עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ט בטבת תשע"ד 14:57
אז בבקשה, בואי נפסיק עם סיסמאות כשבתכל'ס לא עומד מאחוריהן שום דבר.
בכל מקרה, אם תחפשי בהיסטוריה שלהם תראי שאור לבן הוא כמו לחם אצלנו היהודים. זה העיקר של כל ארוחה. גם במסורת שלהם.
תראי, אני מאמין ברפואה טבעית.
רפואה טבעית היא רפואה שעובדת עפ"י העקרונות והחוקים הקיימים בטבע.
אני לא מאמין ברפואה על טבעית.
יחד עם זאת, אם היו מוכיחים לי שזה אכן עובד - הייתי מקבל את זה. אפילו בלי להבין את זה.
עד היום, נערכו לא מעט מחקרים בנושא ולא הצליחו להוכיח דבר כזה.
אם תצליחי להוכיח שטיפול הומיאופתי כלשהו שלך עובד - את יכולה לפנות לקרן ההשכלה של ג'יימס רנדי ולדרוש את מליון הדולרים שהוא הציע כפרס.
עד היום, גם מי שניסה לדרוש את הפרס, נסוג בו ברגע שהוא הבין שהוא יצטרך להעמיד את השיטה שלו במבחן.
אי אפשר להגיד: "יש לי טיפול שעובד אבל אני לא יכולה להסביר איך הוא עובד או שהוא באמת עובד" - כי אני יכול להגיד את זה גם על גירוד בבוהן הימנית: "יש לי טיפול שמרפא כל מחלה באמצעות גירוד בבוהן ימין". בבקשה. הנה עוד סוג של טיפול אלטרנטיבי שלא שונה במאומה מכל שאר הטיפולים האלטרנטיביים.
בעוד 200 שנה, גם מסורת תהיה לזה...
יש 2 דרכים להוכיח יעילות של טיפול:
1. יעילות סטטיסטית.
לוקחים קבוצה אחת מול קבוצה שניה, חלק מקבלים את הטיפול וחלק מקבלים טיפול דמה - ואז בודקים האם יש הבדל בין הקבוצות.
כאן, בודקים בדיוק את מה שאת רוצה - את הנפש. אותם אנשים שמקבלים תרופת דמה ואת הטיפול המוצע נמצאים באותו מצב נפשי בדיוק.
בעצם, מדובר על אפקט הפלצבו שזהו אפקט מאוד חזק ומאוד מוכר. אחת הדוגמאות לכך היא שגילו שתרופת דמה אדומה יעילה יותר מתרופת דמה ירוקה. זה חזק עד כדי כך.
עד היום, בכל פעם שעשו ניסוי כזה בטיפול אלרטנטיבי, על סמך התוצאות, לא ניתן היה להבדיל בין האנשים שקיבלו את טיפול הדמה לאלה שקיבלו את הטיפול האמיתי.
הדבר נכון במיוחד לגבי הומאופתיה.
2. הבנת המנגנון.
זה לרוב השלב השני - אחרי שמוכח שהטיפול עובד, אם לא בטוחים למה, אז מתחילים לחקור את זה.
מהבחינה הזאת, אין שום דרך להסביר את ההומאופתיה.
בכל מקרה, מספיקה הדרך הראשונה להוכחת יעילות הטיפול כדי שהוא יהיה מומלץ.
באופן כללי, אני לא מבין איך כל אותם מטפלים חיים בכפיפה אחת:
1. המדקר הסיני טוען שהכל ניתן לרפא באמצעות דקירות בחלק החיצוני של העור במקומות מסוימים.
2. הרפלקסולוג טוען שהאפשר לרפא הכל באמצעות לחץ בכפות הרגליים.
3. הכירופרקט טוען שאפשר לרפא הכל באמצעות מניפולציות על עמוד השידרה.
4. האירדיולוג טוען שאפשר לרפא הכל דרך אבחון בגלגל העין.
5. נטורופתיה - כל נטורופת מחליט על נטורפתיה משלו. למשל, יש נטורופתים שטוענים שחלב זה רעל ויש כאלה שממליצים לצרוך חלב.
6. תזונה לפי סוג הדם - שלא מסתדרת עם אף אחד מכל המטפלים האחרים בערך.
7. אורן זריף שמטפל באנרגיות.
נראה שאין לזה שום גבול וכל אחד מחליט על משהו חדש ואחר שניתן לפתור באמצעותו את כל הבעיות הרפואיות של האדם.
הדבר היחיד המשותף לכל אותם טיפולים הוא שהם מעולם לא הוכחו כיעילים.
ואני מסכים איתך - רופאים בודאי שלא יודעים הכל. אם הם היו יודעים הכל, המחקר הרפואי פשוט היה מפסיק.
אבל, הם כן יודעים יותר ויש להם כלים טובים יותר לטפל באנשים.
דווקא אם ההומאופתיה יש לי הכי פחות בעיה - כיוון שהיא לא יכולה באמת לגרום לבעיות כלשהן. (אלא אם המטפל ממליץ למטופל משהו בניגוד לעצת הרופא - ואז זה כבר מסוכן).
מבחינתי, מי שמוכן לשלם מאות שקלים על טיפול כזה - מגיע לו לשלם מאות שקלים על טיפול כזה.
רק כדי לאזן: אני גם חושב שמי שמשלם על אדוויל\נורופן\אדקס את המחיר שלוקחים עליו בבתי מרקחת הוא פראייר לא נורמלי.
קופסא כזאת עולה בין 40 ל-60 שקלים בעוד שאם קונים את התרופה תחת השם הגנרי שלה "איבופרופן" היא עולה רק כ-13 שקלים בלבד.