מעניין בגרוש זה לא קרה.....די"מ

הרב טאו קורא לחסות כבישים.

http://www.kipa.co.il/now/54679.html

איך מישהו אמר לי פעם:"ההבדל היחיד בין הר המור לחרדים,זה שהם אומרים הלל ביום העצמאות".

הרב טאו אדם גדול ורב ענקאלעד

חבל שלא יוצא אל העם ובמקום לצעוק מנסה מקשיב

הרב טאו הוא חרדי שאומר הלל ביום העצמאות.די"מ

אבל כל השקפה שלו והנחיות שלו בפועל,חרדיות.

זה כמו להגיד שישיבת פנוביז' היא ישיבה ציונית דתית כי הם שמים דגל ביום העצמאות.

אני חושב שאתה צודק מאוד ביחס לנפקא-מינות שלואלעד

לא בכל מה שקשור לרעיונות ולדעות שעומדות בבסיסן.

הנפקא מינה זה מה שמשנה.די"מ

וגם בקשר לדעות זה לא לגמרי נכון.

הוא רואה במדינה תהליך גאולה,אבל הוא לא ירצה לקדם שום דבר בשביל להתקדם הלאה.

הבסיס הוא שאסור לנו לעשות מעשים בשביל לקרב את הגאולה,זה תכלס מה שהחרדים אומרים.

אתה לא באמת חושב שסיכמת עשר כרכים של לאמונת עיתנודתי לאומי

בשורה וחצי?

לא,זה גם לא מה שניסיתי לעשות.די"מ
^^^^דתי לאומי

הנפקא מינות שלו באמת חרדיות הרבה פעמים, אבל בבסיס יש לו וויכוח ענק עם החרדיות

מהו ה"וויכוח הענק" שיש לו עם החרדיות?די"מ
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ט"ו בטבת תשע"ד 20:48
עריכה: נערך לבקשת המשתמש
תכל'ס, יש בזה משהו....כתר הרימון
פ..פייגליניזית

בדיוק בגלל זה זה לא נכון לאמר שהיא ישיבה חרדית..

בגלל כמה צעקות על בנט, הופה, ישיבה חרדית. 

לא חושבת שכל מה שמנחה ומדריך אותו זה הגלותיות והשמירה על דלת אמות של הלכה בתוך עולם שצריך ליצור שיהא מספיק מסוגר וכו' וכו'.

ישמעו אוזניך, את האבסורד שיש באלה שאומרים על ישיבת פוניבז' שהיא ציונית, אותו אבסורד, אצלך..

בטוחה שהבנת למה הוא התכוון?אלעד
אני ממש לא אמרתי שזה בגלל שהוא צעק על בנט,די"מ

אני אפילו בעד הצעקות נגד בנט.

ולא הבנתי מה כתבת על מה שכתבתי על פונביז'.

(דרך אגב ידעתם שבעיר פונביז' בליטא היא "עיר תאומה" של רמלה?)

מגוחך לאמר שישיבת פוניבז'פייגליניזית

היא ציונית דתית, כי היא תולה דגל ישראל, והיא מחזיקה בדת.

בדיוק כך, מגוחך לאמר שישיבת הר המור היא חרדית, בגלל קריאה להפגנה...

מה שניסיתי לאמר, שהחרדיות מושתת על ערך שונה לגמרי מזה שהרב טאו מושתת עליו.. 

נו נו.

לא הבנת את מה שאמרתי.די"מ

לא אמרתי שהר המור חרדים בגלל זה,אמרתי את זה הרבה לפני זה,

וכמו שכבר אמרתי,אני בכלל לא מתנגד לחסום את כביש 1.

תסבירי לי למה הר המור לא חרדים?

בזה שהם מתנגדים ללימודים אקדמאים?

בזה שרובם לא הולכים לצבא?

בזה שהם נגד לקחת יוזמה וללכת קדימה בעניינים שנויים במחלוקת?

אבל ‏זה ‏יגרום ‏למלחמת ‏אחים ‏‏!‏‏!‏י.ל.
לפילוג ‏בעם ‏‏!‏‏! ‏איך ‏אפשר ‏‏?‏‏? ‏אה ‏זה ‏לא ‏ארץ ‏ישראל ‏זה ‏התורה !ארץ ‏ישראל ‏זה ‏בקטנה ‏אבל ‏התורה ‏אסור ‏שתיפסק ‏אפילו ‏אם ‏המחיר ‏הוא ‏מלחמת ‏אחים ‏‏!‏‏!‏‏! ‏מצטער ‏על ‏הבוטות ‏אבל ‏לזה ‏קוראים ‏צביעות ‏‏!‏‏!‏‏!‏‏!‏
זה לא קשור,ארץ ישראל זה התורה.די"מ
לאחר ‏מחשבה ‏:ואיפה ‏הרבניםי.ל.
האחרים ‏שקראו לחסום כבישים ולמחות שארץ ישראל היתה בסכנה ועכשיו הם שותקים ‏?‏‏?‏ארץ ישראל יותר חשובה מהתורה ‏?‏‏?‏למה הם שותקים עכשיו ולא קוראים לצאת למחות כמו שאמרו בגירוש ‏?‏‏?‏‏?‏
אני לא יודע אם נכוןלהגיד"הרבניםשקראו לחסום כבישים"די"מ

אנשים ארגנו חסימות והיו רבנים שתמכו בזה,

אם אתה רוצה אתה מוזמן לארגן חסימות כבישים ולהשיגה תמיכה של רבנים.

נראלי ‏אני ‏ישאיר ‏את ‏העניןי.ל.
לטיפול ‏העדה ‏החרדית ‏הם ‏עושים ‏את ‏זה ‏מושלם ‏והרבה ‏יותר ‏טוב ‏ממנו
זה מה שחשבתי כשראיתי את זה בפייסבוק..-משה ר-
משום מה הצליח להצחיק אותי ההמצאות כאן...סמיילי שמח

דמגוגבחורצ'יק

א' לא חושב שהרב טאו מדבר ממש לחסום כבישים.אבל זו לא הנקודה.

ב' והמישהו הזה(שציטטת)  דיבר שטויות.משום שאצל הרב טאו יש משנה ציונית דתית רחבת היקף ,המבוססת על תורת מרן הרב זצ"ל ובנו זצ"ל כמובן. ממש אמונת עתנו! בדעות,בהשקפות,הכל חלוק מהחרדים,ומי שאומר זאת (שהוא חרדי) הוא או שקרן או וזה לימוד זכות-עם הארץ לפחות בעניין זה. והרי זו ה-דמגוגיה.שמת לב מה עשית כאן? הבאת כותרת "הרב טאו קורא לחסום כבישים" ואז אתה אומר שהוא חרדי (אתה מצטט) .אז זו כמובן דמגוגיה-משום שאתה עצמך בוודאי אני מאמין שבעד לחסום כבישים מכל מיני סיבות.ואתה הוא זה החרדי ולא הציוני דתי הרי-בתור ברסלבר שרק אתמול כתב את סיסמת הננח. בניגוד לכל 'הרהמורניק' שהוא ה-ציוני דתי בכל(ידוע ומפורסם,גם בגבוהות גם בהסדר וגם בקד"צ ולא רק מתבטא באמירת ההלל ביום העצמאות.) זה אם אתה טוען בתור מי שאתה.וגם לגושניקים שטוענית זאת,הרי בכתבה זו הרב טאו ציטט מהרב י"ד סולובייצ'יק זצ"ל. אז במה הוא חרדי? זו פשוט דמגוגיה,לומר שהרב טאו שליט"א ששם הוא תוקף את המגמה של הפרדת הדת מהמדינה שכידוע דווקא החרדים תומכים בעיקרון זה , לו קוראים 'חרדי'! אין בעיה לשקר מסתמכים על כך שמכניסים 'סטיגמה' והציבור לא יבדוק בעצמו,מקסימום יראה בתמונה כובע והכל בסדר.אפשר לכתוב בקלות "חרדים!" ועוד מי טוען טענה שקרית ודמגוגית זו? זה הננח שבכרטיסו האישי מככב המנון ארגון הטרור נטורי קרתא! הוא  יטען שהרב טאו חרדי! אם זה לא היה מקומם כ"כ,זה היה מצחיק!

חחחח ‏נפל ‏עליך ‏חזק ‏אה ‏דב ‏‏?‏י.ל.
שאמרתי ‏למישהו ‏שהרב ‏טאו ‏הוא ‏חרדי ‏שאומר ‏הלל ‏ביום ‏העצמאות ‏הוא ‏אמר ‏לי ‏שזה ‏לא ‏מדויק ‏והרב ‏טאו ‏הוא ‏חרדי ‏שלומד ‏אמונה ‏אז ‏תקרא ‏לו ‏ככה ‏אגב ‏אחד ‏מתלמידיו ‏אמר ‏לי ‏ככה
הרב טאו השווה את רבני צהר לרפורמיםדתי לאומי

זה חרדי מספיק בשבילי

לא ‏צריך ‏להיות ‏חרדיי.ל.
בשביל ‏להשוות ‏אותם ‏לרפורמים ‏צריך ‏להיות ‏אדם ‏עם ‏שכל ‏ישר
עוד אחד...דתי לאומי
הגישה שלהם רפורמיתאלעד

גם אם הם מחוייבים להלכה בשו"ע, ולזכותם יאמר שהם אכן נותרים כפופים אליה,

עדיין ניכר מכל הפסקים שלהם שהלך המחשבה הרפורמי הוא זה שמנחה אותם, על כל רבדיו וההגיון שעומד מאחוריו.

אבל זה כבר ויכוח אחר..

שטויות והוצאת שם רעדתי לאומי

מה שמנחה אותם זה אהבת תורה ואכפתיות מהקשר של עם ישראל לתורה.

מופתע לקרוא איך אתה כותב כאלה דברים בלי להנעיד עפעף ובלי אפילו לנסות להסביר את עצמך. אבל עזוב, אני לא מעוניין לשמוע את דברי ההבל, שמעתי מספיק.

א-זה בדיור מה שהוא אומר.די"מ

ב-אני לא ציוני ממש שלא,אבל אני גם לא חרדי.

ישיבת הר המור לא שונה בהרבה בפועל מישיבת חרדית חוץ מזהע שהם לא לובשים כובא וחליפה לומדים הרב קוק ואומרים הלל ביום העצמאות,בערך זהו.

ואם באמת מעניין אותך אני לא בטוח מה יותר גרוע חרדים או מזרוחניקים.מה שכן הר המור יותר גרוע משניהם.

אתה הכי מושלם!דתי לאומי

ללמוד הרב קוק בהר המור זה לא משהו מהצד אתה יודע.. זה לבד מהווה פער גדול מהחרדיות.. (אני לא מהר המור)

רות קלדרון לומדת גמרא,די"מ

זה הופך אותה לדתיה?

אה,וברור שאני הכי מושלם.

הוא ‏לא ‏הכי ‏מושלםי.ל.
אבל ‏אין ‏הבדל ‏מעשי ‏כמעט ‏אין ‏החרדים ‏להר ‏המור ‏אז ‏אלה ‏לומדים ‏אמונה ‏ואלו ‏לא ‏אבל ‏בפועל ‏שניהם ‏עושים ‏כמעט ‏אותו ‏דבר ‏.ואם ‏תוכל ‏לענות ‏בצורה ‏נורמלית ‏ולא ‏להגיב ‏בשתי ‏מילים ‏לא ‏ברורות ‏זה ‏יותר ‏יכבד ‏אותך ‏ואת ‏דעתך
וחב"ד לא שונים בהרבה מפוניבז'בחורצ'יק

ממש כמו פוניבז' חוץ מזה שהם לומדים תניא אגרות קודש והרבי מליובאוויטש..בערך זהו.נכון?

היהדות לא שונה בהרבה מהנצרות חוץ מזה שהיהודים לא עובדים עבודה זרה,מקיימים מצוות,ולא מאמינים בברית החדשה,בערך זהו.נכון?

זהו בדיוק ההבדל!

לומדים ומיישמים הרב קוק,לא לובשים כובע וחליפה ואומרים הלל ביום העצמאות-כמובן שצריך להוסיף 'ועוד ועוד' ..אלו ההבדלים!

אם ‏לימוד ‏בלבד ‏נחשב ‏י.ל.
מבחינתך ‏מעשים ‏אתה ‏בבעיה ‏גדולה ‏,הם ‏לומדים ‏קצת ‏שונה ‏אבל ‏לא ‏עושים ‏עוד ‏דברים ‏שונים
זה לא ממש נכוןדתי לאומי

הרבה מיוצאי הר המור הם אנשי מעשה יר"ש בכל שדרות העשייה בציבוריות הישראלית. ביחד עם אחוזים גבוהים של אברכים.

וכבר בהתחלה אמרתי- שבסיס יש ויכוח גדול אבל בנפקא מינות--הרבה פעמים דומה לחרדים. לא תמיד. (אני אחזור ואומר שאני לא חלק מהר המור לא אידאולוגית ולא מעשית אבל מבין מסיבותיי אני)

זה נכון שזה בעיקר בנפקא מינות.די"מ

אבל גם הבסיס מאד שונה משאר הציבור הדתי לאומי(לסוגיו ממרכז עד הלייטים שבלייטים,כל אחד בדברים שונים).

שונה- יכול להיות. אבל יותר קרוב אליו מלחרדידתי לאומי

או בקיצור- חרדל (אחד מהסוגים)

זה לא נכון.די"מ

הרב טאו הוא היחידי שממלכתי באמת (ולא ממלכתי במובן שגבעונים מתכוונים בדרך כלל).

הוא מבין היחידים שרואה במדינה גוף קדוש ברמה כזאת שהיא הקב"ה בערך,ולכן כשקצב הורשע הוא הרגיש צורך לשלוח לו מכתב שהוא מחזק את ידיו(יכול להיות שבאמת קצב היה זכאי לא יודע לא בדקתי אבל גם הוא לא)מהבחינה הזאת הוא לא שונה מתלמידי הרב ברלנד שחושבים שאין סיכוי שהרב שלהם יעשה דברים כאלה כי הם חושבים שהוא צדיק האמת,ככה הרב טאו חושב על קצב בגלל שהוא הנשיא של מדינת ישראל.

מרכזניקים בחיים לא קידשו את המדינה ברמה כזאת,ומזרוחניקים הם מזרוחניקים שלא מקשיבים לרבנים ולכן ברור להם שהמדינה היא לא הקב"ה.

ורק אתה הכי מושלםדתי לאומי

את האמת, אין לך איזה צביטה קטנטנה בלב באיך שאתה מחלק לכולם ציונים ומספר לנו מי גרוע יותר ממי? לא מרגיש קצת... מתנשא, חצוף, לא הולך בדרכה של תורה?

זכותך לכתוב איך שתרצה, אני לא מטיף לך מוסר.

אבל שכל הודעה שנייה שלך כאן היא על מי גרוע יותר ממי ומלאה בהשמצות וסטיגמות שפשוט קשה להתעלם. רחמים

מזמן כבר אמרתי לך שאני הכי מושלם.די"מ

חשבתי שסגרנו את הפינה הזאת.

שכוייחדתי לאומי
סדר:הוא לא היחיד.לא בקיא בעניין קצבבחורצ'יק

אך ניראה שבאמת הוא זכאי-וממליץ לשמוע בעניין זה את המשפטן עו"ד יורם שפטל על זה.

בעניין הרב ברלנד למי שקצת ידע-היה לו סיפור שם בלאגנים בתוך החצר,לא משהו חדש-ולכן יכול להיות שזו עלילה,מה גם שכמובן הוא לא הורשע ולפי הידוע גם לא נחקר.ואין דמיון בין המקרים חוץ מכך שיכול להיות שבשניםה עשו עלילה לקורבנות. מרכזניקים לא ממש סאטמר כידוע..הם נוהגים להזמין את רה"מ ביום ירושלים.ומזרוחניקים זה שם כולל לחובשי הכיפות הסרוגות נעשה בשימוש בדר"כ ע"י החרדים כשם גנאי,ולאחרונה ע"י גם כל מיני 'גבעונים' שחושבים שהם מושלמים...

השאלה מה זה נקרא ל"יישם".די"מ
גם להאמין זה ליישם.בחורצ'יק

אמונת עתנו.גם לדעת את עתנו,גם בדעות.וזה כמובן מביא לידי מעשים,חוץ מללמוד תורה,גם להתגייס (ולא משנה באיזו מסגרת עכשיו,דרך מכינה קד"צ,הסדר,הסדר מרכז וכ'ו) גם ליישב את הארץ (גוש אמונים) גם להיות רבני קהילות רבני ערים,ועוד עוד דוגמה-שני הרבנים הצבאיים הראשיים האחרונים קרי,הרב רונצקי,והרב פרץ.וכמובן מבית מדרש זה יצאו חיילי וגיבורי צה"ל רבים,כגון גיבור ישראל רס"ן רועי קליין זק"ל הי"ד  גיבור ישראל סא"ל עמנואל מורנו זק"ל הי"ד גיבור ישראל אל"מ דרור וינברג זק"ל הי"ד גיבור ישראל רס"ן אלירז פרץ זק"ל הי"ד (סליחה אם שכחתי עוד) .זה ליישם.

כנס.די"מ

בהר המור יש שם לא מעט שלא מתגייסים בכלל.

הרב רונצקי קשור בקשר הדוק לבית היהודי שהרב טאו יצא נגדם,ולא נראה לי שמה שהוא עושה היום משמח כל כך את הרב טאו.

וגוש אמונים זה ממש לא קשור לרב טאו וגם זה הוא לא כזה התלהב מזה עוד בזמנו בלשון המעטה.

לא יודע מי לא מתגייס.בחורצ'יק

הרב רונצקי אכן בקשר עם הבית היהודי.וכן הרב אבינר הורה לתמוך בהם,ואף הסביר מדוע הרב טאו תוקף את הבית  היהודי בחריפות,אך לא תבוא לטעון שאינו תלמיד-חבר של הרב טאו.

וה"עובדה" האחרונה שהבאת,בשורה האחרונה היא ממש לא נכונה "גוש אמונים זה ממש לא קשור לרב טאו" ?! ציטוט מויקיפדיה :"

הרב טאו היה מראשי האידאולוגים של תנועת גוש אמונים והשתתף בעיצוב מהלכיה הראשוניים בשנות השבעים והשמונים, הגם שהתעמת כמה פעמים מאחורי הקלעים עם מנהיגיה בניסיון למנוע עימותים עם צה"ל.

כן,הגיוני שהתעמת לפעמים כדי למנוע עימותים עם צה"ל,אבל לומר שלרב טאו אין קשר לתנועה זו-זה חסר קשר למציאות.

לא פוסקים הלכה מויקיפדיהדי"מ

הוא לא היה נגד גוש אמונים,אבל הוא ממש לא הוביל את זה,ואם זה הוא במקום הרב צבי יהודה גוש אמונים לא היה קם.

הרב רונצקי הוא לא "בקשר" עם הבית היודי הוא חבר מרכז פעיל מאד בתוך המפלגה,ולפני שאיילת שקד(אותה אחת שהרב טאו יצא נגדה) ונפתלי בנט הלכו לפריימריז בבית היהודי הם הקימו מפלגה ביחד.

לגבי א' - אז לדעתך כוונת הרב היא לחסום בכאילו?מרדכי
בס"ד

איזה עוד הסבר או משמעות יש לזה??
אין לנו בעייה עם כביש 1 הפרטי אלא עם כביש 1 הכללי.די"מ
הכוונה לעשות רעש..לא יודע אם לחסום כביש יועילבחורצ'יק

כמו למשל גילוי דעת של כלל רבני הציונות הדתית וכן,עדיפה הכמות על דקדוקי הניסוח .כלומר,עדיף שיהיה מכתב עם מס' גדול של רבני הציונות הדתית הבכירים מאשר מכתב חריף יותר עליו חתום רב 'נחשב' יותר והשאר פחות..

עשו כבר כמה וכמה מכתבים כאלה.די"מ

ואיך אתה מדייק את זה בדיוק מדברי הרב?מרדכי
תסכים איתי שלפעמים משתמשים בביטויים כדי להעביר אתבחורצ'יק

העיקרון.בוודאי יש לכך דוגמאות רבות,לא אביא עכשיו..אבל אני בטוח שאם תחשוב לבד "תעלה" לבד על כמה ..

אבל גם אם הכוונה ממש-בסדר.

כן,אבל לא מביאים דוגמא למשהו שמתנגדים לו עקרונית.די"מ

ואולי הוא אמר את זה בצחוק?בחורצ'יק

כלומר כמו אלה שמשתמשים בדרך שהוא מתנגד לה עקרונית.. "צריך לחסום על זה כבישים"..

הוא ‏אמר ‏במפורש ‏‏"‏זה ‏לא ‏בצחוק ‏‏"‏י.ל.
בוא נגיד שהוא לא מהאנשים שאומרים דברים כאלה בצחוקאלעד

זו קצת נאיביות לחשוב כך בכלל

מה ‏פתאום ‏בצחוק ‏‏?‏‏?‏‏?‏י.ל.
שהרב ‏שלום ‏כהן ‏קרא ‏לכם ‏עמלק ‏והיו ‏כאלה ‏שאמרו ‏שזה ‏בצחוק ‏והוא ‏לא ‏ממש ‏התכון ‏לזה ‏אמרתם ‏שדמות ‏רבנית ‏לא ‏יכולה ‏להגיד ‏דברים ‏רצינים ‏בצחוק ‏ופתאום ‏עכשיו ‏זה ‏בצחוק ‏‏?‏‏?‏
אתה מגיב לי? בטוח?אלעד
טעות ‏.אז ‏לאלה ‏מעליךי.ל.
העיקרון ‏מובן
העיקרון לא מובן אם אתה לא משרשר נכון.די"מ

תצפה ותחכים.

אשריך.

אני ‏יודע ‏איך ‏לשרשר ‏‏!‏‏!‏י.ל.
ולמי ‏שקרא ‏את ‏התגובות ‏הקודמות ‏שלי ‏ויש ‏לו ‏טיפה ‏שכל ‏בקודקוד ‏מבין ‏למי ‏אני ‏מתכון ‏,‏ ‏בכא ‏בעתיד ‏אני ‏ישרשר ‏נורמלי ‏תודה‏ ‏
מקודם שרשרת לא נכון,ולכן זה יכול לגרום לבלבול.די"מ
לא אמרתי שההוא קילל בצחוק.בחורצ'יק

רק שהרב טאו יכול להיות שאמר על זה צריך לעשות הפגנה,הרב מתכוון באמת שזה חמור,אבל הפגנה זה שם כוללני.הכוונה להקים צעקה.כך סברתי.לא אמרתי שכל מה שאמר לא התכוון אליו.אלא על המילים הספציפיות האלה "לחסום כביש מס' 1"

כי כידוע ככלל הרב טאו נגד הפגנות מסוג זה.תקן אותי.בחורצ'יק
לכן זה מספיק מעניין בשביל להתפרסם בתור כותרת.די"מ
נו באמת,די"מ

איך אומרת הבדיחה:

מישהו מגיע לאיזה מכינה רואה חברה יושבים על הגג מעשנים סמים,שואל אותם:"למה אתם מעשנים פה?כי אסור לעשן במכינה.

מגיע למרכז רואה מישהו יושב על הגג מעשן סיגריה,הוא שואל אותו למה אתה מעשן פה?כי אסור לעשן בישיבה.

מגיע להר המור רואה מישהו יושב על הגג מחייך,שואל אותו למה אתה פה?כי אסור לחייך בישיבה....

מסכים, אבל פה זה עיקר המאמרמרדכי
א' זה בכלל לא מאמר אני לא אתפלא אם יתברר שבכללבחורצ'יק

לא שמעת את הדברים במלואם,אלא הסתפקת בכותרת.. וגם זה לא העיקר אלא העיקר זה שצריך את מפלגה דתית ולא ללהפרדת הדת מהמדינה..

קראתי את הכל, תירוץ הבא בבקשהמרדכי

בס"ד

מגוכח לראות את החיפוש אחר התירוצים האלה למצוא כל מיני נפקא מינות שהרב לא התכוון באמת לדברים האלה...

רח"ל לחסום כבישיים? איך ישמע דבר כזה? אסון!!! גוועלד!!!! יהרג ואל יחסום!!!

ושוב זה לא מאמר אלא הקלטה משיעור.ואמרתי כבר קודםבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך י"ז בטבת תשע"ד 00:23

תבדוק- אפי' אביא לך קישור http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t600713#6671306

יכול להיות שהתכוון ממש.אבל ניראה שלא .בכל אופן הנקודה שהרב מדבר עליה מובנת.צריך להיאבק בדעות הרוצות להפריד את הדת מהמדינה.

הרב אומר שם בברור:מרדכי

בס"ד

"צריך לקום, לחסום את כביש אחד, אני לא אומר בצחוק"

אה! מכאן ראיה שעד שלא הטחתי בך שאפי' לא שמעתבחורצ'יק

את ההקלטה ואפי' סברת וטענת "קראתי את כל המאמר"-באמת לא שמעת את ההקלטה שבה הרב אומר שהוא לא צוחק.ואולי בכלל אפי' לא שמעת את ההקלטה עדיין,אלא ראית את הציטוט בכתבה .

ועוד אתה רואה שהרב ידע שיחשבו שהוא צוחק לא צוחק שהוא לא מתכוון לנאמר אלא לדוגמה הזאת של לחסום כביש..אבל אני חושב שהכוונה היא לצעוק על זה 'לחסום כביש' אבל כמו שאמרתי גם אם זה ממש לצאת לחסום כביש (ועוד לא שמענו שמישהו מתלמידיו יוצא לחסום כביש) אז בסדר.שיהיה.או כמו שאתה נוהג לומר - אין הכי נמי.

יש לך מסקנות מעניינותמרדכי

בס"ד

אכן, באמת עברתי על זה פעם נוספת בכדי להיזכר בדברים שאמר הרב, אתה מרשה לי?

ואין לי מושג איזה משמע אחרת יש לדבריו של הרב חוץ משצריך לצאת לחסום, כנראה ממש קשה לכם, הממלכתים, לשמוע דברים "חמורים" שכאלה שקוראים "רח"ל" לחסום כביש. 

לא יודע מה עשית בפועל אני יודע שאמרת:"בחורצ'יק

"קראתי את כל המאמר".בזמן שזה שיעור (שהוא חלק ממנו בהקלטה באתר כיפה)

ולגבי חסימת כביש אתה עצמך אומר עכשיו שקשה לממלכתיים לחסום כביש אז איך ה-ממלכתי יורה זאת?

פפחחחח ‏ ‏כמה ‏טובי.ל.
שאנחנו ‏לא ‏תלמידים של ‏מחבר המאמר ‏הזה
אתה לא .רבים כן.ואם אינך קשור לרב מחבר המאמרבחורצ'יק

וכן לרב טאו .אתה לא מוכרח להגיב על זה.אבל אם אתה בכל זאת רוצה-תכבד.

אני ‏מכבד ‏את ‏דעת ‏האחרי.ל.
לא ‏את ‏חרטוטי ‏השכל ‏של ‏האחר
טוב אז לפי דבריך לא אכבד חיטוטי שכלך.בחורצ'יק
אני לא נותן נתונים מוטעים.אני אומר את דעתי אבלי.ל.

מי שאומר נתונים ועובדות לא נכונים הוא מבלבל תמוח

מה לא נכון שם? מוזמן להגיב עניינית.במקום לזרוק מילבחורצ'יק

מילים באוויר.

חחפייגליניזית

נקרעתי על זה: "דרכו של מרן הרב קוק היא להכיל את כל השיטות ולמצוא את האמת, הניצוץ האלוקי שבכל דבר, "

וואלה.. טוב לדעת..פפ..מת

אותי זה יותר הצחיק-די"מ

"מקובל לומר שהישיבה שממשיכה בצורה הכי מדויקת את דרכו של מרן הרב קוק זו ישיבת הר המור."

וואלה ממתי?

מהרגע ‏שהם ‏ביזו ‏אתי.ל.
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ט"ז בטבת תשע"ד 17:13

עריכה: אדון מנהל לא כועס, הוא סתםצריך לשמור על הפורום שברשותו 

ר' ‏אברום ‏שפירא ‏שמונה ‏לרהי ‏עי ‏הרציה ‏ופילגו ‏לו ‏את ‏הישיבה ‏.יש ‏לי ‏עוד ‏בטן ‏מלאה ‏עליהם  ‏

הבטן שלך לא משנה.בחורצ'יק
אז מי עוד יוסף חי? מי ?! בוודאי שהר המור!בחורצ'יק
עוד יוסף חי מעולם לא התיימרה להמשיך את דרכו,די"מ

אם חייבים לבחור אחת אז אולי מרכז,

אבל תכל'ס אי אפשר לדעת כי הוא הפטר לפני למעלה מ70 שנה,

ואם תרצה להגיד שהשאלה מי ממשיך דרכו של הרצי"ה אז וודאי שמרכז.

גם מרכז וגם הר המור..בחורצ'יקאחרונה
גם.פייגליניזית

כל ההיתמרות הזו, :-/

למה התיימרות..? את טוענת של תלמידתו?בחורצ'יק

מה הבעיה שהרב אבינר שהוא בעצמו תלמידו של הרצי"ה שהרצי"ה כמובן תלמידו במדיוק של מרן הרב זצ"ל מה הבעיה בכך שיאמר שהרב טאו מבכירי תלמידי הרצ"י הוא ממשיך דרכו של הרב זצ"ל?

הוא לא אמר השיטה שלך אלא שיטת מרן הרב קוק.בחורצ'יק

והוא בקיא ממך בשיטת הרב קוק זצ"ל

ויש ‏בקיאים ‏ממנוי.ל.
בתורת ‏הרב ‏קוק ‏ואם ‏הוא ‏מרשה ‏לעצמו ‏לחלוק ‏עליהם ‏אין ‏שום ‏סיבה ‏שאחרים ‏שקטנים ‏ממנו ‏לא ‏יחלקו ‏עליו
לא מובן מה כתבת..בחורצ'יק
הוא כותב שהר המור הם הממשיכים של הרב קוקי.ל.

וזה חרטא.

אתה אמרת שהוא בקיא ממני בתורת הרב ולכן אני לא יכול  על מה שהוא כתב.אז אמרתי שגדולים ממנו חלקו עליו

והוא לא שם עליהם אז אני מרשה לעצמי לא לשים עליו.מה מסובך עכשיו???

יש לדייק זה לא הרב טאו שאמר את זה,אלא כותב הכתבה.די"מ
גם אני התכונתי אל כותב הכתבה.חוץ מזהי.ל.

שהרב טאו רואה בעצמו כממשיך של הרציה ולא חולק על כותב הכתבה

ולמה באמת הוא לא?בחורצ'יק

ציטוט מאיזשהוא פורום בנושאדי"מ

ועוד דבר, הלילה הייתי בחתונה שם הרב טאו היה וניגשתי אליו לדבר איתו על השיעור התקיף שהיה השבוע, הוא אמר לי דברים חריפים עוד יותר, אבל בעיקר הוא התעניין מאין למוסדות שלנו הכסף עם כל הקיצוצים האלה? והוא כלכך השתתף בצער על הקיצוצים לחרדים ולכל הישיבות, ואמר שמצבם מאד קשה מכיון שאף על פי שהציעו להם הרבה כסף - הוא לא לקח כלום! זה אכן ראוי להערכה, ובאמת הוא אחד שלא שם מחסום לפיו ואומר את אמיתתו ברבים. הוא ממש עורר את הזעם של עוד מוסדות ורבנים על בנט וחבריו וזה בוודאי טוב - הוא יותר זעם על הרבנים של הציונות הדתית שיורים לעצמם כל הזמן ברגליים בהליכה שב"י אחר "אנשים שלא נכנסו לפתחו של בית מדרש ולא טעמו טעם תורה בחייהם" - כלשונו.

ידוע שהרב טאו הוא אחד הרבנים הבודדיםי.ל.

שאכפת לו מאד על עולם התורה.

לו היה נלחם על ישוב ארץ ישראל כמו שהוא נלחם על התורה או אומר להילחם עליה היינו היום בגוש קטיף

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך