אתם עדין חושבים שהמדינה זו תחילת הגאולה??חיה וקיימת

סליחה על הנושא הקצת הרגיש, אבל האירועים האחרונים מחייבים.

עיקר ההבדל השקפתי בין החרדי למזרחי זה נושא הארץ.

הקמת המדינה היא סוף הגלות או תחילת הגאולה? יש משהו בארץ הזו שעדיין חושב שכך צריכה להראות תחילת הגאולה? כל הרציחות, הפיגועים, הדם, ההרס וההרג? לי זה יותר נראה סוף הגלות.

הקמת המדינה היא חלק מהגלות לא מהגאולה, צר לי.

אמת לאמיתה! לא ככה הזמנתי את הגאולה שליעוגי פלצת

ובתורה שלי לא כתוב כלום על חבלי משיח ויסורים כלשהם

הכול מגיע ארוז בנייר צלופן פרחוני עם שליח

חבלי משיח הם סוף הגלות, לא תחילת הגאולה.חיה וקיימת

פה נעוץ ההבדל ההשקפתי.

"כל הרציחות, הפיגועים, הדם, ההרס וההרג?"עוגי פלצת

אנחנו חיים באותו דור?

אם מהות ההשקפה היא שאני אוטם את עיניי לנוכח חידוש ההתיישבות היהודית

ההיסטורי - בקנה מידה של אלפי שנים - בארץ ישראל, ובשבילי מהות התקופה

היא אותם אירועים - ארורים ככל שיהיו - שבסופו של דבר הם זניחים ביחס למהלך

הכללי -

קשה לי להבין מה "השקפה" כאן.

השקפה זה פתיחת עיניים, לא עצימתן או שימוש סלקטיבי מאוד צר בהן.

נכון, הישוב היהודי בארץ מסמן את סוף הגלות, כל העםחיה וקיימת

היהודי מתקבץ ומגיע לארץ לקראת הגאולה, הביאה עצמה אינה הגאולה אלא הכנה אליה.

האירועים ה"זניחים" הם חלק מחבלי המשיח שמסמלים את סוף הגלות.

נו נו, אז הלכת כברת דרך רצינית מתמיהתך בהודעתעוגי פלצת

הפתיחה.

את מתפלאת שאנחנו לא מחשיבים את האירועים הזניחים,

כשאת זאת שמתעקשת להפוך אותם להוכחה ניצחת לכך

שעדיין איננו בגאולה.

לא זכיתי להבין את דברי קודשך.חיה וקיימת
תמהת "אתם עדיין חושבים שהמדינה זועוגי פלצת

התחלת הגאולה?", כלומר את מצפה שהאירועים בהם עסקינן

הם סיבה בשבילנו לשנות את דעתנו (שהתגבשה מתי??) כי

אנחנו אפופים בחושך, חרב וחורבן.

הגאולה הזאת תמיד מזכירה לי את גאולת מצריםבנה ביתך

בס"ד

גם אחרי יציאת מצרים כשעם ישראל נכנס לארץ היתה תקופה ארוכה מאוד של כ400 שנה (אם אני לא טועה)

של תקופת השופטים, שלא היתה התקופה הכי אידיאלית... לא היה מקדש ולא היתה מלוכה

היו סיפרים קשים כמו פילגש בגבעה ופסל מיכה.

עם ישראל לא עשה תמיד הטוב בעיני ה'.

לא כבש את כל הארץ.

אנחנו סך הכל קצת יותר מ60 שנה אחרי הקמת המדינה. קצת סבלנות.

זה לא התפקיד שלנו להחליט איך תראה הגאולה,

הגאולה זו לא הזמנה כפי בקשתך..

הקב"ה הוא היחיד שמחליט כיצד צריכה להראות הגאולה.

האמנם ציניות? אני מקווה שכן..איש_בנימין
לכי תתווכחי עם גדולי עולם כמו הרב קוק זצ"לנפשי ישובב

רק תדעי- את זה צריך ללמוד מזקננו וזקנותינו שראו דבר או שניים בחיים- והיו באמת בגלות, בחוץ, והגיעו לכאן לארץ- אנחנו צריכים להגיד תודה גדולה עד מאד על מה שקבלנו פה, עם כל הקושי. אין לנו מושג מהם חיים בגלות, ויותר מזה- עצם העובדה שאנחנו פה, במצב הזה של מדינת ישראל, מאפשרת לנו בכלל לדבר ולהעביר את הגיגנו.. אבסורדי משהו, לא?קורץתחשבי על זה. גם על האפשרות הזו להתבטא הסבים שלנו היו אומרים תודה...

כמובן, לא נשכח ולא נרפה לשניהנפשי ישובב

שבודאי צריך לטפל במצב הנוראי והמבזה הזה שהאויבים שלנו נלחמים בנו, והראשים שלנו, השלטון מתקפל ומתגמד למולם בזמן שצריך למצות איתם את הדין לגמרי, ויחד עם זה- כן, ממש כך- תודה גדולה על מה שקבלנו, על שאנחנו חיים בארץ הקודש, עם שלטון יהודי. עם כל הכאב והקושי הגדולים מאד.

לכי תתווכחי עם גדולי עולם כמו הרב שך.חיה וקיימת

וכך כתב הרב שך:אלעד
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך כ"ב בטבת תשע"ד 10:16

"פתרון ההישרדות היהודי הוא להוריד את הראש מול גזרות הגויים ולא להתגרות בהם. כך ניצלו היהודים בכל הדורות."

מצטער. לא מתאים לי. אני בכלל לא נמצא במקום הזה.

אני בטוח שתושבי הארץ בזמנים שקודם הגלות היו מתבוננים במשפט הזה ופשוט לא מבינים מה הרב רוצה.

יש כמה סוגי נשמות יהודיות, מסרו לנו מקובלי דורינו.

כאלה של 2000 שנות גלות בבחינת "תולעת יעקב", וכאלה שהמתינו 2000 שנה עד שנחזור לארץ, ורק כאן הן יכולות להתגלות, בבחינת חילותיו של דוד.

יש גם מיליון גדולי עולם שסברו אחרת מהרב קוק.יונתן 1
^^"מליוני"?? לא מדוייק בככלל.נערת טבע

המתנגד החריף של הרב קוק בתקופתו היה הרב זוננפלד זצוק"ל.

וגם הוא העיד עליו שהיה גאון עצום.

שאר גדולי התקופה לא מתחו עליו ביקורת ברמה של גדלות בתורה, כולם קיבלו אותו כגאון בנגלה ובנסתר.

לא אמרתי שלא, אבל הם לא סברו כמותו.יונתן 1
יתכן וכוונת "נערת טבע" שהם לא היו גדולים כמותו...רבה אמונתך!

בכל מקרה, הרב קוק הוא לא היחיד בכלל שסובר כך, יש עוד גדולים רבים אחרים.

בוודאי שקיימים גדולים עצומים שסוברים הפוך... והעיקר שכולם מכוונים לשם שמיים.

גם בשיבת ציון (בית שני) לא כולם סברו (גם בקרב תלמידי החכמים) שצריך לעלות ולבנות ושזו גאולה, יותר מדוייק, הרוב סברו שלא. בסופו של הדבר הצדק היה עם המיעוט...

ניתן לעיין ולהתרשם בקישור המצורף:אלעד
אני חי את האתחלתא דגאולהחסדי הים
הייתי בגלות הארורה בחוץ לארץ.

*אני יכול ללכת בירושלים, ולראות מלא יהודים הולכים בירושלים עיר הקודש, ופשוט לבכות בשמחה, כל פסוקי הנחמה של ישעיהו משתפכים מפי. "שאי סביב עינייך וראי כולם נקבצו באו לך".
*אני יכול לעלות לעלות לנקודות תצפית גבוהות, ולהביט בכל מישור החוף, ולבכות משמחה, על ההתפתחות הבנייה והטכנולוגית שיש בכל מישור החוף. "והיה המדבר לכרמל".
*אני יכול לבוא בגאווה לרובע הנוצרי והמוסלמי בביטחון, איפה שבעבר היו מכים כל יהודי שהיה עובר. [נכון, שעדיין יש הרבה בעיות, אבל יש התקדמות אדירה]
*אני יכול לבוא ל"כותל הקטן", ליד שריד בית מקדשנו, איפה שהסבים רבים שלי באירופה, חלמו להגיע לשם.
נכון שעדיין יש המון בעיות. אין בית מקדש. כאשר אנחנו נוקמים מגויים בצורה ראויה, אנחנו צריכים לפחד מהמשטרה היהודית שרודפת. יש בית משפט וכנסת, שמחוקקים ושופטים נגד התורה הקדושה.
אבל צריך להסתכל על כל הטוב האדיר במדינה הקדושה שלנו!
^^ יפה מאודי. נחמיה
אז מה , הפסקת להתפלל חצי שמו"ע ?מינימאוס

כי לכאורה זה התממש כבר?

היכן הוא טען שזה התממש במלואו?עוגי פלצת
כל השלבים שהתקיימו דרושים חיזוק אדירחסדי הים
על זה אני מתפלל.

בברכת השנים- שיהיה יותר שדות ותבואה בא"י, שנהנה מתבואת ארץ ישראל באיכות אדירה.
קיבוץ נדחי ישראל- היהודים בארצות הברית, בצרפת, וחלק מעשרת השבטים שלא התקבצו עדיין וכו'
וכן הלאה בשאר הברכות.

אבל אי אפשר להכחיש שחלק מהשלבים התקיימו, גם אם לא במלואם.
משווים את זה הרבה ללידה, נכון?חרותיק
אז כן, את יכולה לטעון שהצירים זה סוף ההריון,
לא תחילת הלידה.
סבבה, נניח..
אבל גם תינוק שהרגע נולד- כולו מכוסה דם.
והוא צורח.
ואנחנו צורחים.
הרגע יצאנו מהגלות, ואנחנו מכוסים דם.
דוגמא יפה, אהבתי חיה וקיימת

אבל אחרי שהתינוק נולד מה עושים לו? מנקים מכסים מחבקים, לא ממשיכים להכאיב לו! אנחנו כל יום מקבלים מכה חדשה, כך נראית הגאולה???

אנחנו עוד לא נולדנו לגמרי.מרב.

לידה ארוכה וכואבת ובלי אפידורל

בוודאי שמכאיבים לומשה

8 ימים אחרי שהוא נולד מכאיבים לו, ואחר כך בהחלפת התחבושות מכאיבים לו והוא מדמם.

הוא צורח (תשאלו את איתן)

אבל זה מה שצריך לעשות בעולם....

^^ ו..חרותיק
ה' מחבק אותנו.
הוא בנה לנו מדינה.
הוא גרם לנו לכבוש את הר הבית!
יכולנו לבנות את בית המקדש!
אבל בטיפשותנו, אנחנו מתרחקים, נרדמים.
אז ה' נותן לנו כאפות, שנתעורר..
מה פתאום. התינוק שכשהוא לומד ללכתותן טל

הוא נופל הרבה פעמים. והוא צריך גם ללמוד להיגמל מהמוצץ, וללמוד לכתוב, ולקרוא, ולהכיר את העולם - זה לא תהליך פשוט, והרבה פעמים זה מתסכל.

להבדיל - בני ישראל עברו תהליך חישול של 40 שנה במדבר לפני שהיו ראויים להיכנס לארץ ישראל. הפעם זה לקח 2000 שנה, וחזרנו - וכעת צריך כמה "שנות כיבוש". לא 14 כמו בימי יהושוע, אלא קצת יותר - אבל אלו שנים לא פשוטות, ולזרוק הכל מאחורי הגב ולהגיד - לא באמת הגענו לארץ, זה אשליה, הנבואות של הנביאים לא קוימו - זה כפיות טובה.

לא הכל מושלם. עדיין לא הגענו למשיח עצמו - אלא אנחנו בחבלי המשיח, אנחנ בצעדים המכינים את העם להתגלות המלאה של המשיח. מישהו הבטיח שזה יהיה על זרי ורדים?

גם משה חשב כמוך, כאשר פרעהחסדי הים
הכביד את השעבוד על בנ"י.
ה' בסוף פרשה שעברה ותחילת הפרשה שלנו הוכיח את משה על כך. תעייני ברמב"ן בסוף פרשת שמות.

ה' מביא צרות גם באמצע תהליך הגאולה, כדי להחיש את שלמות הגאולה, כמו שהגר"א כותב ב'יהל אור'.
ממש עקבתא דמשיחא... בהחלט גאולהנפשי תערוג
חבלי משיחמינימאוס
עבר עריכה על ידי מינימאוס בתאריך כ"א בטבת תשע"ד 10:15

לפי כל הסימנים שכתובים בכל המקורות אנחנו עכשיו בחבלי משיח וכל הזמן יש הוכחות לזה:

היוקר יאמיר, אלגריא בת"ח, חוצפה יסגיא וכו' וכו'

ברור שזה לא גאולה עדיין. אנחנו בגלות ישמעאל.

תסתכלי בשמו"ע כל הבקשות על הגאולה העתידית טרם התממשו:

שופטנו לא שבו כבראשונה, צמח דוד עבדך לא צמח, גלויותינו לא גמרו להתקבץ, ירושלים בלי בית מקדש

מה שעוד ברור שמצבינו כאן בארץ הוא בחסד וברחמים. אין ספק.

ואין ספק גם שמצבם של היהודים בגולה טוב בהרבה בזכות זה שיש לנו כאן מדינה משלנו

יש את מדרש פליאה שלא זוכרת בדיוק אבל הרעיון שלו הוא

שהאוניה ראתה יבשה ועלו האנשים עליה וישבו בה וחשבו שהנה הגיעו לקרקע מוצקה

ולמעשה זה היה דג גדול שלפתע הניף את זנבו

ואלמלא הגאולה היתה באמת קרובה לא יכלו לעמוד בזה

טוענים שכנראה זה היכן שאנחנו עכשיו על הדג הגדול שנותן לנו תחושה של יבשה

סליחה שאני אומר ככהפריסבי
אבל לומר שזה הגלות זה חוסר אמונה. איך אומרת הגמרא? כשארץ ישראל נותנת את פירותיה בעין יפה- אין קץ מגולה מזה (שכחתי את המקור). ברכת קיבוץ גלויות בשמונה-עשרה לא אומר לך משהו?

אני לא מכיר אישית הרבה אנשים שנפגעו או שקרוביהם נפגעו בפיגועים, אבל בלי מדינת ישראל ייתכן שמשפחתי הייתה מתבוללת באיזשהו שלב (ויש לי קרובי משפחה כאלה לצערי הרב). אז עכשיו לעזוב וללכת זה פשוט לתת לערבים את המדינה על מגש של כסף.

נכון, ב"ה אני לא בנסיון גדול ומקווה שלא אכשל אבל אני מודה לה' כל רגע שאני כאן ולא שם בחוץ, בגלות.
סנהדרין דף צח- לא רק הרב קוק ובית מדרשו סברוחסדי הים
שזה אתחלתא דגאולה. כבר ב"קול התור",[סודות שמסר הגר"א לתלמידיו] הגר"א סבר שכבר בעליית תלמידיו ומגמתם להרחיב את היישוב היהודי יתחיל ניצוצי ה'אתחלתא דגאולה'.

הרב אלקלעאי כתב המון על 'אתחלתא דגאולה'. הרב אליהו גוטמטכר, 'אם הבנים שמחה' ועוד המוני גדולים. צריך ללמוד את כל כתביהם, עם כל המקורות שהם מביאים ומקיפים את הנושא.
וספר "התקופה הגדולה" של הרב כשר שמתמצתעוגי פלצת

והגאון הרב משה כלפון הכהן זצ"לרבה אמונתך!

ראש קהילת קודש באי ג'רבא קבע לומר הלל בברכה על תחיל  הגאולה המכונה תחילת הישוב היהודי בא"י.

וכן יש הרבה מכתבי הרב כלפון הדומים להפליא לכתבי הרב.  (הוא חיי בתקופה מקבילה וקצת אחרי, הם לא נפגשו מעולם)

ובעוד קהילות קודש היו מנהיגים ות"ח שהיכרו בגודל נס הגאולה.. לא כולם כתבו ולא כולם מפורסמים. אבל זה בהחלט היה כך.

כןנועם ה
וכבר נימקו את זה יפה ממני...
בבקשה:ותן טל

זכריה פרק ח

א וַיְהִי דְּבַר-יְהוָה צְבָאוֹת, לֵאמֹר.  ב כֹּה אָמַר יְהוָה צְבָאוֹת, קִנֵּאתִי לְצִיּוֹן קִנְאָה גְדוֹלָה; וְחֵמָה גְדוֹלָה, קִנֵּאתִי לָהּ.  ג כֹּה, אָמַר יְהוָה, שַׁבְתִּי אֶל-צִיּוֹן, וְשָׁכַנְתִּי בְּתוֹךְ יְרוּשָׁלִָם; וְנִקְרְאָה יְרוּשָׁלִַם עִיר הָאֱמֶת, וְהַר-יְהוָה צְבָאוֹת הַר הַקֹּדֶשׁ.  {ס}  ד כֹּה אָמַר, יְהוָה צְבָאוֹת, עֹד יֵשְׁבוּ זְקֵנִים וּזְקֵנוֹת, בִּרְחֹבוֹת יְרוּשָׁלִָם; וְאִישׁ מִשְׁעַנְתּוֹ בְּיָדוֹ, מֵרֹב יָמִים.  ה וּרְחֹבוֹת הָעִיר יִמָּלְאוּ, יְלָדִים וִילָדוֹת, מְשַׂחֲקִים, בִּרְחֹבֹתֶיהָ.  {ס}  ו כֹּה אָמַר, יְהוָה צְבָאוֹת, כִּי יִפָּלֵא בְּעֵינֵי שְׁאֵרִית הָעָם הַזֶּה, בַּיָּמִים הָהֵם--גַּם-בְּעֵינַי, יִפָּלֵא, נְאֻם, יְהוָה צְבָאוֹת.  {פ}

בכל הפרק המדהים הזה - את מוזמנת לבדוק - לא כתוב פעם אחת "בית המקדש". תחילת הגאולה לא תלויה בבית המקדש והיא גם לא תלויה באם יש או אין פיגועים - האם את מצפה שהכל יבוא הכי בקלות שניתן? חבלי משיח זה ייסורים כואבים - אבל כאשר בימינו אנו זוכים לראות בהתגשמות נבואתו של זכריה - שלא דיבר על "סוף הגלות", אלא דיבר על הגאולה - אכן, אנחנו רואים זקנים וילדים יושבים בירושלים המורחבת, אנחנו רואים את הכרמים הנהדרים שזוכים בפרסים בכל העולם ביינות המשובחים, אנחנו רואים את הגשם שה' בחסדו ממטיר עלינו גם אם לעיתים אנחנו אומרים כמו בימי חוני "די" (כמו שקרה בסופה האחרונה). 

מי שלא מצליח לראות בשיבת ישראל לארצו אחרי כמעט 2000 שנה, תחילתה של גאולה - צר לי עליו. הוא אכן עדיין שבוי בתפיסות הגלותיות.

גלות זה לא כאן, חביבתי - אנחנו במדינה יהודית עצמאית עד כמה שלפעמים זה נראה שאנחנו תלויים בגויים ובלה בלה בלה - אנחנו שולטים בעצמנו, וסבא של סבא שלך - אם היו אומרים לו שאת תשבי כאן בארץ ישראל ותוכלי לכתוב "איגרת" כזאת בעברית שתופץ בכל ארץ ישראל ותגיע לכל מי שפץ לקרוא את זה, בלי צנזורה, ובלי פורעים שיהרגו את השליחים בדרך - אם היו אומרים לו את זה, הוא לא היה מאמין, היה צוחק, ואומר - "אתם מדברים על גאולה, רק במצב כזה זה יהיה אפשרי".

אנחנו חיים בפינוק כל כך גדול עד שלעיתים אנחנו מרשים לעצמנו לזלזל בכל הטוב שיש לנו ומטיחים רפש וזוהמה בכל המדינה ובכל מה שזז, ומעיזים להגיד : " זה לא תחילת גאולה, זה כלום". ממש "וישמן ירושון ויבעט". תראי לי עוד תקופה אחת שבה יכלו כל כך הרבה חרדים לשבת וללמוד תורה - כן, עם כל הגזרות וכו' וכו', עדיין - הכמויות הן בלתי נתפסות לעומת העבר. במקום להכיר טובה, לדעת שהיום אנחנו אומנם נלחמים על עצם קיומינו - אבל לא בתור "פרובינציה נחשלת של רומא/טורקיה/פרס/בריטניה" - אלא בתור מדינה, מתפתחת, גאה, שעומדת בזכות עצמה ומוציאה תוצרים נאים ביותר למדינה - זה כפיות טובה, לדעתי, ממש כך.

לא ואף פעם לא חשבתי.יוני
הדבר היחיד שמשנה לכם משהו מסתם יהודים שגרים בארץ ישראל לגאולה זה השלטון. היו פה יהודים גם לפני שקמה המדינה אבל רק ברגע שהתחיל שלטון של יהודים התחילו לקרוא לזה גאולה (אגב, יש כאלה שהתחילו להגדיר את המצב גאולה כבר כמה עשרות שנים לפני קום המדינה תוך כדי שהם ייבשו ביצות בעמק..)
אז מה שמשנה זה השלטון. זה שמכספי המיסים שלנו דואג לחילול שבת, שלטון שרוצח בעמו (מה ההבדל בין פרס לאסד? פעולות של שניהם גורמים לרצח של עמם) שלטון ששונא לימוד תורה, שפוגע בכל דבר שבקדושה ומעודד כל דבר חול. זאת לא גאולה
אם זו "לא גאולה" כשם ש"השלטון רוצח בעמו" -עוגי פלצת

דיינו.

רגעיוני
אתה חושב שמה שגורם לכל ההרג ביהודים זה לא מדיניות השילטון?
אני אומר שאם באותה מידה ש"השלטון *רוצח* בעמו"עוגי פלצת

כך גם המדינה הזו "לא גאולה" -

כנראה שהיא יותר גאולה ממה שיכולתי לדמיין.

אז אתה בעצם אומר שלא השלטון גורם לכל הפיגועיםיוני
לא השלטון שמוסר נשק לאויב
לא השלטון שמספק חשמל מים דלק לאויב
לא השלטון שמוסר אדמות לאויב
לא השלטון שמשחרר מחבלים רוצחים
לא השלטון שמעודד את האויב לחשוב שיום יבוא והם יקבלו את כל מה שהם רוצים
השלטון שבעצם הדיבור עם ׳בחירים׳ של המחבלים נותן אישור לכל פיגוע..

השר נפתלי בנט אמר "אנחנו ממשיכים בתהליך המדיני כאילו אין טרור, והפלסטינים ממשיכים בטרור כאילו אין תהליך מדיני".
בנט הוסיף "הטענה כאילו הרשות הפלסטינית אינה קשורה לפיגועים מתפוצצת לנו בפנים מדי יום. כאשר אתה מחנך ילדים לטרור מגיל גן, כאשר שידורי הטלוויזיה שלך מציירים יהודים כמפלצות, כאשר אפילו תל אביב אינה על המפה שלך, אתה טרוריסט"
לא אמרתי את זה כשם שלא אמרתיעוגי פלצת

שהגאולה היא גאולה שלמה ושאין עוד צורך ב"ביאת כולכם" וסנהדרין

ומשיח ובית מקדש.

בוא נציג את זה ככה: מי שסביר לו להשוות בין פרס לאסד,

ושההגדרה הכי טובה שיש לו לשלטון במדינת ישראל היא: "רוצח בעמו" -

בבקשה, שיאמר גם שאין פה גאולה.

לעומת זאת:

מי שעולים לו קצת פקפוקים עם הנוסח הזה (משום מה ),

עשוי גם להגיע למסקנה (ההזויה!) שיש פה אביסלע גאולה...

ציבור הקוראים מוזמן בזאת להצביע ברגליים

יש הבדל בין ה'שלטון' ל'אנשי השלטון'חסדי הים
עצם השלטון שייך לעם היהודי. אנשי השלטון מקלקלים במעשיהם. ב"ה שהאנשים בשלטון, לא מצליחים לקלקל כ"כ, ונשאר הרבה מאוד טוב שיוצא מעצם השלטון.
ואפילו אנשי השלטון, הם רק מקלקלים?עוגי פלצת

האם אנחנו, שאמונים על הסתכלות פנימית וראיית הטוב,

יכולים לומר על אותם אנשים דברים נוספים (מעבר לביקורת

הצודקת בהחלט?)

ברור שבחלק ממעשיהם הם עושים דברים טוביםחסדי הים
ובחצי מהזמן עסוקים בלפגוע בכלל ישראל?עוגי פלצת

(יתכן, פשוט אני בכנות סקרן)

השלטון שייך לעם היהודייוני
בגלל שיושבים שם אנשי שלטון יהודים, לא בגלל שהשלטון הוא יהודי, השלטון הוא דמוקרטי
דמוקרטי הוא צורת שלטון, ולא עצם השלטוןחסדי הים
עצם השלטון שייך לעם, בלי קשר לתכנים שממלאים אותו.
זאת הטעות שלך ושל רביםיוני
הדמוקרטיה בישראל זה לא צורת שלטון, זה עצם השלטון. הדת החילונית.

תראה לי סקר או מחקר אחד על השפעת הציבור על השלטון בישראל שמראה שהעם שולט בשלטון (לא נראה לי שתמצא, אני יכול להראות לך כאלה שאומרים ההפך)
אתה כבר מדבר על ההשפעה שישחסדי הים
בכל מיני פרטים.
אבל בהחלטה לעצם זה שיש שלטון ברור שזה תלוי בעם. אם מחר רוב העם היה עושה מהפיכה, היינו מצליחים.
אבל רוב העם מקבל עליו את השלטון, הגם שהוא לא שמח בפרטים רבים, ולא מצליח להשפיע, ואולי מואס ולא מקיים חוקים רבים. אבל הם רוצים את עצם השלטון.
אתה לא יודע את זה עד שזה לא יקרהיוני
א. העם בישראל שאנן (אם לא מסומם) בגלל שהשלטון דחף אותם לזה.
ב. מי שלא מושפע, נרדף ע״י כוחות האופל של השלטון (היחידה היהודית בשבכ) וע״י צווים של משטר צבאי
אז הבעיה שלך היא עם העם, לא רק השלטון...עוגי פלצת
אני לא שופט את העםיוני
בדיוק כמו שאני לא שופט את אלפי האנשים שהלכו בעיניים עצומות אחרי מועצת ישע בכפר מיימון. השלטון חזק יותר, מחושב יותר..

(בדיוק כמו שאני לא שופט מסומם שהדילר שלו סוחט אותו..)
ובקשר ל״רוב העם מקבל עליו את השלטון״יוני
בטח!

מדינת כל אזרחיה..
31 מנדטים שהצביעו לביבי, 19 ללפיד ו-12 לבנטעוגי פלצת

בחרו ברגליים לתת בהם ובדרכם אמון.

אם וכאשר האמון הזה ייפסק (באמת! לא בסקרים!) -

הם לא יהיו בשלטון.

פשוט מאוד.

שוב, אני לא מדבר על אנשי השלטוןיוני
אני מדבר על השלטון עצמו.
אין. לעם. אפשרות. לשנות. את. השלטון.
אקסיומה מרתקת שקשה להתווכח איתהעוגי פלצת

ובכלל לדון אודותיה, כדרכן של אקסיומות...

בוודאי שיש לעם אפשרות לשנות את השלטון!בנימינית

אם אתה תקים היום מפלגה שעל המצע שלה יהיה כתוב כל הערכים שאתה מאמין בהם ותבחר לך 120 אנשים יראי שמיים שנאמנים באמת בדיוק לאותו מצע, ואז תרוצו עם המפלגה הזו לכנסת בבחירות הבאות בעוד 3 שנים תשכנעו את הציבור לבחור בכם ותקבלו בקלפי נגיד 80 מנדטים! הרי שעם מספר מנדטים כזה תוכל לחוקק חוקי יסוד ולשנות את כל החוקים והצביון של המדינה! אפילו את בית המשפט העליון תוכלו לשנות באמצעות חוקי יסוד שתוכלו לחוקק, אף אחד לא יוכל להפריע למפלגה שלך לשנות פה את הכל מקצה לקצה(כולל המחלקה היהודית בשב"כ!) והכל בשם החוק כי העם תמך בכם ובחר בכם!! הכל דמוקרטי!

אז מה הבעיה במה שכתבתי? שנכון לעכשיו אין לך 80 מנדטים בעם שלנו שתומכים בדרך שלך...

אם כך המסקנה ברורה: לא האנשים שיושבים היום בשלטון הם הבעיה אלא העם עצמו שממשיך לתמוך ולבחור בכל המצעים הבעייתיים של המפלגות הקיימות!

"פני השלטון כפני העם"!

אם תשנה את העם ואני אחדד את זה יותר- אם עם ישראל יחזור חזרה לאלוקיו ולתורתו באמת הרי שפני הכנסת שלנו והחוקה של המדינה שלנו תשתנה לחלוטין!

וזה- חלק בלתי נפרד מתהליך הגאולה הנוכחי המובטח לנו ע"י הנביאים בע"ה- "והשיב לב אבות על בנים ולב בנים על אבותיו!"

כמובן שההמשך של התהליך הזה זה הקמת מלכות בית דוד ועוד חזון למועד...

תהליך הגאולה הוא ארוך והדרגתי ויש לנו סבלנות(שלא כמו עמ"י במצרים..) כי אנחנו עם הנצח.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^עוגי פלצת
אני תוהה לעצמיאלעזר300

האם בכלל נכון (או צריך) לקבוע מין נקודה שבה "עד כאן גלות - מכאן גאולה". קורים תהליכים ארוכים מאוד, וב"ה הכל הולך למגמה טובה. הקמת המדינה היא נקודת ציון שככל הנראה מכל הבחינות היתה לטובת העם והאידיאל ותמשיך עוד להתפתח לטובה בעז"ה.

(מעניין שכל אלפיים השנים האלו נקראות בפי חז"ל "אלפיים גאולה"!)

פרדוקס הערמה בראי מחשבת ישראלהרועה
מה זה עדיין?הרועה
פעם היה הרבה יותר גרוע.

אם מלחמת השחרור/הפדיון/ששת הימים/יום כיפור/אינתיפדות לא גרמו לנו לחשוב ככה כנראה ששניים שלושה פיגועים לא יעשו את זה.
האם הדיון הזה יביא למסקנות בפועל?מושיקו

אני לא חושב אבל הגעתי למסקנה שחבל על הזמן להתדיין על זה כי כל אחד הולך לפי מקורות אחרים ולפי רבנים אחרים

בוודאי יוביל למסקנה: שאם דקירה יכולה לגרום למישהועוגי פלצת

להחליט שאי אפשר לקרוא לתהליך שקורה כאן גאולה -

אז ברור איך הקמת מדינת ישראל יכולה - עוד יותר בקלות -

לגרום לאנשים לחשוב שיש פה גאולה.

אם הגירוש לא עזר, דקירה תעזור?מושיקו
צא וראה עד כמה גדול הוא יום קיבוץ גלויותעוגי פלצת

הצבת גבול אלמנה, ופריחת שממות ארצנו הנחרבת - בעיניהם של ישראל...

(פותחת השרשור חלוקה עליך, לדעתה הדקירה כן אמורה לעזור)

מה עם זה ש 70% מהעם כאן חילוני?מינימאוס

זה גם חלק מהגאולה?

זה שכל יום רוב העם כאן בארץ עוברים על איסורי כרת וילכו להשרף בגהנום זה גם חלק מהגאולה?

זה שמדינת היהודים באופן רשמי יש לה צבא מעורב של נשים וגברים זה גם?

זה שמנסים להפוך את היהודים לגויים ולאפשר תועבות על פי חוק ?

גם הקפה ששתיתי הבוקר איננו חלק מהגאולה |מודה|עוגי פלצת

וגם זה שגירדתי באף לפני רגע.

יש דברים אחרים שבהחלט עשויים להיות.

הוא אכן לא סותר את הגאולה בשונה ממה שכתבתי אנימינימאוס

לעתיד לבוא יבוא קלינטון בעצמו להכין לך קפה

זה שהמצב הרוחני בעם כזה ירוד זה בהחלט סותר את העובדה שאנחנו עכשיו בגאולה

מסכים שזה סותר את הדעה שאנחנו בגאולה שלמהעוגי פלצת

לגבי גאולה חלקית, בשלבים - זה לא מספיק.

כל ימי חייך להביא לימות המשיחמושיקו

כולל השתית קפה

^^^ על הקפה אני מודה לך עוגי פלצת
מאיפה אתה יודע מה הולך להיות בגיהנום?היית שם?מושיקו
לא הייתי ומקווה לא להיות בעז"ה בררררמינימאוס

על איסורי כרת לא מקבלים שום שוקולד. ברור לכולם?

אנשים כאן בארץ עוברים על חמץ בפסח, איסורי עריות , אוכלים ביום כיפור מחללים שבת

באמת , זה לא משנה איזה עונש הם יקבלו . פרס הם לא יקבלו על זה

אחד שעבר על איסור כרת ונהרג על הגנת הארץ-מה איתו?מושיקו

חוצמזה שגיהנם הוא לא עונש אלא כלי לזיכוך הנשמה שתוכל להכנס לעולם הבא.

אחד שעשה תשובה או נהרג על קידוש ה' וכו' יש לו דרך יותר מהירה

כרת זה נראה לי לנצח לא?מינימאוס

לא תמידמושיקו

תלמד תניא ותין שמיד אפשר לעשות תשובה

בדרך קצרה וארוכה או ארוכה וקצרה

לא הבנתיי. נחמיה
זה שעם ישראל צריך הרבה התחזקות אין חולק!

בחו"ל אין את מה שאמרת?

ההתבוללות יותר גרועה מכל מה שהזכרת.
וגם בימי עזרא רק חזרו והיה הרבה מה לתקן -המון התבוללות. אפילו אצל ההנהגה.

ביאה שניה (בימי עזרא)כביאה ראשונה(בניסים כמו אצל יהושע)- אלא שגרם החטא.
בוודאי שבחו"ל גרוע מאוד. ביותר.מינימאוס

וזה מצוין שלפחות כאן בארץ נכון להיום אין התבוללות ברמות האלו

אבל מכאן ועד לקרוא גאולה למצב שהעם בשפל רוחני ששנים לא היה כמותו...

טוב , תראו לדעתי הווכוח קצת מצחיק

יש כאן ויכוח בין רבנים גדולים וכל אחד הולך עם הרב שלו

אז אנחנו יכולים להתווכח מהיום ועד מחר וזה לא יעזור ולא ישכנע 

נ.ב. 

איך אפשר להסביר את הווכוח בין הרבנים?

השערה שלי אישית כנראה שחבלי משיח זה כמו בין השמשות

^^^ אני באמת מתקשה להיזכר בשפל כזה...עוגי פלצת

אפשר להזכיר לציבור בבקשה מה היה המצב הרוחני בקרב

רוב עם ישראל לפני קום המדינה, ובשנותיה הראשונות?

אתה מדבר על יהודי השואה שעברו תופתיוני
ואי אפשר לשפוט את מצבם הרוחני?
או יהודי ברית המועצות ששמרו על גחלת למרות כל הרדיפות והיום היהדות שם פורחת יותר מבכל מקום אחר?
או על ארה״ב שם לפחות יש חלוקה בין רפורמים וכו׳ לבין אורתודוכסים שומרי תורה ולא כל אחד ששם שרשרת מגן דוד נותנים לו תעודה של יהודי..?
אחטא בספקולציה קלילה - מסקרן אותי, איך היהעוגי פלצת

ליהודי השואה, וברית המועצות, וארה"ב -

אילו כבר אז היו במדינת ישראל...

האם יתכן שהיה להם קצת יותר נוח להיות יהודים שומרי תורה?

רק קצת יתכן?...

יכול להיותמינימאוס

אבל יכול להיות שהיו קוצצים להם את הפאות ואומרים להם שלא צריך לשמור מצוות

כמו שעשו לכל יהודי צפון אפריקה

ואין ספק שזה היה מכניע אותם, והמפא"יניקים היועוגי פלצת

מצליחים כפי שלא הצליח סטאלין.

תסתכל על היהודים בארץ ותחליט אתהמינימאוס

רובם לא דתיים למיטב ידיעתי

ממ, וכידוע אף יהודי בערבות הגולאג ברוסיהעוגי פלצת

לא חיסר סעיף אחד מהשולחן ערוך תחת מסך הברזל.

וואו, חבל שרוסיה הסובייטית נפלה כנראה... היה כזה קל להיות יהודי.

תחת מסך הברזל= תחת שלטון יהודי בארץ ישראל.יוני
וואלה??
אותו שלטון יהודי שעורך טבח המוני בנתיניו, אכן...עוגי פלצת

ואיפה היה הסיביר הישראלית,

לשם נשלחו מתנגדי השלטון לטיהורים ועבודות כפיה?

זה אתה שמשווה את סיביר לישראליוני
אני לא משווה את השלטון הישראלי למסך הברזל.

בקיצור מה שאתה אומר זה שגרוע אבל פחות גרוע ממה שהיה פעם ולכן גאולה?
או שאתה לא חושב שהמצב של עם ישראל גרוע?
אז מה השווית בהודעתך הקודמת?עוגי פלצת

אני אומר שאני פוקח את העיניים ורואה היסטוריה מתרחשת מול עיניי.

אני מיישם את המלצת התורה הקדושה לא למחוק גם את הקצת טוב

שהקב"ה מרעיף עליי ועל עמי.

ובקשר לשאלתך האחרונהיוני
אני לא יודע איפה מרתפי השבכ נמצאים ואני גם לא מעוניין לדעת
ואפילו סטאלין לא היה מעוניין לדעת.עוגי פלצת
ואת גם עושה צדק מופלא, עם כל יהודי צפון אפריקהעוגי פלצת

שנכנעו, כדבריך, בקלילות לשלטון המפא"יניקי...

המוניפלציות שהפעילו על יהודי צפון אפריקהיוני
שליחי מדינת ישראל..

סיפור מהיכרות אישית: ההורים שלחו את 10 ילדיהם לישראל ביחד עם נציגי המדינה ונשארו לקפל את העסקים ולמכור את הנכסים (במחיר זהום- זה שווה כי עולים לארץ..) ואחרי שעזבו את מדינתם נעצרו באיטליה לכמה שבועות שם התברר להם שהילדים שלהם גודלים בקיבוץ חילוני ומחנכים אותם לקומוניזם.. ההורים השאירו את החפצים שלהם באיטליה ובאו רק בשביל לקחת את הילדים שלהם, אחרי 5 שנים הם חזרו לאיטליה בידיים ריקות ואחרי כמה התקפי לב.
אין ספק, פלא שהסובייטים לא שלחו לכאןעוגי פלצת

קלגסים להשתלמות...

זה בציניות נכון?יוני
זה ידוע שחלק גדול ממקימי המדינה היו ועדיין מרגלים של רוסיה.
יש ספר שאני לא יודע אם הוא תורגם לעברית אבל כתב אותו איש קגב על ההסתננות שלהם למפעלי הציונות. אמור להיות לי קישור על המחשב.. אני אחפש
מי שמשווה את מסירות הנפש של יהודי רוסיהעוגי פלצת

על קיום היהדות, לזו שנזקקו לה יהודי ארץ ישראל (עם כל הכבוד!!!)

פשוט... מזלזל או לא מודע לאמת.

אני לא מזלזל, ההפךיוני
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t602283#6683887

הרחב נמק והסבר תגובתך שם
הם לא היו צריכיםמושיקו

המדינה לקחה את השיטות שלהם

ביעילות ונאמנות שכזו, העתקה מושלמת!עוגי פלצת
מעניין אותי ההפךיוני
אם הם לא היו עולים לישראל, האם הם היו לוקחים חלק בפריחה היהודית בארצם?
למשל כל היהודים שעלו מאוקרינה מעורבבים עם ערב רב של גויים, היו עכשיו חלק מהקהילה היהודית שפורחת במהירות יותר מכל קהילה יהודית אחרת בעולם?
מי שהיה נשאר מהם יהודי בלאו הכי -עוגי פלצת

מסתבר שכן.

בימי רחבעם וירבעם המצב לא היה טוב יותרמשה

למען האמת, כנראה שברוב ההסטוריה של עם משראל בארצו, אחוז משמעותי היו "חילונים" ברמה זו או אחרת, ולעיתים אף חמור מכך (עובדי עבודה זרה).

ובגלל זה יצאנו לגלות. אה?מינימאוס

שכחתם מזה כנראה 

מסקרןעוגי פלצת

משום מה המגמה ההפוכה (שיבת ישראל לארצו)

התממשה משום מה רק זמן משמעותי אחרי שתהליך

החילון בעם ישראל הגיעו לשיאו...

וכרגע המגמה הדמוגרפית הפוכה מחילון...

רוצה להאיר רגע נקודה מסוימתאילת השחר

בלי להתייחס למה שנראה כעובדה (70% חילוניים, מה שלא נשמע לי מדוייק)
ברגע שקראתי את זה ואת מה שנכתב הלאה,

קפץ לפני השיר שלימדו אותי לפני הרבה שנים : 

"אפילו ריקנים שבך מלאים מצוות כרימון, כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא שנאמר 'ועמך כולם צדיקים' ".

בחיפוש אחר המקור מצאתי את הדברים הבאים:

אמרו חז"ל על הפסוק "כפלח הרימון רקתך" (שיה"ש ד ג) בגמרא (ברכות נז ב) "אפילו ריקנים שבך (ישראל) מלאים מצוות כרימון", וקשה: אם 'ריקנים' כיצד 'מלאים', ואם 'מלאים' הרי שאינם 'ריקנים'? מבאר הפלא יועץ (ערך 'הצלה'): "שהרי אמרו, כל המקיים נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם מלא, ועל כגון זה אמרו 'אפילו ריקנים שבישראל מלאים מצוות כרימון' כי יש רבים מבני ישראל שנראים לפנים (כלפי חוץ, ע"פ המראה החיצוני) כלים ריקים (חסרי מצוות וזכויות), אבל יש בידם מצוה זו של הצלת ישראל (כגון התגייסותם לצבא לביטחון שוטף ובוודאי בזמן מלחמה) שבזה הם מכריעים ועוברים את החכמים והגדולים שבישראל... יש לו (לקב"ה) שכר הרבה ליתן לאנשים האלה שטורחים ועמלים בכל כוחם להציל ישראל מיד עכו"ם ולהציל עשוק מיד עושקו, מה טוב חלקם ומה נעים גורלם..." 

ולמעוניינים בהרחבה http://www.meirtv.co.il/site/article/?id=424

ועוד אחד http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=5496

ובקשר לעניין הגאולה והדרך שבה היא תבוא - רבים וטובים הקדימוני.

אם כבר סימן להתחלת הגאולהיוני
זה כל הממלכתים לשעבר, מתפכחי הגירוש שהבינו שהמדינה זה לא התחלת הגאולה..
ומעניין גם לברר, כל אחד איך הגיע לעמדה שלו -עוגי פלצת

מי אוחז בדעת רבותיו משום "המוציא מחברו עליו הראיה",

ומי סבור שאין הכי נמי - יש ראיה,

וקם והיה לתלמיד של אותם רבנים שסבורים שיש ראיה.

אם הנתונים של היום היו מול אותו ת"ח של פעם האםמושיקו

הם היו אומרים אותו הדבר?

למשל הדחיפה של הנשים לתפקידים אלו או אחרים שהבית היהודי מקדם עד כמה שהבנתי היא לא בדיוק דרכו של הרב קוק.

כמו כן ההתנהגות של השלטון לשומרי התורה והמצוות והארץ היא אחרת ממה שדיברו על זה אז.

ואלה הדברים שהיו גורמים לרב קוק ה'תשע"דעוגי פלצת

לשנות את דעתו לגבי התקופה?

תתפלא אולי לשמועאלעד
אבל הוא, כמו רבים אחרים, חזה תופעות כאלו.
הם לא הכהו את עיניו וב"ה לא הכתימו את הרובד העמוק והפנימי של תהליך הגאולה.
ולהיפך.
וכמה מהגדולים שהספיקו רק לראות את מפא"יעוגי פלצת

ההיסטורית מעבירה המוני עולים על דתם,

והיום היו רואים בתי חב"ד ברמת אביב -

עשויים היו לשנות את דעתם?

נקווה שאנשים יתעמקו יותר במקורות ויחיוחסדי הים
את דעותיהם ביתר עוצמתיות ואמתיות, בעקבות שרשור זה, ולא רק יחיו על פי סיסמאות נבובות.

[כמובן, שאני בעד שיתעמקו ויגיעו לידי מסקנה שזה 'אתחלתא דגאולה', כי אני חושב שזה האמת, אבל העיקר שיתעמקו ולא יזרקו סיסמאות]
ניחוש שלי:אלעד
חזרת על הטענות כלפי משה בסוף הפרשה, במילים שלנו, כדי לראות באיזה צד אנחנו.

נכון? נכון?
מה?? לא בצד של משה רבינו - כמובן?? עוגי פלצת
כנראה שלא אלעד
ועליהם נאמר "אילו היה שם- לא היה נגאל"
משה כיום לא יכל להיות מנהיגמושיקו

הוא הרג ערבי על כלום - היה מועמד למיתה וברח.

עם כזה תיק פלילי היו זורקים אותו מהכנסת

תלוי לפי איזה פירושאיש_בנימין
עבר עריכה על ידי איש_בנימין בתאריך כ"א בטבת תשע"ד 22:37
אם אקח את דבריך,כמנהגי בקודש,לגמרי ברצינות
אז כך,א. ישנו פרוש ניראלי של הרש'ר הירש ש'ויפן כה וכה' הכוונה שנמלך בבתי דין של עבריים ובבתי דין של מצריים ולא הסכימו לשופטו ויש עוד הרבה פירושים על זו הדרך
ב.זו הייתה תגובה על ניסיון הרצח של היהודי
ג.משה היה די דיקטטור חחח
ד.פרעה באמת רצה להרוג אותו..
ואם בכל זאת כתבת בצחוק,אז סליחה על החפירה חחח..
מה זה משנה איך קוראים לזה?הדסדס

לפי שתי השיטות הגאולה השלמה עוד לא כאן!

אם את רוצה גאולה שלמה, בואו ונחפש את המאחד ביננו ולא את המחלוקות

^^^מופים

תמיד חשבתי שאין שום תועלת בויכוחים האלה.

מה זה משנה בכלל?

קשה מאד לדעת איך הקב"ה מנהל את העולם, אנחנו יכולים לנחש, וזה ממש מסקרן, אבל זה לא משנה כלום!

משנה מאוד איך מגדירים את זהחסדי הים
כגלות או גאולה.

יש הנהגות אחרות לגמרי בזמן הגאולה.
לדוגמא: אנחנו צריכים לשאוף לא להכנע לגוים, אלא לשלוט עליהם.
הנהגת הפרט- צריך להיות עם בסיס חומרי חזק, ולא בריחה מהחומריות.

הקיצור: לדעת את כל ההבדלים בדעות הנהגות ומעשים, צריך ללמוד את כל הספרים שמדברים על זה. "קול התור", ספרים של הרב אלקלעאי, "אם הבנים שמחה", ספרי הרב קוק זצ"ל, ועוד ועוד ועוד. זה שינוי עצום!
יש לך מקור בחז"ל להבדלים האלה?מופים

יש איזה שהוא מקום שכתוב בו - ביום שתתחיל הגאולה צריך לשנות א,ב,ג?

או שזה סברות של הדור שעבר?

כן בספרים האלו מביאים המוני מקורותחסדי הים
הכל מבוסס.
אתה צודק שלצערינו חדרו לחלק מהציבור שלנו, דברים שלא מבוססים על מקורות. לכן צריך לעבור על הספרים בעיון.
אז צריך להסתכל במקורות שםמופים

לגבי כל נושא מה נקרא "גלות"

זה לא חייב להיות אחיד!

ואשמח אם תביא לפחות מקור אחד.

הנה מקור מ'קול התור'. הבאתי בדוקאחסדי הים
לא רעיון מרכזי כ"כ. 'רבינו' שכתוב במקור הזה, הוא הגר"א.

??מופים

זה יותר נשמע רעיון קבלי בסגנון שגאולה באה בצינעא

אני מדבר על עיקרון תורני, הלכתי, מוסרי

אתה מדבר על זה שצריך להתחבר יותר לחומר בזמן שאין גלות. מנלך? 

אתה אומר שצריך יותר להילחם בגויים, שזאת כבר שאלה הלכתית בהלכות מלחמה. מנלך?

הרי אנחנו לא יכולים להמציא תורה חדשה, יש לנו רק את תורת ה' שניתנה לנו.

זה נ"מ למעשה לעשות את הדברים בצנעאחסדי הים
לגבי שתי השאילות שלך, צריך להאריך בהבאת מקורות. לכן אמרתי תקרא ותעיין.

לגבי מלחמה, זה נ"מ בביטול השבועות של לא לעלות בחומה, ובגר"א בספרא דצניעותא כתוב שזה יקרה בזמן הגאולה.
לגבי החיבור לחומר. אזכיר גם מקור אחד, שזה החת"ם סופר בסוכה שאומר, כישראל בארצם הם צריכים לעסוק ב'ואספת דגניך', כמו הנחת תפילין.

ברוב הדברים הדעות הנכונות בדבר הגאולה, משפיעים על השיקולים ההלכתיים. נגיד בדוגמה, שהבאתי האם להחשיב את החלטת האומות המאוחדות כביטול השבועה.
מהי גלות!!!י. נחמיה
המהר"ל מפרט מהי גלות כדי ללמוד מהי גאולה (נצח ישראל פרק א')

א. לא בארץ
ב. פיזור
ג. תחת שיעבוד.

האם אנחנו בגלות???
האם אתה יודעהדסדס

לשים אצבע ולהראות במדוייק איפה נגמרת הגלות בדיוק והיכן מתחילה הגאולה? זה תהליך!

תהליך ארוך שנים שבו סוף הגלות ותחילת הגאולה מחוברים בקצוותיהם ומעורבבים זה בזה.

אין הגדרה מתמטית ,וכמו שכולנו רואים האור והחושך משמשים עד מאוד בערבוביה.

האם אתה במצב שבו החומריות כנועה לרוחניות,כך שכשאתה אוכל/ צובר כסף וכו' אתה עושה את זה לשם שמים נטו ? 

כל עוד המשיח לא כאן בגלוי שחומר בא על חשבון הרוח (ראה בספר התניא- איך כל אכילה תאוותנית מיותרת הולכת לקליפות ממש) .אנחנו עדיין לא שם.

בספר 'קול התור' הוא נותן הגדרות והוראותחסדי הים
מדוייקות להתהליך התפתחות הגאולה.

בזמן הגאולה וכאשר נמצאים בא"י, אפשר יותר בקלות וביותר מקרים, לכוון לשם שמים בעשיית דברים חומריים, כמו שהרב קוק זצ"ל מאריך בהמון מקומות, לכן זה לא נחשב תאווה.
לא קראתי את כל השרשור אבל..-משה ר-
יש המון ביקורת על המדינה ועל הצבא..
אבל מי שיראה את כל המהלכים שקרו פה ב-60 שנה האחרונות יבין שזה נס עצום וגלוי, נתחיל עם עולם התורה, נראה שמתקופת התנאים עולם התורה לא היה גדול ועשיר כ״כ(לא בכסף) אין ספור ישיבות, תלמודי תורה, כוללים סמינרים ומדרשיות לבנות, דף יומי שבו לומדים אלפי יהודי, אלה דברים שלא היו באלפיים שנה האחרונות..
ואם שואלים-אבל יש המון אתאיסטים וחילונים?
אז מה? גם בתקופת השופטים בני ישראל עשו הרע בעיני ה׳ ועבדו עבודה זרה ואמנם אחרי תקופה ארוכה של מלחמות וזיכוך, ה׳ בנה להם את בית המקדש הראשון, התקפוה ההיא הייתה לא קלה והיו הרבה מלחמות, עד שלמה המלך שבה ישבו איש תחת גפנו ותחת תאנתו, אז זה לקח הרבה זמן, היום אנחנו לא יודעים כמה זמן יקח עד הגאולה השלימה, מתפללים שכמה שיותר מהר..
תראי את הכלכלה שלנו, כמה שמתלוננים אבל היא מהיציבות בעולם..
הצבא אחד מהחזקים בעולם אם כי יש גורמים עויינים שמסרסים אותו..
אפשר לראות הרבה טוב ואפשר גם לראות את הרע, לפעמים הרע דוחק את הטוב, אבל זה לא שולל את הימצאותו ועד כמה שזה קשה צריך לחפור ולמצוא אותו..
^^^^^^^^ !!!!עוגי פלצת
^^^^^^ כל מילה.נערת טבע
ברור שיש הרבה טובמינימאוס

אבל לא כל טוב זה גאולה

היו תקופות טובות גם בגלות שומחלטת על כולם (תור הזהב)

גם לא כל טוב זה חזרה של רוב עם ישראל לארצועוגי פלצת

אחרי אלפי שנים,

ופריחה מדינית, מדעית, תעשייתית, חקלאית נדירה במונחים

עולמיים...

רב עם ישראל נמצא בחו"ל לצערינומינימאוס

ונכון ב"ה יש היום טוב אדיר, כנראה בגלל שהגאולה בדרך (על זה אין חולק)

האם זה נקרא סוף הגלות או תחילת הגאולה?

בגלל שהמצב הרוחני של רב העם קשה, ויש פיגועים ומלחמות ואין שקט ושלווה

ורב העם החו"ל, ואין בית מקדש וגם לא משיח ויש שלטון של כופרים ו...

אי אפשר לקרוא לזה גאולה

זה אולי המצב שמתואר במדרש פליאה שחשבו שהדג הוא יבשה ועלו עליו ולפתע הניף זנבו

ואלמאל הגאולה היתה קרובה לא יכלו לעמוד בזה

סליחה! יש חולק!מופים

אני חולק!

אני אמנם מייחל ומצפה שהגאולה בדרך, אבל אני בכלל לא בטוח!

אולי משיח יבוא רק עוד המון זמן!

* הפיכת ארץ ישראל לריכוז היהודי הגדול בעולםעוגי פלצת

(את רוב עם ישראל בארץ, גם נזכה לראות בעזרת ד', זה מתקרב)

ומנין הקביעה ש"אי אפשר לקרוא לזה גאולה"?

כבר שרשור שלם שאני מסתקרן בנוגע לזה.

סתם שתדעמופים

אנחנו ממש לא מתקרבים לזה.

הסיבה שהיהודים "מתמעטים" בחו"ל היא התבוללות, אבל ההתבוללות לא ממעטת את היהודים, היא רק גורמת שלא נדע על יהודים.

שהרי כל אשה יהודיה תלד ילדים יהודים, בין אם תתחתן עם יהודי או עם גוי, ממילא אין שום השפעה להתבוללות על כמות היהודים בחו"ל.

קיבלתי.עוגי פלצת

וכמובן דבריך מהווים עוד סימן לאבסורד ולקשיים של הגלות בדורנו.

היי, לא לקטרג על עמ"י!!נערת טבע

המצב של עמ"י מבחינה רוחנית קשה??המום

רק אני הזדעזעתי?!

משה רבינו על פחות מזה לקה,

וכן אליהו.

אסור אסור אסור אסור להגיד כאלו דברים.

מילים שלנו כיהודים יוצרות מציאות!!

יש לנו למעלה מקטרג די רציני, בואו נשאיר את הג'וב הזה לו..קורץ

ואני מזמינה אותך לחזור להודעתו של שדרותי ולראות כמה הצד הרוחני של עמ"י פורח.

אני מזמינה אותך לדימונה, שם שירתתי בשנת השירות, וכן לכל עיר וישוב, מושב או חווה חקלאית.

אולי אז תיווכחי לראות את מה שאני גילית--

עמ"י שב אל ריבו"שע!

ובגדול. בענק.

השיח ברחוב היום נותן הרבה כבוד לה'.

אז נכון שהתשקורת אולי לא מראה זו,

ונכון שיש לנו מטרפדים מבית ומבחוץ,

אבל חשוב וחיוני וקריטי לא להתפתות לאשלייה שאנשים מסויימים מנסים לשכנע אותנו להאמין בה.

הקב"ה פה במרכז הבמה.

אולי יותר מאי פעם.

ומי שמחפש לראות טוב בעמו, ולראות את זה קורה, יימצא את זה בכל פינה ופינה.

נכון מאוד! הכי כואב שנוטים להסתכלחסדי הים
על החיצוניות של אנשים. איזה פנימיות ועומק אדירים יש לעם ישראל, ובפרט אלה שבארץ ישראל!!!
הרצי״ה כותב בשיחות על א״י שאחד הסימנים המובהקים-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"א בטבת תשע"ד 15:12
|StartP|
של הגלות הם שהארץ הייתה שוממה ויבשה(לא תזרע ולא תצמיח) אלפיים שנה ניסו להתיישב פה עמים שונים, רוב הארץ למעט נקודות התיישבות בודדות(חברון, ירושלים,צפת,יפו) הייתה שממה, א״א היו לגדל כלום, האדמה הייתה כמו בטון, ממש קללה כמו שעתוב בפרשת כי תבוא..|EndP|
|StartP|
והנה הפלא ופלא, רק חזרנו לפה, מרחבים עצומים של שדות ופרדסים, ירקות ופירות מובחרים, הענף החקלאי מהמתקדמים בעולם, גוש קטיף שהערבים שם העידו שהם לא מצליחים לגדל שם כלום, היהודים הגיעו לשם והפכו את החקלאות לענף הגדול ביותר שם והריווחי ביותר, זה אחד הסימנים שהארץ קלטה אותנו שוב ושאנחנו נמצאים בהתחלתא דגאולה|EndP|
כתוב במפורש במקורותינושמשתמש
בתחילת ירושלמי ברכות. כמו איילת השחר כך היא גאולתן של ישראל קמעא קמעא. זה תהליך ואנחנו בתוכו. וכן קול דודי.. מדלב על ההרים מקפץ על הגבעות - מה צבי זה פעם נגלה פעם נכסה כך גאולתן של ישראל. ב"ה מזמן התהליך החל. עמ"י בארצו!
ברגע שראיתי את המסוק הצבאי היום - חשדתיברוךש
עבר עריכה על ידי ברוךש בתאריך כ"א בטבת תשע"ד 16:01
|StartP|
אבל האם יש משהו חדש שאמור להשפיע על התשובות לשאלות של פותחת השרשור? |EndP|
יודעים מה? אני זוכר את 2000-2005, חוויתי אותם על בשרי וחיי. כל מה שעברנו מאז, זה שלום וגן עדן.
וזה מבלי לזלזל ברמת המיקרו, האישי (למשל אותו פיגוע נוראי בישיבה).

דיון תיאולוגי במקרא-חז"ל-הוגים של היום, זה דיון תיאולוגי. הרב קוק או הרבי מסאטמר, ושניהם גדולים יותר מהמציאות כפי שבריסק לימדו כה יפה. אז לא צריך להוריד אותם לגובה הגרביים, עם משפטי ה"אם הם רק ידעו/ראו את המציאות של היום".

ואני מחכה שמישהו יביא את הרב חרלפ.
לא רואה צורך לכתוב "עיקר ההבדל"פייגליניזית

זה שהם לא מכירים בכך, לא אומר שכל גדולי התורה החרדיים בדורינו תמכו וחתמו על כך שאנחנו ב"אתחלתא דגאולה"..

(אם היית מחוברת קצת יותר להסטוריה, הייתה רואה איפה נגבו יותר קורבנות, לאחר הקמת המדינה, או לפניה, בגלות)

נו נו, צר גם לי.

הסוגריים שלך מעוותים קצתמשה

"קרבנות" בשלטון הישראלי מוגדרים גם סתם חיילים שהתאבדו או נהרגו בתאונות דרכים במהלך שרותם.

אם תבודדי רק הרוגי מלחמה ופיגועים המספרים יהיו שונים...

לא ידעתי,פייגליניזית

ומן הסתם גם היא לא, אם כן, למי זה משנה? הכוונה היא להסבר הפשוט של המילה, (שורה שניה שלך לדוג') לא רואה הבדל משמעותי בתגובה *אליה*.

בוודאי!!!שלומי20104

וב"ה היו פה מספיק אנשים לפני שחפרו לך אז לא צריך את החפירות שלי.

אני רק יכול להגיד לך שבשביל לטעון טענה אמונית צריך להביא הוכחות ולא תחושות.

כמו שעוגי כבר עקץ פה מי שמחליט אם מדינת ישראל היא ראשית צמיחת גאולתינו לפי דקירה מצבו האמוני מאוד קשה(בלי להוריד בכלל מחומרת המעשה)

צריכים ללמוד להרכיב משקפיים של יהודי ולהבין שמהלכיים אמוניים נבדקים לפי ספרינו ולא לפי תחושתינו.

(אגב כל מי שכתב הרב שך, תכתבו מה הוא אמר לא מספיק להגיד הרב שך חלק עליו, ככה לא לומדים תורה)

למהריבוזום
עבר עריכה על ידי ריבוזום בתאריך כ"א בטבת תשע"ד 18:58

את שואלת אם המדינה היא סוף הגלות או תחילת הגאולה? (מה ההבדל? משמעות מעשית \ מחשבתית?)

תודה!

עריכה: ובכן, כבר התייחסו לנקודה זו למעלה, אבל לא ראיתי טרם שליחת התגובה |נבוך| |מתנצל| |מתרחק בראש מושפל וזנב בין הרגליים|)

לא מה פתאוםאיש השקים
מישהו התפלל 2000 שנה להגיע לארץ? מישהו היה בגלות? רדיפות? שואה?

לא קראתי את התגובות אבל התשובה ברורה.

ואנחנו לא מכתיבים לה' איך להביא את הגאולה.
אשריינו ישראל שמכאן רואים שהנושא בנפשינו...ותן טל

ואני מתכוון של כולם, גם החרדים וגם הדתיים לאומיים. והחילונים - ובכן, כמו שאמרו, ישנן מצוות בין אדם לחברו גדולות שהם מקיימים.

השרשור תפח למימדים כאלו אבל מבחינתי זה מראה שרבים כל כך מרגישים שהנושא חשוב להם. אשריינו!!!

תודה לך הקב"ה שאיני צריכה לסבולאורין

שלטון עותמני/ ערבי/ צלבני/ בריטי/ ...

גלות בתוך גלות, חושך כפול ומכופליוסל'ה

כך התבטא הרבי מליובביטש מלך המשיח וגילה דעתו באינספור הזדמנויות שהרב קוק טעה בעניין זה וטעות זו עיכבה את הגאולה בחמישים שנה.

לענ"ד זו עבודה זרה ממש לקדש את המדינה בקדושות שאפילו הרב קוק לא העלה על דעתו לקדש את הציונות הממלכתי ובזה להעניק לה הכשר לעשות את כל העוולות הנעשות תחת השמש בשמה.

כאשר אני מלמד את 7 מצוות בני נח לגויים אז שואלים אותי לפעמים, לא תנאף?? תראה איך מתנהג הנשיא שלכם?? וכו' וכו'

אז ב"ה יש לי רבי שהוא באמת נשיא בישראל וכל השנים הדריך את ממשלת ישראל איך להתנהג על פי תורה 'ולא שמעו אל משה'.

עד שהוא עצמו אמר 'מדוע באתי ואין איש קראתי ואין עונה'??

ובעניינים הכי פשוטים שמדינה מתוקנת חייבת לתת לאזרחי'ה כמו ביטחון שאיננו והלב דואב, האם זהו בית לעם היהודי?? וכאשר מגרשים יהודים מנחלתם, האם זו הגאולה?? זו לא גאולה ולא דומה לגאולה המתוארת ברמב"ם. אלא זה הפסל הבועט בכל המשתחוים לו ומקריבים את חייהם עבורו, בעוצמה רבה. 

מדינת יודן ריין (ההתנתקות מעזה וסיני) מדינת הפוגרומים (לינצ' ביהודים ועוד) וזכויות לגויים בלבד. זו גלות שרק היהודים כיום מסוגלים להמציא, כי הצאר ברוסי'ה כבר איננו...

כי בשואה באינקווזיציה וכל שנות הגלות היה טוב יותראיש השקים
נו, לא פלא שאתה עצמך חי בגלותאלעד

גם בגשמיות וגם ברוחניות.

אני מציע לכולם כאן לקרוא את הפרשות הקרובות בעיון.

שאלהמינימאוס

השלב של הכבדת השיעבוד

נכון שזה היה לקראת הגאולה המתקרבת

אבל האם זה היה כבר גאוהל או עדיין חלק מהגלות?

א. הכי חשוב שכולנו מסכימים שאנחנו לקראת הסוף.אלעד

ב. אסייג ואומר מראש שלא התכוונתי להשוות בין הגאולות לחלוטין, אלא להציג קוי דמיון מקבילים.

ג. לטעמי ולשיטתי זו היתה חלק מההסתרה של תחילת הגאולה, ולמעשה הנסיון האחרון, שמי שלא עמד בו כנראה לא התאים לגאולה ופשוט נשר.

יש לי מדף ספרים שלם בנושא הזה של האתחלתא דגאולה. אולי כדאי שאחזור עליו שנית

הבהרה (בעקבות פניות באישי):חיה וקיימת

אין לי דבר ח"ו נגד הארץ או נגד ההתיישבות בה, להפך, הארץ הזו היא ארץ הקודש וצריך וחובה לגור פה!!

השרשור לא נפתח למטרות ניגוח או הדגשת פערים השקפתיים.

השאלה נשאלה בכנות גמורה ומתוך רצון אמיתי להבין את האנשים האופטמיים שהחיים במדינתינו הקטנה.

בתקופה מסויימת בחיים הייתי ציונית בכל הרמ"ח והשס"ע עד שחוותי פיגוע דקירה אצל אחד מקרובי, מישום מה, המראה המפעים הזה של הדם הנשפך הצעקות והפאניקה לא עשה לי טוב ולא נתן לי תחושה שאנחנו בגאולה, ובתקופה שלאחר מכן הצטננה במעט הציונית הלוהטת שלי.

קראתי את תגובתיכם והחכמתי, הצלחתם להחזיר לי חלק  מהלהט... (אפשר לטפוח על השכם...)

אך עדין קשה לי הנושא הזה של הגלות והגאולה, מה לעשות? אלו החיים.

התנצלותי הכנה שלוחה לכל אלו שלא הבינו אותי כיאות.

המדינה היא גאולה!אברי
מקווה שהגאולה שלי תהיה טובה יותר בעז"המינימאוס

הגאולה לא מגיעה בהזמנה אישיתאלעד

ואם תבדקי בשתי הגאולות האחרונות,

באמת רוב העם משכו בכתפיהם והתייחסו בהסתייגות גדולה לכל המתרחש.

חלקם גם פקפקו ולא נגאלו. השאר- הסטוריה.

אני יכול רק לנחם אותך שלפי גדולי המקובלים, ובניהם הרמב"ן, האור החיים הקדוש והאר"י הקדוש-

זה בדיוק המהלך הגאולתי. דווקא ע"י בועלי טרפות וזוללי נידות *.

*

לא יודעת למה את קורא גאולהמינימאוס

בגאולה שהבטיחו לי יש בית מקדש, יש משיח, יש סנהדרין ,אין מחלוקות בהלכה,  אין צרות ואין פיגועים

לזה אני מחכה . מאוד. אין לי ספק שזה יבוא

למה להסתפק בפחות מזה?

אין לך קץ מגולה מזהאריק מהדרום
ואמר רבי אבא אין לך קץ מגולה מזה שנאמר (יחזקאל לו, ח) ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל וגו'

סנהדרין צח.
זה היה תשובה בשבילי?מינימאוס

אם כן לא הבנתי כלום

הגאולה מתחילה בכךאריק מהדרום
שארץ ישראל נותנת פירותיה בעין יפה, זה הקץ המגולה שרבי אבא דיבר עליו.
כי השאיפה הפרטית שלך פשוט לא מתאימה.אלעד

לא לדברי חז"ל, לא לדברי הפוסקים (רמב"ם למשל), וודאי לא למקובלי חכמת האמת.

בית המקדש עוד ייבנה, ובעתיד הרחוק גם יגורו זאב עם כבש, וכו'- הכל אמת.

אבל אחד לא חושב שהגאולה השלימה, כפי שאת מתארת, תגיע בבום.

יש תהליך, שהתחיל כבר בחרבן הבית (וכבר הזכירו כאן את המינוח "2000 של גאולה"), והתגבר בשנת ת"ר עם עליית תלמידי הגר"א (הוא אגב זה שהתחיל עם המושג "אתחלתא דגאולה", זה לא הגיע מאיזה מזרוחניק), ואחריהם תלמידי הבעש"ט ואחריהם שיירות מכל קצוות תבל, והגיעה למימוש מעשי יותר בתש"ח, והולכת ומתקדמת, כאילת השחר שבקעה אורה.

מענין ומעורר מחשבה אבל לא ענה לי על המדינה שלנומינימאוס

הגאולה השלימה עוד לא כאן. נכון?

אנחנו מתקדמת לקראת הגאולה, נמצאים בתהליכים אליה, אבל עדיין נמצאים בגלות 

(לפני 300 שנה בוודאי היינו בגלות נכון? היה מאז שואה והכול)

מדינה חילונית כפי שהיא עכשיו לא חייבת להיות חלק מתהליך של גאולה יכול להיות עדיין קשור לגלות

לכן טענתי קודם שפחות חשוב הגבול המפריד בין המושגיםאלעד

ישנו תהליך ארוך למדיי שמטשטש מאוד את הגבול שלחלוטין לא דק כ"כ, כפי שאת מנסה לתאר. הקו הזה שמפריד בין גלות לגאולה כ"כ רחב! אפילו המילים דומות כ"כ!

לעצם הענין, מדינה חילונית היא שלב בדרך לגאולה, ושלב יציאה מהגלות. היא קשורה עדיין לגלות אך כבר בתוך תקופת הגאולה, שהחלה כאמור כבר לפני מאות ואלפי שנים. כמו הזריחה. כמו השאלה מאין היום מתחיל- מהיום או הלילה..

בדיוק כמו הדוגמא הנפלאה עם התינוק שיוצא ממעי אימו, כאשר גם כשהוא כבר בחוץ, צורח ויונק, עודנו מכוסה דם ועודנו קשור לאימו בחבל הטבור. האם בשלב זה הוא נקרא עובר או ולד? הוא בחוץ או בפנים?

בכנות? מעניין מאודמינימאוס

יש רק מישהו אחד שטען יותר למעלה שיש נפקא מנא הלכתית אם זה גאולה או גלות מבחינת ההנהגות שלנו

(וסליחה ממי שזה היה אין לי כוח לחפש)

אבל את זה נשאיר לרבנים להחליט כמו כל דבר אחר 

וחוץ מזה מה שכתבתם מעניין ובאמת צריך ללמוד את זה ותודה לבנימינית על הסדר והמושגים

אם את לא יודעת על מה את מדברת אז תשאירי לרבניםאריק מהדרום
אנחנו למדנו את הסוגיה ואת מדברת מהרגש, ככה אי אפשר לנהל דיון
יכולת לנסח זאת אחרת אריקאלעד
דבר ראשון- לא המצאתי כלוםמינימאוס

הרבנים שלי אומרים שזו גלות והם אני מניחה יודעים את המקורות יפה מאוד

זה שכולם כאן למדו את הנושא לעומק זה מצוין

ואלו שענו לי בסבלנות עוררו אותי לחשוב על זה ועשו חשק ללמוד גם את הנושא לעומק

לא נראה לי שמישהו מבאי הפורום הפסיד מכך שהעזתי להביא את הדעה האחרת

הרי מתכלתחילה זה לא היה ברור כאן לכולם (לא אני העליתי את הנושא)

דבר ראשון-פייגליניזית

מי הם "הרבנים שלך"? שאלת אותם? (אני שאלתי כמה חרדיים, לא שמשהו ענה לי באמת..)

אני כתבתי, ואכתוב שוב, ואף אעלה צילום של חתימות שהקמת מדינת ישראל, שיצרה ריבון יהודי בארץ ישראל, היא אתחלתא דגאולה, ואין חולק על שלל הרבנים שם שהם "חרדיים", ושהם הביאו את הציבור של הרבנים שלך, ש'יודעים את המקורות יפה מאוד'.

מעולם לא שמעתי טענה מבוססת על זה שאנו בגלות, (אולי כי היא פשוט מבולבלת מיסודה, אם א"י היא מקומו של העם היהודי, ואנחנו כאן, ולא בחו"ל, אנו מילולית אפ', לא בגלות. ) תמיד היו טיעונים של "תראו את כל הדם הזה! תראו כמה פיגועים! תראו איזו רדיפה לעולם התורה! איזו שנאת דת!" ושלל סימני קריאה נוספים.

(והרי ברור שגם שנאת הדת ושלל עיוותי המדינה היו קיימים לאורך כל שנות ההסטוריה היהודית)

אמרו כאן שאת מדברת מהרגש, לא ידוע לי על משהו שטוען על הגלות, שהיא נוכחת, שלא מדבר מרגש. יהיה מענין ליצור דיון אם הוא לא יהא כזה.

איזה התקפה שתהיי בריאהמינימאוס

כבר אמר כאן מישהו שאפשר להתנסח יפה יותר

עימך הסליחה.פייגליניזית

לא דיברתי אישית אליך, באמת תקפתי את הגישה הגלותית, לא מתכחשת, מצטערת אם יצאת נעלבת. רוצה לענות לטענות שם? (או שזה מספיק?...חצי חיוך)

אשמח לענות אבל לא כל כך מהרמינימאוס

קודם אלמד את החומר טוב כמו שהציעו כאן

ואז או שאומר לכם שאתם צודקים ואיזה יופי של מדינה וככה גם הרבנים שלנו חושבים 

או שאביא טענות אמיתיות נגד עם שמות מקורות והכול

בכל מקרה - זה יהיה מעניין מאוד

קצת סדר בבלאגן עבורך -מינימאוסבנימינית

פשוט צריך ללמוד ולהבין את ההגדרות.

יש כמה מושגים שאתה מבלבל ביניהם לחלוטין ולכן לא מבין את מה שאלעד מסביר לך. (כל מושג הוא לפחות שיעור שלם, זה בוודאי לא לפסקה קצרה בפורום! העיצה הכי טובה: גש לבית המדרש והתחל ללמוד את הנושא ברצינות...)

יש "גלות" ויש "גאולה", יש "אתחלתא דגאולה", יש "תהליך הגאולה" ויש "הגאולה השלימה".

יש את "ימות המשיח", יש את "עקבתא דמשיחא", יש את "בניין בית המקדש השלישי" יש את "אור וחושך משמשים בעירבוביא" יש את "קיבוץ הגלויות" , "הקץ המגולה" ,"מלכות בית דוד" , "מחיית עמלק" ,"שלום עולמי" ,"תחיית המתים", "עולם הבא" וכן הלאה.

כל אחד מהמושגים הללו יש לו הגדרה אחרת לגמרי והוא לא חייב להיות קשור למושג אחר!

מי שעושה סלט מהכל וחושב שזה הכל או כלום(כמו חשיבה של ילד קטן, וסליחה ממי שנפגע..), שזה או שהכל מתגשם יחד בבת אחת בזמן אחד(הפרחת השממה בא"י, ביטול שיעבוד מלכויות, קיבוץ גלויות, משיח בין יוסף,משיח בין דוד, בית המקדש השלישי, מלכות בית דוד, "וכיתתו חרבותם לאיתים..", תחיית המתים, חזרת הנבואה לעמ"י....)

או שאין פה כלום ושיבת העם לארצו  וקיבוץ הגלויות מכל קצוות תבל+ הקמת מלכות ושילטון ישראל חזרה כריבון בארצו+ א"י נותנת פירותיה בשפע- כל זה גלות מוחלטת כי שאר הדברים האחרים עוד לא קרו- פשוט עליו ועל שכמותו אומר הנביא ישעיהו:  "מִי עִוֵּר כִּי אִם עַבְדִּי, וְחֵרֵשׁ כְּמַלְאָכִי אֶשְׁלָח? מִי עִוֵּר כִּמְשֻׁלָּם, וְעִוֵּר כְּעֶבֶד ה'?"

משהו אמר שהגאולה השלמה כאן?פייגליניזית

האירי את עייני, אם כן, יהא זה פלא..

בדיוק!פוטצקי

כדברי הרמב"ם שעד שתהיה לא נדע איך תהיה.

החרדים מקובעים בדפוס מסוים של איך תראה הגאולה. לדעתם הגאולה לא תהיה בדרך הטבע אלא בצורה ניסית.

"אמרו חכמים אין בין העוה"ז לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות בלבד"

יש גם את המעשה "אם ראית בית קברות סימן שהמדינה בדרך"

ויש גם את "כך היא גאולתם של ישראל קמעה קמעה"

"לא נתאוו החכמים והנביאים לימות המשיח, לא כדי שישלטו על כל העולם ולא כדי שירדו בעכו"ם ולא כדי שישנאו אותם העמים: ולא כדי לאכול ולשתות ולשמוח, אלא כדי שיהיו פנויים בתורה ובחכמה ולא יהיה להם נוגש ומבטל.

השאלה כאן היא אחרתמינימאוס

אנחנו מדברים על המדינה כחלק מהגאולה לא על תהליך הגאולה באופן כללי

יפה הגדרתאלעד
עדכון: נכון לעכשיו אני באמת לא חושבעוגי פלצת

שמדינת ישראל היא תחילת הגאולה <ר>

גם אני לאאריק מהדרום
שנת התר ועלית תלמידי הגרא היא ההתחלה, עכשיו אנחנו באמצע.
למה? אל תשאיר אותי עם פה פתוח אני מחכה לתשובה!יוני
מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

יש אמלק?פשוט אני..
לשלוח סרטון של חצי שעה בלי תקציר זה קשוח...
נפשית אין לי כח למעודדי השתמטות וסרבנותארץ השוקולד

מכל צד פוליטי (בין אם מדובר באחים לנשק או רבנים חרדים),

רק אנשים שמעריכים את חיינו פה יותר מכך שערכיהם ישלטו הם שותפים אפשריים לדעתי.

חושבתנחלת

שיש כאן דו שיח בין חרשים. מכיוון שהתשתית, היסוד, כל כך שונה מהותית,

שאי אפשר לבנות עליו דיון, מבלי לדבר על הדבר החשוב ביותר:

מה פירוש להיות יהודי

מה זו אמונה (במקום התשובה: יש דבר חשוב יותר, אמונה,

הייתי אולי משנה ל: יש דבר יותר חשוב מהחיים;  א י ך  לחיות אותם

נכון כפי שעם ישראל צריך להחיות ו ה ת ח י י ב  לחיות.)

יש כאן ניגודים חריפים מאוד בין המראיינים

החילונים מאוד (אולי זה דבר טכני, אבל לפחות להניח כיפה

כדי לכבד את הרב והמקום; האם, להבדיל אלפי הבדלות,

בכנסיה, אם היו מבקשים לעשות משהו שמנוגד לאיך

שנכנסים לכנסיה - לא היו עושים זאת?) 

לבין רב שמטיח את הדברים חד וחלק.

מבינה למה הם הלכו לרב, אבל למשל אם

היו משוחחים עם הרב נויגרשל או כל אדם

עם סבלנות רבה ויכולת להביא את הדברים

כך שיסברו את האוזן לאדם הרחוק כל כך

מהיהדות - זה היה עדיף.

זה לא בדיוק נכון, כך הבנתי ושמעתי,

שהיחידות ה"נפרדות" - באמת נפרדות כל כך.

כדי לתת ליהודי שלא היה חשוף כלל לעולם

החילוני, את צרכיו בצבא, צריך להיות כך

שהממונה יבין ויסכים  ל ע ו מ ק, עם דרך

החיים שלו. עם הזהירות שלו. על הנשמה שלו.

הם, לענ"ד, לא הלכו לרב הנכון. אי אפשר לבוא

עם אפס ידיעה והבנה להשקפה היהודית הצרופה

לרב שחכם ככל שיהיה, ל א  אמון להסביר 

עם יהודים רחוקים כל כך.

אין ספק, שהם יצאו מתוסכלים, מאוכזבים

ואנטי, יותר מאשר היו קודם לכן.

עוד משהונחלת

הם מביאים את השביעי באוקטובר, כמו שיהודים חילונים רואים זאת;

היתה "פשלה" של הצבא, המחבלים המפלצתיים ניצלו זאת ועשו

ככל העולה על ליבם, כישמעאלים ועמלקים "גלות ישמעאל"

הרב נויגרשל. מומלץ.)

וזו כבר מקור לדו שיח של חרשים. כי אנחנו, כדתיים,

יודעים ומבינים שיד השם היתה כאן.

אז אם מלכתחילה מביאים את הנקודה החשובה כל כך

הזו, אולי קל יותר להבין את לעומק את ההתנגדות.

יש למשל דיעה שאומרת שעצם קיום המדינה הוא נס.

מדינה קטנטונת המקופת ברבבות שונאים שכל שאיפתם

היא להשמיד אותם  - ועדיין עומדת על תילה?!!

(ברור שזה לא רק הצבא שהצליח ומצליח לשמור על קויומה).

ובשביל נס צריך...זכויות.  המון זכויות.

אם כך, הוקמה כאן מדינה המושתתת על... נס,

אבל לא מכירה בנס הזה, עובדה, כמה הרבה

יהודים שאינם שומרי מצוות, חיים בה ואפילו

מתנגדים לכל המושג נס ולכל מה שכרוך בכך?

אז מבקשים מיהודים שכן שומרי מצוות ושאינם חשופים

ולא רוצים להיות חשופים לעולם החילוני וכל מה שכרוך

בו,  להתגייס לצבא שכולו מושתת על טבע? על כוחי ועוצם

ידי עשו לי את החיל הזה?

גם כך נלחמים בציפורניים לשמור איכשהו

על טוהר יהודי בתוך כל הכאוס הזה והטומאה

הזו..... אז עוד להיזרק למקום של כל היצרים

הרעים?   זה מאוד מורכב ולא פשוט.

הם לא יכולים ל הבין מה פירוש שיש

דבר שיותר חשוב מהמוות. בקושי אני

מבינה את זה. למרות שרואים זאת

בכל ההיסטוריה היהודית; שיהודים

העדיפו להקריב את נפשם ולא להיטמא.

אני די מרחמת על שני היהודים

האלה עם הרב, הם לא אשמים;הם לחלוטין

לא הבינו אותו ואת השקפת עולמו.

זה כמו להפגיש X עם Y. לא הולך. פשוט, לא שייך.

זה משהו משהו.. מה שנקרא..בנות רבות עלי
אני חושב שהם דווקא כן הבינו את הרבטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 12:13

ולא הייתה שום אפשרות חוץ מזה שהם יצאו מאוכזבים

(בסוף הרב אמר שאין *לו* אמון שיכולות להיות יחידות נפררדות. *שהוא* חושב שכולם יתחלנו אם ילכו לצבא. וגם שבעיניו אין משמעות לעם ישראל מעבר לשמירת תורה ומצוות. הוא בכלל לא דיבר על זכויות שמגינות על עם ישראל וכאלו, כי הוא באמת חד וישר.

באמת מול גישה כזאת האפשרות היחידה היא להגיד 'אוקיי אז אנחנו לא מוכנים לתת לכם תקציבים לכלום' או 'אז תרדו מהארץ'.

או להכנס לדיון עם מקורות שמראים שליהדות כן אכפת מעם ישראל, אפילו כשהוא לא שומר מצוות.

אבל אני חושב שרוב הציבור החרדי לא יכול להגיד מול עצמו שהוא מאמין בדברים שאומר הרב - שהוא *באמת* מאמין שכולם יתחלנו, שלא יכולות להיות יחידות נפרדות, ושהביטחון הזה כל כך מוחלט שהוא מוכן למות על ידי הערבים כפשוטו ולא להתגייס)

הרוב החרדי כן חושב כמו הרבאני:)))))
תרחיבי יותר?טיפות של אור

(לאיזה מעגלים את חשופה ובנו בך את ההערכה הזאת? איך היא מסתדרת עם זה שהרב פרידמן נחשב למנהיג של הקבוצה היותר קיצונית בפלג עצמו?)

לא נראה לישלג דאשתקד
לא ראיתי את הסרט אז אין לי מושג מה נאמר בו. אבל הרב צבי פאידמן כדמות, הוא מהרבנים הקיצוניים של הפלג הירושלמי (עד כמה שזכור לי, כשהיו מריבות בתוך הפלג הזה, הוא היה מהקיצוניים יותר), הוא ממש ממש לא מיינסטרים חרדי בשום צורה.
לגבי היחידות הנפרדותברגוע

את צודקת לגבי העבר, אבל היום יש את חטיבת חשמונאים שהיא חרדית למהדרין.

את לא צריכה להאמין לי, פשוט תראי עדויות של חיילים משם.

תודה. הלוואי.נחלת
לא יודע. אין לי כוח לראות. אבל את צודקתבנות רבות עלי
למה לדעתך צריך לכבד אנשים רעים כאלה שפגעו בכוונהזיויק
בעמ"י והביאו עלינו כזו מתקפה נוראית?
החרדים? הגזמת קצת, לא?צדיק יסוד עלום
אפילו לא מצחיקזיויק
למי התכוונת? לחילונים שיזמו הידברותצדיק יסוד עלום

ובחרו ברטוריקה עניינית, מכבדת מההתחלה ועד הסוף, עם חתירה לדיבור ענייני ורצון להימנע מהתנגשות, עם עשרות התגמשויות, פנייה לשכל הישר הפשוט ביותר, גם מול הכפשות ושיח מאוד קיצוני מזלזל ונוקשה מצד הרב

או לרב ש:

- מזהה את מדינת ישראל כרעה מיסודה ומעדיף את הבריטים על פניה

- שמעדיף שילדיו ימותו ע"י ערבי ולא יהיו חילונים

- שאוטם את השכל שלו מלחשוב על כל היתכנות לגיוס חרדים לצבא ואומר שזה לעולם לא יעבוד בשום אפשרות

- שאדיש לגורלם של המגינים בפועל על המדינה ולא מתרגש ממשל האלונקה

- וכל זאת תוך כדי שהוא נתמך על ידי המדינה, נתרם ולא תורם, משעבד ולא משועבד?

מה אומר ומה אגיד, אמנם אחים לנזק הם מגמתיים ובעייתיים ואולי אפילו זדוניים, אבל כוונתם רצויה, גם אם הדרך שלהם בולשביקית....

הרב לעומת זאת מגלם עמדה שקשה מאוד מאוד לסנגר עליה. 

לא ראיתינקדימון
ולא מתכוון לראות נטורי קרתא מדברים עם נטורי קרתא

אבל הסיקריקים החילונים באו לדבר עם הסיקריקים החרדים באצטלה שלא מצליחה לכסות את הערווה של עצמה. "נשק לאחים" באו לנסות לנהל "הסכם חודייביה", הא ותו לא. הם לא רוצים חרדים, הם לא רוצים דמוקרטיה, והם לא רוצים דת או לאום. הם רוצים כלים שיאפשרו להם לשלוט ולהשליט את המחשבה הקומוניסטית מחדש על מדינת ישראל.

🤷🏻‍♂️צדיק יסוד עלום

הדיון היה מכובד רק מצידם ולא מצד הרב... זה מורכב, גם הרב דיבר בצורה "מכובדת" אבל אטומה ואדישה (=בלתי מכבדת)

אני מודע היטב לטהרת הכוונות של מוטיבצית האחדות של המחנה הליברלי הפרו גיוס, ויודע שהם לא רוצים את החרדים בצבא אלא רוצים את החרדים בלתי חרדיים בצבא. ואני גם מכבד את החשדנות הצינית החשדנית החרדית

ויחד עם זאת אחים לנשק כשרים יותר מאשר הרב בדיבייט הנ"ל (*הוא יותר צדיק ומקיים הלכה מהם והם באים הוגנים יותר ממנו בדיון)

למה?איך הם יותר כשרים אם מלכתחילה מדובראני:)))))

רק בהעמדת פנים ורק להשיג את מבוקשם, הרב הסביר את עצמו. זהו יקבלו טוב לא יקבלו גם טוב.

מה שווה כל העמדת פנים אם באמת הם לא מתכוונים לזה?

אני לא קונה את זה שבגלל שבן אדם מדבר יפה אז לא משנה מה הכוונות האמיתיות שלו.

איך הם הוגנים? אני לא מבינה. 

הם אנשים רעים עם מטרות זדוניות?צדיק יסוד עלום

או אנשים שחושבים שהם היחידים שצודקים ולכן דורסים על הדרך אנשים אחרים?

ליבם מלא כוונות זדון, או שכוונתם רצויה ודעותיהם אוויליות?

ועדיין, למה הרב (שמייצג בצורה די קלאסית את התודעה של הציבור החרדי) לא מוכן לפתח דיפלומטיה פתוחה או ישרה יותר. הבונקריות הזאת לא קלה לעיכול

הרב יצחק יוסף הוא מינסטריםאני:)))))
אם הראשון לציון אומר את זה תהיה בטוח שזה הדעה הרווחת בחברה החרדית.
התגובה מכוונת ל@טיפות של אוראני:)))))
יש שאלה בסיסית יותרשלג דאשתקד

למה בכלל הקיצוניים של אחים לנשק באו רק לרב הקיצוני של הפלג הירושלמי? למה בדיוק הם הגיעו דווקא לפלג הזניח הזה, ואיך הם בכלל הגיעו לרב כל כך לא משמעותי מבחינה ציבורית?

זה די שקוף, שלשני הצדדים מאוד שווה לתחזק זה את זה, ולכן הם נפגשים כדי להראות שאין סיכוי לגיוס וככה כל אחד מהם יוכל להמשיך לקבל תזרים מהספטנסרים שלו.

זה עוד לפני השאלה מה נאמר בפגישה, אם זה בכלל משנה משהו.

למה אתה חושב שהגיעו רק אליו?ברגוע

לא מכיר אותם, אבל היו כמה פגישות של אחים לנשק עם רבנים דת"ל

ענית לעצמךשלג דאשתקד
למה הם לא הגיעו לרבנים חרדים שיש להם השפעה ציבורית? זו שאלתי.
אני מנחש שיש הרבה רבנים חרדים שלא ירצו להפגש איתםברגוע
בצדקזיויק
💯צדיק יסוד עלוםאחרונה
מסכים לגמרי, תשובה חכמה
הרב צודקאני:)))))

איך הם יכולים לדבר על האמונה בשביל החרדים אם הם לא מבינים מה זה אומר?

שמעת מה אמר התלמיד לקראת סוף הסרטון? ה7 לאוקטובר והצורך הצבאי אינו מה שגרם להם לדרוש את החרדים בצבא, גם כשלא היה צריך חיילים עדיין הם נלחמו על זה. זה לא בגלל צורך אמיתי.

טוב אין מה לומר אני משוחדת קצת כי אני בדעה כמו הרב ויש לי סלידה מהחברה שבאו לפניו, אם הייתי במקומו הייתי מדברת יותר חמור.

בסוף הוא אמר את האמת, הוא ענה לשאלות שלהם, הם רוצים להגיע להסכמה אבל אין אפשרות כזאת, הרב לא ימציא אפשרות רק כדי להיות נחמד בעיניהם, אם אין אז אין. זאת התשובה שלו, הוא חזר על זה כמה פעמים והסביר כמו שביקשו, הם בחוצפתם אומרו שהם לא מוכנים לקבל את זה בתור תשובה, ועוד באים אליו בטענה שהוא לא אחראי שלא אומר לציבור שלו לפעול, אין מה לעשות יש כאן שתי תפיסות שונות לחלוטין, אין נקודת השקה.

לא הבנתי איפה ראית שהרב היה לא מכובד, בגלל שאמר שחילוניות זה תת רמה אצלם? הם שאלו למה חילוניות יותר גרוע ממוות והוא ענה. וזה נכון גם מה שאמר שאצל החילונים הדתיים הם מפגרים, ומרגישים התנשאות וכאילו רק הם צודקים, והאמת אצלם. 

קודם כל ענית ממש יפה, זה מיוחדצדיק יסוד עלום

אני לא מזוהה עם תנועת אחים לנשק אבל במהלך השיחה צודדתי בהם בעיקר בגלל ההוגנות בשיח. הרגשתי שהמוטיבציה להידברות היתה יותר כנה מהצד שלהם ושהעמדה המתגוננת של הרב שאומרת: "לא תהיה שום צורה של שיתוף פעולה ואין לכם מה לטרוח" היא עמדה מרגיזה / מתישה / מבאסת... הוא עושה הורדת ערך מטורפת לחילונים (* חצי קשור לכאן - תהיתי האם הוא עוצם עיניים/ משפיל מבט בגלל שאסור להביט בפניו של עז פנים, כלומר בפניהם).

אני מסכים עם זה שאחים לנשק בעייתיים וגם מסכים שהתקשורת בישראל עשתה דה-הומניזציה מטורף לחרדים ושיש שמחה לאיד על הצרות שלהם בקרב תומכי המדינה (ציונות דתית, חילונית) והשמאל...

אבל הסרטון הזה דווקא מתקף את הסיבה המוצדקת לקושי בציבור מול המנטליות החרדית, העקשנית, המתחפרת, הבלתי מוכנה לשיח בוגר, הבלתי מוכנה לשום צורה של חשיבה מחודשת.

אגיד יותר מזה - לדעתי אילו הרב היה מוכן להידברות על תנאים מגוחכים של צבא: "רמטכ"ל חרדי ירא שמיים, בסיסים נפרדים, הכשרות נפרדות, רובים נפרדים, הכל נפרד" - זה היה יותר טוב מאשר העקשנות: אי אפשר, לא יכול, בשום מצב, אין סיכוי. *העמדה* האדישה מרגיזה, לא הטענה...

- השאלה שהכי מציקה לי היא טענה שאמר הגרי"ז סולובייצ'יק לנטורי קרתא:

"האם ברוסיה הייתם מעיזים להפגין נגד השלטון? הלא הייתם חוששים לחייכם! מדוע אם כן כאן, בארץ ישראל, אתם מפגינים נגד הציונים?... אם כן, בסתר לבכם גם אתם נתפסתם לציונות!"

(זו טענה רדיקלית)

הכל מתחיל ונגמר בכך שנוח להיות חרדי. אמנן כועסים עליך בציבוריות ההמונית, אבל אתה יכול לחיות את חייך ויש לך הקלות כי אתה לא משתתף. להפך - אתה תפגין ותיאבק על זכויותיך כמה שצריך... אבל אתה לא צריך לעשות שום דבר, נוח לך שדברים ילכו וישתבשו, לא אכפת לך מיהודים שנהרגים בשדה הקרב, להכל יש לך תשובות, אתה משלב ידיים מסתגר ושולח נציגי ציבור להשיג קומבינות עבורך מממשלה שתתן ותתן. זו התנהגות צינית...

אני לא טוען שלא טוב להיות חרדי ולא יודע מי צודק. אולי באמת כל מי שלא חרדי הוא טועה. אבל הרגשתי בשיחה שהיתה שם עמדה לא ישרה... והרגשתי שההימנעות מהידברות היא לא מכבדת. ואני חושב שחרדי עם יושרה פנימית צריך לבקש אישור להתנתק מהמדינה ומשירותיה לגמרי, בלי שום עזרה או מימון. אם את זה הם היו צועקים יחד עם "נמות ולא נתגייס" אז ניחא, זה היה ישר...

זונחלת

לא היתה עמדה מתגוננת. זה פשוט שוני כל כך עצום בין שתי הגישות, שאין באמת שום נקודת השקה.

הם המראיינים מסכימים, ולו במשהו, עם ההשקפה החרדית? כלומר, היהודית? הם באמת רצו

שיקבלו את עמדתם ודעתם. הרב עמד על דעתו, ואני מסכימה לגמרי, שאם הצבא אינו כמו הצבא

בימי דוד המלך, אין ליהודי שמור מה לעשות שם. אולי באמת כמו שאמרו כאן, היחידה החרדית באמת

שמורה מאוד, לא יודעת...

הרב אמר את דעתו מבלי ללכת סחור סחור. הטיח את זה בפנים בלי התחכמות, התיפיפות וחנופה..

הוא, והלוואי כולנו היינו כך, לא פוסח על שני סעיפים. הוא לא עומד עם רגל אחת בחילוניות

ובשנייה, בחרדיות. זה לא יכול ללכת יחד. לעולם לא. איך אמר אליהו הנביא בהר תבור

(אני לא טועה, נכון?).

ובינינו, האם לא היינו מעדיפים לההרג על קידוש השם מאשר לראות את ילדינו עוברים

לצד השני, החילוני?

הוא פשוט אמר את דעתו ללא כחל ושרק.

אני לא הייתי מעזה להתבטא כך, למרות שאני די חושבת כמוהו, כי אולי לא היה נעים

לי להעליב אותם וכו', אבל הוא לא חשש.

אני לא מכירה את האידיאולוגיה (?) שלהם אבל מתארת לעצמי שהיא מאוד מאוד

אנטי יהודית ולוחמנית.

אנחנו פשוט .... התרגלנו לחילוניות; כי היא מסביבנו, בכל מקום, מאוד קרובה. אז

ההתרגלות הזו, נושאת בחובה סכנות. קצת, קצת, לחשוב כמותם.

לא כך?

צריך ללמד עליהם זכות וכן, גם להתפלל עליהם. על כל עם ישראל.

אומרים שמשיח קרוב. הלוואי. כי רק הוא יצליח לאחד את עם  וליישר את ההידורים.

שבוע טוב. 

עוד משהו (כרגיל)נחלת

לולאי יהודים שנלחמים בשיניים ובצפורניים על האידישייט, על עולם התורה 

המצב במדינה הזו היה הרבה יותר גרוע. הרבה יותר. מי יודע אם לא היינו

יוצאים שוב לגלות.

זו התרומה הכי גדולה. לא?

כמה מקבלים האוניבסיטאיות ושאר המוסדות (המשחקים בקוביה למשל....)

וכמה מקבל אברך עם משפחה ברוכה?

בדקתם?

או שאמצעי התקשורת מוצאים מסילות גם  ללבבכם, לבבנו...למרבה הצער.

אולי הם הנושאים בנטל? בנטל האמיתי?

למה שהחילונים לא יטו שכם וישאו גם הם, בנטל? ואיך בעצם הם יעשו

זאת כשהם כל כך מושפעים מהתקשורת?

אבל הרי זה לא מה שהרב אמר?טיפות של אור

הוא אמר שמבחינתו היה עדיף שהמנדט יישאר פה. כלומר שלא תהיה מדינה ושכן תהיה גלות

כשחיפשתי קצת היום ראיתי שהוא באמת נגד שמוסדות תורניים יקבלו כסף מהמדינה? אז הוא מציג עמדה ישרה ועקבית, שאני לא חושב שאת מזדהה איתה (למשל, ברמת האכפתיות לעם ישראל שאינו שומר תורה ומצוות)

וזה בסדר גמור, לא? להגיד "הוא רב חשוב וחכם מאוד, ובכל זאת הלב שלי לא נותן לי להזדהות עם הדברים שהוא אומר ועם הדרך שלו"

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
ברור שקשיים יכולים גם לשבור בני אדםזיויק
התכוונתי למי שהצליח לעבור אותם בשלום
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉