מחקר מעניין לידיעתכם בענין דיקור סינימינימאוס

השרשור נפתח סתם כי מזמן לא רבו כאן על רפואה משלימה ( לפחות יומיים...)

אז ככה:

חוברת של קופת חולים מאוחדת כתבו על כמה מחקרים שבוצעו בבתי חולים על דיקור סיני

קבוצות הדמה קיבלו לעיתים טיפול תרופתי ולעיתים דיקור בנקודות דמה

בכל המקרים ראו שהדיקור האמיתי יעיל כמו טיפול תרופתי בשונה מדיקור נקודות דמה  שלא כל כך עזר,

ובשונה מהטיפול התרופתי שהיו לו תופעות לוואי

אגב, יש רופאים קונבנציונלים שכבר מכירים בתופעת טבע המעניינת זאת

אותי אישית אורטופד בכיר מאוד שלח לדיקור (לא הלכתי אז אין לי המלצות)

יפה.ד.

רק צריך לראות שאכן זה מחקרים אמינים;

וכמו כן - לראות באיזה תחומים בדיוק זה עוזר (מן הסתם לא "פיתרון קסם" לכל דבר).

אפשר קישור לחוברת?ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ט"ז בטבת תשע"ד 12:29
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ט"ז בטבת תשע"ד 12:34

יש מחקרים שמעידים שדיקור סיני מועיל מעט יותר מפלסבו אבל הרבה פחות מתרופות במקרים של כאבים קלים ובחילות. 

לי אורתופד הציע פעם לקחת מגה-גלופלקס... זה לא אומר כלום. 

במקרה שלי פשוט היה מדובר באורתופד גרוע שלא ידע לקרוא צילום רנגטן וחשב שאין לי כלום אז הוא הציע לי פלצבו. 

קישור לחוברת? !מינימאוס

לא מעשי. קיבלתי אותה בדואר

סורי

טוב. חבל.ספק
חחחח מינימאוס מה עשית הדלקת את ספקחדשה דנדשה
עוד היית פותחת עוד שרשור פלצת בין יוקטנה לספק עקרת בית
אין לי עניין בוויכוח כזה יוקטנה

לא מתעניינת במחקרים של רפואה משלימה

יש בעיה גדולה לעשות מחקר כזה: טיפול ברפואה משלימה מעצם הגדרתו הינו אישי, ומותאם ספציפית לחולה, בניגוד לתרופה שיש לה מינון מוגדר שאמורים לתת באופן שווה לכל אדם.

יש לך בעיה עם מחקרים שמוכיחים לך שאת טועה...ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ט"ז בטבת תשע"ד 17:44
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ט"ז בטבת תשע"ד 17:39

אגב, גם טיפול של אורן זריף הוא "מעצם הגדרתו הינו אישי, ומותאם ספציפית לחולה, בניגוד לתרופה שיש לה מינון מוגדר שאמורים לתת באופן שווה לכל אדם."

טוב, אולי התמזל מזלנו לחיות בדורו של אדם ענק כמו אורן זריף. חיוך גדול

הוא כלכלן ענקאלעד

רק בזכות זה שווה ללמוד ממנו

אני תמיד שואל את הסטודנטים לתואר ראשוןספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ט בטבת תשע"ד 13:09

מי האיש הכי חכם בעולם. 

אף אחד אף פעם לא הצליח לענות לי נכון על השאלה הזאת... 

הוא עשה בית ספר לכל המטפלים למיניהם - הוא הבין שכל שיטת טיפול אפשר לבחון בכלים מדעיים אז הוא לקח את זה צעד אחד קדימה והחליט שהוא עצמו השיטה - ואת זה, אי אפשר לבחון. 

הבנאדם פשוט גאון. 

מסתבר שיש לך...ספק
לא עשתה כלום. פשוט הייתי שמח לראות את זה.ספק

לדעת נגד מה גילו שזה יעיל, כמה זה יעיל. 

את חושבת שאני לא הייתי שמח לשמוע על טיפול שעובד ושאין לו תופעות לוואי? רק הייתי שמח לדעת באיזה מצבים הוא עובד וכמה טוב הוא עובד. 

ספק - כאן אפשר לענות לך בפשטות -לב אמיץ

מיליארד סינים אינם טועים!

אם מליארד סינים לא יכולים לטעותאלעד

7 מליארד אחרים יטעו הרבה פחות.

בוא לא נקח ראיות וסימוכין ממדינה נחשלת ונכשלת כ"כ.

סבבה?

בתור מישהו שמכיר את סין מקרוב יותר מכל אחד אחר כאןספק

(כנראה - אבל אני בספק אם מישהו בילה שם יותר ממני מבין באי הפורום) - מיליארד סינים יכולים לטעות ועוד איך. 

בוא נניח שאכן מליארד סינים הולכים לדיקור סיני (והם לא...)

אתה יודע כמה סינים זכו בפרס נובל למדעים? 0!

אתה יודע כמה סינים מעשנים? 

אתה יודע כמה סינים מעשנים באוטובוסים? יורקים ברחוב? באוטובוסים? ברכבת? 

אתה יודע מהי תוחלת החיים שם? 

אתה יודע מה רמת זיהום האוויר בסין? 

אתה יודע מה הם אוכלים בסין? כמה בשר ושומן בשר הם אוכלים? 

והכי חשוב: כל מרפא טבעי מספר כמה זה גרוע לאכול אורז לבן - אז סתם שתדע, שאורז לבן נאכל בכמויות עצומות בסין ע"י כולם. 

ממשלת סין אוסרת לייצא אורז מסין כדי לעמוד בביקוש ובכל התקופה שהייתי בסין לא ראיתי פעם אחת אורז מלא בשום מקום. 

אז האם מליארד סינים יכולים לטעות? סביר להניח שכן... 

(אגב, אני מאוד אוהב את הסינים. אנשים מקסימים, מצחיקים, נחמדים, נדיבים וחמים. אין לי דבר וחצי דבר נגדם). 

ומה לך ולמרפאים טבעיים במחילה?אנונימי (פותח)

אם מילארד סינים אוכלים אורז לבן והם רזים ובריאים יותר מאיתנו, כנראה זה בסדר

אני לא גר במחילה, אני גר בבנין...ספק

תוחלת החיים שם קצרה ביותר מ-10 שנים מתוחלת החיים בארץ. הם לא יותר בריאים מאיתנו. 

(סין: 71.96, ישראל: 81.76). 

רזים? כן, הם יותר רזים - כמובן שלא כולם וגם שם יש שמנים ולא מעט - אבל זה לאו דווקא בגלל מה שהם אוכלים. 

תרכיב אנשים בריקשה כל היום ולא משנה מה תאכל, אתה תהיה רזה. 

כשהוקמה מדינת ישראל ואנשים כאן יבשו ביצות ובנו מסילות רכבת - גם הם לא היו שמנים ואיכות האוכל אז לא היתה יותר טובה מאיכות האוכל היום. 

נוסיף לזה את השפעות הגנטיקה על הענין - והרזון שלהם הוא ממש לא תוצאה של המזון שהם אוכלים. (לפחות לא רק בגללו). 

ואין לי שום דבר נגד אורז לבן - כשאני אוכל אורז, הוא לבן...

רק ציינתי את הסתירה המעניינת: מצד אחד, יש סוג של קונצנזוס בקרב מטפלים אלטרנטיביים כאלו ואחרים שאורז לבן הוא לא בריא ויש לאכול אורז מלא. 

ומן הצד השני, הם טוענים ש"מליארד סינים לא טועים" למרות שהם אוכלים כמויות עצומות של אורז לבן. 

משהו כאן לא מאוד הגיוני. זה הכל. 

אגב, זה אומר שאת בודהיסטית?ספק

כנס אלי פעם לטיפול. נראה לך מה זה.לב אמיץ

תראה- הסינים היום - משהו לא טוב עובר עליהם, ולא הייתי לוקחת מהם דוגמא כמעט לכלום, אבל את המסורת הטיפולית אי אפשר לבטל.

אני לא מבינה בדיקור סיני אני הומאופתית. אני רק יכולה להעיד שהצלחנו לרפא יפה ועוד לא אמרנו את דברנו האחרון.

לגבי איזה מצבים, וכמה זה עובד - על זה אני יכולה לומר רק זאת: לא תוכל לכמת סטטיסטית הצלחה של תרופה הומאופתית בודדת משום שזו בדיוק המהות של הטיפול ההומאופאתי : הוא פועל על הנפש וכך מרפא את הגוף. (הכי קרוב למדעי - ניתן  לומר שהוא פועל על מערכת העצבים). 

מכיוון שמבנה הנפש (או הנטיות האישיותיות) הוא בודאי יחודי לכל אחד לא ניתן לערוך מחקר כזה.

עכשיו ודאי תקפוץ ותגיד אם כך זה לא מדעי.

אענה לך כך: יש מי שמקיף עצמו בקישורים, מחקרים וממצאים, ויש מי שמוכן להתרומם טפח מעל המדעי והביולוגי ולראות את המשקל הרב שיש לנפש בחולי ובבריאות. ברווח הזה שבין הנפש לגוף נכנסת ההומאופתיה.

אין תשובה מדעית לאיך פועלת ההומאופתיה אבל יש בטיפול ההומאופתי  תשובה "לכל ריס וציפורן" . אפילו לתסמינים מטרידים שלרופאים אין תשובה עליהם.

ועד כאן. על זה באמת אין טעם להתווכח.

סבבה. פעם גם לא היו מליארד מהם...ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ט בטבת תשע"ד 14:57

אז בבקשה, בואי נפסיק עם סיסמאות כשבתכל'ס לא עומד מאחוריהן שום דבר. 

בכל מקרה, אם תחפשי בהיסטוריה שלהם תראי שאור לבן הוא כמו לחם אצלנו היהודים. זה העיקר של כל ארוחה. גם במסורת שלהם. 

תראי, אני מאמין ברפואה טבעית. 

רפואה טבעית היא רפואה שעובדת עפ"י העקרונות והחוקים הקיימים בטבע. 

אני לא מאמין ברפואה על טבעית. 

יחד עם זאת, אם היו מוכיחים לי שזה אכן עובד - הייתי מקבל את זה. אפילו בלי להבין את זה. 

עד היום, נערכו לא מעט מחקרים בנושא ולא הצליחו להוכיח דבר כזה. 

אם תצליחי להוכיח שטיפול הומיאופתי כלשהו שלך עובד - את יכולה לפנות לקרן ההשכלה של ג'יימס רנדי ולדרוש את מליון הדולרים שהוא הציע כפרס. 

עד היום, גם מי שניסה לדרוש את הפרס, נסוג בו ברגע שהוא הבין שהוא יצטרך להעמיד את השיטה שלו במבחן. 

אי אפשר להגיד: "יש לי טיפול שעובד אבל אני לא יכולה להסביר איך הוא עובד או שהוא באמת עובד" - כי אני יכול להגיד את זה גם על גירוד בבוהן הימנית: "יש לי טיפול שמרפא כל מחלה באמצעות גירוד בבוהן ימין". בבקשה. הנה עוד סוג של טיפול אלטרנטיבי שלא שונה במאומה מכל שאר הטיפולים האלטרנטיביים. 

בעוד 200 שנה, גם מסורת תהיה לזה... 

יש 2 דרכים להוכיח יעילות של טיפול: 

1. יעילות סטטיסטית. 

לוקחים קבוצה אחת מול קבוצה שניה, חלק מקבלים את הטיפול וחלק מקבלים טיפול דמה - ואז בודקים האם יש הבדל בין הקבוצות. 

כאן, בודקים בדיוק את מה שאת רוצה - את הנפש. אותם אנשים שמקבלים תרופת דמה ואת הטיפול המוצע נמצאים באותו מצב נפשי בדיוק. 

בעצם, מדובר על אפקט הפלצבו שזהו אפקט מאוד חזק ומאוד מוכר. אחת הדוגמאות לכך היא שגילו שתרופת דמה אדומה יעילה יותר מתרופת דמה ירוקה. זה חזק עד כדי כך. 

עד היום, בכל פעם שעשו ניסוי כזה בטיפול אלרטנטיבי, על סמך התוצאות, לא ניתן היה להבדיל בין האנשים שקיבלו את טיפול הדמה לאלה שקיבלו את הטיפול האמיתי. 

הדבר נכון במיוחד לגבי הומאופתיה. 

2. הבנת המנגנון.

זה לרוב השלב השני - אחרי שמוכח שהטיפול עובד, אם לא בטוחים למה, אז מתחילים לחקור את זה. 

מהבחינה הזאת, אין שום דרך להסביר את ההומאופתיה. 

בכל מקרה, מספיקה הדרך הראשונה להוכחת יעילות הטיפול כדי שהוא יהיה מומלץ. 

באופן כללי, אני לא מבין איך כל אותם מטפלים חיים בכפיפה אחת: 

1. המדקר הסיני טוען שהכל ניתן לרפא באמצעות דקירות בחלק החיצוני של העור במקומות מסוימים. 

2. הרפלקסולוג טוען שהאפשר לרפא הכל באמצעות לחץ בכפות הרגליים. 

3. הכירופרקט טוען שאפשר לרפא הכל באמצעות מניפולציות על עמוד השידרה. 

4. האירדיולוג טוען שאפשר לרפא הכל דרך אבחון בגלגל העין. 

5. נטורופתיה - כל נטורופת מחליט על נטורפתיה משלו. למשל, יש נטורופתים שטוענים שחלב זה רעל ויש כאלה שממליצים לצרוך חלב. 

6. תזונה לפי סוג הדם - שלא מסתדרת עם אף אחד מכל המטפלים האחרים בערך. 

7. אורן זריף שמטפל באנרגיות. 

נראה שאין לזה שום גבול וכל אחד מחליט על משהו חדש ואחר שניתן לפתור באמצעותו את כל הבעיות הרפואיות של האדם. 

הדבר היחיד המשותף לכל אותם טיפולים הוא שהם מעולם לא הוכחו כיעילים. 

ואני מסכים איתך - רופאים בודאי שלא יודעים הכל. אם הם היו יודעים הכל, המחקר הרפואי פשוט היה מפסיק. 

אבל, הם כן יודעים יותר ויש להם כלים טובים יותר לטפל באנשים. 

דווקא אם ההומאופתיה יש לי הכי פחות בעיה - כיוון שהיא לא יכולה באמת לגרום לבעיות כלשהן. (אלא אם המטפל ממליץ למטופל משהו בניגוד לעצת הרופא - ואז זה כבר מסוכן). 

מבחינתי, מי שמוכן לשלם מאות שקלים על טיפול כזה - מגיע לו לשלם מאות שקלים על טיפול כזה. 

רק כדי לאזן: אני גם חושב שמי שמשלם על אדוויל\נורופן\אדקס את המחיר שלוקחים עליו בבתי מרקחת הוא פראייר לא נורמלי. 

קופסא כזאת עולה בין 40 ל-60 שקלים בעוד שאם קונים את התרופה תחת השם הגנרי שלה "איבופרופן" היא עולה רק כ-13 שקלים בלבד. 

המלצה על ספר שימצא חן בעיניךיוקטנה

מתוך וויקיפדיה:

"בספרו משנת 2006 "יש אלוהים?" (The God Delusion) מצהיר ריצ'רד דוקינס כי "אין שום סיבה להתנצל על היותך אתאיסט. להפך, זהו דבר שיש להתגאות בו, בעמידה זקופה ובמבט בוטח אל האופק, שהרי אתאיזם מעיד כמעט תמיד על עצמאות בריאה של הנפש..."‏ בספרו טוען דוקינס כי בורא על-טבעי אינו קיים, וזאת באופן כמעט ודאי, ושהאמונה הדתית היא אשליה בלבד. זהו ספרו הפופולרי ביותר של דוקינס עד כה: הוא נמכר בלמעלה ממיליון וחצי עותקים באנגלית, ותורגם ל-31 שפות, בהן עברית.

דוקינס מאמין כי אתאיזם הוא אך הרחבה הגיונית של הבנתנו את תהליכי האבולוציה וכי הדת אינה תואמת את המדע.

לערך בוויקיפדיה

אבל לספר הזה אין קשר למדע.ספק

ישנם 2 סוגי שרלטנים בנושא זה: 

1. אלה שטוענים שהם יכולים להוכיח שאין בורא לעולם. 

2. אלה שטוענים שהם יכולים להוכיח שיש בורא לעולם. 

ריצ'רד דוקינס הוא אדם חכם מאוד - אבל כאן הוא קפץ מעל הפופיק. 

יש לא מעט מדענים דתיים שמאמינים באמונות שונות - מאיינשטיין שהאמין בבורא לעולם אבל לא בהשגחה פרטית ועד לרומנוג'אן שהאמין באלה נאגירי. 

יש גם כמובן מדענים יהודים דתיים, קתולים וטוב... לא מכיר מוסלמים... שאפילו זכו בפרס נוכל על עבודתם. 

אף אחד לא יודע מה קדם למפץ הגדול. אין שום דרך אפילו להניח מה קדם לזה. 

לכן, זה ענין של אמונה ואמונה בלבד. 

כנל רפואה משלימהיוקטנה

ישנם 2 סוגי שרלטנים בנושא זה: 

1. אלה שטוענים שהם יכולים להוכיח שרפואה משלימה עובדת.

2. אלה שטוענים שהם יכולים להוכיח שרפואה משלימה לא עובדת.

זה עניין של אמונה, ואמונה בלבד.

אבל אפשר להוכיח שהיא לא עובדת... עשו את זה.ספק

אי אפשר להוכיח שהיא עובדת... כי היא לא... 

והוכיחו שרפואה מערבית עובדת. 

אז כן אפשר להוכיח שרפואה מערבית עובדת ושטיפולים אלטרנטיביים לא עובדים. 

זה ענין, עשו את זה...

יחי ההבדל הקטן... 

זהו שלא יוקטנה
זהו שכן ספק
אז סגרנו - אתה שרלטן מהסוג השני יוקטנה
לא. אני כותב את האמת. השרלטנית זו את.ספק

ולב אמיץ היא תמימה שבאמת מאמינה במה שהיא כותבת. 

אי אפשר לדבר על מדע עם מישהי שלא יודעת מה זהספק

זה פשוט בזבוז של זמן. 

דת היא אמונה ולא מדע - אי אפשר לבדוק. אי אפשר להוכיח או להפריך. זו ההגדרה של אמונה.  

רפואה היא מדע ולא אמונה - אפשר לבדוק ואפשר להפריך ולהוכיח. זה מדע. 

לכן אמונה היא תפיסת עולם שבה נדע מי צודק רק אחרי ביאת גואל או אחרי 120 ומדע אפשר לדעת באמצעות ניסוי. 

באמת, ליבי ליבי עלייך שלא השכלת לנצל את כל שנות חייך כדי לעשות משהו משמעותי עם עצמך ועכשיו את מנסה לתת לחיים שלך משמעות באמצעות הפצת קונספירציות ודיסאינפורמציה וביטול כל ההישגים שאנשים אחרים ולמעשה, כל עולם המדע עשו רק כדי שתרגישי טוב עם עצמך. 

זה עצוב לראות את זה. 

באמת. 

אגב, אם את באמת רוצה להראות לכל עולם המדע מה זה, את תמיד יכולה לעלות לבנין עזריאלי ולנסות להוכיח לכל אותם פיסיקאי מהאוניברסיטאות שאין באמת גרביטציה. 

אם תצליחי לעשות את זה - את תראי לכל עולם המדע שאת צודקת וכל המדענים בעולם טועים... 

לו רפואה היתה מדע - היו לה 100% הצלחהיוקטנה

רפואה בהחלט מתבססת על מדע, אבל היא איננה מדע בפני עצמו.

פיזיקה היא מדע, כימיה היא מדע - כל מה שאפשר לשים בנוסחא ו/או לשחזר בדיוק.

לא נמאס לך לעשות צחוק מעצמך? מה נסגר?ספק

יש הבדל בין מדעים מדויקים לבין מדעי הטבע. 

הרפואה היא מדע. לא מדע מדויק, אבל בהחלט מדע. 

יפה התקדמנו. עכשיו בוא נחזור לדבר על נושא החיסוניםיוקטנה

כי אולי זה לא מדויק לטעון שהם עובדים או בטוחים

בדקו את זה סטטיסטית וביולוגית - הם בטוחיםספק

ויעילים. 

החישוב הוא מאוד פשוט - לוקחים המון המון אנשים שקיבלו חיסון ורואים האם היתה איזו חריגה בריאותית כלשהי בקרבם יחסית לאנשים שלא חוסנו.

אם לוקחים המון המון אנשים - ולא גילו חריגה כזאת - אז החיסון בטוח.

חשבתי שכבר עברנו את השלב הזה...

מעבר לזה, גם בודקים האם מבחינת התרכובת - ידוע שהחומרים הללו עשויים לגרום נזק.

אני לא מבין מה את רוצה - ככה עושים מחקר. 

חשבתי שלפחות את זה את יודעת. 

בדקו וחקרו הרבה פרוצדורות ותרופות שהורדו מהמדפיםיוקטנה
לא הרבה. מעט מאוד ביחס למה שקייםספק

ואדרבא - זה רק מראה לך שיש פיקוח אינטנסיבי על הענין והוא נמצא תחת בקרה מתמדת וביקורת עצמית.  

אני מרגיש הרבה יותר טוב כשאני יודע שזה המצב. 

חיוך

בואי נחזור לדבר על עגבניות - האם הן מסרטנות?ספק

האם את בטוחה שעגבניה לא מסרטנת? אולי זה לא מדויק לטעון שעגבניה לא מסרטנת... קורץ

אשמח לנהל דיון ענייני יוקטנה
זה מאוד ענייני - אי אפשר להוכיח ששום דבר בטוחספק

אין דבר כזה. 

את דורשת את הבלתי אפשרי - אני דורש את אותו הדבר. 

אם את מסוגלת להוכיח לי שעגבניה בטוחה לאכילה ב-100%, אני אוכיח לך באותה צורה שהחיסונים בטוחים. 

זה מה שנקרא בסלנג המקומי: "לך תוכיח שאין לך אחות". 

אי אפשר!

יפה. אז יש מצב שמתנגדי החיסונים יצחקו אחרוניםיוקטנה
לא תתחרט אז שהתנסחת בצורה כל כך אומללה?
יש מצב תמיד להכל. אבל יש יותר סיכוי שיקרה ההיפךספק

ושנשים שלא חוסנו ימותו או יפגעו בעובר שלהם פגיעה שאותה היו יכולות למנוע בקלות אם היו מתחסנות. 

חשבתי שהענין הזה ברור. 

לפי כל הידוע לנו ולפי כל המחקרים שנעשו - כדאי לחסן נשים הרות נגד שפעת. 

זה מבוסס על ניסויים ולא על משאלות ליבה של יוקטנה שרוצה שהכל יהיה "טבעי".,.

לא נחקר לפי אמות מידה מקובלות בשאר שטחי רפואהיוקטנה
איך אומרים היום? "פה חשדתי"…
אבל את ******. כרגיל. זה כן.ספק
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך כ' בטבת תשע"ד 08:22

זה שאין לך מושג מה קורה בעולם המדע - זו בעיה שלך. 

לחוקרים שחקרו ולמגזינים שפירסמו יש יותר ידע לגבי אמות המידה במקובלות בעולם הרפואה ממך. אני מבטיח לך. 

הם עוסקים בזה כל החיים שלהם לעומתך שקראת כמה קשקושים באתרי קונספירציה של אנשים שככל הנראה לא היו מתקבלים לבי"ס לרפואה גם אם הם היו מתחרים על מקום מול אוראנג-אוטן. 

אגב, על איזה מחקר את מתבססת כשאת אוכלת עגבניות? איך בוצע המחקר? 

תראי, אלעד עשה איתך חסד גדול ונעל את השרשור ההוא. הוא נתן לך את הסולם הכי טוב והכי גבוה לרדת מהעץ. את בטוחה שאת רוצה להמשיך לעשות צחוק מעצמך בכח? 

לא היו מאשרים תרופה לנשים הרות בלימחקר קליני מבוקריוקטנה
בעוד שחיסונים ממליצים לנשים הרות לפי "שיטת מצליח".
לא פעם מגדילים לעשות ולא אוספים נתונים על תופעות לוואי בטענה שאין הן קשורות לחיסון ובכך מונעים ממידע להאסף.
בעידן הנוכחי זה הופך קשה יותר ואנשים מצליחים להחשף למידע בדרכים אחרות.
גפ אם הן לא מדעיות מספיק לדעתך
למה את מתעקשת לשקר? עשו מחקריםספק
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך כ' בטבת תשע"ד 08:21

אם היה לך מושג מה זה קליני ומה זה מבוקר זה היה נפלא. זה שאין לך טיפת ידע ואת מנסה להשתמש במילים שייצרו רושם כאילו שיש לך מושג על מה את מדברת - זה ילדותי וטיפשי. 

ראית בעצמך את האבולוציה של עלוני החיסונים. בהתחלה, עד לפני 4 שנים לא המליצו לחסן. 

לאחר מכן, לא היתה המלצה חד משמעית למעט לנשים בסיכון לסיבוכי שפעת. 

השנה, כבר שונו העלונים והמליצו לכל הנשים ההרות להתחסן בגלל שנערכו מחקרים עדכניים. 

אף אחד לא ממליץ שום דבר לפי שיטת מצליח. יש את ה-FDA שמאשרים כל ניסוי בדרך לניסויים בבני אדם. 

תמיד אוספים את כל המידע הרלבנטי - שוב, לא לפי שיטת יוקטנה, ב"ה, כי אם האוניברסיטאות ומרכזי המחקר היו עורכים מחקרים לפי שיטת יוקטנה - היינו היום חיים במערות ומתים מדלקת בבוהן. 

בעידן הנוכחי לקונספירטורים יותר קל להפחיד אנשים תמימים שלא טורחים לבדוק את המידע שאותם ******* מפיצים. 

שקרים, שקרים ועוד שקרים. זה כל מה שניתן למצוא באתרים הללו. 

אני אמנם אוהב לצחוק ואת גורמת לי להרבה צחוק - אבל את מסכנת חיים של אנשים. לא חבל? 

היה ממש נחמד לשוחח איתך כשהשתדלת לדון בצורה נעימה!יוקטנה

הלוואי שתחזור לזה.

אני מזמינה אותך לשקול ביטויים שיחליפו את ההאשמה בשקר, שמכילה בתורה כוונה רעה, שאני בטוחה שאתה יכול לתאר לעצמך שאני חפה ממנה.

(למשל: "את טועה" או "אני לא מסכים עם הקביעה שלך" או אפילו: "כרגע הנתונים שבידי מראים אחרת" ועוד)

אם לחזור לעניין - אני לא מכחישה שיש גורמים שונים שמרוצים מאוד מרמת המחקר שנערך בחיסונים.

עם זאת, אני ואנשים אחרים, בהם גם רופאים רבים (רגילים), מחזיקים בביקורת מנומקת על מידת היעילות והבטיחות של חיסונים שונים.

כתבה זו שאיחלה לי סרטן...ספק
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך כ' בטבת תשע"ד 08:20

אני לא מאשים - אני מוכיח שאת *****,*****,**************

מההתרשמות שלי ממך - את ******,***********

לשמחתנו, אף גורם מדעי אפילו לא יטרח להתייחס עלייך - אם זה יתרחש במקרה יום אחד, אפשר יהיה לסגור את כל האוניברסיטאות ומרכזי המחקר בעולם ולחזור לגור במערות. 

הידע המדעי שלך הוא 0 ואת לא במצב שאת בכלל יכולה להביע דעה על רמת המחקרים השונים בשום דבר - אין לך בכלל מושג מה זה מחקר אז ברור שאת לא יכולה להביע דעה בנושא. 

כשאת מחווה דעה בנושאי רפואה או מדע ומחקרים מדעיים זה כמו שמינו את עמיר פרץ לשר ביטחון. אותו גיחוך הזוי ותדהמה אדירה. 

זה כמו שאלון מזרחי יביע את דעתו בנוגע לפילוסופיה היוונית הקדומה. 

זה כמו ששלומי ארבייטמן יעביר שיעורי אנגלית... באוניברסיטה...  (תראי את הסרטון ותביני)

אוי, שכחתי שאת לא יודעת אנגלית - הקטע הוא, שהוא מגמגם ומדבר אנגלית כמו ילד בן 3. לא אמורים לדבר כמו שהוא מדבר... 

את וקונספירטורים רבים - בהם שני רופאים שלא הצליחו למצוא עבודה באף קופת חולים - מחזיקים באמונה דתית לוהטת חסרת כל נימוק שחיסונים זה רע ואין שום דבר על פני כדור הארץ שיגרום לכם לחשוב אחרת. 

99.999% מהרופאים בעולם מחזיקים בדעה שאותם רופאים הם שרלטנים חסרי כשרון ויכולת לעבוד כרופאים. 

לכן, אני לא מנסה לשכנע אותך - אני מנסה שאף אדם תמים לא ייפול בפח המסוכן שאת טומנת לו. 

את **********.

כבר כתבתי לך שגם הקב"ה בעצמו לא יוכל לשכנע אותך - ואת יודעת שזה נכון - אז ודאי שאני לא אוכל לשכנע אותך. 

אני רק מביא את הדברים כהוויתם שחלילה אף הורה לא יאמין לשקרים שלך ויסכן את בריאות ילדיו בגללם. 

כמו שכבר כתבתי, את אדם *********.

גם יכול להיות שעגבניה מסרטנת - אז למה את אוכלת?ספק

כי ככל הידוע לנו, זה בטוח לאכול עגבניות ויש להן ערכים תזונתיים שככל הידוע שלנו הם טובים ומועילים. 

האם יכול להיות שנגלה בעתיד שעגבניות מסרטנות? בודאי. 

האם את יכולה להתחייב שזה לא יקרה? לא! 

אבל ככל הידוע לנו כיום - עגבניות הן בטוחות ומזינות- אז אנחנו אוכלים עגבניות. 

אגב, גם פיסיקה היא מדע סטטיסטי.ספק

זה מה שאלברט איינשטיין הגדול לא היה מוכן לקבל וטבע את המשפט המפורסם שלו: "א-לוקים לא משחק בקוביות". 

(ואני חושב שבוהר היה זה שענה לו: "אלברט, תפסיק להגיד לו איך להשתמש בקוביות שלו"). 

כמו שרופא אחד אמר לי פעם: "בטוח זה רק המוות". (מורבידי, אבל נכון. למעט במקרה של אליהו הנביא... ). 

גבירתי! גם כוח הכבידה הוא לא "מדוייק"! את רצינית?!ender13

יתכן שבנסיבות מסויימות כח הכבידה לא יעבוד.

תשתיתי החלטות חשובות בחייך על הספק הזה?! את פשוט לא מוותרת.

בלתי רציונלית.

אני מצטער על ההתפרצות, אבל מזמן לא נתקלתי בכזו התעקשות על טיעונים בלתי רציונליים.

מעניין.. דרך ההוכחה שלך...ender13

את לא טוענת שהוא טועה, אלא "הנה תראה הכופר הזה משתמש בטיעון שלך"

אני טוען לחוק גודווין וסוגר את הדיון.

שקרן. אף תחום לא מתיימר "לרפא הכל"יוקטנה

(אולי חוץ מרפואה מערבית...)

מטפל טוב ידרבן אותך להכניס שינויים באורח החיים.

תבדקי באתרים של אותם מטפלים ותראי בעצמךספק
האתר של הנטורופתיה? לשאול את רזי ברקאי איפה זה? יוקטנה
כנסי לאיזה אתר שתרצי. תבחרי.ספק

אני אקל עלייך: תמצאי לי אחד שלא טוען את זה... בהצלחה.  

אוי ספק ספק... מה יהא עליך?יוקטנה
כל האתרים הללו טוענים שהם יכולים לרפא הכלספק

או לפחות לעזור בלרפא הכל. 

מסרטן ועד בעיות פוריות דרך אקנה ובעיות עיכול. 

גם רופאים טוענים שהם יכולים לעזור בלרפא הכל...יוקטנה

אנא הבא ציטוט מהאתרים הנל שטוענים שהם "יכולים לרפא הכל".

לא נכון. תשאלי כל רופא - הוא יגיד לך שלא. עוד שקר.ספק

כל רופא יגיד לך שהרפואה לא יכולה לרפא הכל. כל רופא! 

תפתחי את הקישורים ותראי בעצמך. הם נותנים רשימה של דברים וחוץ מזה... גם שהם עוזרים לגוף להתגבר על כל מחלה כי הכל קשור אחד לשני וכו'... 

יודעת מה? בואי נעשה ניסוי. תתקשרי לכל אחד מאותם אתרים ותגידי להם שאת סובלת מהבעיה הכי מופרכת שעולה על דעתך ונראה אם אחד מהם יגיד לך שבזה הוא לא מטפל. מה את אומרת? 

התכוונתי שהם לא מתחייבים לריפוייוקטנה
אין לי מידע מי עוסק במה.בניגוד לרפואה מערבית הם מטפלים בגורם למחלה במקום בסימפטומים
הם מטפלים בארנק של המטופל...ספק

מטפלים טבעיים יודעים לרפא דבר אחד בלבד ובצורה מושלמת - ארנק שמן. 

טוב שאין לי קישור לחוברת אה?מינימאוס
או לא. לא. זה בדיוק מה שאני טוענת-לב אמיץ

לא מדובר בשתי קבוצות שיש להן מכנה משותף. אפילו לא מדובר בשני אנשים העומדים זה מול זה ומבחינה רפואית יש להם הגדרה רפואית נפשית  קלינית זהה. כל אחד מאיתנו הוא יחודי ואפילו אם ההגדרה זהה (אגב ההגדרה הרפואית לעולם לא נותנת מקום לניואנסים דקים),  מבחינתי כהומאופתית אני תמיד אחפש את הפרופיל היחודי - קווי אישיות יחודיים ותסמינים פיזיים הספציפיים לאותו מטופל.

לכן היעילות הסטטיסטית אינה תקפה כאן.

ולגבי הבנת המנגנון - על זה כבר הסכמנו לא להסכים.

מה שכן לא תוכל להתייחס בביטול לספרות ההומאופתית העניפה שנאספה עד עתה.

שאלת איך חיים כל סוגי הטיפולים בכפיפה אחת? אני פה כדי לייצג את ההומאופתיה. ואפילו לא צריך להאמין בזה. זה פשוט עובד.

אני מאחלת לך חיים ארוכים ובריאים אבל אם חלילה אי פעם יש צורך,  אתה מוזמן להתנסות ולערוך מחקר פרטי משלך.

אבל זה מה שבדקוספק

לקחו מישהי כמוך, למשל שתטפל בחלק מהאנשים ולקחו מישהו כמוני שיטפל בקבוצה שתקבל טיפול דמה. 

כמובן שלקחו אנשים שהתלוננו על אותם סימפטומים בכל מחקר שכזה ובחנו אותו עבור מספר מקרים שונים של סימפטומים. 

את עשית את עבודתך נאמנה ואני נתתי להם לשתות כוס מים. 

התוצאות ב-2 הקבוצות היו זהות. 

היעילות הסטטיסטית היא בדיוק מה שבדקו כאן. 

אני יכול להתייחס בביטול לכל מה שהוכח כלא יעיל. עובדה שאני עושה זאת. 

הומאופתיה זה מים. זהו. זה מה שגילה כל מחקר שבדק את הענין. 

אני מוכן להתנסות בעצמי - אם זה יהיה בחינם ולא יעלה מאות שקלים לשעה של טיפול... 

בקיצור, כפי שכתבתי, זה מאוד קל לומר: "יש לי טיפול שאני לא יודע להסביר איך הוא עובד או שהוא באמת עובד - אבל תסמכו עליי שהוא עובד ותשלמו לי על זה מאות שקלים לטיפול".

זה בדיוק מה שגם אורן זריף עושה. האם את חושבת שהוא באמת מרפא אנשים? 

אתה כנראה לא שם אם אתה ממשיך לדבר במדעית.לב אמיץ
לא הבנתי איפה הבעיה בדיוק. מה זה לא בודק טוב?ספק
סליחה, קפץ לי.לב אמיץ

אבל לגבי הסיפא של דבריך : דע לך שטיפול הומאופתי אם ניתנת התרופה הלא נכונה או המינון הלא נכון, בהחלט יכול להזיק - להחמיר תסמינים קיימים או לחולל תסמינים נוספים.

במקרה של ההומאופתיה לא תקף הכלל ש"אם לא יועיל לא יזיק". התרופה צריכה להתאים בדיוק.

הרעלת מים היא אכן מסוכנתספק

אבל אדם נורמלי לא מגיע למצבים כאלה בד"כ. 

זה משהו שאני מוכן לעשות בכיף - אני מוכן לקחת את התרופות ההומאופתיות החזקות והמסוכנות ביותר במינון אסטרונומי סתם ככה. 

אפילו אם תגידי לי שזה רעל שיהרוג אותי במקום - כל זמן שמדובר במשהו הומאופתי כמובן.  

מתי שתרצי. 

טוב, אין טעםלב אמיץ

להמשיך את הדיון. אתה סתם מתנגח.

נו, אז בואי ננסה. מה אכפת לך?ספק
אנשים בכל העולם לוקחים מינוני יתר של תרופות הומאופתיות רק בשביל להוכיח את הנקודה הזאת. יוטיוב מלא בסרטונים של אנשים שלוקחים 40-50 כדורי שינה הומאופתים במכה אחת. 

ג'יימס רנדי וסיימון סינג עושים את זה בכל הרצאה שלהם. 

הנה, יש לך הזדמנות גם להוכיח שאני טועה וגם להרוג אותי על הדרך בהסכמתי. לכל הפחות זה יגרום לי להפסיק לנגח... אני רואה כאן רק פלוסים מבחינתך... 

תשלחי לי בדואר ואני אצלם הכל בוידאו ואעלה לכאן את הסרטונים. מה את אומרת? 

לזה אני מסכימה לענות. (למרות שאני לא רואה טעם)לב אמיץ

הידעת שהומאופתיה פועלת כמו מנות דחף של חיסונים (אלה שנכנסת למלחמת עולם עם יוקטנה לגביהם).

הפלא הגדול הוא שאין משמעות לכמות שנוטלים. אפשר לקחת טיפה אחת על הלשון ואפשר לשתות בפעם אחת דלי שלם ואין הבדל.

הדוגמא שהבאת לחלוטין לא מפתיעה והיא נכונה. אין משמעות לכמות.

יש משמעות למינון (או בהומאופתית - לרמת הדילול הראשוני שנעשה). ויש משמעות אדירה למס' הפעמים שנוטלים את התרופה - ממש כמו מנות דחף של חיסון.

ועוד נקודה מופלאה: ככל שהחומר מדולל יותר כך הוא עוצמתי יותר, חזק יותר.

זה פועל בניגוד להגיון ובטח בניגוד לחוקי המדע. אבל מה שחשוב הוא שזה פועל.

אבל אני לא מעוניינת לשכנע אותך. עבורי זהו אינו נושא לצחוק או לויכוח עקר. די לי בכך שיש   לי ולאחרים הכלים להועיל, לסייע ולרפא חולים.

הומאופתיה לא פועלת בכלל. זה דבר ראשון.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ' בטבת תשע"ד 00:52
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ' בטבת תשע"ד 00:04
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ' בטבת תשע"ד 00:02
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ט בטבת תשע"ד 23:57

אני מוכן לקחת את המינון הכי מסוכן של ה"תרופה" ההומאופתית המסוכנת ביותר. מה שתרצי - אני אקח. 

שום בעיה. 

אני מוכן ליטול את ה"תרופה" בכל מינון וכמה פעמים שתרצי. אני מבקש שתנסי להרוג אותי באמצעות הומאופתיה. 

אני כ"כ בטוח שזה קשקוש - שאני מוכן לשים את חיי בכפי לצורך הענין. עד כדי כך אני משוכנע. 

הומאופתיה זה מים. רמות הדילול בהומאופיה - הן אסטרונומיות. יש רמות דילול מסוימות שזה כאילו לקחת מולקולה אחת של חומר ולשים בבריכה שגודלה 20 פעמים במערכת השמש. 

זה מגוחך בכלל לחשוב שזה משפיע - ואכן, בכל מחקר וניסוי שנערכו, זה לא עבד. (כן, כן, אי אפשר לבדוק את זה מדעית... גם את אורן זריף אי אפשר לבחון מבחינה מדעית - אז את מאמינה שמה שהוא עושה עובד?)

את רוצה לעזור למישהו? תעזרי לי. אני רוצה למות מתרופה הומאופתית. אני משתוקק לכך. כל רצוני בחיים מסתכם בלהיות הראשון בהיסטוריה שמת מתרופה הומאופתית. 

אז למה שלא תעזרי לי? אני מתחנן. תעזרי לי! 

זה לא צחוק או ויכוח עקר - אני מוכן לסכן את חיי לצורך הענין. אין פה טיפת צחוק. אני מוכן לעשות את זה מול מצלמות ובמעקב מלא. 

השאלה היא אם את מוכנה לגלות שהומאופתיה היא קשקוש? 

אני מבין שזוהי הפרנסה שלך - אבל לדעתי, לא כל עבודה מכבדת את בעליה. גם מה שאורן זריף עושה לא מכובד בעיני ואני לא רואה שום הבדל בין מה שאורן זריף עושה לבין מה שאת עושה. 

את יכולה לציין הבדל אחד אובייקטיבי בין מה שאורן זריף עושה לבין מה שאת עושה? אחד!

אגב, הפלא הגדול בהומאופתיה הוא דווקא שיש אנשים שמוכנים לזרוק מאות שקלים לפח בשביל לשתות כוס מים. 

זה הפלא הגדול והיחיד בכל הקשור להומאופתיה ואני מוכן להוכיח זאת על עצמי בדרך המסוכנת ביותר שקיימת... 

ספק - תהנה. מהספק... ותהיה בריא. מה שתגיד.לב אמיץ

יש מספיק אנשים שנושעו מטיפול הומאופתי,

וסליחה אם פגעתי במטפלים מתחומים אחרים שגם הם עושים עבודתם נאמנה. וכל תחום והיתרונות שלו. (את החסרונות ספק כאן כדי להוכיח).

אתה מעמיד אותי בהתלבטות מאוד גדולה: אני תמיד מתאמצת להתאים את התרופה ההומאופתית כך שלא תזיק, לעולם לא אכניס מטופל מיוזמתי לטיפול ארוך ומטלטל אלא אם כן יש צורך אקוטי בכך.

למות מטיפול הומאופתי לא תוכל (אינו  רעיל במובן המדעי המקובל) אבל  תוכל למשל לסכן את מקום העבודה שלך ואת היציבות הנפשית באופן זמני.

אגב, גם את הנזק צריך להתאים באופן אישי.לב אמיץ

אבל אל דאגה, אם תחתום לי בפני עורך דין שאתה מתחייב שלא לתבוע אותי על כך, אעשה זאת.

רק קח בחשבון שבסופו, התהליך כולו יועיל לך.

אין בעיה, אני אחתום על מה שאת רוצה.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ' בטבת תשע"ד 16:50

מתי מתחילים? 

אני אגיע אלייך ל"מרפאה" ואת יכולה להיות שם עם עו"ד, נוטריון, שופט בבית משפט העליון ואליהו הנביא אם תרצי. בפני כולם אני מוכן לחתום על מה שאת רוצה. 

רק שתהיי רגועה ונוכל להתחיל לגרום לי קצת נזק רציני... אני מוכן לכל רמדיה הומאופתית - נוראית ככל שמים יכולים להיות... 

לאן להגיע? 

הוא יועיל לי. אין ספק שהוא יועיל לי. 

שתיית מים היא דבר מאוד חיוני עבור על יצור חי. 

ולגבי מקום העבודה שלי והיציבות הנפשית שלי את לא צריכה לדאוג... יציבות נפשית היא לא דבר נפוץ במקום העבודה שלי... 

צוחק

אין אפילו אחד שנהנה מטיפול הומאופתיספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ' בטבת תשע"ד 16:46
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ' בטבת תשע"ד 16:44

לפחות לא יותר מאשר הוא היה נהנה מטיפול אצל מטפלת באמצעות חוצנים. (כן, יש כזה דבר...)  

הכי קל ונח זה להגיד שאני מסוגל לטפל בהכל אבל אני לא יכול להוכיח את זה ואין לי הסבר למה זה בכלל עובד - וכל מחקר שניסה להוכיח את זה נכשל בצורה מחפירה. 

זה באמת קל ונח. במיוחד כשזה מכניס כ"כ הרבה כסף לשעה וחבל לוותר על ההכנסה הזאת - אז עדיף לא להכיר במציאות ולנצל את המצוקות של אנשים תמימים שבאמת מאמינים בזה. 

לעצום עיניים חזק חזק ולהמשיך. 

"כסף יעוור עיני חכמים ויסלף דברי צדיקים". פרנסה זה מניע מאוד חזק ואני לא מזלזל. 

המבחן בעיני אם אדם לפחות עושה את מה שהוא עושה בתמימות או לא הוא כזה: 

האם קיים משהו שיכול לשכנע אותו שהוא טועה? 

למשל, אצל יוקטנה, גם הקב"ה בכבודות ובעצמו לא יהיה מסוגל לשכנע אותה שהיא טועה. 

אני לא מכיר אותך ולא יודע מי את ואני גם מבין שזו הפרנסה שלך - אבל האם קיים משהו שיכול לשכנע אותך שאת טועה? 

אתה יכול ליצור קשר במסר אישי . ואגב,לב אמיץ

אנשים לא חוזרים לטיפול עם השכנים  והמשפחה המורחבת אם לא נהנו מהתוצאות.

לא מתעסק באישי - הכל גלוי והכל כאן.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"א בטבת תשע"ד 00:37
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"א בטבת תשע"ד 00:37

בכל מקרה, כל ההתכתבות תהיה גלויה בין כל מי שנמצא כאן כולל התוצאות בזמן אמת - אז אין סיבה לדבר באישי. 

הפורום הזה הוא הבקרה שלנו. 

אני כותב כל שלב בתהליך. זה חלק מהענין. 

אנשים מספרים שזה הצליח כדי לא לצאת פראיירים שזרקו המון כסף על כלום (הרי אף ישראלי לא יכול להודות שהוא יצא פראייר... כל אחד שגדל כאן מכיר את זה...) או שמראש לא היתה להם שום בעיה אמיתית ואז כל מה הם צריכים זה קצת צומי. 

מה שרופאים מכנים: GMG או L&C - גורנישט מיט גורניטש או love & care. 

אי נוחות, תחושת כבדות, עייפות כללית וכו'... אז כל מה שהם צריכים זה קצת צומי - ואת זה הם יכולים לקבל מכל אחד גם אם הוא לא לוקח סכומים אסטרונומיים. 

כשחולה סרטן שבא אלייך לטיפול יבריא בזכות הטיפול שלך ויחזור אלייך עם שכן\קרוב\חבר שגם הוא חלה בסרטן - תעדכני אותנו... 

אז לאן להגיע ומתי? 

הכי נח לי בימי שני

אתה רוצה שנערוך לך טיפול בפורום?לב אמיץ

תוכל להגיע לטיפול ולספר אחר כך הכל לכולם. אני רצינית.  אתה יכול להמשיך להשמיץ ככל שתרצה אבל אם אתה רציני תצטרך לקבוע פגישה מסודרת. אז בבקשה במסר או בשיחה אישית.

טוב... אבל כל התכתובת בינינו גם תועלה לכאן.ספק

שלחתי לך מסר. את מוזמנת לענות עליו בזמנך הפנוי... 

שלחתי לך כרגע מסר אני מבקשת שלא תעלה אותו לפורום.לב אמיץ

אני לא משחקת איתך משחקים. שיתפת אותך שם באינפורמציה שהיא כרגע לא לפירסום ואבקש ממך לכבד זאת.

לכל הפחות עד שתפגש איתי . 

אני לא מבינה בשביל מה את משתפת פעולה עם בנ"א כזה..אנונימי (פותח)

שכל דבר שאומרים פה, ולא הכי לרוחו, הוא מתווכח ויוצר שירשורים מטורפים 

בנסיון לשכנע אנשים שבכלל לא מקשיבים לו, 

עיין ערך שירשור החיסונים הראשון מתאריך כ"ד חשון :

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t588583#6479662

435 תגובות בתוך פחות משבועיים

ואם כל זה לא עזר נפתח פחות מחודש אח"כ שרשור נוסף באותו נושא!

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t597975#6637450

212 תגובות נוספות שנטפו ארס מכותב אחד לשני ולא הוסיפו להם כבוד

וזה הסתיים רק בנעילת השרשור 

אז בשביל מה את עוזרת לו?

זה הרי לא ישכנע אותו  

כי הוא בטוח שהוא יודע יותר טוב מכולם!!

את צודקת. אבל אם מישהו אחר באמתלב אמיץ

זקוק לטיפול אני רוצה שידע שאני לחלוטין עומדת מאחורי הדברים שלי. מה שכן אני ודאי לא מוכנה לדרישה שמעלה ספק לערוך את כל הטיפול על  גבי הפורום. ככה לא עובדים וזו גם סתם גישה קנטרנית. 

תודה לך. נתת לי כוח.

הוא לא מבקש לערוך את כל הטיפול על הפורוםאם היית

רק ליידע את כולם האם הסכמת כן או לא.

מה ביצעתם שם בטיפול.

ומה היו התוצאות של הטיפול והניסוי. האם אכן אירע לו נזק כלשהו ממינון יתר וכו'

הטיפול ייערך - בדיוק כמו שאת מטפלת בכולם.

אם הוא לא יוכל לספר לכולנו מה היה שם בטיפול ומה היו התוצאות - למה לו להתערב איתך בכלל??

כל ההתערבות שלו היתה על מנת להוכיח פה קבל עם ועדה את טענותיו.

לא כדי לקבל ממך טיפול כלשהו ולשמור את זה בחשאי....

הסכמת שאפרסם את מה שכתבת:ספק

"

כרגע אני לא מכניסה מטופלים לטיפול כזה. לא לפני שיהיה בידי חוזה ערוך בעזרת עורך דין.

אז מה כן ניתן לעולל לך בעזרת הומאופתיה? לא הרעלה במובן המקובל של המילה.

א. כי אנחנו נותנים כמעט כלום חומר מבחינת כמות. סדר גודל של טיפה אחת או גלובל (כדור) אחד.
ב. כי, כמו שאתה מציין , אלו מים. אין בהם רעלנים.

מה שכן במקרה כזה ניתן לגרום לך בקטן את מה שמחולל הטיפול הגדול:
אפשר לגרום לך לצחוק בלי שליטה, אפשר להביא אותך למצב של הלם נפשי, של בכי גדול - כמעט כל תסמין נפשי שתבחר.
לצד אלו אפשר לחולל אצלך תסמינים פיזיים מיידים (תוכל אפילו לבחור את העוצמה בה יופיעו) : סדקים בעור האצבעות, אף דולף, מיגרנה חזקה - אלו רק דוגמאות, תוכל לבחור מתוך הספרות שיש לי.

אני חושבת שקשה להישאר אדישים מול יכולת פעולה כזו.

אבל אני מעדיפה לטפל על דרך החיוב. ובעלי ביקש ממני להודיע שאני עוסקת בריפוי ולא בהרעלות.

את תוכן המסר הזה אתה יכול לפרסם, בשמחה.

אם כך, ניפרד כידידים. אני באמת מאחלת לך כל טוב. שוב תודה על העזרה. ואם אני יכולה להועיל במשהו, אשמח". 

תגובתי לענין: 
מבחינתי, כפי שכתבתי לך, זה מוכיח שאת לא באמת מאמינה במה שאת עושה ולכן את לא מוכנה להעמיד זאת למבחן. 
הסכמתי לכל התנאים שהצבת כולל חוזה שערוך ע"י עו"ד שמשחרר אותך מכל תביעה עתידית אם ייגרם לי נזק. 

כפי שכתבתי, גם לפי מה שאת אומרת, מדובר ב"הרעלות" לתקופה קצובה שלא ייגרמו נזק לטווח הארוך - אז אני גם לא מבין ממה את חוששת. 

שכל אחד יבין מזה מה שהוא רוצה להבין מזה. מבחינתי, המסקנה ברורה. 
חברים - ספק ואנילב אמיץ

התכתבנו מאחורי הקלעים ולבסוף החלטנו לצאת כל אחד בנפרד לתקשורת.

הוא הביא כאן למעלה את המסר האחרון ששלחתי לו עם התגובה שלו.

במסר קודם נתתי לו את מס' הטלפון שלי ואת שמי האמיתי והזמנתי אותו לטיפול. הוא מבחינתו שלח בתגובה שהוא מבקש הרעלה ולא טיפול.

את התשובה שלי תוכלו לראות בתגובה שלו כאן למעלה.

כיוון שבעלי ביקש ממני - בצדק כמובן - לחדול אש. כאן אני מסיימת.

תשפטו אתם.

אל תהפוך פה את היוצרות בבקשהספק

יש כאן מישהי שהתחילה להפיץ שקרים במטרה לשכנע הורים שלא לחסן את ילדיהם. 

היה ניכר שהיא חושבת ש"רפואה טבעית" זה טוב ורופאים הם רשעים. 

בתגובה, פתחתי שרשור על רפואה משלימה. לא הייתי עושה זאת סתם כך. 

בסופו של דבר, נוטף ארס או לא, אני חושב שהוכחתי את דבריי בניגוד לאותה שרלטנית שהתעקשה להמשיך ולשקר והוליך שולל. 

אני ניתן לשכנוע בניגוד לאחרים. אם יוכיחו לי שמשהו עובד לפי אותם קריטריונים שבה הרפואה האמיתית מוכיחה שהטיפולים שלה עובדים - אני אשתכנע. הבעיה היא שלא הוכיחו את זה עד היום בגלל שזה פשוט לא עובד. 

אני אפילו מוכן "לסכן" את עצמי לצורך הענין. עד כדי כך אני בטוח בזה. 

הוכחת שאתה צועק יותר חזק ומ נבל פיך יותר. זה הכל.יוקטנה

לא הוכחת שהחיסונים בטוחים

לא הוכחת שהחיסונים יעילים

הוכחתי שיש ספק בבטיחות שלהם

הוכחתי שיש ספק ביעילותם.

זה הכל.

מאזן הכוחות מול תעשיית התרופות מאפשר רק את זה.

(כרגע. אבל מאזן הכוחות משתנה ב"ה)

ועכשיו שכל הורה יעשה לפי ראות עיניו.

מנבל את הפה? את איחלת לי לחלות בסרטן. חצופה.ספק

הוכחתי באמצעות הוכחות שעומדות בקריטריונים של עולם המדע. 

אף אחד לא יכול להוכיח שום דבר לפי קריטריוני יוקטנה - כי הם סגניתו של הקב"ה וכל דבר שבו היא מאמינה חייב להיות נכון. היא לא יכולה לטעות... 

את שיקרת, טענת שיש מחקרים וכשנתבקשת להביא אותם - לא הבאת. 

הבאת עלונים מיושנים ולא מעודכנים אם קרה נס ובכלל הבאת עלונים שמדברים על החיסון הרלבנטי - מה שלרוב לא קרה.

הבאת עלון שמדבר על חיסון נגד דיפטריה ועלון שמדבר על חיסון חי מוחלש בתרסיס כשדיברנו על חיסון מת בזריקה נגד שפעת! וכשנתפסת בקלקלתך, הבאת שוב חלק מאותם עלונים אבל הפעם רק גזירים שלהם. מה חשבת? שאני לא אשים לב לשם של החיסון שכתוב באותו גזיר עלון??? את באמת חשבת שתוכלי לצאת מזה בצורה כ"כ פשוטה וקלה? 

אז חשפתי את השקרים שלך ואת הרמאויות שלך קבל עם ועדה והוקעתי תור מה שאת - שרלטנית!

ניסית לשקר שוב ושוב ולא ענית אפילו פעם אחת על אף שאלה מבין כל השאלות ששאלתי אלא פשוט שינית נושא והתעלמת. 

אין קשר לתעשיית התרופות ומאזן הכוחות לא משתנה ולא ישתנה כיוון שהברירה הטבעית תדאג לכך. 

אבל לפחות יצא בהודעה הזאת המרצע מן השק - את נגד תעשיית התרופות! באופן כללי, תרופות מבחינתך זה רע וחיסונים זה נורא - וכל זה נובע מאיזו אידיאולוגיה מוזרה של :"טבעי" או יותר נכון "על טבעי". 

אז למה את מנסה להסתיר את זה ולשקר ולהונות אנשים כאילו את מסתמכת על משהו אחר מלבד האמונות הקיצוניות וההזויות שלך???

מחילה יוקטנה,אלעדאחרונה

אבל מי שהביא הוכחות ומחקרים מבוססים היה דווקא מר ספק.

השרשור ננעל שוב, לצערי, בשל הרמה שחוזרת ויורדת בכל שרשור ביניכם. וכמעט שאינה קשורה לדיון עצמו.

פשוט לא מתאים

ועוד דבר, לגבי עלות הטיפולים -לב אמיץ

הומאפת טוב משקיע הרבה מזמנו, מתמקצע ומלווה את המטופל עד ההחלמה. אין סיבה שיעשה זאת בחינם.

סבבה. רופא טוב לומד שבע שנים לפני התמחותספק

של עוד 4 שנים - ככה שהוא מתמקצע הרבה יותר מהומאופת שלומד כמה חודשים במכללה כלשהי - ולוקח פחות מהומאופת ממוצע. 

אני לא חושב שיש מקצוע יותר רווחי מבחינת שעות עבודה ביחס ללימודים יותר מאשר טיפולים אלטרנטיביים.  

ולו יש הצלחות מוכחות. 

כנראה כולם פראיירים וטיפשים חוץ ממךיוקטנה
לא. את מיוחדת...ספק

יש אנשים שמחוסר ידע מוציאים הרבה כסף וחבל. 

זה הכל. 

כסף שלהם, הם עבדו בשבילו וזכותם - אבל זה סתם חבל בעיני כי לפעמים מדובר רק בחוסר ידע. 

אפשר לצלם ולהעלות...ender13
מהנסיון שלי עם דיקור סיני -מתו"ש

עוזר. רק לטווח הקצר.
אגב, גם דיקור קוריאני הוא אחלה ופחות כואב.

דיקור סיני עוזר מעט מאוד לכאבים קלים ובחילהספק

ההסבר לכך הוא שהדקירות הקטנות גורמות לאנדרופינים להשתחרר - ובכך מקלים על הכאב. 

הם מקלים על כאבים פחות מכל תרופה משככת כאבים שקיימת בעולם וגם זה בקושי ורק לכאבים או בחילות. 

כמובן שזה רק לזמן קצר. 

נגמר הדיקור, נגמרים האנדרופינים ובזה נגמר הסיפור. 

זה כמו הבדיחות של הילדים הקטנים שאם לאחד כואבת היד אז הילד השני אומר שהוא ייתן לו בעיטה והוא יישכח שכואבת לו היד.

אז הבדיחה הזאת היא אכן נכונה. אם למישהו כואב הראש והוא פוצע את עצמו - הוא ירגיש פחות את כאב הראש.

זהו ככל הנראה המנגנון שבאמצעותו עובד הדיקור הסיני במקרים של כאב ובחילה ובגלל שמדובר ב"פציעות" מאוד מאוד קלות, גם האפקט הוא מאוד חלש.  

דיקור סיני לא מורגש כלל. ברצינות תנסה רק בשביל לראיוקטנה
כך שתאורית האנדורפינים לא נכונה מהבחינה הזו.
יש דיקור יפני - דיקור ראש -שהוא ממש לא נעים עד כואב. אבל אין הרבה שעוסקים בזה בארץ ואני לא חושבת שזה מה שבדקו.
שטויות. אני עשיתי כמה פעמים וזה בהחלט כואבאיזו נחמה

לא רק שכואב, אלא שאותי זה מרתיע מלעשות שוב מרוב שכאב לי.

א. ניסיתי פעם. מורגש ועוד איך.ספק

וכן, זה היה דיקור סיני ולא דיקור בראש. (בצעירותי, היתה תקופה שהאמנתי בשטויות האלה... "את חטאי אני מזכיר היום...")

ב. גם אדרנלין יכול להשתחרר בגלל הטיפול ולו בגלל הציפייה לטיפול עצמו. 

קצת מתח או חשש מהלא ידוע - אדרנלין משתחרר ומשכך את הכאב. 

אדרנלין יכול לשכך כאב בצורה כ"כ טובה, שבטירונות בצבא מלמדים שאחרי פיצוץ צריכים למשש את הידיים והרגליים כי יכול להיות שאיבר נקטע והחייל לא הרגיש בגלל האדרנלין. 

אז אפילו מעט מתח או חשש מטיפול כלשהו - כבר יכול להספיק כדי לשכך כאבים קלים. 

מה שבדקו זה אקופונקטורה. דיקור סיני. בלא מעט ניסויים. 

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך