הסבר למישהו/י?
אני רואה שהרוב בפורום זה הן נשיםיבצ
הסבר למישהו/י?
לענ"ד גם בפורומים האחרים הרוב הן נשים, יותר מתחברומה אני ומה חיי
מתחברות לקטע של פורומים מאשר גברים, לענ"ד.
זה נכון, הפורומים מלאים בנשים בעיקריבצ
לא נכוןאלעד
נשים נמצאות יותר בפורומים.
בכל הפורומים.
יש לזה הרבה סיבות, אבל לא מה ששיערת.
חלילה.ד.
אבא הורה לא פחות מאמא.
אלא שמלבד שבחלק מהמשפחות יש פונקציות "מעשיות" מסויימות שהאימהות יותר עוסקות בהן -
נשים נוטות מטבען יותר "להתייעץ" ולשתף בפומבי, בעוד שגברים נוטים לא-פעם לחשוב בעצמם על דברים כאלה או לברר אישית. גם דומני שנוטות "לדאוג" יותר ממשמעות כל מיני פרטים, וממילא גם מתייעצות לגביהם.
מסכים על החלק הראשון.יבצ
אולי אני טועה..
ברוב המקרים גם בעידן הנוכחי ההורה העיקרי הוא האמא.שירק
מסכים זה הרצוי, אני אומר את זה ברוחיבצ
לא יצליחו לעולם ליצור שוויון בין המיניםאם היית
ולא בגלל התת מודע או התפיסה - אותם אפשר בהרבה עבודה לשנות.
אלא מסיבה מאד פשוטה - המינים אינם שווים. הם פשוט לגמרי שונים. ככה אלוקים ברא אותם.
הם שונים פיזית - הגוף שלהם שונה, האיברים שלהם שונים, אשה הרה וגבר לעולם לא, אישה מניקה וגבר לעולם לא. השרירים של גבר ועצמותיו חזקים יותר משל אישה (גם כדי לאפשר לידה).
הם שונים הורמונלית.
הם שונים מנטלית - הם מגיבים באופן שונה ממליצה על "גברים ממאדים ונשים מנוגה".
כל ניסיון ליצור "שיוויון" בין המינים - נידון לכשלון.
אין זה סתירה בין זה שהילדים שייכים גם לאבא שלהם ב-100 אחוז והוא עסוק גם כן בגידולם בחינוכם ומתלבט בצמתי דרכים.
הסיבה שיש פה יותר נשים מגברים - היא כי הדרך של גברים להתייעץ היא דרך שונה מדרך של נשים - שוב, כי הם שונים.
כשמדברים על שיוויון מתכוונים לשיוויון הזדמנויותשירק
את הטבע לא צריכים ולא יכולים לשנות.
הם מדברים על שוויון הזדמנויות בלי להתייחס לשוניאם היית
בין גבר לאישה.... הביטוי "שוויון הזדמנויות" לא שונה מהותית מהמילה שוויון....
הם למשל נגד חופשת הלידה המקובלת כי זה פוגע בשוויון הזכויות של אישה - שזה מביא איזושהי הצדקה למעסיקים לומר - אם עובדת תהיה חסרה לי 3 חודשים - זה קריטי בשבילי.
שוכחים שלידה זה לא משחק ילדים והגוף עובר משהו באמצע...
הן בעד "שוויון" בצבא בתפקידים פיזיים שהורסים את גופה של האישה...
אם תשמעי ותקראי אותן הן בפירוש טוענות לשוויון כללי (את הגוף הם לא יכולות לשנות אבל לתת לאישה עבודות שמתאימות לגבר בלי להתחשב באי השוויון זו המטרה שלהן)
וההבהרה גם באה ספיציפית להבהיר שהעובדה שהאישה לרוב מתעסקת יותר בטיפול בתינוקות ובילדים אינה סטיגמה אלא תוצאה של השוני בין גבר לאישה.
אף פמיניסטית היא לא נגד חופשת לידהשירק
להיפך - כמה שיותר פריווילגיות והנחות עם כמה שפחות חובות.
השתלבות בצבא בתפקידים פיזיים זה רק למי שרוצה, שתהיה לה האפשרות.
את העבודות שמתאימות רק לגברים כמו בניין וזבל אף פמיניסטית לא מעוניינת לנכס לנשים,
אלא תפקידים עם השפעה, תפקידים פוליטיים וניהוליים שאישה יכולה לעשות לא פחות טוב.
זה שאישה מבצעת את תפקיד ההורות יותר טוב מהגבר - זה גם אני מסכימה.
הפמיניסטיות נגד חופשת לידה חבל שלא שמעת.אם היית
זה "מצמצם" את אפשרויות העבודה של האישה.
אם לא ששמעתי את זה באוזני לא הייתי מאמינה וחושבת כמוך.
מאיפה בא הרעיון של "החלפת" חופשת לידה עם הבעל. ומתן סמכות למעביד להעסיק עובדת 6 שבועות אחרי לידה תוך שהיא "מוותרת" על חופשת הלידה שלה?? בדיוק מהפמיניסטיות ומהטעם הנ"ל... (עד שלא שמעתי באוזני לא האמנתי).
שכחו בדיוק מי ילד פה ולמי באופיו ובטבע בריתו יש יותר יכולת (פיזית ומנטלית) לטפל בילד.
דרך אגב הרעיון שאין הבדל בהורות בכלל בין אבא לאמא (מה שלא ממש תופס במציאות) הוא מצד "שוויון ההזדמנויות" בעידוד הפמיניסטיות בע"מ - כדי לנסות ליצור רושם שאפשר לקבל אישה עם ילדים קטנים לתפקיד ניהולי (משרת אימון. את יודעת שמותר להעסיק בעלת "משרת אימון" גם בזמנים שהחוק לא מרשה כמו מיד אחרי חופשת לידה ?? ).
כי הרי גם גברים מטפלים בילדים בדיוק "באותה מידה"... אז מה הקשר "להפלות" נשים בגלל שהמשרה דורשת "פניות" (בשורוק). ואי אפשר לחזור בה לילדים או לקחת חופש כשיל חולה או שיש לו מסיבה.... הרי גם האבא בדיוק באותו מקום לא?!?!?
אני לא מאמינה ששמעת על ביטול חופשת לידה באופן גורףשירק
לא הגיוני. אם כן - זה לא בא מהמיינסטרים של הפמיניסטיות אלא משהו הזוי.
החלפת חופשת לידה עם האבא היא בחירה וטוב שתהיה הבחירה הזו. מי שטוב לה ככה, מה אכפת לך?
אני מאמינה שרוב הנשים ורוב הגברים מתאימים בטבע שלהם למקום המסורתי כמו שהוא היה תמיד, ובכל זאת בשביל אלו שלא, צריכים לאפשר תנאים שיוויוניים מלכתחילה.
שמעתי הסברים למה צריך לצמצם את החופשת לידהאם היית
למינימום של המינימום. ובמיוחד למה צריך לאפשר למעסיקים להחזיר עובדת גם אם היא באמצע חופשת לידה אם היא "רוצה" - כאילו שכל מיני נשים לא נאלצות "לרצות" לחזור למקום העבודה כשהמעסיק שלהם דורש את זה---
לבטל את חופשת הלידה באופן גורף - הם יודעות שזה ישמע רע. אז הם מדברים על חזרה מ"רצון". כל אחת "תבחר" (או שהבוס שלה יבחר בשבילה מה היא רוצה
)
אבל בשוק העבודה האכזרי - ההשארה של ה"בחירה" לעובדת - היא השארה של מקום למעסיק לכפות עליה "לרצות"... או להיות מפוטרת אחרי שיעבור הזמן של חובת ההעסקה.
והפמינסטיות יודעות את זה בדיוק כמו שכולנו יודעים את זה - אבל מסבירות שזה שיש אופציה לאישה "לרצות" - תורם לשוויון...
(החוקים האלו לא נולדו סתם. לא סתם לא השאירו שום בחירה לאישה לחזור מיידי אחרי לידה. כי אין שום דרך להוכיח מי בדיוק זה שרצה את חזרתה. והדבר היחיד שהן הצליחו לדחוף זה הנושא של "משרת אמון" בכל זאת מי שרוצה להיות סמנכלי"ת אפשר יותר לטעון שהיא בחרה את זה - כבר בתחילת הדרך)
אולי זה בגלל 10 קבין של דיבור?מינימאוס
חושבת על עוד משהומינימאוס
בנות נולדות אמהות. תסתכלו איך הן משחקות בבובות שלהן
בנים- אז אני אמא של בן והחלטתי שזה שהילד שלי בן לא הולך לקפח אותו מבובות.
נראה לכן שהוא משחק איתן? בקושי בקושי. לא ממש מעניין אותו
בעלי בקושי מוצא את הזמן לפתוח ספר לימודאנונימי (פותח)
אז אתה רוצה שהוא יבזבז את זמנו בפורומים למינהם?
מספיק שאני מעבירה לו את הדברים המעניינים, ככה יש לנו 2 רווחים, אחד - הוא מקבל בתימצות את הדברים ולא מבזבז זמן בלקרוא את כל הגיגיו של העם.
שתיים- יש לנו זמן לשוחח אחד עם השני במקום עם אנשים לא מזוהים/ מוכרים.
(זה היה בציניות - לא לקחת ללב.)
אם בציניות - איך לא ניקח ללב?לב אמיץאחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות