כמה פעמים יצא לכם לתפור/ להדביק חתך אצל ילדכם? באיזה גילאים?
(סתם לבדוק אם המצב אצלנו נורמלי)
את הראשון: שתי הדבקות מעל לשתי הגבות - לא זוכרת גילאים (נגיד 3-6).
תפרים בראש: גיל 9
בת רביעית הדבקה מתחת לסנטר בגיל שנתיים.
את החמישי: תפרים בשפה העליונה ופעמיים הדבקה בסנטר גילאי 2-4.
גם פתח את הראש קצת מאחורה אבל לא לקחנו אותו לתפור.
בת שישית הדבקה במצח בגיל שנתיים.
נראה לי שזהו בינתיים...
(גם שני שברים קטנים)
מפני נפילות 
סתם סתם!
אף לא חשבתי להשוות, אבל הרעיון מוצא חן בעיני.
יוקטנה, תודה לך. אני מרגישה יותר טוב עכשיו ![]()
אצלנו, בסך הכולל: 2 הדבקות סנטר, תפרים באיזור השפה, פתיחת ראש מאחורה (הדבקה) והדבקה במצח.
נדמה לי שזהו...
שניים מהילדים שברו שיניים.... 
דווקא ילדים ממש רגועים יחסית. ![]()
ודווקא ההוא שחלש בקואורדינציה - נשאר שלם! איך זה יכול להיות??? ![]()
770מלבת שלי יש חולשת שרירים קלה והיא זהירה ומפחדת לנסות כל מיני דברים, כמו לקפוץ מגבוה ועוד.
הבן שלי ב"ה קופץ משתולל ונופל.
וזה הזדהם והתנפח
אושפזנו לשבוע, הצלקת רק גדלה
פציעות אז ככה הבן שלנו פעמיים, דווקא שהוא היה די גדול 15 ומעלה וכל פציעה יופי של תפרים.
שלוש בנות כל אחת פעם אחת ,אחת מהן פתחה סנטר ביום שישי בצהרים אלתרתי הדבקה ,ביום ראשון באנו לרופא משפחה ,והוא החמיא לי על ההדבקה.
בת אחת שלנו לא הצליחה להיפצע ברמה של תפרים או הדבקה.
למה אני כותבת את כל המגילה ,כי חוץ מזהירות צריך ללמוד עזרה ראשונה שמאוד חשובה לטיפול ראשוני.
נכון.
אני מדברת העיקר לאמהות היא הן בדרך כלל מאבדות את העשתונות.
למרות שאצלנו במקרה של פציעות אני מטפלת.
חוץ מזה צריך אמצעי חבישה בסיסיים בכל בית לטיפול ראשוני.
אף פעם.יש לנו 5 ילדים בלי עין הרע!!!!!!!!
ששומרת על הילדים יותר מדי...![]()
לבן הגדול שלי יש 2 הדבקות לבן השני הדבקה 1 2בנות בלי כלום ברוך ה' ועוד בן בלי כלום ברוך ה' ולקטנה נקרעה השפה לפני חודש היא היתה צריכה תפרים ועקרו לה שן ויש נזק בלסת. כול זהמנפילה מהבימבה בשתח מישורי ובמהירות איתית ממש היא נפלה ישר על הפה וכנראה שבדיוק היתה שם איזה אבן... זה לא משנה כמה ננשה לשמור עליהם זה ממש לא בידיים שלנו אנחנו צריכים להשתדל לשמור אבל זה לא תלוי בנו זה תלוי רק בה' וצריך להתפלל עליו שישמור עליהם מכל רע...
ה' שומר ולא אנחנו
ואנחנו עושים כמיטב יכולתינו
היה משהו ביקורתי מאד בתגובתך.
(אגב, אצלי היא נפלה בגן. נתקלה ברגל של כיסא. תודה ששאלת)
לא משנה.
הילדים שלי נופלים לא פחות מילד אחר
ואני לא אמא מגוננת יותר מדי בכלל
רק שכשאלו פה את השאלה הזאת
ועשיתי לעצמי סיכום בראש
הגעתי למסקנה שמעולם לא זה לא הגיע עד כדי הדבקה , תפירה , שבר וכו' ב"ה
ושימשיך כך הלאה וסליחה מכל מי שלא הבין ככה
אצלנו האמצעי, בן 7, הוא "פותח הסתימות" הראשי. כל הזמן נופל. פעם רץ במעון ישר לתוך ספסל. הוא היה בן שנתיים וחצי. שישי בצהריים, כל המרפאות כבר סגורות. בעלי לקח אותו למרכז חירום רפואי בישוב והרופא תפר לו בשפה ובסנטר. ופעם פתח את הראש, המון דם ונראה מפחיד, אבל בסוף רק פצע קטן שנסגר לבד. היה בערך בן 4 וחוץ מזה כל הזמן מטפס ונופל. וגם סתם נופל. ה' שמור לי עליו.
יש לי 2 ילדים, אחד מהם מופרע על, שה' ישמור אותו, נופל ומקבל מכות הזויות כל הזמן, כאלה ששומעים את ה"בום" שלהם ממרחק.. וישתבח שמו לעד, הוא קם וממשיך לרוץ בד"כ, ואנחנו בשוק כל פעם מחדש... ועוד לא פתח כלום ב"ה ב"ה...
דווקא לשני היה זעזוע מח, וגם זה היה הזוי, הוא נפל מהבימבה בתוך הבית...
כנראה שהכל פה זה רק ה', שמחליט מה טוב למי ומתי...
פעם ראשונה בגיל 9 חודשים - נפילה מעמידה ליד הקיר והראש נתקל בדיוק בפנל הרצפה. (לכל מי שחושב ששמירה תעזור או שצריך איזו נפילה רצינית).
ומאז - אי אפשר לספור כמה פעמים הוא פתח את ראשו....
וכל שאר הילדים - ברוך השם לא קיבלו שום חתך. אפילו ההוא שכל כך רוצה להגיע פעם לתפירה במיון ומנסה לקפוץ מכל גובה וזה ממש לא "הולך".
תחיה דולהאחרונה
)מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות