמר שזה בנ"ע תנועה מעורבת ואין לנו מה לשבת ככה.
ואז קמו המדריכים ואמרו שבני עקיבא זו תנועה ששואפת לקיום מלא של התורה,ולכן חובה עלינו לשבת ככה.
אף אחד לא אמר לרכז הזה לעוף או שאין מקומו שמה
אבל את דעותיו לא קיבלו למרות הסמכותיות שלו.
ולכן שים לב את השוני בין הרכזים של אז,לרכזים של היום
בין המזכ"ל של אז למזכ"ל של היום
איך היו נראה מחנה סיירים ואיך הוא נראה בתקופתי שזה כולה הפרש של כמה שנים בודדות.
בברכת חברים לתורה ועבודתהאנונימי (פותח)
כאחד שהיה חניך ומדריך בבני עקיבא בסניף ק.אתא ומעורב יחסית במחנות , סמינריונים והועידות, כל ימי אהבתי את התנועה ואני עדיין חושב שהיא חשובה לכל בני הנוער. בשיחות ארוכות שקיימתי עם הרב משה צבי נריה זצ"ל סביב ההדרכה בסניף וכו' אמר לי הרב מספר פעמים " מטרתה של התנועה היא לקרב את הנוער לתורה ועבודתה" ואף הראה לי מספר מכתבים ישנים שכך היו חותמים. הרב פנחס קהתי זצ"ל החל את מפעל פירוש המשניות שלו משיעורים בסניפי בני עקיבא בת"א ובפ"ת, את הספר "משנת הרב" כתב הרב נריה בשנת תרצ"ו (1936) כספר לימוד לסניפים. גם הרב אברהם צוקרמן שיבדל"א אמר לי שבהיותו רכז סניף בנ"ע בחיפה עסקו בעיקר בלימוד תורה כי הנוער לא הלך לישיבות אחרי כיתה ח' דאז. זוהי בעצם הייתה הדחיפה של הנוער להקים את יב"ע בכפר ברא"ה ועוד רבות הראיות לכך. יסלח לי הכותב הנכבד אך אתה מחזיק טעות בידך, אסכים איתך שהתנועה צרכיה להיות יותר עממית ופונה לאוכלוסייות רחבות יותר אך עיסוקה הוא שמירה וקירוב לתורה ועבודתה.
יש תחת ידי חומר רב בנושא שנידון לא פעם בוועידות התנועה במשך שמונים שנותיה, אך המציאות מוכיחה כי הנוער רוצה תורה
בברכת חברים לתורה ועבודתה
מיכה קליין
מושב חזון
077-3008451
052-3003214
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
תלוירעות שרהאחרונה
בנטיעות וכזה נראה לי שכן
במחנה יש משהו נפרד
אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה
יש למישו אולי?
קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת
לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?
לכיתה ואחי אהוביה
חלק ממערך בת מצוה
באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי..
צ'אט ג'יפיטיזיויק
להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:
חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)
מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.
דקה 1-2: שאלה פותחת
שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"
תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).
דקה 3-5: סיפור קצר
ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."
שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"
דקה 6-10: דיון קצר
שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"
עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.
חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)
מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.
דקה 1-2: הסבר קצר
אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."
דקה 3-8: פעילות קבוצתית
חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.
תן לכל קבוצה משימה:
קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.
קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.
קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).
כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.
דקה 9-10: שיתוף מהיר
נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).
חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)
מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.
דקה 1-3: דבר תורה קצר
אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."
דקה 4-7: פעילות אישית
תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."
תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.
דקה 8-10: סיום מעודד
אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."
סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).
הערות למנחה:
שמור על אווירה קלילה ומכבדת.
התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.
הבא דף ועטים לפעילויות.
אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.
בהצלחה!
צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה
אני ממש מסכימה איתך..
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכני
אחי אהוביה
לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמח
אחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז
חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)
מדשיותאנונימי (פותח)
טוב נושא קשוח אז ככה..
בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה).
אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.
עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.
עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית
קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?
תשחרר. לא בידיים שלךמשה
סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades
מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו
במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה.
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות
צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש
רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?
וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)
ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)
תודה רבה!