בשם "תדריך לתזונת תינוקות", מ2009 והעדכני יותר מ2012.
מיועד לאנשי מקצוע מתחום בריאות הציבור והרפואה.
בעיקרון, לכולי עלמא - רופאים, מדענים וגם פוסקי הלכה - מוסכם כי האוכל הטוב ביותר לתינוק הוא חלב אם, מהלידה ועד שנגמל מהנקה. כמו חנה אם שמואל שגמלה אותו בגיל שנתיים. בשלב כלשהו משלבים בהדרגה מאכלים נוספים עד שהתינוק לומד לאכול את כל המאכלים והמרקמים, ושאלתך בעצם נוגעת בשלב ההדרגתי הזה.
כיום יש תרכובות מזון לתינוקות, שאינן מהוות תחליף לחלב אם אך הן מצליחות להזין תינוקות גם מגיל אפס. בעבר היו נשים שעסקו בהנקה לפרנסתן, "מינקת", והיו נסיונות בהסטוריה להאכיל תינוקות במזונות אחרים - החל מחלב פרה (באירופה) ודייסות אורז למיניהן במזרח, מידת ההצלחה של "תחליפים" אלו לא תועדה שכן תמותת תינוקות היתה נפוצה בכל מקרה והגיעה למעל90% עד המאה ה-18 (לפחות).
כך שהשאלה אינה אם יש צורך בדיסה לפני גיל חצי שנה, אלא ממתי תינוק בשל לאכול מאכלים נוספים יחד עם ההנקה.
כיום ההנחיה הרשמית היא לחשוף תינוקות לטעימות מזון החל מגיל 4 חודשים, בכמות מעטה, ולהמשיך בכך עד 6 חודשים. בין גיל חצי שנה לשנה מומלץ להעלות כמויות ולנסות מרקמים שונים כשהמטרה היא להגיע לאוכל מגוון עד גיל שנה.
בהנחיות מודגש שיש לבדוק מוכנות אצל התינוק - התענינות במאכלים, משחק עם האצבעות והגשה לפה, ועוד. כך שגם ההנחיות הרפואיות-מדעיות מכירות בכך שכל תינוק הוא ישות עצמאית עם קצב ורצון משלו 
ההנחיות הרפואיות מושפעות גם ממחקרים המראים שחשיפה מאוחרת למזונות מסוימים עלולה ליצור אלגיה כנגדם, ומצד שני חשיפה מוקדמת מדי כשמערכת העיכול אינה בשלה מספיק תגרום לתינוק לינוק פחות ולספוג ממערכת העיכול לגופו פחות רכיבים תזונתיים, וכך הוא עלול להיחשף למחסור ברכיבי מזון חיוניים.
בין 2 הקצוות האלו נעות ההנחיות, כשמקובל ברפואה לקחת מרווח ביטחון ולהמליץ על מה שנכון למרבית התינוקות גם אם מיעוט מהם מוכנים לאכילה מוקדם יותר, וגם אם אחרים יראו מוכנות רק אחרי גיל חצי שנה (כמו פגים, למשל, אבל לא רק פגים).
באופן אישי, כבת לעם ישראל יחד עם היותי אחות במקצועי, אני נוטה "להסכים" (מי אני בכלל...) לדעה שהבאת שמדברת על גיל 3 חודשים. נראה שזה אכן הגיל המינימלי למתן תוספת להנקה, זאת מפני שעד גיל 3 חודשים יש לתת להנקה להתבסס ומתן תוספות עלול לסכן את הצלחת ההנקה. מצד שני יש תינוקות שמראים בשלות ומוכנות לטעימות מזון לפני גיל 4 חודשים ואמהות - גם כאן - מדווחות שנתנו ובהצלחה.
כך שבמקומך בהחלט הייתי סומכת על הדעה ההלכתית בענין, בפועל תמצא מגוון עצום של הרגלי אכילה כי על כל תינוק יש אמא אחת שמקבלת עצות / הערות / מחמאות / גערות מאמא שלה, חמותה, חברותיה, גיסותיה, המטפלות, אחות טיפת חלב ועוד. כךשמדובר בנושא שמעסיק מאד אמהות ברחבי העולם כולו.
הרבה בריאות.