שלום
אני כותבת פה הרבה וכבר מתפדחת להתייעץ שוב...
ילד בגיל גן. חכם ומקסים. רק מה - עושה כל דבר לאאאאאאאאאאאאאאאט.
הוא חולם, חושב על אלף ואחד דברים, רק לא מה שהוא אמור לעשות
וזה יכול להיות לסדר, להתלבש ולפעמים גם לאכול. הוא יכול להיות זריז וממוקד- אבל זה קורה רק אם יש לו תמריץ מאוד חזק (למשל ממתק כשהוא יהיה מוכן). לפעמים גם תמריץ לא עוזר (ומבחינתי זה לא פיתרון בכלל). אפשר לפעמים "להדליק" אותו ע"י תחרות, מדידת זמן וכאלו. אבל אי אפשר לעשות את זה כל יום! לאמא שלו אין כוח וגם אצלו זה כבר ימצה את עצמו.
אני מוצאת את עצמי כועסת עליו המון המון פעמים בגלל זה. אני יכולה לעשות בשבילו (למשל להלביש אותו), ומבחינתו זה מעולה. אבל אני כמובן רוצה שהוא יעשה לבד, ובינתיים מתחרפנת. אני יכולה לקרוא לו כמה פעמים והוא בכלל כאילו לא שומע, או פתאום שואל אותי משהו אחר לא קשור.
זה הכי בולט כשהוא עייף - מה לעשות שבבוקר ובערב הוא עייף? מתי שהוא אמור להתארגן.
דיברתי עם חברה. היא טוענת (בלי להכיר אותו מאוד טוב) שהוא מבקש ככה תשומת לב שלילית ממני. שאני צריכה להרפות ממנו ולתת לו להסתדר בעצמו, וכשהוא יראה שזה לא מזיז לי הוא לא יבצע את ההתנהגויות האלו.
לי מאוד קשה להסכים עם הגישה הזאת. זה נשמע מאוד יפה, אבל לא לילד הזה. דרך אגב, גם לגבי הגמילה שלו שמעתי את הנימוקים האלו, וזה קשה לי כי אני ככ לא מתחברת לזה.
רציתי לשמוע חוות דעת של אנשים אובייקטיביים - האם לדעתכם זו פרשנות שיכולה להיות נכונה. אולי אני עוצמת את העיניים שלי מלראות את המציאות?
אני ממש לא יודעת איך לסייע לו להתארגן בזריזות, בלי שזה יגבה ממני כוחות נפש וכעסים.
בהנחה שזו לא בקשה לתשומת לב אלא קושי אמיתי - אני לא יודעת איך לעזור לו להתגבר עליו.
אני חייבת לציין שהוא הבכור שלי ואני קשורה אליו מאוד (אולי יותר מדי)
ועוד משהו - הדפוס הזה של להתנתק ולא לשמוע כשקוראים לו מאפיין לצערי בדיוק גם את אבא שלו... וכן, גם לאמא שלו יש בעיות התארגנות ורחפנות בהתנהלות.
זהו עד כאן 
] למשל- עד שעה X אני מסיימת ללמוד למבחן. מה זה אומר שאני צריכה לעשות עכשיו? וככה אני מפרקת את המשימה המורכבת לחלקיקים קטנים. וזה נראה קצת פחות מאיים.
)