לפני שהשני נולד, ממש בימים שלפני הלידה היה לי מאוד קשה...
קשה מהמחשבה לעזוב את האהובה של ליומיים וחצי! (בחיים לא עשיתי את זה, ולא יכלית לדמיין איך זה יסתדר!)
קשה מהמחשבה שהיא תצטרך להתמודד עם הקושי של התאקלמות במשפחה חדשה עם אח קטן.
קשה מהידיעה שיהיה לי פחות כוח וזמן בשבילה.
קשה מהפרידה, התקופה שלפני הלידה הייתה כל כך כייפית וכל כך ביחד, והרגשתי כאילו התינוק לוקח לנו את הביחד!
קשה מההרגשה שהיא תידחק לשוליים
וגם קשה שאני עומדת ללדת ובכלל לא רוצה עוד ילד (ברור שכן רציתי. אבל כשהלידה התקרבה זה היה נראה לי כל כך לא מתאים ולא הזמן ולא הוגן עבור שניהם!)
ובחסדי ד' הכל הסתדר בצורה הכי טובה שיכלתי לדמיין...
במשך האישפוז עצמו היא היתה עם אבא ועם סבתא (אנחנו גרים ליד חמותי ב"ה) וחמותי הבטיחה לי שהם ירעיפו עליה אהבה... וגם ביקשתי מראש מבעלי שיהיה איתה בבית, שישחק איתה, שיקלח אותה ויספר לה סיפור לפני השינה, ולא יתן לה להיות כל היום מחוץ לבית עם דודה תורנית...
שתי הסבתות קנו לה המון מתנות... וכשהיא באה לבקר בבית החולים יצאתי לקראתה בלי התינוק החדש (השארתי אותו עם סבתא). (הייתי מוכנה מראש לכך שלא בטוח שהיא תרצה בקרבתי. זה קרה להרבה מהחברות שלי, וזו תגובה טבעית. ב"ה זה לא קרה...). ואז לקחתי אותה להכיר אותו. מאותו הרגע (ועד עצם היום הזה) היא על תקן הסייעת ראשית בבית. במקום להרגיש האחות הגדולה והמקופחת היא מרגישה העוזרת החשובה של אמא. כל דבר שאני עושה עם אחיה הקטן אני מסבירה לה ומראה לה (כמו שאני מראה לאבא שלו). משתדלת תמיד להציע לה לעזור לי בעניינים הנוגעים אליו. הרבה פעמים אני מדבר אליו משפטים שמיועדים אליה ("תראה איזו אחות גדולה יש לך, תראה איך היא דואגת לך ומביאה לך מוצץ")
עניין נוסף שהחלטתי, ואני שמחה עליו מאוד זה שהיא לא תהיה מוזנחת. בבקרים (כשניא לא בבית) הייתי כל כולי עם התינוקי הקטן, ומהרגע שהיא היתה חוזרת עד שהיא הלכה לישון, היא היתה המרכז, והוא ישן במנשא או בעלה. ב"ה כשהוא היה קטן הוא היה רגוע וזה היה אפשרי. ככל שהוא גדל המצב השתנה כמובן, אבל בזכות שזה היה בהדרגה זו לא היתה פרידה טראומתית, לא לי ולא לה...
בנוסף השתדלתי שמדי פעם יהיה זמן רק שלנו ממש. לדוגמה ביום אחרי הברית (היינו אצל ההורים שלי) השארתי אותו עם סבתא (ישן ושבע) והלכתי איתה לבד לגן שעשועים...
גם בזמנים שידעתי שלא אוכל להתייחס אליה (מיד אחרי הברית לדוגמה, כשהנקתי את התינוק) דאגתי מראש שיהיה משהו שאחראי עליה, שלא תהיה עצובה ובודדה. ומיד אח"כ העברתי את התינוק לאבא והלכתי אליה (לא התייחסתי כמעט בכלל לאורחים, הייתי עסוקה עם הילדים. אבל רובם הגדול קיבלו את זה בהבנה)
בשולי הדברים אוסיף שבשבוע שעבר קיבלנו מהגן של ספר ספריה (מחליפים בכל שבוע) שנקרא "אח שלי חבר שלי". ופשוט לא יכלתי להקריא לה אותו. הספר מתאר משבר של אחות גדולה בעקבות הזנחה של ההורים בתירוץ של הולדת אח קטן. אצלנו ב"ה מעולם לא הגענו למצב הזה. תמיד העדפתי תינוק שהחלפת החיתול שלו מתעכבת רבע שעה מילדה פגועה ודחויה... מי אמר שהצרכים שלו יותר דחופים מהצרכים שלה?
עניין אחרון, אני כבר ממש יכולה לראות בחוש כמה טוב לשני הילדים שיש להם אח נוסף בבית!
אומנם כל אחד מהם מונע ממני לפעמים להתייחס לשני, אבל הרווח שלהם גדול לעין ערוך מההפסד!
ממש בהצלחה!
ושיהיה בשעה טובה! וידיים מלאות!