אפילו החפץ חיים כותב שכל יום הוא היה הולך ללמוד אצל מורה גויה לימודי חול...ואפילו הוא אומר שזה לא ביטול תורה..וכן כתוב בגמרא-"מי שלא מלמד את בנו אומנות כאילו למדו ליסטות"=היום כל מי שרוצה לעבוד- חייב לפחות בגרות מינימלית=לימודי ליב"ה......
מישהוא יכול להסביר לי מה לעזאזל הבעיה בליב"ה ???google
למה לטמא את הראש של הילדים בשטויות?מושיקו
שילמדו תורה.
ואת הלימודי חול הנצרכים הם יוכלו להשלים בקלות כשיגדלו..
כן??אז אתה אומר שהחפץ חיים...google
עשה ביטול תורה עצום בכל השעות שלמד אצל המורה הגויה הזאת מקצועות חול???וחוץ מזה המדע מפרש את התורה....אי אפשר ללמוד תורה בלי לדעת רקע בסיסי במקצועות חול...עלק "לטמא את הראש"...מי קבע שזה "לטמא"???
מי שלומד תורה באותם כמויות של שעות שלמד החפץ חייםאם היית
שירים את היד.
ואז נתחיל לדון על השעות שלמד מקצועות חול אצל המורה הגויה.
חוץ מזה גם ילדי החרדים לומדים הבעה בסיסית,כתיב נכון,חשבון בסיסי ודקדוק.
זה שהבחירה שלהם כמה שעות ללמוד מקצועות חול ביחס ללימודי קודש שונה מהבחירה שלך או ממה שאתה חושב שראוי - זה עוד ענין.
זכותם לקבוע מה חשוב בעיניהם ומה נחוץ בעיניהם לילדיהם - בהתאם למה שהם למדו ישירות מאבות השיטה החפץ חיים והגאון מוילנא - אבותיהם הרוחניים של הפרושים החרדים בארץ ישראל.
לטמא? שטויות?דתי לאומי
גם הרמב"ם והגר"א ועוד גדולי ישראל מכל הדורות טימאו את מוחם בשטויות..
באיזה גיל הם למדו את זה?מושיקו
תורת אומות העולם מטמאת את המוח.
אפשר ללמוד כשצריך לצורך פרנסה - אין ענין לחפור על זה לילד משנות הילדות שלו על חשבון לימודי קודש
וזה לשונו הקדוש של בעל התניא בענין זה (תניא פרק ח')
. . וכן העוסק בחכמות אומות עובדי גלולים בכלל דברים בטלים יחשב לענין עון ביטול תורה כמ"ש בהלכות תלמוד תורה ועוד זאת יתרה טומאתה של חכמת האומות עובדי גלולים על טומאת דברים בטלים שאינו מלביש ומטמא רק המדות מיסוד הרוח הקדוש שבנפשו האלהית בטומאת קליפת נוגה שבדברים בטלים הבאים מיסוד הרוח הרע שבקליפה זו בנפשו הבהמית כדלעיל ולא בחי' חב"ד שבנפשו מאחר שהם דברי שטות ובורות שגם השוטים וע"ה יכולים לדבר כן. משא"כ בחכמת האומות עובדי גלולים הוא מלביש ומטמא בחי' חב"ד שבנפשו האלהית בטומאת קליפת נוגה שבחכמות אלו שנפלו שמה בשבירת הכלי' מבחי' אחוריים של חכמה דקדושה כידוע ליודעי חן אלא א"כ עושה אותן קרדום לחתוך בהן דהיינו כדי להתפרנס מהן בריוח לעבוד ה' או שיודע להשתמש בהן לעבודת ה' או לתורתו וזהו טעמו של הרמב"ם ורמב"ן ז"ל וסיעתן שעסקו בהן:
שאני אצטט את הגר"א?דתי לאומי
כן!!מטבחון

עוד אחד שמצטט את הגרא דווקא בנושא החהמרדכי
ושוכח מתי הגר"א למד, אחרי כמה ידע שהיה לו, ואיזה עוד הדרכות הגר"א מביא.
לפני כחודשיים+ פורסם ב'מצב הרוח' ידיעה על ספר/חוברת של איזה אישה אחת, אם אני זוכר נכון היא דוקטורית או משהו כזה, שבמרכזה מובא אותו המשפט(/ים) מהגר"א, אבל היא "שכחה" לרשום את הדברים שלפני ואחרי שהיו מביאים פן אחר לדברים.
תמשיך לצחוק (תודה על היחס, מנהל)דתי לאומי
אני לא מביא מזה ראייה שצריך ללמוד דווקא בגיל התיכון, אבל בהחלט "שטויות" זה לא, בשום גיל.
הא צחק בלי קשר לניהולמושיקו
ומותר לו..
אז איך זה שכל תלמידי הגר"א משום מה הם בסיסאם היית
קהילות הפרושים החרדים בארץ ישראל?!? אלו שהקימו פה בארץ את ה"חדרים" במתכונתם הנוכחית?!?
וזו היתה הדרך בה למדו גם בוילנא תחת רבנותו ?!?
הסבירות הגבוהה היא שאתה לא הבנת את דבריו כראוי אם בחיי חיותו ההוראה המעשית שלו למלמדים בעירו ולתלמידיו היתה שונה...
דרך אגב גם תלמידי כל ה"חדרים" לומדים אכן חוכמה כללית - זה פשוט לא מתאים ל"ליבה" של משרד החינוך 

5 שעות בשבוע ללימודי עברית חשבון ודקדוק - זה לא ממש נראה למשרד החינוך....
ואיך אני מכיר נין של בעל ה"אם הבנים שמחה" חרדידתי לאומי
חרדי לגמרי!
הגר"א גם שלח את תלמידיו להתיישב בארץ...
בקיצור, זה לא ראיה בכלל.
לשבת בארץ זו מצווה. החרדים הם אלו שהתאמצו תמידאם היית
לקיים אותה. ולגור בארץ בלי לכובשה או לשלוט עליה. - אתה מנסה להפוך את כל החרדים הפרושים והקנאים (נטורי קרתא ) שגרו תמיד בארץ גם בתנאים איומים וקשים לציוניים
??
הגר"א היה אכן מאד בעד מגורים בארץ ישראל ותלמידיו עלו לארץ כ-40 או 50 שנה לפני ראשית הופעת התנועות הציוניות.
הם באו לגור בארץ תחת שלטון הטורקים ולא במטרה לשלוט בה או להחליף את השלטון.
עוד הוכחה שתלמידיו של הגר"א הלכו בדרכיו ועל פי הוראותיו בחלומו להתגורר בארץ ישראל - וכך גם בכמות לימודי החול הנדרשת ובהחלטה על מה למקד את הפוקוס בלימודים.
הבן שלו טוען שהוא בכל זאת לא היה ציונידי"מ
אין לי מושג איך הוא מוכיח את זה מהספר.
מי אמר לך שהם תלמידי הגר"אב.מהארץ השלימה
הגר"א גם עודד את תלמידיו לעלות וליישב את הארץ.משא"כ החרדים המתכונתם הנוכחית העדיפו את הגלות לכתחילה.
מה מצחיק שזה לא מתאים לליבה של משרד החינוך? זה באמת לא מספיק..מה שהם לומדים לא מספיק בכלל!!!
מי שאמר לך שדוד בן גוריון היה ראש הממשלה...אם היית
ההיסטוריה. לא היו כמעט אשכנזים בארץ עד עליות תלמידי הגר"א - שהם בסיס קהילות הפרושים בארץ ישראל. הם עלו לצפת וטבריה כי חל איסור לאשכנזים לגור בירושלים עד שנת 1840... שאז אחרי חורבנה של צפת ברעש האדמה - הם החליטו שזה כעונש על זה שהזניחו את ירושלים. אלו הם החרדים שהיו פה בארץ טרום עליות הציוניים ובסיס היהדות החרדית אשכנזית בארץ ומתוות דרכם של העולים אחר כך. פתח ספרי היסטוריה ותעיין.
כל "מנהגי הפרושים בארץ ישראל" - הם בדיוק מפליא מנהגי הגר"א...
החרדים במתכונתם הנוכחית הם המשך של תלמידי הגר"א והם מעדיפים את המגורים בארץ ישראל כי ככה מעדיפה התורה וגם היו כאן לפני כל גלי עליות הציונות. הם בסך הכל לא מעונינים בשלטון בארץ ובכיבושה בכוח עד בא משיח אלא רק במגורים בה. כי זו המצווה. (יש הרבה דיונים פה בפורום בנושא)
מה שהם לומדים לא מספיק בעיניך. יפה. אתה ומשרד החינוך סוברים כך. החרדים תלמידי הגר"א בהתאם להדרכתו סוברים אחרת - וזו זכותם.
בעיניהם גם הוא די והותר. מרבית הציבור לא זקוק גם לידע המועט הזה ועסוק רק בלימוד תורה - ולזה הוא זקוק בכפל כפליים.
זה ממש לא עניין לימודי הליב"השלומי20104
איך ממשלה חילונית ומשרד חינוך שבמהותו חילוני יתערב לנו בדבר שנמצא בציפור נפשנו הדבר הכי מהותי לעם ישראל, חינוך ילדינו.
זה תהיה הפריצה הראשונה..
^^^^^^חרדי מקורי
אין שום דברים כאלה בבגרותקוד אבל פתוח
חינוך מיני בבתי ספר חילונים בחטיבה לא בממ"ד
אני נתקלתי בתאוריית האבולוציה בידע כללי לא בלימודי הבי"ס
ושלומי אפשר לעשות מסלול של בגרות לחרדים כמו שעושים לדתיים ולערבים ולכל מגזר אחר ומי שיחליט עליו כמובן יהיו אנשי חינוך חרדים
מושיקו שהבאת את המקור מתניא מה באת לומר? בגרות זה לא לצורך פרנסה? אני (וכמעט כל אחד אחר שעשה בגרות) לא עשיתי בגרות בשביל הכיף אלא בשביל תואר ראשון והוא בשביל שיהיה לי מקצוע ביד
חרדי מקורי - אני לא רוצה לייאש אותך אבל עשרות אחוזים מהחדים שמנסים להשלים לא מציליחים ונופלים וגם אם אתה מהיחידי סגולה שמצליחים בשנה של לימודים אקדמאים אפשר לעשות חצי מהתואר השני
אני עם הרועה
אין שום דבר כזה בבגרויות....google
כנראה שזה חלק מהשטיפת מוח הקבועה.....שכדי ללמוד מקצוע חול צריכים ללמוד על האבולוציה וכו'(האבולוציה באמת נגד התורה ?
)
גלי קשר לאובולצויהמושיקו
גם ללמוד סתם מקצועות זה נכלל בחכמות אומות העולם
דרך טובה לשלוט באנשיםהרועה
(כן כן, אני יודע שבן דוד שלך שכל החיים למד תורה וקיבל מוח של תלמיד חכם השלים תואר בפיזיקה גרעינית בבין הזמנים ועכשיו הוא עובד בהייטק)
הכל טוב אחי???google
א.אין לי בן-דוד אברך (בעז"ה גם לא יהיה לי)...
ב.פיזיקה גרעינית והייטק??מה הקשר...סתם בלבול מוח-ותו לא....
לא נכתב אליךהרועה
הסוגריים הם תשובה למגיב הסטנדרטי שיספר לי איך הוא מכיר חרדי שהשלים ליבה תוך יומיים ואז הצליח יותר מכולם בגלל הגמרא שהוא למד, רוב החרדים שאני מכיר שהשלימו לימודים ירקו דם בשביל זה.
אה אווקי...google
אני משלים עכשיוחרדי מקורי
אז +- כן נכון, ולא אני לא יורק דם וגם לא יושב רגל על רגל, אני עובד קשה כמו כולם!
מה שאתה אומר נכון בגלל שמע' החינוך דפוקהמשה
לא בגלל שלימודי חול זה דבר מיותר.
איפה בדיוק החפץ חיים כותב את זה?אדם כל שהוא
לי דווקא מוכרות התייחסויות אחרות שלו לעניין.
בוא לא נדבר על בכי של החפץ חיים.מי האיש? הח"ח!
ראשית, המקור שהבאת איננו אמין. אינני טוען שהסיפור לא אמיתי, אלא שלצטט שיחה של הרב אלישע אבינר מתוך עלון, שבה לכאורה סיפר את מה שלכאורה סיפר הרב יחיאל ויינברג על סיפור שלכאורה אירע בצעירותו, ושלכאורה הסתיים במה שלכאורה נשמע כלקח דידקטי של החפץ חיים - זה פשוט מקור לא אמין כשבימינו מופצים סיפורים כאלו על ימין ועל שמאל, איש איש לצורך לקחו. כשיש לך בסיפור חמישה "לכאורה", זה דורש שאתה תביא את כל המקור במלואו כולל סימוכין ורצוי גם קטע וידאו מתאים עם עדות של הרב אלישע אבינר, ומה לעשות שעל פחות מכך בימינו - כל סיפור הוא בחזקת חשוד. אי-אפשר לרוץ אחרי כל סיפור ולבדקו, או לחפש היום את הגוי שלכאורה היכה את הרב יחיאל ויינברג כי ירד מהרכבת באותה תחנה.
לעצם העניין, סיפור ידוע יותר (ועם פחות לכאורה, אם כי עדיין חשוד בעיניי) הוא על בכיו של החפץ חיים בשנת 1934 (או שמא לפני, או שמא אחרי), כאשר נשאל על גורל יהודי אירופה עוד קודם השואה. מובן שהסיפור נשאר כסיפור - אף אם התרחש במציאות, לא הופק ממנו לא אז ולא אחר-כך שום לקח שהוא, שום איש לא ניצל, ושום גורל לא השתנה.
רצוי להתייחס לגופו של נושא, ולא להסתמך על מקורות שבשורה התחתונה, אין בהם כדי ללמד דבר. ובייחוד לא על כאלו המסתיימים בשלוש הנקודות המפורסמות, הלקוחות מעלוני תעמולה שתמיד מסתיימים כך במעין "רמז", ו"קריצה", ו"ודי לחכימא", ו"ואידך זיל" וכן הלאה ועל זה הדרך.
מקור ראשוני יותר לדברים שהבאתי..אדם כל שהוא
כדאי לשים לב להערת השוליים.
לעומת זאת, עדיין לא הובא שום מקור לדבריו של פותח השרשור.
אבדוק את המקור המוזכר בהערה.מי האיש? הח"ח!
האמן לי שאני מכיר היטב את ה"שרידי אש" - לי לא היה ידוע על סיפור כזה ברב גופא. מכל מקום, ודאי שהמקור שהבאת משנה לגמרי את אופי הסיפור, שכן מתברר שהח"ח אכן איחל לרב להיות אדם משכיל (בוודאי לא "משכיל" כמשמעו לגנאי, אלא ללא מירכאות ולשבח). שים לב שבמידה מסויימת אתה עצמך מביא כאן מקור לחיזוק הדברים שבפתח הדיון.
אני לא יודע בדיוק מה המשמעות של להיות...אדם כל שהוא
"איש משכיל, לפחות כמו ר׳ יוסף בער בריסקער" (בעל בית הלוי, כמדומני), אני כנראה נוטה להבין את זה בצורה שונה ממך.
על כל פנים, נראה שהחפץ חיים התנגד להשקעת זמן של צעירים בלימודי חול על חשבון לימוד התורה. (ולכן גם הבחור ישיבה הנ"ל בכה כל הלילה). מה שרלוונטי לשאלה של לימודי ליבה שפתחה את הדיון.
הסיפור בהתחלה פותח במילים החפץ חיים כותב, והייתי מצפה שיובא מקור היכן הוא כותב זאת.
זה משונה בעיניי שאתה מוצא מחלוקת איפה שאין.מי האיש? הח"ח!
האם לדעתך אני חושב אחרת מאשר "שהחפץ חיים התנגד להשקעת זמן של צעירים בלימודי חול על חשבון לימוד התורה", כדבריך? אני מבין את זה בדיוק ככה. כל רב רוצה שתלמידיו יהיו לומדי תורה ועוסקיה בלבד. וגם כל הורה, אבא יהודי ואימא יהודייה ששלחו את בנם לישיבה. מה המחלוקת כאן?
אני מתפלא עליך שאתה מתחמק מלהכיר במה שאתה עצמך מצטט כאן, דהיינו שאכן אנו רואים איך גם גדול דור הסכים שהחיים מחייבים גם עוד דברים. מה אתה מבין שונה ממני כאן? אתה חושב ש"משכיל" בהקשר זה פירושו ללמוד ירושלמי שהבחורים האחרים בישיבה לא למדו, ושאיכשהוא זו בכלל היתה כוונתו הנסתרת של החפץ חיים? ושאם תצטט באוזני קונדוקטור הרכבת הרוסי את הירושלמי אז זה פתאום מה שיעזור? תסכים איתי שזה לא מה שהחפץ חיים התכוון.
לא טענתי שאתה חושב אחרת, התייחסתי לדברים שפתחו אתאדם כל שהוא
את השרשור.
לגבי כוונת משכיל, כפי שכתבתי הנקודה באמת לא ברורה לי, אבל אולי אסביר קצת יותר, כרגע אין לי זמן.
...נו?מי האיש? הח"ח!
חוץ מזה, אם הנקודה לא ברורה לך, מה עמדת להסביר?
אסביר קצת יותר...אדם כל שהוא
לא מוכר לי שרבי יצחק אלחנן ורבי יוסף בער בריסקער למדו חכמות חול, ואני משער שהם לא עשו את זה.
(לגבי בנו של רבי יוסף בער ישנם מקורות (כגון בספר 'שרי המאה') שלא ידע רוסית, מה שמעלה בעיני את הסבירות שגם אביו לא ידע, ועכ"פ לא ראה צורך לדאוג ללמד את בנו שפה זו).
(הגר"א אכן עסק גם במתמטיקה וחכמות חול נוספות, איני יודע האם גם בשפות זרות).
לכן אני נוטה לחשוב שכאשר החפץ חיים מאחל "להיות משכיל לפחות כמו רבי יוסף בער בריסקער" הוא מתכוון למשהו אחר, למשל להיכרות והבנה כללית בעניני עולם הזה ודרך ארץ, ולא ללימוד שיטתי של חכמות מסויימות.
ואני מעריכה שלהיות משכיל לפחות כמו רבי יוסף בעראם היית
בריסקער - מדבר פשוט על להיות משכיל בתורה.
משום מה נראה לך שתורה אינה השכלה.......
ועכשיו כמובן לפתרון החידה.מי האיש? הח"ח!
אכן דיבר החפץ חיים אל הרב ויינברג. שניכם, גם "אדם כל שהוא" וגם "אם היית", הייתם יכולים לבדוק ולגלות שכוונת החפץ חיים היתה לרבי יוסף דוב סולובייצ'יק ולרבי יצחק אלחנן ספקטור. הנה על הרב סולובייצ'יק זצ"ל: "לא למד בצעירותו לימודי חול פורמליים, אך קרא בעקבות אמו את ספריהם של אלכסנדר פושקין, חיים נחמן ביאליק, הנריק איבסן ואחרים. בסוף שנות העשרה שלו רכש בצורה מרוכזת השכלה ברמת גימנסיה ובגיל 22 החל ללמוד באוניברסיטת ברלין, לפי עדות עצמו שהשתמרה בתיקו האישי בברלין, למד עוד קודם לכן באוניברסיטת ורשה. באוניברסיטת פרידריך וילהלם בברלין למד פילוסופיה, מתמטיקה, פיזיקה, ופסיכולוגיה (לפי עדות גיסו פרופ' הנרי ליסמן). אולם, בעיקר למד פילוסופיה, תוך התמקדות בניאו קאנטיאניזם, וב-1932 קיבל את הדוקטורט, אותו כתב על משנתו של הפילוסוף היהודי-הגרמני הרמן כהן". אגב, גם הקשר של הרב סולובייצ'יק לרב ויינברג מוסבר בערך הויקיפדיה שקריאה פשוטה בו פתרה את העניין - הוא למד אז אצלו בסמינר הרבנים בברלין (וסביר להניח שהרב ויינברג חידד לצורך כך את היידיש המקורית שלו לכלל גרמנית אקדמית רהוטה). ההערכה שלך, "אם היית", שגויה איפוא. אגב, אין פלא שהחפץ חיים הכירו אישית, בהיותו הנכד המצויין של הבריסקער רב ר' חיים, ונינו של ר' יוסף דב סולובייצ'יק הראשון שעל-שמו נקרא (הבית הלוי). ועל רבי יצחק אלחנן ספקטור מיותר להרחיב - מי שעל שמו קרויה הישיבה בתוך ישיבה יוניברסיטי האמריקאית, שבה פקולטאות לרפואה, משפטים ועוד.
מקור לדברים הנ"ל???אם היית
התייחסות ספיציפית בהקשר למה נאמרו?? ועל מי נאמרו??
כל עוד אתה טוען טענות אני רשאית להניח שהדברים בכלל לא נאמרו. ושאם הם נאמרו אז החפץ חיים הכיר טוב יותר את הסבא ר' יושע בער. ושהם נאמרו בהקשר אחר.
כי איכשהו החפץ חיים חינך את תלמידיו ואת ילדיו שעדיין חיים עמנו כאן ואי אפשר להכחישם - ל0 לימודי חול לגמרי.
כך שמשפט ללא מקור וללא הסבר באיזה הקשר נאמר - על אדם שכל תלמידיו מעידים שסבר ההיפך נשאר מופרך ובלתי אמין.
מלבד זאת הזכרתי בעבר - כשיש לנו 100 ציטוטים ועדים מאדם שהיה נגד נושא מסוים וציטוט אחד בעד - דעתו היא נגד אותו נושא והמשפט החריג צריך הסבר והקשר אבל לא משנה את דעתו.
ווכחנות גרידא מיותרת מצידך. נא לקרוא בעיון מחדש.מי האיש? הח"ח!
את מניחה הנחות לא-סבירות כשכל הנתונים לפנינו - כולל העובדה שאותו מקור ש"אדם כל שהוא" הביא, חזר בסופו של דבר כבומרנג והראה דברים הפוכים מטענתו. את מוציאה סיפור סביר ומובן מהקשרו, רק כי לא נוח לך עם המציאות.
מישהו מביא סיפור ומתעקש לא להביא מקוראם היית
אז אני גם אספר לך סיפור (כמובן שהמצאתי אותו בזה הרגע) - הרב דב ליאור אמר שכל מי שמלמד את בנו לימודי ליב"ה - כופר בקב"ה חוטא ומחטיא את הרבים.
אם תבקש מקור כלשהו או תגיד שגם אחרי שיש מקור תמיד הוא אמר ההיפך אז צריך להבין את הקשר האמירה הנ"ל ולמי נאמרה
אני אענה לך :
"
אתה מניח הנחות לא-סבירות כשכל הנתונים לפנינו - כולל העובדה שאותו מקור ש"אדם כל שהוא" הביא, חזר בסופו של דבר כבומרנג והראה דברים הפוכים מטענתו. את מוציאה סיפור סביר ומובן מהקשרו, רק כי לא נוח לך עם המציאות.
"
אני קודם כל ביקשתי שתביא מקור שזו המציאות ושזה אכן סיפור אמיתי - אפילו לכך אתה מסרב. יש סיבה לסירוב כנראה.....
אין לי צורך לעזור כאן. הצעתי לקרוא בעיון, זה הכול.מי האיש? הח"ח!
מה את רוצה שאעשה עוד ולא עשיתי? הסברתי בפשטות שיש פרשנות של קריאה סבירה של המקור שהובא כאן ע"י מישהו אחר, מדברי הרב ויינברג, ושהרקע של הסיפור ניתן להסבר הכי פשוט בעולם. את לקחת את הסיפור למחוז של פרשנות מדרשית ואלגורית. אני יכול להבין כשעושים את זה לסיפור של רבה בר בר חנה, אבל לא לגבי סיפור מזכרונו של רב שדיבר עם החפץ חיים בסביבות שנת 1920. הבעיה איננה שלי - מצידי אפשר להחליט שהמקור הזה גם שקרי. זו רק שאלה סביב הרקע לסיפור, וסביב פרשנות שנתת לו. חבל שכאשר מציגים בפנייך הסבר מבוסס ומובן בפשט הדברים, לא נוח לך לקבלו. מכאן ואילך, אני כנראה מרים ידיים.
עכשיו אני נחנקת מצחוק..אם היית
זו היתה פרשנות שלך למשפט הנ"ל ולא איזה עובדה מציאותית?!?!? חשבתי שאתה מביא מקור מציאותי ולא תאוריות שאפילו קונספירציה - נשמעת אמינה לידם. 

התאוריה שהחפץ חיים "בטח הכיר אותו" כצאצא של הרב מבריסק מעלה גיחוך. (הרב שטיינמן למשל - לא מכיר את נכדי מחותנו וידידו ריעו עכשיו ולא מדור קודם - הרב קניבסקי)...
החפץ חיים הכיר את תלמידיו בישיבה ותלמידי חכמים גדולים מובהקים של זמנו. ועוד אנשים שהוא ראה אותם פנים אל פנים או שמע מדבריהם. הרב סולוביציק מבוסטון לא עונה על שום קריטריון מהנ"ל. הוא עוד "ליקק חלב" כשהחפץ חיים נפטר---
החפץ חיים לא הכיר את כל נכדי כל הרבנים לא היה לו מושג בכלל כמה נכדים יש לרב מבריסק הוא לא התעסק במשפחולוגיה וגאונולוגיה - היות ולא מופיע בשום מקום על הרב מבוסטון שהוא פגש את החפץ חיים או ביקר במקום סמוך לראדין - הסבירות הגבוהה שהחפץ חיים (שבזמן שהרב מבוסטון למד את לימודי החול שלו היה קשיש בן למעלה מ-90 ועד שהרב מבוסטון הגיע לגיל שאפשר לדעת מה יהיה בגורלו - הוא כבר לא היה עימנו). בכלל לא ידע על עובדת קיומו.
הזכירו בנוסף שבזמן שהרב וינברג שמע את המשפט - הוא בכלל היה ילד.
בנוסף - לא כל מי ששם משפחתו סולוביציק והוא צאצא של הרב מבריסק כונה "בריסקער"... באותה תקופה זה היה כינוי למקום מגוריו של אדם. והרב סולוביציק מבוסטון - לא נולד בבריסק לא גדל בבריסק לא למד בבריסק ולא גר מעולם בבריסק.... (מה שאי אפשר לומר על הסבא רבא שלו שהיה רבה של בריסק)
בנוסף לכך בתיאוריה אם הייתי שומעת את הרב כהנא זצ"ל מתחיל לומר "ארץ ישראל שייכת אך ורק ל..." והייתי מתחילה לכתוב פה תאוריות שהוא התכוון להמשיך - "פלסטינאים".
אני בטוחה שהיית מתגלגל מצחוק.
אדם שכל חייו חינך להשכיל רק בתורה ובירך את כולם לגדול בתורה. כעס על כל מקום שהוסיפו אפילו חצי שעה לימודי חול. אמר שם של רב גדול וידוע בתור ברכה ... לקחת את זה לרב שהיה הפוך משיטתו ובעל שם דומה חלקית ... ושהוא ברך אתמישהו להיות כמותו....
זה כמעט כמו להגיד שמטרת הרב כהנא להמשיך היתה - ויש לזרוק את כל היהודים לים...
יום טוב , חבר. לא ממשיכה להתעסק בקונספירציה המוזרה והתלושה שלך - תמשיך להצחיק אותנו בעוד כמה השתטויות כאלו ....
מצחיק אותי אפילו שטרחתי לכתוב סתירה לתאוריה השטותית--
ודאי שהחפץ חיים לא דיבר על הרב סולובייציק מבוסטוןאדם כל שהוא
שספק אם נולד בכלל כשהתרחש סיפור זה, ולכל היותר היה ילד קטן.
הרב סולובייצ'יק מבוסטון נולד 19 שנה אחרי הרב ווינברג, והרב ווינברג היה באותה עת בחור ישיבה.
[שנות הלידה של שניהם מופיעות בויקיפדיה]
העובדה שראשי הישיבה אוניברסיטי כבדו את הרב יצחק אלחנן ספקטור וראו צורך להנציח את זכרו, לא אומרת שהוא למד את המקצועות שנלמדים שם. ומטבע הדברים, מאחר ששמו נקרא על המוסד אחרי פטירתו, לא הייתה אפילו אפשרות לשאול אותו מה דעתו על כך.
פרשנות לא הגיונית, או שהסיפור לא היה בכלל.מי האיש? הח"ח!
מה פתאום היה צריך החפץ חיים להביא דוגמא מהבית הלוי, כשהיה יכול להביא את ר' חיים? אם זה מה שאתה חושב, אז בוודאי עדיף כבר להאמין שכל הגירסא כולה היא עירבוביה במקרה הטוב.
שילוב בתשובותיהם של שולמי והרועהנפשי תערוג
למודי ליב"החוכמת זקנים
יש רק סיבה אחת להתנגדות של החרדים ללימודי ליב"ה, והיא איננה משום שלימודי ליב"ה הם כפירה וגם לא מפני שלימודי ליב"ה הם ביטול תורה. הסיבה האמיתית היא שלימודי ליב"ה עלולים לאפשר לצעיר החרדי לעבוד בחברת אלה שאינם חרדים והמימסד החרדי חושש שכשהצעיר החרדי הזה יחשף לעולם החיצוני הוא ייצא משליטתם ויעזוב את הדת , חס וחלילה. זה אומר שהם אינם בוטחים בהצלחת החינוך שלהם.
לדעתי, אם הצעיר באמת עוזב, אז החינוך לא הצליח מלכתחילה. אם החינוך כן מצליח, אז חשיפה לעולם החיצוני לא תגרום לעזיבת הדת. איך שלא יהיה, אין ברירה אלא להצטרף למעגל המתפרנסים. מה המצב בעניין זה באמריקה? שם אין לחרדים בעיה ללמוד מה שמשרד החינוך שם דורש. האים רוב הנוער החרדי באמריקה עוזב את הדת? אומרים שדווקא החרדים מחזיקים מעמד ולא מתבוללים.
באמת??? אז למה בנות כן לומדות?חיה וקיימת
לידעתך, כל הבנות החרדיות לומדות ליב"ה, אך לא תחת משרד החינוך כדי שיהיה שליטה בחומר הנלמד. רוב הבנות עושות בגרויות ואלה שלא יכולות להשלים בקלי קלות (מכירה הרבה שהשלימו בלי בעיה).
הסיבה היתה כדי שלא יעבדו בסביבת לא חרדים, ממש סותרת את העניין שבכל סמינר חרדי מצוי יש לימודי הנדסת תוכנה וכד' שמחייבים עבודה בסביבה שאינה חרדית.
החינוך החרדי הוכיח את עצמו לא פעם, הן מבחינה חינוכית והן מבחינה לימודית (מבחני המיצב ז"ל הוכיחו זאת).
ומה שכתבת על הצעירים יושבים מול מחשבים וכו' אתה מדבר על נוער שוליים ומכליל בתוכו את כל הציבור החרדי, לך לפונביז' לאורחות תורה, לפורת יוסף ולעוד עשרות ישיבות חרדיות, דבר עם הבחורים ותראה מה יש להם בראש.
חבל שהבאת את הדוגמא של פוניבז'משה
דווקא לא בדיוק מקום לקבל בו יראת שמים... ממממ... אולי יראת המלכות (המשטרה) וגם זה לא בטוח.
זה מה שאומרים בשוק, כנס לשם ותראה.חיה וקיימת
יש שם יופי של בחורים.
מצטרפתמינימאוס
מידע קרוב ביותר
רב הבחורים שם לא מעניינת אותם המחלוקת הם פשוט יושבים ועושים שיטגען (ואין על שטיגען של פונביז)
ויש גם את אלו שלצערנו עושים חילול ד' גדול
מצטרפת גם..אם היית
יש שם קבוצת חוליגנים שלא מפריעה לשאר 200 בחורים בשנתון לשבת ללמוד במרץ.
אתה פשוט שומע על החוליגנים.
ואתה מוזמן לעלות למקום בכל שעה ביום ולחפש מקום פנוי בהיכל הישיבה...
אין כמו פונביז !!! אין!!מינימאוס
החולגנים שם עושים הרבה בלגן וחבל
מעניין דווקא ניראה שדיי מעניינת אותם!ב.מהארץ השלימה
ולא רק בפוניבז' אלא כל הישיבות המשתייכות לאחד הפלגים..בימים האחרונים היה פיצול באחת הישיבות החרדיות עזבו כמאה בחורים .. וזה עוד בסדר לעזוב, בפוניבז' עצמה יש טרור ומלחמות.. ולא רק הבחורים אלא גם רבנים שלהם.עדיף לא לדבר.
התקשורת אוהבת חוליגנים - זה כותרתאם היית
מאה בחורים עזבו בהוראת הוריהם - והם יושבים ולומדים בישיבה אחרת - בגלל השקפות שונות/דעות שונות שהיו נגד דעת ההורים ודיברו עליהם באותה ישיבה. אין סתירה בין חינוך ולימוד.
אבל למעשה הם יושבים ולומדים ורק העיתונות חוגגת - ואתה מוזמן לבוא להציץ.
גם בישיבת פוניבז' אתה מוזמן להכנס ולהדהם איך 200 בחורים יושבים ולומדים בלי מודעות למחלוקות השליטה בישיבה ו-2 מעוררים מהומות - אבל מי שניזון רק מהעיתונות ולא מכיר את המציאות נראה לו שהמצב הפוך.
אז זה שדווקא די נראה לך אומר שלא קבלת את עצתה של מינימאוס לבדוק את המציאות ולא את כותרות העיתונים צמאי האקשן...
מניין לך המסקנא בשורה הראשונה? אתה הדובר שלהם?ב.מהארץ השלימה
כיום כבר אי אפשר למנוע מידע. צריך לדעת איך להתמודדחוכמת זקנים
חינוך מיני יש בגמרא עצמה. ומי שחושש מזה, ו/או מלימוד התיאוריה של האבולוציה, כדאי שיידע שבני, שעלה ארצה בגיל מבוגר, למד עברית באוניברסיטה "בר אילן" וסיפר לי שהוא ראה כמה וכמה עמדות של מחשבים מאוישות ע"י חרדים שהסתכלו שם, לא עלינו, בפורנוגרפיה. כלומר, היום אי אפשר למנוע מצעיר להשיג מידע. להן עדיף שהוא יקבל את זה במסגרת החרדית שלו ולא יצטרך ללכת למקומות אחרים שבהם הוא ייחשף לדברים שבוודאי אינם רצויים.
אתה מלמד את בנך את השפה הסינית?!?!אם היית
ואם הוא יהיה יבואן מסין?
מלמדים ילד מה שבסבירות גבוהה יהיה לו יותר צורך בו - ונותנים לו את הכלים ללמוד בעצמו את ההמשך.
זה מה שהחרדים עושים. מלמדים גמרא - כי הסבירות הכי גבוהה שילד יצטרך בחייו תורה וגמרא - ומפתחים את יכולת החשיבה אם בכל זאת הוא יפנה לצערם (כן לצערם. חמודי...) לאפיקים אחרים.
הסיבה שהחרדים "יורקים דם" (לטענתך. מכללת אונו טוענת הפוך.) כדי לגמור את לימודי הבגרות לאחר מכן היא א. כי הם משלימים 14 שנות לימוד בחצי שנה עד שנה. וב. כי מרבית המוכשרים נשארים אכן ללמוד ....
מעבר לכך - מי אתה שתחליט מהם המקצועות היותר חשובים ומהם הפחות?!? גם החרדים מספיק "ילדים גדולים" כדי להחליט את זה לעצמם. הרצון היחיד לדחוף את לימודי הליב"ה - הוא לא דאגה כנה לשלום הילדים החרדים - אלא ניסיון שליטה מסוים במוסדות החרדיים... ביחד עם זה הם מבטיחים הרים וגבעות למי שיעזור להם ל"נתק" את בתי הספר החרדים משליטת הרבנים ולהעבירם לשליטה מלאה של משרד החינוך. (שיטת כי"ח אליאנס. בתחילה נלמד גם תורה וגמרא וגם מקצועות "חשובים" אבל יותר מהחמש שעות שאתם משקיעים ולאט לאט כמו פרעה נצמצמם את לימודי התורה והיהדות).
מכללת אונו היא לא אינדיקציה לשום דבר.מי האיש? הח"ח!
במכללת אונו לא מלמדים גרדיאנטים של פונקציות זטא. במכללת אונו (אני מבטיח לך) לא מלמדים סיווגי מושכים של גרפים. במכללת אונו לא מלמדים התמרות פורייה של סיגנלי תקשורת אלקטרונית.
אתה צודק כשאתה מערער על הקביעה "מהם המקצועות היותר חשובים ומהם הפחות". לעצם העניין, שום קורס במכניקת הקוונטים לא שווה דף גמרא אחד במסכת סנהדרין. אבל זה לא שייך לשאלת רמת הלימודים. אני סיימתי תואר ראשון במתמטיקה באוניברסיטת בר-אילן, נרשמתי ללימודי תואר שני באוניברסיטת תל-אביב והמחלקה דרשה ממני שנת השלמה מלאה של לימודים שחסרו לי. האמן לי שירקתי דם כדי להגיע לרמה שמבחינת אוניברסיטת תל-אביב היתה המינימום לקבלה לתואר שני עם תזה במתמטיקה, על-אף שאוניברסיטת בר-אילן היתה דורשת פחות. אז נא לא להביא ראיות לא-תקפות לטענות. אם חרדי נולד עם כשרון פלאי למתמטיקה או פיזיקה, כפי שהיה לאיינשטיין או לפיינמן, אז הוא לא יצטרך את מכללת אונו וגם לא את אוניברסיטת תל-אביב כדי להשלים את לימודיו. אבל אם הוא ברמה שכמוה גם שאר 99 אחוזים מבני ישראל דתיים כחילוניים, הוא כן ייאלץ לירוק דם כדי להשלים חוק לימודים שדורש קצת יותר ממה שדורשת מכללת אונו.
בכלל תמוהה בעיניי הטענה שכאילו יש מה להשוות לימודי חול וקודש מבחינת "חשיבות". זו זילות בעיניי של לימודי קודש. באותו אופן אפשר לשאול, מה חשוב יותר, תפילת שחרית או ארוחת בוקר. האם באמת יש מה להשוות? הלוא לאמיתו של דבר, יהודי קדוש היה (לכאורה) מעריך באמת את תפילת שחרית, בכך שהיה מתעטף בטלית ותפילין מהנץ עד סוף זמן התפילה ולא ממש עוזב אותה לטובת קפה ופרוסה, נכון? זה עניין חוזר על עצמו, זו בכלל כל מהותה של היהדות, שנעה בין קודש לחול. שמבדילה בין קודש לחול. שיודעת שיש גם קודש וגם חול. ושאפשר ב"ה לקדש במשהו את החול ושעלולים ח"ו לחלן את הקודש. אני לא מצליח להבין, מדוע אנשים לא קולטים שמן-הסתם בדרך הטבע, יש כאלו שיקדישו יותר לקודש, כאלו שיקדישו יותר לחול, ואולי כאלו שקרועים בין העולמות.
אני מעריכה שאת הנ"ל לא מלמדים בכל מקום..אם היית
וגם אני אחרי 14 שנות לימוד ליבה מלאה
+ 4 שנים לתואר ראשון במקצועות מתמטיים ואנליטים - לא מכירה את הנ"ל.
מכללת אונו בסך הכל מעבירה מכינה אקדמאית להשלמת חומר הבגרות של 14 שנות לימוד שחסכנו מילדינו .
אין מענינו מה הלימודים שהיא מלמדת אחר כך. הקריטריונים לבחינות ההשלמה הם זהים לחלוטין בכל המכללות והאוניברסיטאות בארץ. ומבחני הבגרות הינם אחידים....
ולא ענית על הטענה בכלל - של השלמת 14 שנות לימוד בחצי שנה שאמורה להיות מטבע הדברים לא קלה במיוחד כשהמבצעים אינם המוכשרים והמוצלחים במיוחד ואף על פי כן אחוזי ההצלחה מרשימים למדי.
מה שאומר שמערכת החינוך החרדית עומדת יפה ביעד הלימוד הנכון - למד ילדך מה שהוא יצטרך בסבירות גבוהה ותן לו כלים לימודיים ושכליים להשלים חומר אחר - אם בסופו של דבר הוא יזדקק לו (שפה סינית).
חיפשתי שוב ושוב בדברי אם ציינתי חשיבות של קודש על החול או משהו כזה ולא מצאתי.
ציינתי בסך הכל עובדה - נכון למצב היום יש סיכוי גבוה ביותר שילד חרדי יבחר להמשיך להתמקצע כל חייו בלימוד תורה - ולכן את מרבית שעות לימודיו נקדיש ללימודים אלו - ונפתח את מוחו ודרך חשיבתו באופן כללי אם בכל זאת יקרה המקרה הנדיר יותר והוא לא יבחר בלימוד תורה כל חייו.
באותה מידה שהורה חילוני לא מלמד את בנו סינית אלא רק מקדם את יכולת הלמידה שלו למקרה שהוא יבחר ביבוא מסין.
אין טעם לתת לפתח בילד לימודי מתמטיקה ומדעים והיסטוריה - שסיכוי גבוה שהוא לא יצטרך אותם. במקום לנצל את פניותו ומוחו החלק ללימודים שסבירות גבוהה יותר שהוא יצטרך אותם.
זה בערך מה שאומר משרד החינוך כשהוא בוחר מקצועות ליב"ה - חובה לבית הספר להקדיש יותר שעות ומאמצים למקצועות לימוד שהילדים יזדקקו לו בסבירות יותר גבוהה. ופחות שעות עד שעות זניחות ללימודים בסבירות נמוכה.
וילדים חרדיים - אורח החיים שלהם שונה מחילונים ולכן מקצועות הליב"ה שהם יזדקקו להם בסבירות רבה יותר הם גמרא,משנה,חומש,הלכה... ועליהם מקדישים יותר שעות ומאמצים מלימודי החול.
ציטוט מתוך דברייך שלך:מי האיש? הח"ח!
"מי אתה שתחליט מהם המקצועות היותר חשובים ומהם הפחות?!? גם החרדים מספיק "ילדים גדולים" כדי להחליט את זה לעצמם" - נראה לי בהחלט כמו שיקולים של חשיבות של קודש על חול. האם אני טועה, ואת מתייחסת ללימודי הקודש סתם כאל שינון וניתוח של חומר לימודי, משל היה זה פשוט תחליף יהודי בארמית לשייקספיר? אני לא חושב שהר"מים של הישיבות לצעירים היו שמחים לשמוע דבר שכזה.
לגבי הקושי בהשלמות בגרות: בתי הספר הישראליים מבזבזים את זמנם של תלמידיהם במשך 12 שנות לימוד. רמת מבחני הבגרות בישראל היא בושה. אדם בן 19 יכול להשלימם בקלות. השאלה היא מה הוא לומד מעבר לכך. אני שולל מכל וכל את טענתך שדברים צריכים להילמד רק אם יודעים מה ייעשה בהם בעתיד. הסימפוניה החמישית של צ'ייקובסקי היא נכס צאן ברזל של העולם המתורבת, בין אם האדם הוא מוזיקאי ובין אם לא. לא חייבים להקשיב לה אי-פעם בחיים, אבל מי שכן הקשיב יודע אחר כך משהו שהוא לא ידע לפני כן, על קומפוזיציה ועל תבניות. איפה בדיוק נכנסת כאן ה"סבירות"?! אני לא מתווכח על כך ומבחינתי הדיון מסתיים כאן.
רק לגבי הטענה על ה"סיכוי... שילד חרדי יבחר להמשיך... כל חייו בלימוד התורה", אני לא יודע מאיפה את שואבת נתון כזה אבל מאוד מאוד מאוד לא כדאי שזה יהיה מכאן ואילך האינדיקציה, כאשר ה - 1 בינואר 2014 הולך ומתקרב בצעדי ענק - מועד פקיעת הזכות לפטור משירות מסוג "תורתו אומנותו". את יכולה לקרוא לכך "רדיפת לומדי התורה" כפי שזה קרוי במודעות במאה שערים, אבל אני מדבר על מציאות. גם כיום המציאות אינה קרובה למה שאת טוענת לכאורה על סבירות, והחל מגיל 26 רוב החרדים אינם יושבים בכוללים. על אחת כמה וכמה שהמצב לא יתפתח בכיוון שאת משום מה מניחה שיתפתח, לאור החקיקה המשתנה. ולא שייך לענייננו הבעיה האחרת, שהם נאלצים להשתכר שכר רעב במקצועות מוחלשים סוציאלית, כי לא השתלמו בדבר לפני כן, וזאת לא מפני שבגילאי 18 עד 25 הם ישבו בישיבה (בין אם בלהט ובחשק ובין אם רק לצורך השתמטות משירות), אלא בעיקר מפני שעד גיל 18 לא פיתחו כישורי למידה בתחומים כלליים רבים.
נראה שהתקשית בהבנת כל הקטע שכתבתי.אם היית
משרד החינוך טוען שמקצועות הליב"ה הם אלו שחשובים לעתיד הילד ובלעדיהם - לא הקנית לו את הילד הנדרש מחייו.
היום ולחרדים יש ליב"ה אחרת - שאלתי מה פתאום החליטו האנשים במשרד החינוך שהם "חכמים ובוגרים" יותר מהחרדים כדי לדעת מה יותר חשוב לילד ללמוד.
לא הכנסתי שום שיקול של חשיבות מיסטית - דיברתי נטו על חשיבות בידע הספציפי לעתידו של הילד.
ולא התייחסתי לשום לימוד משום סוג כטכני.
הנידון הוא אך ורק כזה - מה יועיל לילד יותר שנלמד אותו. והחרדים חכמים לא פחות מחכמי משרד החינוך כדי להחליט איזה לימוד יהיה טוב יותר ומועיל יותר לעתיד ילדיהם ועל מה כדאי להשקיע את זמן הלימוד.
דברים לא צריכים להלמד רק אם ישתמשו בהם בעתיד - השאלה היא ביחס. תסכים איתי שללמד 8 שעות שבועיות את הסימפוניה החמישית הנ"ל (זייפנית שונאת מוזיקה קלאסית מכל סוג שכמוני) ו -2 שעות שבועיות אנגלית - זה סוג של עוול מטופש לילד שהסיכוי שהוא יהיה מוזיקלי נמוך בעליל אבל הסיכוי שהוא ידרש לאנגלית בחייו הוא גבוה מאד - לילד כזה הופכים את היחס. יהיה לו טיפה ידע בנושאים שלדעת הוריו ומחנכיו הם נכסים שחבל להפסיד אותם והרבה ידע במה שחשוב לו לעתידו ולהמשך חייו...
גם החרדים מלמדים חלק ממקצועות הליב"ה באופן בסיסי ובהרבה פחות שעות שבועיות - ובהתאם מלא לרמת הסיכויים של הילד לצאת לשוק העבודה - תלמודי תורה חסידיים ושל חב"ד מלמדים יותר לימודי חול מתלמודי תורה של ליטאיים וכן הלאה.
מה רצית לומר בהשלמת הבגרות?? אם זה המצב במערכת החינוך שלכם תקנו אותה קודם ואחר כך תכפו אותה על אחרים. מה טעם יש לכפות דגם לא מוצלח על מישהו אחר?!?!
וצר לי לאכזב אותך מהתקוות המוגזמות שלך מפקיעת הזכות לפטור - גם רושמי החוק דנים נמרצות באילו סנקציות להטיל בידיעה ברורה שהחרדים ימשיכו ללמוד גם אחרי החוק הזה ולא משנה מה יהיו סעיפיו הדרקוניים. "אוהב" החרדים שחר אילן מבכר את הסנקציות הכלכליות כדי שכיס החרדי הלומד יפגע ולפחות כך יווצר שוויון - זה משרת וזה מקבל פחות זכויות סוציאליות. ברור לו ששום דבר לא יקרה בעקבות החוק. וכך גם לשאר יושבי ועדת "חוק השוויון בנטל" תתעדכן ותפסיק לפנטז על "שינוי החברה החרדית".
אין דרך בעולם לכפות על אדם שירות צבאי. גם אם תחייל בכוח אדם תתקע לו נשק ותכה אותו ותעצור אותו עד שיבצע איזה תרגיל - אם הוא לא רוצה אתה תבזבז עליו כסף ולא תפיק ממנו שום תועלת.
יש גבול כמה את יכול להפוך חוק ללעג וקלס - ולכן הם עובדים מאד קשה לנסות להפוך אותו למשהו שיראה לפחות שיושם....
המציאות גם לא ממש לא מתחשבת במה שאתה חושב שהוא מציאות. העובדות היבשות מספרות של 11,000 בני 27-28 שקיבלו פטור מוחלט ורק 600 מתוכם יצאו לעבוד בטווח של שנתיים. כמה מאכזבת המציאות המרה . מה?!?! (גם משרד התמ"ת מאוכזב ויושב ישיבות איך לגרום לחרדים בכל זאת להפסיק ללמוד. עד כה לא נמצא הפיתרון המועיל)
את הבנת הנקרא שלי אני אשפוט ברשותך.מי האיש? הח"ח!
בינתיים לפי דברייך שלך, ועל-אף שקיבלת ממני את הזכות וההנאה מן הספק שלא לראות בתורת ישראל סתם טקסט ללימודים, את מייחסת לתורה בדיוק את זה. חבל מאוד בעיניי. אי"ה אלך הערב לביתו של מרן ראש הישיבה ברחוב חזון אי"ש 5 בבני ברק ואשאל אותו מה דעתו שלו על כך. לא נראה לי שהוא יחייך.
מערכת החינוך איננה "שלי". לא הוצאתי עליה בעלות. היא נוהלה כקטסטרופה בידי כל המנווטים אותה במשך עשרות שנים, וראיה לכך העובדה ששר החינוך פירון, באיבחת חרב תוך פחות משנה כבר חתך בחצי את החופש הגדול לכיתות המתחילות, כדי שלא יתרגלו למה שהתרגלו מאה שנתונים ארצישראליים לפניהם, דהיינו שבקיץ משתגעים ומתבטלים חודשיים רצוף. אפילו המורים, שלפני עשרים שנה על דבר כזה היו זועקים ומשביתים לימודים עד פסח, לא צייצו.
את הסימפוניה החמישית, או את שייקספיר, לא צריכים ולא אמורים ללמוד כחלק מלימודי ליב"ה, או חט"ב, או תיכון. זה דבר שאדם לבדו מחליט מה הוא עושה בחייו ולמה הוא מקדיש. מוסדות החינוך ממילא אינם מצליחים להעביר כמעט כלום. מי שמתגלה בחברה הליברלית כפסנתרן מחונן וכ - prodigy בדרך כלל יזכה להיכנס לתוכנית קידום אינטנסיבית, פעמים רבות על חשבון לימודים אחרים במשך שנותיו הצעירות. בחברה החרדית, לעומת זאת, ברוב המקרים כשרונות מסוג זה מדוכאים לטובת עלייה בקנה אחד.
אני לא מתרגש מהעובדה שאת אינך מבינה את השינויים בחברה הישראלית. אני עצמי כבר מספר ימים מכריז כאן בכמה פורומים, שמה שבאמת עתיד לקרות בישראל ובקרוב הנו שגיוס החובה הבלתי-שיוויוני יתבטל, ומכיוון שגיוס חובה שיוויוני לא יהיה, אז גם גיוס חובה לא יהיה בכלל. את טוענת בכל הרצינות שהחברה החרדית יכולה להתנחם, בכך שגיוס חובה כל עוד יישאר, יומר בסנקציות כלכליות. זו שטות וזה כמובן חוסר הבנה בסיסי בסוציולוגיה. המציאות המרה מאכזבת לא בגלל איזה נתונים מספריים חסרי משמעות שאת מנפנפת בהם ושלא שייכים בגרוש לנושא (שכן העובדה הבוטה היא שגיל 26 הוא הגיל החשוב והקובע), אלא מפני שכפי שהבהרתי הבעיה העיקרית בחברה החרדית נותרת ההיצמדות לעבודה זולה, קשה ובלתי-מתגמלת של מפרנסים ואבות משפחה, שבצאתם רובם ככולם אל שוק העבודה הם נותרים חסרי-הכשרה ובחלקם מובטלים.
את טוענת ש"שינוי" זה פנטזיה. האם זה כל-כך מוצא חן בעינייך שמגזר שלם בחברה מוסיף לרקוע ברגליו ולדרוש שישחקו לפי הכללים שלו, בשעה שאין בידיו שום קלפים טובים לאותו משחק?
אם קיבלת מדברי שהתורה היא "סתם" טקסט ללימודיםאם היית
אז זה אומר שהבנת הנקרא שלך כנראה "מעולה" כהבנתך - אבל כנראה שאני כותבת גרועה ובלתי מובנת בעליל - אז חבל שאני אמשיך להטעות אותך.
לכן דברי מכאן והלאה לא מיועדים לך - כי אני כותבת בלתי ברורה ורק הבנת הנקרא שלך מצויינת - אלא לשאר הקוראים שאולי כן יבינו את דברי המסובכים.
מקווה ששאר הקוראים הבינו את דברי - שלא השוויתי בין קודש לחול שאסור להשוות וכו' וכו' שעל זה הייתה לך תשובה מוכנה ומפורטת.
אלא דיברתי על הצורך לחייו של ילד - בטיב הלימודים שעל זה לא היתה לך תשובה.
והעדפת לענות כאילו דברי התכוונו לקודש וחול - כי זה היה "מתחת לפנס" והיה לך מענה מוכן.
כשכתבתי לך שלא אלו היו כוונת דברי החלת "להוכיח" אותי - הרי בטוח חס ושלום את לא חושבת שלימודי קודש הם שווים ללימודי חול - לכן את חייבת להחליט שהטענה שלך שלימודי הקודש חשובים לילד שלך כמו שלימודי אנגלית חשובים לילד חילוני אומרת שאת משווה לימודי אנגלית ללימודי קודש. אחרת התשובה שהכנתי על קודש מול חול לא תהיה מתאימה.
ובכן דעתו של הרב שטיינמן היא כדעתי ואפילו שמעתי אותה ישירות מפיו - אנו מלמדים את ילדינו את הדבר החשוב ביותר להמשך חייהם. [הוא גם קדוש וחשוב וכו' ובכלל לא טכני כהגדרתך. אבל לא זו הסיבה לא לקצץ בהם מעט. אם להמשך חייו של הילד היו חשובים לימודי אנגלית היה מקום לקצץ בהם מעט למרות קדושתם - בדיוק כדבריך על קודש וחול. כמו שמקצצים במוסדות של גור כאן בארץ נניח שמלמדים את מקצועות בסיס הליב"ה כנדרש] .
בנוגע לשאר הבירבורים על חשיבות בידע הכללי מחוץ לחומר הלימודים וכו' וכו' - יעשה כל אחד כהבנתו - בדיוק כמו שאמרת. כל אחד יחליט מה הוא עושה בחייו ולמה הוא מקדיש. מה הקשר לכל זה לשירשור הדו בחשיבות לימודי הליב"ה.
בנוגע לצבא - ציינת שהמצב שהילדים החרדים במרבית הסיכויים יזדקקו ללימודי הקודש ולא ללימודי החול - הולך להשתנות - ציינתי לך שהחרדים הולכים להמשיך כמו עד עכשיו ... כנראה שנאלצת להבין את זה.
העובדה שהמדינה החליטה על גיל 26 כגיל שבו היא מתייאשת סופית מגיוס חרדי - לא תשנה את המציאות לפי נתוני משרד התמ"ת שגם אותם אלו שהמדינה מתייאשת מהם ממשיכים ללמוד.
כן . זה מוצא חן בעיני להצהיר שגם בלי שום קלפים בידיים אין דרך לכפות על אדם שינוי אורחות חייו. וגם אם אתה מאד מאד רוצה לשנות בכפייה את הציבור החרדי - אין לך דרך לעשות את זה. זה אפילו מוצא חן בעיני שאתה מחליט מה הבעיה הכי גדולה במגזר החרדי והם צוחקים עליך בפרצוף - וממשיכים במרץ להרגיז אותך ולא להשתנות לפי שיטותיך.
דרך אגב ההיסטוריה הוכיחה ששיטות כפייה תמיד עבדו ההיפך הגמור - יהודי רוסיה היו אדוקים בתקופת הצאר ניקולאי ואלכסנדר הראשון - למרות הגזירות שהוטחו עליהם ולמרות גיוסים בכוח - הריפיון התחיל רק כשלהיפך , נתנו להם לעשות הכל כרצונם ללא שום גזירה.
הכי מוצא חן בעיני - זה שזה מעצבן אותך שבלי שום קלפים בידיים וכשהוא בהכי השפלה - גם אז לא תצליח להפוך את החרדים לדתלי"ם - כשאיפתך.
יום טוב ![]()
אין לי שום שאיפות, את ממציאה המצאות מדמיונך.מי האיש? הח"ח!
אני לא חושב שאת כותבת גרועה. אני כן חושב שאת אדם שלא מוכן להסתכל למציאות בפנים. וזו זכותך המלאה. בתי ספר חרדיים שמלמדים לימודי ליב"ה (תמיד חלקיים) עושים זאת לצורך תמיכה כספית ממשלתית, ובשום אופן אינם מעוניינים שבוגריהם ישרתו או ייצאו לשוק העבודה החופשי. הבהרתי שרוב החרדים אחרי גיל 26 אינם יושבים בכוללים, ושברור שהמקורות הכספיים שהמנגנון הכלכלי (הנתמך) נסמך עליהם הולך ומתערער. האם את יודעת למשל איזה קשיים בעולם הזה עוררה נפילת הפירמידה הכספית של מיידוף? את כנראה לא מעוניינת להכיר בחשיבות של מקרו-כלכלה, וגם זו זכותך. אני מבטיח לך בהן-צדק שיש דברים אחרים שמרגיזים ומעצבנים אותי, אבל בטח לא הדיון הזה. זה כן מצער אותי שאנשים לא מסתכלים על המציאות.
נכון. גם אני מעוניינת שבני לא יצאו לשוק העבודהאם היית
החופשי או ישרתו.
זה רצוני הפרטי. ולכן מרצוני החופשי אני אשלח רק לבתי ספר שלא מלמדים ליב"ה כלל וכלל. גם אם מר "מי האיש" רוצה שהילדים שלי יעבדו ויחשבו על מקרו כלכלה ויפסיקו להיות חרדים ולחשוב קודם כל על מצוות התורה ולימוד התורה כי ככה לדעתו טוב יותר למדינה שהוא הקים - יש לו בעיה שהם הילדים שלי ולא שלו ולכן אני מחליטה מה הם ילמדו ומה יעשו ואני מחנכת אותם ומעצבת את דרכם ולא הוא. והזכות הזו לצערו מוקנית לי באמנת ז'נבה בתור אימם של הילדים.
אין זו סתירה - אני כאמם מקנה לה את הידע והלימוד שלו הם זקוקים בהתאם לחינוך שאליו אני שואפת לגדלם (בדיוק כמו שעושה כל הורה באשר הוא)- שיהיו אברכים וישבו וילמדו. אני מתפללת שילדי לא יהיו מהחריגים שכן שינו את דרך זו. ואני משקיעה בהם את מה שבהתאם לחינוכי הוא החשוב ביותר עבורם.
נקודה לציון על הטענה האנטי דתית שהעלית -
בתי הספר שמלמדים ליב"ה - הם בתי הספר שאליהם שולחים הורים ששואפים שילדיהם ידעו את אותה ליב"ה והם בקהילות חסידיות - שיוצאים יותר לעבוד.... ממילא הם מקבלים תמיכה ממשלתית. בתי הספר הליטאיים מקבלים תקצוב אפסי על ליבה אפסית וחלקית - או אפס תקציבים בכלל.
היות ויש אלטרנטיבות לבתי הספר שמלמדים ליב"ה והם לא יקרות יותר אלא להיפך זולות יותר (בתי הספר ללא ליב"ה גובים שכר לימוד שווה או נמוך מבתי הספר עם לימודי ליב"ה חלקיים כהגדרתך) - הרי ברור מכך שהורה ששולח ללימודי ליב"ה חלקיים (שזה כולל הורדת מקצועות בעיתיים כמו מדעים וכו' אבל כולל 100 אחוז של שעות ליב"ה הכרחיות - יש הבדל בין ליב"ה הכרחית וליב"ה נוספת) חושב שיש עתיד לילדיו עם לימודי הליב"ה הללו או מעונין להקנות להם אותם מסיבה זו או אחרת.
המוסדות המלמדים יותר ליב"ה אינם יותר מודרניים או משהו כזה הם פשוט מלמדים יותר ליב"ה וכל הורה חופשי לבחור כהבנתו. הישיבות הקטנות הטובות מקבלות בסופו של דבר מכל בתי הספר...
"הבהרת" שרוב החרדים אחרי גיל 26 אינם יושבים בכוללים ?? איך הבהרת?? הבאת משהו לסתור את הנתונים שאני הבאתי ממשרד התמ"ת ?? או שהחלטת את זה ואמרת את זה וזה הפך להבהרתך?!?!
הבהרה משכנעת אמורה להיות נתון כלשהו ולא אמירה של ניק כלשהו.
ובכן כל עוד לא סתרת את הנתונים שהבאתי והסתמכת רק על זה שבגיל 26 הצבא מעונין להתייאש מהם ולא לנסות לגייסם - לא הבהרת מאומה.
הדאגה מקריסה כלכלית של החרדים אמורה להיות שלהם - אין צורך שתדאג בשבילם. הם מודים לך על הרצון הטוב.
הנתונים שהבאת לא מלמדים דבר וחצי דבר.מי האיש? הח"ח!
את מוזמנת לבדוק בעצמך את מה שצריך, ולא רק את הנתונים המסויימים שמעניין אותך לבדוק. לפטור מקרו-כלכלה בזילזול זה לא דיון ענייני. מובן שאינני רואה שום סיבה שאנהל איתך את הדיון על מקרו-כלכלה של ישראל או של החברה החרדית בישראל. מבחינתי הדיון הוא סביב חינוך וערכים ולא סביב קיום כלכלי.
אני מבטיח לך שלרגע לא הדאיג אותי איך את מעוניינת לחנך את ילדייך. לא אני הקמתי כמובן את המדינה ולא אני קובע מה ילמדו ילדים. על העניין הזה מתנהלת בישראל מלחמה פוליטית בכלים דמוקרטיים. שר החינוך הודיע שיאשר תקציב אך ורק לבתי ספר שילמדו ליב"ה. ואגב, לימודי ליב"ה בכלל, כפי שכבר חזרתי והערתי, אינם שווים לעצם העניין כמעט כלום (נכון, נכון, לעניות דעתי כמובן, אבל תאמיני לי שלא צריך אותי בשביל לחוות את הדעה הזאת - רק תסתכלי על כל סיפורי המיצ"ב ופיזה והמגדלים). אז על אחת כמה וכמה לימודי ליב"ה חלקיים. אבל שוב - השאלה האמיתית היא לכן לא מה את רוצה שיהיה עם ילדייך, אלא מה הם ירצו שיהיה בבוא היום. מה תחשבי אם אחרי כל טירחתך וחרדתך הרבה סביבם על החינוך, על קדושתו, על ההקפדה על המוסד וכו', יתגייס הבן וישרת בחטיבת גבעתי? מה, עד היום לא קרה כך אף-פעם? ועל כך אומרים בשפה הנלמדת בלימודי הליב"ה: Do me a favour, give me a break.
הנתונים שהבאתי מלמדים רק שבני 28 ומעלהאם היית
יושבים ולומדים בכולל באותם אחוזים בדיוק גם אם פוטרים אותם מגיוס לחלוטין. ושמדובר ב-11000 לשנתיים שזה הרבה מעל חצי מ-2 מחזורים חרדיים.
כל נתון מלמד אותנו משהו כמובן.
את המתמטיקה הבסיסית הזו למדתי בלימודי הליב"ה - אם 11000 לשנתיים מעל גיל 28 ממשיכים ללמוד גם ללא צבא. כשבמחזור ממוצע יש כ-7000 בחורים זה אומר חד משמעית שמרבית החרדים ממשיכים ללמוד גם מעל גיל 28 ולא בגלל צבא.
לעומת זאת אתה אמרת "חרדים לא לומדים מעל גיל 26 נקודה" לא הבאת שום נתון - ואתה קורא לזה "הבהרה" כי ככה מתחשק לך שיהיה.
ובכן עכשיו אתה סוף סוף בדרך להבנה של דברי. ואולי אז תיאות לחשוב על תשובה הולמת יותר מדיבורים על קודש מול חול שהכנת להם תשובה מראש.
יש גם סיכוי שהבן שלך בבוא היום ירצה להיות רקדן חוצות או יבואן מסין - האם אתה מלמד אותו את כל הנ"ל?? לא. כי הסיכוי של זה נמוך.
היות ולפי דרך החינוך שלי והטרחה שלי - הנתונים מלמדים שהסיכוי שהבן שלי בכל זאת יתגייס וישרת בחטיבת גבעתי - נמוכים אפילו מהסיכוי שהבן שלך יהיה יבואן מסין או שהבן של חילוני יחזור בתשובה - אז כמו שאתם לא מלמדים באופן גורף סינית והחילונים לא מלמדים גמרא באופן מעמיק כי הסבירות נמוכה - כך אני לא אלמד את הבן שלי דברים וישקיע בדברים שהוא יצטרך בסבירות נמוכה ...
אם בכל זאת חס ושלום אחד הילדים החרדיים יצטרף למיעוט הסטטיסטי שמשנה מן הדרך - הוא יצטרך לעשות מה שעושים יבואנים מסין וחוזרים בתשובה - וללמוד את הדרך השונה.
או קיי. אתה בדיון בעייתי עם אישה שחושבת על טובתה וטובת ילדיה בלבד. ועל צוויו של הבורא יתברך. ומזלזלת בטובת המקרו - כלכלה . אתה יכול לעשות לי טובה ולהניח לי אם זה טורד את מנוחתך....
כמו שאת ממציאה דברים כאילו אמרתי, ככה גם את ממציאהמי האיש? הח"ח!
את מה שנראה לך כמציאות. ההבדל בין מה שאמרתי לבין מה שאת טוענת שאמרתי - הוא בדיוק ההבדל ביני לבינך בדיון הזה, המעייף עקב התעקשותך שלא להתייחס לפרטים. ולא קשה למצוא את ההבדל (אני מתכוון, למי שיקרא את הדיון הזה) - זה נמצא שחור על גבי התכלכל של רקע הדף. מה שאת קוראת לו "ממשיכים ללמוד" לא נעשה ברוב המקרים במסגרת הכוללים, שסביבם סובב הדיון הזה על-אף שאת פשוט מתעלמת מכך. גם אני ממשיך ללמוד ככל יכולתי, אבל מה לעשות שלא במסגרת דמי אבטלה. דיברתי כבר קודם על משחק קלפים - המשחק כאן הוא עם קלפים פתוחים לגמרי. "טובתך וטובת ילדייך" זה הדבר הכי סובייקטיבי בעולם. זה גם הכי לגיטימי וברוך השם שכך, אבל לך אין את המונופול על ההבנה בעניינים כאלו. את מדברת כאילו המציאות שאת רואה ביום מסויים וברגע מסויים ובקונסטלציה מסויימת, הוא בהכרח העתיד וזה קבוע לנצח במסמרות של ברזל.
בשורה התחתונה, אני נשאר איתן בדעתי, שהכי סביר להניח שגיוס חובה לצה"ל יבוטל בעתיד כליל, וכך כל המושג המשפטי הישראלי-חילוני (שלדעתי האישית מבזה את התורה) "תורתו אומנותו" יעוקר מתוכן. את מי זה יעניין איך מסתדר מישהו אם הוא נושא אישה ומייסד משפחה, כשהוא איננו מתפרנס? זו זכותו של כל אדם, אך שום מסגרת ממלכתית ושום פריווילגיה מיוחדת לא תהא כרוכה בכך. כל ההתרגשות שאת מביעה מכך ש"חס ושלום אחד הילדים החרדיים יצטרף למיעוט הסטטיסטי שמשנה מן הדרך", כדברייך, תהיה רק עניין פרטי של אזרח פרטי. ואם במקרה תשאלי לדעתי "תורה מה יהא עליה" במשמעות הציבורית-ישראלית-מדינתית, נו אז אני רק אגיד עכשיו "לא אלמן ישראל". מספיק טוב?
נראה לי ששתי דבריםמינימאוס
אם אינני טועה בבתי הספר של הבנות כן לומדים ליבה
ולכן אני חושבת שיש שתי בעיות האחת בעיה של מינון
ועוד דבר שלא רוצים שום התערבות של משרד החינוך בתכנים של ה"חדרים"
ברגע שיש תקצוב מלא ומשרד החינוך הוא מאן דאמר בחינוך ת"ח של הדור הבא,
אז היום הם רוצים רק ליב"ה מחר הם ירצו להתערב בועדת קבלה
מחרתיים הם ירצו שיורידו שעות של גמרא כדי ללמוד יותר חשבון ומי יודע מה הלאה
הבעיה היא שיטות הכפיה של משרד החינוךמשה
אם המערכת לא הייתה מתנהלת בשיטה הריכוזית שבה היא מתנהלת, כבר מזמן היו קמים מוסדות שפונים למגזר החרדי שמלמדים לימודי חול ומגישים לבגרות (ולו חלקית), בדיוק כמו שהיום קמים מוסדות "סרוגים" שמתאימים למי שחשקה נפשו בתורה ורוצה להשלים בגרויות בזמן מינימלי יחסית.
המערכת דפוקה מהיסוד, על כל המבנה הריכוזי והכושל שלה, והיא אשמה גם כשהיא מנסה לכפות ליב"ה על המפלצת שהיא עצמה יצרה.
(עד קום המדינה +- היו הרבה סוגים של מוסדות שפנו למי שמכונים היום "חרדים", אבל לאורך השנים נוצרה מערכת עם קו ניהולי ריכוזי שלא מאפשר להתחרות בה, בכל המגזרים --- התוצאה לפנינו)
יש מוסדות כאלו כבר בציבור החרדי לרובמושיקו
אבל מי שרוצה כורתות זה לא מענין אותו - הוא רוצה לרדוף את הציבור החרדי.
הרי עם הציבור החרדי יעשה צבא וילמד בגרויות וימשיך להתנהג כמו ציבור חרדי יפסיקו לשנוא אותו?
למה שימשיכו לשנוא אותו??google
עם הוא מתקן את כל הדברים הבעיתיים בו ...אז למה שישנאו אותו?
כי הוא שונההרועה
אתה מוזמן לעבור שוב על ההודעות שלך בשרשור הזה ולראות איזה יחס אתה מפגין.
אני שונא חרדים??אולי גם תחליט איזה אוכל אני אוהב??google
חצוף...טוב שאתה קובע בשבילי מי אני אוהב ומי לא....מי אמר לך שאני שונא חרדים???אולי אני חולק על חלק מדיעותיהם אבל אני שונא אותם??אולי אתה שונא את הציבור הדתי לאומי אבל אני לא שונא חרדים....
אני רואה שהטעות הזאת חוזרת על עצמה כל הזמן-מרדכי
אז בוא נסביר את הדברים בצורה ברורה אחת ולתמיד:
ל-א כל הכותבים פה בפורום הם חרדים!
אני חושב שמדובר אפילו שהרוב הוא לא.
גם הרועה, גם אני וגם עוד אחד שתקפת לא מזמן, אנו לא חרדים (כפי שזה מוגדר כיום, ואני אישית מתעב את ההגדרות האלה, אבל זה לא הדיון).
בקיצור-
פעם הבאה לפני שאתה תוקף, כדאי שתבדוק במה מדובר והאם זה אכן נכון האשמות שלך כלפי הנתקף.
תודה.
נ"ב-
איפה הוא כתב שאתה שונא חרדים?

יש כאן בפורום לכל היותר 6 חרדים. (לדעתי)חיה וקיימת
אנחנו מדברים על שינאת חרדים והוא מנסה לרמוז לי שאם אני יסתכל על מה שבעבר כתבתי בפורום אז אני יראה שגם אני שונא חרדים...
מאותה שנאה לא מוצדקת שיש למתנחליםמרדכי
למרות שהם משרתים בצבא, לומדים ליב"ה וכו'
בעלי גדל בחינוך חרדי ומנסה להתקבל לרפואהמילכה
והוא אחרי תואר ראשון בעברית.. וכשאני רואה כמה חסכים יש לו בדברים בסיסיים במקצועות הליבה וכמה קשה הוא צריך לעבוד כדי להשלים, אני מבינה כמה זה חשוב.. לא אכפת להם שהם מוניעים מהתלמידים שלהם ללמוד מקצוע ובכך הם ממש כובלים את ידיהם ומגדלים דור שלא יכול להרוויח בכבוד ולפרנס את עצמו.
מצד שני כמה ידע תורני יש לומושיקו
את לימודי הקודש הנצרכים אפשר להשלים בקלות
הרועה
ובנימה רצינית, קצת קשה להשוות כי צריך פרספקטיבה רחבה יותר אבל לא אנשים שפגשתי שלא למדו ליבה לא ידעו משמעותית יותר תורה מכאלה שכן.
אני כן פגשתי עשרות חוזרים בתשובה עם דמעות בעינייםאם היית
שאפילו עם ילד בן 9 הם כבר מתקשים לשבת ב"אבות ובנים".
אין להם שום ידע בסיסי.
הם מתקשים יחסית להבין גמרא או לשבת רצוף לידה למרות שהם היו מוכשרים מאוד וקצרו הצלחות.
שכן שלי בן ה-70 הוא רופא שקצר הצלחות רבות בתחום הרפואה - אבל בשיעור גמרא הנכד שלו בן ה-10 מצליח יותר ממנו - למרבית תסכולו ולמרות שהוא משקיע יותר מהנכד ומכין מראש וכו'
ברור שזה ככהמינימאוס
כמו שאי אפשר להשלים 12 שנות לימוד חול בדקה וחצי
ככה אי אפשר להשלים 25 -30 -50 שנות לימוד קודש בדקה וחצי
(בבמוצע: 8 שנים חיידר, 3 שנים ישיבה קטנה, 5-6 שנים ישיבה גדולה ואז כולל לפחות 6-7 שנים )
שלא לדבר על כאלו שאברכים עד גיל 35-40 שזה משהו שאי אפשר להשלים בכלל
וכל השאלה מה אתה רוצה מהילד
אם אתה רוצה שהוא יהיה ת"ח אז תשקיע בלימודי קודש
אם אתה רוצה שהוא יהיה רופא\עורך דין\מהנדס\... אז תשקיע בלימודי חול
דווקא ממה שראיתי את זה אפשרהרועה
אם לא מתחילים מאפס חיים בבית דתי ולומדים גם תורה
לא עברתי על אלפי אנשים אבל לא ראיתי יתרון נראה לעין לתלמיד ישיבה חרדי בן 25 לעומת מקביל בישיבה דת"ל.
קצת הסיטוריה ומסקנות לעתידמינימאוס
זה לא בדיוק תשובה לאלו שמעלי אבל זה משהו חשוב
בכל מהלך ההטוריה של עמ"י היו את רב העם שעבדו לפרנסתם והלכו לשיעור בלילה או שלא
וחלק שישבו ולמדו כל היום וכל הלילה וככה צמחו הרבנים הדיינים וכל יתר ת"ח
בשנים שלפני מלחמת העולם השניה (100 שנה ? יותר? לא יודעת בדיוק)
היתה פריחה של עולם הישיבות באירופה. ישיבות של אנשים שישבו יום ולילה ולמדו
והצמיחו דור של תלמידי חכמים בסדר גודל כביר גם בכמות וגם באיכות.
הגיע הצר הצורר והשחית את הכול החריב את הכול עד היסוד
כך שאחרי המלחמה נוצר צורף דחוף לשקם את הישיבות,
ואז נתן בן גוריון פטור לתלמידי הישיבות, 400 במספר משרות צבאי
בעיקר מתוך הבנה שתוך דור או שתיים לא נשאר מזה שום דבר (
)
מה שאמרו אז בשם אחד מגדולי אותו הדור
שמה שיקרה זה - 3 דורות ישבו כולם ויעסקו בתורה ואחר כך זה ישתנה והרבה יצאו לעולם המעשה,
וזה התהליך שאנחנו רואים היום בעינים שלנו.
הבעיה העיקרית לדעתי , וככה גם שמעתי מבין השיטין במהלך השנים ,
שברגע שחיברו את היציאה לעבודה עם השירות הצבאי , ושרות צבאי לחרדים היה כמעט לא אופציה
(היה כבר הרבה שרשורים מה הבעיה של חרדים בצבא אין לי כוח להסביר שוב)
מנעו בעצם מהרבה מאוד אנשים לצאת לעבוד למרות שהם היו רוצים לעשות זאת
המסקנות לצערי לא מענינות את הממשלה אבל הן די ברורות
צריך לתת לתהליכים לקרות מעצמם. לא בכפיה , לא בכוח לא בבריונות.
זה דברים שאמורים לקרות, ושיקרו מעצמם
הרי בכל העולם יש גם אברכים וגם בעלי בתים, בכל ההסטוריה זה היה ככה
ועכשיו אחרי שב"ה המצב כבר קיים, הישיבות כבר קיימות ת"ח כבר ישנם אפשר כנראה לחזור לדרך העולם
כמובן שכל הנתונים נכוניםשלומי20104
ככה הם מצליחים לשמר על הנורמות שלהם, עם בכולל אסור שיהיה טלווזיה אז פעם בשנה יש סנקציה, אתה הבחור צריך את הראש ישיבה/כולל ולא הוא אותך.
אני מניח שעם היו מבטלים לגמרי את חובת הגיוס לחרדים ואומרים להם אתם צריכים להצהיר פעם אחת בצו ראשון על חרדיותכם, מאחורי הקלעים העסקנים החרדים היו פועלים לזה שהדחיה תהיה כל שנה..
עד כאן 60 שניות של אנטישמיות..(זה דברים קשים חמורים ומכלילים מאוד, אבל אני מרגיש שזה נכון לפחות חלקית).
לא נכוןמינימאוס
כוללים וישיבות מעיפים בחורים בלי קשר לגיוס
ואם להורים יש טלוויזיה בבית לא יקבלו את הילדים שלהם לחיידר
אלו נורמות שגם בלי הצבא אפשר לשמור עליהן
חלקישלומי20104
עם החלק הראשון אני לא מסכים, כי נכון שמעיפים בלי קשר לדחייה אבל למה מפריע להם שיעיפו אותם? כי אז הם יצטרכו להתגייס..
גם לא נכוןמינימאוס
אף אחד לא חושב על זה .
ויש תמיד עוד ישיבות יותר דפוקות שאפשר לעבור אליהן
הפחד הגדול הוא : בחור שהעיפו אותו מהישיבה מה יהיה עליו בשידוכים?
איזה שם יהיה לו ומה בחורות יחשבו עליו אם ישיבה טובה העיפה אותו
ולגבי חברה נשואים כבר- כוללים בדרך כלל לא מעיפים אברכים. חריג ביותר
וחברה נשואים עם ילדים בכל מקרה זה יותר קל - עושים שירות לאומי או דברים כאלו
אני מניח שאת צודקת יותר ממנישלומי20104
אפילו בתי הספר הממשלתיים החרדים - חינוך העצמאי וכואם היית
רשאים לא לקבל ילדה שיש להוריה טלוויזיה בבית כחלק מהתקנון שלהם - שבג"ץ גם מאשר אותו. האופציה היחידה שנותרת לכאלו ילדות - היא ממ"ד.
גם אברך בן 28 שהעיפו אותו מהכולל כי הוא דיבר נגד הרב שטיינמן - למרות שהוא היה פטור מגיוס - זה היה אכפת לו והוא אפילו פנה לבית המשפט...
משהו יכול להסביר לי מה לעזעזלפייגליניזית
הבעיה בלתת לאנשים לחיות איך חייהם איך ש*הם* רוצים???
אפילו כתוב "איש באמונתו יחיה", ואפילו היו גדולי עולם שלא למדו לימודי ליב"ה!!
בקיצור, זה נבלה וזה טרפה.
זה הפך שיטת בן גוריון ומקימי מדינת ישראלמושיקו
וזה שהם נהפכו לעמדת מיעוט לעומת הרוב היהודי השפוי זה מאוד מציק להם
הפסוק שיכול לזכות לתואר "הפסוק הכי מעוות"די"מ
הפסוק זה "צדיק באמונתו יחיה"
במשטרת אריאל כתוב ככה:"כל המציל נפש אחת...כאילו קיים עולם מלא"
תבדקו לבד איזה מילה הם צינזרו....
צודק.פייגליניזיתאחרונה
באמת שזרקתי את זה בתור בדיחה. לא באמת התכוונתי. אני יכולה לחפש פסוק מתאים, אם זה היה חשוב לי.
עריכה.חיה וקיימת
עקב המצב הבטחוניאריק מהדרום
הכתרת רב פורים בטהרן מתעכבת.
עמכם הסליחה
חחחח אהבתימבקש אמונה
איך הוא יגיע?קעלעברימבאר
כבר אמר הגשששלג דאשתקד
ואין כלה אלא כנסת ישראל,קעלעברימבאר
ואין רב אלא משה, המשדך בין ישראל לה'.
טיל גמטריא 49
49, כנגד מ"ט שערי טומאהשלג דאשתקדאחרונה
המן?משה
אני לא חשבתי שצריך להסביר את הבדיחה הזואריק מהדרום
לא הבנתיקעלעברימבאר
בעיקרוןשלג דאשתקד
מינוי הרב פורים ומשנה למלך (רגע, מי זה המלך הנוכחי של איראן? ולמשך כמה ימים? 🤔).
זה היה באזור פסח...
כל האמת על המלחמה במשפט אחדרועישםטוב
גם כיפת ברזל זה פיתוח של ארה"במרדכי
כמעט בגללך נכנסתי לאתר המתועב וואלה😅קעלעברימבאר
כל התרברבות של טראמפ היא הרי אמת לאמיתה...הסטורי
בבית הלבן טוענים אחרת -מרדכיאחרונה
דוברת הבית הלבן מאשרת: נתניהו הוא זה שעדכן את הנשיא טראמפ כי בשבת תהיה יכולת לפגוע בחמינאי, וזה השפיע על לוח הזמנים - אבל הנשיא החליט עוד לפני כן לתקוף: "האיראנים תכננו לתקוף ראשונים ולכן פעלנו" (עמיחי שטיין)
יום שאחרי. הרשות הפלסטינית או ביטול הסכמי אוסלו?hamedinai
אלו שכותבים בזהירות רבה את המשפט:
"חמאס ממשיך לשלוט בעזה גם אחרי יותר משנתיים של מלחמה, כי נתניהו סירב להתכונן ליום שאחרי"
– יודעים בדיוק למה הם מתכוונים ב"יום שאחרי", גם אם הם נמנעים מלכתוב את זה במפורש. הכוונה היא העברת השליטה ל**רשות הפלסטינית** (או למנגנון "מתון" כלשהו שייראה כמו הרשות).
אבל זה בדיוק מה שלא עובד – וזה כבר הוכח באופן הכי דרמטי שיש:
ב-2006–2007 חמאס עלה לשלטון בעזה **דווקא תחת** הרשות הפלסטינית של אבו מאזן. אחרי ניצחון בבחירות, הם פשוט השתלטו בכוח על כל המוסדות בעזה תוך ימים ספורים (יוני 2007), רצחו, גירשו והשפילו את אנשי פת"ח – והרשות לא הצליחה למנוע את זה. אז מה בדיוק מציעים? שהחיילים יילחמו, ימותו, יכבשו מחדש את עזה – ואז יעבירו את השלטון חזרה לאותה רשות שכבר הוכיחה שהיא לא מסוגלת לעצור את חמאס מלהשתלט?
וזה לא נגמר בעזה. גם ב**יהודה ושומרון**, שם הרשות "שולטת" לכאורה מאז אוסלו, המצב מדבר בעד עצמו:
מאז 7 באוקטובר 2023 ועד 2025–2026, צה"ל נאלץ ללכוד **אלפי** מחבלים (בשיאים דווח על כ-4,000–7,000 ומעלה במצטבר, כולל מאות מחבלי חמאס), ולחסל מאות נוספים. הרשות הפלסטינית לא מנעה את ההתארגנות הזו, לא לכדה אותם ולא סיכלה אותם – את כל העבודה עשה צה"ל. הדבר היחיד שהרשות עושה באופן עקבי זה לשלם משכורות למחבלים ש**כן** נתפסים ונכלאים (תשלומי "דמי כלא").
אותו דבר בלבנון: יש שם "ממשלה" רשמית, אבל זה לא מונע מחיזבאללה לשלוט בפועל, להתחמש, לבנות מנהרות ולהפוך את המדינה כולה לבסיס טרור.
המסקנה היחידה ש**עבדה** בעבר היא חזרה למצב שלפני הסכמי אוסלו – שליטה ביטחונית ישראלית מלאה בשטח, ללא מסירת שליטה לגורם פלסטיני שתמיד מסיים כפלטפורמה להתחזקות טרור. זה לא פשוט היום – העולם התרגל למציאות אחרת, יש התחייבויות בינלאומיות, לחצים ותלות כלכלית – אבל זה אפשרי עם מאמץ נחוש, אילוצים דיפלומטיים ובעיקר עקביות.
ואולי דווקא השמאל – שרבים ממנו הביאו והגנו על הסכמי אוסלו – יכול לתרום כאן יותר מכולם. במקום להמשיך להגן על "הפתרון" שנכשל באופן מוחלט, אפשר להצטרף לתיקון הטעות ההיסטורית הזו. זה גם ישחרר אותם מהכתם המוסרי והפוליטי שהם נושאים מאז שנות ה-90. זה משתלם לכולם – גם להם.
מה דעתכם?
דעתינו שעד שלא יעברו להצבת המטרות של כיבוש מוחלטהסטוריאחרונה
והקמת התיישבות בכל הרצועה - לא נסיים את הסיפור שם.
בנפול רשעים רינהאיתן גיל
נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו.
לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.
נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.
סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.
חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר.
ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.
ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים
לא חושב שאתה צודקconet
חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה
חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם
ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד
די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.
כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.
חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל
לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י
תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.
אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)
מול חמאס זו התשהconet
לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני
אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים
מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים
אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל
לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...
לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.
בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.
איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.
לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.
אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי
עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.
נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).
טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.
מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.
לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.
(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).
זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל
עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:
א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.
ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.
בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'
בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.
במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.
סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.
לא נכוןהסטורי
אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.
טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.
זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.
נו באמת.איתן גיל
הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.
גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.
כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.
טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.
בדיוק כךאיתן גיל
פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.
כולם בני מוות.
חיזבאללה עדיין בועט וגם חוטף. @הסטורי תתנצלאיתן גיל
הודתי כבר אתמולהסטורי
אמןאיתן גילאחרונה
ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר
התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום
הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!
יתמו חטאים מן הארץ! חטאים ולא חוטאים!!!!
🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠
עוד חודש אפטר פארטי במצרים.
נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.
אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן. לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר
המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס.
למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
לפני חודש יצאו 40 אלף
מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.
שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע
אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.
איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.
שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
צודקקעלעברימבאר
אבלנחלת
זה כבר המון זמן קמעה קמעה, אין כבר כוח, ומה עוד, שאנו הישראלים, לא מצטיינים במידת סבלנות יתירה...נו כמה זמן הקמעה קמעה הזה, עוד מעט יסתיימו ששת אלפי
שנה של העולם הזה, מתי המשיח בדיוק מתכוון לבוא, ביום האחרון? זה לא הוגן. גם אנחנו רוצים לקבל את פניו (נקנה בגדים חדשים, ננקה את הבית, נעשה סולחה עם
השכן ש....הכל! רק שיגיע כבר!). האמת, זה גם די מפחיד. לא כל כך מוכנה רוחנית עדיין ושמעתי שכשיגיע, האדם ישאר במדרגה שלו, ולא יכול להשתנות הרבה;
אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי....
זו המציאות, בניגוד לדמיונות של כל מיני אנשיםהסטורי
אין רגע שבו מגיע משום מקום משיח על חמור לבן. יש גאולת ישראל שנמשכת והולכת. אנחנו מקדמים אותה יותר ויותר במעשינו הגאוליים - עליה לארץ, התיישבות, חיזוק עם ישראל, חיזוק מדינת ישראל, עד שנגיע לשלב שבו נראה בעליל שהשיא של תחיית החול, הוא תחיית הקודש.
אבל יש רגע שבו ממליכים מלך מבית דוד,קעלעברימבאראחרונה
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.
התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.
רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.
יפהקעלעברימבאר
מעניין מה יקרה אם שבר טיל גדול ייפול בטעות על כיפתקעלעברימבאר
מדינת ישראל תתקן על חשבונינו...הסטורי
השאלה אם איראן לא תטען שעשינו זאת בכוונה, ואזקעלעברימבאר
בעז"ההסטורי
אמןןןרקאניאחרונה
וואלה אני כל הזמן שואלשלג דאשתקד
הם לא נראה לי יכוונו בכלל לאזור מכה.קעלעברימבאר
נכון, אבל השיעים מאוד מתוסכליםהסטורי
יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.
לא עד כדי פגיעה במכה.קעלעברימבאר
השאלה כמה יש שליטה על זהשלג דאשתקד
הם פשוט לא יירו לחיגאז, אלא לריאדקעלעברימבאר
אני לא מבין גדולשלג דאשתקד
אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.
אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.
צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).
בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..
אל מדינה דרומית כמה מאות קילומטרים מישראלקעלעברימבאר
בדיוק הסתכלתי במפה...שלג דאשתקד
גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.
לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".
אסלאם הוא לא עבודה זרה, ואין ענייןקעלעברימבאר
להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.
הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.
איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים
סבבהשלג דאשתקד
זה לא מחייב פגיעה בכעבה.קעלעברימבאר
או על אל אקצה.משה
אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.
"לפעמים צריך להוריד את הכיפה" (הסלע)קעלעברימבאר
מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
אמןהסטורי
ואת האזרחיםשלג דאשתקד
אמןקעלעברימבאר
ואת ממשלת ארה"בנקדימון
שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.
למה ארהב? אנחנו לא בגלות. אפשר לומר "ייתן ה'קעלעברימבאר
את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.
בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.
וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.
להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.
אני לא קורא מגילות של הבליםנקדימון
אשריך צדיק❤️🙂 תקרא דברי גדולי הדורקעלעברימבאר
מוחה נמרצות!נחלתאחרונה
על לקרוא לדברי קעלע....... להג! אני על כל פנים מאוד אוהבת ומתעניינת
בתגובות שלו; ברור שכולם פה צדיקים ויראי שמים, אבל אצל קעלע......הוא מיוחד.
וגם ענוו! באמת!
אם על תגובות שלי היו אומרים "להג" - הייתי נעלבת או כועסת או משהו.
(למרות שאין לי ספק שלפעמים חושבים כאן כך ושותקים מתוך נימוס....)
ישר כוח!
(יש רק בעיה אחת: השם ....מילא. לא הכל מושלם).
ברוראיתן גיל
מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.
ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...
גם דוד ושלמה עשו בריתותנקדימון
גם נגד גרמניה הנאצית ומדינות הציר התאספו בעלות הברית לשתף פעולה ולהכריע.
החברים שלנו באו לעזור לנו, בוודאי שארצה בהצלחתם ואתפלל עליהם. מה גם שהם כיום מדינה של צדק ומוסר תחת טראמפ; כמדינה.
בריתות- כן, תלות- לאאיתן גיל
ברית עם מעצמת-עלנקדימון
ובאמת, אני לא מצליח להבין את מי שמסרבים לראות ברית בקשר הנוכחי בין ישראל לארהב. אם זה לא ברית, מה כן יהיה ברית?