טובצמר
אנחנו נשואים כמה שנים, עם ילדים.
אני מקצרת כדי להימנע מפרטים חושפים.

בעלי מדבר אליי בצורה שלא מקובלת עליי כשהוא עצבני.
הוא עשה עבודה רבה בעניין והתקדם בצעדי ענק
אבל יש דברים שלא משתנים-
מטומטמת, טיפשה, כל מיני ביטויים של "בעלות" עליי

אין אופציה לטיפול
אין גורם שמקובל עליו לשיתוף כמו רב
מה גם שהמצב פעם היה הרבה יותר גרוע והוא שינה אותו לבדלגמרי ובכוחות עצומים.
העמיין הוא שלגבי הביטויים הללו הוא אומר-
נכון שזה לא בסדר אבל ככה אני ולפעמים גם את עושה דברים שמצדיקים את זה, יש עוד אנשים שנופלים בזה (הוא אומר אצ זה בעיקר כי הוא היה פעם במצב גרוע יותר ולא רוצה שיגדירו אותו כמו אז)

אני יודעת שאני לא אשמה
אני יודעת שזה נורות אדומות וכו', כבר היינו במקום איום ונורא וב"ה אנחנו לא שם אהל אני יודעת טב מאוד לאן זה יכול להידרדר
אני מזכירה שהוא עשה שינוי לגמרי לבד, שינוי אדיר.
אני לא יכולה ללכת לטיפול לבד. התחום הזה מבחינתו זה סוג של וטו
עצות או חיזוקים יתקבלו בברכה

אוי!!! קשה כל כך!!! אני מצטטת כותרת של פסקהמה אני ומה חיי

מהספר של הרב ארוש-"חכמות נשים"- "להפוך את הבעל בתפילות", תתפללי על זה, עם כל הקושי והצער, וגם נשמע שבעלך יודע ומסוגל לעבוד על עצמו...וכל הכבוד לו... זה מאוד קשה מה שאת מתארת, וגם הוא צריך להבין שזה לא בסדר וממש לא בוגר להתבטא כך, אז שלא יגיד- ככה אני.

בע"ה שתמצאי דרך לתקשר איתו ולחדור אל ליבו שיבין את חומרת הדברים, והמון להתפלל...

נשמח להתעדכן ממך על שיפור בקרוב בע"ה!!

אמן.. תודה..צמר
יתכן,ד.

שאין "להיכנע" לנושא הזה של "לא יכולה ללכת לייעוץ לבד".

 

כלומר: לתלות את זה בו. לומר לו: אני מסכימה לא ללכת לייעוץ ולהסתמך על עבודתך; אבל אם העבודה הזו אינה מצליחה לעצור ביטויים כאלה, שהם מאד פוגעים בי, אז אני צריכה ייעוץ, לא "נגדך" אלא איך הדרך הנכונה להתמודד עם זה. אף אדם לא אמור בקביעות לספוג ביטויים כאלה, ללא כל סיבה אמיתית.

 

ולומר: אין דבר ש"מצדיק את זה". שהרי הערות אמת אני מוכנה לקבל, במקביל לנכונות כזו שלך. "הערות" זה לא כולל ביטויים כאלה, שאינם מועילים כלום.

 

יתכן שהעמידה על כך - ייעוץ כזה אם אינו מפסיק - תעזור להמשך הרגל הריסון העצמי,כי ידע שסה"כ יש מישהו ששומע "מבחוץ", אך זה לא "מאיים" כי הנושא הוא התמודדות שלך עם התופעה.

 

בהצלחה.

זה נשמע פיתרון הגיוני אבלצמר

אני כבר מכירה את התגובה שלו.

רוצה יעוץ? אני מעדיף להתגרש

חד וחלק

 

!ואז השיקול הוא- האם זה באמת שווה את הגירושין?! עם ילדים?!

 

וחוץ מזה, הוא אחד שאם הולכים איתו באיומים וב"כוח"- הוא פשוטהולך בכוח עוד יותר חזק.

דן לא הציע ללכת בכח, ההליכה ליעוץ היא לא בשבילוender13

אלא בשבילך.

את אומרת שאת לא מסוגלת לסבול דברים כאלה ואת זקוקה ליעוץ.

 

נכון..ד.

ולהערכתי, הוא גם לא ילך לשום גירושין..

 

[אני מכיר את הסיפור מהעבר]

לא להסכים לזה בשום אופן! וכל פעם לנסות בדרך אחרתאין כמו אמא

ז"א למשל, תוך כדי שהוא מתחיל להגיד מילה לא יפה את נכנסת לתוך המילים שלו ואומרת, תדבר אלי בכבוד, תדבר אלי בכבוד,  או תשמור על הפה שלך וכ' .ככה את ממשיכה להגיד אפילו 200 פעם, כל עוד שהוא ממשיך באותם הדקות להגיד מילים לא יפות את מגיבה מצידך שידבר אליך בכבוד,.

זה כמו אם ילד קטן, את חוזרת על אותם 2-3 מילים ולא משנה את התוכן, לדוגמא: אם ילד רוצה לעשות משהוא שאת לא מרשה, אז אומרים לחזור על אותם המילים בלי לשנות ולהסביר ככה הוא יבין, לדוגמא: לא לטפס על השולחן, לא לטפס על השולחן, והילד רואה שאת חזקה ולא נכנעת ולא משנה את הטקטס ולא מסבירה אז הוא יבין.

 

אפשרי גם איך שהוא מתחיל את המילה הלא יפה, אפילו לא מסים את המילה, לעזוב את החדר במידי ולעבור לחדר אחר, שהוא יבין שזה נורא . גם אם את ברחוב, את מיד לוקחת צעד קדימה והוא נשאר מאחור, ואם את יושבת במסעדה והוא מדבר לא יפה, לקום ולעזוב את הכסא. ז"א משהוא שיבין שזה מאוד פוגע, פשוט לא לתת למישהוא לדבר אליך לא יפה.

 

כי יש מצב שהוא אחרי שניה בכלל לא זוכר שהוא אמר מילה לא יפה, ויוצא שאת נפגעת והוא כבר שכח מה אמר.

 

אולי תקליטי אותו?? אני אומרת את זה ממש ברצינות. את מיד מוציאה את הפלאפון ומתחילה להסריט. יכול להיות שהוא לא יודע איך הוא נראה במצב הזה. אח"כ תראי לו את זה אולי יפול לו האסימון....

ושי מצב שאיך שהוא יראה אותך מוציאה פלאפון להסריט הוא כבר מיד ישתוק.

אלו פתרונות שלא יעבדוצמר

רק ירתיחו אותו יותר

אז שירתיחו אותו! הוא כנראה מזהה שאת פוחדת מגרושיםאין כמו אמא

והוא מנצל את זה.

ברור שאני אומרת לא להתגרש ולנסות להסתדר.. אבל תשדרי שהאיום הזה שהוא מנפנף בגירושים לא מפחידים אותך.

ותהפכי את זה לבדיחה כשהוא אומר שבואי נתגרש, פשוט תתחילי לצחוק ותעשי מיזה הומור, מה אתה מוותר עלי? איך תסתדר בלעדי? והכל מלווה בחיוך לא בכעס.

אני אומרת לעבוד עם השכל וברוגע בלי  פאניקה!! תאמיני לי כשיש אחד שצורח וממול עומדת את ושומרת על אדישות והופכת את זה להומור לא יהיה לו מה לאמר.

להגיד בצורה מאוד שלוה ורוגעה,ולא בצעקות, אלא בקול מונוטוני ולחזור על זה. לדבר אלי בכבוד, מה כבר יכול להרתיח בזה? אם זה הופך לצעקות אז זה נורא, את פשוט מסתכלת אליו בעינים ובצורה מאוד שלווה אומרת שידבר בכבוד.

ונגיד שזה ירתיח אותו? מה הוא יעשה? הוא ירביץ לך?הוא יזרוק דברים? הוא ילך לרבנות לפתוח תיק? הוא יעזוב את הבית?

למה את כל כך פוחדת שזה ירתיח אותו? למה את צריכה ללכת על ביצים כל היום?

כמו שכתבתיצמר

אנחנו באים עם הסטוריה מסוימת.

 השורה הלפני אחרונה שלך- כבר עברנו את הגיהנום הזה.

ואפשר ללכת ראש בקיר ולהגיד שאעשה כך וכך ואתה לא תעשה כלום

אבל אפשר לראות שעומד פה אדם נוסף

שקשה לו מאוד

וברור שהוא מתנהג נורא ואיום

אבל לא צריך להקשות עליו עוד יותר על אף שלפעמים יש חשק לעשותזאת

 

ואם ברור לי שחזרה על מילים כאלו רק תרתיח אותו יותר, או יציאה מהחדר תגררו את הריב למקום יותר קשה, אז ואולי עדיף להיות חכמה מאשר צודקת כשאני מנסה למצוא פיתרון

אני לא רוצה ולא צריכה ללכת על ביצים

אבל צריך לחשוב איך עושחם את זה בחכמה, לפעמים מה שנראה כמו הפיתרון הצודק הוא לא לגמרי הפיתרון החכם.

נראה לי שאת מספיק חכמה להתמודד!!אין כמו אמא

את עברת כנראה הרבה, ואני בטוחה שצברת את הנסיון ואת יודעת מה טוב לעשות ומה לא.

נראה שכעת את במצב של כעס וזה רק לפורקן מה שאת כותבת.

 

לכן לדעתי, תפנקי את עצמך, תצאי לבלות עם חברות, תלמדי משהוא מעניין, תרשמי לחוג, אם את יכולה פשוט כשהוא מתחיל לדבר לא יפה. להתעלם!! ברור שזה קשה, אבל זה כאילו מנגינה יוצא מהאוזן הזאת נכנס לאוזן השניה.

 

פשוט שום יחס!! זה כמו שילד לפעמים צורח כי הוא רוצה יחס, והוא עושה את זה בצורה שלילית, העיקר שיקבל יחס.

יתכן שהוא מדבר לא יםה כי הוא כועס על דברים אחרים או שהוא רוצה יחס ממך ולא יודע איך לדרוש יפה.

אולי אם הוא יראה שאת פשוט לא מגיבה לא לרע ולא לטוב, פשוט מראה פניך לא משתנה כשהוא לא מדבר יפה ואת ממשיכה כרגיל בעיסוקיך, אז אולי הוא לא ישיג את המטרה שהוא רצה (יתכן שהוא מחפש את המריבות איתך? רוצה לעצבן אותך? כתבת שהוא אומר  שלפעמים את ראויה למילים לא יפות וזה מגיע לך....)

הבעיה היאצמר
עבר עריכה על ידי rivka501 בתאריך כ"ט בטבת תשע"ד 00:13

אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,

אז ברור שזה עדיף צוחקצוחק

 

תודה

ואם את מגיבה בהומור?מינימאוס

סגנון- יא אתה רציני אני באמת טיפשה?

או - בטוח שהתכוונת אלי?

יכול ללכת?

זלזול זאת דרך רעה מאוד להתמודד עם אלימותהרועה
^^ (יש דברים שלא מובנים עד שאתה לא לומד על בשרך)צמר
ב"ה לאהרועה
לא צריך להיות במערכת יחסים כזאת בשביל להכיר את התחושות, זלזול זה תמיד פתרון רע במיוחד כשאתה נאבק לשמור על המצב שפוי וכל דבר יכול להיות טריגר לדרדר יותר.

המטרה באלימות פיזית/נפשית/רגשית היא לפגוע, זלזול גורם לתסכול שיכול בקלות להביא לדברים רעים הרבה יותר.
אוי, לא התכוונתי אליך, סליחה, לא חשבתי על איך שזהצמר

נשמע... דיברתי על עצמי.. אכן ניסיתי לשדר אווירת צחוק, ומה שכתבת מדויק..

שטויות..הרועה
אולי תנסי להתעלם מהמילים? ואח"כ להמשיך הכל כרגיל?אין כמו אמא

זה כבר דרגה יותר גבוהה... חחח מה את כבר יכולה להפסיד? כבר ספגת עלבון של מילים לא יפות, אז תנסי עכשיו משהוא חדש! תנסי אח"כ להמשיך את החיים כאילו לא קרה כלום, תמשיכי בנחמדות.. תנסי כמה ימים, כבר עברת הרבה גהינום. אז זה כבר יהיה קטן עליך.

 

ואם את רוצה כן להתיחס למילים אז תנסי להפוך את זה לצחוק. נגיד הוא אומר שאת מטוממת. אז תעני : איזה כיף תראו אותי אישה מטומטמת ותעשי כזה ריקוד מצחיק, או להגיד. ואוו זכית יש לך אישה מפגרת! איזה כיף לך, כי אני לא זכיתי בבעל מפגר רק אתה זכית באישה מפגרת, כנראה התפללת על זה הרבה....

 

או תודה על המחמאה איזה כיף זה להיות טיפשה, כל פעם על מילה לא יפה, את אומרת תודה תודה תודה.

 

או איך לא ראית שאני מטומטמת כשיצאנו? כל מי שרואה אותי מיד הוא מבחין שאני אישה מטומטמת, ואתה הרי כזה גאון? אז איך לא ראית את הטימטום שלי מיד?

 

הוא רוצה יחס הוא יקבל, מי אמר שאת צריכה לתת יחס כועס? תני יחס מצחיק

כמו שכתבתיצמר

יחס מצחיק זה זלזול מבחינתו. באמת שניסיתי ואין לי שום כוונה לנסות שוב, הבהרנו שזה לא מתאים.

 

להתעלם- ניסיתי. זה לא מעלים את הבעיה. והאמת? זה בדיוק דפוס ההתנהגות שדירדר ודרדר אותי משך כמה שנים לאט לאט לתהום. אז ממש לא מתחשק לי לחזור על זה. אולי זה היה נכון עכשיו, אבל אני באמת לא מסוגלת. לא לאור ההסטוריה.

את מה את רוצה לעשות? מה הפתרון לדעתך?אין כמו אמא

הרי את יכולה להתעייץ איתה והיא תבטיח לא לספר. אבל האם היא יכולה לחדש לך משהוא שלא ניסית?

אז תלכי ליעוץ בלי שהוא ידע,

או פתרון אחר לחלוטין, תקחי תקופה עכשיו טיפות רסקיו, את לפחות תהיי רגועה, ותגיבי ברוגע לפחות הילדים לא יסבלו מכך שאת עצבנית על אבא...

לו רק הייתי יודעת..צמר

זה נשמע כמו דרך ללא מוצא.

 

העניין הוא שיחסית לעבר זה באמת לא כזה גרוע. הבעיה היא שאני תמיד אפחד שזה ידרדר לשם אם אני לא יעשה עניין מכל התבטאות כזאת. 

אז תפסיקי לפחד, וכמו שכתבתי בתגובה למעלהאין כמו אמא

תקחי רסקיו או כל הרגעה אחרת (בלי שהוא ידע כמובן, כי זה יהפוך אותך לבאמת מפגרת לשיטתו... )

ולפחות אולי הפחד לא יהיה שם.

וגם למה פחד???? מה שצריך לקרות יקרה!!!! אלוקים מסובב את העולם, הפחד מגרושים לא יעזור שזה יקרה או לא יקרה.

 

עצההדסדס

תפגיני מולו סמכותיות שמכבדת אותך- כלומר אם הוא מדבר לא יפה- אל תגיבי לו. תסתכלי עליו במבט אחד ואל תעני- , אבל באופן של סמכות וכוח-באופן שמכבד אותך,ובאופו שהוא יבין שזה לא מקובל עלייך. לא באופן מפחד או מתנצל.

הבן אדם הזה צריך גבולות. אם גבולות ציניים/ כוחניים עלולים להתגרות או להרגיז אותו, אז הכי טוב ומכבד זה פשוט גבולות סמכותיים. את צריכה להגיע למצב שלאט לאט הוא עצמו ירגיש לא נעים ממך -יתבייש.

הבושה הזאת לא מושגת כאשר את עונה לו וכו'- כך הוא כועס במקום להתבייש.

אם תתמידי לאורך זמן להביע את מורת רוחך ע"י שתיקה שמכבדת אותך, הוא יקבל לאט לאט את התחושה שזה פשוט לא לעניין לדבר אלייך ככה. זה גבול עדין- שמצד אחד מראה לו שאת לא מקבלת את ההתנהגות הזאת ולא משלימה איתה,ומצד שני לא גורר לעוד כעס ומריבות.

כשאת תפגיני רק כבוד כלפי עצמך, הוא יתחיל להרגיש לא נוח עם עצמו!!

ככה זה בני אדם- הם מתעצבים לפי העומד מולם.

נשמע שהוא מאד מניפולטיבינשואה בשנית

ז"א שמה שאת לא אומרת או עושה את לא בסדר

הוא מפחד מאד מייעוץ כי הוא יודע שהוא לא בסדר

קודם כל אל תראי לו שאת מפחדת מגרושין כי הפחד הזה

נותן לו קלפים לשחק בך,

אני עברתי משהו מאד דומה אפילו הרבה יותר פוגע

הייתי נשואה לאחד שהמילים שלו לא היו רק 'טיפשה' וכו'

אלא הרבה יותר משהו שניסה לפגוע במהות שלי ממש

כמו: את לא מושכת וכד'

בהתחלה הוא היה מפחיד אותי עם גרושין וכשהוא ראה שזה לא עובד

הוא הגיע בהדרגה לאיום בהתאבדות כי הוא ידע שזה יהרוג אותי מלחץ

אבל כשהוא הגיע לשם כבר הבנתי שבעצם הוא סובל מהפרעת אישיות

(יש מצב שבעלך גם סובל ממשהו בסגנון..)

ומכאן הדרך לגרושין היתה קצרה מאד!

כיום אני נשואה לנשמה טובה ועדינה שעברה את אותו סיפור בדיוק

הייתי מציעה לך להתייעץ עם מישהו מקצועי ללא ידיעתו כי את

צריכה כלים להתמודד עם זה.

בשורות טובות!

אוקייצמר
אז אני מכירה את מה שאת מדברת עליו
האיומים והמכות היו גם מנת חלקי
אשרייך שהתגברת על זה

אבל- אם זו באמת היתה ההפרעה הנ"ל- איך זה שהוא כבר שנה לא מרים יד? איך זה שכבר חצי שנה לא מקלל חוץ מטיפשה ומטומטמת? (היו מקרים של מילים קשות יותר בחצי שנה הזו אבל אני יכולה לספור אותם על פחות מיד אחת..)
אני מכירה עוד זוג במצב בדיוק כזהא"ר יצהר

הבעל מדבר לא יפה לאישה ולא מוכן ללכת לייעוץ.

גם הוא התקדם מאד בכוחות עצמו.

 

ברור לך שגם לבעל שלך זה לא טוב הדיבורים וכל מה שיוצא מהם?

לא רק מבחינת היחס והפגיעה שלך,אלא גם מבחינתו הוא,הוא ניסה והצליח להשתפר.

נראה לי שזה כואב גם לו.

 

אולי תנסי ברגע שהוא מתחיל להגיד משהו לא יפה,לומר לו,ממש ממש בשקט,

שאף אחד אחר לא ישמע.

לא בהערה,לא בכעס,רק כציון עובדה בנחת.

 

זה פוגע בי.

זה לא נעים לי.

אתה אוהב אותי.

אני אוהבת אותך.

זה מילה לא יפה.

זה לא יפה.

 

ממש ממש ממש בשקט.

כי זה מפריע גם לו.

כי הכי קשה לו זה שמישהו אחר רואה בקלונו.

הרי הוא לא הסכים ללכת ליעוץ,הוא לא רצה לספר על הקושי והבעיה למישהו אחר.

 

אז לא להעיר לו.

אסור להעיר לו.

זה רק יקפיץ אותו להתגונן ולפגוע עוד יותר,כשבאמת באמת הוא לא רוצה לפגוע.

הוא רוצה להשתפר.

 

את הכח שלו להשתפר.

באנשים הכי קרובים אלינו,אנחנו הכי פוגעים.

תשדרי לו שלא משנה מה הוא אומר,את אוהבת אותו,ואת יודעת ובטוחה שהוא אוהב אותך.

שאת פה בשבילו,בשביל לעזור לו.

רק את והוא בלי לערב אף אחד,ואת מאמינה בו ובטוחה שהוא מסוגל ללמוד איך לדבר אליך.

בכבוד באהבה בנחת.

 

קחי נשימה עמוקה,נחת רוח.

בהצלחה רבה מאד.

 

 

                                                                                         יבנה המקדש השלישי!/

מזכיר לי התנהגות של מכורnfur

זה יוזר שפתחתי לכבוד הדיון:

 

אני מכור. נשוי עם ילדים קטנים.

והתנהגות הזו מאפיינת מכורים: לא מתמודים עם המציאות, מטילים את האשמה על סביבתם. עבודה על המידות יכולה מאד לעזור, אך התהום המידותי שאנו נמצאים בו הוא אינסופי, ועם כל המאמץ אני תמיד עלול לאמר לאשתי מלה או משפט שיפגעו בה, אפילו מאד יפגעו בה, ואני לא מבין למה... פשוט מרוכז בעצמי, לא מסוגל להתעניים במה שקורה סביבי. ב"ה אני מודע לזה, אך זה לא עוזר בזמן קושי. 

בלי עבודה יומיומית אני עלול לחזור להתנהגות המגעילה הזו.

אי הולך בתקופה האחרונה לקבוצת מכורים, ומה שחשוב לא פחות - אשתי הולכת לקבוצה לנשות מכורים.

אנחנו מקבלים שם 'כלים' להתמודד עם המציאות, מה שבע"ה מפחית את תדירות הכעסים ואת עוצמתם.

 

זה עלול להפחיד, אך עבורנו זה כמו אויר לנשימה, אחרת חיינו אינם חיים (את וודאי מכירה את התחושה הזו...).

 

אגב, הליכה לקבוצות נשים אינה תלויה בכך שהאיש הולך לקבוצה שלו.

 

אם את מזדהה עם הדברים, תוכלי לנסות להתחיל כאן

 

בהצלחה!

אם יש "טענות"ד.

גם על כך שאת "מתעלמת מהמילים הללו", המעליבות...

 

אז תעני לטענות הללו כשייאמרו: אכן כן. אם היית אומר משהו ענייני, תוכן, אני לא מזלזלת ומתייחסת. אבל כשמדובר בצורת דיבור שאין לה מקום, או בהשפלות, אני לא אמורה להשתתף בזה ולרדת לזה.

 

אם זה יהיה עקבי, והתייחסות כשנאמר משהו ענייני תהיה בדיבור הדדי נורמלי - יתכן שזה יעזור במשהו נגד הבעיה ההתנהגותית הזו.

 

[וכנ"ל - התייעצות שלך אם אינו משנה]

קצת קשה לשפוט דרך מיליםהרועה
דפוסים של זוגיות הם דבר עדין שקשה להיכנס אליו בלי להכיר את כל הסיפור.

במבט מבחוץ זה נראה רע, במיוחד כשברקע יש את המצב האיום ונורא שהיה (אלימות פיזית? רגשית?), אבל זה עדיין לא מספיק ברור בשביל לייעץ על דרך להתמודד.
אין אף אדם שאת מעריכה ויכולה להתייעץ איתו על זה?
בגדולצמר

בעבר היתה אלימות רגשית, פיסית, מילולית, כלכלית, מה שלא תרצה להכניס לרשימה.

 

יש אישה אחת שהתייעצתי איתה בעבר

ואני שוקלת להתייעץ איתה שוב

הבעיה היא שאם בעלי יידע שהתייעצתי איתה זה ינוע אוטומטית בין הפתרונות הבאים- גירושין (האופציה הטובה) או תגובה חריפה שקשה לצפות במקרים כאלו.

וגם- זה בעיניו סוג של בגידה. הוא הסכים איתי שכשהיתה אלימות זה היה הכרחי. עכשיו- תמיד יש לי את האופציה לקום וללכת. אז זה כבר לא פתרון "פייר".

וגם- האישה הזאת מכירה את בעלי היטב ויש לי הרגשה שמשהו בעמדה הזאת לא נוחה לה...

איפה הילדים בכל זה?הרועה
כמה הם שומעים? מושפעים? חוטפים?
לא חוטפים בכלל וגם בתקופות הגרועות לא חטפוצמר

שומעים- שמעו רק בעבר.

 

מושפעים- הגדול עוד לא בן 3, אז קשה לדעת.

 

המקסימום שהוא אי פעם אמר לגדול זה שישתוק, ופעם אחת הניח אותו בכוח על הספה, אבל זה היה בתקופה ההיא.

 

בגדול- הוא יכול לדבר ככה (טיפש, מטומטם) גם לאנשים אחרים. זה חלק מהטיעון שלו- זה לא אישי נגדי, הוא ככה מדבר גם לחבר או חברותא או לא יודעת למי. וזה נכון.

אז זה נשמע שהוא סתם גאוותן! כולם מטומטמים חוץ ממנואין כמו אמא

זה כבר באמת עבודת המידות שלו, שאת לא יכולה לעשות כלום נגד זה, הוא צריך לעבוד על עצמו.

 

אולי תציעי לו שתקראו כל יום את אגרת הרמב"ן יחד. זה גם בילוי זוגי יומי וגם תיקון המידות....חחחחחחחח

 

הוא צריך להבין שלכל העולם הוא יכול לדבר לא יפה וזה לא מענין אותך, אבל אליך שידבר יפה כי סה"כ מי סובל מכך שהוא לא מדבר יפה? זה רק הוא! כי אח"כ את לא מתיחסת אליו יפה וכן הילדים סובלים, כי שאת עצבנית ופגועה ברור שאין לך סבלנות לא אליו ,ולא לילדים, אז זה חוזר אליו כבומברנג והמפסיד היחדים זה המשפחה הכי קרובה אליו שהוא הכי צריך לדאוג איך לשמח אותה.

 

אבל לא נורא הוא ילמד, החיים ילמדו אותו, את אומרת שהגדול עוד לא בן 3... אז אתם עדין זוג צעיר בתחילת הדרך והוא עוד כנראה לא למד את החייים, ויכול להיות שכל ענין האישה והילדים נפלו עליו וזה בכלל לא מתאים לו כל העול הזה.

 

תשתדלי איך שהוא לשרוד ואני מאמינה שהוא ילמד כשכמדברים ומתיחסים לא יפה לאישה הוא המפסיד הראשון כמו שכתבתי.

 

תבקשי ממנו רחמים על הילדים, כשהוא מדבר לא יפה תגידי תרחם על הילדים , בבקשה , אמא עצבנית זה אומר יחס לא יפה לילדים, אם לא אכפת לך ממני לפחות רחמים על עוללים קטנים שלא חטאו.

וואוו נכנסתי בכל העוצמה לשירשור הזה. חחחחח

 

יכול להיות שזה רק בגלל הגילהרועה
קשה לדעת בלי להבין מה מוביל אותו אבל זה שהאלימות רק כלפיך לא אומר שזה ישאר ככה, במיוחד אם הוא מדבר ככה גם בחוץ.

הרבה סייעתא דשמיא שם.

שאלה שעלתה לי, תחשבי על זה רגע לפני שתעני.
האופציה של להתגרש באמת לגיטימית בעניו או שהיא רק כלי להכפיף אותך אליו?
ממי...זו אלימות מילולית..אור חיי

קטונתי מלהבין למה את מפחדת מהמושג גירושין??ולא כי אני מעודדת לזה אלה כי זה נשמע שאת חווה סטטוס לא קל..ולא נורמלי לחיות ככה!!!!

 

אם תרצי פני באישי יש לי משהו לומר לך אבל לא בפרהסיה..

לא "לקבל"ד.

את ה"הסבר" הזה.

 

גם השפלה מילולית קבועה יש בה סוג של "אלימות".

 

ומה זה "יש לך את האופציה ללכת".. אתם בתוך נישואין. זכאית ליחס סביר. בינתיים זה לא מצב של "הולכת" אין דבר כזה לומר שתקבלי את זה, כי "יש אופציה" כזו.. לא שייך.

לאחר קריאת כל התגובותכוכב לכת
עבר עריכה על ידי rivka501 בתאריך כ"ט בטבת תשע"ד 00:13

אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,

אז ברור שזה עדיף צוחקצוחק

 

תודה

את האמת? הייתי קמה ועוזבת.osnatt

לאף אחת (כולל כולן) לא מגיע לבלות את חייה לצד גבר אלים, ועם פוטנציאל להיות אלים. (מה שגורר חשש מתמיד מצידה "אם אני אגיד ככה אוי ואבוי מה יהיה וכו')

 

לא לחינם יש עניין גיטין בתורה.

 

זה לא מגיע לך (ובא לי לבכות כשאני כותבת את זה. באמת)

 

וכמובן - כל זה על סמך השרשור הזה.

 

אני יודעת שעכשיו כולם יקפצו לתגובה שלי!אין כמו אמא

תחכי עכשיו עם ילדים, אני לא יודעת כמה יש לך, אם אם את כותבת ילדים והגדול עוד לא בן 3, אז זה מאוד צפוף!

 

קחו אוויר, תתחילו לצאת לפחות פעם בשבוע, לרכיבה על סוסים, לבאולינג, רכיבה על אופנים, בית קפה, סתם הליכה בפארק,פשוט תצאו ותהנו, זה בטוח יקרב בינכם וזה יעשה רק טוב.

 

אחר תקופה (אני מדברת על שנים , ולא על חודשים) כשתרגישי שהיחסים הולכים למצב יותר טוב והקשר יותר חזק, אז תחשבו על עוד ילדים. לא להביא עוד ילדים כרגע למצב  אומלל!

 

ואני לא מאמינה שבמצב כזה גרוע ילדים רק מקרבים.

אני רוצה לראות את זאתי שתקום ותגיד שהמצב שלהם היה זוועה ,כמו שאת מתארת, שהיתה אפילו אלימות פיסית ולידה של עוד ילד עשתה רק טוב

אני גם חושבת שאת צריכה ברצינות לשקול את האופציהלב אמיץ

של גירושין. וגם  אני אומרת אחרי שקראתי בעיון את כל ההצעות ואת התשובות שהשבת להן כאן.

 

נכון שהוא עשה כברת דרך, אבל  מצד שני החרדה הזו שכל צעד לא נכון שלך הוא פתח לאלימות מצידו ולהדרדרות כללית כמו זו שחווית בעבר היא בלתי נסבלת.

הוא מבחינתו רואה את הדברים כך: עשיתי כברת דרך, מה שאני מתבטא באלימות זה לא אישי. תני לי להתקדם בקצב האישי שלי. אבל בשורה התחתונה הוא עדיין פוגע בך.

 

האמת היא שכואב לי הלב גם עליו. סה"כ יש לו הרצון והמודעות.

מצד שני הוא סוגר עליך מכל הכיוונים ולא מאפשר שום יוזמה שלך לפתרון - גם זו אלימות.

 

 את מבקשת עיצה,  אבל בעצם אין טעם לתת לך עיצות כי במצב שאת מתארת הכדור הוא לחלוטין בידים שלו.

 

את צריכה לחשוב עם עצמך אם את רוצה לתת לזה עוד זמן.

אני גם חושבת שאת צריכה ברצינות לשקול את האופציהלב אמיץ

של גירושין. וגם  אני אומרת אחרי שקראתי בעיון את כל ההצעות ואת התשובות שהשבת להן כאן.

 

נכון שהוא עשה כברת דרך, אבל  מצד שני החרדה הזו שכל צעד לא נכון שלך הוא פתח לאלימות מצידו ולהדרדרות כללית כמו זו שחווית בעבר היא בלתי נסבלת.

הוא מבחינתו רואה את הדברים כך: עשיתי כברת דרך, מה שאני מתבטא באלימות זה לא אישי. תני לי להתקדם בקצב האישי שלי. אבל בשורה התחתונה הוא עדיין פוגע בך.

 

האמת היא שכואב לי הלב גם עליו. סה"כ יש לו הרצון והמודעות.

מצד שני הוא סוגר עליך מכל הכיוונים ולא מאפשר שום יוזמה שלך לפתרון - גם זו אלימות.

 

 את מבקשת עיצה,  אבל בעצם אין טעם לתת לך עיצות כי במצב שאת מתארת הכדור הוא לחלוטין בידים שלו.

 

את צריכה לחשוב עם עצמך אם את רוצה לתת לזה עוד זמן.

שתי דרכים שנדמה לי שמתאימותender13

דרך אחת היא כשזה מתחיל להיות יותר מדי- להשבר.

פשוט להרשות לעצמך לבכות וכשהוא ישאל מה קרה לספר מהלב איך את מרגישה.

גברים אינם אטומים לרגשות, גם בעלך לא.

זה צריך לקרות הרבה ולאט לאט הוא ירגיש שהוא לא רוצה להמשיך ככה.

 

הדרך השניה היא "מענה רך ישיב חימה"

כשהוא כועס, אל תגיבי, קצת אחר-כך תסבירי לו למה זה לא עוזר ורק מעליב.

אפשר גם "מה היית מרגיש אם הבוס/אבא/סבא/וכדו' היה מדבר אליך ככה?" אם זה רלוונטי.

לא להאשים או לדרוש שינוי, רק להסביר בנחת.

גם זה בטווח הארוך יכול לשנות.

 

 

עונה לכמה מכם ביחד-צמר

קודם כל תודה לכולם על התגובות, זה לא מובן מאליו...

 

א. רוב הזמן הוא יודע ויכול גם להטיף בעצמו שאישה זה לא קניין ומעמד האישה וכך וכך. ברגע שהוא מתעצבן הכל נעלם. גם אם זה לשתי דקות. אלו שתי דקות נוראיות מבחינתי. טיפשה ומטומטמת זה לא מילים שאמורות להיאמר. ולפעמים מתווספים ביטויים נוספים גרועים יותר.

 

ב. גירושין- לא ברור לגמרי למה הוא מתכוון- להרגשת בעלות או שהוא רציני. מה שברור לי שצעד דרסטי מבחינתי יוביל לצעד דרסטי מבחינתו. ואני לא אדם של מלחמות. וחבל אחרי כל העבודה הזאת להתגרש. אם הייתי רוצה להתגרש הייתי עושה זאת כשהמצב היה בקרשים. לדבר איתו על זה פרקטית ייתפס כהכרזת מלחמה כפשוטו. יש דברים שלא משנה כמה כעס יש- לי "אסור" להגיד. ואני גם לא חושבת שנכון להגיד כזה דבר אלא אם כן זה הכי רציני שיש.

 

ג. מניעה- לא רלוונטי לכרגע כי אני בהריון שוב.

 

ד. כל שיתוף של אדם מחוץ לזוגיות מבחינתו זה בגידה. כל עוד כמובן אין מצב כמו פעם של אלימות ופחד ממשי וכו'.

 

ה. אני אומרת לו שידבר לכל העולם איך שבא לו (לא שאני בעד, אבל אני לא אמא שלו), אבל אליי לא. זה לא ממש מחזיק מים.

 

ו. לבכות גורר את המשפט- איך את זאת שבוכה אחרי שעשית כך וכך. לשאול איך הוא היה מרגיש אם הייתי אני או מישהוא חר מדבר אליו ככה- הוא טוען שלא היה מזיז לו. אני אומרת לעצמי שפעם הבאה אני אדבר אליו ככה כדי להראות לו ולא מסוגלת פשוט לדבר ככה למישהו. לא משנה מה. גם בתקופות הכי גרועות המקסימום שהייתי מסוגלת להגיד זה שהוא נבל ברשות התורה.

 

אני יודעת שאני רק סותרת עצות, פשוט את הרוב ניסיתי ואת מה שלא- אני מכרה אותו ואת המצב טוב מידי בשביל לדעת מה יעבוד ומה יגרום לפיצוץ.

אולי אני לא סתם מרגישה שאין לזה פיתרון. אולי- באמת אין. ותפילות- תפילות זה נפלא, אבל למדתי על בשרי שזה לא מספיק. צריך השתדלות וצריך למצוא איך נכון להשתדל. הרבה זמן התפללתי בכל מעודי. זה לא עצר את האלימות. וודאי לי שתפילה עוזרת, אבל הקב"ה רוצה מאיתנו יותר.

כנראה, לפי דברייך, את צריכה לבחור בין שתי אופציותosnatt

האחת, להמשיך בצורה הנוכחית, השניה,לעזוב הכל.

 

הבחירה בידייך, עם הסיבות שלך.

 

 

ושתהיה לך הרבה הצלחה, אושר, סיפוק ואהבה - בכל מה שתבחרי.

 

חייבת להוסיף, שממש נגעת לי ללב..

לא פשוט. אני מקוה שאחרי הלידה תקחי הפסקה ענקיתאין כמו אמא

ועכשיו תפנקי את עצמך המון המון. ואת לא צריכה לשאול או לקבל אישור ממנו!

תקני לעצמך הרבה ממתקים. בגדים וכו'. כל מה שיעשה לך טוב!!!

 

ואם הוא יגיד משהוא על כסף תגידי שאמא שלך נותנת לך כסף לפינוקים!! (הוא ידע אם זה נכון? הוא עוקב אחרי כל שקל לאן הולך?אם כן, תבקשי כסף מאמא שלך בהלוואה ותחזירי לאט לאט בלי שהוא ישים לב לאן הלך הכסף)

 אני מצטערת שאני נותנת פה עצה, והרבה פה יקפצו שאני אומרת לא לשאול את הבעל,

אבל תגידו תאמת, איך אישה בהריון שסבלה/סובלת מאלימות יכולה לא לפנק את עצמה ואם בעלה מפעיל עליה גם אלימות כלכלית אז אין לה בררה והיא צריכה לסדר את המילים קצת בסיבוב!!

 

את רוצים ח"ו שהיא תתמוטט? צריך רק לחזק אותה , היא בהריון עם תינוקים שהגדול בן 3!!!!, כמה שיותר עצות להיות חזקה ולא לרחם עליו.

הלוואי שהייתי יודעת לתת לך עצותאהבה של אימא

מאחלת לך מכל הלב שהכל יסתדר והבעיות ייעלמו כמו לא היו..

רק צרם לי משהו קטן - אל תתייאשי מהתפילות... את אומרת שבתקופות הקשות התפילות לא עזרו לך, אלא ההשתדלות.. אל תשכחי שהכוח להשתדל, וההצלחה של ההשתדלות הגיעו מהתפילות שלך.. תמשיכי להתפלל כל הזמן, ובע"ה תמצאי את הדרך הטובה להגיע לפתרון..

מקומם אותי הפחד שלך ממנו!נשואה בשנית

את ממש בתוך בית כלא ולא מודעת לכך!

חיי נישואין בכלל לא אמורים להראות כך,

ולא שאני חושבת שהכל תמיד דבש אבל בטח לא כמו מה שאת מתארת

בחיי נישואין אמורים לדבר שקוף ופתוח ללא פחד האחד מהשני

מי שהתגובות שלו חסרות פרופורציה זה אומר הרבה דרשני

ואי אפשר לחיות עם זה נורמלי.

אם תתגרשי בגיל 50 תרגישי אז באמת את הפיספוס של החיים

דוקא עכשיו הזמן לתחיל חיים חדשים.

זה לא פחדצמר
פעם זה היה

היום זה פשוט רצון לא להרוס כשעוד אפשר לבנות (עם מישהו שהוכיח שהןא מסוגל להרבה. לא מכירה הרבה סיפורים על גברים שהיו אלימים והצליחו להתגבר)
ואני לא יודעת אם זה מה שנכון כרגע.. בעיקר כשיש כבר ילדים בתמונה ןעוד אחד בדרך
אל תדמיד.

ממך אליה.

 

כל מקרה בפני עצמו. לא הכל כותבים כאן.

 

היא מודעת יותר מכל אחד אחר למצב, כולל להרגשותיה המורכבות.

דווקא ממה שכתבתהדסדס

התפילות כן עזרו, כי אין עוד דרך להסביר את השינוי שהוא עבר. אדם אלים בד"כ לא משתנה ככה

לדעתי אסור לך לתת לו להמשיך ככה..אברי
תשבי איתו שיחה רצינית ותגידי לו שיבין שאישתו זה הקודש קודשים שלו בדיוק כמו שהוא הקודש קודשים שלך ואת לא מוכנה שזה ימשיך ואת מאוד מעריכה את ההתקדמות שלו, אבל הרגע זה נגמר. אם לא הוא הולך לטיפול. נקודה.
**מנהלים בבקשה להיכנס***צמר

בבקשה תורידו את הקישור מהעמוד הראשי, לא ממש מתאים שהוא במקרה ייתקל בזה בעמוד הראשי.

 

אני מניחה שלפורום עצמו הוא לא ייכנס, אבל כשזה דרך קישור...

 

 

ולשאר הכותבים העוזרים הנפלאים-

אז כרגע הוא אכן עוקב אחרי ההכנסות אבל א הוא לא עצבני על משהו הוא דווקא זה שמעודד אותי להוציא ולפנק וכו'. הבעיה היא שאחר כך אפשר להגיד לי שאני יושבת כל היום ומבזבזת לנו את הכסף. וזה אחרי שהוריי תומכים בנו ואני לא עובדת רק לבקשתו (סטודנטית)

 

בקיצור, המצב הוא לא שכל יום כל היום זה הדיבור בינינו אלא פעם בכמה זמן. אבל זה פשוט כב מספיק בשביל שזה יהיה תופעה ולא חד או דו פעמי.

 

ואני פשוט חוששת להשאיר את המצב כפי שהוא, גם כי זה עדיין פוגע וגם מהחשש שידרדר

 

אבל שאלה כנה-

נניח ולא היתה לנו הסטוריה כזו, ולא היה חשש מבוסס על עבר-

ייתכן והפיתרון הנכון היה להמשיך ככה ולנסות לאט לאט לשנות?

כי יש משהו קצת לא הוגן בלשפוט אותו על סמך העבר שהוא בהחלט הצליח להשאיר מאחוריו.

וואו גברת!זה נשמע מצב לא פשוט בכללמה המהות
עבר עריכה על ידי rivka501 בתאריך כ"ט בטבת תשע"ד 00:13

אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,

אז ברור שזה עדיף צוחקצוחק

 

תודה

ממש קשה להתנהל ככה בביתצוצלית
את צריכה להבין שאת שווה כאישה תעריכי את עצמך...לאף אחד בעולם אין זכות להשפיל אותך את שווה המון דברי איתי בפרטי אם תרצי
יקרהאור שבעת הימים

את חייבת לעבור תהליך פרטי, את והקב"ה, של העצמה... לזכור שאת בת אהובה של מלך מלכי המלכים הקב"ה שאוהב אותך כמו בת יחידה! ההתנהגות של בעלך משקפת מקום לא פתור בתוכך. רק כאשר תקחי אחריות על המקום הזה, "תסדרי" ותרפאי אותו, יהיה השינוי המיוחל. אם תעשי עבודה אמיתית - יקרו ניסים! זה לא קשור לבעלך ולתהליכים שהוא עושה עם עצמו. זה משהו שאת חייבת לעשות למען עצמך.

ההתנהגות של בעלך משקפת משהו - את יכולה להתבונן מה זה מציף - מהבית, מהילדות, מההורים... לעשות עבודה פנימית לשחרר את זה, את הקליפה שאת עדיין אחוזה בה. ואז יקרו ניסים! את תהיי במקום חדש, וכיון שבנזוג הוא מראה, הוא יראה לך מקומות חדשים ושמחים!

הקושי הגדול הוא לסובב את ההתבוננות כלפי עצמנו. להפסיק להאשים אותו, להפסיק לשקר לעצמי שאצלי הכל מאה אחוז והבעיה היא רק שלו.... להסכים לראות איזה דפוס עתיק שמנהל אותך בעקשנות.... ובעלך בסך הכל משקף אותו.... בגלל שהנשמה היא בת חורין, והקב"ה רוצה שתהיה כבר גאולה פרטית לכל יהודי - הוא לא מוותר....

 

אני ממליצה לך להתחבר לשיעורי חסידות, אם אין באיזור שלך אז יש הרבה מאד אפשרויות גם באינטרנט (במיוחד השיעורים של הרב יצחק ערד באתר "דעת ותבונה", או הרב יאיר כלב, הרב רוטנשטיין, וגם האתר של חני אברהם על שיטת אית"ן. את יכולה להיכנס גם לאתר "גל עיני ואביטה נפלאות מתורתך" של הרב גינזבורג) החסידות היא מעין נובע של רפואת הנפש... מומלץ לימוד יומיומי, אפילו קצר!

כשאת תעשי העצמה, ותתחזקי באמונה, בביטחון, בשמחה אמיתית פנימית - תראי שגם האוירה בבית והתגובות של בעלך ישתנו פלאים ממש! וכל זה בלי להגיד לו כלום! להתמקד רק בעצמך! בהצלחה רבה

פתחתי כאן שרשור דומה לא מזמן1207

מעניין שאני נכנסת ורואה את השרשור שלך אחרי תקופה שלא ביקרתי כאן בפורום....

אז ככה: דעתי- אלימות פיזית זה קו אדום, עצם זה שזה היה פעם זה נורא.

דבר שני: נראה שאת מפחדת מגירושין יותר ממנו וזה אמור להיות הפוך. אל תשדרי לו פחד מגירושין אלא אדרבה שדרי שאם זה ימשיך ככה לא תהיה לך שום בעיה ללכת כי זה עדיף לך מלסבול.

אני מאוד מבינה את המקום שלך, את יכולה להסתכל בפרופיל שלי ולקרא מה שכתבתי...אבל יש הבדל: אצלי אין אלימות פיזית בכלל ולא היתה לרגע! אם חלילה היה לא הייתי נותנת לקשר להמשיך בשום אופן. חוץ מזה יש גם המון תקופות מאוד טובות אחרת אי אפשר לחיות עם אדם שרוב הזמן הוא בלתי נסבל!! אני לא אומרת לך קומי ותתגרשי למרות שאם האלימות הפיזית תחזור חלילה ולו פעם אחת אני כן אומרת לך את זה, היום אישה גרושה חיה הרבה יותר טוב מנשואה שסובלת, יש המון תמיכה בגרושות והחוק לצידן והגנתן בכל דבר, אז אל תשדרי פחד מהמהלך הזה. אם הנישואין חשובים לו הוא יתעלה על עצמו גם בעניין של האלימות המילולית, ואם לא תכניסי לעצמך לראש שאת לא צריכה כזה קשר.

אני מאחלת לך המון המון כוחות נפשיים לכל מה שאת עוברת ומדברת בהחלט ממקום של הבנה, אבל בני לעצמך גם את המקום של הכח הנפשי הפנימי... ה' איתך!

למה את חושבת שגירושין זה פתרון?אור שבעת הימים

יש רמה מסויימת של מודעות שכדאי להגיע אליה בשלב כמה שיותר מוקדם בחיים... כל פרט במציאות מתרחש בהשגחה פרטית מדוייקת. לכל יהודי יש נשמה שבאה לתקן משהו, לכל אחד יש תפקיד, שליחות... ומזה נגזרים הנסיונות שאנחנו עוברים בחיים...

היא יכולה אולי להתגרש ממנו. והיא יכולה לגלות, חס ושלום, אחרי שנים בודדות של חיפושים, ובשעה טובה נישואים מחדש - שעם הבעל החדש יש משהו שחוזר על עצמו... לא בדיוק אותו דבר, יכול להיות שהפרופיל החיצוני שונה לחלוטין - מראה, עדה, עיסוק, מיקום, מצב כלכלי - אבל משהו בעבודה הפנימית שנדרשת ממנה כדי שהזוגיות תצליח - נראה בדיוק אותו דבר!

יש הרבה סיפורים כאלה במציאות... והנקודה היא שאנחנו לא יכולים לברוח מעצמנו. לכל אחד יש נפש אלוקית - שהיא טהורה, שלמה ומושלמת שרוצה רק טוב, ונפש בהמית (כמבואר בספר התניא), שהיא סך כל הסיבות לרגשות שליליים וכו'. לכל אחד, בנפש הבהמית שלו, יש איזה "סיסטם", איזה טריקים קבועים שחוזרים אצלו כל החיים.... וזה היצר הרע הפנימי שמונע מאיתנו להיות מה שנועדנו להיות, שאחראי לכל העיכובים וההחמצות והטעויות. והקלקולים... והנקודה היא לקחת אחריות על העניין הזה, לפענח אותו - במילים של קואוצ'ינג קוראים לזה היום - לזהות מה הן האמונות המגבילות, הפחדים הקמאיים, אלה שיושבים לנו על טראומות ילדות וכו', שקשורים לכל מיני דינמיקות מהבית שגדלנו בו וכד', זה לא משנה, הנקודה היא לזהות מה חוסם ומגביל אותנו היום, בהווה, מלהיות בני חורין באמת.

ועד שלא עושים את העבודה הפנימית הזאת, הקב"ה ממשיך לשלוח "מראות" שמשקפות לנו את המקום הפנימי הלא פתור הזה, הלא מפרגן לעצמו, הלא בטוח, החרד וכו'. המראות הכי חזקות הן בזוגיות כמובן. אבל פוגשים אותן גם ביחסי הורים ילדים. גם ביחסי חברות, ביחסי עבודה, בכל מערכות היחסים שיש לאדם בחייו.

לפי מה שהיא מתארת, יש לה פרטנר, כי היא מספרת שהוא עשה עבודה! יש לה פרטנר מדהים! וגם אם יש נפילות ונסיגות - יש עם מי לעבוד!

עכשיו, כמו שכתבתי למטה, נותר להפשיל שרוולים ולעשות את החלק שלך, צמר. הנקודה היא שהקב"ה לא מוותר... מה שלא תעשי היום בזוגיות הזו, תצטרכי אולי לעשות מול ילדייך המתבגרים... ואי אפשר לדעת מה יהיה יותר קשה....

הקב"ה רוצה אותך בת חורין, רוצה שכל יהודי ילך מחיל אל חיל באמונה, שמחה, ביטחון. שניתן לנפש האלוקית שלנו, למקום המואר והשלם שבתוכנו לנהל את המציאות שלנו, ולא למקום הפגוע או הלא בטוח או אפילו העצל - לנהל את העניינים....

וצריך אומץ כדי לראות את החלק שלנו - גם אם הוא בדקות, גם אם לכאורה באופן גלוי ברור שהצד השני ממש לא בסדר....

אנחנו אלופים בלשקר לעצמנו, לברוח, להשליך על הזולת....

כתבתי כאן למטה תחת הכותרת "יקרה" יותר בפירוט...שתהיה הצלחה רבה

כמה שאלותצמר
אני אחרי המון עבודה, באמת.
נכון שהוא עשה תהליך
אבל גם אני
אי אפשר להפסיק לקבל מכות בלי לעשות תהליך ותאמין לי שזה לא ממש קל
הטענה שלו היום זה בדיוק זה- לי יש סגנון בוטה
את ידעת אצ זה
את פתאום השתנית והחלטת שלא מתאים לך ככה
אז זה בדיוק מה שכתבת
כי אני ממש לא אשב ואתן למישהו לכבול אותי בצורה הזאת

אגב, העצות הללו מחכימות מאוד
אבל הן ממש לא סותרות את כל העצות המעשיות
כי עם כל התהליך הענק הפנימי שעברתי ועודני עוברת
אם הייתי ממשיכה להתרכז בעבודה פנימית בלבד ולקוות שכמים הפנים לפנים וכו' (מכירה את ההרצאות הנפלאות של הרב ערד, ברצינות) הייתי היום אולי כתבה בעיתון
נכון שיש לי פרטנר
אבל זה לא משנה שכשהוא אומר דברים כאלו- הפנים שלו ממש, אבל ממש לא דומות לפנים שלי, והלב שלו עסוק בלהוציא סכין לעברי.
אז נכון, עבודה פנימית זה א-ב, אבל זה לא סותר את זה שצריך לדעת שיש מצבים שאי אפשר להסתמך בהם אק על זה.
אני רוצה לתת לך משהואור שבעת הימים

אני רוצה לתת לך לקרוא סיפור, מתוך קובץ סיפורים נפלא שנקרא "אשה וסוד השמן", שכתבה שרון פרלמן. אני מנסה לעשות כאן "העלאת קובץ" לא יודעת אם אצליח

לא הלך....אנסה להעתיק את הסיפור כאןאור שבעת הימים

 

גמילה מפגיעות כרונית

לפני 200 שנה, הלך האדמו"ר הזקן עם כמה מחסידיו ברחובה של עיר. בדרך פגשו אותם חבורה של יהודים ששאלו: - יאמר לנו רבינו, מתי קץ הפלאות? מתי כבר יבוא משיח צדקנו? האדמו"ר הזקן הביט לכיוון השמים וענה: - ואיך יבוא משיח צדקנו? הרי המשיח שהעולם רוצה לא קיים, והמשיח שקיים העולם לא רוצה, אז איך יבוא?

*************

גדלתי בבית נורמטיבי, מתון, ובלי דרמות מיותרות. בילדותי, לא היו לי תלונות מי יודע מה, מלבד דבר אחד שקצת הפריע לי: אבי, בהיותו איש צבא קלאסי, השליט בבית משטר מיליטנטי עם עמידה בלוחות זמנים, מסדרי בוקר וערב, סדר וארגון למופת וכיוצ"ב.

בדיעבד הסתבר, שגם זה היה לטובה. כי הנהגה צבאית זו, הקנתה לי בחיי הבוגרים כישורי משמעת והתמדה, שהועילו לי רבות. בבית הורי דיברנו בפתיחות על הכל וגם צחקנו הרבה. סברתי שגם בעלי, גדל בבית מעין זה. כשהכרנו, זו היתה אהבה ממבט ראשון. התחתנו די מהר, ובהתחלה הכל הלך נפלא. ענן מתוק כיסה על המציאות, וראיתי רק את היפה והטוב שבחיים.

זמן קצר לאחר שהמשפחה התרחבה, החלו לצוץ כל מיני דברים, שקודם לכן לא נתתי את דעתי עליהם. בדיעבד, גם זה היה לטובה. כי סביר להניח שאילו בהתחלה הייתי רואה את המציאות כפי שהתגלתה לי לאחר שהענן התפוגג, או אז לבטח לא היינו מתחתנים, והיינו מפסידים את התיקון העיקרי שלנו. היינו נאלצים לבוא בגלגול נוסף, ובינתיים כבר שמעתי שהדור שלנו הוא דור אחרון של גלות, ודור ראשון של גאולה, ובכלל לא יהיו גלגולים נוספים, כי עכשיו זה זמן אחרון לתקן את הכל ומהר.

כשהענן המתוק פג וחלף, מה שנגלה בפני היה בערך כך: בביתו של בעלי כדבר שבשגרה, התעופפו באוויר כל מיני דברים, בעיקר חיצי ביקורת שהושלכו לכל עבר. הופתעתי לגלות שאצלם אך טבעי הדבר, והם לא עשו ענין מזוטות כאלה, כאילו כך החיים צריכים להיראות. אותם חיצים מורעלים, פגעו בליבם של כל בני המשפחה, ובעיקר בלב האמא, שהיתה מואשמת בכל. לרוב היא נמצאה בכוננות ספיגה, אך עם זאת גם היא לא נשארה חייבת, והחזירה ריקושטים חדים בגלוי ובסמוי.

במקביל שמתי לב, שבני המשפחה השקיעו את כל החום והאהבה שלהם באוכל, ואכן האוכל שלהם, ובפרט האוכל של האמא, היה טעים מאד עד כדי כך, שלא יכולתי בשום אופן להתחרות עם הגורמה הספרדי שלה.

בהתחלה לא הבנתי לאן נפלתי, וכשהבנתי, זה היה מאוחר מדי, כי כבר הייתי שקועה עמוק בתוך הבוץ, שהפך לביצה. ככל שניסיתי לצאת, היא נהיתה טובענית יותר, ושקעתי במרה שחורה שקיעה אחר שקיעה.

בעלי, לא נפל רחוק מהעץ המשפחתי שלו.

אחרי תקופת זוהר ראשונה, גיליתי שבתוך תוכו הוא מדחיק הר של כעסים, תסכולים, פחדים, גחמות, ביקורתיות ותלונות בלי סוף. חוסר שביעות רצון היה מצב כרוני, והוא החל להפגין את אותה מיומנות שהביא עימו מבית הוריו. או אז הבית שלנו הפך למטווח, וחיצים כנ"ל הושלכו לכל עבר. באותה תקופה לא הבנתי למה חיצים אלו חדרו תמיד עמוק לתוך ליבי. כל מה שניסיתי לעשות כדי לשפר, למצוא חן, להשביע רצון, שום דבר לא עזר. לא משנה כמה השתדלתי, בעלי היה סבוך בלופ, ותמיד הגיע לאותה מסקנה שטעם האוכל זבל, הבית נראה על הפנים, הדבר הזה זבל וזה על הפנים. באותה תקופה כבר הבנתי למה אנשים מתכוונים, כשהם אומרים שהחיים בזבל...

ואני, שבכלל לא הכרתי סגנון כזה, ניסיתי בנאיביות להוכיח לו בכל כוחי שהוא טועה. שאפשר להסתכל על החיים מזווית שונה, חיובית יותר, ובעצם יכול להיות לנו ממש טוב ביחד.

אבל משום מה בסופו של כל דיון, שהפך לויכוח קולני, נעלבתי כל פעם מחדש, ונפגעתי עד עמקי נשמתי. בכיתי בלי סוף והיו לנו דראמות וכאבי לב כמו בסרט תורכי. חווינו בעיות קשות של שלום בית, ותחושת הקיום היתה כשל גיהנום מתמשך. חשתי שבעלי מלא וגדוש ברצונות בלתי נגמרים, ותקוע לו בראש איזה אידאל נשי מסוים, שאינו נמצא במציאות של העולם הזה. הוא בז לי, כי לא תאמתי את הציפיות שלו, אבל היה לי ברור שהאשה שהוא רוצה אינה קיימת, וזו שקיימת הוא בכלל לא רוצה.

המצב תסכל אותי מאד. כי מצד אחד הוא למד המון, אבל תכלס בפנים נשאר עקשן, ושום דבר לא זז. הוא הסתיר ממני דברים, ונראה לו שאני לא קולטת. היו לו תקופות בהן הוא היה שותק כמו אבן, והתעלם ממני לחלוטין, והיו לו תקופות שהוא היה כמו אמא שלו: בחוץ רך ונופת צופים, אבל בפנים קשה, לא מפסיק לרטון ולבקר, בעיקר בענייני הבית. מצידו, שאני רק אנקה כל היום: אנקה, אנקה ושוב אנקה. אז נכון שאני לא מהבלבוסטיות שעושות ספונג'ה על הבוקר עוד לפני הקפה, אלה  שאצלן לכאורה הכל פרפקט. אך בשבילי בית, זה מקום תוסס שחיים בו, וזה לא בית מרקחת סטרילי ובטח לא מוזיאון בריטי.

כמובן שהמצב הכלכלי היה נורא. כמה שהשתדלנו, לא הצלחנו להיפטר מהחובות של העבר, מקנסות תופחים, פיגורים בתשלומים שאינם נגמרים, עיקולים, דפיקות בדלת שגרמו לדפיקות לב, תחושות מעיקות של דוחק, מחנק, ודאגות שאין מה לדבר. באותה תקופה לא ידעתי שכעסים, ביקורת ופחד הם הם אלה שהורסים לנו את הפרנסה.

המצב נראה ללא מוצא. יום אחד הבנתי שאין אסור מתיר עצמו מבית האסורים, ולפיכך פניתי לקבל עזרה. בתחילה התייעצתי עם בני משפחתי, זה לא הועיל. אחר כך התייעצתי עם בני משפחתו, וזה היה כמו לדבר עם מי שנמצא באותה צרה. אחר כך ניסיתי את כל סוגי הייעוץ האפשריים: יעוץ אישי, יעוץ זוגי, יעוץ רבנים, יעוץ רבניות, ומה לא? הכל הועיל בערך כמו כוסות רוח למת.

וכשכלו כל הקיצין, זעקתי מעומק  ליבי לקדוש ברוך הוא: תעזור לי! אתה חייב לעזור לי! תן לי מישהי שתלך איתי יד ביד, ותוציא אותי מהבוץ הזה, כי אני כבר טובעת. אני פשוט לא יכולה יותר, ואתה יודע מה? אני גם לא רוצה יותר, אפילו אם הייתי יכולה. די! מספיק! כי צריך להיות לדבר הזה סוף. נכון שעדיין ליוו אותי זכרונות עמומים מתקופת הזוהר, ונכון שגנוז בו טוב נפלא, שנמצא שם עמוק חבוי בפנים, ואתה יודע שהידיעה הזו נסכה בי תקווה שעוד יהיה לנו טוב ביחד. אבל מה לעשות שהגעתי לשלב שכבר לא אכפת לי אם נהיה ביחד, כי הייתי בנכונות לוותר, כי כבר התעורר בי רצון חדש שלא לוותר עוד על עצמי. הבחירה שלי היתה קיצונית: לחיות או למות, ומכיוון שבחרתי לחיות, אז עדיף לחיות כמו שצריך, אז אנא עזור לי.

זה היה בדיוק ל"ג בעומר, ובזכות רשב"י הדברים החלו לזוז. אחר הצהרים הלכתי עם הילדים לתהלוכה שארגנו החב"דניקים בשכונה. פתאום, כאילו באופן הכי טבעי, ניגשה אלי אחת האימהות, ובחיוך לבבי החלה לספר לי על שיעורי חסידות שמתקיימים ברחבי העיר. למרות שמעולם לא היה בינינו קשר, היא הזמינה אותי לבוא לשיעור שהתקיים בביתה אחת לשבוע. רשמתי על פתק את מספר הטלפון שלה, ומגנטתי אותו על דלת המקרר. הפתק היה לנגד עיני במשך 3 שבועות, כי לקח לי זמן עד שהחלטתי לפעול.

בוקר אחד הגעתי לשיעור ראשון, ולמדנו בחלק השני של התניא, שנקרא "שער היחוד והאמונה". מתואר שם איך הקדוש ברוך הוא, ברא יש מאין את העולם בששת ימי בראשית, ומאז הוא מהווה אותו בכל רגע מחדש, ע"י זה שהוא אומר אותו, וזה בעצם קיום העולם.

10 מאמרות פלאיים של בריאה ובהם: יהי אור, יהי רקיע, נעשה אדם וכו', אלו הן אותיות של לשון הקודש, מילים ומשפטים של התורה, שבכוחם להוות ולקיים הכל בכל רגע מחדש. בימי בראשית הכל התחיל, ומאז, ברצונו החופשי ולשם מטרה מסויימת, שהיא גילוי עצמותו דווקא בעולם הזה התחתון, הוא מהווה את הקיים מאין ליש, ואנחנו שליחים שלו פה לבצע בזמננו הקצוב את שליחותינו היחודית, להאיר ולהפוך את היש חזרה לאין.

נשמתי עמוק ונרגעתי. מילדות, תמיד חשתי את מציאותו של הקדוש ברוך הוא, וידעתי שהוא זה שברא את הכל. אבל לא ידעתי שהבריאה כולה נמצאת בהתחדשות תמידית, ואם לרגע אחד הקדוש ברוך הוא היה שותק, ולא היה אומר את אותם 10 מאמרות פלאיים של בראשית, כל היקום, וכל מציאותי, היינו חוזרים מיד להיות אין ואפס ממש, כמו לפני בראשית, וכל זאת מבלי להשאיר איזה רושם או שובל. זה היה עבורי חידוש נפלא, ועם החידוש הזה חייתי כל השבוע. אור בהיר עטף את ראשי, והלך איתי לכל מקום. המילים של השיעור הדהדו בי, וחשתי מרחפת באוויר. המח שלי נעשה קליל פתאום, כמו מנותק מכובד וסרבול הגוף, כי התחברתי להרגשה אחרת של חיים.

בהמשך הבנתי שלקחתי על עצמי אחריות יתר, על דברים שהם בכלל לא הענין שלי. אותה תחושה של אחריות, גרמה לי מועקה תמידית, כי כל הזמן חשתי על גבי משא כבד של כישלון אישי, והנה זה הלך. המועקה הכרונית נעלמה. עוד גיליתי שטעיתי בגדול כשהאמנתי שרצונותיי היפים, הבנותיי העמוקות מאד, והרוחניות גם, הם הם מרכז העולם בכלל, ומרכז עולמי בפרט, וזאת למרות שהמציאות סביבי ניסתה לרמוז לי שהאמת שונה.

פתאום האיר לי, שאם זה הקדוש ברוך הוא עושה את הכל, והוא באמת הבוס, הרי שזה מחייב – כי הוא החיים, והוא האמת, והוא הזמן וזה הכל ממנו, ואני שליחה שלו פה בתפקיד מוגדר, ולפיכך אעשה בנאמנות את שלי הכי טוב שאני יכולה, ובלי לרמות את עצמי, ואז בוודאי שאין לי מה לדאוג, כי הכל יהיה בסדר.

הבנתי בהבנה פנימית שאני תלויה רק בו, ולו אני חבה הכל. ופתאום כל נשימה, וכל מצמוץ, וכל רגע נהיו יקרים מאד, כלל לא ברורים מאליהם, וחשתי שאסור לי לבזבז את זמן חיי על אכזבות, היסוסים, פחדים והבלים למיניהם, והתחזקתי בהחלטה שאני רוצה לחיות חיים אמיתיים. נרגעתי כששחררתי לחופשי את רצונותיי, הכה מוגבלים ולא רלוונטיים, שבזבזו לי זמן והעיקו לי על הנשמה. קיבלתי בהכנעה מתוקה את העובדה שרצונות אלה, אינם מעניינים בעצם אף אחד, ולראשונה חשתי הקלה, כי גם אותי הם כבר ממש לא עניינו. הפנמתי שיש רצונות נעלים יותר באין ערוך משלי, רצונות אינסופיים, מרתקים, ולמה לי לבזבז את זמן חיי על רצונות אישיים קטנים או גדולים, רק שהם לא רלוונטיים ולא מוכיחים את עצמם? כל כך הופתעתי מהגילוי, שקומתי השחוחה הזדקפה, הכתפיים המכווצות השתחררו, העיניים הכהות התבהרו. השתעשעתי ברעיון שכל מה שיש לי: אני, בעלי, הילדים, קורת הגג, הצרות, המועקות וכו' זה הכל מתנות מהקדוש ברוך הוא, ברצונו, בנדיבותו, ורק לטובתי.

פתאום חשתי שאני עשירה גדולה, אפילו שעדיין הייתי בדוחק, ובתוכי שמעתי קול פנימי חדש שאומר: תודה, תודה ושוב תודה. כי הכל התהפך: במקום להתלונן אני מודה, במקום לסבול אני צוחקת.

והנה נכנסתי לתקופת הזוהר השניה, כשהבנתי גם שבעלי, כלוא במיצר פנימי יותר ממני, וריחמתי עליו. או אז גם הפסקתי לכעוס, כי הפנמתי שהוא לא הבעיה שלי, וככה לאט לאט משהו בתוכי צמח והתחזק. הבנתי שהיכולת שלו לפגוע בי, נובעת מכח שהוא מקבל ממני, כי אני פגעתי בעצמי, בנשמתי, והוא הראי להראות לי את מה שאני עושה לעצמי או לאחרים, בגלוי או בסמוי. הוא זלזל בי כי זלזלתי בי. הרבה חשתי עצמי מסכנה ואומללה, ושנים גם דאגתי בלי סוף: מה יהיה? מה יהיה איתי, ומה יהיה בכלל, והנה פתאום אני מסתכלת אחרת, כי נפקחו לי העיניים לראות בהיר, ואני חושבת לראשונה: איזה אומלל בעלי, שיש לו אישה אומללה כמוני...

החלטתי באחת שאני מפסיקה להאשים אותו, ובעיקר אני מפסיקה להאשים את עצמי. עד אז היו לי תמיד נקיפות מצפון, ורגשות אשמה שאני לא מספיק בסדר, ולא מספיק טובה. היו שלימדו אותי: תעשי אותו מלך, הוא יעשה אותך מלכה... שטויות! כי כל עוד אני מכווצת וסגורה בתוכי, אינני יכולה לעשות מאף אחד משהו אחר. לעומת זאת, עם תודעה חדשה של מלכות פנימית, אני יכולה לפרגן לו בכייף שיהיה מלך. ואז, כשהפסקתי להיות נגדי, וחדלתי מביקורת יתרה, התחלתי להיות בעדי. ולאחר שלמדתי שחור קטן בגוף עושה חור גדול בנשמה, חזרתי לעשות כושר, וחזרתי לאכול נכון. נגמלתי ממתוק והורדתי בקלות 15 ק"ג מיותרים. נזכרתי במשטר הצבאי מבית אבא, והתחברתי לשורשים שלי.

בינתיים התמדתי בלימוד, למרות שזה היה לי קשה. כי נוכחתי לדעת שאני צריכה הרבה אומץ לב, כדי להיפתח ולראות את האמת כפי שהיא, ונחוצה לי עצמה פנימית כדי לחשוף ולפרוץ חסימות של שקר בתוכי, כי הוא התחפש לאמת. אבל כל זה התרחש רק בי, ובעלי כמובן לא ידע מזה כלום. בכוונה לא שיתפתי אותו בתהליך שאני עוברת, והוא המשיך כרגיל עם התלונות ועם הביקורת היתרה.

למרות היותו ממוצא ספרדי, "הפולניה" שבנפשו היתה פעילה מאד, ולקח לנו זמן עד שחיסלנו אותה סופית. כשהם באו לריב איתי, בעיקר שתקתי, וכבר לא עניתי כמו קודם. גם לא ניסיתי להוכיח  משהו או להסביר, אלא אצרתי את כל מה שלמדתי בקרבי, כדי שהכוח החדש שבי יתעצם ולא יתפזר. נכון שהיו לי מדי פעם אי נעימויות או מעידות, אבל מה זה לעומת תחושת הקלילות שפיעמה בי? התפקוד שלי בבית עלה והכל תקתק. הפגיעות הלכה ופחתה, ושיתוף הפעולה עם הילדים השתפר. בליבי קיוויתי: הלוואי שגם הוא ילמד, אבל לא אמרתי כלום.

יום אחד היה לי מצב רוח טוב במיוחד. שמתי מוזיקה בפול ווליום, רקדתי ברחבי הבית, שרתי וזימרתי כל היום. כשבעלי נכנס הביתה, הוא פיזר תלונות וביקורת על כל דבר שזז ולא זז. כבר לא הופתעתי כמו פעם אלא להיפך, רק המתנתי בסבלנות, ונתתי לו זמן לסיים את דבריו. לא הפרעתי לו, ולבסוף אמרתי בשקט:

  • תיראה, בבית הזה אין יותר ביקורת. אני עליך לא מותחת ביקורת, וגם אתה לא תמתח ביקורת. אני מקבלת אותך איך שאתה, אני אוהבת אותך איך שאתה, ובבית הזה אין יותר ביקורת.

הוא הסתכל עלי בבוז ואמר בלגלוג: - באמת?! מה את אומרת?!

ובשטף הוסיף לירות חיצים שנונים, אף יותר מקודם. כמובן שתקתי, תוך כדי כך חשבתי לעצמי: הוא כל כך מוכשר, יש לו כושר ביטוי נפלא, רהוט ממש, רק עדיף שיקח את זה לכיוון יותר חיובי.

עברו כמה ימים, וסיטואציה דומה חזרה על עצמה: אני במצב רוח טוב, בעלי נכנס הביתה ומתחיל לירות לכל עבר. אני לא מפריעה לו, רק ממתינה בסבלנות עד שיסיים. הוא סיים. או אז חזרתי ואמרתי בשקט:

  • תיראה, הרי כבר אמרתי לך שבבית הזה אין יותר ביקורת. אני עליך לא מותחת ביקורת, וגם אתה לא תמתח ביקורת. אני מקבלת אותך איך שאתה, אני אוהבת אותך איך שאתה, ובבית הזה אין יותר ביקורת.

 

הפעם הוא הסתכל עלי במבט בוחן ושתק.

עברו עוד כמה ימים, ושוב הוא נכנס הביתה בסערה. ירה חיצים לכל עבר, ובעיקר כיוון אלי. פעם הייתי קופצת באתלטיות לכיוון החץ, שלא יפספס את ליבי, אבל עכשיו אני רק מסתכלת, רואה אותם מתעופפים בחלל החדר, רגועה מאד, שותקת ולא אומרת כלום.

פתאום בעלי נבהל ובאמצע משפט שתק. גם אני שתקתי. בלב הייתי מאד מאד רגועה, ורק המתנתי. כעבור איזה זמן הוא אמר:

  • אני רואה שאת כבר לא פוחדת ממני יותר.

בתוכי חייכתי, כי השמש האירה בליבי. בינתיים, שקלתי את מילותיי ורק עניתי בשקט: - נכון. אני כבר לא פוחדת ממך, כי אני פוחדת רק מהקדוש ברוך הוא.

ובליבי חשבתי: הקדוש ברוך הוא, באמת אני פוחדת רק ממך, פחד טוב, בריא, פחד שמח, שמפרק בתוכי את כל הפחדים האחרים.

מאותו יום התהפכה לנו המציאות בבית, כי בעלי התהפך. הוא התחיל להודות ולשבח אותי, את הילדים, את הבית, את החיים, אבל בעיקר את האוכל שלי. הוא גילה פתאום כמה הוא מדהים, ועד כדי כך הוא נקשר אליו, שאפילו כשהוא הולך לאמא שלו, "מעוז הגורמה הספרדי", גם לשם הוא לוקח סירים עם האוכל שלי... כי הכל התהפך לטובה.

וגם הפרנסה הסתדרה. ולא רק שיצאנו מהחובות, אלא גם הגיעו עד אלינו שפע של הצעות עבודה אטרקטיביות. וביום יום מטבע הדברים, יש לי או לו ירידות פה ושם, אבל אני הופכת אותן מהר לעליות, ע"י זה שאנילא מתחרבשת איתן, אלא עוברת מהר לענין אחר חיובי. כי הפנמתי, שלמרות שאני לא תמיד מרוצה, ולא תמיד מסופקת מהמצב בו אני נמצאת, למרות הכל לא משנה מה – תמיד אני שמחה!

 

קראתיצמר
אני מאוד ממליצה
שייעוץ מסוג זה לא ינתן למי שמגיע ממקם של אלימות במשפחה
בתור מישהי עם נסיון
זה אולי מועיל אצל זוג נורמטיבי
כשיש אלימות- זה עלול רק לטפח אותה.
מבינה שניסית לעזור, אבל אני חושבת שקריטי שתדע את זה. אלו עצות שעלולות להיות מסוכנות. דיני נפשות לא נגמרים בהעצמה פנימית.
מעודד שאת אומרת את זהשירק

זרקו לך הרבה שטויות בשירשור הזה ויפה שאת שבאה ממקום לא אובייקטיבי מצליחה לראות את זה.

את נשמעת אישה מאד מאד חכמה.

לא מובן למה ציפיתאור שבעת הימים

איזה עיצות וחיזוקים ציפית לקבל כשנכנסת לפורום?

הזדהות, תמיכה רגשית, נראה לי שהיו כאן די הרבה ב"ה. גם אני יכולה להצטרף.

 

אם זה כל כך חד משמעי שמדובר בדיני נפשות - אז מה השאלה בכלל? אין שאלה ואין אופציות, ושום דבר שיכתבו לך כאן לא רלוונטי, התשובה ברורה ויפה שעה אחת קודם.

 

אבל אם יש אופציות - אז רק עבודה פנימית שלך עם עצמך יכולה לחולל מהפך.

וזו עבודה שהיא לא על פי טעם ודעת, זו עבודה שדורשת מסירות נפש (לא כפשוטו חלילה) וזה קשה מאד, אבל מי שמסוגל יכול לראות ניסים. ויכול להפוך לגמרי גם את בן הזוג שלו.

ויכול להיות שבשביל לעשות אותה את צריכה להגיע לרובד שמעורר אצלך התנגדות ...

 

יש מאמר חסידות נפלא שמסביר את עבודת הנסיונות שאנחנו מתמודדים איתה וזה נקרא "נתת ליראיך נס להתנוסס".

הרבי מסביר שם שאפשר לעמוד בנסיון רק בעבודה פנימית, בעצמך. "עד העצם"...   אם אתה מתחיל להתעסק עם הזולת המצב רק מדרדר... זה לא מועיל, נהיה רק יותר גרוע. אין מה "להסביר" לשני ואין מה "לסדר" אותו. כשאת מסדרת את עצמך השני מסתדר ממילא, ברמה כזו או אחרת כי אתם אחד. זוגיות היא זירה לעבודה פנימית על עצמך...

קשה להסביר בשיחה בפורום. בכל אופן, עבודה זוגית בדורנו איננה על פי טעם ודעת...

 

 

אור שבעת הימיםמשיח עכשיו!

אני מצליחה להבין למה התכוונת (ויש בזה הרבה טעם) - אבל אני חושבת שמי שמושגי החסידות, שיחות של הרבי ומאמרים לא נהירים לו- לא יבין למה התכוונת...

 

אולי תנסי/ה להסביר במילים שלך

במילים שליאור שבעת הימים

במאמר "נתת ליראיך נס להתנוסס" כתוב: "אבל העבודה בנסיונות הוא עבודת האדם עם עצמו וע"י שעובד בעצמו הוא פועל שהוא עומד בנסיון שעל ידי זה הנה במילא נתבטל הנסיון והיה כלא היה.... הנה אופן העבודה אינו עניין של שקלא וטריא בדרך מלחמה כי אם שמעורר בעצמו הבטול עצמי והתוקף עצמי  דלכן הנה ע"י עבודת הנסיונות באים להאתנסאה שזה פועל העלאה גדולה ביותר"....

 

אז במילים פשוטות קודם כל הניסיון הוא הזדמנות לעליית מדרגה מאד גדולה. יהודי שעומד בניסיון מגיע למקום גבוה באין ערוך למצבו הקודם... וזה ה"נס להתנוסס", פשוט קורים ניסים.

(בהקשר הזוגי - שניכם יכולים לפרוץ למציאות משותפת חדשה לגמרי, משוחררים מההגבלות שאולי היו איתכם כל החיים...)

 

הסיפור שהבאתי למעלה הוא סוג של דוגמא לכך.... וקודם כל נסביר את הנקודה "אופן העבודה אינו עניין של שקלא וטריא בדרך מלחמה"... זאת אומרת שאין מה לריב עם המציאות או עם הזולת... זה רק ידרדר את המצב. תפנה פנימה לתוך עצמך, תגלה מה מנהל אותך, איזה דפוסים מגבילים מנהלים אותך.

 

מה שהקב"ה רוצה ממך זה שיתגלה בתוכך החלק הכי גבוה ושלם ומואר שלך, מה שבחסידות נקרא ה"יחידה". כי באמת אנחנו קרובים מאד לגאולה השלמה וכל יהודי צריך לזכות לגאולה פרטית... שהיא בעצם גילוי היחידה, גילוי הכתר.

התגלות במציאות של החלק המואר והשלם שבתוכנו, זה שנקי מרגשות שלילייים, מפחדים, משנאות, מטראומות, מחרדות... הקב"ה רוצה שהחיים שלנו יתנהלו מהמקום השלם הזה ולא מהאוטומט שירשנו מהדור הקודם שמגיב מפחד, מחרדה , מרגשי נחיתות או גאוה וכו'

כשאנחנו בוחרים במקום החיובי הזה, שבמילים פשוטות זה להתעקש לחשוב, להרגיש, לדבר ולעשות מתוך אמונה, שמחה וביטחון - אז קורים ניסים, המציאות הבעייתית מתהפכת, הזולת הכי בעייתי מתהפך....

וכשאנחנו נופלים חזרה ל"חושך" של עצמנו, נסוגים לתוך ההרגלים הישנים לחשוב, להרגיש, לדבר ולעשות ממקום בעייתי של עצמנו - מרחמים עצמיים, רגשי נחיתות, פחדים, עצלנות וכד' אז הקב"ה לא מוותר והמציאות או הזולת (שהוא רק שליח) פשוט חוזר "להציק" לנו.....

זה  יכול לקרות וקורה כל הזמן גם ביחסי הורים ילדים (משני הצדדים... ילד בעייתי או הורה בעייתי.....) ובכל מערכת יחסים.

וזה כדי שנתעשת ונחזור לפעול ממקום של אמונה שמחה וביטחון! כי זו האמת האלוקית, והרגשות השליליים הם תמיד שקר של היצר הרע!

בהצלחה רבה

 

לא נכון!ד.

"רק עבודה פנימית שלך" .. מאיפה את לוקחת את זה? "רוח הקודש"?...

 

מספיק עם הדבר הזה, להסתמך על "יכול לראות ניסים"..

 

 

"לעמוד בנסיון" זה גם לדעת להחזיק מעמד בלי להתפוצץ וכו' - כמו שהיא עומדת..

 

אין לכך קשר ל"תיקון אוטומאטי" של השני ע"י התנהגותך בכל מקרה..

 

לא מורידים ישר מ"מאמר חסידות" להדרכה פרטית מעשית.

 

והאמירה "עבודה זוגית בדורנו" וכו' - זה, במחילה, רחפנות גמורה. מסוכנת. מי המציא את זה?!

 

זה לא בבחינת "קשה להסביר" - משל יש פה מישהו שקיבל נבואה וכל השאלה היא איך להסביר לזולת. אלא פשוט לא מסכים איתך.

 

 

 

 

 

 

 

 

לא יודעת למה ציפיתיצמר
אני רק אומרת ש-
א. האמן לי, עבודה פנימית אני עושה.
ב. אני חושבת שאלו עצות שעלולות לטפח אלימות אם קיימת, כיוון שגם ככה קורבן לאלימות נוטה לקחת אחריות ולנסות לשנות את עצמו ולחשוב שזה מה שישפר את הדברים. במקרה של אישה מוכה- זה נכון שכמו כל אחד היא צריכה לעבוד על עצמה ולעמוד בניסיון, אבל אם היא תחשוב שהכל תלוי רק בהעצמתה האישית ולא תנקוט בפעולה כלשהי (החל מלפנות לרב ועד למשטרה) אז היא רק תיכנס למעגל האלימות עוד יותר. זו עצה מפתה למי שנמצאת שם כי היא לרוב כבר מנסה לעשות זאת. אבל זה לא מספיק, ומכסה רק אחוז מסויים מהעבודה שיש לפניה, שכוללת גם צעדים מעשיים.
ואגבצמר
אני תמיד שואלת את עצמי על מי שנותן עצות כאלו-
נניח והבת שלך היתה מספרת לך שבעלה נוהג כלפיה באלימות. לא חוששת לחייה. אבל נניח- קללות.
זה באמת מה שהיית אומר לה לעשות?
יישר כח!ד.
גברתי את צריכה עורך דין - באמבולנס!צדוק השמן

אחרי שפתחת את השרשור עם הודעה על כך שאת חיה בזוגיות חולה כרונית ואלימה

 

אחרי שבהודעות ההמשך הבהרת שזה עוד יותר חמור-

 

אני מסתפק בהערה אחת שלך: "אם... הייתי היום אולי כתבה בעיתון" - זה די והותר בשביל שתעזבי אותו בלב שלם. אישה שמסוגלת לתאר כך את בעלה, לא אמורה להיות נשואה לו.

 

עם כל הכבוד לתהליך שלו, אין דבר כזה "סגנון בוטה"! - יש התנהגות חייתית ואני לא מאמין שהוא ישתנה כל עוד הוא חי איתך. בשביל להשתנות לטובה ממצב כזה, צריך לעבור זעזוע נפשי ת"ק פרסה על ת"ק פרסה שגם זה לא תמיד עובד וזה בטח לא יקרה כל זמן שאת איתו ומטפחת את היציבות של החיים העקומים שלו. זה שבהתחלה לא היית בשלה להתנגד לו, לא נותן הכשר למעשים שלו. הוא הקדיח את התבשיל והוא זה שצריך לשאת בתוצאות.

 

חיי משפחה לא שווים את אובדן שלוות הנפש שלך. אם את בטוחה שזוגיות שמחה ומאושרת כבר לא תהיה לכם, אז תני לו לחפש קורבן אחר ולכי לרפא את עצמך לבד.

 

קחי עו"ד, תגישי תביעה לבימ"ש לענייני משפחה ותראי איך פתאום יש לך כוחות מולו שיכולים להשפיע עליו יותר מאלפיים דיבורים ובכיות.

 

בהצלחה!

 

זהוצמר
שאני לא בטוחה שאת השינוי הסופי הוא לא מסוגל לעשות
לכן, גירושין זה אופציה, אבל לא היחידה. ממש לא.
זו שיטה פסולה!ד.

לא מדברים על דברים כאלה במושגים "רוחניים" כאלו.

 

זו עצמה בריחה מהמציאות.

 

הקב"ה נתן "הסכמה" לאמירות כאלה?

 

כל מישהי עם אדם אלים, חולה, זה "משהו שצריכה  לתקן בתוך עצמה"?....

 

לא שייך

 

ומספיק לכתוב על כל אחד "מדהים"..

 

מה שמדהים פה, אכן, זה שאדם מגיע לכך..

 

אלא מה?

 

שהאשה הזו, יש לה אכן עוד שיקולים, ויש לה יחס מעבר לכך, ויש גםן התקדמות.

 

ועל כן יפה שאינה חושבת על "פיתרון" כזה כשרואה שזה לא מה שמתאים להם, ויש תקוה.

 

אך לא בגלל מה שכתבת.

פרטנר מדהים? הצחקת אותי...אחינוש

בגלל שהוא הפסיק להכות הוא מדהים? אז כל פשפש היום 'מדהים' אה?! הוא משפיל, אלים, לא מוכן לקבל סיוע אבל "יש עם מי לעבוד"?!

הטענה שלך היא שאף פעם אין טעם להתגרש כי זה יחזור בזוגיות הבאה ולכן האישה צריכה להמשיך להיות נתונה להשפלות ומכות. טענה מגוחכת! אז אין טעם לאף פנייה למשטרה בנושא אלימות במשפחה- כי גם אם זו אמא שלי שמכה אותי, גם אם אדווח עליה, אמצא את האלימות ממקום אחר. לא ככה?? בואו נמשיך להיות קורבנות ולשמוע איך מקרים של רצח נשים רק גדל. גאוני.

זה ייעוץ לפי שיטת הבעש"ט?!  הוא בטח מתהפך בקברו.. במקרה הזה האישה באמת אלופה בלשקר לעצמה ולברוח, כי היא נשארת עם גבר מכה שלא רק שהורס אותה אלא גם את הילדים שלה!!!

צמר- את מתמקדת בך ובו ואת שוכחת שהאלימות יכולה לחזור וההשפלות מול הילדים עושות נזק עצום לילדים. טפלי בזה בשביל הילדים אם לא בשביל עצמך!

כילדה למשפחה אלימה אין לך מושג כמה נזק זה עושה לילדים. את באמת בורחת- מלמצוא פיתרון נכון! כן, גירושין זה פיתרון שנכון וראוי שייעשה במקרה של אלימות שהצד המכה לא עושה מספיק מאמצים כדי לשנותו. זה יפה שהוא השתנה אבל לא מספיק כדי שהילדים לא ייפגעו, עובדה שהוא גם מציין בעיוות נוראי שהמוזר הוא שאת פתאום השתנית ולא מתאים לך יותר לחיות באלימות. ממש מפתיע.. סליחה על הציניות אבל הדברים מקוממים ועוד יותר סגירת העיניים.. 

מה שכתבת בעייתי,ד.

כי אינך מכירה את כל התמונה, את יחסה אליו, רקע בעבר וכו'..

 

הרי היא בן אדם.

 

מי אומר שזה לא יכאיב לה מאד?..

 

אז יפה שהיא נוקטת ביד אחת עמידה על כך שהדברים יטופלו ויחד עם זה לא מתייאשת.

 

עוקבת לאן זה הולך.

 

זה מצב מאד מורכב.

 

אפשר להסב תשומת לב לְמה "לא צריך לקבל", אבל לא לומר שכך היא צריכה להחליט ו"עוצמת עיניה"..

 

עיניה פקוחות מאד. היא יודעת היטב מה קורה.

 

ועדיין מקוה להמשך טוב יותר, בהסתמך על מה שהתקדם. ואכן בוחנת אם זה ריאלי.

 

מצב מורכב  -ויש גם רגש.

הרבה כוחות ונשיקות יקרהעדידפ

איתך.

האם את עדיין אוהבת ומעריכה אותו?ggg

אינני יודעת מה הרקע של הסיפור חוץ ממה שכתבת פה, אבל רק מנסה להבין למה נשארת איתו לאורך כל הזמן.

האם זה מהפחד להשאר לבד? האם מחשש לילדים? האם את עדיין מאמינה בזוגיות שלכם? האם עדיין ישנה אהבה?

נשמע לי שהבן אדם לא רוצה בכלל להשתנות. להאשים את הצד השני זה תמיד הכי קל, אבל כדי שיהיה שינוי

צריך להבין שגם אתה לא בסדר. ואני אומרת את זה עליו לא עליך.

יש לי שכנים שכשהם היו זוג צעיר עברתי פעם לידם ושמעתי אותם מתווכחים והבעל אומר לאשה "מכוערת" והאשה צועקת עליו בחזרה עם מילים משלה, הייתי בטוחה שהם למחרת הולכים לרבנות. אבל ב"ה הם נשארו ביחד, ונראה שממש טוב להם ולילדיהם ביחד, אני משערת שהם עברו איזה תהליך והיום אני לא שומעת אותם מדברים ככה.

אז אני לא אומרת לרוץ להתגרש אבל צריך שיהיה המשך תהליך לשינוי, שהוא יפנים שיש לו בעיה, אחרת איך היא תעבור?

אולי את צריכה לדבר איתו על זה לא בזמן הכעס אלה בזמן של רוגע, להסביר את הפגיעה שאת מרגישה, הוא גם חייב להבין שהילדים גם נפגעים מזה שאין כבוד בין ההורים.

אימי חיה שנים רבות בזוגיות גרועה ואנחנו הילדים חיינו כל הילדות שלנו בבית רקוב, כולנו חיכינו ליום שבו נהיה מספיק גדולים כדי לעזוב את הבית. הייתה לנו ילדות סיוטית (למרות שלא הייתה אלימות פיזית.) ברגע שאימי החליטה להתגרש, כולנו אמרנו "סוף סוף."  חבל שהיא חיכתה כלכך הרבה שנים לעשות את, היא ממש ניסתה לשפר את המצב אבל כשרק צד אחד מנסה זה חסר תועלת.

כל מקרה לגופו, לדעתי עלייך להתייעץ עם יועץ זוגי לבד ללא ידיעתו לספר את הסיפור כולו ולראות מה צריך לעשות.

נראה לי שכרגע עם כל המצב המורכבאין כמו אמא

תנסי איך שהוא לא לקחת ללב, כי את רוצה לעבור את הלידה בשלום בעז"ה עם תינוק בריא ושלם.

 

ואחרי הלידה תחשבי מה הלאה... אלוקים גדול.... לידה זה גם זמן גדול לתפילה,

 

אבל כרגע אני חושבת , או שתגידי לו בע"פ, אבל בצורה מאוד סמכותית בלי להכנס לנושא, פשוט להגיד ולצאת מהחדר, ואם את לא מסוגלת כי את פוחדת להגרר לויכוחים. אז תשלחי לו הודעה, או תכתבי על פתק ותשימי לו על הכרית.

 

בערך זה כך:

 

אתה פה מבחירה, כי אתה רוצה להישאר בבית,

(אני לא כובלת אותך באזיקים, לא נועלת אותך,... אם את חושבת שזה יעורר אצלו כעס ואז הוא יראה לך הפוך אז אל תגידי את התוספת הזאת..)

וכל עוד שאתה בוחר  להישאר בבית יש גבול אחד אדום שאותו אין מצב לעבור, והוא שתדבר אלי בכבוד!! (יש עוד הרבה דברים שחשובים לי אך הם לא גבול אדום כרגע כגון: עזרה בשטיפת כלים, כביסה,הלבשת הילדים, רחיצת הילדים, סדור הבית, נקיון הבית, בישול... ותגידי המון המון דברים כדי שהוא יבין שמהמון דברים את בכלל לא עושה עסק ואת שותקת עליהם......) וכל עוד שאנחנו נהיה יחד אני לעולם לא רוצה לשמוע ממך מילה לא יפה אלי !  הוא צריך להבין בצורה הכי ברורה שזה קו אדום אדום ויש עוד הרבה דברים שלא מוצאים חן בעניך ואת שותקת עליהם.

 

ככה את גם נותנת לו את ההרגשה שהוא פה כי הוא רוצה להיות, כי זה מה שהוא בחר אחרי התקופה הקשה שהיתה לכם.ונפנוף הגירושים זה סתם כדי להפחיד אותך, כי אם באמת הוא היה רוצה ללכת הוא היה עושה את זה, הוא לא מחכה הרי לאישור ממך....

 

קשה לי להאמין שהוא כרגע יעזוב אותך בהריון עם תינוקים. ואם נגיד אתם נגררים לנושא הגירושים.

 

תגידי לו אין בעיה. אבל אתה לוקח את הילדים!!!!!! אין מצב שאני מגדלת אותם. התנאי לגרושים הוא שאתה מגדל את כולם ונשאר איתם בבית (כולל הקטן שיולד בקרוב...). ואת שוכרת לך חדר בעיר אחרת רחוק מכולם.    נראה אם הוא ירצה להתגרש אז..... (רק המחשבה שיצטרך לטפל בכמה זאטוטים לבד תרעיד אותו...טיטולים, בקבוקים וכו... והרשימה אדירה)

 

לוקחת מכאן רעיוןצמר
ואולי אשלב אותו עם העצה של ד.
בפחות נחרצות (סתם כי זה מקפיץ אותו. התוכן דומה)
תודה רבה!
אגב לגבי הילדים- אין סיכוי. אפילו לא בצחוק.
הוא יודע שאם היינו מתגרשים הם היו נשארים אצלי, וזה מאוד חשוב. כמו כל אבא- הוא אוהב א צמ ילדיו ורוצה לגדל אותם להיות מאושרים.
הוא גם רוצה שאשתו תהיה מאושרת, אגב.
קל לראות אנשים כאלו בתור מפלצות. הם חווים קושי גדול, וזה ניסיון גם שלו. כולי תקווה שהוא יעמוד בו כך או אחרת.. והוא עומד ברובו בגבורה, ואת זה אי אפשר לקחת ממנו.
יוצא לכם לפעמיםשירק

לדבר בכנות על הדרך הארוכה שאת אומרת שהוא עשה?

הוא מסוגל להודות שהוא היה לא בסדר, או שמבחינתו זאת את שהשתפרת ולכן היחס שלו השתנה?

ברור שיוצאצמר
הוא בעצמו אמר שזה נס שלא זרקתי אותו, שזו דרך נוראית ובלתי מתקבלת בשום מקום ובשום סיטואציה.

הוא אדם חכם, מאוד. ומדבר בכנות.
פשוט טיפשה ומטומטמת זה מבחינתו סגנון בוטה ולא קללה, למשל.
אם הוא מסוגל להיות הגיונישירק

ולהכיר בטעויות שלו,

מה כל כך מאיים עליו בלקחת ייעוץ?

אל תשאלי אותיצמר
שילוב של אגו
ושל קנאות לפרטיות קיצונית
ושל חוסר אמון באנשים
ושל הסברים שהוא פיתח סביב זה

אני עצמי לא חסידה של טיפול, אבל יש מקרים שזה חיובי וכדאי ויש מקרים שזה קריטי.

הוא ממש מסוגל להיות הגיוני וכו', אבל... יש גבול..כנראה
הבהרה- אין לי שיחה אישית כי אני מהניידצמר
לכל הצדיקים ששלחו לי הודעות ומנסים לעזור- אשמח לשמוע ממכם במסר..
אם הוא לא נותן לך ללכת לייעוץאשתו של בעלי

את יכולה לנסות להתקשר ל"קו ללב" זה קו ייעוץ מקצועי. אפשר להתקשר אנונימי וזה בחינם. 

הוא לא אמור לדעת מזה, עוד שיחת טלפון..

לדבר על זה עם מישהו זה גם חשוב (לעצמך)

קו ללב: 08-8501340

בשעות 11:00-13:00, 21:00-23:00

 

(זה ייעוץ בכל נושא, לא רק זוגיות)

 

המון הצלחה בע"ה

היי, אם זה בכל מיני נושאים, איך זה מקצועי?סקיצה
לא יצא לי להתקשר אליהםאשתו של בעלי

רק שמעתי על זה.

קראתי שזה ע"י יועצות מנוסות ובליווי ובהדרכת רבנים.

אני מאמינה שלפי הנושא הם מעבירים את השיחה ליועץ המקצועי בתחום שצריך..

לדעתי שווה לנסות, ולו רק בשביל האוזן הקשבת...

עכשיו סיימתי את כל השרשור...ואנסה להגיבar_vאחרונה

 

אני חושב שאנשים ממהרים לחרוץ גורלות קל להרוס וקשה מאוד לבנות ונראה שאת כן מרגישה שבעלך אוהב אותך והזוגיות שלכם טובה,
רק שכאשר בעלך כועס הוא מוציא את זה עלייך בצורה נוראית

אני מאוד מעריך את העבודה שלכם ביחד ואת ההתקדמות שלכם , ואם את אומרת שבעלך מתקדם ומה שהיה הוא לא מה שעכשיו אז אתם בתהליך הנכון וכמו שהתקדמתם ממקום של אלימות פיזית והיום אתם לא שם, אז גם אלימות מילולית אפשר לתקן - אבל לא אהבתי את הגישה שהוא אומר שככה אני וזה היחס שלי גם לאחרים

לענ"ד אדם שאומר שככה הוא הוא בעצם אומר אני לא רוצה להשתנות וזה בעיה גדולה מאוד כי גם אם נאמר שהתקדמתם הרבה ממה שהיה זה היה כי הוא הבין שהוא צריך לשנות את ההתנהגות שלו והוא עבד על זה והוא התקדם, ולכן הנקודה החשובה ביותר היא וצריך לדבר על זה (ולא להשאיר פתקים) זה שאם אנחנו רוצים לבנות ביחד וטוב לנו בביחד שלנו (חוץ מהנפילות הללו) אז אנחנו צריכים לדעת לאן לשאוף וגם אם אתה חושב שזה מי שאתה עכשיו אז בני זוג משתנים אחד בשביל השני ומוכנים לעשות הרבה אחד בשביל השני,

 

אם הוא יבין את הנקודה הזו ותדברו על זה ביחד ותראו איך אתם מתקדמים אז אתם בכיוון הנכון

כי בעצם - תשובה קדמה לעולם ותמיד אפשר לעשות תשובה. השאלה אם האדם יודע כי הוא צריך לעשות את התשובה

האדם צריך להכיר קודם בבעיה שלו, להכיר במקום שבו הוא נמצא ולשאוף להתקדם. וזה דבר מהותי מאוד כי אם לא מתקדמים אז חוזרים אחורה.

אם כן ישנה התקדמות אז לעניות דעתי אם רוצים בכך אז כדאי להמשיך ... לנסות לראות בעין טובה את ההצלחות, לפרגן על ההצלחות להראות לו שאת שמה לב כשהוא מתגבר על הכעס והדחפים היצריים הללו, וזה ייתן לו המון כח להתקדם כי גברים צריכים את הפרגון הזה צריכים לראות שרואים את הטוב בהם (גם אנחנו בעצמנו צריכים לראות את הטוב שלנו - וכך גם בשני)

אני חושב שהספר של הרב יהושע שפירא שאמנם מדבר על שמירת הברית אבל הוא תפיסת חיים מהותית בעבודה על היצר והמידות הוא ספר מדהים בשביל שניכם

 

ושלמה המלך החכם מכל אדם אמר "כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם"

אם את תסתכלי בטוב שבו ותעצימי את ההצלחות שלו אז בעזה גם הוא ימשיך להתקדם ולהתעצם...

 

אבל כמו שפתחתי ואמרתי אני חושב שהכל תלוי בהבנה שצריך להתקדם מפה, ושצריך להשתנות ולא להשאר במקום בו נמצאים

[ולגבי השאלה של המניעה לעניות דעתי אכן יש מקום להתייעץ עם רב כן להתיר פה מניעה של הריון נוסף אח"כ אבל- לעשות את זה בידיעתו  אבל לא להגיד לו שזה בגלל המשבר הזוגי שלכם ואת הרב לא צריך לשתף את הנושא של האלימות הזו אפשר גם ממקום של קושי וכו' ורצון להתחזק ]

אם עזרתי ניתן לפנות אלי באישי...

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

אולי יעניין אותך